Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 välierät: SaPKo – Espoo United

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Tonnikala, 25.03.2017 klo 14.45.

 1. Linnankundi Jäsen

  Seuraava peli Espoossa onkin sitten EU:lle paljon enemmän paineita aiheuttava. Se olisi miltei pakko voittaa, mikäli tahtoo pitää mahdollisuutensa auki loppuotteluun. SaPKo selvisi ensimmäisestä pelistä kuivin jaloin, vaikka aika tiukille meni. Varsinkin ensimmäisessä erässä näkyi kummalla oli pelimoodi paremmin päällä. Jatkossa tulee sitten ehkä näkymään se, että SaPKo sai levätä yli viikon. Savonlinnassa Tirronen ei ollut aivan yhtä varma kuin oli Hermes-sarjassa. Tiputteli jonkin verran kiekkoja vaikka muuten kyllä pelasi erittäin hyvin. Maaleista ei voi Tirrosta syyttää.
  Kotikatsomon tuki on Espoossa vahvaa ja pitää myös hattua nostaa sille espoolaisporukalle, joka jaksoi lähteä arkipeliin Savonlinnaan asti kannustamaan omiaan.
   
 2. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Honka
  Torjuntavoitto Unitedille. Ei tullut povattua savolaisten ylikävelyä. Piti jopa turvata savolaiseen umpikieroutueen tekemällä maalit erien viime sekunneilla. Näin vastustaja ei enää ehtinyt reagoida.

  Huhujen mukaan Unitedin aitossa on Pahvi-Rami perjantaina. Eli eiköhän tämä tästä pikku hiljaa käänny. Onhan savolaisia ennenkin kurmootettu.
   
 3. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Samanlaisella nihkeällä 2-1 voitolla alkoi kuten KeuPa sarjakin. Tässä tosin molemmat yrittivät pelata enemmän kiekkoa kun teloa vastustajaa. Pelkäsin hiukan että pelituntuman puute voi aiheuttaa ongelmia SaPKolle, mikä ehkä näkyikin ekassa erässä, mutta toisessa erässä koneet saatiin käyntiin. Espoo pelasi välillä yllättävänkin varovaisesti. Muistelin runkosarjassa nähneeni hirmuista luistelua ja nopeita pelinkääntämistä, mutta niistä ei hirveästi merkkejä näkynyt. Veikkaan että Espoossa pelataan pitkä ilta. Tanukselle toivoisi onnistumisia. Paikkoja oli kyllä eilenkin.
   
 4. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Seuraava peli ratkaisee, jos Sapko sen hoitaa niin sarja on taputeltu. Eilinen oli varmasti henkisesti kova kolaus EU:lle, kun jatkoaika ja ryöstön mahdollisuus meni viime sekunneilla. Keupa-sarja ratkesi siihen viidenteen erään menneeseen ensimmäiseen Keuruun peliin. Tässä sarjassa käy samoin, JOS Sapko seuraavan voittaa.
   
 5. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Silloinhan sarja on vasta 2-0 sapkolle. Sarja katkeaa vasta neljästä voitosta. Yllättävän suurta optimismia havaittavissa Savonlinnalaisten analyyseistä. Peli oli omasta mielestä tasainen ja EUlla oli vähemmän ongelmia Sapkon kanssa kun Hermestä vastaan. EUlla on vielä mahdollisuus hävitä kaksi peliä Savonlinnassa ja ratkasta sitten game sevenissä.
   
 6. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Kylläpä kannatti eka kertaa tällä kaudella ajella Talvisaloon peliä katsomaan. Tuollaista loppuherkkua harvoin näkee oman joukkueen saavan maistaa. Saattaa lauantaina uutta reissua pukata, vaikka sillä kertaa liput meniskin omasta pussista.

  Jännästi noi erien hallinnat menee samalla tavalla kuin KeuPa -sarjassakin, eli silloin kun SaPKo on suvereeni, ei saa maaliakaan. Ekassa erässä vasta loppupuoliskolla SaPKo sai juonesta kiinni ja sai sen maalinkin. Tokassa erässä olis voinu ratkoa, mutta ei mene, varsinkaan Tanukselta. Kolmannen alkuakin SaPKo vei ja sitten EU tekeekin sen maalin. Kolmannen lopussa oli jo havaittavissa pientä orastavaa espoolaisten kiriä pelillisestikin, kunnes tuli se jäähy.

  Aho oli hyvä, mutta Lämsä... auttoiko joukkuetta millään tavalla? Ja toinen miinus jo tuolla aiemmin mainittukin eli muutaman kerran jätettiin Espoon mies täysin yksin SaPKon maalille touhuamaan. Onneksi eilen Aho hoiti.

  Mennessä perässä ajeli pitkän aikaa sellainen farkku-auris missä kolme nuorta jantteria, liekö EU:n kannattajia ja palstalaisia jopa?
   
 7. poppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Yllättävän suurta optimismia on se, että tässä 2-0 tilanteessa sarja vielä kääntyisi EU:lle. Eka erää lukuun ottamatta SaPKo oli selvästi niskan päällä. No, katsellaan...
   
 8. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Ihan alkuun huomautus, että minä EN ole Savonlinnasta, enkä tule koskaan olemaankaan. Synnyin, elän ja kuolen Hakalissa.

  Mutta itse asiaan. Keupan sauma oli ensimmäisessä kotipelissä, kun se kääntyi tappioksi jatkoerissä, niin eväät oli syöty ja loput kaksi peliä suht selviä.
  Tässä sarjassa EU taisteli ensimmäisessä pelissä voitosta, mutta katkera tappio viime sekunneilla. Jos toinen peli menee Sapkolle yhtä kitkerästi, niin vaikuttaa henkisellä puolella vielä enemmän kuin joku 1-4 tappio. Tottakai 0-2 tilanteesta voi hyvinkin nousta ja EU on keupaa numeroa kovempi joukkue, mutta silti uskon seuraavan pelin ratkaisevan.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Hei porukat, yksi ihan pieni ja aika helposti toteutettavissa oleva pyyntö. Kirjoittakaa SaPKo niin kuin se kirjoitetaan eli SaPKo.
  Minä lupaan olla kirjoittamatta esPoOuniTeD. Ette te kirjoittanut Liigan puolellakaan hiFk tai tPS.

  Itse sarjassa en näe, että olisi ratkaistu vielä mitään, tai että ratkaistaisiin seuraavassakaan. Edelleen - kun summeri soi neljännen voiton merkiksi toiselle, niin sarja on poikki.
  Ei silti ole mitään syytä olla uskomatta omiin. Eilen ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuunottamatta SaPKo oli se kumpi hyökkäsi paremmin ja aktiivisemmin. Molemmat toki puolustivat hyvin.
  Mikäli pystytään jatkossakin puolustamaan noin ja jättämään EU 0-2 maaliin, niin eiköhän runkosarjassa selkeästi eniten maaleja tehnyt joukkue jotakuinkin samaan pysty.
  Ei näitä tarvitse käsittää minään ylimielisyytenä koska siitä ei ole kyse, tuossa vain tosiasioihin pohjaten syitä miksi savolaisilla on luotto omiin.
   
 10. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Onhan tuo kyllä yksi huonoimpia seuran nimiä, kun pitää kieli keskellä suuta kirjoitella isoja ja pieniä kirjaimia sekaisin. Varmaan nimi tullut jostain Pallokotkista. Tuskin kuitenkaan kerhosta. Ehdotankin nimien runkosarjanvoittaja, savolaiset tai vastustaja käyttämistä mielipahan välttämiseksi;-)
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Noh....annan kuitenkin sen paskimman seuranimen tittelin ylivoimaisella erolla kaikkii muihin tämän sarjan vastakumppanille. Akatemia Jyväskylästä hoppeelle ja ronssia ei jaeta kun kaikki muut kuitenkin jollain tapaa muistuttavat nimeltään lätkäjoukkuetta. Tämä ei tosin miltään osin liity tähän välieräsarjaan.
   
 12. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  joo, taas mennään... eikös niin että mitä vanhempi seura sitä parempi nimi. Väsynyttä.

  En nyt vielä ole nähnyt että esim Ifk:n kannattajat olis jotenkin erityisen herkkiä miten sen seuran nimen kirjoittaa. Mutta aina ihmetellyt miten herkkiä nuo savolaiset on että oma seura on oikein kirjoitettu. Tärkeintä kai että jengi ymmärtää sanoman.
  Eihän oikeenkirjoituksen kyttääminen kiellettyä ole mutta enpä itse jaksa vaivata moisella asialla muistiani, eli miten kaikkien seurojen lyhenteet pitää kirjoittaa.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jos seuran oikein kirjoittaminen on iso ongelma niin elämä on muutenkin varmaan äärimmäisen helppoa. Pyysin vaan, että se kirjoitettaisiin oikein koska se ihan oikeasti ei ole kovinkaan vaikeaa. Mutta jos se on hankalaa niin antaa olla, kirjoittakaa miten haluatte.
   
 14. Linnankundi Jäsen

  Helppo muistisääntö kirjoitusasusta on konsonantit isolla ja vokaalit pienellä. Tietysti pitää tietää noiden keskinäinen ero.
  Vieläkö siellä Espoon hallin parkkipaikkahinnat on yhtä julmat kuin muutama vuosi sitten vai onko niitä kohtuullistettu tai jopa lopetettu maksujen kerääminen?
   
 15. Hyman Roth Jäsen

  Oma suosikkini on JYP, mutta jos jollekin on JyP, JyP Ht, Non smoking team tai jtn, niin samapa tuo. SaPKo mikä Sapko luulis riittävän, ellei ole jokin kansakoulunope
   
 16. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
 17. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Nyt on parkkeeraaminen vapaata, joten tervetuloa SaKPon kannattajat! Espoossa on tosin tullut metri lunta yöllä ja ellei se sula, saattaa homma olla aika sekaisin.
  Pelit saatiin käyntiin Savonlinnassa ja EU oli loppuun asti pelissä mukana. Hyvä niin. Tänään nähdään, millaiseen lentoon on Raimo saanut pojat houkuteltua. Usko omiin on kova ja sarja on toivottavasti tasan myöhemmin illalla. Perjantain kunniaksi olisi kiva nähdä myös SaKPon kannattajia paikalla, mutta ei perjantai sentään mikään lauantai ole.
   
 18. Linnankundi Jäsen

  Harkitsin lähteväni tähän peliin, mutta luontainen laiskuus ja mukavuudenhalu vie voiton. Katselen siis Fanseatilta pelin, vaikka ei olisi pelipaikalle kuin 60km matkaa. Varmasti on tulossa tiukka peli, asettaisin EU:n pieneksi suosikiksi tässä pelissä. Mutta marginaalit ovat varmasti pienet. Parempi voittakoon, mikäli se on SaPKo.
   
 19. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Jännä ilta varmaan tänään luvassa. SaPKolla olisi hieno paikka kairata otteluvoitot 2-0 ja kun joku tuolla aiemmin mainitsi että se olisi aika ratkaiseva isku tähän sarjaan niin olen samaa mieltä. Vaikea kuvitella SaPKon ottavan 2-0 tilanteesta neljää kertaa pataan, tietty ainahan se on mahdollista.

  Sitten tähän spelling contest-kisaan. Itse väänsin tästä samasta aikoinani Sportin fanien kanssa joilla oli helvetin huono näppäimistönkäyttötaito ja siitä heille huomautin koska olen kusipäinen luonne pohjiltani. Se kiista olisi jatkunut hamaan tappiin ja päätin vetäytyä. Nyt kun vuosia on vierähtänyt olen ymmärtänyt että syy SaPKon oikeinkirjoitukseen ei olekkaan välttämättä jannujen oikeinkirjoitustaidossa vaan ennemminkin toisen joukkueen kunnioituksen puutteesta. Itse yritän aina kirjoittaa joukkueiden nimet silleen kun ne pitääkin eli isoja ja pieniä kirjaimia löytyy(tosin tulee virheitä mullekkin varsinkin jurrissa). Paljonkos tuossa nyt aikaa menee näpräillessä(ei mulla oo kiire minnekkään)?

  Espoo United lyhyemmin EU on vielä nuori joukkue, vasta perustettu. On ymmärrettävä että ei siellä kaikilla faneilla ole ymmärrystä ja kunnioitusta esimerkiksi jollekin itä-rajan SaPKolle varsinkin jos turpiin tulee kaukalossa. Uskon ja toivon että se SaPKo menee sitten oikein kun teidän joukkueella on perinteet, vuosia takana ja jokunen pyttykin vitriinissä. Mutta siihen asti lyrikoikaa vapaasti miltä tuntuu isolla ja pienellä, ainoa että yrittäkää edes saada ne kirjaimet oikeaan järjestykseen. Se palauttaisi uskon espoolaiseen lyrikkaan!
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017 klo 12.07
 20. Hyman Roth Jäsen

  Lainaus:
  Espoossa ollaan kuulemma niin rikkaita, ettei niiden tarvi osata kirjoittaa oikein. Ja hei, nehän ovat myös melkein helsinkiläisiä. Sieltä "karuilta omakotitaloalueilta" nousee muutenkin lähinnä puhevikaisilta kuulostavia oman elämänsä räppäreitä, joten tuskin kannattaa kirjoituksen lisäksi odottaa lausumiseltakaan liikoja. :D

  Mutta varmaan mukavan kuuma peli tiedossa tänään. Jos Helsingin ja Tampereen ottelut ratkeavat hyvissä ajoin, niin saatan silmäillä fanseatilta EU-SaPKoakin.
   
 21. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Honka
  Kukas onkaan keksinyt näin omituisen lyhenteen kuin SaPKo ? Miksi HPK ei ole HäPKo? Siksikö, että se ei ole savolainen seura?

  Taitaa takana olla savolainen oveluus ja pilkan&kiusanteko. 'Eiväthän ne osaa edes oikeinkirjoitusta'. Kehevelit.
   
 22. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Kylläpä tässä eU:n kannattajien kirjoittelussa tämä savolaisuus nostetaan jokaisen valitettavan asian alkusyyksi. Täytyy olla melkoinen asennevamma tätä Suomen itäistä kolkkaa kohtaan. Minä olen asunut Savossa ja myös siellä etelässäkin (jossa en muuten henk.koht. kovin kummoisesti viihtynyt) ja se antaa vähän perspektiiviä, miten asiat missäkin päin ovat ja mitä on savolaisuus tai uusmaalaisuus. Kannattaisikohan välillä käydä tutustumassa elämään niiden kehien ulkopuolellakin?

  Ja onhan liigassakin KalPa ja SaiPa tai KooKoo. Ei sillä, että mulle olis niin väliä miten muuten SaPKon kirjoitatte, kunhan edes tuo otsikko saatiin kuntoon :)
   
 23. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  No tämä! Sieltä tuli viiltävä analyysi. Sanoit hienosti että oveluus, pilkka, kiusanteko ja siihen kun lisää kierouden ja se että ollaan saakelin hyviä/taitavia niin siinä löytyy syy miksi SaPKo pistää verkot tötterölle. Ja voittaa todennäköisesti tänäänkin.

  PS: Toi Kehevelit on loistava! Olin jo melkein unohtanut koko sanan. Kiitos muistutuksesta!
   
 24. Linnankundi Jäsen

  Olen jo pitkään ymmärtänyt, miksi savolaisia halutaan aina pikkaisen mollata. Syy on kateus. Savolaiset ovat viisaita ja vaatimattomia, siksi niin kauniita.
  Jos SaPKo voittaa jommankumman seuraavista peleistä, niin sitten luottoni kasvaa siihen, että tämä sarja klaarataan. Loppuohjelma matkoineen on kevyempi SaPKolle kuin EU:lle.
   
 25. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  No perkele, piti ihan ajan henkeen muuttaa tuo allekirjoitustekstikin.

  SaPKo on tänään muuten samassa kokoonpanossa kuin keskiviikkonakin mutta 13. hyökkääjä on vaihtunut Kassusta toiseen ja nyt siellä on Elo mukana.
  EU:lla jotain muuttunut mutta en saa mieleeni mitä, enkä jaksa mennä setvimään. Ylönen ei tainnut keskiviikkona pelata?

  Tänään ensimmäinen mielenkiinto kohdistuu siihen alkaako peli kuten keskiviikkona kun SaPKo oli täysin telineissä ja suorastaan kusessa.

  Tärkeä alustus, tuomarit: Jukka Virta - Mika Levänen, mutta kierous löytyy linjatuomariparista jossa Juha Savolainen tuomitaan varmasti savolaiseksi jos viheltää yhdenkin pitkän väärin.
  Jos nyt keskiviikkona annoin päätuomareille OK tunnustuksen niin linjatuomareille ei yleensä Mestiksessä tarvitse antaa kuin lampaan persettä. Katotaan miten mutkattomasti aloittaminen tänään käy.

  Eka kymppi 0-0 tai 0-1 niin SaPKo ottaa toisen kiinnityksen.