douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Asics on niin suosittu merkki, että eihän ne ihan susia voi olla. Enkä usko myöskään, että minulle passelit tossut sopisivat kaikille. Kenkien suosittelu jollekin toiselle on siis äärimmäisen vaikea homma ja haukkuihinkin kannattaa suhtautua varauksin. Kokemuksiaan voi toki jakaa. Jos kehuja satelee useammasta suunnasta, joku tietty malli voi tällöin olla harkitsemisen arvoinen. Persoonakohtainen juttu ja lopullinen totuus selviää silti vain kokemuksen kautta.

PS. Addulla on myös leveää lestiä. Boost on niin hyvä pohja, että kannattaa silti kokeilla.
Jees, ja se pitikin noihin kenkäjuttuihin lisätä, että jalat/jalkaterät ovat erilaisia kaikilla, joten kokemukset merkeistä ja malleista voivat tosiaan poiketa paljonkin.
 
7-6, 106-105, 3-0

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Pitkisten vaikutus juoksukuntoon jaksaa edelleen yllättää. Aiempina vuosina 1.30 - 2.15 on nyt vaihtunut kestoon 2.45 - 3.30. Kunnon juomatauot pysähdyksellä noin puolen tunnin välein. Ei tarvitse valehdella niin yli puolta vähemmillä kilsamäärillä vastaavaan vuodenaikaan ja nyt jo menee matalavauhtiset pienemmillä sykkeillä kuin aiemmin.

Puhutaan ettei kannata yli kolmen tunnin lenkkejä. Ehkä ei asvaltilla, mutta tuskinpa varsinaista ylärajaa suosittelemaan sanoa, joskaan ei määräänsä enempää kannata. Stoppasin 3.30 kohdille kun tunsin jalkojen loppuvan.

Kesäkuu n.160 km 25.6.
Vuosi n.400 km
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeinen kulunut viikko viime lauantaista tähän päivään jätti hyvän fiiliksen, tosiaan viime la 21,1 km muistaakseni 5.02/km, maanantaina 10 km yleisurheiluradalla 4.43/km, keskiviikon armottomassa helteessä 17 km 5.15/km, eilen aamulenkkinä ennen duunia klo. 5.30 startilla 14 km 5.15/km ja tänään taas kohtuulämpimässä 30 asteen paahtosäässä vauhdikkaampi 10 km vauhdilla 4.32/km. Kelpasi hypätä uimaan vähän sen jälkeen.

Sellainen fiilis, että huomennakin voisi juosta mutta katsellaan jätänkö maanantaille kolmen perättäisen juoksupäivän sijasta.

Mutta hyvä fiilis ja omaan makuun kivasti kulkee ja rullaa just nyt, ei pientä oikean jalan ajoittaista säärikipua ihmeempää ongelmaakaan viime aikoina ole ollut.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, sehän on tasan puolet vuodesta käyty läpi ja saldona näyttäisi tälle vuoden 2020 puolikkaalle kaikkiaan 1141,77 kilometriä ja 85 lenkkikertaa. Eli kun vuotta on takana 182 päivää niin ihan joka toinen päivä -tahti ei ole toteutunut numeroiden valossa eikä käytännössä, mutta ihan ok ja tosiaan keväästä lähtien nousujohteinen meno päällänsä, toukokuussa 234 km ja nyt kesäkuussa 235 km ja katsellaan jos samanlainen tahti pysyisi yllä.

Tänään päivä käyntiin tihkusateessa klo 5.45 startanneella aamulenkillä ennen duunia, aivan mahtava sää ja kulku siihen nähden miten kankeana tuollaiseen aikaan saa liikkeelle lähteä, lenkiksi tuli 13 km keskivauhdilla 4:54.

Perjantaina alkaa kuukauden kesäloma, veikkaan että aika paljon tulee lenkkareita ulkoilutettua niin mökiltä käsin ekat pari viikkoa kuin muutenkin siinä sitten erinäisen lomaohjelman keskeltä.

Alkanut sen verran kivasti maistua juoksu, että nyt huomaa hinkuvansa enemmän ja enemmän juoksemaan vaikka olisi jo pari-kolme perättäistä lenkkipäivää alla. Tässä kun ensi kesänä tulee 40 vuotta mittariin, voisi maltillinen oma tavoite olla että mikä tahansa kondis tässä nyt on päällä ja realisoituu aikana esim. lokakuun HCM:llä, niin siitä ei notkahdeta kohti vuodenvaihdetta ja talven aikana vaan samalla kun tulee uusia ikävuosikymmeniä täyteen niin kondis sen kuin kovenee. Katsellaan ja tuo voisi olla jonkinlainen oma kansanterveydellinen panos tälle pallolle ja ihan minulle itselleni lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä tai mieluiten molemmilla.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkanut sen verran kivasti maistua juoksu, että nyt huomaa hinkuvansa enemmän ja enemmän juoksemaan vaikka olisi jo pari-kolme perättäistä lenkkipäivää alla. Tässä kun ensi kesänä tulee 40 vuotta mittariin, voisi maltillinen oma tavoite olla että mikä tahansa kondis tässä nyt on päällä ja realisoituu aikana esim. lokakuun HCM:llä, niin siitä ei notkahdeta kohti vuodenvaihdetta ja talven aikana vaan samalla kun tulee uusia ikävuosikymmeniä täyteen niin kondis sen kuin kovenee. Katsellaan ja tuo voisi olla jonkinlainen oma kansanterveydellinen panos tälle pallolle ja ihan minulle itselleni lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä tai mieluiten molemmilla.
Sitten vaan veteraanikisoihin ratajuoksun ihanuuteen tutustumaan. Lisätietoja täältä: SAUL (linkki vie Suomen aikuisurheiluliiton sivuille.)
 
Harva urpo on Urpo Harva.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Iker

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mulla puolen vuoden mittari näyttää 1263km, näistä koronakevään innostamana 4 viimeistå kuukautta 213-255-277-270km.

Periaatteessa olisi varaa nostaa määriä, mutta niin monta kertaa joku paikka lauennut että nyt pitää vaan malttaa ja toivoa että 4-5kk pysyisi nousukunto yllä ja terveennä. Näilläkin juoksuilla kun tuntuu vielä kehittyvän. Sunnuntaina pääsi jo vitosen aikaan 19.24, joka kolmanneksi paras veto ikinä. Paremmat ajat juostu 3v sitten 10 astetta viileämmässä kelissä (18.55 ja 19.13). Aloitin myös nyt keliin nähden ehkä turhan kovaa. Vähän hiipui lopussa. 3km tuli täyteen ajassa 11.28.

Sykkeet myös olleet todella alhaalla verrattuna hellejuoksuihin. Saa nähdä miten lähtee kulkemaan viileämmässä. Mieli tekisi tulla kokeilemaan stadin kirkkauteen kymppiä alle 40min heinäkuussa, kun siellä on joku juoksu. Katotaan nyt jaksaako lähteä ihmisvilinään.

Tietenkin paras tapa telakalle pääsyyn on myös se että rupeaa liikaa hehkuttamaan omaa hyvää juoksufiilistänsä itselleen tai netissä, joten ei tästä sen enempää. Jatketaan treenejä edelleen ja hyviä juoksuja kaikille.
 
Sunnuntaina pääsi jo vitosen aikaan 19.24, joka kolmanneksi paras veto ikinä. Paremmat ajat juostu 3v sitten 10 astetta viileämmässä kelissä (18.55 ja 19.13). Aloitin myös nyt keliin nähden ehkä turhan kovaa. Vähän hiipui lopussa. 3km tuli täyteen ajassa 11.28.
Piti tulla erikseen sanomaan, että kunnioitettavia lukemia olet tossua kuluttanut tänä vuonna. Lainattuun kohtaan sellainen tarkentava kysymys, että radallako juokset noita vitosia? Itsekin lenkkeilyä omaksi ilokseni ja kunnon ylläpitämiseksi harrastavana on myös ollut tapana juosta kerran kesään vitonen radalla ihan testimielessä. Mukavaa ollut huomata itselläkin, että vaikka ikää tulee lisää (no kenelläpä ei), niin ei se vauhdi mihinkään häviä kun on jaksanut ja saanut juosta alkuvuoden suunnilleen terveenä. Tuollaisiin kilsamääriin en kyllä yhtenäkään vuonna ole päässyt, hyvä jos tonniin vuodessa.
 
RELEASE THE KRAKEN

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
@Mängimies

Kun löytyisikin juoksurata tästä kylästä. Eli Garminin mukaan mitattu. Sen verran kuitenkin ollaan itselle rehellisiä, että lähtöpaikka (ja maali) on aina lähes oma koti. Ei pääse fuskaamaan että olisi pelkkää myötätuulta tai alamäkeä.

Yhtäkään virallista kymppiä tai vitosta ei ole tullut juostua, mutta tähän tulee muutos ensi viikolla. Ilmo meni juuri sisään. Lähetään sitä 40min alitusta hakemaan kympillä. Ja paikka Vantaa (ei stadi), vaikka reitti taitaa käydä myös hienon pääkaupunkimme puolella.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei mennyt virallisesti 40 alle tänään, säätä voi aina syyttää mutta mieskin oli paperia viimeiset 1,5km. Takana tulevan selkää oli tarjolla tuossa vaiheessa mutta 6km jälkeen (maaliin asti) alkanut vastatuuliosuus oli pehmentänyt. Selkä olisi vienyt 40min alle. Oma aika 40.13 (5km väliaika 19.52). Vähän jäi kaivelemaan mutta jatketaan treenejä. Nyt ollaan jo aika lähellä parasta kondista ikinä. Ellei jopa olla. Ja onhan tässä kesää ja syksyä vielä jäljellä.

10km:
27.3: 44.44
09.4: 43.40
22.4: 42.43
09.5: 42.12
23.5: 41.42
08.6: 40.52
11.7: 40.13 (kilpailu)
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli kanssa lenkkeiltyä mökillä alkuviikosta 10 km omilla mittareillani ihan hyvään tahtiin ja kovempaa kuin vuosiin, 43.20 meni kymppiin eli keskivauhdilla 4.20. Vika kilsa 3.59 ja kiva nähdä että alle nelosen kilsoihinkin pääsee vielä lenkillä kun oikein työntelee.

Edellisviikolla tuli viikonloppulenkillä lomien alun kunniaksi paineltua puolimaratonin mittainen lenkki 1.39.40 eli keskivauhti siinä 4.44 per km. Pitkästä aikaa siis taas tuo 1.40 alitus ja tästä jatketaan kohti lokakuun HCR:ää, johon siis virallinen tavoite ja haaste ilmoittautuessani toukokuussa 2019 oli 1.50 alitus. Se nyt pitikin mennä joka tapauksessa puhki, mutta nyt pitää miettiä lähteekö sitä vielä hakemaan jopa 1.35 alitusta. Saa nähdä ja tuskin sentään.

Nyt on ihan hyvä meno päällä ja 10 päivän mökkirupeamalla lenkkeiltyä tuli 7 kertaa, seassa pari aika rankkaa rypistystä eli tuo kymppi ja yksi perkeleen rankan ja mäkisen reitin 13 km, muuten siihen muutamat ihan leppoisatkin peruslenkit maisemista nauttien ilman isompaa kiirettä.

Mainittakoon kun ilolla on tämän oman kondiksensa kehittymisen ottanut vastaan, että viime kesälomalla kyseisellä rankalla mökkireitillä 10 km meni keskivauhdilla 5.09 ja tunne lopussa oli ettei olisi mielellään menty yhtään kovempaa. Nyt siis sama reitti ja siihen vielä 3 kilometriä lisää ja keskivauhtina 13 kilsan lenkillä oli 4.43.

Nyt tuota kovaa lenkkiä seuraavana päivänä juoksin jälleen saman reitin sisältävän 14 km lenkin ihan rauhallisesti mukavuusalueellani 134 keskisykkeellä ilman pienintäkään puskemista kaikkiaan, keskivauhti lenkillä sattumoisin just 5.09 eli nyt aivan leppoisa lenkki saman reitin pidempänä versiona oli samanvauhtinen kuin se viime kesäinen kovavauhtinen 10 km repimislenkki.

Näistä saa motivaatiota ja intoa antaa vaan enemmän mennä ja laittaa ne tossut jalkaan. Todella palkitsee kun kehitystä tapahtuu ja ilmaiseksi se ei ole tässä reilun vuoden aikana tätä kadotettua juoksukuntoa hakiessa tullut, niin hyvä fiilishän siitä tehdystä duunista tulee.

Vammoilta ja vaivoilta edelleen säästytty ja välillä lähinnä pientä kireyttä tuntunut kun enemmän juossut ja tullut käytyä esim. 3 päivänä putkeen lenkillä. Mutta vähän yllättänytkin, miten hyvin pysynyt paikat ilman kipuja. Kelpaa ja toivotaan parasta myös tulevaan, on sitä yrittänyt oheistreenillä edesauttaakin paikkojen pitämistä riittävän vahvana eli lihaskuntotreeni kuuluu myös ohjelmaan säännöllisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Juoksin tänään pitkästä aikaa puolimaratonin. Aika oli 1.43.49. Ihan hyvä suoritus muutaman kuukauden treenauksella, viimeinen vitonen oli vaikea huomas, ettei ole kilometrejä alla tarpeeksi eikä myöskään vauhtikestävyystreeniä. Juoksu kulki ihan hyvin ekat 16 km rennon tasaista 4.45/km tahtia, ei ongelmia sen suhteen. Vauhtia saa aina lisää lenkkipoluilta.
Suunnitelmissa on juosta täysmaraton Turussa ens kuussa, mutta se on vielä hieman harkinnassa, riippuen pysyykö mm. jalat kunnossa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Täällä aika kovaa porukkaa, joten tuodaan yksi vähemmän pro viestikin. Kesäkuussa aloin taas juoksemaan 2-3v tauon jälkeen. Lenkkini ovat 5-10km ainakin nyt alkuun. Välineet ovat paskaa aletavaraa, minulle kuitenkin hyviä. Ammattini on sellainen, että juoksu onnistuu max 3krt/viikko. Ok kuljetusala ja jatkuvasti yli 12h päiviä tai yön yli reissuja. Perhettäkin pitää muistaa.

Alkuun juoksin 6.45 tahtia, mutta yllättävän nopeasti tässä on päässyt jo hieman alle 6 minuutin kuntoon. Parhaimmillaan menee muutama kilometri alle 5.30, jos haluaa. Se nyt ei ole vielä se pointti. Tarkoitus on taas päästä hyvään kuntoon ja pitää paino kurissa, joka välillä tuossa nousi vähän turhan paljon. Loppuvuoden maltillinen tavoite on 500km. Pitää myös miettiä, josko tässä vielä ekaa kertaa elämässä sijottaisi yli 50€ juoksukengät :).
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

axe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, URS LaKu, Slow Motion
Aiemminkin kertomani mukaan oon siis hitaista ja rauhallisista tykkäävä mukavuusaluehölkkijä mutta silti vähän harmistunut, kun tuntuu ettei kaikki vuosien juoksukilsat näy tai tunnu missään. Aina mennään samalla lailla, aina tuntuu samalta. Taisin jotain tavoitteellisempaa itselleni luvata yrittää tälle vuodelle ja nyt uuden sporttikellon myötä sellaiseen sitten tartuttiin. Tässä kun on jotain ns. ammattilaisten tekemiä harjoitusohjelmia sille omalle tasolle, kunnolle ja tavoitteelle, niin pistin sitten puolimaratonin treeniohjelman ja aikatavoitteen sinne omaan ylempään vauhtirekisteriin, jonne en uskoisi pystyväni jos nyt kokeilisin. Pari-kolme puolikkaan pituista matkaa mennyt aikaisemminkin, mutta ihan lönkyttelyllä sykkeen nostamista varoen.

Tänään Garminin treeniohjelma alkoi huimalla viiden minuutin testijuoksulla (plus lämmittely ja jäähdyttely). Eikä nuo nyt näkyvät ensi viikonkaan puolituntiset "rauhalliset juoksut" tai viikon päättävä "pitkä rauhallinen" 50 minuuttia (sisältäen lämm + jäähd) oikein tunnu vakuuttavalta. Jotenkin olisi luullut, että ne syötetyt alkutiedot omasta historiasta ja lenkkitahdista olisi oikeuttaneet vähän kovempaankin starttiin. Jännä nähdä miten ohjelma tuosta kovenee ja miten tästä kolmessa kuukaudessa kehitytään sitten tavoitteen tasolle.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jokainen harrastaa omalla vauhdillaan ja tyylillään. Ja omien mahdollisuuksien mukaan. Ajoilla ei ole oikeastaan mitään väliä, kuitenkin jokaisella omat lähtökohdat ja ruumiinrakenteet. Kunhan liikkuu, se on pääasia.

Kaikkeen tekemiseen kuitenkin pätee sama asia, säännöllisyys on kaikkein tärkeintä. Se yleensä vie hyvään lopputulokseen.

Itsellä tänään kevään/kesän 16. veto kelloa vastaan ja kun 15 aikaisempaa oli mennyt tavoitteeseen (nopeampi kuin edellinen) niin se oli nytkin tavoitteena. Lisähaastetta toi se, että tämän viikon tuntuma juoksussa ollut todella huono. Duunin ohessa tehdyissä hölkissä olleet sykkeet todella ylhäällä. Onneksi yksi kierto vielä ja sitten loma.

4s kuitenkin sai painettua ajasta pois ja 100% säilyi. 5km siis aikaan 19.20. Tykkään kyllä noista Addun Bostoneista joita käytän nyt ns. kisakenkänä ja jotka alkuun tuntuivat vikaostokselta. Sen vuoksi tilasin toiset Adidaksen tossut peruslenkeille (Solar Glide 19). Ja jos akillesvammoista oli jokunen aika puhetta niin ei näiden kenkien käyttöönotto ole ainakaan lisännyt niitä. Hyvin pysyneet vaivat kurissa. Uutena lihashuoltojuttuna vielä Kiinasta (Alibaba) kotiin tollanen hieromalaite tai mikä pora lienee. Näillä eteenpäin.

Mulla seuraava startti Hml puolikas 1.8. Ikinä en ole alle 1.30 vetänyt, jospa nyt. Mieluusti vaikka 1.27-1.28 alkuinen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Täällä aika kovaa porukkaa, joten tuodaan yksi vähemmän pro viestikin. Kesäkuussa aloin taas juoksemaan 2-3v tauon jälkeen. Lenkkini ovat 5-10km ainakin nyt alkuun. Välineet ovat paskaa aletavaraa, minulle kuitenkin hyviä. Ammattini on sellainen, että juoksu onnistuu max 3krt/viikko. Ok kuljetusala ja jatkuvasti yli 12h päiviä tai yön yli reissuja. Perhettäkin pitää muistaa.

Alkuun juoksin 6.45 tahtia, mutta yllättävän nopeasti tässä on päässyt jo hieman alle 6 minuutin kuntoon. Parhaimmillaan menee muutama kilometri alle 5.30, jos haluaa. Se nyt ei ole vielä se pointti. Tarkoitus on taas päästä hyvään kuntoon ja pitää paino kurissa, joka välillä tuossa nousi vähän turhan paljon. Loppuvuoden maltillinen tavoite on 500km. Pitää myös miettiä, josko tässä vielä ekaa kertaa elämässä sijottaisi yli 50€ juoksukengät :).
Hyvä meininki! Nyt varsinkin kun noin paljon istumatöitä, niin pitäisin sellasesta luonnollisesta juoksuvauhdista kiinni, ja vauhti voi hyvin pysyä 6+/km ja sellasta pidempää lenkkiä työn vastapainona. 40-60min esim. Voihan sitä välillä kikkailla 5.30/5.45km, mutta kaikki stressi pois vauhdin suhteen noin yleensä siis.

Itse tykkään eniten lenkeistä, joissa vauhti suorastaan unohtuu, ja luonnollinen juoksurytmi päällä. Olen tarkoituksella pudottanut sieltä n.5min --> n.6min/km, mutta jatkuva kelloon tuijottaminen vähentynyt selvästi. Sykkeetkin katon vasta yhteenveto-datasta lenkin jälkeen.

Mukava harrastus tämä kyllä ylipäätään. Toivottavasti voi jatkaa pitkään ilman erityisiä kipuja tai muita probleemoksia.

Zemppiä ja hyvä juoksukilometreja sinne :)
 
Viimeksi muokattu:
7-6, 106-105, 3-0

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mikä teillä on keskikadenssi, ja onko vinkkejä miten sitä saisi nostettua 83sta 90 pintaan.
Joskus kun tuli pidempää matkaa juostua vähän nykyistä järkevämmässä kunnossa tähän opetettiin valmennuksessa muutama asia, eli naama ylös, ryhti suoraan ja aluksi aivan naurettavan lyhyt askel. Mittareitahan saa myös piippaamaan tämän mukaan, mutta noilla vinkeillä tulee yllättävän paljon. Heti kun juoksuasento tippuu ja katse putoaa eteen alkaa keskimääräisellä juoksijalla harppominen.
 
JOE E. TATA! \o/

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Mikä teillä on keskikadenssi, ja onko vinkkejä miten sitä saisi nostettua 83sta 90 pintaan.
Daffilta tuli se tärkein: lyhentää askelta. Kadenssi paranee itsestään juoksukilsojen karttuessa, olettaen että tekniikka on kunnossa. Välttämättä 166 (83) ei ole liian vähän jos jaloissa kapasiteettiä ei ole luontasesti tiheämpään askellukseen. Tulevaisuudessa hölkkä onnistuu kävelysykkeillä ja korkeammalla kadenssilla. Lyhyempi askel - ei teennäisesti tiheämpää askelta. Kilsoja, kilsoja.

e. Keskikadenssit itsellä on 173 - 180. Lenkeillä vauhdit 4.50 - 7.00/km.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikä teillä on keskikadenssi, ja onko vinkkejä miten sitä saisi nostettua 83sta 90 pintaan.
Mulla oli 5km vedon keskiarvo eilen 184 (92) ja sama se oli 10km kisassa. Hitailla lenkeilläkin se on vähän alle 180 (90). Maximi ollut luokkaa ~195 (98), mitä nopeasti dataa katselin.

Sinänsä taidan olla onnellisessa asemassa että en ikinä ole tuohon kiinnittänyt huomiota vaan juoksen kuten olen pienenä oppinut. Ehkä tuo päkiävoittoinen juoksutyyli (jossa maakosketus nopeampi ja siten enemmän askelia) on perua lapsuuden futiskentiltä.

edit: löytyi vielä ennätysmaran data 3v takaa. Siinä keskiarvo tasan 180 (90).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Mitä teillä tarkoittaa tuo ensimmäinen luku ja toinen sitten suluissa kadenssin suhteen?

Itse juoksin tällä viikolla hiukan vajaa 26kilsaa töiden jälkeen tiistaina ja tänään helteessä 6,5 kilometriä. Ihan jees ja paikat auki taas.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä teillä tarkoittaa tuo ensimmäinen luku ja toinen sitten suluissa kadenssin suhteen?
Veikkaan että eri mittarit ilmoittavat asian eri lailla? Eli kun @Lert käytti kysymyksessä arvoja 83 ja 90 niin tulkitsin noiden olleen askelpareja per minuutti. Käyttämäni Garmin ilmoittaa askeleita per minuutti joten lukemat siis tuplat. Sulkeisiin sitten luku jaettuna kahdella eli tuolla toisella tyylillä mikä nopealla googlauksella näyttäisi olevan käytössä ainakin Suunnolla.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Veikkaan että eri mittarit ilmoittavat asian eri lailla? Eli kun @Lert käytti kysymyksessä arvoja 83 ja 90 niin tulkitsin noiden olleen askelpareja per minuutti. Käyttämäni Garmin ilmoittaa askeleita per minuutti joten lukemat siis tuplat. Sulkeisiin sitten luku jaettuna kahdella eli tuolla toisella tyylillä mikä nopealla googlauksella näyttäisi olevan käytössä ainakin Suunnolla.
Ah okei. Kiitoksia ! Itsellä siinä 90 paikkeilla lenkkien ajalta. Maksimi polarin mukaan siinä 100 paikkeilla.

Siihen aiempaan aiheeseen, niin nyt on löytynyt lenkeilläkin vähäsen vauhtia. Se auttoi että veti osan lenkeistä hitaasti kuin mikä -> tuntui että vauhtia riitti sitten perus lenkille hiukan enemmän. Plus toi intoa kun vaihtelua tulee ja edistystä.

Tosin nuo hitaat lenkit ovat kyllä tylsiä, mutta näkyy tuovan hyötyä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Hyvä meininki! Nyt varsinkin kun noin paljon istumatöitä, niin pitäisin sellasesta luonnollisesta juoksuvauhdista kiinni, ja vauhti voi hyvin pysyä 6+/km ja sellasta pidempää lenkkiä työn vastapainona. 40-60min esim. Voihan sitä välillä kikkailla 5.30/5.45km, mutta kaikki stressi pois vauhdin suhteen noin yleensä siis.

Itse tykkään eniten lenkeistä, joissa vauhti suorastaan unohtuu, ja luonnollinen juoksurytmi päällä. Olen tarkoituksella pudottanut sieltä n.5min --> n.6min/km, mutta jatkuva kelloon tuijottaminen vähentynyt selvästi. Sykkeetkin katon vasta yhteenveto-datasta lenkin jälkeen.

Mukava harrastus tämä kyllä ylipäätään. Toivottavasti voi jatkaa pitkään ilman erityisiä kipuja tai muita probleemoksia.

Zemppiä ja hyvä juoksukilometreja sinne :)
Jep kiitoksia kannustuksesta. Itsellänikin on juuri tapana (tavoitella) juosta rentoa hyvältä tuntuvaa juoksua. Tuo vauhti onkin on parantunut siis aika huomaamatta, kun kroppa taas tottuu ja varmaan joitakin kiloja tippuu matkalle. Vauhdin itsestään parantuminen tuntuu hidastuvan tuossa 6min kieppeillä. Mutta tämä sopii minulle oikein hyvin. Noin tunnin lenkki ja 10km tai vajaat menee nyt ihan kivasti äänikirjaa tai musiikkia kuunnellen.

Välillä on sellaisia hetkiä, että ei ole aikaa kuin puolen tunnin juoksuun ja kun kalenteria katsoo, voi olla että seuraava kunnon mahdollisuus 2-3 päivän kuluttua. Silloin pistetään tsemppimusiikki soimaan ja otetaan vähän rajumpi puristus ja testaillaan vauhtia. Että elämä voikin olla kiireistä. Mutta stressiä en tästä ota, se on oikeastaan ihan päinvastoin. Ei ole muuta tavoitetta kuin olla kunnossa. Jos joku puolimaraton innostus tulee, niin se tulee. Sellaista ei vielä ole.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Fordél

Jäsen
Juoksutreenit ovat sujuneet jo pidemmän aikaa hyvin, ja kunto alkaa selvästi kohoamaan. Matka pohjalta kohti keskinkertaisuutta on alkanut. Nyt voisi uskaltaa jo asettaa jonkun motivoivan juoksutavoitteen ensi vuodeksi, mutta millaisen?

Ensin ajattelin, että tavoitteeksi voisi ottaa jonkun ultran, tyyliin 80-100 km joko poluilla tai radalla/asfaltilla. Tähän mennessä pisin rypistys poluilla on ollut 60 km, joten eiköhän toi pidempi ultra menisi hyvällä treenillä.

Sitten kävin miettimään, että toisaalta olisi hauska treenata juoksemaan kovaa lyhyempi matka, kuten kymppi. Kympin enkkaani vajaat 43 minsaan tuskin on saumoja, kun nyt kymppi kulkisi varmaan jonkun kahdeksan minsaa hitaammin. Ehkä vuodessa pystyisi pääsemään vaikka noin 45 tuntumaan. Tosin kun painoa saisi pudotettua niin kyllähän toi kymppikin voisi alkaa kulkemaan.

Toisaalta välttämättähän nää ei ole toisiaan poissulkevia vaan voisihan sitä kokeilla molempia. Ultralle en asettaisi mitään aikatavoitetta, vain maaliin pääsyn kisan aikarajassa. Toki kestävyyttä pitäisi treenata ihan eri tavalla kuin jos vain tavoittelisi kympillä itselle hyvää aikaa.

No täytyy pohtia vielä asiaa, ja jatkaa treenejä.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt voisi uskaltaa jo asettaa jonkun motivoivan juoksutavoitteen ensi vuodeksi, mutta millaisen?
Kyllä minä suosittelen lämpimästi lyhyempiä matkoja etenkin, kun et taida ihan ikäloppu olla ja sen puolesta on varmasti vielä mahdollisuus rassata vielä rekisterin yläpäätäkin ihan menestyksekkäästi. Juoksuhan alkaa anaerobisesta kynnyksestä ja ultrajuttuja ehtii vielä myöhemminkin. Ja kannustan kyllä ainakin kokeilemaan kymppiäkin lyhyempiä matkoja. Saulin kisoissa ja veteraanikansallisissa taso on laaja ja mukaan mahtuu.

Itse täytän tänä vuonna 46 ja suunnitelmana on jyskyttää matkoja 1500 metristä kymppiin, ja ehkä joku puolimaratonkin vuosittain, vielä muutama vuosi ja sitten ehkä ottaa taas pitkästä aikaa tavoite maratonille. Ultratkin kiinnostaa etenkin kun kaveripiirissä on ihan menestyneitä ja intohimoisia alan harrastajia, mutta niihin leikkeihin ehtii kyllä sittenkin kun vauhtia ei enää irtoa.

Toisaalta jokaisen on syytä tehdä just sitä mikä eniten kiinnostaa. Tsemppiä treeneihin!
 
Harva urpo on Urpo Harva.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy