Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Tarinankertoja, 20.05.2015 klo 11.10.

 1. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei tarvitse olla kansanedustaja, esim. Stubb ei ollut, kun toimi ulkoministerinä Vanhasen II hallituksessa. Itse asiassa ei ministerin ole mikään pakko edes edustaa mitään puoluetta. Tällaisia ns. ammattiministereitä ei ole viime aikoina mukana juuri ollut, edellisen kerran Lipposen hallituksissa maa- ja metsätalousministereinä, mutta mahdollista sekin siis on.
   
 2. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Vihreiden ”vaatimattomat” 18 paikkaa ja Sinisten 1 paikka vaikuttaa kyllä hyvältä.

  Sinisillä taitaa olla vaikeuksia hyödyntää kovia nimiä Uudeltamaalta, koska Hjallis kalastelee samoja ääniä ja muillakin isoilla on siellä kovia nimiä. Sama sitten Helsingissä.

  Seuraava hallitus on hyvin todennäköisesti sinipuna Vihreillä sekä RKP:llä. Ihan sama onko Kokoomus vai SDP suurin puolue. Kokoomus haluaa RKP:n tukemaan oikeistolaisempaa politiikkaa, mutta toki vasemmistohallitushan siitä tulee. Toki kristillisetkin saatetaan pyytää mukaan, koska isot pelkäävät Vihreiden häipyvän hallituksesta kun ydinvoimakysymykset tulevat taas tapetille.
   
 3. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli pelkona on, ettei mitään saada aikaan kun ideologiat riitelee hallituspuoluetasolla.

  Toivottavasti Vihreät ja Kokoomus löytäisivät samankaltaisen yhteistyön hallitustasolla kuin Helsingin sisäisessä politiikassa. Vaikka riitoja on niin isot asiat saadaan sovittua.

  Demareilta nyt tietää mitää saa. Niiden sormet syyhyää jo päästä painamaan ’korota!’ nappia veroasioissa.

  E. No onhan se pelko myös Kokoomuksen periaatteiden luisumisen kohdalla validi myös. Puolue kun on lähihistoriassa ollut pelkkää piimää& villasukka- osastoa.
   
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  YLE 7.12.2018

  SDP 21,5%
  Kok 19,1%
  Kesk 17,0%
  Vihr 13,9%
  Vas 8,5%
  PS 8,1%
  KD 4,1%
  RKP 4,0%
  Muut 2,3%
  Sin 1,5%

  Ylen kannatusmittaus: Vihreiden kannatus uuteen nousuun – SDP, kokoomus ja perussuomalaiset menettäneet tukijoita


  Vaikka vertailu toisiin kyselyihin onkin vähän kyseenalaista, kiinnittää tässä huomio PS:n erilaiseen trendiin vs. Alman tutkimus (1.12.) jossa Vihreiden ohella toinen nousija oli perussuomalaiset, jolla kannatus parani myös 0,7 prosenttiyksikköä 8,4 prosenttiin. Tässä YLE:llä trendi on alaspäin…

  Alma-kysely: Demareiden nousu taittunut, vihreillä pientä piristymistä
   
 5. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Vihreillä on alkanut kesäkuu. Oulun, Uuraisten ja sen toisen bussin tapaukset eivät vielä näy persujen kannatuksessa, mutta ensi kuussa näkyy.
   
 6. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Suomen Kansa Ensin puoluerekisteriin - puheenjohtajana Marco de Wit

  Tähän ketjuun sopinee..

  Tästä on joskus puhuttu täälläkin, mutta en tiedä kuinka moni silti on oikeasti kuullut SKE:sta. Joka tapauksessa tämän konkkaronkan tarinaa kannattaa seurata, meno on nimittäin kohtuullisen hilpeää. Siinä ovat vanhat IPUt sun muut vastaavat pienpuolueet paperia, kun tuolta suunnalta pesee. Ja etenkin jos olet tällainen kuten itse olen, että ei ole puoluepolitiikasta mitään mieltä tai kenenkään kannattaja, niin voi vain nauttia menosta ihan viihteenä. Kaikilla puolueilla on toki kuitenkin oikeusvaltiossa ehdoton lupa olla olemassa, jos lain vaatiman kannatuksen saavat itselleen kasattua..

  Nyt odotan innolla kevään pienpuolueiden vaalikeskustelua televisiossa, sikäli mikäli tämä porukka vain pysyy kasassa sinne asti..
   
 7. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Aamulehti 22. joulukuuta:

  Kärkikolmikko tiivistynyt

  SDP: 20,7%, -0,7%
  KOK: 19,6%, -0,2%
  KESK: 15,5%, +0,4%

  Keskikastissa Vihreiden nousu taittunut. Persut nousseet. Kyselyt tehty Oulun tapahtumien ollessa kuumimmillaan, mikä nostaa Persuja

  VIHR: 12,9%, -0,6%
  PER: 9,7%, +1,3%
  VAS: 9,1%, -0,2%

  Pienissä RKP ja KD neljän prosentin tuntumassa. siniset pudonnut 1,8 prosentin kannatuksen.
   
 8. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Takinkääntäjien puheenjohtaja Terho sai jostain syystä kahden sivun verran palstatilaa Turun Sanomien lauantailiitteessä Extrassa, siinä hän ounasteli Sinisten kipuavan muiden ns. pienpuolueiden eli RKP:n ja KD:n rinnalle ensi vaaleissa. Eipä heltiä soinilaisille montaa edustajaa alle parin prosentin kannatuksella.

  Samassa jutussa Sinisten parissa toivottiin Soinilta päätöstä ja osallistumista joko eduskunta- tai eurovaaleihin, tai kumpaankin siten, että ensin Soini ääniharavaksi eduskuntavaaleihin ja sitten saman tien eurovaaleihin ehdolle.

  Minusta tuollaisen kikkailun saisi kieltää, oli puoluetausta mikä hyvänsä. Jos tulee valituksi eduskuntaan niin kansanedustajuudesta ei pitäisi vapauttaa muuta kuin erittäin painavista henkilökohtaisista syistä - oma poliittinen kikkailutarve tai halu päästä johonkin isoon firmaan kultaiselle oksalle eivät sellaisia olisi.
   
  Eino_Mies tykkää tästä.
 9. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Pääministerigallup…

  Haavisto 22%
  Orpo 16%
  Sipilä 13%
  Rinne 12%
  Li, JHA ja Essayah 5%
  Henriksson ja Terho 1%

  Tän perustella herää muutama kysymys.

  Ensin, miten SDP on gallupkärjessä, jos edes demarit itse eivät halua Rinteestä PM:ä

  Toiseksi, keskuskaupunkien ja maaseudun välinen kuilu jyrkentyy näemmä edelleen

  Miksi Vassarit eivät haluaisi LI:stä PM:ä? Tää on ehkä erikoisempi tulos kuin Haaviston kärkipaikka (henkilösuosio pressanvaaleista kantaa)

  Ja… Siniset.. 1000 otanta ja ” Sinisen tulevaisuuden kannattajia osui kyselyyn vain muutama”


  Huomioitavaa myös: ” Puolueuskollisuus on vain viidellä prosentilla vastaajista peruste, kun he valitsevat suosikkiaan pääministeriksi.” Eli sinänsä aika turha gallup, koska PM:ä ei valita vaaleilla  Vihreiden Pekka Haavisto on suosituin seuraavaksi pääministeriksi
   
 10. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Tämä toinen huomioitava asia, toinen se, mistä tutkimusjohtajakin mainitsi Twitterissä eli että tässä on myös puoluekannastaan EOS-osasto mukana. Enemmän tämä gallup on ajanvietettä kuin mistään eduskuntavaalien kannalta kovin olennaisesta kertova, mutta osoittaa toki sen, että Haaviston kansansuosio on oikeasti edelleen aika kova.
   
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Tämmöiset gallupit voisi jättää tekemättä, koska ei pääministeriä vaaleissa äänestetä, niissä äänestetään puolueita ja yleensä suurimmaksi päässeen puolueen pj päätyy pääministeriksi. Iso osa äänestysjärjestelmän tietysti tajuaakin, mutta sen verran heikoilla kantimilla taitaa monen nykykansalaisen yleistietämys olla, että osa voi hyvinkin luulla toisin.

  Sitä paitsi Haavistohan on ihan avoimesti vain pätkäpuheenjohtaja Vihreissä jonka on tarkoitus väistyä syrjään pari kuukautta eduskuntavaalien jälkeen. Vaikka Vihreät olisi vaaleissa suurin puolue, niin ei Haavistosta pääministeriä pitäisi tulla jos hän aikoo puheenjohtajan asemastaan luopua.
   
 12. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ennen kuin kysymyksiisi voidaan antaa vastauksia, pitäisi saada tietää kuinka moni tietää edes nykyiset hallituspuolueet. Suomalaiset ovat muistaakseni huonoja tässä.

  Sitä paitsi se taivutetaan "Listä", ei "LI:stä". Jos kuitenkin viittasit Lauri Ihalaiseen, olisi se taas "LI:sta".

  Lainaus:
  Vaikka tällaisella gallupilla ei ole kovin paljon merkitystä, on mielestäni ihan hyvä tehdä kannatuslukemien lisäksi mittauksia, jotka heijastavat mielikuvia puolueiden sisällä. Nuo lukemat selittävät aika hyvin sitä, että SDP on tehnyt hyvää oppositiopolitiikkaa Rinteestä huolimatta, ja SDP:tä äänestävät myös sellaiset, joiden suosikki Rinne ei ole. Ja vastaavasti Haaviston persoonasta pidetään, vaikka edustamansa puolue ei ole se, jota vaaleissa äänestetään. Eiköhän kokoomustakin äänestävien keskuudessa suosikki pääministeriksi ollut aikoinaan joku muu kuin Stubb, ja kokoomusta äänestettiin Stubbista huolimatta.

  Olen samaa mieltä nykykansalaisten yleistietämyksestä. Persun ensimmäisen jytkyn alla "keskustelin" henkilön kanssa, joka hehkutti äänestävänsä Soinia. Koska Soini oli ehdolla eri vaalipiirissä, päätin vielä varmistaa, tarkoittaako hän Soinin linjaa/puoluetta vai henkilöä Timo Soini. Tarkoitti jälkimmäistä.
   
 13. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Vaikka Haavisto väistyykin vaalien jälkeen puheenjohtajan paikalta niin hänet kuitenkin palkitaan vaalimenestyksestä seuraavan hallituksen ulkoministerin salkulla (Orpo ja Rinne ovat pää- ja valtiovarainministerit). Tämä on ymmärtääkseni syy, miksi Haavisto on suostunut pätkäpuheenjohtajaksi.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Tämän takia persujen jytky jäi torsoksi 2011 kun Soinia pystyi äänestämään vain Uudellamaalla.

  Jotta ei jäisi hassutteluksi ja vanhojen muisteloksi, niin viestisi oli kyllä hyvää analyysia.
   
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Näin voi hyvin olla. Mutta mitä salkkua sitten viritellään Vihreiden seuraavalle, kenties koko eduskuntakauden mittaiselle puheenjohtajalle? Jos SDP ja KOK olisivat kaksi kärkipuoluetta ja Vihreät kolmas ns. apupuolue, niin kyllähän demarit ja kokkarit veisivät seuraavaksi tärkeimpiä salkkuja ennen seuraavaa vihreää ministeriä. Minusta tämä Vihreiden pätkäpuheenjohtajuus on alun perinkin aika erikoinen veto, ja erikoista se olisi, jos/kun Vihreiden varsinainen pj jumittaisi jonkun ns. kakkoskategorian salkun kanssa, mutta mitäpä toisaalta ei vallanhimon nimissä tapahtuisi. Olihan Arhinmäkikin aikoinaan perin tyytyväinen kunhan sai kierrellä ryyppäämässä ja sammumassa urheilutapahtumissa.

  Eipä pitäisi toisaalta Vihreidenkään nuolaista ministeriasioissa ennen kuin tipahtaa. Yhtä hyvin voi tulla joku muu hallituskombinaatio, SDP voi haluta vaikkapa Vasemmistoliiton ja RKP:n kylkeensä ja jättää Vihreät tylysti pois. Ei ole demokratialle muutenkaan eduksi jakaa ministerintontteja jo ennen kuin vaaleja on käyty.
   
 16. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei kai politiikassa mitään moraalia ole, koskaan ollutkaan. Moralisointia kyllä paljonkin silloin, jos väärä puolue menestyy.
   
 17. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Toivottavasti nyt kukaan ei koe, että nostan tässä itseäni jotenkin jalustalle, kun olen niin **tun fiksu :D mutta siis tällaisia ihmisiä on Suomessa varmasti todella, todella paljon. Itsekin heitä tiedän. Eli ei ole mitään käsitystä vaalijärjestelmästä, ja kaikkein vaikeimmat vaalit ovat nimenomaan eduskuntavaalit. Kokevat siis juuri niin, että "mutta kun minä HALUAN äänestää sitä kivaa tyyppiä sieltä televisiosta, mitä demokratiaa se tällainen on kun mä en saa äänestää sitä ketä haluan". Ja sitten aletaan kiukuttelemaan systeemille, eikä äänestetä ollenkaan. Näille ihmisille on myös ihan turha selittää, että tarkoitus olisi saada sinne eduskuntaan joku ajamaan sinun oman alueesi asioita, eihän se heitä kiinnosta

  Tällaisen heikon yleistiedon aiheuttaja on tietysti sekin, että varmaan 5% suomalaisista ylipäätään seuraa politiikkaa aktiivisesti (tämä siis ihan hatusta heitetty prosentti, tuokin on kuitenkin ihmismääränä jo vajaat 300 000 henkeä), ja muut eivät. Olisi todella mielenkiintoista mennä tekemään katugalluppia kysymyksellä "mitkä puolueet ovat tällä hetkellä hallituksessa". Veikkaan että aika pieni prosentti osaisi vastata oikein, etenkin näiden vaalikauden aikaisten muutosten jälkeen..
   
 18. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  No näinhän ikävä kyllä monet ajattelee, ja tuloksena on kepulaista siltarumpupolitiikkaa.

  Äänestää tulisi omia arvojasi vastaavaa tyyppiä/puoluetta, jotta kokonaisuuksien päätökset vastaisivat sellaista Suomea jota sinä haluat.

  Sinä nikus palkkaat henkilön tutustuun sua paremmin asioihin ja tekemään niiden pohjalta päätöksiä... koska yksittäisistä päätöksistä ei tavallinen kansalainen voi millään olla niin hyvin perillä kuin asioihin pakosta perehtyvä edustaja, niin varmistaakseen omanlaisensa päätöksenteon, on tärkeintä nimenomaan sen edusajan ja äänestäjän arvomaailman samankaltaisuus.

  Mutta turhahan tätäkään on keskivertoäänestäjälle kertoa, sillä mielipidettään muuttava edustajahan on petturi… vaikka siis mielipiteen muutos perustuisi siihen että asiaan on perustelellisesti tutustunut... enkä tarkoita etteikö lehmänkauppoja ja puoluekuria olisi, vaan että nekin punnitaan sen arvojärjestelmän kautta…
   
  dana77 tykkää tästä.
 19. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Tätä kyselty aina välillä ja ohessa tosin jo vanhaksi jäänyt yhteenveto. Olettaisin ettei yleiskuva ole juuri muuttunut: Vastoin uutisen otsikkoa linkki vie kuitenkin Uuden Suomen sivuille, joka siteeraa Hesarin uutista, mitä ei enää löydy.
  HS: ”Demarit ovat hallituksessa”, luulee joka kolmas
   
 20. teppana Jäsen

  Nykyinen hallitus on helposti muistettava ja luulisin että kansa muistaisi aika hyvinkin Keskustan ja Kokoomuksen olevan hallituksessa. PS/Siniset oli sellainen spektaakkeli että tuskin kovin monelta jäi huomaamatta.

  Sinänsä nämä six-päkki hallitukset on ihan ymmärrettävästi helpompi muistaa väärin.
   
 21. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Jos joka kolmas ei äänestä, niin näiden ei voikaan odottaa tietävän hallituspuolueita. Äänestävistä henkilöistä puolet taasen käyvät äänestämässä, mutta eivät seuraa ollenkaan politiikkaa. Jää se 1/3 kansasta, jotka tuntevat hallituspuolueet. Ei mitenkään mielestäni yllättävää.
   
 22. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Laitetaas tää nyt vaikka tänne


  10 tärkeintä vaaliteemaa
  Prosenttiluku kuvaa sitä vastaajien osuutta, joka pitää kuhunkin teemaan vaikuttamista kevään eduskuntavaaleissa hyvin tai melko tärkeänä.
  Sija Teema Osuus, %
  1 Sairaiden hoito 90
  2 Nuorten syrjäytyminen 89
  3 Vanhusten hoito 88
  4 Työttömyys 88
  5 Koulutusasiat 86
  6 Energian saatavuus ja hinta 86
  7 Köyhien asema 81
  8 Valtion talous ja velan määrä 81
  9 Ilmastonmuutos 80
  10 Työttömien toimeentulo 80


  2007 eduskuntavaalien alla 42 prosenttia suomalaisista piti pääministerin henkilöä tärkeänä vaaliteemana, kun nyt tätä mieltä on 68 prosenttia suomalaisista. Hallituspohjaan vaikuttamista tärkeänä asiana pitävien osuus on samassa ajassa noussut 54 prosentista 76 prosenttiin.

  Hallituspohja onkin kyselyn mukaan noussut 11. tärkeimmäksi vaaliteemaksi.

  JA mielenkiintoinen asia imo:
  Kyselyn mukaan ulkomaalaiset maahanmuuttajat ei nouse edes perussuomalaisten kannattajien kymmenen tärkeimmän teeman joukkoon.

  Tutkimus: Pääministerin nimi ja hallituksen kokoonpano suomalaisille aiempaa tärkeämpiä vaaliteemoja
   
 23. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Tyhmä kysymyksenasettelu. Vaikka 90 prosenttia pitää jotain asiaa tärkeänä, niin ei se tarkoita kyseisen asian olevan merkittävin asia äänestämisen kannalta. Vaikka esimerkiksi maahanmuutto olisi pienemmälle porukalle tärkeä asia, niin kyseisille henkilöille se saattaa olla syy äänestää jotenkin. Noh saadaanhan tolla tutkittua, mitkä asiat ovat suurelle massalle tärkeitä, mutta äänestyskäyttäytymistä tuo ei selitä.
   
 24. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  En ymmärrä sitäkään, että jollekin pääministerin nimi on tärkeä. Ehkä en sitten kuulu valtaväestöön, koska voisin äänestää Petteri Orpo -nimistä tyyppiä, jos vain hän olisi eri Petteri Orpo kuin nykyinen valtiovarainministeri ja edustamansa puolue ei olisi kokoomus.
   
  Musta Nuoli, Tadu & dana77 tykkäävät tästä.
 25. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Heh

  Kyselyn tulos ei vastaa omaa näkemystä = väärinkysytty, tyhmä kysymyksenasettelu, en ymmärrä, turha tutkimus, ketään ei kiinnosta.
   
  Reznik tykkää tästä.