Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Tarinankertoja, 20.05.2015 klo 11.10.

 1. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  No niin... Tämmönen oli viime (vaali)kaudellakin, joten miksi ei nyt.

  Hesari avaa gallupseurannan (Suluissa vaalitulos)

  Kesk 21,1% (21,1%)
  PS 19,2% (17,7%)
  Kok 18% (18,2%)
  SDP 15,1% (16,5%)
  Vihr 9,3% (8,5%)
  Vas 6,85 (7,1%)
  RKP 4,6% (4,9%)
  KD 3,4% (3,5%)


  Vasemmiston alamäki jatkuu, kun sekä demarit että vasemmistoliitto on menettäneet kannatusta. Tämä on aika hyvä gallup siinä mielessä, että hallitusta ei ole vielä muodostettu, eikä politiikan linja ole selvä (eli voi seurata hallitusohejelman ja jatkossa hallitustyön vaikutuksia).

  Let the games begin
   
 2. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Mielenkiintoista nähdä, miten vaalikauden aikana persujen kannatus kehittyy, kun Soini pettää puolueen vaalilupaukset.Toki on mahdollista, että persujen kannattajat Soinin rinnalla kasvavat realipolitiikan tukijoiksi. He ymmärtävät, että autoveroa ei voida poistaa, varallisuusveroa ei voida palauttaa, Kreikkaa pitää tukea, EU:n jäsenmaksuja ei Soinikaan saa neuvoteltua alemmiksi (mitä Soini ennen vaaleja piti vain neuvottelukysymyksenä), viherveroja ei merkittävästi lasketa, kehitysapua ei huomattavasti lasketa, elinkeinoelämä tarvitsee maahanmuuttoa ja suuret leikkaukset oikeistohallitus tulee tekemään yksimielisesti vähävaraisten sosiaalietuuksiin, koska sieltähän on helpoiten miljardeja leikattavissa.
   
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Tuolla logiikalla kaikki puolueet ovat pettäneet äänestäjänsä eikä mitään puoluetta voisi oikein äänestää. Vai onko tämäkin vain sitä perussuomalaisten äänestäjien aliarvioimista, kuten "Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla"?
   
 4. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Mikä on äänestäjän kuluttajansuoja, jos ennen vaaleja luvataan monenlaisia asioita suu vaahdossa ja vaalien jälkeen toimitaan täysin eri tavalla. Jos olisin uskonut Soinin puheisiin, tuntisin äänestäjänä itseni nyt kusetetuksi. Toki vielä emme tiedä hallitusohjelmaa.

  Muuten mitä hallitusneuvotteluista on julkisuuteen tullut niin ei niissä ole suurta poikkeamaa siihen, mitä Sipilä ja Stubb puhuivat jo ennen vaaleja.
   
 5. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Puolueethan lupaavat ajavansa tiettyjä asioita, on kuitenkin selvää, että jos kannatus ei ole yli 50 % ei hallitusohjelma sellaisenaan toteudu. Mielestäni jo julkaistuissa EU- sekä maahanmuuttopamfleteissa näkyy persujen kädenjälki, mutta ilmeisesti joillekin ei-persukannattajille on tullut yllätyksenä etteivät ne olekaan samanlaiset kuin persujen vaaliohjelma.

  Vihreän langan toimittajan mukaanhan persut ovat vieneet kepua ja kokkareita kuin pässiä narussa maahanmuuttokysymyksissä.
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Monipuoluejärjestelmässä kukaan ei voi pitää vaalilupauksiaan. Mutta PS on ainoana väittänyt, että HE eivät myy persettään tai petä lupauksiaan, että vain 'vanhat puolueet' tekee näin. No, reaalipolitiikka astuu PS elämään hallitusvastuun myötä, ja on todellakin kinnostavaa nähdä missä määrin nämä PSää vaihtoehtona ja periksiantamattomana suoraselkäisenä puolueena äänestäneet esim. ex. nukkuvienpuolueen edustajat tähän reagoi kannatusmielessä. Opitaanko realipolitiikkaan vai petytäänkö ja kannatus laskee. Neljä seuraavaa vuotta näyttää. Seurattakoon sitäkin tässä ketjussa.
   
 7. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Miten se on näkynyt niissä?
   
 8. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Asia on jo käsitelty hallitusneuvotteluketjussa. Sieltä voi hakea tietoa.
   
 9. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  YLE kannatusmittaus 3.6.2015

  Keskustan kannatus on noussut vaalituloksesta
  Keskusta näyttää hyötyneen hallitusneuvottelujen vetämisestä. Ainakin puolueen kannatus on Ylen mittauksessa nyt kaksi prosenttiyksikköä korkeammalla kuin vaali-iltana.


  Kesk 23,1%
  PS 17,5%
  Kok 16,7%
  SDP 15%
  Vihr 10,5%
  Vas 7,5%
  RKP 4,5%
  KD 3,1%


  Keskustan kannatus on noussut vaalituloksesta | Yle Uutiset | yle.fi
   
 10. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Suomessa lain takaama suoja on nimenomaan poliitikoilla että he saavat pettää vaalilupauksensa. Mielipiteenvapaus sisältää myös erikseen oikeuden muuttaa mielipidettään. Poliitikkoon kohdistettu kunnianloukkaus, vainoaminen, kiristys tai uhkailu on tehty erityisen raskauttavissa olosuhteissa jos tekojen motiivina on kohteen muuttuneet tai muuttumassa olevat mielipiteet.
   
 11. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Hyvin ovat persut lain takaamaa oikeuttaan käyttäneet. Äänestäjien oikeus on seuraavan kerran kunnallisvaaleissa kertoa, mitä he ovat mieltä he ovat.
   
 12. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Noh, itse olisin jonkinlaisen synninpäästön antamassa persuille koska Suomen järjestelmään nyt vain kuuluu se, että vaalien jälkeen osa vanhasta hallituksesta jatkaa ja osa vanhasta oppositiosta tulee sinne mukaan. Kun ns. suuri linja pysyy aina suurinpiirtein ennallaan on siinä aina osalla niin uutta hallitusta kuin uutta oppositiotakin taiteilemista kun yrittävät höpistä että suurikin muutos muka tapahtui.

  Persuja tuskin lohduttaa se, että suurinpiirtein samanlainen olisi hallitusohjelmasta tullut vaikka heidän sijastaan siellä olisivat olleet demarit jotka nyt ränkyttävät vääryyksistä oppositiossa.

  Mitä gallupeihin tulee niin tämän hetkisillä ei ole paskankaan väliä. Viime eduskuntavaalien jälkeisissä gallupeissa tämän hetken suurimman puolueen Kepun kannatusprosentti oli 13 prosenttia ja risat.
   
 13. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Kommenttina sen verran, että jos demarit (tai Vihreät tai RKP) olisivat hallituksessa persujen tilalla, niin emme keskustelisi tällä hetkellä olisivatko mahdollisesti Suomeen tulevat taakanjako"pakolaiset" mukana jo olemassa olevassa pakolaisikiintiössä vai eivät. Silloin sata varmasti ne mahdollisesti tulevat 800 henkeä olisivat tulossa nykyisen pakolaiskiintiön päälle. Ainakin tämän verran persuja varmasti lohduttaa olla hallituksessa.
   
 14. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Uusin HS-gallup kertoo demareiden kannatuksen painuneen historiallisen alas, 14.8%. Toinen merkille pantava asia on hallituksen kokonaissuosion pysyneen suurinpiirtein ennallaan, vaikka tässä mittausaikana on jo ollut tiedossa hallituksen säästöohjelma. Ainakin siis tämän perusteella hallituksella on toistaiseksi kansan tuki säästöpolitiikalle.

  Kepu 21.0%
  Kok 18.5%
  PS 18.0%
  Sdp 14.8%
  Vihreät 10.0%
  Vas 7.8%
  Rkp 4.5%
  Kd 3.2%
  Muut 2.2%
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Mikä pelastaisi Demarit? Aika heikolta näyttää Rinteen asema, mutta onko vaihtoehtoja näköpiirissä? Pitäsi saada aikaan oikeita uudistusehdotuksia muutosvastarinnan tilalle, mutta nuorisokaartikin Marinin johdolla toitottaa SDP:n nykylinjaa, jossa savutettujen etujen puolustaminen on kärjessä. Eikä siinä siis mitään, hyviä saavutettuja etuja pitääkin puolustaa, mutta jos ei ole mitään uutta ja eteenpäin katsovaa sanottavaa... nuorempi väki kaikkoaa. Kaupunkiliberaalit Vihreisiin ja duunariporukka PS:än tai Vassuihin. Kokkareita demareista tuskin tulee, eikä Kepu ole koskaan vedonnut kaupunkilasiin tai duunariväkeen.


  Trendinä ihan mielenkiintoista seurata seuraava vuosi SDPn gallupmenestystä. Pystytäänkö Hallituksen syötöistä lapaan ampumaan maalia kohti vai pistelläänkö plekseihin.
   
 16. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Demarien elämähän on ollut jatkuvaa "mikä meissä mättää" -analyysia jo vuoden 2007 vaalitappiosta alkaen. Erotuksena tosin nyt se että tuolloin, edellisen vaalitappion jälkeen siellä käytiin kunnon väittelyä puolueen suunnasta. Nyt Rinteen uskolliset keskittyvät siihen, mihin heitä on ohjeistettu eli haukkumaan hallitusta, muut ovat passivoituneet tai he ovat jättäneet puolueen.

  Olettaisin että Rinteen leirissä odotellaan nyt "kotiinpaluuta" persuja äänestäneen köyhän kansan keskuudesta.
   
 17. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Luulen kyllä, että jos ex Demari Persuihin pettyy, siirtyy todennäköisesti kylläkin seuraavaksi nukkuvien puolueeseen.
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  SDP:n täytyisi löytää Sipilän kaltainen ns. puskista tuleva tekijä, vain tällä puolue saisi itsensä jotenkin pelastettua. Lindtmania on mainostettu, mutta hän kuuluu pelättyyn AY-siipeen eli muutosta ei olisi tulossa. Marin taas on Li Anderssonin hengenheimolainen, joka tuhoaisi puolueen lopullisesti.

  Mutta löytyykö sekasorron keskeltä henkilöä, joka uskaltaisi muuttaa puolueen politiikkaa?
   
 19. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Demarit käy nyt syvällä gallupeissa, mutta niin taisi tehdä myös Kesk-puolue vuoden 2011 vaalien jälkeen ja onhan tässä vielä aikaa seuraaviin eduskuntavaaleihin, kun ne mitä ilmeisimmin ovat keväällä 2019.
   
 20. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Samaa mieltä mutta se tuntuu heidän strategiana olevan. Mitään omaa siellä ei ilmeisesti edes yritetä saada aikaan, oletetaan vain että hallitukseen pettyneet alkavat kannattaa demareita.
   
 21. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kokoomus kiilasi perussuomalaisten ohi, SDP:n tuskien taival jatkuu.

  Hallituspuolueista vain Kokoomus on nostanut kannatustaan. Pidän tuota varsin odotettuna koska hallituksen leikkauksia painottava talouspolitiikka on selkeästi eniten sitä, jota Kokoomus ennen vaaleja ajoi. Ja päinvastoin tuo saattaa selittää perussuomalaisten kannatuksen laskua. Oppositiopuolueissa vahvistuu edelleen trendi että vihreät nousee, Sdp laskee. Vasemmistoliitolla sen sijaan on pienoinen nousu tässä viimeisimmässä gallupissa.
   
 22. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Demarit tekivät taas uudet pohjat, nyt 14,6 %. SDP:n etumatka viidenneksi suurimpaan ryhmään eli Vihreisiin on enää 3,1 %-yksikköä. Pitää kuitenkin muistaa, että vaalirahakohujen, lautakasojen ja ketku-Korhosen jäljiltä pahasti sakannut Kepun kannatus lähti Sipilän myötä nopeasti vahvaan nousuun, joka kantoi vaalivoittoon ja on toistaiseksi pitänyt Kepun piikkipaikalla. Demareilla ei ole näköpiirissä mitään vastaavaa, enkä usko että asia on korjattavissa aivan Kepun tavoin sillä, että johtoon löydetään esim. joku uudenlaista poliittista kulttuuria edustava tyyppi. SDP:n ongelmat ovat paljon syvemmällä. Puolueella on kynkkäliitto SAK:n kanssa, eivätkä ay-ketkut eivät luovu hevillä asemistaan. Lisäksi demarien äänestäjät ovat pääosin vanhuksia, tai sellaisia joiden kello jätättää.

  Vasemmalla ja Vihreissä on jokin hämyinen blokki samansuuntaisesti ajattelevia, jotka yhteen niputtamalla voisivat muodostaa isonkin ryhmän. Toivottavasti pysyvät eri porukoissa, tuollainen mäkättäjäpuolue olisi äärimmäisen rasittava liian isoksi kasvaessaan.
   
 23. Lainaus:
  Tämä juuri. On rasittavaa, että teoriassa puolueilla ei ole muuta eroa kuin painotus siinä puhutaanko ympäristönsuojelusta vai rahan allokoimisesta rikkailta köyhille, molemmista molemmat ovat samaa mieltä, mutta käytännössä toinen vain puhuu toisesta ja toinen toisesta. Ja sitten ääni toiselle on pois toiselta.

  Toivottavasti poliittinen järjestelmämme kehittyy kohti Ruotsin systeemiä, jossa kaksi selkeää blokkia vuorottelee vetovastuuta sen mukaan kumman hallitustyöskentelyyn on kyllästytty. Ei tulisi enää näitä insidenttejä, ettei neljään vuoteen tapahdu mitään. Mieluummin niin päin, että ensin neljä vuotta toiseen suuntaan, ja sitten neljä vuotta toiseen suuntaan.
   
 24. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Kokoomuksen nousu johtuu hyvin pitkälti siitä talouspolitiikasta, josta @Pavlovin Koira puhui. Lisäisin itse myös hallituspohjan syyksi kokkareiden plusmerkkiseen kannatukseen. Pohja on Kokoomukselle suotuisa porvaripohja, jonka avulla on paljon helpompi tehdä kokoomuslaista hallituspolitiikkaa kuin edeltäneissä Katainen-Stubbin -akselissa.

  En muuten ihmettele Vihreiden kannatuksen kasvua, sillä Ville Niinistö on ollut asiallisin oppositiojohtaja viime aikoina.
   
 25. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Demarien puoluesihteeri pitää laskua normaalina, koska edellisen hallituksen vastuu painaa... joko demarit on oikeasti pihalla siitä mitä on tapahtumassa, tai tiedottajat on kesälomalla ja puoluesihteeri joutu preppaamattomana yle haastatteluun.