Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Tarinankertoja, 20.05.2015 klo 11.10.

 1. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Lukemisen ymmärtäminen ja tilastotiede eivät taida olla sun vahvuuksia. Koskaan en ole kuullut kenenkään valitsevan omaa ehdokastakaan sairaudenhoitosyistä, mutta ilmeisesti 90 prosenttia niin tekee koska tossa niin lukee!
   
 2. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:

  Yle on nyt tehnyt tuota vaalipiirikohtaista tarkastelua ja kertoo uusimman gallupin perusteella arvion siitä, miten nuo viimeiset paikat tällä hetkellä menisi. Hyvin toimitettu ja visualisoitu juttu, verratuna noihin normaaleihin gallupuutisiin ja kokonaisprosenttien vertailuihin.

  Ylen puoluekannatusmittaus: Miten suomalaiset äänestäisivät jos vaalit pidettäisiin nyt?

  Aika hurja on tosiaan tuo Soinin jytkyn sulaminen, lienee poliittisen historiamme ennätys omassa lajissaan.
   
 3. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  no tässä auki laitettuna YLE
  YLE 10.1.2019

  SDP 21,2%
  Kok 19,6%
  Kesk. 16,1%
  Vihr 13,6%
  PS 10,2%
  Vas 10,2%
  KD 4,2%
  RKP 2,5%
  Muut 2,1%
  Sin 1%

  RKP lienee tosiaan tilastoharha. PS käytti hyväkseen Oulun raiskaustapauksia (tymiä on helppo vedättää). Kok on jäämässä demareille

  Ylen puoluekannatusmittaus: Perussuomalaisille iso nousu, kokoomus kirii SDP:tä

  laskettu paikkajako olisi

  SDP 47 (+13)
  Kok 43 (+6)
  Kesk 42 (-7)
  Vihr 25 (+10)
  PS 15 (-23/-2)
  Vas 15 (+3)
  RKP 7 (-2)
  KD 5

  Simulaatiossa on otettu mukaan kuusi tuoreinta kyselyä, jotta kokonaisotoksesta saadaan riittävä vaalipiirikohtaisen puoluekannatusarvion tekemiseksi.

  Ylen puoluekannatusmittaus: Miten suomalaiset äänestäisivät jos vaalit pidettäisiin nyt?
   
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Niin... sun vahvuus ei myöskään ole lukemisenymmärtäminen, tutkittiinko siinä sitä, miten äänestäjä valitsee ehdokkaansa? Oliko kyse äänestämistutkimuksesta? Ei, mutta kritiikkisi perustuu olkiukkoon, että tämä olisi ollut äänestämiskäyttäytymistutkimus. Ei ollut.


  Tilastotiedettä on ihan yliopistotasolla lujettuna, se auttaa ymmärtämään myös kysymyksenasettelua ja sitä mihin on tarkoitus vastata.


  Lusikka ja kauha
   
 5. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vasemmistoliiton kannatus oli 9.5%. Arvostan tiukkaa analyysiäsi Persujen kannatuksen nousun kohdalla, siinä ollaan todellisen poliittisen ajattelun ytimessä.
  Lainaus:
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  kok +0,5%
  sdp -0,3%

  tuosta voisi toisenkinlaisen tulkinnan tehdä
   
 7. Rankkari Jäsen

  Lainaus:
  Mikä ihme tuo muka on? Kun ensi huutelee oppositiossa pulleana. Valehtelee vaalilupaukset, puolueista pahiten. Ja pettää omankin puolueen, hillotolppansa vuoksi. Niin siinähän on jo kolme hutia = ulos.
  Mutta hillotolppa löytynee hänellekin jatkossa, joten oman edun tavoittelu on kannattavaa politiikassa.
   
 8. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Viestini ei ollut tarkoitus olla olkiukko, vaan sarkasmia. Eli lukemisen ymmärtämisen sekä tilastotieteiden osalta sarkasmin havaitseminenkaan ei taida olla sun vahvimpia puolia. Itsellänikin on yliopiston tilastotieteen sivuaineopinnot vyöllä.

  Tuo oli nollatutkimus kun miettii kysymyksenasettelua ja vastauksia. Se ei kerro oikeastaan mitään hyödyllistä. Minähän toin alkuperäisessä viestissäni esiin, että vaikka esimerkiksi maahanmuutto on pienemmälle osalle ”tärkeä” asia, niin se voi kuitenkin kokonaisuutena vaikuttaa useamman henkilön äänestyskäyttäytymiseen kuin sairaudenhoito. Sinä aloit selittää jotain minun näkemyksistä.

  Tällä ei ole mitään tekemistä mun näkemyksien kanssa. Tuolla kysymyksenasettelulla minäkin vastaisin sairaiden hoidon olevan tärkeä asia, koska jos mun ehdokas sanoisi sairaanhoidosta jotain typerää, en häntä äänestäisi. Eli kyse on melkein nollatutkimuksesta. Kaikki asiat on tärkeitä silloin kun ehdokas sanoisi jotain typerää.

  Voit toki kertoa mitä hyötyä tuosta tutkimuksesta on, jos se kerran sinusta on hyödyllinen ja koet tarpeelliseksi loukata minua kun totean tutkimuksen olevan nollatutkimus.
   
 9. vsmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
  Lainaus:
  Persuthan on jauhanut tuosta samasta ongelmasta jo vuosikaudet. Ei kai ne nyt ole hiljaa, kun noita tapauksia tulee julkisuuteen.

  Vähän sama, kun syyttäisi vihreitä viime viikkojen ilmastonmuutosuutisilla ratsastamisesta.
   
  Metukka tykkää tästä.
 10. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  En ole seurannut jälkipyykkiä tarkkaan, joten mietin, että miten PS on vedättänyt ja miten tyhmyys on tullut tämän vedätyksen myötä esiin?

  Jätin tässä jälkipyykin seuraamisen ihan siitä syystä, kun yleensä näiden tapausten kanssa lähtee laukalle monella, vaikka ei omaisi PS:n jäsenyyttä.
   
 11. teppana Jäsen

  Taidan painaa äänen samaan laariin tänäkin vuonna. Sipilän Juha saanee tämän kansalaisen tuen.
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihme punavihreä defenssi, jossa uusin yksittäistapaus ikäänkuin poistaa kaikki aiemmat yksittäistapaukset.
  Ainakaan minun aisteihini ei ole välittynyt erityisellä tavalla että PS olisi mitenkään elämöinyt Oulun tragedialla. JHA:n ei edes tarvitse suutaan avata. Pelkkä ylimielinen "mitäs mä sanoin" ilme riittää.

  Nyt on muiden vuoro selit... puhua maahanmuutosta.
   
 13. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Vaikka ääneni tuleekin nykyisessä vaalipiirissä menemään hukkaan, minä aion äänestää alueellisesti tasapuolisemman Suomen puolesta. Ja halvempien asumiskustannusten.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Oon muuttanut Lahteen ja ainoa tuntemani paikallinen kokkariehdokas mahdollisesti ahdisteli jotain naista aikaisemmin. Ei mitään hajua kenelle ääneni annan.
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Ilmastonmuutos on tieteellinen fakta joka on todellinen niin talouteen kuin poliittisiin maiden välisiin suhteisin vaikuttava reunaehto.

  Raiskaustapauksilla ratsastaminen taas on ihmisten tyhmyyttä hyväksikäyttävä keinoratsu.

  tai siis... jotta nämä raiskaukset olisi voitu PS:n mielestä estää, haluaisi PS, että näitä 30 000 maahantulija ei olisi päästetty maahan. Eli siis olisi estetty 29 994 rikokseen jatkossa syyllistymättömän ihmisen maahanpääsy. Tämä olisi tapahtunut sitten etnisen tausta perusteella.  Tälle on olemassa sivistyssanakin.. ja se ei ole ”maahanmuuttokriittinen”.
   
 16. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Itsekin olen kovasti taipuvainen sille kannalla, että persujen ratsastaminen terrorismikortilla oli populistista rasistien pelolla ratsastamista vaikka Turussa puukostapaus olikin.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Seuraan Halla-ahoakin ja jonkun verran puoluettaan. Toki muiden puolueiden ja niiden johtajien ohella. Myös oma johtopäätös on, että Halla-aho hyödynsi tilannetta pääosin vaikenemalla. PS:n kannatuksen nousun tausta olisi mielestäni Arabianrannan + Oulun kammottavassa väkivallassa eikä tuota kahden bussin kaappausyritystä ja sen jälkeen mahdollista ajamista päin vastaantulijoita, pidä kokonaan unohtaa. Koska nämä tapahtumat osuvat yksi yhteen PS:n kannatuksen nousun kanssa, PS:n kannalta tilanne on ainakin hiemen karrikoiden se, että puolueen ei tarvitse tehdä mitään. Rikolliset ex-turvapaikanhakijat tai maahanmuuttajat tekevät työtä PS:n kannatuksen nousun eteen. PS:n kannatukseen kielteisesti suhtautuva media tietää tämän yhteyden.

  Toinen merkittävin nousija eli Vasemmistoliitto on mun seurannassa myös. Sanoisin, että Li Andersson kantaa henkilönä vassareita, mutta vähitellen irtaatuminen vanhoista jäsenistä mm. kuoleman kautta antaa tilaa myös uudelle politiikalle. Ei ole kauan, kun kouluttamattomia kannattajia vassareilla oli 65-70 prosenttia kaikista. Nyt amk- tai yliopistotausta on jo 40-50 prosentilla, kun se oli 5-10 prosenttia joskus vuonna 2000. Tämä kehitys antaa johdolle tilaa puhua markkinataloudesta ja sosiaaliturvasta tai muista isoista asioista eri tavalla.

  YLE:n mittauksessa kannattaa myös huomioida, että Kepun lasku tulee "lähes kokonaan" vanhan Oulun läänin alueelta, mikä on myös pääministeri Juha Sipilän vaalipiiri. Kepulta on siirtynyt Kokoomukselle ääniä, mikä Taloustutkimuksen johtaja Tuomo Turjan mukaan näkyy peilikuvana kokoomuksen kannatuksessa Oulun vaalipiirissä. Kokoomus otti demareita kiinni ja on mielenkiintoista nähdä, miten Rinteen keuhkokuume + sairasloma näkyy tulevissa gallupeissa.
   
 18. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Eikö turvapaikanhakijoiden keskuudessa oleva kantasuomalaisia korkeampi rikoksiin syyllistymisprosentti sitten ole fakta?
   
 19. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vähän samoin kuin Vihreät vedättävät niitä tyhmiä, jotka luulevat että heitä äänestämällä voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Helsingin Sanomien Teija Sutiselta mainio uunituore kirjoitus:

  Kommentti: Perussuomalaisten suosion nousu oli odotettavissa Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten jälkeen – Miksi maahanmuuton ongelmista puhuminen on muille puolueille vaikeaa?

  Muiden puolueiden ei todellakaan tule jättää pelikenttää pelkästään persuille.
   
  teppana ja Jesus Shaves tykkäävät tästä.
 21. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Sinä - tai kukaan muukaan - et voi tietää syyllistyykö joku näistä 29 994 ihmisestä rikokseen jatkossa vai ei. Olisikin helppoa mikäli rikokseen syyllistyvät kykenisi tunnistamaan ennen rikosta - pätee ihan kaikkiin etnisyydestä riippumatta. Mikä mahtaisi olla - etnisyydestä riippumatta - vastaus kysymykseen: "onko suunnitelmissasi lain rikkominen ja rikoksien tekeminen Suomessa?" Aivan.

  Tuossa ylempänä todettiinkin jo se, että korkeampi prosentti turvapaikanhakijoista kuitenkin syyllistyy rikoksiin verrattuna kantasuomalaisiin.
   
 22. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  No on tää @Tarinankertoja hauska hemmo, monimuotoisuuden kannattajaksi aika yksioikoinen kaveri ja tuossa yllä hyviä esimerkkejä siitä miksi näin.
   
  Metukka tykkää tästä.
 23. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Tuossa jutussa Sutinen kirjoittaa mm. näin:
  "Mutta vähemmistö [suomalaisista] näyttää kannattavan [perussuomalaisia]. Myös enemmistö miettii, miten maahanmuutossa näkyviin ongelmiin ja lieveilmiöihin pääsisi käsiksi – mistä ne johtuvat ja mitä niille pitäisi tehdä?"

  Toivoa aina voi, että "enemmistö" myöntää, että humanitaarisen maahanmuuton ongelmat eivät johdu suomalaisista ihmisistä, huonosta kotouttamisesta, epätarkoituksenmukaisesta lainsäädännöstä tms, vaan syytä voi etsiä myös rikoksiin syyllistyneistä itsestään. Jonkinlainen kiitollisuus, nöyryys ja halu sopeutua eivät olisi pahitteeksi.
   
  arvee tykkää tästä.
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Menee toki vähän ohi aiheen, mutta vastaan kun itse tekstin linkitin, josta sitten yllä olevan johdit.

  Sen mitä olen seurannut tätä menoa vuodesta 2015 tarkemmin, uskon enemmistön - ja todella suuren sellaisen - olevan esittämääsi mieltä. Sanoisin, että joku 80-90 prosenttia ainakin on tuota mieltä. Tässä oletan myös, että laitoit enemmistön lainausmerkkeihin "enemmistö" ja tarkoititkin tätä hyvin pientä vähemmistöä, jota siis kutsuit "enemmistöksi".
   
 25. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Katselen tuota A-Talkkia ja ei voi muuta sanoa, kuin että tuo Halla-Aho on muuten laadukas ja vakuuttava esiintyjä, ja vieläpä varsin älykäskin. Olkootkin, että monista asioista en ole samaa mieltä.
  Sitten saman pöydän ääressä istuu tuo Miiapetrakumpulanatri joka on kuin Kummelin sketsihahmo. Ketkä perkeleen tollot tuollaisia poliitikkoja äänestää? Ei kykene edes neljän ihmisen keskustelussa olevan asiallinen osallistuja.

  Samalla vaihtui tuossa uutiset ja on se hieno että tuo sketsihahmojen puolue viilettää kannatustutkimuksissa ensimmäisenä.
  Mutta eipä siinä, en usko että kuitenkaan jaksaa vaaleihin asti. Tosin sanoisin, että demareiden laariin kyllä sataa Liike Nyt jonka veikkaan vievän kokoomusääniä x-määrän. Vielä on kysymysmerkki koko Liike Nyt enkä tiedä mitä poliittista linjaa se edes ajaa. Katsoin kuitenkin ehdokaslistan ja bongasin sieltä entisen oman kunnanjohtajan. Ei ole samassa vaalipiirissä enkä sitä kyllä äänestäisikään.
  Oman ehdokas on jo saletissa, ja vaihdan sitä, mutta vaihdan siksi että tiedän Häkkäsen menevän läpi ilman omaakin ääntäni.