Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 761 520
  • 12 920

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää pitää mielessä, että Suomen Euroopassa pelaavista pelaajista tasan yksi(Mikael Granlund) pystyy omalla henkilökohtaisella taidollaan loihtimaan tasaisesti paikkoja vastustajan alueella. Venäjällä taas noita taitavia kavereita on useampi ja tällöin niiden onkin helpompi pelata tuota peliä mitä he nyt pelaavatkin. Suomen taas on jotenkin kompensoitava omaa heikompaa materiaalia ja tässä nouseekin esiin kova joukkuepelaaminen, loppuun asti yrittäminen ja pelin ''tappaminen'' kiekkokontrollilla, ''Meidän pelillä''.

Se on mielestäni täysin paskapuhetta, että tämä Suomen pelaama jääkiekko olisi, jotenkin ylivertaista pelaamista maailmalla, kun se ei yksinkertaisesti ilmaistuna sitä ole. Se on tällä hetkellä optimaalinen pelitapa Suomen tapaiselle jääkiekkojoukkueelle, joka on materiaalinsa puolesta altavastaajan asemassa. Ei enempää eikä vähempää.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Meidän Pelistä on keskusteltu tässä viestiketjussa sivutolkulla, joten katsaus Suomi-Venäjä peliin antanee siihen lisävalaistusta.

Eilinen peli oli hyvää valmistautumista kauden päätavoitteeseen eli MM-kisoihin. Jukka Jalonen sanoi tv:ssä ennen ottelua olevansa tyytyväinen, jos pystytään pelaamaan ns. Meidän Peliä. Ottelun 1. erätauolla Tami oli vaikuttunut Suomen hyvästä peli-ilmeestä ja sanoi, että on pysyttävä uskollisena omalle pelitavalle, tälle ns. Meidän Pelille. Ottelun jälkeen valmentajat Jukka Jalonen ja Pasi Nurminen olivat tyytyväisiä, koska peli oli parantunut Moskovan turnauksesta ja saatiin riittävästi maalipaikkoja aikaan. Molemmat totesivat, että maalit jäivät puuttumaan, mutta muuten oli hyvä peli (omiin MM-kisoihin valmistavana pelinä).

Jukka Jalonen ja Meidän Peli on prosessi kohti kotikisoja. Ensimmäisen erän Meidän Pelin pelisuunnitelma näkyi selvästi kotikatsomoihin saakka. Tarkoitus oli pelata vahvaa kiekkokontrollia ja rytmittää peliä HVP-hyökkäyksiinlähdöillä. Jopa normaalia jaloslaistakin pelisuunnitelmaa lukuisammin lähdettiin omista HVP-hyökkäyksin. HVP-lukemat olivat 1. erässä suuret 7+9+9=25. Noin suuriin määriin en vielä tällä kaudella ole törmännyt. Kun oli tavoitteena pelata Meidän Pelin runsasta HVP-peliä 1-4 puolustusasemaan vetäytyvää vastustajaa vastaan, niin tottakai valmentajat olivat tyytyväisiä, kun pelaajat pystyivät sitä toteuttamaan. Toisessa erässä Venäjä odotetusti nosti karvausta, jolloin HVP-määrät luonnollisesti putosivat ollen 2+4+6=12. Kolmannessa erässä Suomi ei päässyt omaan peliinsä mukaan eikä saanut peliä hallintaansa eikä 1. erän hyvää peliotteeseen päästy kiinni. HVP-lukemat olivat 3. erässä 1+3+4=8.

Valmentajat ovat tekemisessä huippu-urheilun kanssa. Huippuvalmentajat ja -joukkueet voittavat ja häviävät omalla identiteetillä ja pelikirjalla. Pahinta olisi Jalosen kannalta luopua omasta identiteetistä ja voittaa muulla kuin Meidän Pelillä, koska pitemmän päälle siitä ei hyvää seuraa. Olen jälleen kerran luottavainen siihen, että Jukka Jalosen johdolla ja Meidän Pelillä pärjätään hyvin kevään MM-kisoissa. Joukkueen valinnassa on Jalosen oltava tarkkana ja huomioitava aikaisempien vuosien hyvät ja huonot kokemukset pelaajista. Tärkeää on, että valmentajat päättävät kisoihin mukaan otettavat pelaajat ja esim. Kummola pysyy valintaprosesta täysin sivussa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Suomen ainoat hyvät paikat saatiin luotua rosoisella jäällä nopeista ja pomppivista pystysyötöistä tai sitten kulmapelin jälkeen.

Kulmapeli oli tätä ennen käynnistetty ristikulmaan heitetyllä "ajokoirahokilla".

Hitaammalla pelillä ja viisikkoa kasaamalla Suomi ei laskujeni mukaan onnistunut oikeastaan kertaakaan luomaan yhtään kunnon maalipaikkaa.

Tosin pakko todeta, että henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko pelissä ei sen yhden läpiajon lisäksi ollut yhtään todellista huippupaikkaa Suomella. Muutama ranne ja lämäri kauempaa, tottakai suoraan logoon.

Kysymys kuuluu: Miten tämä meidänpelivaimikäsenytoli reagoi siihen, että Venäjä kyykyttää Suomea täysin pelitavallisesti??
Kolmessa Venäjä-matsissa on Suomen "hienolla" pelitavalla tehty yhteensä yksi maali. Tuo maali syntyi Sami Vatasen lämäristä yv:llä, joten mistään kontrolloidusta pelikirjakiekosta ei silloinkaan ollut kysymys.

Kun nyt ensin selvittäisit itsellesi miksi niitä hitaita lähtöjä käytetään niin voisi alkaa tuo pelitapakin aueta. Ajokoiraheitothan eivät ole mitenkään kiellettyjä Jalosen pelissä (en kirjoita nyt Meidän peli), kuten eivät myöskään kulmapelit. Kun lähtökohta on se, että viisikko kerätään kasaan JOS nopeilla ei päästä ylös, niin mistäköhän luulet johtuvan ettei niistä saada maalipaikkoja (suorina hyökkäyksinä)?

Kuten on todettu jo lukuisia kertoja, niin Jalosen tehtävä on löytää keinot avata Venäjän 1-4-ohjauspeli. Se keino on hyökätä koko viisikolla, eikä alivoimaisena. Tarkoitushan on pitää kiekko itsellä ja ikään kuin moukaroida niillä hitailla sitä Venäjän viisikkoa. Eli siis pakottaa se niihin päätykiekkoihin ja kulmapeleihin, tai huonoihin purkuihin.

Nyt kun tilanne on se, että vastassa on yksilötaidoltaan parempi joukkue niin Suomen haastekin kasvaa eksponentiaalisesti. Nyt ei riitä, että pelitapa tuottaa tietyn määrän maalipaikkoja ja vähentää vastaavan määrän vastustajalta, vaan pitää myös tehdä maaleja samaan tahtiin kuin Venäjä. Joten maalinteko todellakin on erittäin isossa roolissa.

JHagin pelikirjahöpinät voitaneen kuitata jo sillä, että Venäjä yleensä lähtee Suomea vastaan vetämään passiivista 1-4:ää. Se on minun mielestäni jo aika kova kunnianosoitus. Siis joukkueelta joka varmasti tietää itsekin, että sen yksilötaito on parempi.

Nyt on tullut kolme kertaa pannuun naapureilta ja haasteita toki on, mutta se riittää kun voittaa sen neljännen tai viidennen matsin, eli MM-kisojen pudotuspelien ottelun. Suomi ei edelleenkään voita kaikkia pelejään, vaikka moni tuntuu nyt sitä luulevan, tai luulee, että esimerkiksi PS sitä väittää.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jalosen Meidän Pelin pelikirja päättyy sanoihin: PELITAVAN JATKUVA PÄIVITTÄMINEN!!! -hienosäädä, älä muuta koko pakettia! -olet askeleen muita edellä!

Eli, pelikirjan mukaan edetään Jukka Jalosen Meidän Pelissä. Aikoinaan Torinon hopeamitalien jälkeen Erkka Westerlund kertoi Ilkka Kulmalan haastattelussa:"Jääkiekko on kuin tietokoneohjelma. Mitä pitemmälle sitä kehitetään, sitä useammin se on päivitettävä uudella versiolla. Nyt on taas suden aika. Pelikirja pitää ajanmukaistaa". Pelikirjavalmentajille eivät riitä aiemmat saavutukset, tässä tapauksessa Torinon hopea ja viime kevään MM-kulta. Pelikirjat on päivitettävä jatkuvasti tarpeellisilta osin.

Juu, näinhän se menee ja nyt pitää vähän vielä hienosäätää ennen MM-kisoja. Sen verran, että voitetaan Venäjä murtamalla sen 1-4 puolustuspelitapa, kun nyt on tosiaan 3/3 tappiota Venäjää vastaan ja niissä Suomi on tehnyt yhden maalin ja sen ylivoimalla. Kanada ja USA alkulohkossa ovat myös isoja testejä MM-kisoissa, että kuinka Jalosen Suomi niille maille pärjää, mutta odotellaan MM-kisoja ihan levollisin mielin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Juu, näinhän se menee ja nyt pitää vähän vielä hienosäätää ennen MM-kisoja. Sen verran, että voitetaan Venäjä murtamalla sen 1-4 puolustuspelitapa, kun nyt on tosiaan 3/3 tappiota Venäjää vastaan ja niissä Suomi on tehnyt yhden maalin ja sen ylivoimalla.

Tervetuloa Johannes meidän pelikirjauskovaisten harvaan joukkoon! Juuri noin se Jukka Jalosen Meidän Pelin pelikirjan viimeinen kohta menee. Hienosäädä, älä muuta koko pakettia! Olet askeleen muita edellä! Nyt Jalonen on jäänyt hieman jälkeen Biljaletdinovin pelikirjasta, jossa paistaa entisen huippupakin tiukka käden jälki. Olympiastadionin peli näytti kaikille, että jääkiekkoa voidaan pelata hyvin erilaisten pelikirjojen pelisuunnitelmien mukaan. Pelikirjan pelisuunnitelmaa myös muutettiin kesken ottelun vastustajan pelisuunnitelman mukaan. Ei jääkiekko ole lähelläkään mitään koripalloa, mutta variaatioita senkin pelikirjoissa riittää, niinkuin stadionottelu sen erinomaisesti osoitti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tervetuloa Johannes meidän pelikirjauskovaisten harvaan joukkoon! Juuri noin se Jukka Jalosen Meidän Pelin pelikirjan viimeinen kohta menee. Hienosäädä, älä muuta koko pakettia! Olet askeleen muita edellä! Nyt Jalonen on jäänyt hieman jälkeen Biljaletdinovin pelikirjasta, jossa paistaa entisen huippupakin tiukka käden jälki.

Totta, tosin olen aina uskonut peitapojen merkitykseen jääkiekossa. Uskon myös vahvasti tuohon, että aina pitää olla jo seuraava siirto mietittynä, kuten nyt Venäjää vastaan pitäisi olla jotain pientä uutta, menettämättä vanhaa hyvää tekemistä. Viritystä ei kannata välttämättä kokonaan paljastaa ennen MM-kisoja ja silloinkin vain, jos kohdataan Venäjä, joka nyt tapahtuu v. 2012 aikaisintaan välieräpelissä. Alkulohkossa vastaan tulee Kanada ja USA, joista toinen saattaa tulla vastustajaksi myös puolivälierässä, joka on aina se kohtalon peli kelvollisten ja menestyskisojen välisesssä vertailussa Leijonien osalta. P-Amerikan joukkueiden voittaminen on kevään iso haaste Jalosen Leijonille ja pelitavan viritys Kanadan ja USA:n kaatamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Olemme Euroopan kunkkuja! - "Leijonia pelätään ja nöyristellään" - UL ja PS

Olemme viimeisenä EHT:n yhteistuloksissa ja vähiten maaleja tehnyt joukkue, MUTTA koska Venäjä on löytänyt keinon päihittää Meidän Peli (eli "nöyristelee" meitä), Ruotsin pelitapa ei miellytä Sihvosta ja Tshekki ollaan kerran voitettu 4-0, niin ME OLLAAN EUROOPAN KUNKKUJA!!!!!!!!! JEEE!!! JUMALAUTA!! PARAS PELITAPA TULOKSEN TAKANA JEE!!!!

Vertailun vuoksi muun median näkökulma aiheesta:Nyt saa riittää Leijonat! Ei enää konttausta - IL

Iltalehti on saanut tarpeekseen jatkuvista tappioista, sekä pohjustaa päivän Suomi-Tshekki -pelin.

Edit. Onhan Sihvosella pari hyvää pointtia, mutta se, että Suomen pelitapa ei ole enää altavastaaja muihin verrattuna, ei tarkoita, että EHT-jumbosijalla kannattaa revitellä hyvänä suorituksena. Taisi olla jo ennemmin puhe siitä, että Sihvonen fanittaa liikaa Meidän Peliä ja tekee analyysit liikaa sen näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
7 peliä ja niistä 7 pistettä, 2-0-1-4. SM-liigassa on yksi joukkue, joka pelaa alle piste/peli ja se on Ilves. Suomi on Euroopan huippulätkän "HPK" menestykseltään. Pelitapa on kunnossa kiitos Jalosen valmennusporukan, mutta tulokset ovat olleet aivan surkeita kauden 11-12 EHT-peleissä. Pitää tosiaan olla suuri pelitapafani, että näkee jotain hyvää tähän mennessä Leijonien kaudessa 11-12, mutta oikeat pelit pelataan vasta toukokuun MM-kisoissa, joten tyydytään nyt tähän Jukka Jalosen fanittamiseen ja yleiseen hymistelyyn, eikä heittäydytä asianmukaisen kriittiseksi tällä kertaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aina on nähtävä tulosten taakse. Siksi minä olen Johtava Analyytikko. Pelejä voi hävitä tai voittaa, sattumanvaraisesti, mutta on tarkasteltava niitä pelin virtaukseen liittyviä valtasuhteita, joilla valmentajat liikuttavat pelaajiaan kuin shakkinappuloita. Sitä peliä johtaa tällä hetkellä Jukka Jalonen.

Lainaus UL:n artikkelista.

Venäjän ja Suomen välisissä peleissä valtasuhde on tosiaan selvä, Venäjä hallitsee peliä. Se, että Suomi pitää kiekkoa enemmäna, ei ole valtaa tässä tilanteessa, koska se kuuluu Venäjän taktiikkaan. Eikö joku suuri sotataktikko sanonut, että paras taistelu on sellainen, jota ei tarvitse taistella tai jotain siihen suuntaa. Nyt Venäjä välttää taistelua, pakottaen Suomen taistelemaan. Jääkiekossa tärkeintä on voittaminen ja tällä hetkellä Venäjä on löytänyt taktiikan millä voittaa Suomi, se on löytänyt keinon voittaa Meidän Peli.

Tässä hyvä esimerkki, miten P. Sihvonen ajaa Meidän Pelin kanssa yksisilmäisesti miinaan, eikä ole hyvä analyytikko. Sen sijaan, että hän ylistäisi Meidän Pelin ylivoimaa, hänen pitäisi pohtia miten avata Venäjän taktiikka. Mitä siten tehdään, kun kaikki maat lähtevät parin kuukauden päästä tällä tavalla pelaamaan Suomea vastaan? Ylistetään Meidän Peliä, koska HMV-lähtöjen määrä oli oikea ja vastustaja joutui nöyrtymään puolustusvoittoiseen taktiikkaan?? Tosin turpaan tuli toistuvasti.

Venäjän puolustusmuodostelmaa pitää rikkoa käyttämällä enemmän pystysuunnan lähtöjä, sitä vastaan ei voi olla sitä seitsemään palautusta. Pitäisi pakottaa pakit hakemaan kiekkoja ja pyrkiä hajoittamaan viisikon rakenne. Tämän tyylisiä asioita pohtisi todellinen Johtava Analyytikko.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sun Tzu: "Paras sota on sellainen, jota ei käydä ollenkaan." Tämä on kirjasta "sodankäynnin taito".

Sihvonen on harhautunut analysoimaan toisarvoisia asioita, koska ei ole itse todellinen lätkäjätkä sielultaan vai onko sittenkin, en ole enää varma asiasta. Peli kertoo jo uusia asioita ja Sihvonen kertoo meille menneisyyden menestysmallista, joka oli Jalosen pelitapa keväällä 2011. Nyt, kun se vaatisi hieman viilaamista, ei muuttamista kokonaan, niin Sihvonen vaikenee asiasta, miksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
JHagin pelikirjahöpinät voitaneen kuitata jo sillä, että Venäjä yleensä lähtee Suomea vastaan vetämään passiivista 1-4:ää. Se on minun mielestäni jo aika kova kunnianosoitus. Siis joukkueelta joka varmasti tietää itsekin, että sen yksilötaito on parempi.

Mitä se Tampereen mies siellä valittaa? Mitkä ihmeen JHagin "pelikirjahöpinät" ? Olen ostanut aivan täysin Meidän Pelin ja kannatan ehdottomasti sitä, että jokainen suomalainen pelaaja oppii reagoimaan tilanteessa kuin tilanteessa. Jopa siffa, pelikirjakiekon guru, ilmoitti että olen määritellyt Meidän peli -konseptin aivan oikein. Mutta saa kai siinä sivussa nyt vittu kommentoida ihan tuloksiakin? Vai oletko niitä, joille lopputuloksella ei ole väliä? Kolme kertaa Venäjältä pataan, enkä näe mitään syytä onanoida sillä, että Venäjä tulee 1-4 -kuviolla Suomea vastaan, koska se kunnioittaa Suomea. Sehän on sodankäynnin perusoppi: kunnioita vastustajaasi, laadi taktiikkasi sen mukaan. Tilanne on se, että Venäjän tylsä 1-4 -pelikirja Suomea vastaan on osoittautunut kolme kertaa peräkkäin paremaksi kuin Suomen pelikirja Venäjää vastaan. Venäjä on voittanut paitsi tuloksellisesti, myös pelitavallisesti Suomen kolme kertaa peräkkäin pystyyn. Vai onko täällä sellainen uskomus, että Venäjä on voittanut jotenkin väärin? Jos J.Jalonen näkee, että Suomi voi voittaa Kanadan passiivisella 1-4 -kuviolla, meillä heitetään hattuja ilmaan ja ylistetään Jalosen neroutta. Kun joku nappaa Suomelta pisteet vastaavalla, meillä heitellään hattuja ilmaan ja ylistetään hävinneen Jalosen neroutta. Koska hänen pelikirjansa on niin vitun kova, että vastustajan piti käyttää tylsää vastaiskupeliä voittaakseen. Vain Suomessa voidaan ajatella näin.

En ole btw. huolissani siitä, miten Suomi pärjää Venäjää vastaan kevään MM-kisoissa. Jalosella on käsissään taitavampi pelaajapakka ja se, että Suomi on hävinnyt kolme kertaa putkeen, pitää sisällään sen, että tappiot ovat kuitenkin tulleet höntsäturnauksessa. Suomi olisi voittanut torstainakin, tai ainakin haastanut Venäjän tosissaan, jos Suomella olisi ollut A-maajoukkue jäällä. Sorry, pelkkä pelikirja ei riitä, pitää olla myös yksilötaitoa. Tosipelit pelataan kuitenkin vasta arvokisoissa ja ennustan nyt jo Suomen voittoa Venäjästä, mikäli kohtaamme kisoissa - ja kai kohtaammekin?
 

scholl

Jäsen
Törkeätä Venäjältä tehdä hallaa Jukka Jaloselle, kun eivät pelaa Meidän peliä. Viktor Tihonov ja muut venäläiset ovat kuin Lauri Marjamäki ja Petri Matikainen, tekevät hallaa Jukka Jaloselle. Kaikkien maiden pitää pelata Meidän peliä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
2-0 maali Tshekkiä vastaan 11.2.2012 oli suoraan "meidän pelin" oppikirjasta: viivelähtö, rintamahyökkäys kolmelta kaistalta ja lopulta muutamalla syötöllä kiekko tyhjiin, kiitos. Oli hieno maali ja esileikit.

Niin, Sihvonen käyttää nyt UL:n paperiversiota kavereidensa nuoleskeluun, kuten 2.2.2012 (Timo Lehkonen) ja ei-kavereiden lokeroimiseen jopa lätkäjätkä-statuksen ulkopuolelle (9.2.2012), johon porukkaan kuuluu kaiken kruununa jopa Jukka Jalonen, joka ei kai Petteri Sihvosen maailmassa ole oikea lätkäjätkä, kun työskentelee Kummolan aikana päävalmentajana. Surkea, surkeampaa, surkeinta journalismia, kahdessa viimeisessä Urheilulehdessä ja kirjoittaja on Petteri Sihvonen.

Itse haluaisin lukea juttuja pelistä ja sen analyysiä Sihvoselta, että kuinka Jalosen peliä tulee kehittää tai missä mennään. Ei oikein kiinnosta kuka katsoo ketäkin silmiin, kun jääkiekkomiehet kohtaavat Vierumäellä, jossakin tapaamisessa. Nuo juttusi eivät kiinnosta suurta yleisöä pätkääkään, että kutsut esim. Erkka Westerlundia aina vaan "Staliniksi". UL on nyt niin sisäänlämpeävä lehti, suorastaan sisäsiittoinen, etten enää lue juttuja kokonaan, vaan vain selailen lehden. Siitä on melko lyhyt matka lehden tilaamisen lopettamiseen, jos lätkäjuttujen taso ei parane ja pelin analyysi palaa juttujen keskiöön, eikä esim. joku kaunainen analyysi valmentajista.

UL ei myös ole kommentoinut MM-lippujen hinnoittelua eli kannattajien näkökulma ei kiinnosta Urheilulehteä ilmeisesti ollenkaan. Kun itse pääsee lehdistökatsomoon ilamiseksi sisään, niin mitä väliä sillä mitä MM-liput maksavat tavalliselle rahvaalle vai mitä Petteri Sihvonen ja Urheilulehti. Miksi ette arvostele Kummolaa MM-lippujen hinnasta, vaan toistatte vanhaa virttänne siitä, että vain Kummolan perseennuolijat pääsevät liiton leipiin. Kun se asia on jo tiedossa, niin ei viitsisi lukea samaa asiaa aina uudestaan Urhelulehdestä.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Venäjän puolustusmuodostelmaa pitää rikkoa käyttämällä enemmän pystysuunnan lähtöjä, sitä vastaan ei voi olla sitä seitsemään palautusta. Pitäisi pakottaa pakit hakemaan kiekkoja ja pyrkiä hajoittamaan viisikon rakenne. Tämän tyylisiä asioita pohtisi todellinen Johtava Analyytikko.

Jukka Jalonen pohti näitä asioita 2000-luvun alussa ja kirjoitti 2005 HPK:n mestaruuden jälkeen seuraavasti:"Huipputasolla joukkue pääsee hyökkäämään organisoitumatonta puolustusta vastaan noin 20 kertaa, mutta joutuu hyökkäämään keskimäärin 120 kertaa organisoitua puolustusta vastaan, suomalaisen kiekkoilun vahvuus on hyökkäyspelin osalta ollut nopea suunnanmuutospelaaminen ja pyrkimys vastaiskuihin kiekon riistojen kautta. Heikkoudeksi on muodostunut hyökkääminen organisoitua puolustusta vastaan. Syy on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kontrolloitua hyökkäämistä ei ole juuri harjoiteltu, koska on päätelty, ettei se ole voittamisen kannalta oleellista."

Jalonen sanoi ennen eilistä ottelua, että hän on tyytyväinen, mikäli pystytään pelaamaan Meidän Peliä. Valmentajan ottelukohtainen pelisuunnitelma on parhaiten nähtävissä 1. erässä. Suomi lähti eilen omista 1. erässä kontrolloidusti HVP-hyökkäyksin hyvin lukemin 7+9+9=25, mikä on suurin eräkohtainen HVP-määrä, minkä tällä kaudella olen katsomissani otteluissa tilastoinut. Olen varma siitä, että, mikäli Venäjä mahdollisissa tulevissakin otteluissa pelaa passiivista 1-4 tai 0-5 puolustuspeliä, Jukka Jalonen pyrkii murtamaan sen hyökkäysten rytmittämisellä nopeiden ja puolinopeiden lähtöjen lisäksi HVP-hyökkäyksiinlähdöillä.

Tshekkiä vastaan tänään Jukka Jalosen peluuttama Meidän Peli tuotti seuraavat HVP-lukemat erittäin: 6+7+9=22; 2+6+6=14 ja 4+9+11=24. Huomionarvoista ottelussa oli, kun johtotilannetta puolustettiin 3. erässä pitämällä kiekkoa ja lähtemällä hitaasti kiekkokontrollilla omista hyökkäyksiin. Koko ottelussa oli siis huimat 60 HVP-kiekkokontrollitekoa omalta alueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Niinkuin Arakin studiosta mainitsi oli Suomen 2-0 maali taidetta: palautus (P)+viive (V)+syöttö keskustaan, hyökkäyskenttä rintamana ja leveänä syötteli Tshekin puolustuksen hajalle ja Pesonen pisti kiekon käytännössä tyhjään maaliin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
.. Koko ottelussa oli siis huimat 60 HVP-kiekkokontrollitekoa omalta alueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Niinkuin Arakin studiosta mainitsi oli Suomen 2-0 maali taidetta: palautus (P)+viive (V)+syöttö keskustaan, hyökkäyskenttä rintamana ja leveänä syötteli Tshekin puolustuksen hajalle ja Pesonen pisti kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Venäjä ottelua koskeva pohdiskelu ei ollut mitenkään mietitty vaihtoehto vaan esimerkki mitä asioita tämän ketjun aiheen, P. Sihvosen, pitäisi jutuissaan pohtia. Hän voisi vaikka tulla sellaiseen tulokseen, että edelleen pitää pysyä Meidän Pelissä, mutta perustellusti. Nyt hän hyvin epätieteellisesti julistaa omaa agendaansa, eikä pysty analyyttiseen ajatteluun. Taitaa mennä tohtoriopintoihin jonkin aikaa, mikäli ohjaajat joutuvat tämän tyylisiin perusvirheisiin puuttumaan.

Mikäli väitteesi HMV-lähdöistä pitää paikkansa, osoittaa se tämän tilastoinnin tarpeettomuuden, tilastosta ei pysty vetämään johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Suurin määrä näitä lähtöjä ja yksi heikoimmista eristä. Sinä yllättäen nostit esiin pelin ainoan rintamahyökkäysmaalin, vaikka pelin ratkaisi virheiden kyttääminen eli Komarovin maali. Tässä pelissä ratkasevaa oli Suomen hyvä puolustuspeli ja Tsekkien virheet, ei Meidän Peli.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
UL ei myös ole kommentoinut MM-lippujen hinnoittelua eli kannattajien näkökulma ei kiinnosta Urheilulehteä ilmeisesti ollenkaan. Kun itse pääsee lehdistökatsomoon ilamiseksi sisään, niin mitä väliä sillä mitä MM-liput maksavat tavalliselle rahvaalle vai mitä Petteri Sihvonen ja Urheilulehti. Miksi ette arvostele Kummolaa MM-lippujen hinnasta, vaan toistatte vanhaa virttänne siitä, että vain Kummolan perseennuolijat pääsevät liiton leipiin. Kun se asia on jo tiedossa, niin ei viitsisi lukea samaa asiaa aina uudestaan Urhelulehdestä.

Mistä sinä näitä juttujasi vedät? Tutustuisit ensin niihin UL:n kirjoituksiin, ennenkuin kirjoittelet tänne asioita, joissa ei ole mitään perää. Mistä tiedät, että Petteri Sihvonen menee ilmaislipulla MM-kisojen lehdistökatsomoon? Ottelujahan voi katsoa tv:stä ja tehdä leipätyötään samalla MM-kisojen joukkueiden pelikirjoista. Jonkunhan on se jääkiekon kovin ydin avattava jääkiekon ystäville. Lehdistökatsomossa menee kiireisen miehen aika hukkaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tutustuisit ensin niihin UL:n kirjoituksiin, ennenkuin kirjoittelet tänne asioita, joissa ei ole mitään perää.

Taas siffa mainostaa Urheilulehteä tyyliin: "Lue sinäkin Urheilulehteä". Kaupallinen mainos.

Laita itse linkki, missä UL kertoo näkemyksensä MM-lippujen hinnoista tai kerro missä lehden numerossa ja millä sivulla UL ottaa kantaa MM-lippujen hintoihin. Onko sinulla tietolähdettä väitteellesi. Jos on, niin laita linkki esiin. Se kuuluu tapoihin, että on tietolähde ja kertoo sen, väitteensä tueksi. Todista, että väitteeni on väärä. Väitän, että UL ei kommentoinut MM-kisalippujen hintoja nyt, kun ne tulivat irtomyyntiin 30.1.2012 alkaen. Todista siffa, että UL on kommentoinut. Sihvosen aika kuluu Timo Lehkosen perseennuolemiseen ja esim. Jukka Jalosen mollaamiseen ei-lätkäjätkäksi 2.2. ja 9.2 2012 UL-paperiversio lehdissä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Taas siffa mainostaa Urheilulehteä tyyliin: "Lue sinäkin Urheilulehteä". Kaupallinen mainos.

Laita itse linkki, missä UL kertoo näkemyksensä MM-lippujen hinnoista tai kerro missä lehden numerossa ja millä sivulla UL ottaa kantaa MM-lippujen hintoihin. Onko sinulla tietolähdettä väitteellesi. Jos on, niin laita linkki esiin. Se kuuluu tapoihin, että on tietolähde ja kertoo sen, väitteensä tueksi. Todista, että väitteeni on väärä.
Miksi Urjeilulehden tai minkään muunkaan median pitäisi alkaa puffaamaan tuota missiotasi noista lipunhinnoista? Keskittyköön urheiluun, eikä mihinkään epäolennaiseen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Miksi Urjeilulehden tai minkään muunkaan median pitäisi alkaa puffaamaan tuota missiotasi noista lipunhinnoista? Keskittyköön urheiluun, eikä mihinkään epäolennaiseen.

Minusta kannattajien näkökulma on nykypäivän urheilussa niin merkittävä toiminnan rahoittamisessa, että UL:n kannattaisi kommentoida MM-lippujen hintoja. IS-veikkaaja kommentoi MM-lippujen hintoja 7.2.2012-numerossaan ja totesi ne kalliiksi (Vili Pesu, sivu 9).
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä sinä näitä juttujasi vedät? Tutustuisit ensin niihin UL:n kirjoituksiin, ennenkuin kirjoittelet tänne asioita, joissa ei ole mitään perää. Mistä tiedät, että Petteri Sihvonen menee ilmaislipulla MM-kisojen lehdistökatsomoon? Ottelujahan voi katsoa tv:stä ja tehdä leipätyötään samalla MM-kisojen joukkueiden pelikirjoista. Jonkunhan on se jääkiekon kovin ydin avattava jääkiekon ystäville. Lehdistökatsomossa menee kiireisen miehen aika hukkaan.

Aika erikoista, mikäli Sihvonen ei olisi paikan päällä katsomassa MM-otteluita, kun ne Helsingissä järjestetään. Mutta sopii silti P. Sihvosen tapaan, hänhän seuraa SM-liiga otteluita kahdesta televisiosta ja kirjoittaa samaan aikaan jutun.

Toimittaja, joka tekee työtään ammatikseen, ei katso pelejä televisiosta, mikäli on mahdollisuus mennä paikan päälle katsomoon. Tämä siitä syystä, että katsomosta näkee paljon enemmän kuin televisiosta. Mutta ymmärrän kyllä sinun mielipiteesi, sinä katsot vain yhtä asiaa, niitä hyökkäykseen lähtöjä. Niitä voi kelailla televisiosta, mutta kokonaisuuden näkee paremmin katsomosta.

Mutta ehkä siellä lehdistökatsomossa on liikaa häiriötekijöitä P. Sihvoselle, kun pitää seurata silmäkovana mitä kolleegat tekevät, jotta voi haukkua ne seuraavassa lehdessä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mitä se Tampereen mies siellä valittaa? Mitkä ihmeen JHagin "pelikirjahöpinät" ? Olen ostanut aivan täysin Meidän Pelin ja kannatan ehdottomasti sitä, että jokainen suomalainen pelaaja oppii reagoimaan tilanteessa kuin tilanteessa. Jopa siffa, pelikirjakiekon guru, ilmoitti että olen määritellyt Meidän peli -konseptin aivan oikein. Mutta saa kai siinä sivussa nyt vittu kommentoida ihan tuloksiakin?

No vittu vittu. Pyydän anteeksi jos loukkasin sinua, ilmeisesti sitten ymmärsin kirjoituksesi väärin. Laskin sinut siihen jengiin, joka tulee tänne aina ilmoittelemaan, että kuulkaas nyt propellihatut, NÄIN sitä lätkää kuuluu katsella ja tämä ja tuo on tärkeää. Sitten aina ne tekstit ovat täynnä niitä samoja itsestäänselvyyksiä jotka tässä(kin) ketjussa on todettu jo sadat kerrat.

Ja kyllä, huippu-urheilussa on viime kädessä kyse tuloksesta. Pelikirjakeskustelu taas ei välttämättä ota kantaa tulokseen, vaan on sitä mitä tutkijat tekevät kammioissaan metrin pölykerroksen alla.

Minä pystyn olemaan helposti innoissani jostain nyanssista pelissä, vaikka sillä kertaa tulisikin tukkaan, tai sillä pelikirjalla jäisi mestaruus tulematta. Nautin esimerkiksi siitä jos peli virtaa hienosti ja sulavasti, koska se on vaikea organisoida. Joo, sillä voi saada pataan jos ei tee maaleja tai veskari päästää kymmenen maalia, mutta kyllähän sen kaikki tietävät, siitä ei vain aina ole kyse.

No, sellaista. No hard feelings.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Venäjän puolustusmuodostelmaa pitää rikkoa käyttämällä enemmän pystysuunnan lähtöjä, sitä vastaan ei voi olla sitä seitsemään palautusta. Pitäisi pakottaa pakit hakemaan kiekkoja ja pyrkiä hajoittamaan viisikon rakenne. Tämän tyylisiä asioita pohtisi todellinen Johtava Analyytikko.

Ah, mutta rikkooko nopea lähtö sen rakenteen? Hidas nimittäin rikkoo, koska sillä saadaan käytännössä 90% hyökkäyksistä syvälle toiseen päähän (esim. päätyheitto). Nopeaa on hyvä käyttää tietenkin mutta miten organisoit sen nopean lähdön ja hyväksytkö alivoimaiset hyökkäykset Venäjän ohjauspeliä vastaa? Organisoidut nopeat lähdöt koko ketjulla tai koko viisikolla ovat hyvin vaikeita toteuttaa ja HUOM! käytännössä aina vaativat alle hyvän hyökkäyksen jolloin viisikko on kasassa ja mahdollistaa nopean pelin kääntämisen ja hyökkäämisen rintamana. Eli toisin sanoen on pelattava alle hitaampia hyökkäyksiä ja koottava viisikkoa.

Riittääkö Suomen taito alivoimaisiin hyökkäyksiin? Ei tietenkään riitä, siksihän me pyrimme pelaamaan viisikkona. Ehkä yksi mahdollisuus olisi pitkittää kenttää, eli jättää jopa hyökkäyssiniselle pelaaja tai kaksi ja avata sinne pitkiä ja kovia avauksia.

Ongelma on ehkä enemmän siinä, että jos Venäjä yhtäkkiä nostaakin karvausta ja paineistaa tai jopa prässää, niin pystymmekö siinä vaiheessa siirtymään nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin.

Jalosen kiekko on asemasotaa, mutta ilman maaleja se on ihan yhtä hyvä kuin Ilveksen pelikirja 2012.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ah, mutta rikkooko nopea lähtö sen rakenteen? Hidas nimittäin rikkoo, koska sillä saadaan käytännössä 90% hyökkäyksistä syvälle toiseen päähän (esim. päätyheitto). Nopeaa on hyvä käyttää tietenkin mutta miten organisoit sen nopean lähdön ja hyväksytkö alivoimaiset hyökkäykset Venäjän ohjauspeliä vastaa? Organisoidut nopeat lähdöt koko ketjulla tai koko viisikolla ovat hyvin vaikeita toteuttaa ja HUOM! käytännössä aina vaativat alle hyvän hyökkäyksen jolloin viisikko on kasassa ja mahdollistaa nopean pelin kääntämisen ja hyökkäämisen rintamana. Eli toisin sanoen on pelattava alle hitaampia hyökkäyksiä ja koottava viisikkoa...

Tämä ketju käsittelee P. Sihvonen nimistä Urheilulehden toimittajaa, ei pelitapaa. Kuten siffalle sanoin, Venäjä peliä koskeva pohdiskelu ei ollut mitenkään mietittyä vaan annoin esimerkin miten P. Sihvosen pitäisi tähän asiaan pureutua. Nyt hän puolustaa joka tilanteessa Meidän Peliä, vaikka hänen pitäisi analyytikkona suhtautua asioihin tutkijan avoimmuudella.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Taas siffa mainostaa Urheilulehteä tyyliin: "Lue sinäkin Urheilulehteä". Kaupallinen mainos.

Laita itse linkki, missä UL kertoo näkemyksensä MM-lippujen hinnoista tai kerro missä lehden numerossa ja millä sivulla UL ottaa kantaa MM-lippujen hintoihin. Onko sinulla tietolähdettä väitteellesi. Jos on, niin laita linkki esiin. Se kuuluu tapoihin, että on tietolähde ja kertoo sen, väitteensä tueksi. Todista, että väitteeni on väärä. Väitän, että UL ei kommentoinut MM-kisalippujen hintoja nyt, kun ne tulivat irtomyyntiin 30.1.2012 alkaen. Todista siffa, että UL on kommentoinut.

Sinähän otit esille, että Urheilulehti ei ole kommentoinut MM-kisojen lippujen hintoja. Minä olen siitä kyllä UL:stä lukenut. Kävin tarkistamassa UL:n nettisivuilta, mutta on iso homma käydä kaikki mahdolliset jutut läpi. Siitä olen varma, että UL on ottanut kantaa MM-kisojen lippujen kalliisiin hintoihin. Ellet usko, niin pakkohan se on sinulle linkki juttuun löytää.

Vähän harmi on kirjoitella näin olemattomasta asiasta, kun pelikirjakeskustelu lähti TosiFanin toimesta mielenkiintoisesti käyntiin. J.Grönvall on Jukka Jalosen linjoilla täysin siinä, että organisoitua puolustusta vastaan kannattaa hyökätä kontrollihyökkäyksillä. Se aika meni jo, kun lähdettiin nopeasti pystyyn organisoitunutta viisikkoa vastaan. Veikkaan, että Jalonen etsii ratkaisua Venäjän 1-4/0-5 puolustusrakennelmaa vastaan lisäämällä HVP-hyökkäyksiinlähtöjä. Hyökkäysten sisällön säätäminen on se juttu, millä Suomen on yritettävä murtaa Biljaletdinovin käyttöön ottama puolustusmuodostelma. NHL:ssä viime kaudella ongelmia tuotti muille joukkueille Tampa Bayn keskialueelle ryhmittynyt ja sieltä omalle puolustusalueelle laskeutuva 1-3-1 puolustusmuodostelma. Esim. Washington yritti murtaa sen perustamalla toimiston oman siniviivan alle ja Ovechkin leikkaili laidalta toiselle keskialueella ja haki syöttöpaikkaa itselleen. Viime syksynä Pronger pysähtyi omalle puolustusalueelle pitkiksi ajoiksi ja odotti Tampan pelaajien tulevan päälle. Jotain Ruotsi keksi tänään Venäjän sumpun ohittamiseksi, joten eivätköhän Suomen valmentajat tutki pelin videolta tarkkaan.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Siffa, kannattaa katsoa joku Tampa Bayn tulevista otteluista (tänä yönä Buffalo - Tampa Bay klo 02.00). Päävalmentaja Guy Boucher tuntuu käytännössä hylänneen tuon kuuluisan ultrapassiivisen 1-3-1-trapin. Bolts karvaa nykyisin hyvin aktiivisesti ja pyrkii kiekonriistoihin niin nopeasti kuin mahdollista - myös vierasotteluissa. Boucher on myös ottanut käyttöön enemmän rytmityksiä hyökkäyksiin lähdöissä. Hän on ohjeistanut pelaajiaan siten, että peli ei menisi pelkäksi pystysuunnan kiekkoiluksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös