Mainos

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 843 777
  • 13 131

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
suuri maksava yleisö haluaa nähdä oman joukkueensa voittavan.

Juuri näin. Kiteytettynä: Pidän Capitalsin ykkösketjusta huomattavasti enemmän 3-2-ylivoimahyökkäyksessä kuin alivoimaisena räpistelemässä nurkissa kiekon perässä.

Tai John Carlsonista kuljettamassa ja/tai mukana hyökkäyksessä, kuin roiskimassa sitä epätoivoisen nopeasti keskialueelle.

Muutamat kirjoittajat ovatkin ansiokkaasti ottaneet esille asian, jonka Sihvonen unohti tai halusi unohtaa. Se on tuo kaukalon koko suhteessa pelaajien ominaisuuksiin. NHL:ssä ei voida pelata samanlaista peliä kun euroopassa.

Täh. En nähnyt Sihvosen väittävän sellaista. Monet samanlaiset lainalaisuudet pätevät kuitenkin molemmissa, homma toimii hieman muunnettuna ihan samalla lailla. Ja alivoimahyökkäys on alivoimahyökkäys molemmissa.

Yksilötaito sitten vaikuttaa esimerkiksi erikoistilannepeliin ja sen merkitykseen. Ei silti sekään muuta ratkaisevasti sitä, kuinka tärkeää taktinen osaaminen on. Pitkässä juoksussa paskempi häviää.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
No sehän meni kuten odotettua, Alpo Suhonen esitti näkemyksensä selkeästi ja perusteli näkemyksensä, kun taas P.Sihvonen hyökkäsi henkilöä kohtaan ja ei itse asiasta puhunut oikeastaan yhtään mitään. Olipahan taas kiekkokeskustelu.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Herää kysymys... Minkä takia Petteri Sihvonen on suostunut menemään tuohon roskaohjelmaan? Alpon nyt ymmärrän, mutta lätkäjätkäksi itsensä lanseerannut Petteri Sihvonen? Itse keskustelussahan ei päästy syventymään esillä olevaan asiaan juuri ollenkaan koska aika oli niin rajallinen. Lyhyesti: PS:n mielestä nyt tapahtuneet tappelut eivät vaaranna Sm-liigatuotetta ja Alpo taas vanhan miehen kiihkolla meni, jopa niin pitkälle, että väitti Sm-liigassa pelaavan pelaajia, jotka tavoittelevat otteillaan vastustajan loukkaantumista.

Torsoksi jäi.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
No sehän meni kuten odotettua, Alpo Suhonen esitti näkemyksensä selkeästi ja perusteli näkemyksensä, kun taas P.Sihvonen hyökkäsi henkilöä kohtaan ja ei itse asiasta puhunut oikeastaan yhtään mitään. Olipahan taas kiekkokeskustelu.

Eri.

Suhonen kenties perusteli näkemyksensä, mutta koska suurin osa näkemyksistä IMO oli täysin poissa tästä maailmasta oli punainen lanka Alpolla aika häilyvän ohut. Lähinnä tuli mieleen vastarannankiiski, joka vastustaa kaikkea vastustamisen takia. Toki kyseessä onkin Alpo.

Sihvonen koitti mielestäni jotenkin Alpoa pahemmin retuuttamatta korjata "mustan valkoisesta mustaksi".

Mutta Seesamin kanssa samaa mieltä, täysin väärä ympäristö. Sinänsä hyvä, että primetimeaikaan on televisiossa debatteja jääkiekosta, mutta foorumi oli täysin väärä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sinänsä ihan mielenkiintoinen, vaikka odotetusti jäi pintapuoliseksi. Veitola oli semiheikko ja olisi ehkä todellakin kannattanut olla koko ajan hiljaa.

Kuitenkin hauskoja juttuja noin muuten. Kun isotissi saatteli gladiaattorit tuoleilleen, niin Sihvosen legendaarinen perusnaama ei värähtänytkään. Seminaari-ilmeellä oli tarkoitus mennä loppuun asti. Tosin lopussa, kun herrat nauttivat kulauksen valaan spermaa, niin Petterinkin pokeri oli koetuksella.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Alpo Suhonen väitti, että maailman raaistuessa ja jääkiekon kaupallistuessa myös jääkiekko on raaistunut. Tämä oli yksi väite muiden väitteiden seassa. Tästähän on varmaankin jokaisella jääkiekkoa seuraavalla katsojalla oma mielipiteensä. Olen seurannut jääkiekkoa jo jonkin aikaa ja minun kokemukseni suomalaisen jääkiekon väkivallasta kaikilla tasoilla on päinvastainen kuin, mitä Ape väitti. Kävin katsomassa paljon Alpo Suhosen valmentaman SaiPan SM-liigapelejä kaudella 1980-81. Alpo toi Suomeen tappelukulttuurin ja SaiPa pelasi myös erittäin vaarallista peliä hänen aikanansa. Katsojat mylvivät, kun mm. SaiPan jyrät Jyrki Paakkarinen ja Jouko Kukko tekivät pitkillä ja kovilla vauhdeilla päätytaklauksia puolustajiin. Oman maalin edustalla SaiPan puolustajat, esim. Jukka Peitsamo, putsasivat yleisön suureksi riemuksi poikittaisella mailalla vastustajia oman maalin edustalta. Siihen aikaan kavalimpia tekoja olivat kirveslyönnit mailalla nilkkoihin, jolloin monet nilkat murtuivat kovista iskuista. Alpo aloitti Suomessa taktiset joukkotappelut SaiPan valmentajana. Eräässä ottelussa SaiPa oli häviöllä ja alivoimaisena Ilvestä vastaan. Alpo pisti kentälle Paakkarisen, Kukon, Peitsoman ja muistaakseni Keijo Taskulan. Seurasi joukkotappelu ja ottelua jatkettiin jäähyjen jälkeen 3vs3. Ape otti maalivahdin pois ja sai kentälle 4vs3 ylivoiman. Apen silloinen kakkosvalmentaja, Pentti Matikainen, oli hyvässä opissa ja Pena jatkoi SaiPassa tappeluiden käskyttämistä Apen viitoittamalla tiellä.

Tämän päivän SM-liigajääkiekossa on väkivalta ja tappeluiden järjestämiset kitketty murto-osaan siitä, mitä ne olivat 1980-luvulla. Miksi Alpo Suhonen väitti tietoisesti tänä iltana aivan toista, on lähes käsittämätön asia.
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Laajennettuna radikaalisti, edelleen kuulee väitteitä siitä, että 1900-luku oli ihmiskunnan verisin ja julmin vuosisata. Muinaisella heimokaudella todennäköisyys kuolla toisen ihmisen tappamana oli miehillä vaatimaton 60%, ja edelleen esimerkiksi 1500- luvulla moninkertainen nykypäivään nähden. Ja takaisin supistaen äärimmäisen suppeaan. Lätkän väkivaltaisuus ei ole lisääntynyt liigassa tai NHL:ssä mitenkään menneistä vuosikymmenistä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Lätkän väkivaltaisuus ei ole lisääntynyt liigassa tai NHL:ssä mitenkään menneistä vuosikymmenistä.

SM-liigassa lätkän väkivaltaisuus on vähentynyt radikaalisti noista 1980-luvun alkuvuosista, kun Alpo Suhonen ja Pentti Matikainen valmensivat SaiPaa. Alpon lähdettyä SaiPasta maajoukkueen valmentajaksi, jatkoivat mm. Paakkarinen, Kukko ja Peitsamo väkivaltaisia, yleisöön meneviä, otteitaan Matikaisen alaisuudessa. Ralph Cox tuli heti Alpon lähdettyä Penan alaisuuteen ja ellen väärin muista, niin oli loistavan pelitaitonsa lisäksi myös kovaotteinen SM-liigan jäähykuningas. Olivathan nuo ajat aivan jotain muuta kuin olematon läpsyttely Pelicans-Hifk matsissa.

Keskustelu jääkiekon väkivaltaisuudesta on syytä jatkua oikeasti sille kuuluvalla foorumilla. Vastuussa keskustelun käynnistämisessä ovat Jääkiekkoliitto, SM-liiga ja ne tv-kanavat, joille on myyty oikeudet jääkiekon televisioinnista.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mutta Seesamin kanssa samaa mieltä, täysin väärä ympäristö. Sinänsä hyvä, että primetimeaikaan on televisiossa debatteja jääkiekosta, mutta foorumi oli täysin väärä.

Tässä oikeastaan koko asia mielestäni tiivistettynä. Ihan kiva että juttelevat kiekosta, mutta aika mitään sanomat keskustelu kokonaisuudessaan. Veitola tiennyt asiasta oikein mitään, vieraita ei vissiin oltu mitenkään ohjeistettu kun päällehuuto alkoi heti alkuun eikä lopputulemana ollut oikein mitään lyhyen ajan takia.

Ihan kiva, mutta ei jatkoon. Enemmän aikaa ja paremmin suunniteltuna ensi kerralla.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Alpo Suhosen huoli siitä, että NHL-tyylinen jääkiekon tappelukulttuuri on tulossa myös Suomeen, sai MTV3 Huomenta Suomen mediakokilta Anja Snellmanilta täyden ymmärryksen. Snellman oli katsonut eilisiltaisen Maria!ohjelman ja ihmetteli sitä, kun jääkiekkoväki puolustaa jääkiekon tappeluita ja kehoittaa niistä mitään ymmärtämättömiä ihmisiä olemaan ottamatta kantaa jääkiekon sisäisiin asioihin (mm. Tarja Halonen). Alpo Suhosen tyyni ja ilmeetön puhetapa upposi varmasti moniin ihmisiin, jotka kannattavat Alpon tapaan nollatoleranssia jääkiekon tappeluiden suhteen. Ei ihme sinänsä, koska Alpon ajatuksia jakavat myös yllättävän monet JA:n jääkiekkokeskustelujen nimimerkit. Alpon viesti siitä, että jääkiekko on raaistunut Suomessa meni perille varmasti monille katsojille Lahden joukkotappelun jälkeen. Sitä ei muuta miksikään se, että Alpo Suhonen tietoisesti valehteli tuossa lausunnossaan. Ape otti ikään kuin sivulauseessa syytä myös itselleen siitä, että oli tuomassa Kanadasta väkivaltakulttuuria Suomeen. Alpo Suhonen tietää parhaiten Suomessa, mitä olivat jääkiekon väkivalta ja tappelut 1980-luvulla, koska hän on tunnetuin suomalaisen jääkiekon tappeluihin käskyttäjä. Alpo vei tämän kulttuurinsa SaiPasta lähdön jälkeen myös Suomen maajoukkueeseen. Tämähän on jääkiekkoa tarkemmin seuranneille/seuraaville tuttu juttu.

Suomessa jääkiekon tappelut ovat vähentyneet ja NHl-tyylinen tappelukulttuuri on poistettu jo kokonaan meidän kaukaloistamme, vaikka Suhonen puhuu muuta kukkahattutätien mieliksi. Viime vuonna Kärppien Kamil Kreps haastoi Ilveksen Masi Marjamäen tappeluun, koska Marjamäki oli taklannut Krepsin vaarallisesti sairaslomalle. Marjamäki otti haasteen ja Krepsin iskut vastaan reilusti ja homma hoidettiin tyylikkäästi pois päiväjärjestyksestä väkivallattomalla iskujen vaihdolla. Marjamäki lopetti nuo ylikovat taklaukset siihen ja on kunnioittanut vastustajiaan sen jälkeen.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Snellman oli katsonut eilisiltaisen Maria!ohjelman ja ihmetteli sitä, kun jääkiekkoväki puolustaa jääkiekon tappeluita ja kehoittaa niistä mitään ymmärtämättömiä ihmisiä olemaan ottamatta kantaa jääkiekon sisäisiin asioihin (mm. Tarja Halonen).

Tämän vuoksi olisi Sihvosenkin kannattanut puhua siitä, miten tämä Lahden episodi oli yksittäistapaus, valmentajien toimesta tapahtunut ylilyönti ja tällä ei ole mitään tekemistä ns jääkiekkotappeluiden kanssa.

Harmi vaan, että tämä lätkäjätkäkin näyttäisi kuuluvan omalta osaltaan tähän ymmärtämättömien joukkoon...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En ole ohjelmaa vielä katsonut, kun olin illalla jääkiekkoa pelaamassa, mutta jos olisin ollut Sihvonen niin olisin ottanut tarkoituksella vertailukohdaksi teatterin. Ihan samalla tavalla sekin on väärin, kuinka ulkopuoliset tahot pyrkivät sensuroimaan ja puuttumaan Smedsin Tuntemattoman Sotilaan sisältöön. Teatterissa ohjaajalla on taiteellinen vapaus päättää esityksen sisällöstä samalla tavalla kuin jääkiekossa pelaajilla ja valmentajilla on oikeus päättää että miten he pelaavat. Reunaehtoina ovat Suomen laki ja Teatterin & Jääkiekkojoukkueen johto, ei kaikesta kaiken tietävät toimittajat, poliitikot tai yleisö.

Omalta osalstani en mene itse katsomaan Smedsin Tuntematonta, koska pidän tätä roskamana, mutta hänellä on silti oikeus näkemyksensä esittämiseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Alpo Suhonen tietää parhaiten Suomessa, mitä olivat jääkiekon väkivalta ja tappelut 1980-luvulla, koska hän on tunnetuin suomalaisen jääkiekon tappeluihin käskyttäjä...

...Viime vuonna Kärppien Kamil Kreps haastoi Ilveksen Masi Marjamäen tappeluun, koska Marjamäki oli taklannut Krepsin vaarallisesti sairaslomalle...

Vai on Alpo Suhonen pahin käskyttäjä, tämä on nyt täyttä tuubaa. Muun muassa muuan Petri Matikainen ajaa hänen ohitsensa tässäkin katergoriassa mennen tullen.

Nouto- ja tappelukäskytyksiä on ollut kautta aikojen ja tulee olemaan, nyt Sihvonen on vaan jäänyt jumiin väärään kohtaan ja tekee jeesustelullaan hallaa jääkiekolle. Lahden line brawl oli ylilyönti ja harkitsematon teko Suikkaselta, ammattitaidotonta toimintaa, ei muuta. Koko kentällisen tappelut eivät kuulu SM-liigaan ja tämän pitäisi myös Sihvosen myöntää.

Suhonen hakee nollatoleranssia tappeluissa, ainakin puheissaan, Sihvonen taas haluaa sallia kaikenlaiset tappelut. Valtaosa kiekkoihmisistä ymmärtää, että spontaanit tappelut kuuluvat jääkiekkoon, mutta eivät hyväksy Lahden kaltaisia joukkotappeluita. Itse tuot esimerkiksi Krepsin ja Marjamäen tappelun, mikä on kahden miehen välinen välien selvittely ja kuuluu jääkiekkoon.

Sihvosen pitäisi ymmärtää, että mielipiteillään hän vahingoittaa jääkiekon asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän puolustaa nyt jotain sellaista, mikä ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan tai urheiluun. Nyt puhutaan oman joukkueen puolustamisesta, mutta mitä jos valmentaja käyttääkin tätä taktisena keinona Alpon 80-luvun tyyliin? Olisiko se hyväksyttävää?? Sihvonen mielestäni jossain jutussa puolustikin tappelua jääkiekkoon kuuluvana taktisena ulottuvuutena.

Tuossa keskustelussa oli kaksi itsekästä ihmistä, jotka molemmat hakivat itselleen julkisuutta. Alpo omaksi iloksi ja Sihvonen Urheilulehden hyväksi. On ikävää, että Sihvonen on ottanut jääkiekon tälla tavalla omaksi keppihevosekseen kaupallisista syistä. Petteriltä pitäisi kysyä, että päättääkö Urheilulehden kaupallinen menestys jääkiekon asiat.
 

Fordél

Jäsen
Viime vuonna Kärppien Kamil Kreps haastoi Ilveksen Masi Marjamäen tappeluun, koska Marjamäki oli taklannut Krepsin vaarallisesti sairaslomalle. Marjamäki otti haasteen ja Krepsin iskut vastaan reilusti ja homma hoidettiin tyylikkäästi pois päiväjärjestyksestä väkivallattomalla iskujen vaihdolla.

Miten iskuja voi vaihtaa väkivallattomasti? Väkivallassa loukataan ruumiillista koskemattomuutta esimerkiksi ruumiillisella voimankäytöllä. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen isku osui Krepsiin/Marjamäkeen, oli kyse väkivallasta.

Käsitteesi oli tässä kohtaa siis huonosti valittu ja tarkoitit varmasti jotain muuta.

Marjamäki lopetti nuo ylikovat taklaukset siihen ja on kunnioittanut vastustajiaan sen jälkeen.

Ei pidä paikkaansa. Kreps pieksi Marjamäen tammikuussa 2011, mutta esimerkiksi jo maaliskuussa 2011 Marjamäki taklasi Vatasen sairauslomalle ja sai siitä jälkikäteen pelikieltoa.

Huono esimerkki siis sinulta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Vai on Alpo Suhonen pahin käskyttäjä, tämä on nyt täyttä tuubaa. Muun muassa muuan Petri Matikainen ajaa hänen ohitsensa tässäkin katergoriassa mennen tullen.

Tämä osoittaa sen, miten huonosti tunnet jääkiekkoa ja sen suomalaista historiaa. En nyt enää ala opettaa sinua tässä asiassa, vaan kehoitan ottamaan asioista ensin selvää. Lähteitä löytyy etsivälle riittävästi ja olen hieman raapaissut suomalaisen tappelukäskytyksen ja jääkiekkoväkivallan pintaa ja Alpo Suhonen nousee sieltä ykkösnimenä esiin. Aivan niinkuin Ape eilen Maria!-ohjelmassa asiasta itsekin myönsi.

Edit: Katsoin tuon mediakokki Anja Snellmanin mielipiteen jääkiekkotappeluista uudelleen. Ape oli päässyt tavoitteeseensa, sillä Snellman sotki jääkiekon vaaralliset taklaukset ja Lahden tyyppisen vaarattoman tappelunuhjailun keskenään aivan samaan tapaan kuin Tarja Halonenkin. Snellman kauhisteli sitä, että jääkiekon katsojat tulevat seuraamaan tappeluita odottaen tahallisia vahingoittamisia ja katkenneita luita niiden seurauksena ja sitä, että jääkiekon sisäpiiri hyväksyy nämä eikä hyväksy ulkopuolisten puuttumista tuohon väkivaltaan.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ape oli päässyt tavoitteeseensa, sillä Snellman sotki jääkiekon vaaralliset taklaukset ja Lahden tyyppisen vaarattoman tappelunuhjailun keskenään aivan samaan tapaan kuin Tarja Halonenkin.

Hyvä kuitenkin muistaa, että ei tämä Lahden tapaus täysin vaaratonta ollut... nimittäin lajille itselleen ja ennenkaikkea sen imagolle.

Tämä asian sinä tunnut Petun kanssa sotkevan suht lahjakkaasti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä osoittaa sen, miten huonosti tunnet jääkiekkoa ja sen suomalaista historiaa. En nyt enää ala opettaa sinua tässä asiassa, vaan kehoitan ottamaan asioista ensin selvää...

Olen ottanut asiasta selvää ja väitteesi Alpo Suhosesta kaikkien aikojen käskyttäjänä SM-liigasta saa täydellisen tyrmäyksen mm. vanhoilta pelimiehiltä ja tilastoista. Kuvaamiasi tapahtumia on varmasti tapahtunut, mutta väiteesi mittasuhde on väärä.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Viime vuonna Kärppien Kamil Kreps haastoi Ilveksen Masi Marjamäen tappeluun, koska Marjamäki oli taklannut Krepsin vaarallisesti sairaslomalle. Marjamäki otti haasteen ja Krepsin iskut vastaan reilusti ja homma hoidettiin tyylikkäästi pois päiväjärjestyksestä väkivallattomalla iskujen vaihdolla. Marjamäki lopetti nuo ylikovat taklaukset siihen ja on kunnioittanut vastustajiaan sen jälkeen.

Tämä sinänsä mielenkiintoinen episodi avaa ehkä jonkin verran tätä tappeluiden logiikkaa. Mutta miksi puhua väkivallattomasta tappelusta? Jos se on jotain vaaratonta puuhastelua, miksi se yhtään auttaisi Marjamäkeä siistimään pelityyliänsä? Mikä on siis se syy, että Marjamäki lopulta siistii pelityylinsä?

Vanhan ajan NHL:ssä ymmärrän sen, että ainakin Gretzky ja Selänne ovat olleet ainakin uransa alussa goonikulttuurin kannalla, koska joukkueen gooni oli oikeastikin pelote. Peruspelaajat eivät uskaltaneet sikailla liikoja tähtipelaajille, koska siitä olisi oikeasti joutunut vastaamaan sellaiselle tappelijalle jonka teot oikeastikin satuttavat. Ja eikö tässä täyty jo Sihvosenkin väkivallan määrite? Tämä kulttuuri toki johtaa väkivallan lisääntymiseen ja kilpavarusteluun ennen pitkää ja sen tien lopussa on väistämättä tappeluiden kieltäminen niinkin isossa ja yhteiskunnallisesti merkittävässä lajissa kuin jääkiekko.

NHL:ssäkin tämä väkivallan pelote lopulta katosi ja gooneista tuli nuhjaajia, jotka tappelivat lähinnä toistensa kanssa lähinnä viihteen vuoksi ja väsyneiden runkosarjapelien piristykseksi. Kyse oli jonkinlaisesta väkivallan tasapainosta. Kun kerran toisella joukkueella oli kova tappelija, piti toisellakin olla. Sitten kun tappelijat ollaan nyt enemmän tai vähemmän poistettu, ollaankin jo aika pitkälle poistettu väkivalta jääkiekosta ja saman tien voisi minusta nämä turhat ja väkivallattomat tappelutkin kieltää poistaa turhina.

Mikä on siis sellaisten tappeluiden merkitys, joissa ei voi edes sattua mitään? Ketä ne pelottavat? Miksi niitä roikottaa ylipäänsä mukana? Sihvonen puhuu jostain hemmetin eetoksesta ja lajikulttuurista. Mutta kun samaan hengen vetoon määritellään, että tappelut on täysin vaaratonta halailua putoaa koko teorialta pohja. Tappeluiden merkitys ja kiinnostus tulee minusta nimenomaan siitä, että toista pelaajaa yritetään vahingoittaa ja rankaista.

Yhteenvetona minusta pitäisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Jääkiekkotappeluissa on yhä kyse väkivallasta ja tappeluilla pyritään vahingoittamaan toista pelaajaa ja aiheuttamaan tälle kipua.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vanhan ajan NHL:ssä ymmärrän sen, että ainakin Gretzky ja Selänne ovat olleet ainakin uransa alussa goonikulttuurin kannalla, koska joukkueen gooni oli oikeastikin pelote.
Miksei gooni sitten nykyään ole pelote? Mistä se johtuu? Johtuu mistä hyvänsä, niin mielestäni goonien pelottavuutta pitäisi jotenkin lisätä. Ylipäänsä pelon ilmapiiriä jääkiekkoilussa on lisättävä. Gooni, jota kukaan ei pelkää, on aika turha tapaus.

Tästä aiheesta pitäisi järjestää ihan kunnon keskustelu TV:ssä. Mikä siinä on, ettei moista saada aikaan? Pöydän ääreen esim. 5-10 keskustelijaa, joilla on eri näkökulma asiaan. Vaikkapa Alpo, joku jatkoaikalainen, poliisin edustaja jne. jne. Ohjelman kesto esim. kaksi tuntia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hyvä kuitenkin muistaa, että ei tämä Lahden tapaus täysin vaaratonta ollut... nimittäin lajille itselleen ja ennenkaikkea sen imagolle.

Jääkiekko nousi mediaotsikoihin ja keskusteluihin tuon Lahden järjestetyn tappelunuhjauksen jälkeen. Lopputulos on jääkiekolle positiivinen, koska tärkeintä on, että lajista puhutaan, kun omat MM-kisatkin ovat keväällä edessä. Seurataan nyt miten otteluiden yleisömäärät kehittyvät Lahden tapahtumien jälkeen. Se kertoo sitten sen, mitä lajille itselleen ja sen imagolle on tapahtunut. Minun veikkaukseni on, että jääkiekon kiinnostavuus kasvoi Lahden tapahtumien jälkeen. Nordensköldin hallissa oli eilen 7032 katsojaa, joten Petri Matikaisen ja Kai Suikkasen tappelukäskytykset eivät ainakaan näkyneet vähentyneinä katsojamäärinä. Sama ilmiö oli aikoinaan Lappeenrannassa, kun Alpo Suhonen ja Pentti Matikainen käskyttivät 1980-luvun alussa SaiPan pelaajia ja katsomot pullistelivat väestä. Tosin peli itsessään oli 1980-luvulla huomattavasti väkivaltaisempaa kuin tämän päivän SM-liigapelit, vaikka Ape muuta valehtelikin eilisiltana.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
NHL:ssäkin tämä väkivallan pelote lopulta katosi ja gooneista tuli nuhjaajia, jotka tappelivat lähinnä toistensa kanssa lähinnä viihteen vuoksi ja väsyneiden runkosarjapelien piristykseksi.

Näinhän se on. Tällainen meininki on väsynyttä, eikä se tuo peliin mitään lisäarvoa. Show-henkiset tappelut ovat ihan turhia. Mutta jos spontaanisti vaikkapa liian kovan taklauksen jälkeen syntyy nujakka kahden pelaajan välillä, niin en pidä sitä minään ongelmana. Antaa mennä vain, jos molemmat ovat juonessa mukana. Jos eivät, niin linjurit äkkiä väliin. Siihen sitten rangaistukset sääntöjen mukaan. Ei siinä sen kummempaa.

Suhonen kovasti muistutteli, että tappelut ovat jääkiekossa tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta. Koko laji on tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jääkiekko nousi mediaotsikoihin ja keskusteluihin tuon Lahden järjestetyn tappelunuhjauksen jälkeen. Lopputulos on jääkiekolle positiivinen, koska tärkeintä on, että lajista puhutaan, kun omat MM-kisatkin ovat keväällä edessä.

Tästä uskallan olla eri mieltä, mutta ymmärrän nyt täysin mistä Petteri-poika on saanut mediapelikirjansa sisällön.

Tietenkään kaikkia ei voida miellyttää eikä joka asiaan pidä lähteä nöyristelemään, mutta jääkiekkolla ei ole varaa olla ylimielisenä. Ei edes Suomessa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tosin peli itsessään oli 1980-luvulla huomattavasti väkivaltaisempaa kuin tämän päivän SM-liigapelit, vaikka Ape muuta valehtelikin eilisiltana.

En tiedä mitä tarkoitat väkivaltaisuudella, mutta vakavat loukkaantumiset jääkiekossa ovat lisääntyneet. Tämän päivän pelaaja on huomattavasti nopeampia jäällä, mikä tuo taklauksiin huomattavasti enemmän voimaa 1980 -lukuun verrattuna. Joku tilastoihminen voisi varmaan katsoa mainitsemasi Saipa kauden jäähytilastot, ne voisivat antaa tietoa väitteesi todellisuudesta.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Miksei gooni sitten nykyään ole pelote? Mistä se johtuu? Johtuu mistä hyvänsä, niin mielestäni goonien pelottavuutta pitäisi jotenkin lisätä. Ylipäänsä pelon ilmapiiriä jääkiekkoilussa on lisättävä. Gooni, jota kukaan ei pelkää, on aika turha tapaus.

Peliä on tarkoituksella pyritty siistimään ja tekemään vähemmän vakivaltaiseksi mm. kovilla sanktioilla, ehkä se on se tärkein syy. Alunperinhän goonin tehtävä oli suojella tähtipelaajia ja ottaa oikeus omiin käsiin jos näin kävi. Peli varmaan osin näin siistiytyikin, mutta yleinen väkivalta tuskin vähenee, kun joukkueet ryhtyvät kilpavarusteluun. Goonien roolia on tarkoituksella haluttu vähentää, koska onhan se selvä, että lopputulos väkivallan tasapainossa harvoin on kovin siisti. Nykygoonit ovatkin sitten jonkinlaisia reliikkejä vanhasta kulttuurista ja tappelevat lähinnä keskenään, jos silloinkaan. Samoin nykytappelut ovat mielestäni tätä samaa jatkumoa, jonka merkitys on aikojen saatosta hämärtynyt "koska nehän kuuluu jääkiekkoon".
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Joku tilastoihminen voisi varmaan katsoa mainitsemasi Saipa kauden jäähytilastot, ne voisivat antaa tietoa väitteesi todellisuudesta.

Tässä tilastonikkareille tiedoksi:

Saipa 80-81 (Suhonen), 36 peliä, 425 jäähyminuuttia, jäähykunkku Kari Weckstrom (38mins)
(1. Kärpät 438mins - 1 Veli-Pekka Ketola 61,2 Kai Suikkanen 60, Juha Huikari Karpat 58)

Saipa 81-82 (Matikainen), 36 peliä, 503 jäähyminuuttia, jäähykunkku Ralph Cox (89mins)
(1. IFK 511mins - 1 Ralph Cox 89, 2 Heikki Riihiranta 71, 3 Arto Jokinen 71)

...

Saipa 09-10, 58 peliä, 796 jäähyminuuttia
(1. Pelicans 1116mins - 1 Sami Helenius 190, 2 Tuukka Mantyla 145,3 Ville Nieminen 142)

Saipa 10-11, 60 peliä, 824 jäähyminuuttia
(1. Pelicans 1002mins - 1 Antti Tyrvainen 186, 2 Jere Karalahti 147, 3 Markus Kankaanpera 145)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös