Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Pienpuolueet Suomessa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Musta Nuoli, 11.04.2016 klo 15.59.

 1. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Suomessa lainsäädäntö tapahtuu niin että hallitus tekee esityksen, joka lähetekeskustelun jälkeen menee käsiteltäväksi valiokuntaan jonka jälkeen eduskunta hyväksyy sen (kaksi käsittelyä). Tämän jälkeen presidentti vahvistaa lain. Tarvittaessa tulee muuttaa myös perustuslakia ja/tai irtisanoa kansainvälisiä sopimuksia.

  Aikaisemmin ketjussa väitettiin että suurimman tasa-arvo-ongelman eli äitiyden kustannusten epätasainen jakautuminen on työmarkkinajärjestöjen vastuulla. Mikään ei estä eduskuntaa säätämästä lakia, että äitiyden kustannukset kustannetaan valtion piikistä. Mikään ei myöskään estä samassa yhteydessä säätämästä uutta veroa yrityksille jolla menot katetaan. Ja kas näin kustannukset jakautuvat tasaisesti ihan eduskunnan päätöksillä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2016 klo 00.25
 2. Patapakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Puutun tähän nyt vielä. Lainaamani tekstin kirjoittanut henkilö sanoo, että äitiyden kustannusten epätasainen jakautuminen on Suomen suurin tasa-arvo-ongelma. Hän ikäänkuin pyrkii esiintymään henkilönä, jolla on oikeus määritellä, mikä on isoin tasa-arvo-ongelma Suomessa. Kuten aiemminkin olen sanonut, tähän asiaan voi olla erilaisiakin näkökantoja, eikä @dana77 näkökanta välttämättä ole oikea, vaikka hän aika ehdottomasti pyrkiikin niin väittämään kerta toisensa jälkeen.
   
 3. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kysyin pakkokeinoista. Suomessa ihmisellä on hyvin suuri perustuslain turvaama yksilönvapaus. Hän saa vapaasti juoda itsensä kuoliaaksi, kieltäytyä terveydenhoidosta ja myös tappaa itsensä, jos ei ole psykoottinen eli mielisairas, jolloin hänet voidaan määrätä tahdon vastaiseen hoitoon, jos hän on vaaraksi itselleen tai muille eikä muita hoitokeinoja ole. Aikoinaan yrittäjäkaverini päätti (ja yritti) tappaa itsensä, kun hänen vaimonsa oli jättänyt hänet, koska mies oli aina töissä. Toimitin hänet pakkohoitoon, mistä hän oli sairaalassa ollessaan hyvin katkera, koska hän ei omasta mielestään ollut tuolloin mielisairas, jolloin hänellä olisi pitänyt olla täysi vapaus tappaa itsensä. Minkälaisia pakkokeinoja olet kaavaillut eturauhaslakiin?
   
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Niin koska se on eikä sitä ole kukaan pystynyt kiistämään tai suurempaa epäkohtaa löytämään. Asevelvollisuus olisi varmasti kakkonen.

  Suomessa syntyy vuosittain n. 60 000 vauvaa. Kiistanalaisen tutkimuksen mukaan Kustannus työnantajalle on 10 000€ per raskaus. Puhutaan siis 600 miljoonasta eurosta per vuosi. Kuitenkin tämä on vain yksi puoli.

  Naiset ovat hedelmällisiä reilu parikymmentä vuotta työelämästään. Niinpä he ovat koko tuon ajan "riski" työnantajalle. On täysin päivänselvä että kahdesta tasavahvasta hakijasta palkataan riskittömämpi mikäli on ns. omat rahat kyseessä.
  Juhana ja Ode: Äitiydestä aiheutuvien kustannusten tasaus : Soininvaara
   
 5. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Olet ymmärtänyt väärin. Minä en ole kaavailemassa eturauhaslakia, sillä minun mielestäni ihmiset saavat kieltäytyä hoidosta (vaikka se vääristäisi tilastoja ja näkyisi niissä virheellisesti epätasa-arvoisena tilanteena).
   
 6. Patapakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei mulla ole esittää tilastoa, joka tuon rahasumman pystyisi lyömään. Oletko nyt alfauroksena tyytyväinen?

  Sen kuitenkin sanon, että kyllä se syrjäytyminenkin aika paljon yhteiskunnalle maksaa. Kiistanalaisen tutkimuksen mukaan syrjäytyvän nuoren hinta on yhteiskunnalle 1,2 -1,8 miljoonaa euroa. Linkki vie tutkimuksesta kertovaan uutiseen. Muiden tutkimustulosten valossa on selvää, että iso osa syrjäytyneistä on miehiä.

  Mutta joo, myönnän, hävisin tämän väittelyn ja sillä siisti. Tästä eteenpäin miesten ongelmat olkoot säälittävää vinkumista, ennenkuin lainsäädännöllisesti on korjattu naisiin kohdistuva ongelma äitiyden kustannusten epätasaisesta jakautumisesta.
   
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Olen tyytyväinen vasta kun tämä mainitsemani suurin ongelma korjataan. Ja ehkä sitten kun saan kuulla mikä koulutuksessa syrjii poikia, sillä se minua kiinnostaa.

  Sinänsä olen samaa mieltä että tuo naisten syrjintä työmarkkinoilla nostaa naisten syrjäytymisriskiä (vaikkei se niin suuri olekaan kuin miesten) ja näkyy siksi osana syrjäytymisen kokonaiskustannuksia.

  Niin ja eihän tämä jutustelu nyt sentäs mikään kilpailu ole.
   
 8. Balrog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Real Madrid
  Lainaus:
  Juha-Pekka Väisänen taisi olla kyseessä. Youtubessa näkyy muuten kokonaisina viime vuosien pienpuoluetenttejä sekä erilaisia haastatteluja.
   
 9. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  @Tarinankertoja, joko tämä lista konkreettisista poikia koulutuksessa syrjivistä syistä (rakenteista ja malleista) sekä korjausehdotuksista pian valmistuu? Olisi kovin kiusallista jos sellaista listausta ei saada, sillä tulisi olo että taustalla oli vain tyhjänpäiväinen ideologinen oletus ilman mitään faktaa tai edes valistunutta arvelua.
   
 10. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Viskipuolue vaihtoi sitten nimensä. Nykyisin se on Ylen mukaan Liberaalipuolue – Vapaus valita. Onpa typerä nimi. Viskipuolue oli iskevämpi.

  Soraääniäkin on jo kuultu:
  Lainaus:
  Liberaalinen puolue, liberaalipuolue.... tämähän on kuin Monty Pythonin komediasta, kuten koko liberaalipuoluetouhukin.
   
 11. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  On tuo nyt ainakin uskottavampi nimi kuin mitä Viskipuolue oli. Viskipuolue keräsi nimenä varmasti huomiota, mutta vastaavasti se synnytti mielikuvan jostain Kummeli-jengistä, joka on päättänyt pykätä puolueen kasaan.

  Mitä lueskelin Liberaalipuolueen sivuja, niin ihan mielenkiintoisia ajatuksia heillä on. Saas nähdä eteneekö tämä puolue jossain vaiheessa eduskuntaan asti.
   
 12. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Aikoinaan Suomessa oli kunniakas Edistyspuolue (jonka riveissä kansanedustajana isoisäni aikoinaan oli), jolla oli varsinkin 20- ja 30-luvuilla merkittävä asema ristiriitoja lieventävänä toimijana oikeiston ja vasemmiston välissä kansalaissodan jälkeen. 60-luvulla puolue kuvitteli saavansa menestystä muuttamalla nimensä Liberaaliseksi kansanpuolueeksi. Puolue kuitenkin kuihtui ja loppujen lopuksi liittyi Kepuun. Jotkut entisistä nuorista liberaaleista kuten Soininvaara liittyivät Vihreään liittoon.

  Uusi liberaalipuolue voi vapaasti ottaa käyttöönsä entisen liberaalipuolueen lempinimen lipilaarit, mikä varmaan kuvaa yhtä hyvin molempia puolueita.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2016 klo 21.27
 13. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Edistyspuoluetta koitettiin puuhata semmoiset 5-6 sitten takaisin puoluerekisteriin. Juuri tuota penazin mainitsemaa alkuperäistä (joka oli jossain pöytälaatikossa säilynyt), jonka tunnetuin jäsen oli Risto Ryti. Kannattajakortteja ei vaan saatu silloin kasaan, joten koko homma kuivui kasaan. Hyvä ohjelma heillä kyllä oli ja sääli ettei projekti onnistunut.
   
 14. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Heh, tämä oli aika odotettu vastaus ko. taholta.

  Lainaus:
  Puhumattakaan siitä että he ajaisivat asioita joita väittävät puolueensa edustavan. Tämä on sinänsä tuttua jo mm. Vihreistä ja Vasemmistoliitosta.

  Lainaus:
  Mutta eikö feminismin pitänytkin olla tasa-arvon agenda? Ilmeisesti todelliset värit tulivat tässä esiin.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Et saa tähän vastausta, ko. kirjoittaja on surullisen kuuluisa hit&run taktiikasta jossa heitellään kaikenmaailman soopaa ja häivytään keskustelusta.

  Lainaus:
  Näitä kaikkea Suomessa saa tehdä yksilönvapauden nimissä mutta Suomessa työntekijä ja työnantaja eivät saa vapaasti sopia työsopimuksesta. Aika huvittavaa että sinä huutelet yksilönvapaudesta kun toisaalta kannatat korporaatioiden oikeutta jyrätä yksilönoikeudet.
   
 15. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Feministipuolue on päivittänyt kuulumisiaan. Tällä hetkellä porukalla on pauttiarallaa 2000 kannattajakorttia hieman yli kuukauden aikana eli tavoite päästä puoluerekisteriin hyvissä ajoin ennen ensi vuoden kuntavaaleja on toteutumassa. Kannattajia yritetään arvatenkin naarata lähinnä vihervasemmiston piiristä ja aattelliset tavoitteet ovat edelleen suvaitsevaisuus sekä yleinen tasa-arvo, jonka toteutumista varten olisi mm. lyhennettävä työpäivän pituutta.

  Itsellä on sellainen fiilis, että puolueen kasvaessa alkaa myös rytistä ja kunnolla. Tämä siksi että feministien piirissä tuppaa olemaan melkoisia näkemyseroja milloin mistäkin ja kun siihen yhdistetään hurjimmillaan uskonnollinen kiihko oman asian puolesta (tämä on pienpuolueiden ydinongelmia) niin jälki voi olla tuhoisaa.

  http://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Feministinen-puolue-etsii-punavihreitä-kannattajia/798888(Linkki Savon sanomien uutiseen Feministipuolueen kuulumisista)
   
 16. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Näin siis toukokuun lopussa. Sittemmin Oikeusministeriön kannattajakorttien seulonnassa on paljastunut, että Kansalaispuolueelta puuttuukin n. 1300 kannattajakorttia. Väyrynen kertoi, ettei ollut tarkistanut kannattajakorttien määrää. Tavoitteena on kerätä kortit kasaan syksyyn mennessä.

  http://yle.fi/uutiset/kansalaispuol...uttuu_iso_osa__vayrynen_kerays_jatkuu/9074864
  Linkki Ylen uutiseen Kansalaispuolueen ongelmasta.
   
 17. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Itsenäisyyspuolue on tulossa takaisin puoluerekisteriin, kertoo puheenjohtaja Antti Pesonen. Puhis arvelee, että tarvittavat kannattajakortit saataisiin kasaan joulukuun toisella viikolla. Puolueen pääteemana on edelleen EU:n, euron ja NATO:n vastustaminen, miten IPU kokee turvaavansa ja palauttamaan Suomen itsenäisyyden.

  Eipä IPU saane tälläkään kertaa mitään aikaan, vaikka puoluerekisteriin palaisikin. Puolue on kuitenkin täynnä hörhöjä, ja samoilla "kalavesillä" vetelee jo Väyrynen, joka on aivan eri tasoa poliitikkona (ja ennen kaikkea julkimona) kuin IPU:n nimet.

  http://yle.fi/uutiset/3-9324645 (Linkki Ylen uutiseen IPU:n oletettavasta paluusta puoluerekisteriin)
   
 18. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kuten sanoit, IPU on täysin epäuskottava puolue. Profiloitui ennen lähinnä venäjämielisten olinpaikaksi, mutta meno lienee nykyisellään vaikeampaa, kun noita hörhöpuolueita on enemmänkin. Lisäksi tosiaan tuo Väyrysen viritelmä.
   
 19. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Vaikka kyseessä ei ole puolue johtuen siitä, että tarvittavaa määrää kannattajakortteja ei ole saatu kerätyksi niin paremman ketjun puutteessa nostan Suomi Ensin kansanliikkeen esille. Kyseessä on siis oikeistopopulistinen puolue jonka isänmaallisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Vahvoista kytköksistä MV-lehteen kertoo se, että he ovat ryhtyneet kerämään kannattajakortteja Ilja Janitskinin presidenttiehdokkuutta varten. Suomi Ensin liikkeen hössötys on pääasiallisesti surkuhupaisaa, mutta huumoriarvoltaan kuitenkin sellaista, että tähän ei Putouksen amatööreillä olisi eväitä.

  Perjantaista asti he ovat pitäneet vastamielenilmaisua Narinkkatorin kulmilla. Mielenilmaus on johtanut jopa fyysisiin yhteenottoihin joista on tiettävästi tehty myös rikosilmoitus poliisille. Toisinajattelijoita he pitävät lähtökohtaisesti häirikköinä ja tämä käy ilman fyysistä kontaktiakin ilmi heidän retoriikassaan. Tämä ei luonnollisesti kuitenkaan heidän näkökulmastaan tarkoita sitä ettei heillä olisi oikeutta mennä vastustamansa mielenosoituksen edustalle aiheuttamaan hämminkiä. Näinhän yleensä oikeistopopulistinen käsitys sananvapaudesta toimii.

  Tahatonta komiikkaa voi nyt seurata suorana lähetyksenä alle jättämästäni linkistä. Kiinnostuneet taikka paskaan huumoriin kyllästyneet ihmiset suosittelen tutustumaan tarkemmin kanavan ylläpitäjän tarjontaan. Koomisia pätkiä heidän edesottamuksistaan riittää joista vain eräänä esimerkkinä UV-aattona partionsa yhteydessä havainnoitu ahdistelutapaus. SE:n katupartion mielenkiinto kuitenkin lakkasi sillä silmäyksellä kun ahdistelija paljastui kotimaiseksi lihaa syöväksi ja valkoihoiseksi heteromieheksi.

  Ilja Janitskin on myös tukenut tavaralähetyksin SE:n mielenilmausta. Videokin toimituksesta kuvattiin, mutta jostain syystä kanavan ylläpitäjä poisti sen muutaman minuutin julkaisun jälkeen.

  Hyvää elokuvailtaa.

  Suomi-Maidan päivä 4 yölähetys - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 01.40
 20. Kälvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nostetaanpas aihetta, kun juuri tällä hetkellä on TV1:llä ja Areenassa alkamassa pienpuolueiden vaalitentti.

  Linkki johtaa YLE Areenan lähetykseen.
   
 21. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Pienpuolueet tarvitsisivat karismaattisia johtajia, jotta voisivat nostaa kannatustaan marginaalista. Oikeastaan kenellekään noista ei ole semmoista karismaa. Osa argumentoi kyllä selkeästi - muutamalla taas näkyy selvästi jännitys ja vähäinen kokemus.

  Eivät oikein toisiaan lähde haastamaankaan. SKP:n tyyppi vähän yrittää tölviä liberaaleja ja piraatteja, mutta muuten nuo ovat enemmänkin hyvähenkisesti yhteisessä taistossa tuulimyllyjä vastaan.

  Edit.

  Tilannekatsaus: SKP:n tyypillä on selvästi eniten itseluottamusta haastaa ja nyt näyttäisi tuo Liberaalienkin kaveri saavan sitä lisää tökkimisen seurauksena.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 22.00
 22. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Feministin kanssa yhdestä asiasta samaa mieltä: koko Suomea ei ehkä voida pitää asuttuna.
   
 23. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Feministipuolue, eläinpuolue, pari kappaletta kommunisti puolueita ja kolme muuta puoluetta millä ei ole mitään sanottavaa. Puuttuu vain sovinistipuolue sloganilla kullit pyyhitään verhoon ja akan päätä patteriin.
   
 24. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Tilannekatsaus:

  Feministien, KTP:n (vai mikä tuo nykyään onkaan) ja Eläinoikeuspuolueen tyyppien argumentointi selkeintä, mutta ovat värittömiä.

  SKP:n tyypissä on eniten kansanmiähen vikaa. Liberaalit parantaa, kuin sika juoksuaan.

  Piraatit: parantaa esiintymistä mutta viesti jää epäselväksi. IPU: todella vaisua tekemistä.
   
 25. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Tuo Ville Vallaton haalarissa hymistelevä kommari vaatii palkattavaksi Helsinkiin läänintaitelijoita veronmaksajien rahoilla. Sattumalta on itsekin jokin taiteilija.