Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Johto, 09.07.2005 klo 00.44.

 1. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Lainaus:
  Kylläkyllä ja massa on voimaa. Sanokoon kynäniskat mitä tahansa.
   
  Wakawakabum tykkää tästä.
 2. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Päätin jättää kuntosalit kesätauolle, kun läheinen maksimissaan kohtalainen sali nosti hintojaan. Ei ole kyse isoista rahoista, mutta en jaksa tukea lafkaa, jossa hommat on hoidettu sinne päin ja osittain iltaisin on vaihtuvia ryhmäliikuntoja erilaisille kursseille, jotka ajavat satunnaisten kävijöiden ohitse eli mitään kiinteää rutiinia itselleen ei voi luoda. Ja toisaalta saan treenata pihalla silloin kun haluan kahvakuulilla, lenkkeilymaastot ovat hyvät ja tilaa olisi vaikka levytankopaikalle. Leuanvetotanko on ostoslistalla, hiekkasäkki kahvoilla on jo olemassa, kunhan muistaisin hommata hiekat sisälle. Ison traktorinrenkaan voisin vielä hommata sekä köydet, niin alkaisi olla oma crossfitt-sali olemassaan. Vielä kun ehtisi rakentaa itselleen hyvän ja monipuolisen treeniohjelman, mistä tulikin mieleeni, että jos on vinkata jotain valmiita lenkkeilyyn, kahvakuuliin, mäkijuoksuun ja kehonpainotreeneihin pohjautuvaa ohjelmaa, otan vastaan ajatuksia. Syksyn ja sateiden myötä palailen taas salille, tosin taidan suosiolla vaihtaa kauemmaksi.
   
 3. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  @sampio älä nyt puntteja ihan totaalitauolle jätä, vaan käy edes muutamia kertoja jumppaamassa kroppa läpi, vaikka hyviä suunnitelmia muuten olikin kuntoilulle. Itselläni ainakin hiukan pitempi tauko romahduttaa tavallaan koko touhun ja tuntuu kuin olisi ensimmäistä kertaa ikinä salilla tauon jälkeen ja bonuksena helvetin kipeä kroppa, vaikka kuinka varovasti aloittelisi.
   
 4. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Joo, kyllä tässä ainakin alkuun tule kerta pari viikossaan käytyä kyykkäilemässä pojan treenien aikana toisaalla, kun ei noita omia puitteita ehdin rakentelemaan heti kuitenkaan. Jos nyt tulee ollenkaan, kun käytettyjenkin kunnollisten tanko+painosettien hinnat ovat ymmärrettävästikin aika korkeita. Hyvät kelit vain kääntävät mielen aina siihen suuntaan, että miksi ihmeessä vääntää tunnin puolitoista salilla ja polkee päälle kuntopyörää, kun voisi riehua ulkona yhtälailla, siis minun tapauksessani. Toki treeni ei ole samanlaista, mutta lopulta mun tärkein tähtäimeni on hyvinvointi ja jaksaminen, voima ja lihasmassa on kuitenkin toissijaisia, jos ihan niitä fundamentaaleja treenaamisessa mietitään.
  ---
  Onko muuten kukaan kokeillut vähän tällaista crossfitahtavaa settiä mavella kuin 100x100kg? Tai otin tuon tasaluvun alunperin 10000kg haasteen mukaan, kun huomasin, että helpoiten melkein menee noin. Sitten muokkasin siitä aikamääreisen ja otin tavoitteeksi ekan kokeiluni jälkeen 10 minuutin alituksen, mikä toteutui pari viikkoa sitten, 9.46 taisi olla aika. Tein minuutin sykleissä, mikä alkuun toki vaikutti turhan löysältä, mutta alussa säästyneet powerit kyllä ulosmitattiin viimeisen sarjan aikana, tai lähinnä alaselkä tuossa tulta otti mulla. Ekan setin vedin Fb:n päivityksen mukaan kaksi vuotta sitten ja aikaa meni pari sekkaa alle 20 minuuttia. Tuon jälkeen on mukaan tullut säännölliset pitkät kävelylenkit, juoksulenkit ja tekniikoiden tarkastamisen jälkeen myös salitreeni sai vakituisemman ja määrätietoisemman tahdin. Olen muutaman kerran kokeillut tuota 100x100:aa, viimeksi ennen joulua, muutoin treenaillut ihan normaalisti, ja tosiaan sellaista voimabodailua, kehonpainoilua ja lenkkeilyä, ja oli kyllä mukava huomata, että kehitystä on kiistatta tapahtunut, jos tätä haluaa mittarina käyttää. Ja miksi ei käyttäisi, aika kokonaisvaltainen liikehän tuo on.

  Jos joku haluaa kokeilla, tuotahan voi varioida oman painonsa mukaan. Mulla kiloja on 92-93 eli n. kehonpaino +10%. Tai eihän tuo mavepainona ole suurimmalle osalle mitään, joten kevyempikin mavekuntoinen kaveri tuota satasta voi helposti kokeilla ja kymppi alittunee, jos yhtään aerobista on takana. Voinee kokeilla yhtälailla kyykkyynkin, itse en ole sitä tehnyt.
   
 5. Wakawakabum Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät,SJS
  No niin, tässä lähdetään maanantaista eteenpäin salihommiin usean vuoden tauon jälkeen, vanhoja nostelutuloksia on turha lähteä katselemaan ja ikääkin on tullut 6v lisää siitä milloin edes viimeksi oikeasti salilla punttaamassa kävin, eli siis kaikki on muuttunut.

  Ensimmäisenä aion alkaa nostamaan massaa, syön paljon ja tueksi tulee joku massanlisääjä mistä saa lisää energiaa kroppaan, raskas työ ja kaloreita kuluu muutenkin. Mikäs ois nykyään tuote? kombo? mistä sais kaiken tarvittavan nyt heti tähän alkuun? Kävin jo katselemassa tuotteita niin kyllähän niitä löytyy ja moneen hintaluokkaan.

  Saisiko tällaisia apuja tähän teiltä jotka on asiassa tällä hetkellä ytimessä?

  Luomu
   
 6. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  ^^ En tiedä, varmaan toi massan kertyminen myös paljon geeneissä. Ite sain autotallisalille kyykkyhäkin ja laakeroidun tangon tammikiussa 2018, niin paino nousi melko nopeasti 93kg - > sinne 105kg (183 pitkä) ja yhteistulos lähelle 500kg. Ja 2017 lokakuussa hölkkäilin vielä maratonin alle 5h ja painokin alle 90kg nippa nappa. Mutta niin vain neste, fläsä ja vähän lihastakin kertyi tosi nopeasti, ja paino nousi yli 100kiloon puolessa vuodessa. Varmasti vaikuttaa jo reilusti yli kolmekybäsenä jo hidastunut aineenvaihdunta ja geenit varmaan kanssa isossa roolissa, miten kroppaan kertyy tavaraa.

  Nyt taas punttihommat vaihtunut kehonpainotreeniin, kahvakuulaan ja juoksuun&pyöräilyyn, sillä kiekkokaukalossa kulkee paremmin luistin, kun ei turhaa tavaraa vyötäröllä liikaa, vaikka voimatasotkin laskee.

  Mutta huolehdit riittävästä kalorimäärästä ja prodesta, tyyli suht vapaa, kunhan et nyt ihan rypsiöljypullosta sentään pitkää huikkaa vedä :)
   
 7. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Muutama vuosi sitten vedettiin kaverin kanssa 100x80kg, mutta takakyykkyä. Aikaa en muista, lopussa piti kyllä ottaa vähän enemmän lepoa. Sarjoja ensin 5x10 ja loput 10x5. Erinomainen harjoitus, kunhan ei taju lähde kesken kaiken.

  Olin kyllä sen verran hyytelöä parissa vikassa sarjassa, että oli pakko käyttää tapojeni vastaisesti myös vyötä. Nykyisen raukkamaisen treenaamiseni (eli enemmän aerobisen) myötä olisi tyytyväinen jos tuo sama menisi 40 kilolla.
   
  sampio tykkää tästä.
 8. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  JKL saa aika kovan luokan bodaus- ja voimatreenipaikan, kun PT Vatanen avaa Seppälään uuden PTV Gymin. En ole kyllä kummassakaan nykyisessä käynyt, mutta palautteen ja videoiden perusteella vaikuttavat rouheilta paikoilta vapaine painoineen ja harkituine laitteineen. Ja tietysti hienoa on jo tuo yrittäminen itsessään, kaverihan lähti käytännössä nollasta liikkeelle oman harrastuksensa pohjalta ja nyt työllistää porukkaa suoraan sekä välillisesti. Persoonasta ja noista lopun poseerauksista saa olla mitä mieltä tahansa, pointti ei nyt ole niissä.
   
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  En malttanut jättää salia kesäksi pois, kun kaupungin saleille oli saatavilla edullinen kesätarjous. No, nyt on tullut lenkkeiltyä ja saleiltua useamman kerran viikossa, kun loma sen mahdollistaa. Syömistä ja unta siihen kylkeen. Hiukan on haitannut tuo olkapää menoa, ja yläkropan työntävät liikkeet on menty aika kevyellä nyt reilun kuukauden ajan. Menin urpoilemaan liian aikaisin dippejä, ja sen verran ilmoitti itsestään olkapää, että jatketaan ihan rauhassa.

  Tässä lomalla tosiaan voi aika rauhassa juosta ja voimailla, mutta kun muutaman viikon päästä palataan arkeen, pitäisi miettiä hiukan noita treenijakoja. Saliohjelmia ja -jaksoja löytyy netti väärällään, ja niistä itsekin hiukan tajuan jotain sekä kantapään kautta olen oppinut. Sen sijaan tuo lenkkeily on salin ohessa mysteeri. Juoksu on alkanut maistua viime aikoina hyvin, kun maltoin rauhassa hinkata ketävyyttä parina viime vuotena ylöspäin, mutta miten sen fiksusti upottaisi salitreenin kylkeen, on vielä pohdinnan alla. Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä ihan siitä rytmityksestä, miten esim. neljä salia ja kolme lenkkiä kannattaisi viikon aikana vetää. Sali tullee olemaan kolmijakoinen ja tuo neljäs treenipäivä aloittaa uuden kierron. Tai näin olen suunnitellut.

  Vai pitäisiko tehdä ihan jotain muuta? Rytmittää sali- ja juoksujaksoja siten, että toisen ollessa kovaa on toinen kevyempää viikkotasolla? Mulla ei siis lenkkeilyn osalta ole erityisiä tavoitteita kuin parantaa vain kuntoa pikkuhiljaa. Salin osalta on pari omaa tavoitetta vielä, vaikka ymmärrän, että tässä pikkuhiljaa alkaa ikä tulla maksimaalisen kehityksen eteen. Isoin tavoite ehkä on sitten sellainen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tyytyväisyys omaan oloon sekä ulkonäköön. Ei sillä, että voisin pahoin tai olisi tyytymätön itseeni, vaan jos joku asia on tehtävissä paremmin, tykkään niin tehdä asioissa, jotka minua kiinnostavat.
   
 10. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Näin se tuleekin olla. Voimaharjoittelu ennustaa parempaa toimintakykyä vanhemmalla iällä. Erityisesti ikäihmisille olisi hyvä aktivoida lihaksia. Vuosia sitten tapasin töiden merkeissä erään palvelutalon salilla 94-vuotiaan miehen, joka treenasi siellä punttia.
   
 11. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Juoksuketjusta otin palasen tänne, ettei lähde rönsyilemään:
  Lainaus:
  Millaisella jaolla teet punttia? Itse pyrin siis käymään kropan läpi alle viikossa, mutta nyt olen ajatellut priorisoida jalkoja ja tarkemmin mavea, että saisin oman tavoitteeni joskus toteen. Siinä samalla kyykkyä on parannettava ja toki nämä tukevat toisiaankin kehityksessä. Penkki mulla on ollut aina heikko eikä siihen auta nyt tämä olkapään krenkkaaminen, mutta sitä voi pikkuhiljaa rakentaa sivussa, kun ei mitään kummempaa tavoitetta ole kuin lähinnä pitää jonkinmoinen lihastasapaino yllä kropassa.
   
 12. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Talvella 3-jakoinen: 1) rinta, olka, ojentaja (pääliike penkki tai pystypunnerrus, vaihdellen), 2) selkä, hauis (pääliike leuat lisäpainoilla, vaihdellen myötä-/vastaote), 3) jalat (pääliike vaihdellen kyykky/hack-kyykky/prässi). Kun juoksukausi käynnistyy, vaihtuu 2-jakoiseksi, jolloin teen jalkoja joka toinen kerta selkä-hauis -päivänä. Nyt kesällä, kun panostan juoksemiseen, treenaan n. kolme kertaa viikossa punttia ja teen vähän kaikkea kevyesti, jalkoja vähemmän/en juuri ollenkaan, ehkä joka toinen viikko 3 sarjan setin kyykkyä, hack-kyykkyä tai jalkaprässiä.
   
 13. Rantojen mies Jäsen

  Piti tulla ihan vain hehkuttamaan hyvää oloa. Olen nyt muutaman vuoden saanut terveenä treenailla ja olo on kyllä mitä mainioin. Eilen nousi uusi ennätys leuanvedossa kun 40kg painoilla sain ykkösen ylös ja 15 lapulla meni kymmenen täysin puhdasta leukaa (elopainoa 74kg). Yhden käden leukaan en enää näillä vuosilla pyri, mutta 50 olisi mukava nostaa, mikä onkin tavoitteena. Muutenkin kroppa on sellaisessa kunnossa että jaksaa vaikka sen 3 tuntia tahkota biitsiä eikä puolikkaan juokseminen alle pariin tuntiin tuota mitään ongelmia. Pitää yrittää muistaa nauttia näistä hetkistä kun kroppa toimii, se kun ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys.

  Sen verran kuitenkin kyselen vinkkejä jos täällä muita kimmoisuustreenejä harrastavia on, että onko kenelläkään mitään vinkkiä pompun kehittämiseen? Lihastohtorin teksti polymetrisestä harjoittelusta kimmoisuuden kehittämiseksi oli kyllä erinomaista luettavaa, mutta minua kiinnostaa joskus jollain on konkreettisia esimerkkejä/kokemuksia siitä, mikä treeni on tuottanut sinulle parhaiten tulosta, Lentopallossa kun tuosta olisi kovasti hyötyä.
   
  eriatarka tykkää tästä.