Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Rauman Lukon johto – ammattitaitoinen vai ammattitaidoton?

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana yksi vs yksi, 11.02.2013 klo 22.46.

 1. yksi vs yksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peli kertoo
  Minusta herrat: Mokka, Vanhatalo, Laiho, Rajala ja Dufva yhteisellä toiminnallaan ansaitsevat oman ketjunsa, missä voi antaa palautetta plussana tai miinuksena. Itse aloitan pienellä pohdinnalla alkuun.
  Kolme ensimmäistähän ovat olleet monilla eri titteleillä seurassa ja aina vaan on jatkoa tullut oli menestys ollut mikä tahansa. Se tuntuu jotenkin oudolta. Harvoin on tullut menestystä kentällä tai budjetissa. Eli kun sarjasijoitus on ollut huono ja tilikaudella on tullut miljoona persnettoa, niin Continue on kuitannut tilille konserniavustusta miljoonan päälle kympin, niin tulos on ollut posiviivinen ja samat herrat ovat alkaneet rakentaa seuraavaa joukkuetta. Hankitut pelaajat kun ovat joskus flopanneet, niin ne on laitettu kiertoon, niin onkohan koskaan ollut puhetta heidän palavereissa, että nyt meni hankinnat vihkoon, että tarttiskohan tehdä hankintaa sille osastolle, ketkä pelaajia scouttaa. Epäilen, koska samat äijät vaan huseeraa. Joku lehtihän on yleensä laskenut joukkueiden sarjapisteiden hinnan suhteutettuna budjettiin. Väitän, että Laiho ja Vanhatalo ovat tässä koko suomen historian kärkipäässä, paljonko on rahaa kulunut, ilman menestystä. Muuallakin on toki paljon kalliita floppeja, mutta on myös ollut vaihtuvuutta scouttaajissa.
  Rajalasta lyhyesti sen verran, että se toimistosihteeri, joka on ollut kauan toimistolla työssä, hoitaisi saman mitä Timokin, voisi jopa joskus hymyillä kun menisi tapaamaan yhteistyökumppaneita. Ottaa niin paljon päähän moinen ylimielisyys. Dufva on tästä porukasta raudanluja ammattilainen, joukkueen peli on kehittynyt huimasti, mitään paniikkiliikkeitä ei ole tehty isossa mittakaavassa. Hänen itse haluamansa pelaajat ovat saaneet peliaikaa, hän luottaa heihin ja näkee sen hyvyyden, mitä ei ehkä kaikki ns. tavalliset katsojat näe. Aikaisemmilla kausillahan ne olisi heti laitettu kiertoon.
  Tässä pientä alustusta, saa olla eri mieltäkin :)
   
 2. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Otetaan nyt parin herran toimintaan kantaa.

  Vanhatalo: Kuten IS-Veikkaajakin uutisoi niin Vanhatalo on kova paiskimaan töitä. Hannu jaksaa väijyä öisin AHL-matseja eikä epäröi painaa pakoputki kuumana pitkin maailmaa. Tämä raju työntekö ei silti peitä sitä tosiasiaa, että Hannun kyvyt ja taidot eivät riitä hänen työnkuvansa menestykselliseen hoitamiseen. Hannulta puuttuu tietotaitoa, silmää ja osaamista. Vanhatalon työnkuva voisi mielestäni olla esimerkiksi tulevan kovan luokan UTJ:n alaisena hoitamassa juoksevia asioita. Lisäksi Hannu voisi uurastaa esim. tilastoimalla dataa tulevan osaavan UTJ:n käyttöön.

  Rajala: Kuuluu jostain syystä SM-liigan kovapalkkaisimpiin toimitusjohtajiin, vaikka näytöt ovat varsin ohuet. Timo tunnetaan tarkan markan miehenä, joka pyrkii säästämään monessa asiassa. Valitettavasti tämän vuoksi esim. mediakuution tekstit, kotisivut, sosiaalinen media yms. laahasivat pitkään heikossa jamassa, koska Timo ei nähnyt niissä kuin turhaa rahankulutusta.

  Rajala ei ole saanut myöskään otetta Lukon tiedottamiseen, vaan edelleen toimisto suoltaa ristiriitaisia ja ajoittain ylimieliseltä kuulostavia lausuntoja.

  Rajala on pyrkinyt panostamaan taloudelliseen puoleen ja varsinkin Lukon myyntiorganisaation mies on saanut hyvään iskuun. Myös suhteet alueen yrityksiin ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja sponsorirahaa tulee runsaasti.

  Rajalan miinuspuoliin on laskettava myös fanien ja tavallisten kannattajien aliarviointi sekä urheilullinen puoli. Mielestäni Timon pitäisi hieman nöyrtyä ja palata peruasioihin, eli tavallisten katsojien viihtyvyyteen ja sitouttamiseen. Urheilulliseen puoleen Rajalalla ei mielestäni oikein ole kompetenssia ja Lukon urheilullisen puolen johtaminen on ollut sekavaa. Tämän vuoksi Rajalan pitäisi palkata UTJ ja keskittyä vain omaan ydinosaamiseensa ja tyytyä vain seuraamaan urheillullisen puolen kehittymistä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2013 klo 10.31
 3. EddieE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Priimatekstiä. Moni asia Lukossa on mennyt harppauksin eteenpäin, mutta tämä hiertää kyllä itseä aika pahasti. "Tarkan markan Timo" on aika röyhkeästikin mielestäni vetänyt kaikki asiat eurot edellä ja se on pääasiassa ollut sitten urheilullisuudesta/viihtyvyydestä pois. Taisi hallin työntekijöilläkin edut lähteä aika kokonaan pois kausi-kaksi sitten, enää ei esim. mässäillä ilmaisilla välipaloilla (saa korjata jos olen väärässä). Ja jos esim ne edelliset ns. nettisivut olivat siellä rumuuttaan loistamassa päivittämättömänä vain säästöjen takia niin kyllä on johto pitänyt syvällä päätään perseessä.

  Todennäköisesti Rajala on palkattu nimeomaan olemaan kirstun päällä istuva mulkero (Vaarola ver 2.0), mutta sitten on ehkä vähän väärillä prioriteeteilla lähdetty liikenteeseen urheiluseuraa pyörittämään. Minunkin mielestä UTJ olisi ehdoton ja tuskinpa Rajala sen palkkaamisesta päättää. UTJ veisi vastuita muilta tällä hetkellä päättäviltä elimiltä ja en oikein usko että Lukossa sellaista muutosta vielä ihan nähdään.

  Mutta, kuten sanoin niin monia asioita on tehty hienosti viimevuosina ja toivotaan että sama tahti jatkuu. Ei olisi kovin vaikeaa enää tehdä Lukosta kaikin puolin kehuttu ja arvostettu seura niin fanien, yhteistyökumppanien kuin pelaajienkin silmissä.
   
 4. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Lainaus:
  Jos kuluvaa kautta ajatellaan, niin kaikki on mennyt urheilupuolella minusta erinomaisesti lukuunottamatta niita ensimmaista kuutta pelia, jota kivirekea tassa kiskotaan runkosarjakauden loppuun saakka. Ja talouspuolella on kerrottu, etta talla kaudella Lukon pelaajabudjetti jopa alittuisi.

  UTJ:sta on ennenkin kohistu sen jalkeen, kun toimittaja Marko Leppanen sita ryhtyi kovasti vaatimaan parisen vuotta sitten. Mina en oikein lampene sille ajatukselle. Jos UTJ:n paatehtava on pelaajahankinta, niin kylla siina on Vanhatalo, Dufvan suosiollisella avustuksella, hyvin talla kertaa onnistunut poislukien Caldwell. Parempiakin nimia oli hankintalistalla kuin mita nyt nahdaan, mutta kaikkea ei voi saada.

  Eiko Vanhataloa voisi nimittaa UTJ:ksi samalla toimenkuvalla ja palkalla, jos UTJ pitaa valttamatta saada? Se olisi kuin johtokunnan kiitos ilman palkankorotusta. Muistelisin tosin, etta Leppanen tavoitteli sellaista UTJ:aa, jolla olisi pirusti valtaa pelaajahankinnoissa ja joka sitten pieleen menneen kauden jalkeen voitaisiin erottaa hanen erotettuaan sita ennen valmentajat!
   
 5. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Miten mielestä Lukko on viime kausina pärjännyt urheilullisesti käytettävissä oleviin resursseihin nähden? Yksi "voitettu" pronssimitali, jolloin luovutettiin jostain syystä välierissä HIFK:ta vastaan. Viime kaudella Lukko käytti pelaajiin peräti 3 100 000 euroa ja urheilullinen tulos oli mahalasku.

  Lukon resursseilla pitäisi pystyä pelaamaan mestaruudesta joka kausi. Silti ei pelata, eli urheilullinen puoli tökkii pahasti. Tällä kaudella pelaajabudjetti on sijoilla 4-7 ja Lukko on sarjassa 7, eli urheilullinen menestys on ollut kohtuullista. Tärkeimmät pelit ovat vasta edessä, eli mitään lopullista arviota ei uskalla tehdä. Toivottavasti RD on tuonut voittamisen kulttuuria onganisaatioon.

  UTJ:n työnkuvana olisi urheilullisen puolen johtaminen ja vastuu. Hän tekisi pelaajahankinnat ja valitsisi sopivan valmentajan halutun pelikirjan mukaan. Tarvittaessa osaava UTJ pystyisi myös sparraamaan valmennusta. Nyt Lukossa on parhaimmillaan vaihdettu pelikirjaa kaksikin kertaa kauden aikana, eli mitään pitkäjänteisyyttä ei ole nähty. Myös pelaajapolitiikassa ei ole ollut mitään selkeää strategiaa.

  Sinusta siis Vanhatalo ansaitsi ylennyksen? En ymmärrä tätä, koska tulokset ovat olleet olemattomat ja miehen osaaminen ei tunnu riittävän edes hänen nykyisen työnkuvansa säädylliseen hoitamiseen.
   
 6. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  UTJ olisi varmaan oiva veto, kunhan vaan paikalle löytyy ammattilainen. Lukon kohdalla tilanne on vaan se, että seuran hallitus on tätä asiaa vastaan, joten odotelkaamme seuraavaa hallitusta. Sitten voi olla taas mahdollisuuksia UTJ:n palkkaamiselle.
   
 7. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Kerrotko Hagi mikä on Vanhatalon työnkuva, vastuualueet, käytännön rooli pelaajahankinnoissa ja arvioitko kuinka hyvin hän on onnistunut vaikka viimeisen viiden vuoden aikana?

  Tässä arviossa ei tarvitse ottaa huomioon, mikä Vanhatalon rooli on ollut minkäkin hankinnan kohdalla (esim. Robar puhdas Uraman haku tai Jurcinaa tarjottiin suoraan).

  Pelaajahankintahan on pääosin suhteita ja niiden luomista & ylläpitämistä.

  Määritellään ensin Vanhatalon rooli, jonka jälkeen voi paremmin keskustella Lukon johtamisesta.
   
 8. Akke P. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:

  Tämä vastuu olisi valtava, ja tällaista roolia ei taida tällä hetkellä olla liigassa kuin Kekäläisellä - eikä sekään kuulemma ymmärrä pelikirjoista mitään...

  Olen itsekin vuosi toisensa jälkeen toivonut UTJ:ta Raumalle, mutta itse asiassa alkanut hiukan epäröidä tämän asian suhteen, koska mietin, että mistä sellainen sopiva ja riittävän pätevä henkilö sitten voisi lopulta löytyä - Rautakorpi olisi käynyt ja se että hän oli jo Raumalle palaamassa kertonee siitä, että Lukon taustallakin tätä UTJ-asiaa on ihan oikeasti mietitty. Rautakorven lisäksi sopivien henkilöiden lista ei kuitenkaan ole pitkä. Eli saattaa olla niin, että ajatus UTJ:sta on sittenkin vain teoriassa hyvä.

  Voidaan tietysti tehdä se perinteinen "fanianalyysi" ja sanoa, että kuka tahansa olisi parempi kuin vaikkapa Vanhatalo, mutta ei se ihan niin yksinkertaista ole, eikä edes osuvaa, koska eihän Vanhatalo ole mikään UTJ. Eihän hänellä ole valtaa sen enempää päättää palkoista kuin edes lopullisesti valita pelaajia joukkueeseen. Ja jos ajatellaan Vanhatalon kartoituksia niin ei ne kaikilta osin nyt aivan täysin vihkoon ole viime vuosina menneet. Kyllä minusta esim. Lukon "AHL-löydöt" Petruzalek, McLean, Lindgren ja Azevedo vaikkapa kestävät jonkinlaisen vertailun.

  Nykyinen järjestelmä, jossa yksi henkilö kartoittaa vapaana olevat pelaajat (koordinaattori), yksi heiluu shekkivihon kanssa (TJ) ja yksi määrittää tarpeen (valmentaja) on teoriassa kohtalainen - ainakin jos näiden kolmen henkilön kohdalla on aito keskusteluyhteys, eikä käy niin kuin Uraman kanssa lopulta. Ongelmallinen nykyinen "järjestelmä" on kuitenkin erityisesti kahdesta syystä. Yhtäältä se on ongelmallinen siksi, että kokonaisuudesta ei oikein vaikuta olevan vastuussa juuri kukaan ja esim. tiedottaminen on tällöin mitä sekavinta. Toisaalta se on ongelmallinen siksi, että joukkueen rakentaminen on valmentajakeskeista, ja silloin valmentajan vaihtuessa uuden valmentajan ensimmäinen vuosi on aina ongelmallinen, kun valmentajan valinnassa ja joukkueen rakentamisessa ei ole mitään pysyvää linjaa ja joukkue täytyy koota aina kokonaan uudestaan "valmentajan näköiseksi". Toivolalle joukkue rakennettiin käytännössä kokonaan uudestaan, Uraman ensimmäinen kausi meni ihan metsään eikä tämä RD:nkään ensimmäinen kausi aivan helppo ole ollut.

  Keskeisintä ei välttämättä ole se, että palkataan jostain se diktaattori-UTJ vaan se, että joku tai jotkut alkavat kantamaan sitä vastuuta selkeästi siitä, mihin mennään: miten tavoitteet saavutetaan pitkässä juoksussa, miten suunnitelmista pidetään kiinni ja miten asioista tiedotetaan uskottavasti yhteiskumppaneille ja suurelle yleisölle. Vastuun paikantumisen näkökulmasta ei välttämättä olisikaan hullumpi ajatus - vaikka ymmärrän vastareaktion ja itse asiassa kammoksun ajatusta itsekin - esim. nostaa Vanhatalon roolia. Silloin hän ainakin nousisi aidosti esiin ja saisi mutta myös joutuisi kantaa asioista sitten myös vastuuta, eikä hän olisi vain pimeissä kulisseissa katsomassa AHL-videoita Mokan valitsemissa kalsareissa.

  Eli jos löytyy joku sopiva henkilö UTJ:ksi niin hyvä, annetaan sille vastuu, mutta jos ei löydy, jonkun muun täytyy ottaa se vastuu. Ja jos se hallitus sitten hanaa siellä vastaan eikä ole valmis luopumaan vallasta, sitten sen hallituksen täytyy käyttää sitä valtaa oikeasti ja avoimesti. Ei Lukko vältämättä ensisijaisesti kaipaakaan urheilutoimenjohtajaa, vaan se kaipaa urheilutoimenjohtamista.
   
 9. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Työnkuva: Pelaajakoordinaattori
  Vastuualueet: Pelaajien tarkkailu ja analysoiminen. Esittelee Johdolle mahdollisia pelaajia hankittavaksi, Johdon+valmennuksen kulloisenkin tarpeen mukaan.

  Käytännön rooli pelaajahankinnoissa: Ei vastuuta lopullisista päätöksistä. Silti Vanhatalon muistiinpanoilla ja ehdotuksilla on varmasti suuri painoarvo, kun Johto tekee lopullisen päätöksen pelaajahankinnoista.

  Arvio: Tietojeni mukaan Vanhatalo jaksaa painaa pitkää töitä ja väijyy väsymättä AHL-pelejä öisin. Lukolla on varaa maksaa isoja palkkoja, joten scouttaus helpottuu, kun Vanhatalon ei tarvitse etsiä halvalla hyvää, vaan voi kartoittaa jo valmiiksi meritoituneita pelimiehiä. Sanoisin Vanhatalon onnistuneen tehtävässään viimeisen viiden vuoden aikana tyydyttävästi, kouluarvosanana 7-.

  Omasta mielestä Lukolla olisi varaa palkata osaavampi pelaajatarkkailija, jolla olisi omaa peliuraa taustalla sekä ns. "silmä" löytää kulloiseenkin pelitapaan soveltuvia pelimiehiä ja nuoria lahjakkuuksia. Vanhatalo jaksaa painaa duunia, mutta pelaajatarkkailijalle olisi mielestäni tärkeää oma peliura sekä tuo lahjakkuus erottaa sopivat yksilöt.

  Tämä on vain yksittäinen esimerkki, mutta esim. Generouksen kohdalla Vanhatalo puhui jopa NHL-potentiaalista ja loistavasta laukauksesta ja yv-osaamisesta. Tuollaiset heitot jäävät mieleen ja laittavat Hannun osaamisen kyseenalaiseksi.

  Nykyisen joukkueen kokoamisessa Vanhatalon rooli on jäänyt pieneksi, kun RD on halunnut omat luottoratsunsa joukkueeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2013 klo 23.04
 10. Samuel72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Leijonat
  Näin ulkopaikkakuntalaisena Lukkofanina olen sitä mieltä, että johto on tehnyt viime vuosina hyvää työtä. Seura vaikuttaa jotenkin ammattimaisemmalta ulospäin. Toki siihen on paljon vaikuttanut halliremontin mahdollistama statuksen kohennus ja pelkästään hallipuitteiden nykyaikaistumisen myötä yhteistyökumppaneiden hankinta on ollut varmasti helpompaa.

  Hallitus nimeää toimarin ja toimari toteuttaa hallituksen määrittelemää strategiaa. Usein strategia luodaan useammaksi vuodeksi ja sitä ei pidä muuttaa yksittäisten epäonnistumisten myötä mihinkään.

  Meille faneille se menestymisen päämittari on luonnollisesti joukkueen menestyminen liigassa. Emme aina ehkä näe saatika ymmärrä riittävästi sitä taloudellista menestystä ja että miksi se on seuran johdolle luonnollisesti tärkeämpi. Hyvä talous turvaa seuran tulevaisuuden ja varmasti se on jo Raumalla opittu, että pelaajabudjetti ei tarkoita samaa, kuin sijoitus kauden lopussa. Menestyminen rakentuu useista palasista ja ehkä maamme historiakin muistuttaa meitä siitä, että ammattitaito, halu ja intohimo ovat menestystekijöitä asiassa kuin asiassa.
   
 11. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Lainaus:
  - Hagi, mina hieman patkin sinun tarinaasi, mutta toivottavasti oleellinen tulee silti ilmi.

  Mina puhuin omassa jutussani lahinna tasta kaudesta. Jos mennaan pitkalle historiaan, niin en todellakaan ole tyytyvainen Lukon urheilulliseen menestykseen. Ei kukaan vuonna 1963 voinut kuvitella, etta seuraavaa mestaruutta metsastetaan ainakin 50 vuotta ja ehka ylikin.
  ----
  On myos totta, etta Lukon resursseilla pitaisi pystya pelaamaan huomattavasti paremmin, ei nyt ehka mestaruudesta joka vuosi, mutta lahelle kumminkin. Siita voidaan antaa helvetin iso plussa ja kymmenen papukaijamerkkia kaupan paalle, etta Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. on fiksusti hoitanut hommansa ja Lukon talous on aika hyvalla mallilla ja keinojaaratoja pystytetaan. Mutta mista kenka lopulta puristaa, ettei pidemmalle ole paasty? Sita emme tieda, mutta ei se ongelma voi kehenkaan yhteen henkiloon kulminoitua, kuten UTJ:n puutteeseen.
  ----
  Valitettavasti tuo UTJ:n mainitsemasi toimenkuva ei tee minua vakuuttuneeksi. Eiko paavalmentaja voisi johtaa urheilullista puolta? Vai kuluuko sinusta hanen koko aikansa Lukon pelaajien kanssa? Kuinka paljon UTJ:n panosta urheilullisessa johtamisessa tarvitaan, jos asiat sujuvat hyvin?
  ----
  En todellakaan osaa sano ansaitseeko Vanhatalo ylennyksen, mutta ei nyt alennusta ainakaan. Mina kiitan Vanhataloa ja Dufvaa siita, etta esim. tanskalaiset hommattiin samoin kuin siita, etta sen jalkeen riveja paikkailtiin Strakalla, Ahtolalla ja Jurcinalla. Oliko naissa kovissa varvayksissa muitakin mukana, ehka, mutta en osaa kertoa keita.

  Vanhatalon sormien, valmentajien, toimitusjohtajien ja hallitusten lapi on monta kerta tullut pahoja virhehankintoja, se on selva. Mutta en nyt panisi koko menneisyyden taakkaa yhden miehen harteille, varsinkaan kun epailen vahvasti, etta Lukossa niin moni haluaa panna nappinsa peliin silloin kun on kyse pelaajahankinnoista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2013 klo 22.46
 12. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tässä mielestäni tiivistyy omat ajatukseni aika hyvin:

  Lainaus:
  UTJ toisi mielestäni nimenomaan jatkuvuutta ja selkeyttä Lukon urheilupuoleen. Tällöin vastuu olisi selkeästi yhdellä miehellä. Lukolle tulisi selkeä peli-identiteetti, joka pysyisi suurinpiirtein samanlaisena, vaikka valmentaja vaihtuisi. Lisäksi joukkueeseen haettaisiin aina pelaajia samalla strategialla. Nyt tuntuu, että välillä satsataan omiin kasvatteihin ja taas välillä ostetaan koko joukkueellinen valmiita pelimiehiä.

  -----

  Olin ehkä tuossa parissa viestissä ehkä liiankin kriittinen esim. Vanhataloa kohtaan. Onhan Lukon Johdossa nyt menty kuitenkin oikeaan suuntaan, mutta vielä on paljon kehitettävää. Mielestäni vastuita urheilullisella puolella pitäisi selkeyttää ja tiedottamista tehostaa kovalla kädellä. Antamani kritiikin takana on kuitenkin se toive, että Lukko alkaisi pelaamaan uskottavasti kärkisijoista kaudesta toiseen, kun tausta-asiat on hoidettu sellaiseen iskuun, että pikkukaupungin seuralla on hilloa vähintäänkin riittävästi. Viimeksi tänään luin tästä:

  Lukon Helmiranta haluaa laajentaa vanhan leirikeskuksen maille | Länsi-Suomi
   
 13. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  AkkeP:ltä hyvä kirjoitus ja itse aika samoilla linjoilla. Kirjoittelen huomenna lisää.
   
 14. yksi vs yksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peli kertoo
  Täällä on nyt ihmetelty sitä miksi Rajala on liigan kova palkkaisimpia toimareita, samaa ihmettelen minäkin, tosin taitaa hän olla osin tulospalkkainen, eli mitä paremmalta myynti näyttää, sen enemmän lisää kertyy. Se on mielestäni OK homma, pitää myyjän aktiivisena. Sen takiahan varmaankin, joka paikassa ollaan valmiita säästämään ja ottamaan pois työntekijöiden ja katsojien viihtyvyydestä. Eli hän säästää muilta pois omaa palkkaa korkeammaksi. Omasta viihtyvyydestä ei sen sijaan olla valmiita tinkimään. Kun lähdetään esim. amerikkaan. Eikö siinä voisi säästää ja lähettää sinne yhden, joka ymmärtää auttavasti pelistä. Ei kun sinne puskee toinen, joka ei ymmärrä yhtään pelistä, kun ilmaiseksi pääsee. Siihen päälle kaikki tykötarpeet ja ulkomaan päivärahat, niin johan taas kelpaa.
  Viime kaudellahan taisi muistaakseni rapakon takana käydä Hannu ja Vuori, eli oli joku joka ymmärsi ja näki Azevedon peliä ja hyvyyttä.
  Petruzalekista ja McLeanista sen verran faktaa, että yleisessä tiedossahan on että he tulivat erään suomalaisen NHL scoutin suosittelemina Lukkoon.
  On todella hienoa, että Lukko laittaa rahaa kiertoon rakentamalla tekojään ja Tuki-Arenan sekä saneeraamalla Aijänsuota jatkuvasti. Se taitaa silti olla vähän pakkokin, taitaisi verottajakin jotain tehdä, jos rahavuori vain kasvaisi. Helmirantakin ja rauma rock rock rock myös ok, mutta kaikkia näitä "sivusatsauksia" (helmiranta ja rock rock rock) tärkeämpää on silti urheilullinen menestys.
  Joka vuosi ei tarvitse menestyä, mutta edes joskus ja uskottavuus pelaajistossa, valmennuksessa ja johdossakin on säilyttävä. On luotava oma linja mitä seurata, pysyttävä siinä pieniä viilauksia lukuun ottamatta. Mentävä koko ajan peli johtoajatuksena, sitä ihmiset seuraavat. Voi pelata kohtuullisen runkosarjan, vääntää pleijareissa game sevevin, tolppa sisään, tolppa ulos ja kesälomilla armottoman taistelun jälkeen. Mutta jos joukkue ja seura on ollut kokonaisuutena uskottava ja nuoria noussut mukaan, kärkipelaajien jatkosoppareita tehty, ulkoa saatu kovia joukkuetta oikeasti vahvistavia pelaajia, niin ihmiset uskoo, oikeasti taas seuraavaan kauteen. Pelikirjassa pysyttävä, viilattava sitä pienin askelin rosteriin sopivaksi (ralen aikana em asiat olivat katastrofi, vaikka hänellä oli nimenomaan mahdollisuus aloittaa pitkäjänteinen kehitys, niin pompittiin kuin aropuput sinne tänne).
  Lukko on urheiluseura, jonka tärkein tavoite on pärjätä tuloksellisesti ja kasvattaa nuoria huipulle. Nyt näihin kaikkiin on mahdollisuus, koska jäätä tehtiin lisää, omia junnuja nostetaan mukaan kokoonpanoon ja annetaan vastuuta. Suunta on oikea, MUTTA jos taas karahtaa karille, niin jatkaako sama komppania taas eteenpäin ja valmentaja on ainoa joka sitten vaihtuu parin vuoden päästä. Se on seurattavan arvoinen asia. Sitä sitten muistelemaan tänne joskus hamassa tulevaisuudessa.

  Hyviä poimintoja kirjoittajilta seuran johdosta. Tälläistä itse kaipasinkin. Näkee että esim. Vanhatalokin jakaa paljon mielipiteitä ja on kuitenkin paljon ihmisten huulilla, paljon enemmän kuin moni pelaaja, vaikka jääkiekkohan on pelaajien peli =)
   
 15. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Lainaus:
  Sorry, mutta tama on minusta ihan lapsellista hopotysta. Firman kuin firman toimitusjohtajalla on oikeus ja velvollisuuskin tarpeen vaatiessa firman asioissa matkustaa eika siita tarvi olla kenenkaan kade. Eivatka nuo Amerikan matkat niin maltaita nykypaivana maksa, jos et satu tietamaan.

  Tallainen typera vinoilu johtaa vaan siihen, ettemme saa edes sita vahaa tietoa Lukon pelaajahankintamatkoista kuin nyt. Siksikin kannattaisi pysya asiassa.
   
 16. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Lukon johdon onnistumisen analysoinnissa on tärkeää miettiä minkä arvojen takaa toimintaa peilataan.

  Mikäli ykkösarvo on urheilullisuus ja menestyminen niin Lukko saa huonon arvosanan. Viimeisen viiden vuoden aikana Lukon piste on ollut kaikkein kallein liigassa. Se on valehtelematon mittari.

  Toisaalta sitten tämän viiden vuoden aikana Lukko on onnistunut todella hyvin mm. ulkomaalaispelaajien hankinnoissaan muutamaa hutia lukuunottamatta.

  Se missä ollaan epäonnistuttu on joukkueen kokonaisvaltainen kokoaminen. Olen samaa mieltä siitä, että mikäli pitkäjänteistä strategiaa ei ole olemassa ja koko joukkueen kokoaminen alkaa aina uudestaan jokaisen valmentajan kohdalla niin välikausia tulee liian usein. KalPa on nyt hyvä esimerkki pelillisen identiteetin löytämisestä, jonka pohjalta myös tehdään pitkäjänteisesti sekä valmentaja-, että pelaajavalinnat.

  Tämän vastuun hoitamiseen pitäisi yhden henkilön, johtajan, keskittyä täysipäiväisesti. Sitä on UTJ : n työ. Mikäli se ei ole UTJ niin toimarin ja hallituksen pitää kantaa vastuu urheilullisesta strategiasta. Vastuun myötä tulee myös tulosvastuu.

  Tällä hetkellä Lukon urheillullinen identiteetti näyttää hyvältä raumalaispelaajien täyttämän joukkueen kanssa ja RD:n johtajuudella, mutta ei Ristokaan Raumalla aina tule vaikuttamaan.

  *****

  Mikäli organisaation onnistumisen kannalta olennaisin arvo on talous niin tilanne kääntyy päälaelleen. Lukon yhteydessä puhutaan aina RTK:sta, vaikka ilman RTK:takin Lukko on pikkuhiljaa hilannut tulopuolensa kohti liigan keskikastia.

  Lukko on onnistunut erinomaisesti tällä talousalueella haalimaan kaikki liikenevä euro seuraan.

  RTK:n konserniavustuskaan ei ole mikään loppumaton tulonlähde ja sitähän ollaan vähennetty. Taantuma vaikuttaa myös RTK:hon kuten mihin tahansa yritykseen. Lukossa on todellakin tarvetta vahvalle talousosaamiselle.

  *****

  Mikäli organisaation onnistumista arvioidaan kokonaisvaltaisesti niin sitten urheilullisen ja taloudellisen osaamisen lisäksi tulevat myös vahvasti markkinointi ja viestintä mukaan. Eli käytännössä kyse on imagon ja yhteisöllisyyden rakentamisesta.

  Lukon selkeät kehittämisen kohteet ovatkin juuri viestinnässä ja markkinoinnissa.Organisaation imago on suurin syy, joka vaikuttaa minkälaisia pelaajia, valmentajia, henkilökuntaa Lukkoon hakeutuu.

  Vastuu markkinoinnista ja viestinnästä on luonnollisesti toimarilla, joka huolehtii että osaavat ihmiset ovat niillä paikoilla. Tärkeää on myös, että organisaation hallituksessa on myös samanlainen näkemys.


  ****

  Vanhatalosta on myös paljon kirjoitettu. Pelaajakoordinaattorin tehtävä, kuten hallituksen PJ Laiho asian ilmaisi, on toimia Lukon sisäisenä työvoimatoimistona. Vanhatalo siis kartoittaa vaihtoehdot ja esittää ne valmentajille. Toimari laittaa katon palkalle. Käytännössä kartoittamisen lisäksi Vanhatalolle soitetaan suoraan ja tarjotaan pelaajia (esim. Jurcina) ja Vanhatalo itse on yhteydessä tunnettujen pelaajien agentteihin.

  Todella harvoin nykyään pelaajia tulee sisään varsinaisina
  "löytöinä" tai scouttauksen tuloksena. Pääasiassa pelaajakoordinaattorin työ on suhteiden rakentamista ja ylläpitämistä agentteihin ja kiekkomaailman vaikuttajiin.

  Se mikä on lopputulos, eli mikä pelaaja loppujenlopuksi Lukon haaviin tarttuu on taas monen tekijän summa. Palkka, rooli, imago, valmentaja, kaupunki, suhteet ja niin edelleen. Nyt RD:n kautta on taas erilailla imua Lukkoon, eli muuttujia on paljon. Vanhatalon listalla on voinut olla monta nimeä ennen pelaajaa kenen kanssa sopimus tehdään.

  Organisaation kokonaisvaltainen pelillinen ja imagollinen kohennus on mielestäni paras tapa vaikuttaa positiivisesti pelaajahankintoihin.

  *****

  Tiivistäen : Urheilupuolen ammattimaiseen ja suunnitelmalliseen johtamiseen vaaditaan vastuutaho ja suunnitelmallisutta. Talouspuolen vahvaa johtamista tarvitaan edelleen, mutta kaupallisuus ei saa ylikorostua. Urheilun kautta saadaan myös pitkäjänteisesti boostattua talouspuolta. Markkinoinnissa ja viestinnässä pitää rakentaa yhteisöllisempää brändiä, johon Raumalla on loistava tilaisuus. Organisaation huipulla, eli hallituksessa pitää selkeästi sopia mikä on hallituksen rooli ja tehtävä suhteessa operatiiviseen toimintaan.

  Junioripuolella Lukko tekee erinomaista työtä ja taustalla on RKT:n isot satsaukset jääkiekon olosuhteisiin Raumalla; ne ovat huippuluokkaa.

  *****

  Luin jostain, ehkä osuvan kommentin, että jääkiekon maailma muuttui niin nopeasti kohti ammattimaisuutta etteivät organisaatiot liigassa pysyneet vauhdissa mukana. Vanhasta talkoohenkisestä puuhastelusta tuli nopeasti ammattimaista urheilua.

  Rauno Mokkahan on nyt sääntöjen mukaan jäämässä pois Lukon sekä Raumalaisen Kiekkoilun Tuen (?) hallituksista ja usein täältäkin saa lukea kuinka mies on syypää kaikkeen organisaatiossa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä muutoksia tulee, tai tuleeko ollenkaan.
   
 17. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Melkoista puuhastelua esiintyy muuallakin. Blues myi parhaat pelaajansa pois kesken kauden ja on sarjataulukossa silti esim. Lukkoa vain 6 pistettä jäljessä. Silti Marjamäelle annetaan kenkää! :)
   
 18. Murmeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Vancouver Canucks
  Risto Dufvalla ainakin on riittävästi valtaa joukkueen sisällä, kuten päävalmentajalla toki pitääkin olla. Lukon piti alkuperäisen suunnitelman mukaan majoittua Imatran kylpylään pariksi(?) yöksi Tampere - Lappeenranta -kiertueen yhteydessä mutta Dufva teki muutoksen suunnitelmaan ja vaihtoi yömajaksi jonkun kohteen Mikkelistä. Eihän tämä nyt iso asia ole mutta siitä huolimatta Dufvan koti-ikävä muutti 30:n tyypin majoituksen.. :)
   
 19. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Ammattitaidoton.

  Tuossa kun rosteria alkoi hahmottumaan täksi kaudeksi niin täällä laskeskeltiin, että n. miljoona olisi budjetista käyttämättä. Tästä meni muutama viikko niin RD puheli (tai joku muu), että 200k budjetti jäljellä. Herää vain kysymys, että kuinka vitullista ylipalkkaa nämä RD:n puukädet saa? Vehanen ja pari muuta vie tietysti ison osan mutta silti.

  Tätä asiaa pidän häpeällisempänä kuin sitä, että budjetti ylitetään muutamalla sadallatuhannella.
   
 20. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  No Kossuhan ei varmaan ennenkään ihan halpa pelaaja ollut ja nyt vaihtoi melkein iskemättömän audinkin uuteen. Kertoo jotain palkankorotuksesta. Muutenkin, Lukkohan on legendaarinen palkanmaksaja. Pitkät kesälomat, vähän vastuuta ja "kilpailukykyinen" palkka
   
 21. Olkku Jäsen

  Onneksi Lukkoon ei ole palkattu asiansa osaavaa UTJaa, viemään vähiä rahoja kassasta. Kuten Rajala on maininnut "tällä porukalla on osattu ja osataan kasata joukkue, kun jokaisella on näkemystä kiekosta".
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Paljon paskaa olen nähnyt Äijänsuolla eikä tämä kausi sentään ihan kaikkein huonoin ole, kun 35 vuotta ja pikkasen ylikin olen noita pelejä siellä katsonut. Kaikkea en edes muista.

  Mutta tällä hetkellä on kyllä niin turhautunut olo että ei 2000-luvulla ole ollut kertaakaan. Niinpä mielipiteeni ketjun otsikon kysymykseenkin on äärimmäisen turhautuneen katsojan mielipide, mutta minusta Rauman Lukon johto on ammattitaidoton.
   
 23. Peery Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tässä on nyt vuosien varrella vaihdettu valmentajaa, pelaajia, mutta mikään ei ole muuttunut. Kyllä nämä ongelmat ovat syvemmällä organisaatiossa. Lukon johdossa voisi tapahtua muutoksia, mutta mitään ei tule tapahtumaan, niin kauan kuin tämä hyväveli organisaatio toimii.
  Nyt joku ajattelee, että ei se johto siellä penkin takana seiso, mutta kyllä se jotain kertoo jos huhujen mukaan Dufva oli jo jouluna kypsä Rajalaan.
  Kekäläisen tulo Jokereihin muutti niiden peliä todella paljon. Holtari kun nimitettiin Bluesin utj:ksi niin heti välieriin, seuraavalla kaudella finaaliin. Nyt Holtarin aikana JYP on menestynyt myös.
  Harmi, kun 2010 sitä Rautakorpea ei lopulta saatu UTJ:ksi vaikka, nimet oli jo papereissa. Myös tämä, että Rajala on etelänlomalla, kun Lukolla on kauden tärkeimmät pelit, niin kertoo aika paljon, että ei kauheasti kiinnosta.
  Vanhatalo kertoi, että Lukko meinasi hankkia kanadalaisen Detroitissa stanley cup voittajan ja kun sellaista pelaajaa etsittiin, niin ei sellaista pelaajaa koskaan ollutkaan. Lopulta selvisi, että se olikin jenkki. Sama kuin sanoisi, että Lukkoon tulee ruotsalainen pelaaja. Jaaa mutta se olikin suomalainen. Mitä pahaa mekin ollaan tehty, että tollaisia puuhastelijoita koko organisaatio täynnä, vaikka resursseja olisi vaikka mihin. PRKL!
   
 24. Radiopää Jäsen

  Paljon puhutaan, että jääkiekkojoukkue on erilainen työpaikka kuin tavallinen toimisto. Se on varmasti näin, mutta jotain yhteistäkin niissä on. Minä olen kerran kokenut sen, mitä seuraa, kun pomot puuttuvat liikaa alaistensa tehtäviin. Lopputuloksena oli riitaisa ja motivaatioton työpaikka, jossa tulosta ei enää tehty, sillä sitä ei koettu tärkeäksi. Hyvä yhteistyö muuttui loppua kohden tilanteeseen, jossa millään ei ollut enää mitään väliä. Lopulta koko toimipiste siirrettiin toiseen maahan ja vanha johto sai tuta, mitä huonosta johtamisesta seuraa. Jos muutoksia tapahdu, saa Lukon johto jossain vaiheessa kokea karvaasti saman.

  Jos työpaikan ilmapiiri on hyvä ja sellainen, jossa jokaista arvostetaan, näkyy se myös laadussa. Valmentaja on jääkiekkoseurassa työntekijä siinä missä pelaajatkin. Joskus vika voi olla yhdessä tai muutamassa pelaajassa, tai jopa valmentajassa, mutta Rauman Lukossa vian on oltava jossain muualla. Ei näin voi muuten käydä näin usein.

  Ero tavallisen työpaikan ja urheiluseuran välillä on kannattajat, joilla on tunteita seuraa kohtaan. Pelaajat ja valmentajat voivat aina etsiä itselleen uuden työpaikan, mutta kannattajalle yksi seura on ikuinen. Tätäkään ei Lukon johto tunnu ymmärtävän, vaan heille tärkeintä on oma asema. Kannattajat on ulkopuolinen voima, jolla on oikeus vaatia muutoksia. Minä niin toivon, että tämän kauden jälkeen Raumam Bojat tekee asian selväksi myös sille ammattitaidottomalle johdolle. Mielenosoitusta, tifoja, kylttejä, adresseja ja ostamattomia kausikortteja. Mitä tahansa muuta kuin joku kiva kahvihetki torilla, jossa ne paskahousut saavat taas luvata olemattomia. Vaatikaa/vaaditaan kerrankin päitä vadille.
   
 25. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Tämä. Vituttaa jo, kun sieluni silmin pystyn kuvittelemaan Rajalan mölisemässä jotain olematonta diipadaapaa kädet farkkujen taskussa pystökaffeella. Eikä kukaan ei käsitä mitään siitä diipadaapasta, vähiten Rajala itse. Ymmärtäkää nyt jo joku, että missä se vika on. Joukkue ja valmentajat on vaihdettu jo monta kertaa, mutta miehet näiden joukkueiden ja valmentajien takana jatkavat vaan banaanien mussuttamista pukukopissa. Joskus toki käydään myös aika seilissä vaikka Porissa katsomassa paikallispeliä, mikä plussaksi luettakoon.

  Nämä kaverit eivät missään nimessä tajua erota itse, koska heille Lukko ei ole se tärkein juttu, vaan status/rahallinen korvaus ym...