Ja kyllä, maastaveto on kuningasliike.
Ei ole mitään kuningasliikettä, sillä mikään liike ei ole välttämätön.
Itse en ole ikinä tehnyt mavea.
Ja kyllä, maastaveto on kuningasliike.
Itse en ole ikinä tehnyt mavea.
Tämä kertoo aika paljon.
Kannattaa opetella mave. Kuningasliike.
Ei varsinaisesti ole, mutta maastaveto on varmasti kokonaisvaltaisin yksittäinen liike, mitä voi tehdä, ja jos arkisia voimaa vaativia toimenpiteitä mietitään, on se kärkipäässä. Kyllä ilmankin pärjää, se on selvä juttu, kuten pärjää ilman kyykkyä tai penkkiäkin.Mikään yksittäinen liike ei ole voimaharjoittelun kannalta välttämätön. Ei kannata uskoa kaikkea, mitä pojat salin saunassa kertoo lukeneensa intternetistä.
Ei varsinaisesti ole, mutta maastaveto on varmasti kokonaisvaltaisin yksittäinen liike, mitä voi tehdä
Millaisia harjotteita teit parantaaksesi rintarangan liikkuvuutta? Itsellä myös todella huono liikkuvuus ja mielelläni sitä parantaisin.Mulle kyykkytekniikka tuotti eniten vaikeuksia huonon rintarangan liikkuvuuden vuoksi. Se kun saatiin parempaan kuosiin, lähti myös kyykky kulkemaan. Penkki on ok, mutta en oikein tykkää siitä liikkeenä. Mave taas on ollut mulle aina hyvin luontainen ja helppo liike, vaikka toki omat viilailunsa sekin vaati. Sillä liikkuukin selkeästi isommat raudat kuin kyykyssä.
Riippuu hirveästi, mitä kehityksellä tarkoitetaan. Mentula ei bodarina tee mavella mitään. Heillä on focus treenissään kehittää kukin lihasryhmä mahdollisimman näyttäväksi ja tasapainoiseksi, eikä mave sovellu siihen erityisen hyvin, kuten ihan puhdas kyykkykään. Tosin kyykyn variaatioita sitten hinkkaavat nämä bodaritkin aika paljon, samoin penkkiä, koska niissä liike saadaan kohdentamaan paremmin kehitettävään kohteeseen.Kokonaisvaltainen liike joo, mutta kuten Markku Tikka on todennut: "Mikään yksittäinen treeniliike ei ole välttämätön kokonaisvaltaiselle kehitykselle."
Esim. Bull Mentula ei tee mavea.
Mukana on ollut osteopaatti ja hieroja, mutta kotona aloitin ihan simppeleillä lapojen avaamisella ja takaisin kiinni vedolla. Ehkä turha alkaa selittää tuon tarkemmin, koska olisi helpompi näyttää... Mutta yksi, mikä on helppo selittää, on se, että hommaat itsellesi n. 40cm pätkän superloonitankoa, siis sitä n. 7cm halkaisijaltaan olevaa lasten uimakellukkeinakin käytettävää tankoa, asetut selällesi sen päälle ja rullaat hartioista nikama kerrallaan jonnekin navan korkeudelle saakka. Mutta tämänkin teho riippuu ihan siitä, onko sulla liikkuvuutta siellä edes vähää alusta. Suosittelen menemään osteopaatin luo, hän pyörittelee suo pari kertaa ensin ja antaa sitten tilanteestasi riippuen itsehoito-ohjeita. Välttämättä se, mikä mun tilanteeseeni on auttanut, ei toimi suoraan sulle.Millaisia harjotteita teit parantaaksesi rintarangan liikkuvuutta? Itsellä myös todella huono liikkuvuus ja mielelläni sitä parantaisin.
Mun keho käyttäytyy eritavalla. Treenaan 6 kertaa viikossa, enkä käytä mitään lisäaineita tai palauttavia. Tulokset kasvaa jatkuvasti, eikä väsymystä tunnu.Noin muuten kehittyäkseen ei tarvii treenataa liikaa, vaan pikemminkin liian vähän. Avainasemassa on palautuminen. Turhan moni treenaa liikaa ja palautuu väärin. Aktiivinen palautuminen on avainasemassa. Lyhyesti, joko se kroppa kerää tai palauttaa maitohappoja. Itsestä se on kiinni. Aktiivinen palautuminen, se kehittää.
Mun keho käyttäytyy eritavalla. Treenaan 6 kertaa viikossa, enkä käytä mitään lisäaineita tai palauttavia. Tulokset kasvaa jatkuvasti, eikä väsymystä tunnu.
Ei ole yksi eikä kaksi keitä olen neuvonut jättämään kaiken maailaman hauikset ja ojentajat rauhaan.
Miksi? Vaatiihan ne runtua oikein kunnolla edes joskus. Niin, jos tavoitteena muokata kehoa hiukan atleettisempaan suuntaan.
Sitä olen monesti ihmetellyt salilla useita kertoja viikottain käydessäni, että miten harva käyttää soutulaitetta ja miten harva niistä osaa käyttää soutulaitetta. Ihan ihme rempomisia näkee, menee laitteen teho tyystin hukkaan.
Toinen asia mikä ihmetyttää on lämmittelijöiden ja venyttelijöiden vähäinen määrä. Ei muuta.
Toinen asia mikä ihmetyttää on lämmittelijöiden ja venyttelijöiden vähäinen määrä. Ei muuta.
Pakko kyllä sanoa, että tuntuupa hyvältä, kun olkapää kuosissa ja kestää treenaamisen. Puolisen vuotta siinä meni kuntouttaessa ja nyt on pari viikkoa saanut rehkittyä ihan kunnolla eikä mitään ongelmia ole.
Mikä sulla oli olkapäässä ja miten kuntoutit sitä?
tse aloitin viime syksynä kotona treenauksen koska olin täyttämässä 40 ja rapakunnossa. Nyt on oikea olkapää alkanut reistaamaan ja esim. penkki on aika tuskaista mutta taas käsipainoilla sivunostot sujuu lähes ilman kipuja.
Yikes! Toivottavasti mulla olisi vaan joku ylirasitus. Tämän laihaläskin olkapäälihakset nimittäin oli aika olemattomat ja vähän harmittaa kun saanut jo vähän näkyviä tuloksia.Pinne lavanaluslihaksen hermossa, vuoden ajan kokeiltiin konservatiivista hoitoa, mutta ei auttanut yhtään. Lihas surkastui ja nyt sitä palautellaan edelleen.
Noin muuten kehittyäkseen ei tarvii treenataa liikaa, vaan pikemminkin liian vähän. Avainasemassa on palautuminen. Turhan moni treenaa liikaa ja palautuu väärin. Aktiivinen palautuminen on avainasemassa. Lyhyesti, joko se kroppa kerää tai palauttaa maitohappoja. Itsestä se on kiinni. Aktiivinen palautuminen, se kehittää.
Mun keho käyttäytyy eritavalla. Treenaan 6 kertaa viikossa, enkä käytä mitään lisäaineita tai palauttavia. Tulokset kasvaa jatkuvasti, eikä väsymystä tunnu.