Tuo edellä kerrottu pyramidi on hyvä. mutta ensinnäkin 1o sarjat on tulosta nostaessa liikaa. Lyhennä 4-5 ja niin että viimeistään jälkeen ei ole mitään jäljellä. Pääasia on se ette teet täysillä sen mitä teet. Jos jonkun muun kuin lämmittelysarjan jälkeen tuntuu että vielähän tässä olisi yksi mennyt niin painoja on liian vähän. Ennemmin teet sarjaa niin että jäät tavoitelukemasta yhden toiston, kuin niin että lopetat johonkin päätettyn lukemaan niin että vielä menisi.
Omaa ykköstä en enää muista 125kg meni varmasti mutta muistelen että 132kg olisi ollut paras. Nyt rojahtaa 100kg rinnalle, mutta olkapää onkin leikattu ja vajaatoiminen.
Boldatusta kohdasta rohkenen kyllä olla kovastikin eri mieltä. Tai no, riippuen ehkä hiukan treenaajan kokonaistasosta. Kysyjälle saattaisi vielä toimiakin, koska treenihistorian perusteella luultavasti hermostosta ei saada lähellekään kaikkea irti, jolloin failuren tuottama hermostollinen rasituskin jää kokeneempaa treenaajaa huomattavasti pienemmäksi
Mutta noin muuten en itse suosittelisi missään nimessä voimapainotteisessa, lyhyillä sarjoilla toteutetussa treenissä jatkuvaa failureen vetämistä. Juurikin siitä syystä, että nuo ovat äärimmäisen raskaita settejä hermostolle ja palautumisessa kestää huomattavan paljon kauemmin kuin lihaksen palautumisessa. Itse hakkasin juuri edellä mainitulla systeemillä useamman vuoden päätä seinään juuri penkissä, kun ei vain luonne antanut periksi tehdä välillä iisimmin. Johonkin ehkä 110-120 kg asti päästiin aikanaan kohtuullisen vaivattomasti vetämällä vain täysillä, mutta tämän jälkeen seuraavat kilot olivat työn ja tuskan takana, kun vedettiin pelkkiä kovia vitosia ja kutosia jokaisessa penkkitreenissä. Muistona myöskin itselläni näistä ajoista kovin helposti itseensä ottavat olkapäät. Ei ollut yksi tai kaksi kertaa, kun kiertäjäkalvosin venähti tai revähti noina vuosina. Kun lopulta älysin vähentää intensiteettiä (treenien kovuus) merkittävästi sekä lisätä frekvenssiä (treenaamisen tiheys), sain noin vuodessa penkin sieltä 130+ kg tienoilta 150-160 kiloon - vuoden tuloskehitys vastasi suunnilleen sitä edeltävän kolmen-neljän vuoden tuloskehitystä ilman kehonpainon muutosta. Toki panostinkin penkkiin paljon, tämän viimeisen vuoden aikana normiviikolla minulla tuli kaksi penkkitreeniä normaalilla otteella ja yksi kapealla. Kuitenkin vain joka neljäs tai viides treeni oli oikeasti kova, muuten mentiin koko ajan selkeästi failurea vältellen.