Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 761 535
  • 12 920

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
En usko että kiekkostudiota on edes mitenkään segmentoitu enkä siihenkään että nykyinen tapa palvelisi ketään. Kaupungilla kuiskitaan, että Nelonen Prolla on erittäin pienet tilaajaluvut. Siis aivan mitättömät suhteessa tavoitteisiin ja nykyinen konsepti tuottaa merkittävää tappiota. Väitän myös että keskimääräinen Mestarien Liigan futiskatsoja ei juuri poikkea keskimääräisestä kiekkokatsojasta vaan profiilit ovat suhteellisen samat. En usko siihen että kiekkokatsojat ovat sen juntimpia kuin suomalaiset noin keskimäärin.

Olen myös sitä mieltä että heittämällä Valavuori ja Osku helvettiin ja ottamalla 3-4 ammattitaitoista, mutta verbaalista ja viihdyttävää analyytikkoa saadaan kiekkokeskusteluun aikaa myös itse pelille ja sitä kautta Nelonen Prollekin uusia, jääkiekosta kiinnostuneita katsojia.

Kyllä ne omaankin silmääni niin lätkä- kuin futisjuntit ovat yhtä juntteja, eli junttikortin varjoon piiloutuminen ei tässä yhteydessä auta.

Kun kelataan Nelosen studiokattausta, niin jopa Grönman, kuten Köllikin, alkavat vaikuttamaan varsin kelvoilta vaihtoehdoilta, kun vertauskohtina on Esa Tikkasen kaltaisia kommentaattoreita - ei siis oman hyvyytensä takia, vaan siksi, että vertailun pohja on vaan vielä surkeampi.

Muistaakseni kesällä Nelonen Pron viesti oli, että viihdettä ja urheilua lähdetään yhdistämään, mutta tähän mennessä siellä ei pahemmin urheiluun olla puututtu ja viihteen puolikin on ilmeisesti laskettu sen varaan, että katsojaa naurattaa, kun Tiki höpöttelee hassuja ja Valavuori hekottelee turhanpäiväisyyksille, sekä ylidramatisoi kaikkea oheellista, samalla huutaen intohimoisesti. Se on urheiluviihdettä.

Omien Nelonen Pro -lähetysten otannallani muistan tasan yhden kerran, kun on alettu pohtimaan peliä hieman syvällisemmin ja se tapahtui ennen edellistä liigataukoa SaiPa-IFK -matsin yhteydessä, jolloin lähetyksen loppuminuuteilla (todennäköisesti ajantäytteenä), Ketola ja Kivi pohtivat hetken pelin kehittymistä vuosien saatossa, kunnes olikin aika kiittää illan osalta.

Kannattaa silti muistaa se, että siellä on joku muu kuin nämä kritiikin kohteeksi joutuvat esiintyjät, joka tämän nykyisen tuotannon linjan on määrännyt toteutettavaksi. Siksi lähtisinkin ekana vaihtamaan tuotannosta vastaavia ja sen jälkeen vasta nykyistä studiokaartia, jonka luulisi vaihtuvan suht.automaattisesti, jos puikkoihin hyppäisi joku, joka näkisi tarpeellisempana oleellisen pelikeskustelun viihdyttävien hahmojen kera kuin viihteen, jonka oletetaan kumpuavan muutamasta tietämättömästä mouhoajasta höystettynä mukavista hokijargonin jutustelijoista. Ja vielä ainakin syksymmällä Karri Kivellä.

E: Koska en itse suuremmin TV-tuotannosta mitään tiedä ja omat arvioni perustuvat vain omaan pitkälti mutuun esim.Valavuoren heikkoudesta studioisäntänä, niin voisikohan ketjun päähenkilö valaista tuotanto vs. esiintyjät -asetelmaa tarkemmin? Sihvonen on hehkuttanut aikoinaan Urheilukanavalle tuotettua Mestis-tuotantoa, joten kysyisinkin, että miten paljon siinä tuotannossa suunta määräytyi tuottajan taholta? Matti Evehän on oman käsitykseni mukaan golf- ja jalkapallomies, joten miten hän pystyi ohjaamaan keskustelua pitäen fokuksen pelissä, kun se näyttää nykyisessä SM-Liiga -paketissa olevan liian monimutkainen juttu korisbetsailijalle ja pitkän linjan tv-ammattilaiselle?
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Katsoin taannoin ilmaislähetyksenä tuon Blues - Jokerit kamppailun, Nelonen Pro:n esittämänä. Täytyy vaan kyllä myös todeta, että olihan se surkuhupaisaa kuunneltavaa se studion toiminta kaikin puolin. Valavuori sai juuri sanottua: "JOKEREIDEN MAALIVAHTI ON OLLUT HYVÄ!" , "BLUES ON OLLUT TÄNÄÄN NIIN HYVÄ!" yms... Tottakai aina kun mies avaa suunsa niin korottaa ääntä aivan järkyttäviin oktaaveihin, että koko maapallo huomaa minulla olevan nyt jotain asiaa tässä.

Juuri tuo on yksi syy ja kenties suurin syy, miksi en Nelonen pro pakettia tilaakkaan. En minä halua maksaa omia rahojani tuommoisesta. Varmasti jos studioon saataisiin esim. Sihvonen niin olisi eri ääni kellossa.

Toki sekin on totta, että "perus" kiekkokansa ei osaa vaatia enempää. Aikoinaan oli Saukkonen ja Jutila oranssit takit päällä heilumassa, ja höpisemässä ensi lauantain saunavuoroista. Olisi se silti mukavaa, jos kiekossakin päästäisiin edes vähän tuota jalkapallon tasoa päin nimenomaan tässä asiassa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Otan kaksi hyvin samananlaista esimerkkiä. Ottelu Galatasaray vs Juventus keskeytettiin ja se oli keskeytyksissä vajaan tunnin ennen päätöstä siirtää ottelu seuraavaan päivään. Studiovieraina olivat Martti Kuusela ja Jari Litmanen. Kun ei vielä tiedetty jatkuuko ottelu tauon jälkeen vai vasta seuraavana päivänä, Kuusela ja Litmanen ryhtyivät puhumaan pelistä. He kävivät läpi kuinka jalkapallossa pelaajien roolit ovat muuttuneet 80- 90- luvulta aina tähän päivään ja kuinka ja miksi ryhmitykset (kuten 4-4-2) ovat muuttuneet ja tavallaan muuttuneet takaisin ja mikä ovat olennaisimmat erot hyökkääjän kannalta kun puhutaan jalkapallosta tänään ja Litmasen aikana ja miten eri valmentajien, seurajoukkueiden ja maajoukkueiden pelitavat ovat muuttuneet... En ole kuullut yhtään huonoa palautetta siitä että he olivat asian ytimessä.

Ja tämä oli erinomainen keskustelu sen vuoksi, että puhujina oli kaksi kaveria joilla ei ollut tarvetta kohottaa omaa egoaan. Sama tilanne on Canalin puolella Keken ja Pasin kanssa, missä on erinomaisella tavalla yhdistetty erinomainen analysointi hyvällä keskustelulla ja kevyellä viihteellä. Jääkiekkopiirit on täynnä näitä, lajille katkeria johtavia ja alposuhosia, unohtamatta oman arvonsa tuntevia juhanitammisia ja anteromertarantoja.

Ei ole sattumaa, että kaupalliset kanavat (liigan ja maksavan asiakkaan suostumuksella!) toteuttavat lähetysensä vuodesta toiseen tällä tavalla.

Valitettavasti nimimerkki obi-wan:lla on vinha pointti, ja muutosta ei tapahdu ennenkun jääkiekko on taas koko kansan saatavilla ilmaiskanavilla...

Luojan kiitos Yle Puheelle ja kiekkokierrokselle...!
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Dallas Stars
Mua ei tuossa Nelosen tiimissä häiritse kuin Tikkanen. Kaveri yrittää parhaansa, mutta mitä voi odottaa, kun vähän alle puolet pelaajien nimistäkin menee väärin. Kannustan aina mielessäni Tikkasta, kun hän avaa suunsa. "Toivottavasti tällä kerralla tulee jotain järkevää..." "Kunhan menis edes nimet oikein..." "Puhuis vaikka NHL-urasta..." Yleensä aina joudun pettymään ja koen myötähäpeää, mutta kyllä niitä onnistumisen hetkiäkin on ollut.

Valavuorihan ei jääkiekosta tiedä mitään, mutta kaverin tyylissä enemmän riipaisee se, että jätkä yrittää vetää jotain hirveän kovaa kriisiä jokaisesta asiasta. Valavuoren ja Tikin ero Valavuoren eduksi on kuitenkin se, että erätauoksi voin hiljentää ohjelman. Tiki taas istuu siellä selostamossa aika usein...

Analyyttista keskustelua en sinäänsä kaipaa. Ymmärrän itse jääkiekosta sen verran, etten hirveästi tarvitse sitä, että joku kaveri purkaa peliä ja toistaa mun ajatuksia, ja sitten studioisäntä kääntää sen yksinkertaisempaan muotoon perustahvoille. Tästä syystä tykkään Mertarannastakin. Kyllä mä nään, mitä kentällä tapahtuu ilman, että joku asiallinen selostaja mulle kertoo. Sen sijaan on ihan kiva, että selostaja saa kunnolla mutkin syttymään peliin.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jaa. Minä olen tilannut tuon paketin jääkiekon takia, en tauko-ohjelman.

Hieno homma. Mutta valitettavasti fakta on se, että yli tunti lähetyksestä on muutakin kuin pelkkää jääkiekkoa. On erätaukoja sun muuta. Täten haluan tuonkin ajan olevan jossain määrin edes rahojeni arvoista, eikä pelkkää pelleilyä.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vaikka toki sopii tännekin niin ehkä moderaattorit voisivat siirtää tätä keskustelua tuonne Nelonen Pro-ketjuun? Sen verran kuitenkin saman aiheen ympärillä liikkuvat ja voisi olla ehkä eduksi, jos ovat samassa paikassa. Jos joskus joku vaikka Neloselta erehtyisi lukemaan parannusehdotuksia. Se on tietysti aika epätodennäköistä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SM-liigan 2000-luvun suurin kupla puhkesi - "Lämsä oli syyntakeeton lastu laineilla" | Jääkiekko | Urheilulehti.fi

Aivan käsittämätöntä tekstiä taas Petteriltä. Sihvonen sitten näköjään käyttää jopa Lämsääkin välineenä piikitellä Kekäläistä, joka on näemmä aiheuttanut syystä tai toisesta ennennäkemättömän määrän hiekkaa Sihvosen pimppiin.

Ylipäätänsä tuo argumentaation taso, mitä Sihvonen käyttää niin pelitapa- kuin näissä hiekkaa pinpissä -jutuissa on kyllä uskomatonta paskaa. "Mutku Lämsä oli samaan aikaan B-jun SM-sarjassa valmentajana kanssani, eikä varmasti kuulunut 8 parhaan joukkoon kahdestatoista." Voi varmaan pitää paikkansa, mutta eikös valmentajat kehity ihan samalla tavalla kuin pelaajatkin?

Fakta on, että Lämsä on voittanut SM-liigan runkosarjan hienosti organisoidulla pelitavalla. Kekäläinen ja Westerlund eivät siis aikanaan olleet ollenkaan tyhmiä nähdessään miehessä lahjakkuutta.

Fakta on myös, että Lämsä tulee vielä Jokereista saamistaan potkuista huolimatta tekemään pitkän ja menestyksekkään pääsarjauran valmentajana, toisin kuin Petteri, ja sekös kynämiestä harmittaakin. Huolimatta siitä, että joskus B-junnujen SM-sarjassa Lämsä ei vielä kovin hyvä valmentaja ollut.

Sihvonen voisi kyllä pikkuhiljaa siirtyä eläkkeelle näistä hommista, vaikka toisaalta miehen uskottavuus jääkiekkoon liittyen on toki mennyt jo aika päivää sitten.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Fakta on myös, että Lämsä tulee vielä Jokereista saamistaan potkuista huolimatta tekemään pitkän ja menestyksekkään pääsarjauran valmentajana, toisin kuin Petteri, ja sekös kynämiestä harmittaakin. Huolimatta siitä, että joskus B-junnujen SM-sarjassa Lämsä ei vielä kovin hyvä valmentaja ollut.

Enemmän haistelin tässä purkauksessa takana oli jatkaa Urheilulehden ja Sihvosen Westerlund-ajojahtia jossa aiemmin Erkan saavutuksia ollaan pyritty vähättelemään ja nostamaan omia suosikkeja Jalosta ja Summasta Erkan yläpuolelle. Nyt ilmeisesti repertuaariin on myös otettu sellaisten henkilöiden mollaaminen jotka ovat jotenkin yhteyksissä Westerlundiin.
 

Tuoppi

Jäsen
Sihvonen voisi kyllä pikkuhiljaa siirtyä eläkkeelle näistä hommista, vaikka toisaalta miehen uskottavuus jääkiekkoon liittyen on toki mennyt jo aika päivää sitten.

Sama! Ei pitäisi ukon juttuja edes lukea kun aina saa pettyä... "Josko nyt olisi asiallista tekstiä ilman turhaa ja mautonta vittuilua" mutta ei. Mikä se Sihvonenkin on jotain Lämsää vaikkapa pojittelemaan. Onhan tuo jokusen vuoden vanhempi mutta kyllä siinä on sellainen pohjavire että on muka itse pätevämpi valmentajana.

Mitä tuohon viimeisimpään juttuun tulee niin luulenpa että Lämsän siirtyminen Pelicansiin on melkoisen varmaa Sihvosen "vastustuksesta" huolimatta. Siinä voi Petteri taas lisätä yhden nimen pitkään listaan jotka tekevät paremman uran valmentajana kuin hän itse.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hyvä kirjoitus Sihvoselta. Hän löysikin sen oleellisen pointin. Oli Kekäläiseltä täysin käsittämätön veto valita noviisi Lämsä Suomen merkittävimmän seurajoukkueen pääkäskijäksi. Potkut oli vain vääjäämätön seuraus tuosta Kekäläisen ammattivirheestä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lämsän ja Valtosen erilaisista näkemyksistä pelin osalta kuten myös eroavuuksista Lämsän Jokereissa ja Tomekin Jokereissa voi lukea mun osalta enemmän Jokeriosion Valtonen-Nurminen ketjusta.

Mitä tulee Sihvosen kirjoitukseen niin asian ytimestä (Lämsän valinnasta Jokerien vastuuvalmentajaksi) olen samaa ja eri mieltä. Samaa mieltä siinä, että se oli Kekäläiseltä iso riski joka realisoitui syistä joita käsittelen Valtonen-Nurminen ketjussa. Eri mieltä siinä, että Lämsän valinta olisi ollut sinänsä virhe Kekälläiseltä:

Sihvosen näkemys Kekäläisen ammattivirheestä on mahdollista vain jos tapatumat irrottaa niiden kontekstista. Lämsä ja Valtonen olivat suhteellisen alhaalla Kekäläisen listalla. Heistä ei ollut tarkoitus tulla Jokerien valmentajia ainakaan nähdyllä aikataululla. Todellinen boomi vei Suomesta ison kasan ammattivalmentajia isolla palkalla KHL:ään ja jokainen iso nimi joka ei siellä viellä ollut, halusi sopimukseensa KHL-pykälän. Eikä se pykälän puuttuminenkaan lähtöjä estänyt kuten HIFK:ssa kävi. Kekäläisen ensimmäinen tavoite oli saada Jokereihin valmentajat jotka eivät loikkaa KHL:ään tilaisuuden tullen. Ja kuten on nähty, niitä tilaisuuksia tulee useita vuodessa. Se karsi käytännössä kaikki kovat nimet.

Jäljelle jäi II ja III tason kansalliset veteraanit sekä nousevat nuoret leijonat. Kekäläisen valinta kohdistui jälkimmäiseen osastoon ja näin sai kaksi suomalaista valmentajaa tulikasteensa etulinjassa. Eivät he taistelua voittaneet, mutta hyvää kokemusta tuli seuraaviin ja sanoisin että suomalainen jääkiekko hyötyi ja se hyöty näkyy tulevaisuudessa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä kirjoitus Sihvoselta. Hän löysikin sen oleellisen pointin. Oli Kekäläiseltä täysin käsittämätön veto valita noviisi Lämsä Suomen merkittävimmän seurajoukkueen pääkäskijäksi. Potkut oli vain vääjäämätön seuraus tuosta Kekäläisen ammattivirheestä.

Tekeekö se, että on löytänyt jostain asiasta jonkun tietyn, omaan agendaan sopivan (ehkä validinkin) pointin tämän kyseisen pointin esilletuonnista suoraan hyvän? Ei tuo mikään automaatio todellakaan ole, ja nimenomaan argumentoinnissa Sihvonen on yksi tämän valtakunnan suurimmista huumoripläjäyksistä. Eikä ole edes minkäänlaista saivartelua todeta että distinktio pointin löytämisen ja sen esilletuonnin välillä on helvetinmoinen. Heikko kirjoitus, mutta eipä tämä ole mitään järin uutta tällä saralla.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Luottoni Lämsään jääkiekkoihmisenä mureni

Mitä tuohon viimeisimpään juttuun tulee niin luulenpa että Lämsän siirtyminen Pelicansiin on melkoisen varmaa Sihvosen "vastustuksesta" huolimatta. Siinä voi Petteri taas lisätä yhden nimen pitkään listaan jotka tekevät paremman uran valmentajana kuin hän itse.

Tässä on nyt jokin väärinkäsitys nimimerkillä.

Minähän en ole missään kohtaan tähdännyt ammattivalmentajan uraan. Jos niin olisi ollut, en olisi mennyt ollenkaan opiskelemaan kirjallisuutta Turkuun. Tähtäsin alun alkaen siihen, että kirjoitan jääkiekosta. Olin onnekas, kun lopulta päädyin Urheilulehteen ja kutsumusammattiini.

Ja katson vain velvollisuudekseni raportoida omakohtaisesta kokemuksestani, mitä tulee Tomi Lämsään. Kun valmensimme vastakkain B-junioreissa, minä kehitin suomalaista juniorijääkiekkoilua - ja hän vain tuhosi sitä. Noissa kyseisissä peleissä luottoni Lämsään jääkiekkoihmisenä mureni. Muun muassa hänen sentterinsä varjostivat minun joukkueen senttereitä. Sillä tavalla ei kehitetä nuoria pelaajia. Sillä tavalla halveksitaan paitsi omia pelaajia myös vastustajan pelaajia ja peliä.

En sittemmin yllättynyt yhtään, kun Lämsä ei osannut valmentaa Jokereissa Meidän Peliä. Mitenkä olisi osannutkaan.
 
Tässä on nyt jokin väärinkäsitys nimimerkillä.

Minähän en ole missään kohtaan tähdännyt ammattivalmentajan uraan. Jos niin olisi ollut, en olisi mennyt ollenkaan opiskelemaan kirjallisuutta Turkuun. Tähtäsin alun alkaen siihen, että kirjoitan jääkiekosta. Olin onnekas, kun lopulta päädyin Urheilulehteen ja kutsumusammattiini.

Ja katson vain velvollisuudekseni raportoida omakohtaisesta kokemuksestani, mitä tulee Tomi Lämsään. Kun valmensimme vastakkain B-junioreissa, minä kehitin suomalaista juniorijääkiekkoilua - ja hän vain tuhosi sitä. Noissa kyseisissä peleissä luottoni Lämsään jääkiekkoihmisenä mureni. Muun muassa hänen sentterinsä varjostivat minun joukkueen senttereitä. Sillä tavalla ei kehitetä nuoria pelaajia. Sillä tavalla halveksitaan paitsi omia pelaajia myös vastustajan pelaajia ja peliä.

En sittemmin yllättynyt yhtään, kun Lämsä ei osannut valmentaa Jokereissa Meidän Peliä. Mitenkä olisi osannutkaan.

Sen enempää ottamatta kantaa siihen, kuka oli mainio valmentaja ennen, hyvä nykyään tai paras tulevaisuudessa:
Puhut kyllä asiaa, valitettavasti. Minullakin on omakohtaisia havaintoja ja itse kutsuimme sitä pelkurijääkiekoksi.
En toki ymmärrä Lämsän korvaajaakaan, joka oli yhdessä Harri Rindellin kanssa peluuttamassa hihanauhalätkää viime vuoden 20-kisoissa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei mitään pahaa, jossei jotain hyvääkin. Sihvonen taisi kuitenkin olla ensimmäinen, joka sanoi ääneen totuuden tästä Rantasesta (myöhemmin myös Solmu Salminen Jatkoajassa). Rantasen ja kumppaneiden skandaalihakuinen, jääkiekkomaailmanseiska-mainen journalismi, jossa Jussi Paasi kehotti kaikkia junioreita ottamaan mallia Karalahden Poukkulaan kohdistamasta taklauksesta, on täyttä roskaa. Urheilulehtikin toki osaa raflaavat otsikot, mutta mielestäni Sihvonen ei lähde Rantasen, Paasin, Tuomisen ja ketänäitänyton -linjalle. Kaikki eivät jaksa Sihvosen pelikirja-analyyseja kuunnella, mielestäni ne ovat kuitenkin parempaa kamaa, kuin yököttävä valeanalyytikkojen epäjournalismi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ei mitään pahaa, jossei jotain hyvääkin. Sihvonen taisi kuitenkin olla ensimmäinen, joka sanoi ääneen totuuden tästä Rantasesta (myöhemmin myös Solmu Salminen Jatkoajassa). Rantasen ja kumppaneiden skandaalihakuinen, jääkiekkomaailmanseiska-mainen journalismi, jossa Jussi Paasi kehotti kaikkia junioreita ottamaan mallia Karalahden Poukkulaan kohdistamasta taklauksesta, on täyttä roskaa. Urheilulehtikin toki osaa raflaavat otsikot, mutta mielestäni Sihvonen ei lähde Rantasen, Paasin, Tuomisen ja ketänäitänyton -linjalle. Kaikki eivät jaksa Sihvosen pelikirja-analyyseja kuunnella, mielestäni ne ovat kuitenkin parempaa kamaa, kuin yököttävä valeanalyytikkojen epäjournalismi.

Ehkä näinkin, mutta noissa analyyseissa on ongelmana se että Petteri joko viihteellisistä syistä kannattaa yhdenlaista taktiikkaa ja tuo sitä jatkuvasti esille "analyyseissaan". Lisäksi tietenkin nämä henkilöajojahdit jotka oikeutetaan sillä että ajojahdin kohde ei ei peluuta sitä miellyttävää taktiikkaa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Mikäs juttu tää on (linkki Urheilulehden U-Studio):
Muhiiko Liigassa jättiyllätys? - - YouTube

Sihvonen jättämässä Urheilulehden? Onko tietoa, mitä Petteri meinaa tehdä jatkossa?

Jos näin, niin suuri menetys Urheilulehdelle. Mielestäni Petterin kirjoituksia on ollut mielenkiintoista lukea - tuhdin sisällön lisäksi ne ovat olleet aina kielellisesti erittäin ansiokkaita.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mikäs juttu tää on (linkki Urheilulehden U-Studio):
Muhiiko Liigassa jättiyllätys? - - YouTube

Sihvonen jättämässä Urheilulehden? Onko tietoa, mitä Petteri meinaa tehdä jatkossa?

Jos näin, niin suuri menetys Urheilulehdelle. Mielestäni Petterin kirjoituksia on ollut mielenkiintoista lukea - tuhdin sisällön lisäksi ne ovat olleet aina kielellisesti erittäin ansiokkaita.

Hieman urkittuani asioita sieltä täältä sain selville, että Petteri jättää Urheilulehden mutta se mitä mies tekee seuraavaksi, ei ole tiedossa. useat neuvottelut kesken.
 

Hermann63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Petteri Sivonen lähtee?

Hieman urkittuani asioita sieltä täältä sain selville, että Petteri jättää Urheilulehden mutta se mitä mies tekee seuraavaksi, ei ole tiedossa. useat neuvottelut kesken.

Jos näin on, ihmettelen kovasti Röngän toimintaa. Jääkiekkoanalyysit on Urheilulehden keskeisintä osaamista ja monen lukijan syy tilata lehti. Tässä on syntymässä tyhjiö pahimpaan paikkaan. Petteri on ylivoimaisesti paras pelin analysoija ja lajista kirjoittaja, sanoo muut opponentit mitä tahansa. Taitaapi loppua lehden tilaaminen tähän.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jos näin on, ihmettelen kovasti Röngän toimintaa. Jääkiekkoanalyysit on Urheilulehden keskeisintä osaamista ja monen lukijan syy tilata lehti. Tässä on syntymässä tyhjiö pahimpaan paikkaan. Petteri on ylivoimaisesti paras pelin analysoija ja lajista kirjoittaja, sanoo muut opponentit mitä tahansa. Taitaapi loppua lehden tilaaminen tähän.

Käsittääkseni Sihvonen itse halusi lähteä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Eihän tuo mikään uusi uutinen ole. Petteri itse kertoi asiasta tässä ketjussa aikaa sitten. Siitä, onko päätös Röngän, Petterin vai yhteinen, ei ole mitään mitään tietoa. Muistaakseni sanoi itse lähtevänsä, muuta noihin Petterin sanomisiin ei ole mitään luottamista, kuten hänen viimeisestä viestistään tähän ketjuun käy ilmi:

Tässä on nyt jokin väärinkäsitys nimimerkillä.

Minähän en ole missään kohtaan tähdännyt ammattivalmentajan uraan. Jos niin olisi ollut, en olisi mennyt ollenkaan opiskelemaan kirjallisuutta Turkuun. Tähtäsin alun alkaen siihen, että kirjoitan jääkiekosta. Olin onnekas, kun lopulta päädyin Urheilulehteen ja kutsumusammattiini.
Jokainen vähänkään lätkäpiireissä pyörinyt tietää, että Petteri on ollut lähes yhtä kova pyörimään liigajoukkueiden toimistojen tuulikaapeissa kuin Tami. Työt olisi kelvanneet, mutta ei ole ollut tarjolla. Tällä foorumilla Petteri löi aikoinaan vetoakin siitä, että valmentaa vielä ammatikseen. Vai meinasiko valmentaa talkoilla aikuisten sarjoissa?
Sata euroa vetoa, ettet valmenna kolmen vuoden sisällä Suomessa Mestiksessä, saati liigassa?
Kiinni veti.
Outoa vedonlyöntiä kaverilta, joka ei edes tähtää ammattivalmentajan uraan.

Samainen Petteri jätti myös avoimen työhakemuksen muistaakseni YLE:n urheiluruudun välityksellä HPK:n johdolle. Rautakorven jättäessä kerhon haastateltiin Petteriä asian tiimoilta ja haastattelun lopuksi toimittaja kysyi onko Petteri kiinnostunut ja käytettävissä vapautuvaa pestiä täytettäessä. Vastaus oli välittömästi myöntävä. Ei tärpännyt taaskaan, mutta perin outoa puhetta kaverilta, joka ei edes tähtää ammattivalmentajan uraan.
 
Viimeksi muokattu:

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Jokainen vähänkään lätkäpiireissä pyörinyt tietää, että Petteri on ollut lähes yhtä kova pyörimään liigajoukkueiden toimistojen tuulikaapeissa kuin Tami. Työt olisi kelvanneet, mutta ei ole ollut tarjolla. Tällä foorumilla Petteri löi aikoinaan vetoakin siitä, että valmentaa vielä ammatikseen. Vai meinasiko valmentaa talkoilla aikuisten sarjoissa?

Outoa vedonlyöntiä kaverilta, joka ei edes tähtää ammattivalmentajan uraan.

Samainen Petteri jätti myös avoimen työhakemuksen muistaakseni YLE:n urheiluruudun välityksellä HPK:n johdolle. Rautakorven jättäessä kerhon haastateltiin Petteriä asian tiimoilta ja haastattelun lopuksi toimittaja kysyi onko Petteri kiinnostunut ja käytettävissä vapautuvaa pestiä täytettäessä. Vastaus oli välittömästi myöntävä. Ei tärpännyt taaskaan, mutta perin outoa puhetta kaverilta, joka ei edes tähtää ammattivalmentajan uraan.

Lisätään vielä tämä Iltalehden uutinen:

Sihvonen uhoaa vielä valmentavansa SM-liigassa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös