Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Pienpuolueet Suomessa

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Musta Nuoli, 11.04.2016 klo 15.59.

 1. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Minkä vapaiden markkinoiden?
   
 2. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No lähdetään lihantuotannon ja turkistarhauksen kieltämisestä. Ja ilmeisesti tietyissä määrin myös muiden eläinperäisten tuotteiden ja lemmikkien myynnin kieltämisestä. Enkä myöskään ole kovin innoissani yksilönvapauksien rajoittamisesta.
   
 3. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin eihän nuo ole nytkään mitenkään vapaita markkinoita vaan monella tapaa säädeltyjä.

  Ilmeisesti katsot yksilönvapauksia vain ihmisen näkökulmasta, mutta tämä puolue katsoo myös muiden eläinten näkökulmasta. Lisäksi törmäämme jälleen kerran eri lainsäädäntöjen ristiriitaan.

  Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Lisäksi lain mukaan eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet. Turkistarhauksen on vaikea nähdä millään tavalla sopivan näihin tavoitteisiin. Mutta sitten meillä on mm. elinkeinonvapaus, minkä vuoksi eläinsuojelulain vaatimukset jätetään huomioimatta.

  Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseesi niin tuskin harvalle EOP:ta ääänestävälle tavoitteena on markkinoiden rajoittaminen vaan eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistäminen sekä lopettaa eläinten käyttö tuotantovälineinä. Niihin päästään mm. rajoittamalla markkinoita.
   
 4. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juu. Muiden elävien olentojen yksilönvapauksien hoitaminen on minusta vähän työlästä. Jos kyseinen puolue lähtee siitä ajatuksesta, että hyönteisten hyödyntäminen on myös kiellettävä ja niilläkin on yksilönoikeudet alamme olemaan hyvin hankalassa tilanteessa. Jos en saa esimerkiksi hävittää hiiriä tai muita eläimiä, jotka aiheuttavat tuhoa sadolle tämä ei rohkaise maanviljelykseen. Tai saako ihminen hävittää malariaa, denguekuumetta tai muita loisten aiheuttamia sairauksia? Eläinoikeuspuolue määrittelee eläimen seuraavalla tavalla:
  "Eläimet ovat eliöitä, jotka kuuluvat monisoluisista aitotumallisista eliöistä koostuvaan taksonomiseen eläinkuntaan. Eläinoikeuspuolueen näkökulmasta eläimet eivät ole esineitä: jokaisella elävällä ja tuntevalla olennolla on ihmisestä riippumaton itseisarvo, minkä vuoksi lihanormi ja siihen liittyvät tottumukset on purettava."

  Mutta onneksi puolue on myös keksinyt miten väkivalta lopetetaan. Heidän mukaansa: "Kun lihatiskit, teurastamot, koe-eläinlaitokset ja turkistarhat on saatettu historiaan, myös väkivallan kulttuuri katoaa."
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Eli koska on olemassa haasteellisiakin kysymyksiä, ei ole mitään syytä edistää eläinten oikeuksia lainkaan? Esimerkiksi turkistarhaus on ok, koska sitten pitäisi alkaa miettiä myös hyönteis- ja jyrsijäkysymyksiä?

  Tää on hienoa, kuinka näissäkin asioissa keskusteltaessa ei päästä käsiksi varsinaisiin ongelmakysymyksiin vaan keskustellaan siitä, että kannattaako edes alkaa keskustella tai jos tämä asia hyväksytään niin mitä kaikkea muutakin pitäisi miettiä. Samaa ilmiötä oli mm. tasa-arvoisen avioliitto-kysymyksen kohdalla.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mielestäni oikeuksiin kuuluvat myös vastuut. Jos eläimellä ei ole minkäänlaista vastuuta toiminnastaan, voidaanko eläimille antaa oikeuksia? Toki voidaan puhua siitä, onko turkiskauppa/lihantuotanto eettistä tai onko oikein käyttää vaikka sian tai lehmän sydämen osia ihmiselle tehtävässä sydänleikkauksessa. Samalla voidaan pohtia myös sitä pitääkö absoluuttisesti kaikki eläimillä tehtävät laboratoriokokeet kieltää ja täten hidastaa lääketieteen kehitystä tarkoituksellisesti.

  Kyse on myös siitä miten pystytään osoittamaan eläimen tahto johonkin toimintaan. EOP:n manifestissa ja UKK osiossa oli paljon keskustelua siitä, että eläintä ei saa hyödyntää harrastuskäytössä, ellei eläin ilmaise halukkuutta siihen. Miten eläin ilmaisee halukkuutensa tähän? Samoin lemmikkieläimen pitäminen on okei, jos kyseessä on "maatiaiseläin" ja se pääsee noudattamaan luonnollisia viettejään. Tästä päästään monille tuttuun ongelmaan ulkokissoista, jotka tappavat pieneläimiä huikealla tahdilla. Etenkin kun kissa on Suomessa vieraseläin tämä luo ongelman siitä, mitä kissoille pitäisi tehdä.

  Kaiken kaikkiaan EOP:sta saa hyvät naurut jos ei muuta.
   
 7. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Voidaan. Lapsillakin on oikeudet.

  Lainaus:
  Kiva, että voidaan sentään keskustella. Vielä kun keskusteltaisiinkin. Ai niin, sitähän tämä puolue yrittää juuri trhdä, mutta...

  Lainaus:
  Nöistä kysymyksistä saa hyvät naurut.

  Lainaus:
  Mulle koira tuo pallon, jolloin oletan, että se haluaa leikkiä. Ja kun leikimme, sen häntä heiluu eikä se haluaisi millään lopettaa.

  Kyllä eläimen käytöksestä on suht helppo lukea, milloin se ei halua tehdä jotain. Se mm. pakenee. Näihin kysymyksiin on saatu viime vuosina tutkimustuloksia, joten jos kiinnostaa, kannattaa tutustua.

  Lainaus:
  Niin, on se kummaa, että mikään kysymys ei ole mustavalkoinen. Edelleen keskustelu käy keskustelun ympärillä ja koko aiheen ihmettelyssä sen sijaan, että puhuttaisiin niistä olennaisista kysymyksistä.

  Ai niin, mutta kun nämä kysymykset ja pohdinnat vain naurattavat. Ihmeen hyvin kuitenkin naurultasi jaksat pohtia näitä kysymyksiä.
   
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No jos puolueen lähtökohtana oli kaikkien mainitsemieni asioiden kieltäminen niin en näe sitä keskusteluna. Pitääkö sinusta kaikkien koe-eläinten käyttö kieltää? Tai metsästys ja kalastus absoluuttisesti ja aina.

  Lainaus:
  Nämä kysymykset eivät itsessään naurata. Sen sijaan EOP:n tiukka suhtautuminen erinäisiin asioihin ja esitetty näkemys siitä, että väkivaltaisuus johtuu lihansyönnistä ja sen ympärillä olevasta kulttuurista on huvittavaa. Ja myönnettäköön, että eettisyys ja moraali ovat molemmat keskustelun aiheina hyvin hankalia, itsestäänselvistä syistä.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 9. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Niin tarkoitin meidän keskustelua mm. niistä asioista, joista EOP haluaisi päästä eroon. Emme päässeet niihin ydinkohtiin kiinni, koska keskustelimme kaikesta muusta niiden ympärillä.

  Lainaus:
  Maailma ei ole mustavalkoinen. Pitää kulkea voimakkaasti sitä kohti, lisätään eläinkokeettomia tutkimusmenetelmien käyttöä (lisääntyvät itse asiassa koko ajan) ja ainakin kaikenlainen turha huvimetsästys ja -kalastus lopetetaan. Siinä on hyvä alku. Kun ymmärrys ja tieto asioista paranee, olemme joskus yhteiskunnassa, jossa esim. koe-eläimiä ei enää tarvita. Ilman näitä kovia tavoitteita on kuitenkin vaikea edes lähteä kulkemaan tavoitteita kohti.

  Lainaus:
  En näe kyllä missään mainintaa, että väkivaltaisuus johtuisi suuressa määrin ja suoraan lihansyönnistä vaan, että ihmiset eivät kunnioita riittävästi toisia yksilöitä. Mielestäni ihan looginen ajattelu heillä täsdäkin taustalla. Jos ihmiset kunnioittavat tasa-arvoisesti kaikkia elollisia olentoja, väkivaltakin varmasti vähenee, niin ihmisiin kuin muihin eläimiin kohdistuva väkivalta.

  Mitä tulee ehdottomuuteen niin näen senkin asian eri tavalla. Puoleella on unelmia, joita kohti pitää edetä pienin askelin. Kun on ymmärtänyt, että eläimetkin ovat tuntevia ja ymmärtäviä yksilöitä siinä missä ihminen, alkaa nykyisen yhteiskuntamme meininki näyttämään paikoin puistattavalta ja tämän puolueen tavoitteet itse asiassa hyvin järkeviltä.
   
 10. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Erinomaisia teemoja. Itse olen pettynyt vihreisiin siinä, että he eivät tunnu kovinkaan painokkaasti em. asioita promoavan. Harmi että niitä ajamaan tarvitaan puolue, jolla ei ole osaamista tai kannatuspohjaa muille politiikan osa-alueille.

  Turkistarhaus nyt on itsestäänselvästi sellainen asia, jonka ei sivistysvaltiossa pitäisi olla mahdollista. Tässä asiassa olen Jussi Halla-ahon kanssa samaa mieltä.
   
 11. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ninhän se oli aikanaan myös ympäristön- ja luonnonsuojelun osalta. Tarvittiin niille oma puolue, kunnes parinkymmen vuoden jälkeen ne olivat osa lähes kaikkien puolueiden agendaa. Sama voi tapahtua pitkällä aikavälillä myös eläinoikeusasioissa.
   
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Tämä voisi olla Väyrysen omassakin ketjussa, mutta laitetaan nyt tänne kun kerran on kyse virallisesta uudesta puolueesta, Seitsemän tähden liikkeestä joka on saanut kannattajakortit kerättyä ja tämän Turun Sanomien uutisen* mukaan marssii huomenaamulla oikeusministeriöön rekisteröitymään puolueeksi.

  Eli jos kortit todetaan aidoiksi niin puoluekartalle ilmestyy taas uusi pienpuolue, toki puhtaasti Väykän etujen ajamiseen tarkoitettu.

  (*=valitettavasti TS-artikkeli on maksumuurin takana, mutta siitä on kaikille luettavissa otsikon lisäksi seuraava teksti:
  "Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen perustama Seitsemän tähden liike rekisteröityy puolueeksi. Liike kertoo saaneensa rekisteröintiin vaadittavat kannattajakortit kerättyä.")
   
 13. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Jos ohjelmassa on mainittu ihmisen välinearvo eläimen itseisarvon mahdollistajana, äänestän heitä heti niillä viisillä henkkareilla, joita käytän kaikissa muissakin vaaleissa. Ja nimenomaan siten, että ihmisellä ei ole muuta arvoa kuin tämä välinearvo.

  EDIT. Toivoisin myös eläinten äänioikeutta. Meidän koirat ainakin omaavat sen verran yhteiskunnallisia mielipiteitä, että olisi jo aika saada heille äänioikeus. Voivat muuten syrjäytyä ja alkaa harrastamaan vasemmistolaista rakenteisiin suuntautuvaa väkivaltaa paskantamalla kunnanjohtajan postilaatikolle.

  Myös Kamala Luonto -sarjakuva tulee lopettaa, koska se esittää törkeitä stereotypioita eri eläinlajeista ja kannustaa näin eläinten väliseen eriarvoisuuteen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2018 klo 00.34
 14. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Kuvaus de Witin porukasta on sinänsä osuva, pöpipäiden kiihkoilijoiden porukkahan on kyseessä, mutta kannattaa myös vähän avata jutun muuta ja olennaisinta pointtia (boldattuna tässä sitaatissa):

  "Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi puhui itsenäisyyspäivänä Suomen kansa ensin -liikkeen mielenosoituksessa.
  Se osoittaa jälleen kerran, etteivät äärioikeisto ja -vasemmisto sijaitse janan ääripäissä, vaan ympyrän kaarella aivan toistensa kyljessä, jopa toistensa sylissä.
  Äärioikeisto ja -vasemmisto näkevät yhtä lailla läntisissä demokraattisissa oikeusvaltioissa ja niiden yhteenliittymissä pelkkää pahaa
  ja uhkaa ja ihailevat Vladimir Putinin autoritaarista Venäjää. Molemmat elävät menneessä, äärioikeisto 1930-luvun, äärivasemmisto kylmän sodan maailmassa.

  Ääriliikkeiden samankaltaisuudella on syvät juurensa. Kansallissosialismi ja neuvostokommunismi olivat saman äidin, totalitarismin, lapsia. Niissä oli eronsa, kuten sisaruksissa aina. Paha oli kirjoitettu jo natsismin ohjelmaan, stalinismi sanoi tarkoittavansa pelkkää hyvää.
  Vainotun ja tapetun kannalta on yhdentekevää, tarkoittivatko hänen pyövelinsä hyvää vai pahaa."

  Eli sekä äärivasemmisto ja -oikeisto ovat niitä uhkia, ei vain äärioikeisto. Rautio ei lähde yksipuolisesti tai mustavalkoisesti hakemaan ongelmia vain äärioikealta vaan ymmärtää aivan oikein, että ääriliikkeet ovat ylipäätään uhka.

  Raution luulisi tietävän senkin takia mistä puhuu, koska hän on todella pitkän linjan marxilaisvasemmistolainen, joka on ollut sekä Kansan Tahdon toimittaja että Kansan Uutisten päätoimittaja sekä SKDL:n/Vasemmistoliiton jäsen ennen kuin erosi jälkimmäisestä riitaannuttuaan Suvi-Anne Siimeksen kanssa.
   
  BigRedCat, eriatarka, Hiker ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 16. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  @Musta Nuoli jälleen vedän ohiaiheen, mutta olin salakavala, tai siis oudosti kiihottunut Suvi-Annen fanipoju aikoinaan, mutta myös Yrjö Rautiota olen ajan saatossa ruvennut arvostamaan. Ehkä palstaa eli ketjua voisi yhden heittovuoron verran ohivetää, käyttää SKDLn historiaan: mistä Siimes ja Rautio riitautuivat?
  Joistakin saattaa tuntua oudolta, että arveeta SKDLn jutut kiinnostavat, mutta minä arvostin Aarne Saarista ja Kalevi Kivistöä. Ja Suvi-Anne oli oudosti sexy.
  Jatkakaa sitten pienpuolueista toki.
   
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ensisijaisesti Rautio kaipasi Marxin perintöä ja työväen luokka-aatetta jonka hän katsoi Siimeksen ja muiden unohtaneen. Näistä asioista on tarkemmin muun muassa Ylen artikkelissa vuodelta 2004 sekä Ylioppilaslehden jutussa samalta vuodelta. Jälkimmäisessä haastatellaan silloista Vasemmistonuorten puheenjohtajaa Paavo Arhinmäkeä ja silloista nuorta tutkijaa Anna Kontulaa, mikä on mielenkiintoista näin jälkikäteen koska kummastakin on tullut isomman profiilin vasemmistopoliitikko.
   
  arvee tykkää tästä.
 18. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Kiitos @Musta Nuoli, varsinkin tuo YO-lehden linkkaus oli avartava, suosittelen muillekin.

  Marxiin pohjautuvilla porukoilla on Suomessa näyttänyt onnistuvan näppärästi linjaerimielisyyksien johdosta ovien paukuttelu, vuosikymmenistä toisiin.
  Ollaanko nyt marxilaisia vai ollaanko nyt enemmänkin marxilaisleniniläisiä jne? Sellaista se on ison tunteella soittavan bändin pyörittäminen, jengi hajoaa taiteellisesti väistämättä. Varsinkin koska vassareissa on riittänyt agitaattoreita jokaiseen lähtöön, yleensä toki lähtevät he laukalle myös nopeasti. Ja niinpä pieninä ovat kertoimetkin pysyneet sitten nelkytluvun lopun hullujen vuosien.

  Rohkenen linkata wikipediaan, Suomen puolueet luetteloon, tuo aate-kuvaus sarake on mielestäni ihan kiva:
  Luettelo Suomen puolueista – Wikipedia

  hieman korjausta: oikeastaan kertoimet ovat varmaan olleet suuria, äänestysprosentit vastaavasti pienempiä.
  Ei pitäisi esiintyä hevosmiehenä arveen, hevostella.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2018 klo 00.00
 19. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Eipä kestä, Ylioppilaslehden juttu oli minustakin mielenkiintoista kertausta lähihistoriaan ja Rautio-episodiin.

  Minua ovat aina huvittaneet näiden pienien, keskenään riitelevien kommariporukoiden lehtijulkaisujen suureelliset nimet. Kansan Tahto, Kansan Uutiset... ja näissä tapauksissa varsinkin "kansan tahdon" osoitus on nykyisin useimmiten niin marginaalinen, että sillä tahdolla ei saada välttämättä yhtään ainutta edustajaa mihinkään. Kansan Uutiset on Vasemmistoliiton oma lehti, sen edustajia tietysti on eduskunnassa ja muualla, mutta Kansan Tahdolla ei paljoa pullistella nykyisin. Eipä myöskään nykyisin Ilmiantajalla, ei kun siis Tiedonantajalla, joka on SKP:n eli Suomen Kommunistisen Puolueen oma lehti.

  Hyvähän se tietysti on, että kommariporukat riitelevät eniten keskenään. Sama pätee lukuisiin äärioikeistoporukoihin jotka ovat kärhämöimässä usein keskenään. Mitä enemmän marginaaliporukat tappelevat aatteellisista erimielisyyksistä niin sitä vähemmän niistä on häiriötä muille ihmisille.
   
  arvee tykkää tästä.
 20. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Lapsilla on myös vastuita. Sekä nykyisiä että, varsinkin, tulevia.
   
 21. Pekko Pelikaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Niin tulevaisuudessa lapset joutuvat tahtomattaankin kantamaan vastuun nykyisistä ja aiemmista päätöksistä joiden johdosta maapalloa käsitelty varsin kovalla kädellä. Pitää muistaa että me ja menneet sukupolvet kylvämme sitä mitä tulevat sukupolvet joutuvat niittämään.
   
 22. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Hiljattain rekisteröity Suomen Kansa Ensin rp. piti tänään ylimääräistä jäsenkokousta. Kaikki meni taas aivan päin persettä esim. kokousajasta oli kulunut yli puolitoista tuntia ennen kuin kokouksen puheenjohtaja oli saatu valittua. Myös sihteeri ja pöytäkirjan tarkastajat valittiin suljetulla lippuäänestyksellä, jotka kesti ja kesti ja kokous jouduttiin keskeyttämään ennen kuin sitä oli ehditty kunnolla aloittamaankaan, kun sitä ei ehditty pitää varatussa tilassa varatun ajan puitteissa ja osa porukasta aikoo vastoin yhdistyslakia jatkaa kokousta muualla vajaan puolen tunnin kuluttua tarkoituksena juntata uusi hallitus, kun suuri osa jäsenistöstä on jo kotimatkalla Ouluun ym. ympäri Suomea, kun eivät voineet jäädä pidemmäksi aikaa. Mahtava sirkus ja aivan uskomattomia pellejä koko porukka.
   
  Wiljami, KJ hunter, Sir Markku ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Ei ole ollut viime aikoina aikaa seurata tätä huumoripuoluekenttää. Siksi kysynkin tässä, että onko tämä joku niitä Marco de Witin juttuja vai onko minulle muodostunut väärä mielikuva jostain ohikiitävästä tiedon sirpaleesta?

  Marco de Wit on kyllä hieno mies hienolla asialla. Rakettialoitteesta innostuneena kävin surffaamassa pitkästä aikaa kansalaisaloitteet läpi ja siellähän oli kyseisen jampan aloite sinikantisen passin palauttamisesta Suomen kansalaisten käyttöön.
   
 24. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  SKE tosiaan nostaa termin camp-huumori kokonaan uusiin ulottuvuuksiin. Kaikki sen piirissä vaikuttavat henkilötkin ovat tosiaan kuin erityylisiä sketsihahmoja. Ja koska puolue on jo nyt aivan tuuliajolla, niin pahaa pelkään ettei se selviä hengissä niin pitkään, että voisi osallistua esimerkiksi nyt ennen vaaleja varmasti taas tulevaan pienpuolueiden vaalitenttiin televisiossa. Sitä nimittäin odotan popcornit ja oluet tanassa, jos SKE vain mukana on..
   
  eriatarka tykkää tästä.
 25. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  SKE - tosielämän Putous... mutta vitusti hauskempi.

  Siitä pojille vaalislogan, saa käyttää.