Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Rauman Lukon johto – ammattitaitoinen vai ammattitaidoton?

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana yksi vs yksi, 11.02.2013 klo 22.46.

 1. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mihin Niskala haastattelun antoi, onko luettavissa jossain vai radioonko puheli?
   
 2. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jos se oli tuo facebookissa oleva haastattelu niin ei mielestäni paistanut yhtään kypsyys toimistoa kohtaan vaan oli pettynyt kaikkiin niin pelaajiin kuin muihinkin organisaatiossa, mikä on ihan ymmärrettävää kun kausi mennyt näin. Aika rakentavasti sanoi, että pitää pohtia ryhmässä mikä meni vikaan ja miten korjata.
   
 3. Locksmith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, BVB, Barça
  13.03.2017 Lukko vs. KalPa: jälkitunnelmat - YouTube

  Tuossa tuo Niskalan haastattelu. Ei se nyt munkaan mielestä mitenkään kypsältä vaikuta toimiston suuntaan. Sanoo että virheitä on varmaan tehty monessa paikkaa ja asiat pitää palaveerata läpi ja sitä kautta eteenpäin.
   
 4. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ihan fiksusti Niskala puhelee ja asiaa alusta loppuun.
   
 5. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
  Totanoi asiaahan Niskala totanoi puhuu enkä mää totanoi mittä se enemppä kritiikki totanoi toimisto kohta kon ketä muutakaan kohtaa totanoi kuullu. Jos tätanoi väkisi jotta halis niin totanoi kaiket se oli se alkukauden huano jakso totanoi ja mist se sit johtus niin totanoi... :)
   
 6. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joskus taannoin sain täällä opetuksen siitä, miten jääkiekkoseuran rahoitus hoidetaan. Kävi silloin selväksi, että raha toiminnan pyörittämiseen on käytännössä ainoa väline, josta ei ole pulaa.

  Onko tähän tullut muutos?
   
 7. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jonkun asteinen juu. Konserniavustusta on pienennetty vuosi vuodelta. Kilpailu on tiukentunut RTK:n busineksissa ja taloustilannekkin on ollut Suomessa haastavampi muutamana vuotena.
   
 8. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei. Taustat ja rahoituskuviot Lukolla ovat edelleen samalla mallilla, eli Contineo/RTK ovat siellä taustalla. Tuo muu liiketoiminta on sitä mitä Lukko on jo 10-11 vuotta pyörittänyt jääkiekon sivussa, eli Fostersin lounaat, Helmiranta, Super-Pikkujoulut, Rauma-Rock jne. Paljolti näiden ansiosta konserniavustusta (lue RTK) on pystytty vuosi vuodelta pienentämään ja toki siihen on tarvittu myös "urheilullista menestystä". Tämän kauden osalta jäävät pudotuspelit väliin kokonaan, joten voipi olla että tänä vuonna koko budjetoitu konserniavustus joudutaan käyttämään kokonaan ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.
   
 9. Lugu63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ilman Hannu Vanhataloa
  Tukeva lompakko on tietyllä tapaa Lukon suurin uhka ollut jo pitkään.

  Epäpätevät henkilöt tehneet pitkään työtä isoilla resursseilla ja tulos ollut maksimissaan keskinkertaista. Vahva taloudellinen selkänoja ei ole ajanut Lukkoa ahdinkoon, vaikka kaukalossa ja tulovirroissa tulos olisi ollut heikkoa.

  Pienemmät seurat esim.SaiPa suhtautuu vähän eri tavalla pelaajahankintoihin. Budjetti pieni niin etsitään varsinkin "kalliit" kärkimiehet paljon tarkemmin.

  Lukko sen sijaan pestaa jonkun kuukauden loistaneen esim.Piitulaisen tai Lähteenmäen kalliilla pahvilla pariksi vuodeksi. Pelaaja epäonnistuu, kova palkka, mutta aina riittää paalua maksaa. Kyllä moni muu seura kiroilisi erittäin paljon 250k Tukosen vemppailua. Suurin osa ei olisi Tukosta edes palkannut.

  Lukon ei myöskään tarvinnut lähteä tyhjentämään pajatsoa Gagnonia (25000€/kk) enempää, koska pinkka on kunnossa myös ensi kauden pelaajahankinnoissa. Erilaista se on muilla, kun rahaa ei ole ja se nähtiin tällä kaudella hyvin mm.SaiPan ja KooKoon kohdalla.

  Eli summa summarum:

  Olen myöskin sen puolesta, että konserniavustusta vähennetään, jotta Lukko organisaationa joutuu kehittymään enemmän.

  Edit: esimerkki
   
 10. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tästä logiikasta olen erimieltä, Raha ei ole Lukon ongelma vaan osaamattomuus urheilullisissa asioissa, siihen pitää saada korjaus UTJ hankinnan myötä.
  Jos halutaan menestyä se vaan tuppaa olemaan todennöisempää suuremmalla kuin pienemmällä budjetilla operoivalla. Kun katsotaan tilastoja taaksepäin, lopussa sarjatilanne heijastelee yleensä kohtuu hyvin joukkueiden budjettia tosin silloin tällöin sattuu joitan poikkeuksia (sehän vahvistaa säännön)

  Kuinka moni Lukon kannattajista oikeasti toivoisi meidän operoivan Saipan budjetilla?
   
 11. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Raha on ollut sikäli ongelma, että se on sallinnut toimimaan typerämmin, kun taas tienemmällä rahalla olisi vaadittu tekemään fiksumpia päätöksiä.

  Lukon hankintojen takana lienee sellainen ajattelumaailma, että jos joku Iikka Kangasniemi lyö itsensä Pelicansinssa läpi, niin silloin varmaan joku Kärpässienikin pystyy samaan Lukossa. Ammattitaito ei riitä näkemään, miksi tällaiset nimet tekevät läpimurtokausia tai mahdollisesti ratkaisevat koviakin pelejä ja siksi joukkueeseen ei ole tullut läpimurtopelaajia.

  Pelaajahankinnoista on saanut sellaisen kuvan, että sitä tehdään, koska muutkin tekevät, mutta ei olla riittävän osaavia tekemään sitä samalla tavoin kuin muualla. Jos minä olisin Lukon puheenjohtaja, olisin ensimmäisenä päivänä ottanut puhelimen käteen ja soittanut esimerkiksi Joni Lehdolle kysyäkseni, minkälainen maine Rauman Lukolla on pelaaja-agenttien keskuudessa.
   
 12. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  En edelleenkään usko että rahan niukkuus vaikuttaa pelaaja hankintojen onnistumisessa vaan ammattimaisuus, jos sitä ei ole niin sitä ei lompakon ohuus tai paksuus muuta. Yhtä hyvin huteja tekevät myös pienen budjetin joukkueet hankinnoissaan. Suuremmalla budjetiilla vaan pelivaraa on enemmän kokeilla ja ottaa riskejäkin.

  Ei ole helppoa etukäteen tietää kuka pelaaja "breikkaa" siihen vaikuttaa niin moni tekijä, vaatii rautaista ammattitaitoa tuo joukkueen rakentaminen, Lukolla on kaikki edellytykset kunhan valittava UTJ on kovanluokan tekijä joka yhdessä valmennuksen kanssa rakentaa joukkueen.
   
 13. Irtolapa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Niämise Ville, Hall Gill ja Matti Forss
  En myös näe ongelmana paksua lompakkoa vaan sen levittäjää. Mitä järkeä on maksaa kolmos - ja neloskentän miehille täysin väärää palkkaa. Äkkiähän sitä ollaan kolmanneksi kallein joukkue. Toivotaan nyt kädet ristissä ettei tämä kausi enää toistu. Uusi UTJ paikalle ennen kuin Rajala ja Vanhatalo pilaa seuraavankin kauden
   
 14. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eiköhän ensi kauden joukkue ole tässä vaiheessa jo melkoisen valmis. Uusi UTJ (mikäli semmoista edes lopultakaan tulee) ei hirveästi siihen ehdi vaikuttaa.

  Kyllä sopparit väännetään kauden aikana.
   
 15. Strongbow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko Rauma
  Näin on. Pelaajabudjetti pienemmäksi ja lisää loistavia "omia" kasvatteja esim. Vidgren ja Friberg. Ja uuteen nousuun. Vitut sanon ainakin minä. Kunnolla rahaa pöytään kun sitä on hyvän UTJ:n johdolla. Miksi ei jo lopetettais leikki, että me ollaan pieni ja köyhä seura.
   
 16. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Siirretään toisesta ketjusta tänne.

  Jos jostain täällä kannattaa olla sinne suuntaan katkera, niin juuri tuon takia. Täällä on rahaa hassattu n. 800,000 - 1,000,000 EUR per kausi viimeisen kymmenen vuoden ajan enemmän kuin Porissa joukkueeseen ja jos joukkueen kasaajat olisivat olleet ajan tasalla, niin voisi kuvitella että edes kerran olisi finaaleihin päästy. Siitä asti kun edustukseen aloitettiin RTK:n rahoja pumpata (kausi 2003-2004) on saldona viisi välieräpaikkaa ja niistä kaksi pronssia. Lukon sijoitukset tällä ajanjaksolla ovat 5-4-13-10-9-13-6-3-9-4-3-4-6-12. Keskiarvoksi tuo antaa 3-4. suurimmalla budjetilla sijoituksen 7. Todella hyvä urheilu organisaatio meillä...
   
 17. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  En ole huomannut kenenkään kirjoittaneen että meillä on hyvä urheiluorganisaatio, siitä lienee konsensus, mutta talouspuoli Raumalla on osattu hoitaa ja se on kunnossa. Nyt nähdään askeleita oikeaan suuntaan kun UTJ tehtävä on todettu tarpeelliseksi ja kun sen tontin täyttämisessä onnistutaan, ja osaavalle henkilölle annetaan mandaatti toimia ja tehdä urheiluun liittyvät päätökset.
   
 18. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  On se kiva, että tuollaisen suunnittelu on jo positiivista. Siihen se jääkin.

  Mutta tuo loppuosa toteutuu Raumalla miten? Ei tuonne konttorin puolelle ole juuri oikeita henkilöitä osattu palkata ja aika harvoin urheilupuolellekaan. Kovin suurta luottoa ainakaan itseltäni löytyy, että tuohon hommaan saataisiin ketään muuta kuin joku hallituksen vanha tuttu ja juoksukoira. (Vanhatalo).

  No Kuopiosta saapuu ainakin mies mielipiteineen. Kauankohan toimiston väki sitä katselee. Virta ei arasta sanoa asioita ääneen. Tekee sen jopa medioissa, jos tilanne niin vaatii.
   
 19. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Pinkka on kunnossa, mut nämä samat kaverit ovat leikkineet urheilupuolen asiantuntijoita Mokasta - Laihoon ja Rajalaan. Nyt kun valtikka vaihtui, niin tosiaan myös urheilupuolen asioita aletaan vihdoin laittamaan toimiston puolellakin kuntoon. Nuo sijoitukset kertovat kuitenkin oleellisen siitä, millä mallilla urehilupuolen asiat Lukossa on. Ja kaiketi jääkiekko ja siinä menestyminen on edelleen Lukko Oy:n tavoite. Olishan se ollut kiva nähdä, jos esim. Kärpät ja JYP olisivat vetäneet saman ajanjakson vastaavilla tuloksilla. Jyväskylässäkin Seppänen aukaisi lompakkonsa n. 10 vuotta sitten ja sen jälkeen JYP ei ole tainnut kertaakaan jäädä kuuden sakista. Kärpissä sentään on välillä sekoiltu.
   
 20. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Itseasiassa, eikös suurimmalla osalla noista kausista budjetti ollut 4-5 suurin? Jokerit, Hifk ja Kärpät ovat tainneet isompaa budjettia pyörittää.
   
 21. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  UTJ:ksi Vanhatalo tai Urama niin mikään ei muutu. Tarvitaan uusi henkilö huomaamaan asioita, mitä muut ei ole huomanneet. Yksi on tuo kesätreeni. Millon Lukko kenkii nykyisen fysiikkavalmentajan tai käyttää häntä edes päivittämässä tietosalkkuaan?
   
 22. Soilworker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Preds
  Lainaus:
  Lisää listaan vielä TPS, joka ei ilmoita todellisia pelaajakustannuksiaan, vaan ilmoittaa sen budjetissa aina alakanttiin.
   
 23. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Lukon toimitusjohtaja Rajala: "Asioita olisi voinut ja pitänyt tehdä toisin" - LIIGA - 16.03.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Kuten sanoin asian korjaantumen on alkanut jo Laiho on vaihtunut, kaivattu UTJ palkataan, valmentaja vaihtuu... ei kai toimistollakaan kaikkia voi kerralla vaihtaa. Katsotaan kesällä kuka on UTJ ja itketään vasta sitten.
   
 24. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Rajala olisi voinut hiukan avata tuota että mitä asioita olisi hänen mielestään pitänyt tehdä toisin! Mitä virheitä tehtiin ja mitä opittiin?
   
 25. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Olkoon vaikkapa sitten 4., 5., tai jopa 6. suurin, mutta siltikään ei se muuta mitään. Menestys on ollut resursseihin nähden heikkoa.