Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 759 517
  • 12 920

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hyvä kuitenkin muistaa, että ei tämä Lahden tapaus täysin vaaratonta ollut... nimittäin lajille itselleen ja ennenkaikkea sen imagolle.

Jääkiekko nousi mediaotsikoihin ja keskusteluihin tuon Lahden järjestetyn tappelunuhjauksen jälkeen. Lopputulos on jääkiekolle positiivinen, koska tärkeintä on, että lajista puhutaan, kun omat MM-kisatkin ovat keväällä edessä. Seurataan nyt miten otteluiden yleisömäärät kehittyvät Lahden tapahtumien jälkeen. Se kertoo sitten sen, mitä lajille itselleen ja sen imagolle on tapahtunut. Minun veikkaukseni on, että jääkiekon kiinnostavuus kasvoi Lahden tapahtumien jälkeen. Nordensköldin hallissa oli eilen 7032 katsojaa, joten Petri Matikaisen ja Kai Suikkasen tappelukäskytykset eivät ainakaan näkyneet vähentyneinä katsojamäärinä. Sama ilmiö oli aikoinaan Lappeenrannassa, kun Alpo Suhonen ja Pentti Matikainen käskyttivät 1980-luvun alussa SaiPan pelaajia ja katsomot pullistelivat väestä. Tosin peli itsessään oli 1980-luvulla huomattavasti väkivaltaisempaa kuin tämän päivän SM-liigapelit, vaikka Ape muuta valehtelikin eilisiltana.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
NHL:ssäkin tämä väkivallan pelote lopulta katosi ja gooneista tuli nuhjaajia, jotka tappelivat lähinnä toistensa kanssa lähinnä viihteen vuoksi ja väsyneiden runkosarjapelien piristykseksi.

Näinhän se on. Tällainen meininki on väsynyttä, eikä se tuo peliin mitään lisäarvoa. Show-henkiset tappelut ovat ihan turhia. Mutta jos spontaanisti vaikkapa liian kovan taklauksen jälkeen syntyy nujakka kahden pelaajan välillä, niin en pidä sitä minään ongelmana. Antaa mennä vain, jos molemmat ovat juonessa mukana. Jos eivät, niin linjurit äkkiä väliin. Siihen sitten rangaistukset sääntöjen mukaan. Ei siinä sen kummempaa.

Suhonen kovasti muistutteli, että tappelut ovat jääkiekossa tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta. Koko laji on tuontitavaraa Pohjois-Amerikasta.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jääkiekko nousi mediaotsikoihin ja keskusteluihin tuon Lahden järjestetyn tappelunuhjauksen jälkeen. Lopputulos on jääkiekolle positiivinen, koska tärkeintä on, että lajista puhutaan, kun omat MM-kisatkin ovat keväällä edessä.

Tästä uskallan olla eri mieltä, mutta ymmärrän nyt täysin mistä Petteri-poika on saanut mediapelikirjansa sisällön.

Tietenkään kaikkia ei voida miellyttää eikä joka asiaan pidä lähteä nöyristelemään, mutta jääkiekkolla ei ole varaa olla ylimielisenä. Ei edes Suomessa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tosin peli itsessään oli 1980-luvulla huomattavasti väkivaltaisempaa kuin tämän päivän SM-liigapelit, vaikka Ape muuta valehtelikin eilisiltana.

En tiedä mitä tarkoitat väkivaltaisuudella, mutta vakavat loukkaantumiset jääkiekossa ovat lisääntyneet. Tämän päivän pelaaja on huomattavasti nopeampia jäällä, mikä tuo taklauksiin huomattavasti enemmän voimaa 1980 -lukuun verrattuna. Joku tilastoihminen voisi varmaan katsoa mainitsemasi Saipa kauden jäähytilastot, ne voisivat antaa tietoa väitteesi todellisuudesta.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Miksei gooni sitten nykyään ole pelote? Mistä se johtuu? Johtuu mistä hyvänsä, niin mielestäni goonien pelottavuutta pitäisi jotenkin lisätä. Ylipäänsä pelon ilmapiiriä jääkiekkoilussa on lisättävä. Gooni, jota kukaan ei pelkää, on aika turha tapaus.

Peliä on tarkoituksella pyritty siistimään ja tekemään vähemmän vakivaltaiseksi mm. kovilla sanktioilla, ehkä se on se tärkein syy. Alunperinhän goonin tehtävä oli suojella tähtipelaajia ja ottaa oikeus omiin käsiin jos näin kävi. Peli varmaan osin näin siistiytyikin, mutta yleinen väkivalta tuskin vähenee, kun joukkueet ryhtyvät kilpavarusteluun. Goonien roolia on tarkoituksella haluttu vähentää, koska onhan se selvä, että lopputulos väkivallan tasapainossa harvoin on kovin siisti. Nykygoonit ovatkin sitten jonkinlaisia reliikkejä vanhasta kulttuurista ja tappelevat lähinnä keskenään, jos silloinkaan. Samoin nykytappelut ovat mielestäni tätä samaa jatkumoa, jonka merkitys on aikojen saatosta hämärtynyt "koska nehän kuuluu jääkiekkoon".
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Joku tilastoihminen voisi varmaan katsoa mainitsemasi Saipa kauden jäähytilastot, ne voisivat antaa tietoa väitteesi todellisuudesta.

Tässä tilastonikkareille tiedoksi:

Saipa 80-81 (Suhonen), 36 peliä, 425 jäähyminuuttia, jäähykunkku Kari Weckstrom (38mins)
(1. Kärpät 438mins - 1 Veli-Pekka Ketola 61,2 Kai Suikkanen 60, Juha Huikari Karpat 58)

Saipa 81-82 (Matikainen), 36 peliä, 503 jäähyminuuttia, jäähykunkku Ralph Cox (89mins)
(1. IFK 511mins - 1 Ralph Cox 89, 2 Heikki Riihiranta 71, 3 Arto Jokinen 71)

...

Saipa 09-10, 58 peliä, 796 jäähyminuuttia
(1. Pelicans 1116mins - 1 Sami Helenius 190, 2 Tuukka Mantyla 145,3 Ville Nieminen 142)

Saipa 10-11, 60 peliä, 824 jäähyminuuttia
(1. Pelicans 1002mins - 1 Antti Tyrvainen 186, 2 Jere Karalahti 147, 3 Markus Kankaanpera 145)
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Seurataan nyt miten otteluiden yleisömäärät kehittyvät Lahden tapahtumien jälkeen. Se kertoo sitten sen, mitä lajille itselleen ja sen imagolle on tapahtunut. Minun veikkaukseni on, että jääkiekon kiinnostavuus kasvoi Lahden tapahtumien jälkeen. Nordensköldin hallissa oli eilen 7032 katsojaa, joten Petri Matikaisen ja Kai Suikkasen tappelukäskytykset eivät ainakaan näkyneet vähentyneinä katsojamäärinä.
Kun HIFKn kotiottelujen keskiarvo ennen eilistä ja "tappelukohua" oli 7404 katsojaa per ottelu, vaikka HIFK on kontannut koko alkukauden, niin nyt voittoputkessa jäätiin melkein 400 katsojaa alle keskiarvon tuon tappelukohun takia. Joten olet tässäkin asiassa väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Tässä tilastonikkareille tiedoksi:

Lisäänpä tilastojen jatkoksi itse lasketun jäähyminuuttia per ottelu luvun, koska nuo pelimäärät ovat niin erilaisia:

Saipa 80-81 (Suhonen), 11,8 jäähymin./ottelu
Saipa 81-82 (Matikainen), 13,97 jäähymin./ottelu

Saipa 09-10, 13,7 jäähymin./ottelu
Saipa 10-11, 13,73 jäähymin./ottelu
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väkivalta myy ja kiinnostaa. Eikö maailman nopeiten suosiotaan kasvattava urheilulaji ole MMA? Käsittääkseni kyseinen laji on erityisen suosittua nuorten miesten ja nuorison parissa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jääkiekkotappeluissa on yhä kyse väkivallasta ja tappeluilla pyritään vahingoittamaan toista pelaajaa ja aiheuttamaan tälle kipua.

Itse näen että tappeluilla on enemmän nöyryyttävä vaikutus kuin puhdas vahingoittamistarkoitus. Jos vastaavissa tilanteissa pyrittäisiin vahingoittamaan niin eikö olisi helpompi lyödä mailalla ranteet paskaksi?

Jääkiekko on myös suurten egojen peliä ja kun se ego saa kolauksen nenän niistämisen muodossa siitä aiheutuu nöyryyttävä kokemus asianosaiselle sikailijalle. Toisin sanoen kukkotappeluja, hyvin primitiivistä, eläimien tapaan haetaan asetelmia nokkimisjärjestykseen. Ihminen on nykyään aivan liian sivistynyt, mun mielestä on jokseenkin viihdyttävää että edes ammattiurheilijoilta haetaan primitiviireaktiot esiin, merkataan reviiri. :)

Aika pitkälle on ainoastaan tästä kyse spontaanimatseissa ja hyvä niin, jos nyrkkien sijaan käytettäisiin mailaa Marty McSorleyn tyyliin niin olisi syytä olla huolissaan enemmän.

Line brawlit, bench clearingit tuomitsen itsekin. Niitä ei selitetä primitiivireaktioilla ja vastuu on valmentajalla.


_
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Itse näen että tappeluilla on enemmän nöyryyttävä vaikutus kuin puhdas vahingoittamistarkoitus. Jos vastaavissa tilanteissa pyrittäisiin vahingoittamaan niin eikö olisi helpompi lyödä mailalla ranteet paskaksi?

Tämä on hyvä pointti. Tärkeää toki on, että kosto tapahtuu edes jollain lailla koodiston mukaisesti eli useimmiten nyrkkitappelulla. Mutta liikutaan kuitenkin aikalailla vaarallisilla vesillä siinä mielessä, että kaikki pelaajat eivät halua noudattaa koodistoa ja yleensä niille pahimmille sikailijoille ei riitä mikään uhka tai toimenpide. Ja toisaalta onhan näitä ylilyöntejä kostotoimistakin nähty lukuisia menneinä vuosikymmeninä erityisesti NHL:ssä ja muutama pimeneminen liigassakin.

Minusta olisi todella tärkeää koko lajin kannalta, että nämä koodistot puhutaan kunnolla auki ja pohditaan koko lajin filosofiaa ja mitkä asiat kuuluvat lajiin ja mitkä eivät. Tämä on reilua siinäkin mielessä, että vanhemmilla on oikeus tietää millaisen lajin pariin ovat lapsiaan harrastusta aloittaessa viemässä.

Siffan puheet, että tärkeintä on, että puhetta ja julkisuutta riittää on pelkästään hölmöä.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sihvosen väkivallan määritelmä ontuu

Eilisessä keskustelussa oli kaksi olennaista pointtia, joita voitaisiin täälläkin korostaa enemmän.

Ensinnäkin Sihvosen väkivallan määritelmä on ihan kestämätön. Hän on tehnyt alkeellisen kahden välttämättömän ehdon määritelmän, joka palvelee hänen tarkoitustaan. Jos väkivallaksi määritellään Sihvosen mallin mukaan vain yllättäen tapahtuva ja ruuminvamman tuottamiseen tähtäävä toiminta, väkivallan määrä maailmassa romahtaa saman tien. Jokainen vähänkään väkivaltaa ja väkivaltarikoksia tunteva tajuaa samantien, että määritelmä jättää hirvittävästi ihan yleisesti väkivallaksi miellettäviä asioita ulkopuolelle. Jos oikein kärjistettyä esimerkkiä käyttää, niin sotatilassa ei ole väkivaltaa: osapuolet ovat julistaneet toisilleen sodan eikä mitään yllätyksetöntä ruuminvammantuottamista tapahdu.

Tähän Suhonen toi hyvän näkökulman ja vei asian avarampaan kontekstiin: väkivaltaa on aina käytetty vallan välineenä hyvin laajasti eri elämänalueilla, niin myös jääkiekossa.

Toinen olennainen pointti oli se, että Sihvonen haluaa pitää jääkiekon yhteiskunnasta erillisenä saarekkeena, jota saavat määritellä ja kommentoida vain "jääkiekkoihmiset". Alpo nokkelasti kysyi, että pitäisikö sitä silloin pelatakin vain suljettujen ovien takana ja katsomossa istuisivat vain nämä "jääkiekkoihmiset".

Niin kauan kuin jääkiekko toimii yhteiskunnan sisällä, nauttii yhteiskunnassa toimivien tahojen tukia ja sillä on merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia, yhteiskunnalla on oikeus ja velvollisuus katsoa, että se pysyy yleisesti hyväksyttävissä raameissa.

Olivatpa Alpon väittämät totta tai ei, olipa hänen taustansa mikä tahansa, olipa hän miten julkisuustyrkky tahansa tai kuinka huono koutsi hyvänsä, niin eilisen väittelyn hän vei ihan puhtaalla pistevoitolla. Hän torppasi Sihvosen kaksi olennaisinta tukijalkaa nurin ja sen jälkeen Sihvosella ei ollutkaan jäljellä kuin Alpon henkilöön käyvä nillittäminen kaksinaismoralismista.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Sihvonen hävisi n. 6-0 Apelle

Sihvonen ei oikein löytänyt vasta-argumentteja Apelle.
En Sihvosen kirjoitteluista kovinkaan paljoa ole yleensä pitänyt, mutta nyt
olen löytänyt että (lukemani perusteella) olen ihan samoilla linjoilla näistä
tappeluista.

Minusta keskustelu konkretisoituu nyt liikaa siihen, että väkivalta=tappelut.
Olen sitä mieltä että näin ei ole. En ole "showtappeluiden" kannattaja,
mutta tiedän ja ymmärrän/hyväksyn sen että spontaaneissa tilanteissa hihat palaa ja miehet ottavat sen jälkeen hieman rajummin mittaa toisistaan. Oli hyvä että Sihvonen komensi Tasavallan Presidentin ruotuun tässä asiassa.

Minusta keskusteluista on puuttunut nyt hiukan määrittely; mitä on väkivalta kaukalossa? Minusta suurinta väkivaltaa on kun vedetään mailalla käsi kipsiin, taklataan päähän tai selkään tai polveen (osa toki noista on myös vahinkoja).

Väitän ihan "mutuna" että loukkaantumiset kaukalossa tapahtuu seuraavassa mittasuhdejärjestyksessä:
1) tahattomat pelitilanteet
(=kiekon osumat, venähdykset, vääntymät, puhtaiden taklauksien tuottamat vammat jne.)
2) rikkeet
(=huitominen, korkea maila, selkään taklaus, päähän kohdistuva taklaus jne.)
3) tappelut

Väitän myös, että nyt noussut kohu koskettaa vain todellista minoriteettia jääkiekkovakivallasta ja nyt kaikilla on kiire virkansa puolesta kieltämään tätä:
presidentit, sponsorit, jääkiekkojohtajat yms. Jos fokus kohdennettaisiin "yleisen mielipiteen" painostuksesta tuohon kohtaan 3) sen sijaan että tehtäisiin työtä ongelman nro 2) vähentämiseksi (=vastustajan kunnioittaminen) niin loukkaantumiset vähenisivät.

Ymmärrän toki sen, että ei ole mediaseksikästä laukoa mielipiteitä korkeista mailoista tai huitomisista vaikka uskon että yksittäin näistä kahdesta rikkeestä yksinään syntyy enemmän vammoja kuin tappeluista.

Kun puhutaan väkivallasta, niin pitäisi pystyä yksilöimään ensin mitä se on. Jos puhutaan pelkästään tappaluista niin pitäisi pystyä argumentoimaan kuinka suuri osa loukkaantumisista menee tämän kaukaloväkivallan alakategorian piikkiin - tämän puuttuessa, Sihvonen ajoi Suhosen miinaan ja keskustelu oli liikaa tappelukeskeistä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos oikein kärjistettyä esimerkkiä käyttää, niin sotatilassa ei ole väkivaltaa: osapuolet ovat julistaneet toisilleen sodan eikä mitään yllätyksetöntä ruuminvammantuottamista tapahdu.
Sihvosen määritelmässä on muistaakseni mukana ollut molemminpuoleinen vapaaehtoisuus. Useisiin sotiin tämä ei päde.

nim. onko S&M-seksi väkivaltaa?

Alpo nokkelasti kysyi, että pitäisikö sitä silloin pelatakin vain suljettujen ovien takana ja katsomossa istuisivat vain nämä "jääkiekkoihmiset".
Eikös näin tapahdukin? Lysti ei edes ole ilmaista, vaan katsomoon pääsee vain maksullisen lipun lunastamalla.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tähän Suhonen toi hyvän näkökulman ja vei asian avarampaan kontekstiin: väkivaltaa on aina käytetty vallan välineenä hyvin laajasti eri elämänalueilla, niin myös jääkiekossa.
Kyllä, mutta eikö Suhosen näkökulmasta koko jääkiekko ole pelkkää väkivaltaa alusta loppuun? Vastustaja pyritään saaman kiekosta irti fyysisellä kontaktilla, käytännössa jatkuvalla lievällä pahoinpitelyllä, rauhanomaisin keinoin (puhumalla) se harvoin siitä luopuu, eikä ainakaan omaan maaliinsa kiekkoa laita. Ajattele esimerkiksi erityisesti tarkoitukseen kehitetyllä apuvälineellä ammuttu kuminen lieriö 200km/h otsaasi, harkitsisitko oikeustoimia, jos kadulla joku osuisi sinua päähän sellaisella, vaikka vahingossakin? Entä jääkiekkokentällä?

Toinen olennainen pointti oli se, että Sihvonen haluaa pitää jääkiekon yhteiskunnasta erillisenä saarekkeena, jota saavat määritellä ja kommentoida vain "jääkiekkoihmiset". Alpo nokkelasti kysyi, että pitäisikö sitä silloin pelatakin vain suljettujen ovien takana ja katsomossa istuisivat vain nämä "jääkiekkoihmiset".

Niin kauan kuin jääkiekko toimii yhteiskunnan sisällä, nauttii yhteiskunnassa toimivien tahojen tukia ja sillä on merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia, yhteiskunnalla on oikeus ja velvollisuus katsoa, että se pysyy yleisesti hyväksyttävissä raameissa.

Sihvonenhan antoi esimerkin, että ei hänkään ala neuvoa Halosta ulkopolitiikassa. Tähän argumenttina Suhosen "suljetut ovet" on ihan pölö. Koska eihän ulkopolitiikkaakaan käydä suljetuin ovin, vaan sitä käydään nimenomaan ammattipoliitikoilla Suomen kansalle. Sitäpaitsi kenenkään ei ole pakko käydä jääkiekkoa katsomassa, tai olla sen kanssa missään tekemisissä, ulkopolitiikka kuitenkin koskettaa jokaista. En usko, että Sihvonen haluaisi kieltää Halosilta ja joulupukeilta jääkiekon kommentoinnin julkisesti, vaan että siinä ei ole mitään järkeä tai tähdellistä sisältöä, kuten ei olisi Sihvosen julksisissa eurokriisianalyyseissä, ja siksi olisi oman ja muiden kannalta parempi olla hiljaa.
Sitäpaitsi, eikö jääkiekko ole nimenomaan toiminut yleisesti hyväksyttävissä raameissa, mitään lakiahan ei ole rikottu (oletan että poliisitutkinta ei etene syytteeseen ja tuomioon)?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eikös näin tapahdukin? Lysti ei edes ole ilmaista, vaan katsomoon pääsee vain maksullisen lipun lunastamalla.

Katsomoon pääsee maksullisen lipun lunastanut "jääkiekkoihminen", mutta se itse katsomo saattaa olla osin kustannettu "ei-jääkiekkoihmisten" toimesta myös.

(EDIT: Ja jottei jäisi kenellekkään epäselväksi: näin "kanukkina" minä luonnollisesti kannatan jääkiekkotappeluita ja olen sitä mieltä, että ne kuuluvat ehdottomasti lajiin. Mutta sen sijaan, Lahden kaltaista sirkusta en kaipaa ja ymmärrän täysin sen jos jotkut tahot vetävät siitä herneen nenäänsä. Tuo episodi ei palvellut lajia vaan valmentajien egoa. Ylilyönti on aina ylilyönti. Ei Suomellakaan vielä ole liikaa perinteitä tai jääkiekkohistoriaa etteikö lajin koodistosta ja normeista voisi avoimesti ja järkevästi keskustella.)
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsomoon pääsee maksullisen lipun lunastanut "jääkiekkoihminen", mutta se itse katsomo saattaa olla osin kustannettu "ei-jääkiekkoihmisten" toimesta myös.

Samassa katsomossa voidaan katsoa myös ammattinyrkkeilyä tai pornomessuja.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Samassa katsomossa voidaan katsoa myös ammattinyrkkeilyä tai pornomessuja.

Juuri niinkuin sanoin. Tämän vuoksi ei jääkiekkoihmisetkään voi olla (täysin) haistapaska-asenteella "muulle yhteiskunnalle". Kuten ei nyrkkeily- tai pornoyleisö.

Vaikka jääkiekko on vielä Suomen ykköslaji, niin mikään itsestäänselvyys se ei ole. Taistelu ajasta ja rahasta on kovaa tänä päivänä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juuri niinkuin sanoin. Tämän vuoksi ei jääkiekkoihmisetkään voi olla (täysin) haistapaska-asenteella "muulle yhteiskunnalle". Kuten ei nyrkkeily- tai pornoyleisö.

Mutta onko Haloselta tai joulupukilta fiksua kommentoida, että minusta Robbe lyö liian kovaa vasemman suoran, pitäisi lyödä enemmän kuten Eva. Joulupukki voisi kommentoida, että pidän Mr. Lotharin tyylistä, mutta 69'ssä hänen asenteensa on hiukan ylimielinen. Ihan vaan koska jäähalli on rakennettu verovaroin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mutta onko Haloselta tai joulupukilta fiksua kommentoida, että minusta Robbe lyö liian kovaa vasemman suoran, pitäisi lyödä enemmän kuten Eva. Joulupukki voisi kommentoida, että pidän Mr. Lotharin tyylistä, mutta 69'ssä hänen asenteensa on hiukan ylimielinen. Ihan vaan koska jäähalli on rakennettu verovaroin.

Onko Haloselta fiksua kommentoida? Ei välttämättä, mutta se on hänen oikeutensa.

Minun pointti on se, että miksi pitäisi tarpeettomasti ja typerästi luoda tilanne, missä nämä haloset, snellmannit, mariat, suhoset ja muut pääsevät kommentoimaan?

Tottakai vahinkoja aina sattuu ja tottakai media repii otsikoita vaikka tikusta, mutta tämä Lahden episodi oli kuitenkin "turha tapaus".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta Sihvosen "vain jääkiekko ihmisillä on oikeus kommentoida" -perustelu on täysin kestämätön. Jääkiekkolajina on halunnut mahdollisimman suurta julkisuutta, mutta nyt tältä julkisuudelta haluttaisiinkin sulkea ovet? Jääkiekosta on tehty julkinen laji ja sen pitää kestää tämän julkisuuden mukana tuomat "negativiiset" asiat.

Totta kai Halonen tai joulupukki ovat oikeutettuja kommentoimaan jääkiekkoa, miksi eivät olisi? Jokainen ihminen on oikeutettu mielipiteeseensä. Ihan samallalailla Sihvonen voi antaa kommentteja ulkopolitiikasta, mikäli media sitä kysyy. En ymmärrä Sihvosen ajatusta jääkiekosta yhteiskunnan ulkopuolella, kun katsoo kuinka moneen suomalaiseen peli vaikuttaa. On harvassa sellaiset ihmiset, jotka eivät olisi lukeneet, kuulleet tai nähneet juttua ilmaveivistä. Ei Sihvonen tällöin vaatinut lajia vain asiantuntijoille.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minun pointti on se, että miksi pitäisi tarpeettomasti ja typerästi luoda tilanne, missä nämä haloset, snellmannit, mariat, suhoset ja muut pääsevät kommentoimaan?
Ei minusta "pidä" "luoda" tilannetta, mutta jos tilanne, joka minusta oli muuten aika normaali ammattilaiskiekon tapahtuma ("Kanadassa tapeltais") syntyy, niin minkäs teet. Vastuu on suunsa avaavilla.

Miksi pitää tarpeettomasti ja tyhmästi luoda eurokriisi, jota Sihvoset, Häppölät ja Hagmanit pääsevät kommentoimaan? Onko fiksu lause?

On harvassa sellaiset ihmiset, jotka eivät olisi lukeneet, kuulleet tai nähneet juttua ilmaveivistä. Ei Sihvonen tällöin vaatinut lajia vain asiantuntijoille.

Niin, jos presindetin kanslia olisi tällöin julkisesti tiedottanut, että tasavallan presidentistä Granlundin teko oli törkeä, ja jääkiekkomailoissa pitäisi olla turvavyöt, niin ei Sihvonen varmaan olisi ainoa jolla käpy jäätyisi.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ei minusta "pidä" "luoda" tilannetta, mutta jos tilanne, joka minusta oli muuten aika normaali ammattilaiskiekon tapahtuma ("Kanadassa tapeltais") syntyy, niin minkäs teet. Vastuu on suunsa avaavilla.

Ei tuo Lahden viimeisen minuutin tapahtuma ole mikään normaalia liigakierrosmeininkiä. Mielestäni se oli selkeä ylilyönti ja se tapahtuma tarpeettomasti provosoi kaiken maailman halosia ja muita "asiantuntijoita" antamaan sen oman 0.02$ ja paheksumaan itse lajia.

Mutta en myöskään ihmettele sitä, että tuo episodia sai millwallmaisen everyone hates us, but we don't care-väen kovenemaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Niin, jos presindetin kanslia olisi tällöin julkisesti tiedottanut, että tasavallan presidentistä Granlundin teko oli törkeä, ja jääkiekkomailoissa pitäisi olla turvavyöt, niin ei Sihvonen varmaan olisi ainoa jolla käpy jäätyisi.

Halonenhan kommentoi ilmaveiviä, kehui Granlundia ja hänen taitoaan kovasti. Miksi Sihvonen ei kieltänyt tätä, eihän jääkiekon ulkopuolisilla ole oikeutta kommentoida?

Tässä on menossa aika "rusinat pullasta" touhu, yhteiskunnan tuki kyllä kelpaa, mutta kun sanotaankin jotain negatiivista, niin silloin pitääkin olla hiljaa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös