"Kannabikseen koukkuun jääneet", voisitko määritellä tarkemmin? Kannabis ei omaa ihmeempää addiktiopotentiaalia ja siihen koukkuun jääminen, eli siitä riippuvaiseksi tuleminen on todella harvinaista. Toki jos jotain uutta tietoa pilven koukuttavuudesta on tullut, niin seison korjattuna.
En nyt oikein voi enää käyttää itseäni esimerkkinä, kun tuo lääkinnällinen käyttö on nykyään se päätarkoitus, mutta jos mietin itseäni muutama vuosi sitten. Saatoin poltella toisina päivinä paljonkin, useamman jointin päivässä. Toisina päivinä taas pelkästään yhden jointin, toisina en sitäkään. Ja näin toimivat oikeastaan kaikki muutkin, jotka tuota silloin harrastivat. Kannabista poltellaan ns. mahdollisuuksien mukaan ja jos pitää kiirettä tai on jotain tähdellisiä asioita hoidettavana, niin silloin ei poltella. Jos taas on vapaapäivä ja haluaa rentoutua, niin voi poltella enemmänkin.
Kannabikseen ei voi jäädä koukkuun. Jonkinlaista psyykkistä addiktiota voi esiintyä, mutta siinä on kyse yleisesti yksilön potentiaalista jäädä koukkuun yleensäkin päihteisiin, ei itse kannabiksesta, jonka addiktiopotentiaali tosiaan on mitätön.
Tässä tämä jo moneen kertaan linkitetty THL:n vertailu, joka parhaiten puhuu kannabiksen harmittomuuden puolesta ja koska kyseessä on THL, niin ainakaan kannabismyönteiseen suuntaan ei luulisi tuloksia vääristellyn.
Ja niille, jotka eivät jaksa klikata tuota auki kerrottakoon, että tuon mukaan esim. kofeiini on sekä addiktiopotentiaaliltaan, että vieroitusoireiltaan kannabista stydimpää kamaa.
-edit-
Jos vaikuttaa jankuttamiselta, niin se johtuu siitä, että jankutin. Harmittaa vaan niin vietävästi, kun puhutaan "kannabikseen koukkuun jääneistä", ihan kuin se olisi joku suurikin ongelma. Mitä taas tulee tuohon "jointissa ei ole filtteriä" -läppään, niin vastaan vain, että onhan siinä jos jointin käärijä niin haluaa. Lisäksi on vesipiiput eli bongit, joissa ainakin jotain myrkkyjä luulisi suodattuvan veteenkin. Ja viimeistään pilven laillistuessa vaporisaattorit tulevat yleistymään ihan älyttömästi, kun ei enää tarvitse pelätä kalliiden vehkeiden takavarikointia. Tuossahan ei sitten käytännössä ole mitään terveydellisiä haittoja. Lisäksi ainakin minä käytän jonkin verran kannabista syömällä, koska sillä lailla nautittuna lääkinnälliset vaikutukset kestävät pidempään, vaikka ne hitaammin alkavatkin. Tälläkin hetkellä on suklaamuffinseja budilla ryyditettynä jääkaapissa. Tuossakaan ei terveydellisiä haittoja ole, ellei lasketa sitä, että parhaan lopputuloksen saamiseksi on hyvä käyttää reilusti voita, kannabinoidit kun ovat rasvaliukoista kamaa.
Kieltämättä polttaminen on ylivoimaisesti yleisin kannabiksen nauttimistapa, mutta eivät sitä kautta saadut negatiiviset terveysvaikutukset ole mikään kestävä syy perustella kannabiksen laittomuutta.