Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Pienpuolueet Suomessa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Musta Nuoli, 11.04.2016 klo 15.59.

 1. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Jos myös eläimet saisivat äänestää niin mikähän olisi äänestysprosenttinsa? Ja tietysti jotkut niistä äänestäisivät kummiskin ns. vanhoja puolueita, hehe.
   
 2. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Ai niin, onko hän se käsitetaiteilija? Käsitetaiteilijaksi haluaisin itsekin, apurahastuksen avulla tietysti.
   
 3. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kertoisitko tarkemmin minkälaista taidetta sitten tekisit meidän veronmaksajien iloksi.
   
 4. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Sinänsä erittäin miellyttävää kuunnella tällaista asiallista väittelyä, jossa annetaan toisten puhua ja argumentoida loppuun. Vanha jermu toimittajakaartistakin otettu arvatenkin pitkällä kokemuksella luotsaamaan laivaa. Kohta alkaa taas se isojen puolueiden päällekiljunta.

  Liberaalipuolue korjaa minun silmissäni potin ainakin tämän alun perusteella (katselen siis boxista).
   
 5. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Miksei noilta kommunistisilta puolueilta kysytä, mikä niiden nykyinen linjaero on. Onko toiset edelleen aarnelaisia eurokommunisteja ja toiset taistolaisia stallareita? Missä mennään nykyään?

  Äänestäjän oikeusturva tässä asiassa pitää varmistaa ja saada edes pieni vääntö aikaiseksi.
   
 6. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tuo jermuhan on ollut edellisissä vaaleissa melkoinen tylyttäjä, mutta ehdokkaat ovat yleensä olleet niin pihalla, että vähän sama kuin jollekin psykoosipotilaalle puhuisi. Nyt on ilmeisesti jäämässä eläkkeelle ja vähän leppoisempi ote. Tosin innostuihan vähän nyt, kun toinen kommari totesi Helsingin valtuuton määräävän mihin ihmiset Suomessa muuttavat. Aina vain jaksaa naurattaa, että tuohonkin porukkaa on saatua kaksi eri kommaria. Toisella tosin toinen jalka jo pian haudassa ja suurin osa kannattajistakin taitaa olla jo kokonaan mullan alla.
   
 7. HTEspi Jäsen

  Kokemattomuus vastaavista tilaisuuksista näkyy, mutta Liberaalipuolueessa näen potentiaalia. Mielestäni selvästi paras myös tässä tentissä. Osa näistä pienpuolueista ei ymmärrä tai ei tahdo ymmärtää realiteetteja, joten omissa silmissä uskottavuus katoaa välittömästi.
  Hieman räväkämpää keskustelua olisin odottanut, mutta kuten edellä mainittu, on myös vaihtelun vuoksi mukava seurata tenttiä, jossa ei huudeta toistensa päälle jatkuvasti.
   
 8. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Toimittaja: "Perkelettäkö tässä enää kyselemään, kun suurista linjoista te olette kaikki samaa mieltä."
   
 9. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Suurelle yleisölle käsittämätöntä, kriitikoille haastavaa yhteiskunnan riipimistä, varsinkin typerän kansan nolaamista. Hatut ja myssyt mukaan katsojille, mutta hieman Snellmannia ja Bergmania ohjaajalle. Minä apurahoineni olen musta eminenssi, musta koska valkoisilla on ensimmäinen siirto.
   
 10. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Vastaus olisi todennäköisesti jokaiselta, että se on ainoa oikeaa kommunistista politiikkaa harjoittava puolue. Tyydy siis siihen sillä tuskin kukaan myöntää olevansa stalinisti tai revisionisti.
   
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ei kun tähän ketjuun sopinee, ei niinkään puolueiden eduskuntavaaligallup-ketjuun.

  Pienpuolueketju on minusta toistaiseksi oivallinen paikka SKE:lle ainakin siihen asti, että seuraavat eduskuntavaalit on pidetty. Jos sen jälkeen puolue saa yhdenkin paikan eduskuntaan niin se ansaitsee oman ketjunsa, mutta toistaiseksi de Wittin porukat voivat ynnämuut-osastoa kuten muutkin vastaavat pienpuolueet ilman kansanedustajia tai ylipäätään edustajia missään.

  Viihdearvoa SKE varmasti tarjoaa.
   
 12. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Äläs sano... onhan meillä Sinisetkin. Puolue, jonka kaikki kannattajat ovat ministereitä.
   
  Karhunkulta ja mutina tykkäävät tästä.
 13. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Aa, kiitoksia! Enpäs edes tiennyt tällaisen ketjun olemassaolosta..

  Seuraan politiikkaa aktiivisesti, mutta näin poliittisesti sitoutumattomana ja aikalailla mielipiteettömänä lähinnä sellaisesta viihteellisestä ja jopa koomisten lasien värittämästä näkökulmasta (vaikka käyn toki aina äänestämässä). En siis ole voinut olla törmäämättä tähänkin ryhmään, ja voin sanoa että jos ajattelette esimerkiksi Huhtasaaren tekevän jotain uhriutumisen ennätyksiä, niin ette ole nähneet vielä mitään :D

  Tosiaan pienpuolueiden vaalitenttiä odotellessa..
   
 14. Jone29 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, sympatiat KalPalle
  Ei tule pienpuoluetentistä väriä puuttumaan, kun Väyrynenkin on saanut lähes 5000 korttiaan kasaan. Seuraan myös mielenkiinnolla sellaista puoluetta kuin Nukkuvien puolue. Tuonnimistä ollaan nimittäin todella perustamassa ja aika värikkäät on tavoitteet, epärealistisetkin. Noilla on muuten vielä erikoisuutena viritelmä, jolla keräävät sähköisesti kannattajakortteja nettisivuillaan. Puoluelakihan edellyttää "omakätistä allekirjoitusta" ja noihin Nukkuvien kortteihin se raapustellaan kosketusnäytöllä tai hiirellä Adobe Sign -ohjelmaa käyttäen. Jos saavat 5000 korttia kasaan, niin jännä nähdä mitä oikeusministeriö noista toteaa. Ei tuota minunkaan mielestäni kielletä laissa, ei siellä puhuta kynästä ja paperista. Lopulliset kortit aikovat joka tapauksessa tulostaa ja kiikuttaa fyysisinä paikan päälle.

  Näin yleisesti olen valmis kirjoittamaan lähes minkä tahansa puolueen kannattajakortin. Parempihan se on vain demokratialle, että löytyy vaihtoehtoja. SKE:n tai vastaavan hörhöporukan kortteja en toki kirjoittaisi.
   
 15. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Eka fiilis tuosta ylemmästä linkistä oli, että tämä puolue tulee lähinnä ärsyttämään typerillä lätinöillään... silloin harvoin kun niitä julkaistaan. Ei niinkään naurattamaan, niinkuin esimerkiksi jokunen vaali sitten muuan Hansu Harjunharja. Olisiko ollut ehdolla Lapin tai Oulun vaalipiirissä eduskuntavaaleissa? Vuotta en nyt vain muista, mutta sitä tyyppiä olisin äänestänyt! Paljon siitä läskimmäksi ja huumoriksi ei voi vaaligallerian kyselyä vetää :) Saattaapi vielä googlettamalla löytyä, jos jotain kiinnostaa.
   
 16. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  @Karhunkulta @Jone29 @PataJaska @Musta Nuoli @Erkka Lapanen

  SKE:n puheenjohtaja Marco De Wit muistetaan mm. siitä, kun hän kuljetti ruumiita pakettiauton lattialla (käsiteltiin MOT-ohjelmassa). Sittemmin De Wit on tuomittu törkeästä kirjanpitorikoksesta ja ollut epäiltynä raiskauksesta ja 2-vuotiaan lapsensa pahoinpitelystä (Googlen kuvahaulla "marco de wit lapsen pahoinpitely" löytyy Varsinais-Suomen käräjäoikeuden asiakirjoja tapauksesta). Asevelvollisuutta De Wit pakoili aikoinaan kaksoiskansalaisuuden turvin.

  Viime vuosina Marco De Wit on lähinnä häiriköinyt pitämällä parinkymmenen hengen mielenosoituksia (mm. Porissa), joissa kovaäänisen kautta huudettu rasistista agendaa. Jyväskylässä De Wit kävi häiriköimässä naisten uimavuorolla. Muutaman kerran poliisi on vienyt De Witin putkaan mm. Tampereella ja Rautatientorilla.

  Lyhykäisyydessään Marco De Wit is full of shit, kuten laulussa (Caccajenkka) lauletaan.

  Edit. MdW tunnetaan myös Venäjä-kytköksistään: "Marco de Wit vieraili kesällä itä-Ukrainan kapinallisalueella, Venäjän tukemassa Donetskin niin sanotussa kansantasavallassa. Matkan aikana de Wit haasteli tuttavallisesti muun muassa Donetskin virallista tiedonvälitystä kontrolloivan Janus Putkosen kanssa."
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018 klo 20.16
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Taitaa olla väärä nimi uudella puolueella. Venäjän Kansa Ensin olisi osuvampi nimi.

  @vlad voisi varmaan kommentoida tätäkin enemmän ja tarkemmin.
   
 18. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  SKE ei kyllä taida päästä vaaleihin asti. Nyt on jo pieni porukka jakaantunut kahtia ja ovat järjestämässä kahta kilpailevaa jäsenkokousta. Puolueella ei myöskään ole täysin toimintavaltaista hallitusta, koska sieltä erosi kolme jäsentä. Myös syksyllä järjestetty yhdistyksen syyskokous hoidettiin hutiloiden ja ei kestäisi lainvoimaisuutta.

  Viikolla eräs entinen Suomi Ensin -aktiivi (ja ilmeisesti SKE:ssa myös toiminut) uhkasi tehdä paljastuksia yhdistyksen rahankäytöstä. Siellä on ilmeisesti jotain hämärää.

  SKE käy lähinnä tragikomediasta. Ei edes uskottavasta pienpuolueesta.
   
  eriatarka tykkää tästä.
 19. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jäsenkokous pidetään 29.12. klo 13.30 Töölön kirjastossa, mutta tästä ei sitten saa kertoa kenellekään.
   
 20. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Meinaatko uutta keskuskirjastoa ja sitten kokouksen jälkeen runoja lukemaan kaduille Soldiers of Oodin tunnuksin? Puolueviritys lienee tuhoontuomittu jos hajoaa keskinäiseen nahisteluun jo ennen vauhtiin päästyä. Tulee mieleen Monty Python ja Life of Brian.
   
 21. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mitäs veikkaatte, paljonko SKE saa ääniä (jos nyt selviävät vaaleihin asti)? Esimerkiksi IPU sai 2015 vähän alle 14000 ääntä eli noin 0,5% äänimäärästä. Tuollaisiin lukuihin ei varmasti tämä porukka pääse, ehkä joku tonni-pari voisi olla realistinen arvio?
   
 22. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mielenkiintoisempaa olisi veikata, montako kertaa SKE:n nykyinen pj Geurt Marco de Wit joutuu putkaan vaalikampanjansa aikana. Tässä koostetta aikaisemmista kopituksista:
  SKE intro 2
   
 23. Fordél Jäsen

  EOP eli Eläinoikeuspuolue on edelleen hienosti pystyssä. Toivottavasti puolue saisi tuleviin eduskuntavaaleihin ehdokkaita mahdollisimman laajasti eri puolile Suomea, ei vain muutamiin suurimpiin kaupunkeihin. Puolueen eduskuntavaalien kärkiteemat, mm. turkistarhauksen kieltäminen ja eläinten itseisarvo, vaikuttavat järkeviltä.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Onko mitään muuta syytä äänestää kyseistä puoluetta kuin vapaiden markkinoiden rajoittaminen?
   
 25. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Kännissä ja läpällä.