Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 763 951
  • 12 927

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...TosiFani ei ole vastannut kysymykseeni siitä, minkälaista ajokoirakiekkoa Timo Lehkosen HPK esitti Porissa voittaessaan Ässät. Tosifanihan kertoi täällä, että HPK pelasi Porissa ajokoirakiekkoa. Toivoisi TosiFanin osallistuvan keskusteluun, kun tuollaisen väitteen täällä esitti. Urheilulehden Sihvosen jutun ja Timo Lehkosen ennen Jokerit-peliä antaman lausunnon mukaan HPK pelaa Timo Lehkosen alaisuudessa ajokoirakiekosta täysin päinvastaisella pelitavalla.

Minkä helvetin takia minä osallistuisin keskusteluun, jossa toinen osapuoli ei keskustele vaan copypasteaa juttujaan uudestaan ja uudestaan?

HPK lähti hyökkäyksiin pääasiassa nopeasti ja heitti kiekon keskialueelta ristikulmaan ja yritti painia sen itselleen, muistutti hyvin paljon Bluesia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Luin jutun uudestaan tämän sinun viestisi innoittamana. Minusta se on erinomainen analyysi Timo Lehkosen Meidän Pelistä. Mikäli haluaa tustustua timolehkoslaiseen Meidän Pelin versioon, on Sihvosen kirjoitus Urheilulehdessä siitä paras näkemäni versio. Itse asiassa en ole nähnyt kenenkään muun siitä edes kirjoittaneen. Mielenkiintoinen kappale on otsikoitu "ERO JALOSEEN" ja on lukemisen arvoinen, jos on kiinnostunut jääkiekon pelikirja-asioista. Tulee taas kerran mieleen, että oletkohan lukenut Sihvosen juttua ollenkaan.

Jos olisin niin läheinen jollekin kirjoittajalle kuin sinä siffa olet Petteri Sihvoselle, niin oma moraalini ei venyisi kehumaan tai moittimaan kirjoituksia ollenkaan. Olisin omasta mielestäni jäävi asiassa, mutta kukin tyylillään.
Perseennuolemisen voi tehdä hyvin tai huonosti. Sihvonen tekee sen UL-jutussaan 2.2.2012 Timo Lehkosesta hyvin ja perusteellisesti, en kiellä asiaa.
 

gordion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Veto
Tämä voi olla täysin tyhmä kysymys, mutta koska en löydä vastausta, kysyn: Mikä mies on tämä nimimerkki siffa, joka kirjoittaa täysin kritiikittä pelkkää ylistystä Petteri Sihvosesta? Lähisukulainen? Onko asia täällä ns. julkinen?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tämä voi olla täysin tyhmä kysymys, mutta koska en löydä vastausta, kysyn: Mikä mies on tämä nimimerkki siffa, joka kirjoittaa täysin kritiikittä pelkkää ylistystä Petteri Sihvosesta? Lähisukulainen? Onko asia täällä ns. julkinen?

Tämä on vähän sellainen "pyhä kolminaisuus"-juttu, josta uupuu ns. hyvä henki meitä muita poloisia kirjoittajia kohtaan aika ajoin ja kaikki keinot sallittuja.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tämä voi olla täysin tyhmä kysymys, mutta koska en löydä vastausta, kysyn: Mikä mies on tämä nimimerkki siffa, joka kirjoittaa täysin kritiikittä pelkkää ylistystä Petteri Sihvosesta? Lähisukulainen? Onko asia täällä ns. julkinen?

Kun näytät olevan kiinnostunut nimimerkin henkilöllisyydestä keskustelupalstalla, jossa keskustellaan nimettöminä ja sääntöjen 10§ kertoo, mitä nimettömyys tarkoittaa, niin paras vastaaja tähän kysymykseesi lienen minä, joka käytän täällä nimimerkkiä siffa.

Olen ottanut kirjoituksissani kantaa alkuvuosina kannattamani jääkiekkoseuran, KooKoon, asioihin. Siellä käytiin aikoinaan vilkkaita keskusteluja liittyen Kookoon jääkiekkomenestykseen ja seuran erivaiheisiin organisaatiomuutoksiin. Sitten muutin Seinäjoelle, lakeuksille. Sport tuli luonnollisesti jääkiekkoseuraksi, jota kannatin. Sportin sivuilla jatkoin vilkasta mielipiteen vaihtoa varsinkin Juhani Tammisen asemasta Sportin päävalmentajana. Sportin osiosta löytyy useita viestiketjuja, joihin osallistui useiden SM-liigaseurojen ja Mestis-seurojen kannattajia. Painopiste Mestis-seurojen viestiketjujen keskusteluissa siirtyi KooKoosta Sportiin. Muutama kymmenen sivua keskusteltiin Tamin lisäksi laajasti Sportin hallinto- ja talouskysymyksistä. Jääkiekon lisäksi olen osallistunut JA:ssa yhteiskunnallisiin keskusteluihin yleisestä asevelvollisuudesta aina presidentinvaaleihin. Tämän viestiketjun nimimerkin kanssa olin presidentinvaaleissa eri puolille, olin avoimesti Sauli Niinistön kannattaja, kun taas Petteri Sihvonen oli julkisesti Pekka Haaviston kannattajana. Paavo Väyrynen sai minulta myös kannatusta, koska hän oli minusta oikea vastavoima Perussuomalaisten nousun kääntämiseksi jyrkkään laskuun. Urheilua käsittävistä viestiketjuista olen kiinnostunut jääkiekon (SM-liiga, Mestis, NHL ja maajoukkueet) lisäksi kamppailulajeista, jalkapallosta, kaikista olympialajeista ja käynyt niistä keskusteluja täällä. Tuossa nyt vain muutama mielenkiintoni kohteita, joihin olen osallistunut.

Tarkentaisitko tarkemmin yksilöiden niitä asioita, joissa olen kritiikittömästi suhtautunut Petteri Sihvoseen, niin voidaan keskustella niistä lisää. Itselleni tulevat laajoina teemoina pelikirjakeskustelut, jotka Petteri Sihvonen käynnisti Suomessa Urheilulehdessä Jukka Röngän mediastrategian ansiosta ja sen seurauksena. Nuori Suomi oli/on aihe, josta olen ollut Petteri Sihvosen kanssa täysin samaa mieltä jo ennen kuin hän aloitti Nuori Suomi kritiikkinsä ainoana jääkiekkoihmisenä julkisuudessa Urheilulehdessä vuonna 2004. Hannu Aravirrasta, Raimo Summasesta, Jukka Jalosesta, Juhani Tammisesta, Kai Suikkasesta, Pekka Virrasta, Timo Lehkosesta ja monista muista jääkiekkovalmentajista olen ollut Petteri Sihvosen kanssa pääosin samaa mieltä. Olin jopa ansioituneen NHL-valmentajan, Alpo Suhosen, kanssa eri mieltä jääkiekkoon kuuluvista tappeluista ja Petteri Sihvosen kanssa samaa mieltä siitä, että tappelut kuuluvat jääkiekkoon. Jään odottamaan sinulta lisää yksilöityjä asioita, joissa olen sinun mielestäsi täysin kritiikittömästi suhtautunut Petteri Sihvosen kirjoituksiin ja muihin julkisiin esiintymisiin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petteri Sihvonen on valeanalysoija ja hän viljelee vain omaa mielipidettään välittämättä toisten vastakkaisista päätelmistä tuon taivaallista. Petteri on viimeisimmässä U-studion pelikirjasilmänkääntötempussaan, ei siis ''koulussaan'' kuten hän uutisensa otsikoi, analysoinut HIFK:n nykyisiä otteita jälleen pelkästään oman agendansa pohjalta yhdellä tilanteelle, jossa HIFK:lla oli vastassa mestistason Ilves. Tilanteessa Ilves yksinkertaisesti karvaa itsensä ulos, eikä tuo tilanne edusta viivelähtöjen perustilannetta oikeudenmukaisesti, esim aiemmin tänä kautena, kun HIFK lähti PS:n mieliksi omista pelkästään hitailla lähdöillä vastustajat onnistuivat tyrehdyttämään HIFK:n pelin aivan totaalisesti ja tulokset olivatkin sen mukaisia. Nyt kun HIFK on voittanut pelejään suvereeneilla otteilla pelaten kiekkoa nopeasti vastustajan päätyyn ja karvaten kiekon lankusta asti aiheuttaen näin vastustajille todella tukalat olot, HIFK on PS:n mukaan tehnyt jääkiekolle antipalveluksen. Nyt siis, kun HIFK pelaa vihdoin pelaajamateriaalinsa edellyttämällä tavalla joukkue pelaa väärin, kun se ei toteuta heikommille joukkueille suunnattua ''Meidän peliä''?

Täällä moni on todennut ''Meidän pelin'' olevan lähinnä ajattelutapa pelistä, jossa pelaajat toimivat nopeasti vaistojensa varassa jne. eikä ''Meidän peli'' siis koskisikaan pelitapaa. Petteri Sihvosen puheista tosin saa kuvan, että ''Meidän peli'' olisi pelkästään pelitapa sidonnainen käsite eikä muut kuin pelkät hitaat lähdöt maalintakaa olisi hyväksyttäviä, ihan sama mikä joukkueen pelaajamateriaali on. Tässä ajattelutavassa ei ole mitään järkeä, toistan, ei mitään järkeä. Mitähän Petteri oikein hakee takaa näillä päättömillä toistoillaan? Jo pelkästään tällä Jatkoajan palstalla moni kirjoittaja on mennyt ohi Petteri Sihvosesta pelin analysoinnissa, kun asiaan osataan antaa monta erilaista puolueetonta näkökohtaa.

Linkki PS:n juttuun, jossa on jälleen kerran raflaava otsikko...
 

Fordél

Jäsen
Täällä moni on todennut ''Meidän pelin'' olevan lähinnä ajattelutapa pelistä, jossa pelaajat toimivat nopeasti vaistojensa varassa jne. eikä ''Meidän peli'' siis koskisikaan pelitapaa. Petteri Sihvosen puheista tosin saa kuvan, että ''Meidän peli'' olisi pelkästään pelitapa sidonnainen käsite eikä muut kuin pelkät hitaat lähdöt maalintakaa olisi hyväksyttäviä, ihan sama mikä joukkueen pelaajamateriaali on.

Siitä samaa mieltä, että Sihvosen puheista saa sen kuvan, että Meidän Peli on hyvin pelitapasidonnainen juttu. Näin toki on jos puhutaa Jukka Jalosen pelitavasta Meidän Pelinä. Sen sijaan jos taas puhutaan siitä Meidän Pelistä, jota Jääkiekkoliitto on vienyt kentälle niin kyse on paljon laajemmasta kokonaisuudesta kuin yksittäisestä pelitavasta. Kyse on esim. siitä, että pelaajat osaavat reagoida oikein ja yhtenäisesti pelin sisäisiin tapahtumiin.

Mitä tulee taas siihen, että Sihvosen mukaan pelkät hitaat lähdöt maalin takaa olisivat hyväksyttäviä niin se ei pidä paikkaansa. Eihän näin ole edes Jalosenkaan pelitavassa, jota Sihvonen jumaloi. Kyse on pelin rytmittämisestä, johon kuuluu viivelähdöt, mutta monelta jengiltä ne jää tekemättä, kun nämä jengit puskevat koko ajan nopeasti ylöspäin. Tästä Sihvonen ei tykkää sitten yhtään ja siksi hänen agendallaan tuntuvat nyt jopa ylikorostuvan nämä viivelähdöt.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos meidän peli on vain Jukka Jalosen pelitapa, niin se kuolee aika nopeasti pois, kun ja jos Jukka Jalonen lähtee esim. syksyllä 2013 ulkomaille päävalmentamaan jonkun muun sarjan joukkuetta kuin suomalaista seurajoukkuetta. Jos se on enemmän kuin "jukka jalosen" pelitapa, niin se voi hyvin tulevinakin vuosina, Jalosen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Viime vuonna Sihvosen lokaämpärin tähtäinten takana oli Jokerit, Westerlund ja Kekäläinen - "mies, joka ei ole valmentanut päivääkään". Nyt, tämänvuotisilla agendoilla, kohteeksi on valikoitumassa HIFK ja Matikainen.

Viime vuoden epätoivoista ristiretkeä seuranneena voin antaa HIFK:n kannattajille sen neuvon, että kannattaa ihan oikeasti ensin tajuta, kuinka surkeita Sihvosen argumentit ovat, ja sitten vasta provosoitua, jos vielä tekee mieli.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime vuoden epätoivoista ristiretkeä seuranneena voin antaa HIFK:n kannattajille sen neuvon, että kannattaa ihan oikeasti ensin tajuta, kuinka surkeita Sihvosen argumentit ovat, ja sitten vasta provosoitua, jos vielä tekee mieli.

Sihvonenhan aloitti oman ristiretkensä HIFK:ta vastaan jo Doug Sheddenin kautena 2005-2006, jolloin tosin HIFK oli sijaiskärsijänä PS:n suunnatessa vihansa jo henkilökohtaisuuksiin menemällä Dougin tölvinnässä. Sitä en ymmärrä tämän valeanalysoijan ajatuksenjuoksussa, että minkä takia hän ei kykene käsittelemään asioita puolueettomasti ilman kiihkoa. Jos pystysuunnan jääkiekko oikein toteutettuna tuottaa paremman pelaajamateriaalin omaavalle joukkueelle paremman tuloksen kuin jatkuvilla viivelähdöillä pelaaminen niin eikö tuo pystysuunnan kiekko ole silloin paras tapa peluuttaa pelaajamateriaalilta muita parempia joukkueita? Nythän tosin HIFK ei pelaa pelkästään nopeita kiekkoja ''ylös'' vaan se lähtee myös tilanteen sitä vaatiessa hitailla lähdöillä oman maalintakaa ja oman järjenjuoksuni mukaan tämä on kaikista paras tilanne, useat variaatiot pelitavassa mahdollistavat paljon monipuolisemman lähestymistavan peliin.

Tämä PS:n jatkuva musta-valkoinen lähestymistapa on jo todella turhamaista egon kasvattamista. PS:n tavoitehan oli näillä jyrkillä mielipiteillään saada aikaan keskustelua pelitavasta normikatsojissakin, tässä hän on jo onnistunut, joten miksi hän jatkaa vieläkin ristiretkeään? Eikö oikeilla asioilla puhumisella saisi uuden ulottuvuuden pelitapakeskusteluun tämän jatkuvan saman paskan jankkaamisen sijasta?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitä tulee taas siihen, että Sihvosen mukaan pelkät hitaat lähdöt maalin takaa olisivat hyväksyttäviä niin se ei pidä paikkaansa. Eihän näin ole edes Jalosenkaan pelitavassa, jota Sihvonen jumaloi. Kyse on pelin rytmittämisestä, johon kuuluu viivelähdöt, mutta monelta jengiltä ne jää tekemättä, kun nämä jengit puskevat koko ajan nopeasti ylöspäin. Tästä Sihvonen ei tykkää sitten yhtään ja siksi hänen agendallaan tuntuvat nyt jopa ylikorostuvan nämä viivelähdöt.

Meidän Pelissä, niinkuin kaikissa muissakin pelitavoissa, lähdetään aina eniten ylöspäin nopeasti ja puolinopeasti (pakki-pakki). Meidän Pelissä hyökkäyksiä rytmitetään HVP-hyökkäyksiinlähdöillä pääosin silloin, kun hyökätään organisoitunutta puolustusta vastaan. Viivelähtöjä Jukka Jalosen optimaalisessa hyökkäyksiinlähtöjen rytmittämisessä on vain se kuuluisa noin seitsemän/erä. On täysin asiantuntematonta väittää täällä, että Petteri Sihvonen vaatii jatkuvasti lähdettävän viiveellä omista ylös (tämä ei koske Fordélia). Petteri Sihvonen on Jukka Jalosen Meidän Pelin kannattaja. Meidän Pelissä viivelähdöt ovat tilastointini perusteella toiseksi vähiten käytettyjä hyökkäyksiinlähtöjä. Meidän Pelissä lähdetään omista ylöspäin eniten nopeasti ja puolinopeasti, palauttaminen on noussut toiseksi yleisimmäksi hyökkäyksiinlähdöksi, viivelähtöjä on seuraavaksi eniten ja hidastaminen (H=pakki-pakki-pakki...) on nykyisin vähiten käytetty hyökkäystapa omalta puolustusalueelta hyökkäyksiin lähdettäessä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Tämä PS:n jatkuva musta-valkoinen lähestymistapa on jo todella turhamaista egon kasvattamista. PS:n tavoitehan oli näillä jyrkillä mielipiteillään saada aikaan keskustelua pelitavasta normikatsojissakin, tässä hän on jo onnistunut, joten miksi hän jatkaa vieläkin ristiretkeään? Eikö oikeilla asioilla puhumisella saisi uuden ulottuvuuden pelitapakeskusteluun tämän jatkuvan saman paskan jankkaamisen sijasta?

Minusta kyse on Sihvosen egosta ja hänen minäkuvastaan, mikä on saanut viimeisen noin kymmenenvuoden aikana aika monia kolhuja. On tullut ammatillisia epäonnistumisia, perhe-elämässä on ollut vaikeaa eikä julkisuuskaan ole kohdellut kovin pehmein ottein häntä. Kun tähän lisätään lähes koko suomalaisenjääkiekkoskenen halveksunta, niin tuloksena on katkeroitunut, keski-ikäinen mies, joka purkaa katkeruuttaan ja tuskaansa Röngän luoman alter egon, Johtava Analyytikko -Sihvonen, kautta julkisuudessa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Minusta kyse on Sihvosen egosta ja hänen minäkuvastaan, mikä on saanut viimeisen noin kymmenenvuoden aikana aika monia kolhuja. On tullut ammatillisia epäonnistumisia, perhe-elämässä on ollut vaikeaa eikä julkisuuskaan ole kohdellut kovin pehmein ottein häntä. Kun tähän lisätään lähes koko suomalaisenjääkiekkoskenen halveksunta, niin tuloksena on katkeroitunut, keski-ikäinen mies, joka purkaa katkeruuttaan ja tuskaansa Röngän luoman alter egon, Johtava Analyytikko -Sihvonen, kautta julkisuudessa.

Kunnioitan TosiFanin näkemystä Petteri Sihvosesta, vaikka omani on täysin erilainen. Olen seurannut, että Petteri Sihvonen on käynyt keskusteluja Urheilulehden toimittajana UL:n medioissa sekä aikoinaan Urheilukanavalla kaikkien suomalaisten merkittävien jääkiekkoihmisten kanssa. Näiden kovan tason jääkiekkotekijöiden suhteen en ole havainnut minkäänlaista halveksuntaa, vaikka erimielisyyksiä on ollut, joskus hyvin merkittäviäkin. Tarkentaisitko tuota käyttämääsi määritelmää lähes koko suomalaisjääkiekkoskenen halveksunnasta?

Mistä olet tullut käsitykseen katkerasta, keski-ikäisestä miehestä? Tänne linkitettiin joku aika sitten Petteri Sihvosen 1995 tekemä Mediapelikirja. Minusta sen kohdat ovat matkan varrella toteutuneet lähes 100%:sti. Jääkiekossa hänellä on pitkä pelaaja- ja valmentaura vuodesta 1975 alkaen, mikä on katkennut vain kaudeksi 2004-2005, jolloin Rönkä otti hänet mielipuuhaansa jääkiekosta kirjoittavaksi analyytikoksi ja tapansa mukaan hän panosti silloin yhden kauden hyvässä opissa urheilujournalismiin. Täälläpäin odotellaan hyvävoimaista ja -tuulista energiapakkausta jääkiekkokauden päätyttyä (NHL:n finaalipeleihin) maataloustöihin mumman tilalle. Talven halot tulisi pilkkoa parin päivän aikana. Jatko-opiskelujakin tämä sinun katkeraksi keski-ikäiseksi tunnistama henkilö tekee kuulemma täysin suunnitelman mukaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Tämä voi olla täysin tyhmä kysymys, mutta koska en löydä vastausta, kysyn: Mikä mies on tämä nimimerkki siffa, joka kirjoittaa täysin kritiikittä pelkkää ylistystä Petteri Sihvosesta? Lähisukulainen? Onko asia täällä ns. julkinen?

Ei ole mikään julkinen asia. Petteri Sihvosen faijan lempinimi on Siffa, jolla taas ei ole mitään tekemistä nimimerkki siffan kanssa. Käsittääkseni siffa on maalaistalon renki ja Siffa puolestaan on Petteri Sihvosen isä. Tosin Petteri Sihvonen käyttää nimimerkki siffan tekemiä HVP-taulukoita duunissaan, Siffan taulukoista ja niiden käytöstä ei ole kenelläkään julkista tietoa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mistä olet tullut käsitykseen katkerasta, keski-ikäisestä miehestä? Tänne linkitettiin joku aika sitten Petteri Sihvosen 1995 tekemä Mediapelikirja. Minusta sen kohdat ovat matkan varrella toteutuneet lähes 100%:sti. Jääkiekossa hänellä on pitkä pelaaja- ja valmentaura vuodesta 1975 alkaen, mikä on katkennut vain kaudeksi 2004-2005, jolloin Rönkä otti hänet mielipuuhaansa jääkiekosta kirjoittavaksi analyytikoksi ja tapansa mukaan hän panosti silloin yhden kauden hyvässä opissa urheilujournalismiin. Täälläpäin odotellaan hyvävoimaista ja -tuulista energiapakkausta jääkiekkokauden päätyttyä (NHL:n finaalipeleihin) maataloustöihin mumman tilalle. Talven halot tulisi pilkkoa parin päivän aikana. Jatko-opiskelujakin tämä sinun katkeraksi keski-ikäiseksi tunnistama henkilö tekee kuulemma täysin suunnitelman mukaisesti.

Eikös Petteri myöntänyt blogissaan, että joutui aikalailla modifioimaan mediapelikirjaansa jälkikäteen, joten ei ihme että toteutuma on tuo lähes 100%. Mediapelikirjan Petterille lähetti nimenomaan isä Siffa, joka Petterin juttujen perusteella tekee nykyään myös tätä pistämätöntä HVP-analyysia. Joten hienoa siffa, työsi ei ole mennyt hukkaan ja olet saanut ainakin yhden seuraajan Pohjanmaalta jatkamaan uraauurtavaa tilastointityötäsi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eikös Petteri myöntänyt blogissaan, että joutui aikalailla modifioimaan mediapelikirjaansa jälkikäteen, joten ei ihme että toteutuma on tuo lähes 100%. Mediapelikirjan Petterille lähetti nimenomaan isä Siffa, joka Petterin juttujen perusteella tekee nykyään myös tätä pistämätöntä HVP-analyysia. Joten hienoa siffa, työsi ei ole mennyt hukkaan ja olet saanut ainakin yhden seuraajan Pohjanmaalta jatkamaan uraauurtavaa tilastointityötäsi.

Jääkiekossa olen tehnyt ns. virallista tilastointia jo kauan sitten. Nykyinen HVP-tilastointini pohjana ovat Urheilulehden pelikirjajutut, joita olen UL:stä lukenut pian 8 vuotta. Urheilulehden pelikirjaartikkeleiden pohjalta tein ennen HVP-tilastointia mm. tilastointia rintamahyökkäyksistä kaikilta kaistoilta kenttä leveänä. Myös se kiinnosti, mihin joukkueet syöttivät avaussyöttönsä, laitureille tai senttereille. Eräs mielenkiintoisimmista tilastoinneistani oli syöttöketjujen pituus eli se, kuinka monta syöttöä meni milläkin joukkueella peräkkäin omille. Oli jääkiekkopelejä, joissa nopeasti pystyyn pelanneet joukkueet eivät saaneet keskim. yhtä syöttöä omille. Leverkusen-Barcelonan pelistä tein vähän aikaan sitten syöttöketjujen pituustilastoinnin. Barcelona pelasi 1. puoliajan peräti keskim. yli 7 syötön syöttöketjuja (max 36), kun taas Leverkusenin nopea peli ylöspäin tuotti juuri ja juuri keskim. yhden perille menneen syötön. Teemu Selänteen pelaamisesta syntyi sen verran keskustelua, että tilastoin Anaheimin oikean laiturin,Teemun, olleen pakin avaussyöttöhetkellä 10 kertaa oikeassa laidassa, kymmenen kertaa vasemmassa laidassa ja 9 kertaa keskustassa sentterin tontilla. Teemulla on tilastointini mukaan pelitavan selkeä muutos edessä, mikäli hänet valitaan omiin MM-kisoihin. Tuossa nyt pintaraapaisu kaikkeen siihen, mitä olen eri pallopeleistä tehnyt pelejä katsellessani tilastoja. Nyt on meneillään tämä HVP-tilastointi, mikä paljastaa itselleni joukkueiden hyökkäyksien rytmittämisen. Joukkueet hyökkäävät ottelua kohden 140-220 kertaa riippuen hyökkäyksiinlähtöjen nopeudesta. HVP-määrät ovat aina jokaisella joukkueella huomattavasti pienemmät kuin nopeat ja puolinopeat hyökkäykset. Pohjanmaalta en tunne niin hyvin jääkiekkoihmisiä, että tietäisin yhtäkään, joka tekisi esim. HVP-tilastointia. Sen sijaan Sportin, S-Kiekon ja maakunnan joukkueiden sarjaotteluista tehdään sitä virallista tilastointia, johon itsellänikin oli tilaisuus osallistua jo aikoinaan Imatran Näreharjun upouudessa katetussa jäähallissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
..Tarkentaisitko tuota käyttämääsi määritelmää lähes koko suomalaisjääkiekkoskenen halveksunnasta?

Mistä olet tullut käsitykseen katkerasta, keski-ikäisestä miehestä?...

...Täälläpäin odotellaan hyvävoimaista ja -tuulista energiapakkausta jääkiekkokauden päätyttyä (NHL:n finaalipeleihin) maataloustöihin mumman tilalle...

Halveksunta on ehkä liian kova määritelmä, nonseleerus on ehkä oikeampi. Se näkyy monien SM-liigavalmentajien, jääkiekkokommentaattoreiden ja pelaajien kommenteissa. P. Sihvonen on yksisilmäisyydellään ja räävittömyydellään tilanteen, jossa hän on jatkuvasti oppositiossa. Viimeksi tätä tapahtui 18.2. HS:ssa Matikaisen toimesta, kun hän puhui "Miesten Pelistä". Ruotsin EHT-turnauksen studiossa Tamminen ja Dufva tyrmäsivät yksisilmäisen ajattelun pelitavan kohdalla. Tammikuussa Hockey Nightin pyöreässä pöydässä V. Rantanen naureskeli Sihvosta. Toisaalta tässä ketjussa keskustelee sitä jääkiekkoskeneä...

Käsitys keski-ikäisestä, katkerasta miehestä on muodostunut tällä palstalla käydystä keskustelusta, P. Sihvoselta saamistani yksitysiviesteistä ja Sihvosen julkisesta esiintymisestä. Hän ei pysty mitenkään pysymään asiassa, vaan hänen täytyy toistuvasti mennä henkilökohtaisuuksiin, aivan kun hän pelkäisi vastapuolta. Tämä jatkuva henkilkohtaisuuksiin meneminen ja yritys nostaa itseään toistuvasti jalustalle tuo mieleen ihmisen, joka on pettynyt saavutuksiinsa jääkiekkovalmentamisen saralla. Pitää jatkuvasti vakuutella itselleen, että minä tekisin tuon paremmin, on sitten kysymys valmentamisesta tai toimittajan hommista. Itseasiassa P. Sihvonen olisi hyvä, ehkä jopa loistava, jääkiekkotoimittaja, mikäli hän tyytyisi siihen. Hän esimerkiksi vei Hockey Nightin keskustelussa V. Rantasta tietopuolella 100 - 0, mutta sortui taas epävarmuuttaan henkilökohtaisuuksiin.

Mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseella? Joko julkinen salaisuus on siis julkinen?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siitä samaa mieltä, että Sihvosen puheista saa sen kuvan, että Meidän Peli on hyvin pelitapasidonnainen juttu. Näin toki on jos puhutaa Jukka Jalosen pelitavasta Meidän Pelinä. Sen sijaan jos taas puhutaan siitä Meidän Pelistä, jota Jääkiekkoliitto on vienyt kentälle niin kyse on paljon laajemmasta kokonaisuudesta kuin yksittäisestä pelitavasta. Kyse on esim. siitä, että pelaajat osaavat reagoida oikein ja yhtenäisesti pelin sisäisiin tapahtumiin.

Pistänpä heti tuoreeltaan Lauri Marjamäen tuoreimman käsityksen Meidän Pelistä. Tilastointini perusteella Marjamäki on juuri nyt vahvasti Jukka Jalosen Meidän Pelin linjoilla lähdettäessä hyökkäyksiin omalta puolustusalueelta. Esitän tämän HVP-tilastointini niin kauan, kun joku nimimerkki keksii paremman tavan analysoida peliä, samalla, kun sitä katsoo, kuin Petteri Sihvosen Urheilulehdessä esittämä HVP-tilastointi. Marjamäki peluutti Blues-KalPa erän HVP-luvuilla 5+7+10=22 kiekkokontrollitekoa omista lähdettäessä. Viiveitä oli siis se kuuluisa 7 erässä, jossa pelattiin 6 minuuttia yv/av-peliä, jonka aikana en HVP:tä tilastoi.

Edit: Petteri Sihvosen HVP-tilastointi on lahjomaton. Blues on Meidän Pelin jäljillä vahvasti, kun pudotuspelit lähestyvät. Toisen erän HVP:t Bluesilta 4+6+8=18. KalPan peli on tilastoinnin perusteella entistä tilan tekemistä palauttelemalla (P), KalPa on palauttanut nyt kahdessa erässä 24 kertaa. Jäkiekko on muuttunut radikaalisti 1990-luvun menetyskiekosta, jossa palauttaminen oli ehdottomasti kielletty.
 
Viimeksi muokattu:
Tammikuussa Hockey Nightin pyöreässä pöydässä V. Rantanen naureskeli Sihvosta.

Älä nyt hyvä mies nosta Vesa Rantasta esiin tällaisessa yhteydessä. Nuo muut luettelemasi kaverit olivat sentään enemmän tai vähemmän menestystä niittäneitä valmentajia, joiden lajitietämys on varmasti ihan eri kaliiperia kuin Rantasella.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ruotsin EHT-turnauksen studiossa Tamminen ja Dufva tyrmäsivät yksisilmäisen ajattelun pelitavan kohdalla.

Tästä olisi hyvä tietää lisää. Miten Tammisen ja Dufvan kommentit EHT-turnauksen studiossa liittyivät Petteri Sihvoseen?

Käsitys keski-ikäisestä, katkerasta miehestä on muodostunut tällä palstalla käydystä keskustelusta, P. Sihvoselta saamistani yksitysiviesteistä ja Sihvosen julkisesta esiintymisestä. Hän ei pysty mitenkään pysymään asiassa, vaan hänen täytyy toistuvasti mennä henkilökohtaisuuksiin, aivan kun hän pelkäisi vastapuolta.

Tämä selittääkin suhtautumisesi Sihvoseen. Sinähän kävit keskustelun hänen kanssaan juniorien kiertoharjoittelusta, jota esittelit täällä. Eikö Sihvonen kirjoittanut sinulle siitä kiertoharjoittelusta oman käsityksensä asiallisesti? Pelkäsi hän sinun asiantuntumustasi tuossa väittelyssänne? En tiedä, minkälainen tausta sinulla on jääkiekkovalmentajana ja ko. tapauksessa juniorien valmentajana, mutta Sihvosen valmentajaurasta olen tänne vastannut ja se on kestänyt yhtä kautta lukuunottamatta 14 vuotta käsittäen juniorivalmennusta, Suomisarja-, Mestis- ja SM-liigavalmennusta. Pelaajataustaa hänellä on junioreista Mestikseen ja SM-liigaan saakka.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Viime vuoden epätoivoista ristiretkeä seuranneena voin antaa HIFK:n kannattajille sen neuvon, että kannattaa ihan oikeasti ensin tajuta, kuinka surkeita Sihvosen argumentit ovat, ja sitten vasta provosoitua, jos vielä tekee mieli.

Provosoitua? Mistä pitäisi provosoitua, tai mitä provosoitumista asiassa on?

En ymmärrä mitä provosoitumista siinä on jos Sihvosen mielestä Matikaisen pelikirja ei ole paras mahdollinen mutta esimerkiksi itse on tyytyväinen Matikaisen pelikirjaan ja peluuttamiseen. Eikö saisi olla erinlaisia mielipiteitä pelistä ja pelikirjoista, tai eikö niitä saisi ilmaista? Edelleen miski jonkun joukkueen fanin pitäisi siitä provosoitua että joku arvostelee Matikaisen pelikirjaa? Eikö ole jopa vähän vaarallista ruveta ajattelemaan niin että oman fanittamansa joukkueen valmentaja on kaiken arvostelun yläpuolella, jostain tälläisestä ajattelusta kai kumpuaa tilanne jossa provosoiduttaisiin.

Sekin on aika kummalista että Mika Kortelaisen mielestä Sihvonen provosoi jos kirjoittaa kuitenkin täysin perustellun, perustuen pelillisiin asioihin, artikkelin siitä miksi Selännettä ei pitäisi valita MM-kisoihin. Ei ota mitään kantaa itse argumentteihin vaan kuittaa homman pelkäksi provoiluksi. Se on tietenkin selvää että voi olla eri mieltä mutta jotenkin ihmeellistä ajattelua että toista mieltä oleva automaattisesti provosoi.

Tietyllä tavalla tälläinen on perinteistä suomalaista ajattelua, pitää olla konsensus. Jukka Pakkanen joskus sanoi että Suomessa turhaan mietitään kritisoijan motiiveja ja vastaavia, että kohteelle motiivin ei pitäisi vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Tämä selittääkin suhtautumisesi Sihvoseen. Sinähän kävit keskustelun hänen kanssaan juniorien kiertoharjoittelusta, jota esittelit täällä...

Taas kerran ei, kysymys on kokonaisuudesta, P. Sihvosen keskustelutavasta tällä palstalla, hänen lähettämistä yksityisviesteistä ja ennen kaikkea hänen julkisista esiintymisistään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älä nyt hyvä mies nosta Vesa Rantasta esiin tällaisessa yhteydessä. Nuo muut luettelemasi kaverit olivat sentään enemmän tai vähemmän menestystä niittäneitä valmentajia, joiden lajitietämys on varmasti ihan eri kaliiperia kuin Rantasella.

Sihvonen vie Rantasta 100 - 0 lajitietämyksessä, kysymys onkin keskustelun hengestä, mikä oli lähtökohdiltaan hyvin vihamielinen.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Taas kerran ei, kysymys on kokonaisuudesta, P. Sihvosen keskustelutavasta tällä palstalla, hänen lähettämistä yksityisviesteistä ja ennen kaikkea hänen julkisista esiintymisistään.

Näinpä. Maailmanhistoria on täynnä esimerkkejä ihmisistä, jotka mahdollisesti tietävät jotain asioista, mutta keiden ulosanti on yksinkertaisesti niin heikkoa (ulosanniltaan) ettei saa sitä tuotua muille esille.

On kokonaan eri asia keskustella asioista esimerkiksi perheen kesken joulupöydän äärellä tai isukin kanssa puutöitä tehdessä, kun esimerkiksi kirjoittaa samasta asiasta asiallisesti, objektiivisesti, kiihkottomasti ja ilman mitään agendaa suuremmalle yleisölle. Toimittajan duunissa nämä jälkimmäiset vaatimukset korostuvat entisestään.

Ja pyrkimys hyviin käytöstapoihin auttaa näin muutenkin elämässä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Taas kerran ei, kysymys on kokonaisuudesta, P. Sihvosen keskustelutavasta tällä palstalla, hänen lähettämistä yksityisviesteistä ja ennen kaikkea hänen julkisista esiintymisistään.

Kävin kertaamassa sinun ja Petteri Sihvosen sananvaihdon tässä viestiketjussa viime syksyltä. Sinä siellä esitit keskustelun jatkamista yksityisviestein ja ilmeisesti sitten olette myös näin tehneet, kun viittaat Sihvosen lähettämiin yksityisviesteihin. Kokonaisuus syntyy yksityiskohdista ja sen takia esim. halusin väitteellesi, että Tamminen ja Dufva olisivat viitanneet EHT-turnauksen studiossa Petteri Sihvoseen, lisäselvitystä. Et kuitenkaan pysty ilmeisesti väitettäsi tarkemmin yksilöimään, jotta se olisi yksi palanen sitä Sihvosen persoonan julkista kokonaisuutta, mitä niin kovasti haluat kritisoida.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös