Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 932 209
  • 4 665

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tässähän tämä on hyvin avattu. Tuentaan ja helpottavaan välineistöön tartutaan sitten kun jo jotain ongelmaa on tai jos niitä väen vängällä haluaa. Toki sitten kun romua on tangolla paljon, niin silloin noista on apua. Toki lähes poikkeuksetta isojen romujen nostajat eivät ole niitä ihan notkeimpia vaikka polvistaan ja iltaisin jotain rasvaa pyöritellään polville kun särkee.
Jos nyt vaikka painonnostajia katsotaan, niin ovat kyllä harvinaisen notkeita. Ja en tiedä mitä haet tuolla polvien särkemisellä takaa, sitä että se johtuu välineiden käytöstä? Yleensä se kyllä johtuu niistä tuhansista toistoista, isoilla painoilla, eikä siitä että oli polvilämppärit tai vyö käytössä.

Painonnostokenkien suhteen oleellinen on edellisen kappaleen loppuosa, eli ei niiden pohdintaan kannata energiaa tai resursseja laittaa varsinkaan harrastuksen alkuvaiheessa. Tässä tulee myös nyt se kehon harjoittaminen itse liikkeeseen. Painonnostokenkien yksi tehtävä on kompensoida liikkeen epästabiiliutta ja toisaalta nilkan vajavaista liikerataa. Jälleen tullaan siihen, että liike helpottuu ja jos haluat nostaa mahdollisimman isot painot niin mikäs siinä. Harrastusta aloittelevan tulisi kuitenkin mielestäni harjoitella liike kunnolla ja samalla panostaa nilkanseudun liikkuvuuteen. Tuo vaiva on nykypäivänä lähes meitä kaikkia koskettava ja se aiheuttaa monia monia vaivoja. Eli jos kyykkyyn et pääse ja kompensoit sitä painonnostokengillä jotta voit nostaa isompia rautoja on riskit ihan valtavat - tai ainakaan et kehitä sitä aluetta mitä sinun kannattaisi kehittää.
Kyllä itse kyykkään mieluummin vakaalta alustalta, kuin vaikka BOSU-pallon päältä. Yleensäkkin suurimmassa osassa liikkeissä tykkään vakaudesta, enkä pyri ehdointahdoin tekemään liikettä epävakaammaksi, kuten käyttämällä lenkkareita. Toki askelkyykky tai vastaava on sitten valittu liikkeiksi suurilta osin tuon epävakauden perusteella, mutta mieluummin teen penkkiä jalat maassa, pienellä kaarella että kropalla on mahdollisimman hyvä tuki. Sama asia sitten kyykyssä, tosin kyykyssä lisäisin tuon turvallisuus-aspektin. Jos kyykätään lenkkareilla, joissa jalkapohja heiluu hieman sivuttaissuunnassakin (ainakin jos painopiste vähänkin muuttuu), niin en millään näe että tämä olisi haluttu ominaisuus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itselläni löytyy salikassistani (Taffer) rannetuet (Taffer), vetoremmit (Taffer), painonnostokengät (Adidas) ja vyö (en muista, nahkainen paksu ja tukeva kuitenkin).

Näistä kengät ovat joka treeneissä jalassani, olipa kädet, penkki tai kyykky. Mave sukkasillaan. Tuo MPN:n mainitsema vakaus on kyykyssä ehdoton vaatimus mulle, lenkkareissa en kyykkää missään tapauksessa. Helpottavat ne toki nilkan liikkuvuuttakin ja alussa varsinkin se oli isossa roolissa, nykyään ei enää niin suuressa, kun liikeradat ovat vuosien mittaan parantuneet.

Vetoremmejä käytän puhtaissa selkäliikkeissä, koska mulla on vasemman olkapään/lavan alueella hermovaurio, joka aiheuttaa sen, että lihas- ja voimatasapainosta huolimatta vasen käsi tukkeutuu muutaman raskaan toiston jälkeen eikä pysy oikean tahdissa.

Vyötä käytän maven ja kyykyn aivan raskaimmissa lyhyissä sarjoissa ja ykkösissä, mutta harvoin niitä tulee tehtyä lopulta. Rannetukia on viimeaikoina tullut käytettyä lähinnä nyrkkeilyssä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Edistyneemmälle treenaajalle minusta peruslisävarusteet: Kunnon leveä vyö (raskaat kyykyt, vedot). Rannesiteet (raskaat punnerrukset). Painonnostokengät / koroke kantapäille (kyykky). Versat (vedot, soudut, selkätreeni).

Lämmittelysarjat aina ilman varusteita ja sitten työsarjoihin varusteet käyttöön.
Noilla pärjää minusta hyvin ja muita lämmittimiä/tukia sitten, jos on vaivoja tai kokee niitä kaipaavansa.

Jos on haluja treenata myös näppivoimaa tai kipua forkuissa, niin niitä voi treenata erikseen.

Se on minusta aivan paskapuhetta, ettei keskivartalo vahvistu vyön kanssa tai, ettei lisävarusteita kannata käyttää. Kyllä niistä apua saa myös harrastelija. Aloittelijan ei kannata minusta stressata varusteista tai proteiinipirtelöistä, ensin isojen liikkeiden tekniikat kuntoon ja siitä progressiolla nousuun.

Lisäravinteista minusta ovat tärkeimmät heraproteiini ja kreatiini. Herasta saa näppärästi välipalan ja/tai palautusjuoman. Usein ainakaan itsellä ei tee mieli syödä heti treenin jälkeen. Kreatiini toimi ainakin itsellä niin, että sai edistyneempänä sen pari toistoa lisää sarjoihin, pientä pöhöä tuo kyllä. Voi käyttää jatkuvasti. Nuo ovat ainakin hyvin tutkittuja lisäravinteita ja jatkuva käyttö ok.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ne polvilämppärit on myös kätevät, ihan 3mm neopreenia ja löysähköt itsellä käytössä. Muutama sarja vähemmän riittää lämmittelyksi ja polvet pysyvät paljon paremmassa kunnossa. Versoja en ole koskaan käyttänyt tai edes kokeillut, ihan perinteisiä remmejä käytän itse.

Mavessakin on kuitenkin ristiotteella aina pienen pieni riski siihen hauiksen "repeämiseen", kun en kisoihin tähtää, niin en näe järkeä sitä edes koittaa. Eli myötäotteella lämmittelyt, kunnes otevoima ei riitä ja siitä eteenpäin remmeillä.

Yksi iso apu vyöstä muuten on pystypunnerrus, itsekin yllätyin siitä, tuo samanverran kiloja lisää kuin mavessa, eli prosentuaalisesti paljon isompi vaikutus,.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi iso apu vyöstä muuten on pystypunnerrus, itsekin yllätyin siitä, tuo samanverran kiloja lisää kuin mavessa, eli prosentuaalisesti paljon isompi vaikutus,.

Tässä vain tulee mieleen, että miksi varsinaisesti kuitenkaan käyttää.. Siis pystypunnerruksessahan keskikropan kontrolli toki pienentää painoja, mutta eikös tuo ole tuossa myös se pointti. Jos haluaa vain nostaa isoja painoja yksinomaan olkapäillä, niin sit kannattaa tehdä liike istualtaan..

Samaten kyykyssä en vain ihan ymmärrä, että miksi vyötä käyttää... Jos keskikropan kontrollissa on ylitsepääsemättömiä haasteita, niin eikö kyykyn voi tehdä smithissä?

Ja tämä ei toki päde, jos on todellinen tarve välineille esim. loukkaantumisten tähden.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Versat (vedot, soudut, selkätreeni).
Tafferilla on paremmat ja kokonaan kotimaiset.

En ole ko. lafkassa töissä.
---
Mutta siis niiden laukku on kyllä hyvä myös metallivahvikkeineen! Paitoja löytyy myös ja yksi pipokin, parantaa pään kompressiota kovissa sarjoissa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tässä vain tulee mieleen, että miksi varsinaisesti kuitenkaan käyttää.. Siis pystypunnerruksessahan keskikropan kontrolli toki pienentää painoja, mutta eikös tuo ole tuossa myös se pointti. Jos haluaa vain nostaa isoja painoja yksinomaan olkapäillä, niin sit kannattaa tehdä liike istualtaan..

Samaten kyykyssä en vain ihan ymmärrä, että miksi vyötä käyttää... Jos keskikropan kontrollissa on ylitsepääsemättömiä haasteita, niin eikö kyykyn voi tehdä smithissä?
Itse ainakin käytän eri liikkeinä istuen tehtyä pystäriä (usein smithissä), jolloin en käytä vyötä. Sekä smith-kyykky että vapaa kyykky on myös mielestäni aivan eri liikkeitä. Liikkeissä itselläni on tarkoitus treenata niitä lihaksia joihin liike pääasiassa kohdistuu, eli vaikka pystärissä juuri olkapäitä (toki ojentajia siinä sivussa), ei keskikroppaa. Sama homma kyykyssä. Mavessa myös tarkoitus ei ole treenata otevoimaa, sen voi sitten tehdä akseli-tangolla.

Toki itselläni on pitkät raajat kroppaan nähden, joten perus takakyykky menee enemmän keskikropalle kuin suhteellisesti lyhyemmillä reisillä varustetulla yksilöllä. Myös ilman vyötä keskikroppa antaa periksi selvästi ennen jalkoja. Jokainen saa toki treenata miten haluaa, mutta itselläni juurikin kyykyn tarkoitus on treenata ensisijaisesti jalkoja, ei keskikroppaa. Ja kyllä vyönkin kanssa se keskikroppa treenaantuu. Itseäni ihmetyttää että miksi pitää väkisin tehdä liikkeestä vaikeampi, muille kuin kohdelihaksille, tälläisillä hieman keinotekoisilla rajoitteilla. Miksei samantien sitten jätä vetämättä kunnolla happea, jottei saa niin paljon tukea keskikroppaan?

Tai miksi pitäisi vaikka (romanialaisessa) mavessa olla käyttämättä remmejä, jos otevoima antaa periksi ensimmäisenä? Vaikkei siis voimanostokisoihin olisi lähdössä, niin jos heittää että kyykkysarja 10x130kg vyön kanssa vs 10x110kg ilman vyötä, niin itse ainakin päättelen että ensimmäinen tuo jaloille enemmän kuormaa ja siten on kehittävämpää (toki palautuminen ja muut asiat pitäisi sitten ottaa huomioon). Toki pidemmät sarjat ovat niitä joissa itsellä vyöstä on enemmän hyötyä.

edit. Ja sitten käytän noita muita liikkeitä ihan siihen tarkoitukseen, eli vaikkapa nyt splitti-kyykyt (joko askelkyykkynä eteen/taakse/paikallaa/sivulle tai sitten etujalka/takajalka nostettuna). Menee myös keskikropalle, vaatii enemmän tasapainoa ja toimii ns. ennaltaehkäisevänä/kuntouttavana liikeenä
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Omalla salilla yksi vanhempi ukko roikottaa vyötä lantiollaan. En tiedä mitä tuo auttaa, ehkä lämmittää pakaroita? Ei kyllä myöskään tee mavea tai kyykkyä, lähinnä kovalla heiluriliikkeellä hauista käsipainoilla.

En ole viitsinut mitään sanoa. Oikeastaan en viitsi kymmentä metriä lähemmäksi mennä, koska hän kuuluu myös siihen treenaajien joukkoon, joka pesun sijaan ainostaan tuulettaa wife beaterinsa treenien välissä.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
kuuluu myös siihen treenaajien joukkoon, joka pesun sijaan ainostaan tuulettaa wife beaterinsa treenien välissä.
Tunnistan itseni tästä. Tällä hetkelläkin taitaa hiestä läpimärkä t-paita olla suljetussa salilaukussa odottamassa seuraavaa treeniä. Pitäisi ehkä opetella pois tavasta.
 

Kyle

Jäsen
Itse olen oikeastaan joutunut vähän pakostakin siirtämään omat treenini aamuun. Vähän reilu puolivuotta on takana tällä rytmillä. Kaiken kaikkiaan olen ollut nykyiseen rytmiin tyytyväinen, mutta haluaisin kuulla vähän mitä jengi tankkaa ennen aamusalia?

Itse olen mennyt perus puurolla reilulla täytteillä (marjat, banaani, raejuusto jne) tuntia ennen salia. Vähän tuntunut että energiataso jää monesti vajaaksi. Mitä kannattaa syödä ennen salia jos aikataulu on maksimissaan. 1,5 tuntia tyhjällä mahalla heräämisestä siihen että on salilla?
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen oikeastaan joutunut vähän pakostakin siirtämään omat treenini aamuun. Vähän reilu puolivuotta on takana tällä rytmillä. Kaiken kaikkiaan olen ollut nykyiseen rytmiin tyytyväinen, mutta haluaisin kuulla vähän mitä jengi tankkaa ennen aamusalia?

Itse olen mennyt perus puurolla reilulla täytteillä (marjat, banaani, raejuusto jne) tuntia ennen salia. Vähän tuntunut että energiataso jää monesti vajaaksi. Mitä kannattaa syödä ennen salia jos aikataulu on maksimissaan. 1,5 tuntia tyhjällä mahalla heräämisestä siihen että on salilla?
Itsellä aamupala samanmoinen ja aikataulukin. Herään siis 1-1.5h ennen treeniä. Enemmän tuntuu merkitykselliseltä se että on nukkunut hyvin ja lämmittelee riittävän hyvin, muuten tahtoo koneen käynnistämisessä olevan vaikeuksia.
 

Nurangätine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse olen oikeastaan joutunut vähän pakostakin siirtämään omat treenini aamuun. Vähän reilu puolivuotta on takana tällä rytmillä. Kaiken kaikkiaan olen ollut nykyiseen rytmiin tyytyväinen, mutta haluaisin kuulla vähän mitä jengi tankkaa ennen aamusalia?

Itse olen mennyt perus puurolla reilulla täytteillä (marjat, banaani, raejuusto jne) tuntia ennen salia. Vähän tuntunut että energiataso jää monesti vajaaksi. Mitä kannattaa syödä ennen salia jos aikataulu on maksimissaan. 1,5 tuntia tyhjällä mahalla heräämisestä siihen että on salilla?
Tuossa alkuvuodesta tuli aamusalia harrastettua enemmän, niin itsellä toimivin tapa oli laittaa kahvinkeitin päälle heti aamulla, kaksi kuppia kahvia naamariin ja siitä suoraan salille. Aamiainen sitten salilta palaamisen jälkeen. Itsellä ei kulkenut salilla yhtä hyvin kun ensin söi aamiaisen ja lähti salille sen n. tunnin aamiaisen jälkeen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olen mennyt perus puurolla reilulla täytteillä (marjat, banaani, raejuusto jne) tuntia ennen salia. Vähän tuntunut että energiataso jää monesti vajaaksi. Mitä kannattaa syödä ennen salia jos aikataulu on maksimissaan. 1,5 tuntia tyhjällä mahalla heräämisestä siihen että on salilla?

Kannattaisiko kokeilla sitä, että ronttaat vaikka jonkun banaanin mukaan treenille, jos tuntuu siltä ettei energiat oikein riitä.

Kunnon aamupala tietysti naamaan myös.
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Jos aamutreenejä olisi pakko vetää, niin söisin tuhdihkon, hiilaripitoisen iltapalan. Aamulla sitten joku kevyempi setti esim. marja/banaani/kaurahiutale/maito/ proteiinijauhepirtelö. Mahdollisesti sitten jotain itselle toimivaa piristettä, kahvia tai pre-workouttia tilanteen näin vaatiessa.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen oikeastaan joutunut vähän pakostakin siirtämään omat treenini aamuun. Vähän reilu puolivuotta on takana tällä rytmillä. Kaiken kaikkiaan olen ollut nykyiseen rytmiin tyytyväinen, mutta haluaisin kuulla vähän mitä jengi tankkaa ennen aamusalia?

Itse olen mennyt perus puurolla reilulla täytteillä (marjat, banaani, raejuusto jne) tuntia ennen salia. Vähän tuntunut että energiataso jää monesti vajaaksi. Mitä kannattaa syödä ennen salia jos aikataulu on maksimissaan. 1,5 tuntia tyhjällä mahalla heräämisestä siihen että on salilla?
Perheellisenä viimeiset reilu 10 vuotta myös joutunut treenaamaan pitkälti aamuisin. Kroppa on siihen jo aika tottunut ja juoksulenkit, sali yms. menee aika samalla kaavalla eli klo 5.00 herätys ja klo 5.30 alkaa treeni. Sali on tien toisella puolella eli siirtymä on aika nopea. Juoksulenkkejä ennen juon lasin vettä, salille mennessä taas latausjuoman, jossa on lähinnä kofeiinia. Treenin aikana sitten aminohappojuomaa ja palkkari heti perään. Aamupalaksi treenin syön puuroa, jossa päällä raejuustoa, mustikoita, mangojogurttia ja mustikkajogurttia, sekä pari palaa leipää.

Salitreeniä on nyt tehnyt noin 5-8 h/vko eikä energioiden kanssa aamuisin ole ollut ongelmia. Vaikeampaa on mennä työpäivän jälkeen, kun tuntuu että voimat loppuu, vaikka mitä olisi päivällä syönyt. Mutta tottumisesta se on varmasti paljon kiinni ja kroppa adaptoituu aika hyvin ihan mihin vaan.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Perheellisenä viimeiset reilu 10 vuotta myös joutunut treenaamaan pitkälti aamuisin. Kroppa on siihen jo aika tottunut ja juoksulenkit, sali yms. menee aika samalla kaavalla eli klo 5.00 herätys ja klo 5.30 alkaa treeni. Sali on tien toisella puolella eli siirtymä on aika nopea. Juoksulenkkejä ennen juon lasin vettä, salille mennessä taas latausjuoman, jossa on lähinnä kofeiinia. Treenin aikana sitten aminohappojuomaa ja palkkari heti perään. Aamupalaksi treenin syön puuroa, jossa päällä raejuustoa, mustikoita, mangojogurttia ja mustikkajogurttia, sekä pari palaa leipää.

Salitreeniä on nyt tehnyt noin 5-8 h/vko eikä energioiden kanssa aamuisin ole ollut ongelmia. Vaikeampaa on mennä työpäivän jälkeen, kun tuntuu että voimat loppuu, vaikka mitä olisi päivällä syönyt. Mutta tottumisesta se on varmasti paljon kiinni ja kroppa adaptoituu aika hyvin ihan mihin vaan.
Täältä löytyy kohtuu samantyylinen treeniaikataulu perhe-elämän ja muiden kiireiden takia. Aiemmin treenasin illalla kun lapset saatiin nukkumaan, mutta ongelmana oli usein se, että nukahtamisessa kesti aikaa. Vitutustaso oli korkealla ja väsytti jo valmiiksi kun treeni venyi ja venyi.

Nyt olen muutaman kuukauden herännyt 6:00 ja noin 6:15 alkaa treeni. Ehkä pitäisi vielä vartti aiemmin, jotta herää kunnolla. Syön tukevan iltapalan ennen nukkumaan menoa, joten en tarvitse sen kummempaa syötävää. Runsas aamupala sitten treenin jälkeen. Treenin aikana tulee välillä juotua jotain urheilujuomaseosta. Mutta kaikenkaikkiaan loistava muutos ollut; treenit kerkeää aina tehdä, päivälle saa fressin startin eikä loppupäivän aikana tarvitse miettiä missä välissä kerkeää treenata.
 

Kyle

Jäsen
Itsellä aamupala samanmoinen ja aikataulukin. Herään siis 1-1.5h ennen treeniä. Enemmän tuntuu merkitykselliseltä se että on nukkunut hyvin ja lämmittelee riittävän hyvin, muuten tahtoo koneen käynnistämisessä olevan vaikeuksia.

Aamutreenissä olen huomannut, että tulee paljon niitä päiviä että ei vaan lähde. Ehkä se on sitten enemmän tuo kuinka olen nukkunut.

.....

En ole kokeillut tuota tyhjälle mahalle treeniä. Jaksaako tosiaan vetää? Mitä ennen treeniä juomia käytätte?

Itsellä selkeästi juuri ravinnon suhteen vähän hakemista koska käytännössä aina aikaisemmin se treeni on ollut 3-4 tuntia lounaan jälkeen ja 1h välipalan jälkeen. Jolloin siihen on tottunut, että jaksaa treenata vaikka kuinka kovaa ja energiataso on tapissa.
 

Jeffrey

Jäsen
Eipä ole aamutreeneistä juuri omakohtaista kokemusta. Yleensä oma kroppa vaatii vähintään sen lounaan alle ja kellonviisarit sinne yhteen jotta treenistä saa järkevästi irti.

Aamusyömisen osalta jotkut kovemman luokan harrastajat ovat puhelleet heräävänsä etukäteen syömään. Eli heräävät pari tuntia ennen varsinaista herätystä, syö ja menee takaisin nukkumaan siihen herätykseen saakka.

Tuskin sopisi itselle kun tuskin saisin enää uudelleen unta. Tällä tavoin voisi kuitenkin olla mahdollista syödä järkevä määrä ennen treeniä. Joko reilu ruoka ja heti herättyä salille tai sitten "aamipala" ennen heräämistä ja lounas heti heräämisen jälkeen ennen salia.

Noh, vähän hifistelyksi menee, mutta jos kuullostaa kokeiltavalta ajatukselta niin voihan sitä kokeilla.
 
Täällä oli taannoin puhetta Hesarin mielipidekirjoituksesta, jossa ylipainoisen nuoren kuntosaliharjoittelu oli loppunut salilla tapahtuneen tuijottamisen ja julkean irvailun takia. Hesari oli tutkinut aihetta lisää ja ilmiö on valitettavan todellinen.



Poimintoja:
”Miehet koetaan kuntosalilla ajoittain ehkä pelottaviksi tai heiltä tulee ei-toivottuja katseita. Olen kuullut jopa ahdistavista tilanteista, että on saatettu seurata tai kosketella”
”Kun on käynyt pari–kolme vuotta naisten salilla ja menee sekasalille, eron fiiliksessä kyllä huomaa. Kaikki, jotka käyvät naisten saleilla, varmasti tietävät syyn siihen, miksi naisten saleja on olemassa”
”YLEENSÄ se on tuijottelua, seuraamista ja liian lähellä treenaamista. Joskus nämä tyypit myös etsivät Instasta ja alkavat pommittaa siellä viestein. Tekijät ovat oikeastaan aina miehiä.”

Eihän sitä kukaan kuntosaliharjoittelija myönnä toksisen ilmapiirin olevan totta, varsinkaan jos itse on osa ongelmaa. Jännästi näissä häirintätapauksissa toistuu eräs ryhmä: MIEHET.

Hän muistuttaa myös, että toisten asiakkaiden neuvominen salilla ei kuulu asiakkaiden tehtäviin, ellei neuvoja kysytä.

Tämä pointti osui silmään artikkelista. Noihin törmää aina aika ajoin kuinka joillakin on ihme tarve yrittää opastaa tuntemattomia, tai alkaa selittää jotain omista treeneistä. Joo, kiitti vaan neuvoista, mutta jos mä koen tarvitsevani opastusta, niin kysyn henkilökunnalta. Vielä tuo että jotain naista pitää neuvoa meiningillä että naisten ei pitäisi nostaa liian suuria painoja.

”Saan jatkuvasti kommenttia siitä, miten näin ’hennon tytön’ ei pitäisi nostella suuria painoja”, kertoo 24-vuotias oululaisnainen. Häiritsevää käytöstä tapahtui hänen mukaansa erityisesti silloin, kun salilla ei juuri ollut muita ihmisiä.
”Eräällä kuntosalilla myöhäiseen kellonaikaan tein erilaisia vatsalihasharjoitteita lattialla. Mies, joka oli muutenkin häiritsevästi tuijotellut, tuli seisomaan aivan viereeni ja kommentoi, että treenaamistani on kiva katsoa. Sävy oli seksistinen. Tunsin jopa pelkoa, sillä salilla ei juuri ollut muita ihmisiä”, kertoo lähes 40-vuotias nainen.

Hän pyysi miestä poistumaan. ”Mies ei poistunut, joten lähdin itse”, nainen kertoo.


Itse en koskaan varsinaista häirintää kokenut, mutta sen olen huomannut, kuinka pukuhuoneissa jotkut enemmän tai vähemmän häveliäästi vilkuilevat toisten vaatteiden vaihtoa, taikka viihtyvät sielä hieman tarpeettoman pitkään "kännykkää selaamassa".

Sinne pukuhuoneeseen ei mielestäni myöskään tarvitsisi jumahtaa seurustelemaan kaverin kanssa. Yleensä saleilla on respan vieressä tila jossa voi vaikka ostaa kahvin ja palaveerata, eikä sitä tarvitse tehdä pukeutumistiloissa.

Aivan viimeisimpänä haluan että kukaan tuntematon alkaa juttelemaan kanssani kun olen vaihtamassa vaatteita. Pukuhuone on sellainen välttämätön paha missä haluan viettää mahdollisimman vähän aikaani.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Onko kellään kokemusta kivuista forkkujen alueella? Googlediagnosoin itselleni golfkyynärpään. Alkuvuodesta huomasin hauiskääntöjä tangolla tehtäessä, että forkut ovat aivan tulessa kun tangon laski takaisin telineeseen. Nyt pikkuhiljaa huomannut, että tuntuu myös joissain muissakin liikkeissä, ja pihalla kun lunta viskoi lapiolla, niin vihlaisi samassa paikassa.

Penkkipunnerrus ei esimerkiksi tunnu, eli on nimenomaan tuossa koukistavan puolen lihaksessa tuo kipu. Ja liittyy usein raskaisiin puristaviin liikkeisiin, tosin maastavedossa en ole huomannut samaa tuntemusta.

En tiedä pitäisikö tuo ottaa parin viikon tauko yläkroppatreenista ja keskittyä jalkoihin + coreen. Lisäksi voisi olla paikallaan fyssärillä käynti. Voisikohan jostain lihashuoltovasaralla jyskäämisestä olla tuohon mitään hyötyä?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oikea polvi on napsahdellut jonkin aikaa, mutta kivuttomasti, joten en ole erityisemmin kiinnittänyt alkukyykkyjen jälkeen huomiota. Tänään kuitenkin alkoi lievä kuumotus viimeisen sarjan aikana ja nyt kun reidenojennusta teen, tuntuu lumpiossa tai sen alueella kuumotusta todella lievä mutta terävän tuntuinen "kipu".

Any ideas? Jep, lääkäri vastaa huomenna, mutta kuka nyt ei tahtoisi etukäteen tietää kokemuksia vastaavasta.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Salilla on kyllä itellä ainakin vaikeaa kun treenaa, niin ei tiedä mihin katsoa sarjojen välissä. Ihan koko aikaa ei jaksa silmiäkään pitää kiinni. Ihan monesti ajattelen tätä, että kukaan ei saa fiilistä et tuijottelisin niitä, koska se ei ole tarkoitus.
 

rpeez

Jäsen
Salilla on kyllä itellä ainakin vaikeaa kun treenaa, niin ei tiedä mihin katsoa sarjojen välissä. Ihan koko aikaa ei jaksa silmiäkään pitää kiinni. Ihan monesti ajattelen tätä, että kukaan ei saa fiilistä et tuijottelisin niitä, koska se ei ole tarkoitus.
Kärsin vähän samasta. Luulen, että se on seurausta paljosta ahdistelu, setämies, woke ynnä muusta vastaavasta nykyuutisoinnista. Olen päätymässä siihen tulokseen, että sitä on itselleen liian ankara ja ei olla oikealla ahdistavalla tuijotuslevelillä kuitenkaan jos sattuu katse vähän viivähtämään.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Olisiko perus kotilihaskuntotreenaajalle ja salibandypelurille suosituksia palautusjuomaksi?

Olen pakkomielteisesti käyttänyt Olimb Carbonoxia hiilarina ja M-Nutritionin HydroISO:a proteiinina.

Tuota proteiinia mainostetaan näillä ominaisuuksilla:

"Sisältää CFM-menetelmällä puhdistettua heraproteiini-isolaattia.
Esipilkkominen (hydrolysointi) nopeuttaa tuotteen imeytymistä"

Olimpin hiilari on vielä ihan kohtalaisen hintaista eli noin 13€/ kilo. HydroISO:n hinta on kuitenkin yli kaksinkertaistunut viime tilauksesta, jolloin sai 1,6 kg:n pöntön 31€:lla black fridaysta. Nyt 900g maksaa 44,90€ joka paikassa.

Löytyykö näihin millaisia vaihtoehtoja hintalaatusuhteeltaan? Oma tarve on varmaan todellisuudessa aika vähäinen, joten proteiinivalinta on voinut olla melkoista hifistelyä. Nyt hinnat ovat kuitenkin niin korkealla, että tekisi mieli kuulla vaihtoehtoja. Älyttömästä valikoimasta en osaa omalla tietämyksellä tehdä vertailua. Jotain makua niissä saisi olla edes toisessa, että tulee juotava yhdistelmä.

Tilasin aikoinaan jotain maustamatonta, halpaa proteiinijauhetta ja sen maun hirveyden jäljeen en ole tilannut muuta kuin HydroISO:n suklaata ja Carbonoxin greippiä. Tämä yhdistelmä on mennyt alas ihan hyvin. Olen nauttinut tuota tarvittaessa kesken treenin, mutta yleensä treenin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Olimpin hiilari on vielä ihan kohtalaisen hintaista eli noin 13€/ kilo. HydroISO:n hinta on kuitenkin yli kajsinkertaistunut viime tilauksesta jolloin sai 1,6 kg:n pöntön 31€:lla black fridaysta. Nyt 900g maksaa 44,90€ joka paikassa.

Tuota Hydroisoa lähtee välillä -25-30% alesta bodykaupasta ja sportheavysta. Pari kolme purnukkaa tulee yleensä otettua ja niillä pärjää yleensä seuraavaan aleen asti. Itse kanssa tulee käytettyä vaan Hydroisoa, kun refluksivaivaisena se sekoittuu nätisti ja pysyy myös vatsassakin ilman, että alkaa kiipeämään ruokatorvea ylös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös