Run Forrest Run! – Jatkoajassa lenkkeilijöitä?

  • 565 277
  • 3 878
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Jaahas. Tuli rykäistyä tuulisessa Turun illassa 20km lenkki. Helvetin mukava juosta, kun tuuli humisuttaa puita ja oksat lentelee minne sattuu, liikennettäkin pirun vähän. Mikäs siinä seilatessa ja katellessa mitä myrsky/tuuli saa aikaan, niin lenkkikin tuntui huomattavasti helpommalta kuin tavallisella aurinko, poutapäivänä. Lisää kiitos näitä myrskyisiä iltoja.

Suihkuun, pari olutta ja valmistautuminen Islesin matsiin.
 

scholl

Jäsen
Miten lenkki voi sujua tuulessa hyvin? Itselleni tuulinen sää on myrkkyä. Se paitsi kuluttaa mielettömästi voimia, kun välillä pitää mennä vastatuuleen ja toisaalta sitten myöskin tuo ikävän fiiliksen, kun päälle lentää pölyä, hiekkaa ja ties mitä moskaa vaikuttaen hengitykseenkin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Onhan tuo aika outoa että tuulisessa säässä olisi hyvä juosta, ellei sitten koko ajan juokse myötätuuleen. Vastatuuleen puskeminen on kyllä aika tuskaista hommaa.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
scholl kirjoitti:
Miten lenkki voi sujua tuulessa hyvin? Itselleni tuulinen sää on myrkkyä. Se paitsi kuluttaa mielettömästi voimia, kun välillä pitää mennä vastatuuleen ja toisaalta sitten myöskin tuo ikävän fiiliksen, kun päälle lentää pölyä, hiekkaa ja ties mitä moskaa vaikuttaen hengitykseenkin.

Oikaistaan asiaa nyt sen verran, että juoksin suurimman osan lenkistä pururadalla, eli Suomeksi sanottuna metsässä. Muutaman kilsan juoksin autotien vartta ja vastaan taisi tulla korkeintaan 10 autoa, joten ei tarvinnut venäläisten rekkojen pakokaasujakaan pahemmin napaan vedellä. Scholl, sellaista asiaa kysäisen, että kauasko täytyy Helsingin ydinkeskustasta mennä juoksemaan, ellei halua auton autoa lenkin aikana nähdä..?
 

scholl

Jäsen
-japi- kirjoitti:
Oikaistaan asiaa nyt sen verran, että juoksin suurimman osan lenkistä pururadalla, eli Suomeksi sanottuna metsässä. Muutaman kilsan juoksin autotien vartta ja vastaan taisi tulla korkeintaan 10 autoa, joten ei tarvinnut venäläisten rekkojen pakokaasujakaan pahemmin napaan vedellä. Scholl, sellaista asiaa kysäisen, että kauasko täytyy Helsingin ydinkeskustasta mennä juoksemaan, ellei halua auton autoa lenkin aikana nähdä..?

Riippuu mikä on Helsingin keskusta, mutta jos steissiltä katsotaan niin pari kilsaa. Itse jätän usein auton Laakson ratsastuskentän tuntumaan, mikä on siis Nordiksen lätkähallista tien toisella puolella. Siitä alkaa keskuspuisto ja voi juosta vaikka sadan kilsan lenkin ilman autoja. Jos käy edestakaisin Paloheinässä niin tulee n. 17km sillä reittivalinnalla mitä itse teen. Pirkkolan kohdalla mennään yhden tien yli, mutta sillä ei yleensä näe yhtään autoa. Sitten matkalla Paloheinään on toinen tienylitys ja jos silloin haluaa katsoa alas niin tod.näköisesti näkyy autoja. Seuraavan kerran voi nähdä autoja siellä Paloheinässä jos menee ihan sinne hiihtokeskukseen asti, jossa on parkkialue.

Ei se pöly tai hiekka lennä autoliikenteen takia, vaan siksi, että keväisin on katupölyä ilmassa ja tuulet nostavat sen vaan enemmän ylös. Omakin autoni näytti tänään samalta kuin olisi ollut hiekkamyrskyssä Saharassa. Ruskea kerros hiekkaa auton päällä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
-japi- kirjoitti:
Scholl, sellaista asiaa kysäisen, että kauasko täytyy Helsingin ydinkeskustasta mennä juoksemaan, ellei halua auton autoa lenkin aikana nähdä..?
Keskuspuistoon jos lähtee stadin laitamilta lompsimaan, ei tarvitse juuri autoja katsella. Itse vuosikausia Paloheinässä asuneena tykästyin muutenkin keskuspuiston reitteihin, ja suosittelen niitä kaikille.

En tiedä kyselitkö muuten vaan keskustan autotilannetta, mutta mielestäni scholl ei ottanut mitään kantaa autoihin lenkkinsä varrella. Tällä tuulella nuo putsaamattomat tai heikosti putsatut tiet aiheuttavat välillä niin vittumaisia pölypilviä tuolla lenkkireitin varrella, että pahaa tekee.

Nyt on omissa lenkkihommissa kinnausta käynnissä, vasemman jalan kantapää/akillesjänneseutu on ihan vitun kipeä niin juostessa kuin kävellessäkin välillä, että tekee aika pahaa harrastaa juuri mitään. Juuri kun kevät tuli ja aurinkoiset futiskentät houkuttelee, ei ole tarvinnut paljon palloon tai edes lenkkikenkiin koskea.

Edit: scholl vastasikin jo omasta puolestaan.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ihan muuten vain kyselin Helsingin juoksutilannetta, kun Turussa ei pahemmin tarvitse pölystä välittää, kun voi tosiaan pururadalla itseään kiduttaa. Fillarilla taas kun painelee niin on suru puserossa jatkuvasti pölyn takia.

scholl kirjoitti:
Ei se pöly tai hiekka lennä autoliikenteen takia, vaan siksi, että keväisin on katupölyä ilmassa ja tuulet nostavat sen vaan enemmän ylös.

Tiedänpähän jatkossa sitten tämänkin. Ja kyllähän jos aletaan reilusti määrämittaisella pesään pussittamaan, niin kyllähän se pöly valitettavasti lentää autoliikenteen takia ja taitaapi loppupeleissä olla myös se suurin tekijä.
 

scholl

Jäsen
Flulla täytyy olla todella matala ultrajätkän askel, jotta tuollainen toimii. Itsekin olen kyllä jättänyt nyt kaiken salitoiminnan väliin. On niin paljon muitakin kiireitä ja asioita mielessä, etten jaksa oikein katsoa ihmisiä salilla tai edes tehdä siellä mitään. Fiiliksen mukaan siis joko syön chipsejä himassa tai käyn lenkillä. Mutta se, että jättäisin venyttelytkin pois olisi aika petollista. En ole toki mikään himovenyttelijä, mutta kyllä parinkymmenen sekunnin venyttelyt tulee temmottua lähes joka lenkin jälkeen. Tosin aika paljon alustasta kiinni, että kuinka paljon sitä oikein tarvitsee. Ja minun kilometrimääräni eivät ole suuria eli vain 60km kovallakin viikolla. Pohkeet ovat tosin olleet jo syksystä saakka jumissa. Pitäisi varmaan etsiä se hieroja.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Willie41 kirjoitti:
Cooperissa menisi tällä hetkellä varmaankin jotain 2500-2600 metrin luokkaa, mutta olisiko jollain jotain vinkkejä miten sen saisi nostettua sinne 3000:n pintaan tässä vajaassa parissa kuukaudessa. Vai onko se edes mahdollista? Kuinka pitkää lenkkiä? Kuinka usein?

Yleensä lenkkini ovat jääneet 20-25min mittaisiksi, koska jalat ovat kipeytyneet joka kerta niin paljon, ettei ole ollut motivaatiota lähteä itseään rääkkäämään pidemillä lenkeillä. Se taas johtunee venyttelyiden vähyydestä.

3000m Cooperissa ei kyllä tuolla arvellulla peruskunnolla vaadi paljoakaan, oikeastaan jos käyt lenkillä siis viikottain, niin vaikea kuvitella että juokset "vain" 2500m.

Kahdessa kuukaudessa siis noista pohjista nostaa helposti Cooper-kunnon kolmen tonnin yläpuolelle ihan vain määrää lisäämällä, sen suurempaan treeniohjelmaan ei kannata edes panostaa, jos tavoitteet eivät ole tuota suurempia.
Tietenkin pari vauhtikestävyys-harjoitusta ennen Cooperia on hyvä tapa saada tuntumaa "kovaa" juoksemiseen.

Eli jos sinulla on 2kk aikaa, niin tuollaiset 20-25min lenkit riittävät ihan hyvin, mutta vähintään 2 kertaa viikossa. Sitten nyt heti kelien taas lämmettyä vetäiset n. 12 minuutin vauhtitestin, jossa pyrkimyksenä on vain juosta 12 minuuttia tasaista kovaa vauhtia, omien tuntemuksiesi mukaan.
4 viikon päästä sitten toinen vastaava (käyden välillä tasaisesti sen 2 kertaa viikossa lenkillä) ja viikkoa ennen Cooperia kokeile juosta vaikka joku 4km 16 minuutin tienoille.

Jos tuntuu siltä, viikon toista lenkkiä voit yrittää pidentää mieltymyksen mukaan, ensin sinne 25 min tienoille, seuraavalla viikolla 30 jne.
Ja opettele venyttelemään ja etenkin noitten vauhtitestien&cooperien osalta lämmittelemään.
Kohtalaisen vähän tarvitsee panostaa ja jos ei 3000m mene rikki, niin vika on miehen päässä, ei miehessä (ts. fyysisessä kunnossa).
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Ihminen on tehty juoksemaan, siis juostaan. Ei näitä hommia tarvitse niin kelailla. Takana nyt 12 vuotta aktiivista juoksentelua, ja vielä koskaan en ole venytellyt. Lenkillä on ollut vettä mukana noin 5-6 kertaa. Kerran joskus viime vuosituhannen puolella, ja viime kesänä muutaman kerran kokeilin. Turhaa hommaa. 21 kilometriä 30 asteessa, pitkähihainen paita päällä ilman vettä = onnistuminen. Ei olla tropiikissa.

Juuri syöneenä en kyllä halua lenkille lähteä, vähintään 45 minuuttia pitää olla väliä, jos baanaania raskaampaa on suuhunsa laittanut. Aamulenkkeilyä en ole jaksanut itselleni opettaa, laiska mies kun olen.

Tällä viikolla olen ollut kolme päivää metsätöissä, ja sen jäljiltä lihakset aika kireänä. Tänään livahdin sitten lenkille. Juoksin 14 kilometriä, kunnes pohkeet alkoivat huutaa, että nyt riittää. Katsoin viisaimmaksi kulkea loput neljä kilometriä vuoroin hölkäten, vuoroin kävellen. Tuli otettua pari vetoakin, kun ei malttanut. Vähän pelkäsin, että näinköhän tuli ryssittyä. Takana kuitenkin kova viikko (kuluttava nimenomaan, metsässä huhkiminen uuvuttaa. Kuntoilu piristää.), täysin uusi alusta alla (lumi sulanut, plus Seinäjoen asvaltti -> Lappajärven rapakko) ja yli kuukauden jatkunut vähän hajanainen lenkkiohjelma taustalla. Lenkin jälkeen navettatöiden teko oli aika rankkaa puuhaa. Nyt kuitenkin fiilis hjuva, ei kolota, ei juili, lihakset tuntuu hyviltä. Ihminen on tehty juoksemaan, siis juostaan. Vai sanoinko jo?
 

Kaivanto

Jäsen
Willi41:lle itse cooperiin yksi neuvo on, että aseta kova mutta realistinen tavoite ja lähde liikkeelle siihen vievää tasaista vauhtia kellon kanssa juosten. Koulu- ja armeija-coopereissa lähes kaikki muut paitsi kovakuntoisimmat ja kävelijät lähtevät reilusti itselleen liian kovaa vauhtia liikkeelle. Esim. kolmeen tonniin pääsee 1 min 36 s per kierros -keskivauhdilla, mikä tuntuu aluksi löysältä, vaikkei rahkeissa olisikaan varaa kolmeen tonniin. Jos vetää tuota vauhtia alusta asti, lähes kaikki 2500 metriin päätyvät ovat ekan kierroksen jälkeen edellä eli vetävät itseään piippuun. Loppumatkalla voi sitten kiristää voimien mukaan pilaamatta koko juoksua.
 

scholl

Jäsen
Koulucoopereissa on ongelma se, että kun koululaiset eivät ole tottuneet juoksemaan niin eivät osaa juosta tasaisesti. Se onkin se asia, että kannattaa käydä ehkä juoksemassa jonkin verran radalla, jotta oppii juoksemaan tasaista vauhtia 400m radalla. Että tietää vähän että millaista vauhtia kestää kuinkakin kauan kierros.

Itse vedin aamulla kipeillä jaloilla radalla kympin ihan kevyttä vauhtia. Siinäkin ne kierrosajat olivat tosi lähellä toisia, koska jos on vähän enemmän juossut niin se vauhti on tasaista. Toki loppuun otin pikkaisen kirin eli vika kierros 1.28 ja kokonaisaika 46min. Sunnuntaina olisi tarkoitus vielä kiskoa 20km ja sitten on tämä vko paketissa.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
scholl kirjoitti:
Koulucoopereissa on ongelma se, että kun koululaiset eivät ole tottuneet juoksemaan niin eivät osaa juosta tasaisesti. Se onkin se asia, että kannattaa käydä ehkä juoksemassa jonkin verran radalla, jotta oppii juoksemaan tasaista vauhtia 400m radalla.

Niin, on ne koululaiset ihme porukkaa. Miten päättelet sen, että koululaiset eivät ole tottuneet juoksemaan..?? Onko asian laita siis se, että vasta kun olet putkimies ja työelämässä niin pystyt pamauttamaan sen 3500m cooperissa tauluun, kun taas koululainen vetää kierroksen 30 sekuntiin, jonka jälkeen kramppaa pohje. Siis mikä pirun ero on koululaisen ja ei koululaisen ero cooperin testissä..!?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
-japi- kirjoitti:
Niin, on ne koululaiset ihme porukkaa. Miten päättelet sen, että koululaiset eivät ole tottuneet juoksemaan..?? Onko asian laita siis se, että vasta kun olet putkimies ja työelämässä niin pystyt pamauttamaan sen 3500m cooperissa tauluun, kun taas koululainen vetää kierroksen 30 sekuntiin, jonka jälkeen kramppaa pohje. Siis mikä pirun ero on koululaisen ja ei koululaisen ero cooperin testissä..!?

Veikkaisin, että scholl tarkoitti paljoltikin asiaa ikäkysymyksenä, ei koulutus- tai urakysymyksenä. Juoksua harrastamaton nuori tuskin osaa juosta oikein, huolimatta urheilutaustasta tai erityisesti jos sitä ei ole.

Etenkin kun edes lenkillä käyvä nuori ei välttämättä vedä maksimivetoja kovinkaan montaa kertaa vuodessa, niin on selvää, ettei ensinnäkään "juoksutietoa" ja toisaalta juoksukovuutta varmasti ole optimaaliseen suoritukseen pääsemiseksi.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
varjo kirjoitti:
Etenkin kun edes lenkillä käyvä nuori ei välttämättä vedä maksimivetoja kovinkaan montaa kertaa vuodessa, niin on selvää, ettei ensinnäkään "juoksutietoa" ja toisaalta juoksukovuutta varmasti ole optimaaliseen suoritukseen pääsemiseksi.
Mistähän löytäisi aloittelevalle juoksijalle hyviä ohjeita "miten juosta oikein"? Sykerajoja olen nyt alkanut seuraamaan sykemittarin oston jälkeen, mutta muuten en ole perehtynyt noihin juoksun hienouksiin. Maksimivedoista ikinä kuullutkaan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mietsuslav kirjoitti:
Mistähän löytäisi aloittelevalle juoksijalle hyviä ohjeita "miten juosta oikein"? Sykerajoja olen nyt alkanut seuraamaan sykemittarin oston jälkeen, mutta muuten en ole perehtynyt noihin juoksun hienouksiin. Maksimivedoista ikinä kuullutkaan.


Pirkka-lehdestä tietenkin: http://www.pirkka.fi/vapaaaika/liikunta/maratonkoulu/arkisto/kolmas_osa

"Oikea tekniikka pienentää vammautumisriskiä ja auttaa nauttimaan harrastuksesta. Yleisimpiä virheitä ovat liian pitkät askeleet ja harva askelrytmi. Laske, kuinka monta kertaa minuutissa jalkasi osuu maahan. Pyri nostamaan frekvenssiä lähelle 90:tä askeliasi lyhentämällä. Älä vie juostessa jalkaasi maahan kauas eteesi kantapää edellä vaan kehon painopisteen alle jalkaterä lähes tasaisena. Osuessaan maahan jalka on jo menossa taaksepäin, polvi on koukistunut ja sääri suunnilleen suorassa kulmassa alustaan nähden."

Ainakin itsellä juoksu on muuttunut tämän ohjeen jälkeen helpompaan suuntaan. Tosin sykkeet paukkuvat edelleen jossain muualla kuin rajoissa, mutta se ilmeisesti johtuu meikäläisen pumpusta.

Eilen vedin 7 kilometrin lenkin pururadalla(syke 160-171) ja siinä lenkin alussa ja lopussa leuanvetoja, jolloin syke nousi 181. Kotio kohti juostessa tempaisin sitten kolmekymmentä metriä korkeat rappuset ylös juosten kaksi rapppusta kerrallaan ja hupsista syke oli 191 ja meno sen kuin jatkui. Ilmeisesti pitäisi jossain vaiheessa testata nyt oikein tosissaan se maksimisyke, niin saisi nuo sykealueet kohdalleen.
 

NHL

Jäsen
varjo kirjoitti:
3000m Cooperissa ei kyllä tuolla arvellulla peruskunnolla vaadi paljoakaan, oikeastaan jos käyt lenkillä siis viikottain, niin vaikea kuvitella että juokset "vain" 2500m.

Kahdessa kuukaudessa siis noista pohjista nostaa helposti Cooper-kunnon kolmen tonnin yläpuolelle ihan vain määrää lisäämällä, sen suurempaan t
Kohtalaisen vähän tarvitsee panostaa ja jos ei 3000m mene rikki, niin vika on miehen päässä, ei miehessä (ts. fyysisessä kunnossa).

Toi on kyllä ihan täyttä paskaa, anteeksi vaan. Parissa kuukaudessa pystyt ehkä palauttamaan kunnon n. 3000metrin tasolle jos olet joskus juossut yli 3tonnia ja nyt olet 2500metrin tasolla. 500metrin parannus parissa kuukaudessa on täysin mahdoton tuollaisilla 1-2 kertaa viikkoharjoitusmäärillä.

Jos meinaa harjoitella coopperia niin pitäisi koittaa juosta n. 15min lenkkejä, 12min ei riitä. Itse joskus lukion ekalla juoksin sellaista n. 2300m lenkkiä kovaa. Ennätys oli n. 7,5min. Sitten cooperin testissä hyydyin juurikin n. 8min kohdalla, vaikka vauhti oli siihen mennessä yli 3200m vauhtia, lopputulos oli jotain 2950-80m. Myöhemmin on kyllä tosin tullut juostua yli 3000metriä.

Vireystila on kyllä tärkeä, mutta jos ei kunto riitä niin se ei riitä. Intissä vedin pienessä flunssassakin väkisin sen 3t jotta sai kuntsarin. Mutta kyllä se 3000m vaatii harjoittelua (ainakin itselläni joskus vaati vuosia) ja kovaa saa kipittää siihenkin päästäkseen.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
NHL kirjoitti:
Mutta kyllä se 3000m vaatii harjoittelua (ainakin itselläni joskus vaati vuosia) ja kovaa saa kipittää siihenkin päästäkseen.

Eiköhän tähän päde myös se juoksulahjakkuus. Jonkun täytyy tehdä paljonkin töitä ja toisen taas ei tarvitse, kun kävellä kerran päivässä kauppaan ostamaan pullo colaa ja se riittää 3000m ylittämiseen cooperissa, näitäkin kavereita on..

Paljon vain 15-20 minuutin lenkkejä niin kovaa kuin pääsee, niin se on siinä, ainakin minulla oli.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
NHL kirjoitti:
Toi on kyllä ihan täyttä paskaa, anteeksi vaan. Parissa kuukaudessa pystyt ehkä palauttamaan kunnon n. 3000metrin tasolle jos olet joskus juossut yli 3tonnia ja nyt olet 2500metrin tasolla. 500metrin parannus parissa kuukaudessa on täysin mahdoton tuollaisilla 1-2 kertaa viikkoharjoitusmäärillä.

Itse juoksin lukiossa 2. vuonna 3000m cooperissa siten, että olin edellisen kevään ja kesän vetänyt mm. _alle 10 minuutin_ lenkkejä (pääsääntöisesti 10-20min), kokonaisuudessaan tasan 22 kpl ennen ko. Cooperia. Mitään muuta varsinaista juoksuharjoittelua en ollut tuota ennen tehnyt. Urheilua nyt tuli harrastettua yleisesti, muttei järjestelmällisesti.
Toki ruumiinperintönä minulla on kohtuukovan juoksijan geenit (1:5x* 800m 70-luvulla jne.), mutta faija se treenikilometrejä on vetänyt, en minä.

Ja tosiaan, väitän ettei tuo ko. henkilön todellinen juoksukunto tuollaisella harjoittelulla ole 2500m, joten todellinen tulosparannuksen tarve lienee enemmänkin 200-300m, joista 150m jo tulee pelkällä asenteella.

Jos meinaa harjoitella coopperia niin pitäisi koittaa juosta n. 15min lenkkejä, 12min ei riitä. Itse joskus lukion ekalla juoksin sellaista n. 2300m lenkkiä kovaa. Ennätys oli n. 7,5min. Sitten cooperin testissä hyydyin juurikin n. 8min kohdalla, vaikka vauhti oli siihen mennessä yli 3200m vauhtia, lopputulos oli jotain 2950-80m. Myöhemmin on kyllä tosin tullut juostua yli 3000metriä.

Tottakai pidempää pitää treenata, niitähän nuo 20+ lenkit ovat, mutta ennen suoritusta on hyvä vetää pari kertaa testinä kovaa pitkään, niin oppii tuntemaan miten kovaa oikeastaan pystyy juoksemaan.

*Tarkka lukema unohtunut, mielestäni faija yhä fiilistelee sillä, ettei yksikään nainen ole juossut häntä kovempaa ko. matkaa.
 

scholl

Jäsen
-japi- kirjoitti:
Niin, on ne koululaiset ihme porukkaa. Miten päättelet sen, että koululaiset eivät ole tottuneet juoksemaan..??

Vähän vanhempana tuntee kehonsa paremmin, osaa jakaa voimia paremmin ja sitten on vähän tietämystä asiasta. Jos ei harrasta juoksemista missään seurassa niin silloin koulucooperia ei osaa juosta. Luvalla sanottuna liikunnanmaikat eivät ainakaan 80luvulla olleet mitään valmentajia, vaan sellaisia tyyppejä, jotka heittivät pallon kehiin ja sanoivat, että pelatkaa. Sama juttu juoksun kanssa. Puhallettiin pilliin ja katsottiin kuka on nopein ilman että olisi annettu jotain vinkkejä tai että sitä olisi treenattu.
 

NHL

Jäsen
varjo kirjoitti:
Mitään muuta varsinaista juoksuharjoittelua en ollut tuota ennen tehnyt. Urheilua nyt tuli harrastettua yleisesti, muttei järjestelmällisesti.

Ihan eri asia on tietenkin jos harrastaa jotain urheilulajia, esim fudis, sähly tai lätkä. Tottakai ne tukevat kunnon kehitystä.

Mutta jos lähtökohtaisesti ajatellaan, että kyseinen henkilö joka on juossut pari kertaa viikossa ja on tällä hetkellä n. 2500m tasolla. Jos oletetaan vielä että kyseisen henkilön nykyinen maksimi on se 2500-2600m. Kierroksen parannus on valtava (2kk päästä).

Itse juoksin ensimmäisen cooperin testin ehkä 6./7. luokalla. Silloin pääsin n.2100m. Seuraavana syksynä(6kk mennyt) juostiin uudestaan ja olin lenkkeilyt hyvin epäsäännöllisesti, mutta tavallaan "oppinut" juoksemaan cooperin-testin. Tulos parani n. 200m. Fiilis kyllä vaikuttaa todella paljon cooperissa.

Kyseinen testi on mielestäni aivan hanurista ja jos tekee juoksuharjoittelunsa pelkästään sitä varten jää suuhun taatusti paha maku koko lenkkeilystä. Eli itse suosittelen pidempiä matkoja, auttavat varmasti myös cooperin testissä. Muutenkin on ihan turha lähteä ulos ellei juokse vähintään sitä puolta tuntia. Tai ainakin itse koen nykyisin näin.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruokailuvinkkejä..?

Ehkäpä tässä ketjussa osattaisiin antaa jonkinlaisia vinkkejä.. Eli olen menossa kokopäivän kestävään työpaikkajoukkuetason salibandyturnaukseen. Tarkoitus olisi pelata 4-5kpl 2x20min peliä täysmittaisella kentällä. Kuntopohjani on alempaa keskitasoa. (cooperia ehkäpä 2400m.)

Eli kuinka tuo ravinto/tankkaus puoli kannattaisi hoitaa? Matka pelipaikalle kestää lähes neljä tuntia. (lähtö aamulla klo 5.) Eli mitä kannattaisi nauttia ilta/aamupalaksi? Entäpä päivän ruokavalio? Banaania, suklaata, vettä..? Perusjuttuja ihan, Ikää on jo kolkyt ja risat, lihaskunto on hyvä ja painoakin reilusti alle ylipainon.. Kaljaa olisi tarkoitus ruveta juomaan vasta paluumatkalla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen muutamia turnauksia sekä paintball-sessioita käynyt kipittelemässä varmaan aika samanlaisella kuntopohjalla. Itse en ole sen kummemmin tankannut, kuin syönyt ehkä hiukan reilummin pari tuntia ennen h-hetkeä. Tämä siis sillä taustalla, että syön normaalisti melko paljon läpi päivän ja pääasiassa tummaa viljaa, rehuja ja lihaa.

Vettä sen sijaan tankkaan kohtalaisesti ennen pelejä/treenejä ja niiden aikana. Kerran tuo unohtui, ja jouduin jättämään toisen pelin kesken huimauksen vuoksi. Pullollinen vettä ja kymmenen minuutin lepo auttoivat. Paintball- ja salibandyturnauksien tauoilla sekä ju-jutsu-leireillä olen vetänyt banaaneja, ruisleipää ja urheilujuomia. Sekä juonut vettä eläimellisesti*. Mielummin kuitenkin niin, että sulla on varalla vähän enemmän kamaa kuin että joudut olemaan nälissäsi tuntikaupalla. Sehän ei miehelle sovi, eikä ole edes harrastelijatasolla hyväksi suorituksille. Jos teillä on joku pidempi tauko, vedä silloin enemmän ja pelien välissä jotain banaania jne. Ateriaa en kuitenkaan itse söisi, ellei sulamisaikaa ole kahta tuntia.

Vastuuta en ota, mikäli mestaruus kariutuu vääränlaiseen tankaamiseen.

*En tiedä muiden erityksestä, mutta mun ei ole tarvinnut kertaakaan juosta kesken pelin tai treenien vessaan, vaikka olen vettä aika huolella kaatanut kurkkuun ennen liikuntaa. Välillä on silti kusi tumman keltaista, eli vieläkin enemmän olisi pitänyt juoda.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Korkkasin lenkkikauden tuossa viime lauantaina. Vittu että maistui paskalle, vaikka vedin vain sellaisen reippaan puolen tunnin lenkin kevyttä lönköttelyä. Tai oikeastaan maistui laatalle, sillä laatta maistui suussa jo siinä kymmenen minuutin jälkeen. No eiköhän tuo tuosta...
 

NHL

Jäsen
Tänään kävin juoksemassa uusilla tossuilla reilut 20kilsaa. Hyvin kulki. Eteenpäin on menty. Kunto on kyllä noussut uskomattoman paljon viimeisen 3kk:n aikana. Ei mennyt hukkaan talven lumessa/loskassa räpiköinti.

Flu kirjoitti:
Hieman minua kyllä huolestuttaa 20 km viikkotreenimäärän nosto yhtäkkisesti. Tuo lisää loukkaantumisriskiä. Jos vielä yhden viikon vedät niin viimeistään kannattaa pitää kevyempi viikko. Ainakin itselleni nopea kilometrien lisääminen takaa aina jonkin polvivamman ilmaantumisen.

Viime viikolla ei jotenkin huvittanut, sääkin oli sen verran raaka. Ehkä n. 30kilsaa vaan tuli juostua.

Tällä viikolla kirkkaasti 35 kilsaa kahdessa päivässä jo. Ehkä tällä viikolla pääsen aika lähellä 100 kilsaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös