Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 865 118
  • 13 133

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
MM-kisojen kuuden parhaimman joukkueen (Kanada, Suomi, Venäjä, Ruotsi, Tshekki, Slovakia) pelit varsinkin pudotuspelivaiheessa ovat intensiteetiltään kovempia kuin pelit NHL:ssä.


Pelkästään Anaheimin ja Detroitin välisistä kohtaamisista Game 1 ja Game 2, varauksin Game 3, Game 4 ja Game 6 verrattuna MM-kisojen pudotuspelien otteluihin mm. Kanada-Ruotsi, Venäjä-Ruotsi, Ruotsi-Slovakia ja varauksin myös finaali Kanada-Suomi jäivät intensiteetiltään kirkkaasti jälkeen NHL-menosta. Kyse on ainoastaan NHL-kiekkoa seuraamattoman Sihvosen lanseerauksesta (MM-kisoissa pelataan parempaa kiekkoa kuin NHL:ssä) samaan tapaan kuin väitteensä Selänteen täsmäaseesta NHL:n playoffeissa. Kaikkea ei kannata siffa uskoa, sillä kumpikaan väite ei perustu analyysiin.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
No eipä tuo NHL nyt niin ihmeelinen ole. Tietysti jokainen parempi pelaaja sinne on viety pieneen tulitikkuaskiin ryntäilemään. Vaikka pidän fyysisyydestä ja intensiivisyydestä niin eipä noissa peleissä mitä olen nähnyt tällä kaudella hirveästi ole näkynyt henkilökohtaisia hienoja ratkaisuja. Lähes kaikki syöttöpisteetkin nykyään tasakentällisin pelatessa on omia laukauksia joiden riparit ketjukaverit hakkaa sisään.

NHL:ssä vain kovat pelaajien tehot ruokkivat kuvaa tähtipelaajista jotka tekevät hienouksia kentällä, vaikka nämä tehot pääosin tehdään yv:ssä. 5vs5 NHL on ihan helvetin tylsää aika ajoin, kun ei ole tilaa yhtään tehdä hienoja suorituksia.

Ehdottomasti pitäisi hieman leventää kaukaloita, olympialaisissa kun on parhaat mukana niin näkee hienoja suorituksia plus ihan ok fyysisyyttä. Ei välttämättä niin suuriksi kuin Euroopassa, mutta edes hieman, ja palauttaa kahden viivan syöttökielto.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mosabacka on oikeassa siinä suhteessa, että mittarit intensiteetille puuttuvat. Ja vielä sitä ennen olisi määriteltävä se, mitä jääkiekon intensiteetillä tarkoitetaan. En pidä NHL:n runsasta ylivoimapelaamista kovin intensiivisenä pelaamisena muulloin, kun silloin, kun alivoimapelaajat antavat jatkuvan paineen ylivoimapelaajille. Näin tapahtui Ottawa-Buffalo-sarjassa, jolloin voisin luonnehtia myös ylivoimatilanteet jotakuinkin intensiiviseksi pelaamiseksi. Ylivoimaa on pelattu NHL:n pudotuspeleissä noin erän verran, joten intensiteettitasoltaan korkeaan pelaamiseen jää NHL:ssä nollatoleranssin aikana pari erää.
Kannattaa myös seurata NHL-joukkueiden runsaasti pelaavien pelaajien intensiteettia vaikkapa ensi yönä. Lidström pelasi Detroitissa paljon ja tosi rauhallista oli hänen luistelunsa kaukalossa.
Se, mikä panos on jääkiekon pudotuspeleissä NHL:ssä, on eri asia kuin pelin intensiteetti. Panos ja sen luoma tunnelma on NHL:ssä suurempi kuin MM-kisojen finaaleissa. NHL on suurin ja kaunein ja siksi siellä voittaminen on myös suurinta, mitä jääkiekossa voi saavuttaa.

Ja, cobol, minä uskon ihan omiin kokemuksiini jääkiekkopeleissä niin Mestiksessä, SM-liigassa, MM- ja olympiakisoissa sekä NHL:ssä. Videoista ja DVD-tallenteista voi sitten tarkentaa näkemäänsä ja sitä tuntumaa, mikä itselle peleistä on jäänyt.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myös MM-kisoissa pelattiin erittäin paljon ylivoimaa, koska Kansainvälisen Jääkiekkoliiton turnauksissa on käytössä NHL:stä vaikutteita saanut nollatoleranssilinja. Maailmanmestari Kanada sai yhdeksässä ottelussa 62x2min, Suomi 50x2min ja Ruotsikin peräti 60x2min. Esimerkiksi Kanadan ja Ruotsin välierässä pelattiin ylivoimapeliä n. 19 minuuttia, Suomen ja Venäjän välisessä semifinaalissa peräti 25 minuuttia. Tässä suhteessa intensiteetti "menee tasan" NHL:ään nähden, jos siffan tavoin haluaa tämän yhdeksi kriteeriksi ottaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja, cobol, minä uskon ihan omiin kokemuksiini jääkiekkopeleissä niin Mestiksessä, SM-liigassa, MM- ja olympiakisoissa sekä NHL:ssä. Videoista ja DVD-tallenteista voi sitten tarkentaa näkemäänsä ja sitä tuntumaa, mikä itselle peleistä on jäänyt.

Valitettavasti sinä tyydyt toistamaan apinana sen, mitä Sihvonen on jostain asiasta sattunut kirjoittamaan. Hyvä esimerkki on nyt käsiteltävän asian lisäksi tuo aiempi Selänteen luokitus. Ensin Sihvonen kirjoitti Selänteen olevan entinen pelaaja, mutta playoffeissa kuitenkin ylivoimalla todellinen täsmäase, joka ratkoo NHL:ssä otteluita. Sen jälkeen sinä toistit saman asian ylivoiman osalta käyttäen jopa samoja sanoja kuin Sihvonen. OK, mutta kummaltakin teistä jäi sellainen oleellinen asia huomaamatta, että Selänne ei edellenkään ole ollut ylivoimalla Anaheimin täsmäase ylivoimalla, sillä hänen maalisaldonsa NHL:n playoffeissa on nolla. Selänteen tärkein panos Anaheimille on tullut playoffeissa 2007 aivan muualta kuin ylivoimasta. Toki runkosarjassa Selänne oli NHL:n paras maalintekijä ylivoimalla, mutta playoffeissa hanat ovat ylivoiman osalta maaleina olleet kiinni, vaikka pisteitä on playoffeissa suht kivasti syntynytkin. Ei se vaan riitä tasokkaaseen analyysiin, että katsoo yhden ottelun kuten Sihvonen tai aloittaa NHL:n seuraamisen "nyt 2007 kun Canal on alkanut näyttämään playoffeja" kuten sinä olet tehnyt. Canal on näyttänyt NHL-kiekkoa jo iät ajat, playoffeja vuosikaudet ja osa meistä on seurannut otteluita paikan päälläkin säännöllisesti vuosittain parisenkymmentä vuotta. Mutta kaikkea hyvää ja toivottavasti ole NHL-kiekosta nauttinut nämä muutamat seuraamasi pelit.

Ensi yönä nähdään taas mielenkiintoinen ottelu kun Ottawa on pakkovoiton edessä. Aiemmilta vuosilta tuttu tilanne Ottawalle ja aina ennen se on ryssitty ja pudottu, usein vielä Torontolle. Ehkä tällä kertaa Ottawa selviää paremmin ja nousee jopa kamppailemaan pokaalista. Itse en siihen tosin usko, mutta katsotaan.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Selänteen tärkein panos Anaheimille on tullut playoffeissa 2007 aivan muualta kuin ylivoimasta.

Selänteen ylivoimapeliaika pudotuspeleissä on kertonut minulle sen, että häntä valmentaja käyttää täsmäaseena juuri ylivoimilla. Ylivoimamaalit kertovat oman osuutensa tehokkuudesta, mutta ylivoimilla annetut ratkaisevat maalisyötöt ovat lähes yhtä tärkeitä. Olen nähnyt niitä Teemun antavan. Eräskin ylivoimasyöttö lähti 0-1 pelitilanteessa noin 59.10 ja Scott Niedermayer iski tasoituksen. Teemu hoiti sitten jatkoajalla tiukalla takakarvauksella ja upealla maalilla voiton Anaheimille.

Kun nyt näytät mieluusti muistelevan vanhoja ja tekevän oman pääsi tuottamia johtopäätöksiä tänne, niin voin minäkin muistuttaa sinua, että olen jankuttanut pelikirjojen merkitystä yhä uudestaan ja uudestaan täällä. Tuloksena on ollut pelikirjakeskustelut SM-liigan ja NHL:n osioissa. Pelikirjat ja niiden merkitys ovat selvinneet sinullekin vasta nyt, vaikka olet kehunut seuranneesi SM-liigan ja NHL:n pelejä vuosikausia. Vai oletko jo sitä mieltä, että esim. Carlyle on viimeisen päälle pelikirjavalmentajia, jolta löytyy esim. hyökkäyksiin lähtöihin useita variaatioita ottelun ja tilanteen mukaisesti? Pelikirjakeskustelu on keskustelua pelin ytimestä myös jääkiekossa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun nyt näytät mieluusti muistelevan vanhoja ja tekevän oman pääsi tuottamia johtopäätöksiä tänne, niin voin minäkin muistuttaa sinua, että olen jankuttanut pelikirjojen merkitystä yhä uudestaan ja uudestaan täällä. Tuloksena on ollut pelikirjakeskustelut SM-liigan ja NHL:n osioissa. Vai oletko jo sitä mieltä, että esim. Carlyle on viimeisen päälle pelikirjavalmentajia, jolta löytyy esim. hyökkäyksiin lähtöihin useita variaatioita ottelun ja tilanteen mukaisesti? Pelikirjakeskustelu on keskustelua pelin ytimestä myös jääkiekossa.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten todellisuus sekoittuu kuvitelmiin. Kirjoitin jo huhtikuussa useampaan kertaan siitä, että NHL:ssä pelataan myös Sihvosen päinvastaisesta todistelusta huolimatta myös todellista AHL-kiekkoa eli coast-to-coast kiekkoa ja että osa joukkueista käyttää erilaisia avauspelejä, lyhytsyöttöpeliä ja syöttöketjuja vastustajan, tilanteen ja kotiedun mukaan. Kerroin esimerkit kauden 2006-2007 otteluista Detroit-Colorado ja Colorado-Detroit ja kerroin myös avauspelistä esimerkein Dallasin, Anaheimin ja Pittsburghin osalta. Jotta asia ei olisi jäänyt kenellekään epäselväksi, kirjoitin 12.4. seuraavaa:

Kukaan ei tietenkään tarkoita sitä, että esim Pittsburgh ei käyttäisi muita avaustapoja. Mutta eivät pitkät pystyavaukset ole NHL:ssä lainkaan tuntemattomia ja pelkkää AHL-tavaraa, kuten Sihvonen kuvittelee.

Tein myös useita vertailuja Anaheimin ja Jokerien välillä, jotka sekä Sihvonen että sinä tyrmäsitte täysin ja vain siksi, että ette tunteneet Anaheimin monimuotoista pelikirjaa kun näitte playoffien alussa vain sen toisen puolen. Sitten tuli Game 5 Detroit-Anaheim ja tein samat vertailut Jokerien ja Anaheimin välillä uudelleen - ja kas, nyt oli Sihvosen jo myönnettävä, että näinhän se oikeasti menee. Sulka siitä hänelle, että sen myönsi.

On lähes käsittämätöntä, että sinä tai Sihvonen oletatte pelikirja-keskustelun ja pelkirjapelaamisen alkaneen siitä kun asia on UL:ssa, Suomessa ja Jatkoajassa nostettu esille. Asiasta on keskusteltu ammattipiiteissa vuosikymmeniä, joskin monta kertaa nimellä. Eri valmentajat ovat rakentaneet tiukkaan pelikirjaan perustuvaa jääkiekkoa vähintään yhtä kauan kuin jääkiekko on ollut ammattilaislajina olemassa.

Jatkoajastakin löytyy useita ketjuja vuosien varrelta, joissa tarkastellaan eri joukkueiden pelaamista eri tilanteissa ja eri taktiikalla, vaikka pelikirjasta ei sinänsä puhuta terminä.

Kuten monta kertaa on tullut todettua, oma jääkiekon seuraamiseni liittyy paitsi fanittamiseen (kannatan kaikkia joukkueita, jotka pelaavat mielenkiintoista jääkiekkoa ja Jokereita kannata, vaikka se ei sitä tekisikään) myös pelin ja joukkueiden arvioimiseen voittajan kautta: miksi joukkue voittaa, miksi se ei voita ja mitkä ovat sen mahdollisuudet ja miksi voittaa seuraavissa neljässä tai viidessä pelissä.

Ehdottomasti kuitenkin iso plussa Sihvoselle siitä, että hän on nostanut joukkueiden pelikirjan esille laajempaan kansalaiskeskusteluun ja ulos ammattipiireistä. Tämä on kulttuuriteko jääkiekon puolesta ja sellaisenaan jo yksin merkittävä kenelle tahansa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mosabacka on oikeassa siinä suhteessa, että mittarit intensiteetille puuttuvat. Ja vielä sitä ennen olisi määriteltävä se, mitä jääkiekon intensiteetillä tarkoitetaan. En pidä NHL:n runsasta ylivoimapelaamista kovin intensiivisenä pelaamisena muulloin, kun silloin, kun alivoimapelaajat antavat jatkuvan paineen ylivoimapelaajille.

Hetkonen! Sinä puhut nyt YV-AV pelistä ja käytät sitä perusteena väitteellesi? Kannattaisi varmaan tutustua tilastoihin sekä MM-kisoista että NHL:n pleijareista, voisi avata silmiä.

Kannattaa myös seurata NHL-joukkueiden runsaasti pelaavien pelaajien intensiteettia vaikkapa ensi yönä. Lidström pelasi Detroitissa paljon ja tosi rauhallista oli hänen luistelunsa kaukalossa.

Nyt Siffa kannattaisi hyvin tarkasti miettiä mitä kirjoittaa tänne. Sinä otit ensiksi esimerkiksi Venäjän maajoukkueen ja nyt otat Nicklas Lidstörmin, NHL:n rauhallisimman pelaajan? Ei jumalauta sentään, tämä on sama kuin käyttäisi Tomi Kallion peliä esimerkkinä Suomen maajoukkueen pelityylistä!

Se, mikä panos on jääkiekon pudotuspeleissä NHL:ssä, on eri asia kuin pelin intensiteetti. Panos ja sen luoma tunnelma on NHL:ssä suurempi kuin MM-kisojen finaaleissa. NHL on suurin ja kaunein ja siksi siellä voittaminen on myös suurinta, mitä jääkiekossa voi saavuttaa.

Panos on SUORASSA suhteessa intensiteettiin. Esimerkkeinä World Cup ja Olympia-pelit vs. MM-kisat. NHL pleijarit ovat niin paljon suurempi juttu 90% pelaajille että on täysin selvää että yritys on kovempaa siellä.

Onnistuit juuri muuten tuhoamaan oman väitteesi siitä että MM-kisoissa olisi suurempi intensiteetti kuin NHL:n pleijareissa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eri valmentajat ovat rakentaneet tiukkaan pelikirjaan perustuvaa jääkiekkoa vähintään yhtä kauan kuin jääkiekko on ollut ammattilaislajina olemassa.

Juuri näin.

Viime pelissä Ottawaa vastaan Carlylelta löytyi taas uusi avaus, mikä toistui useita kertoja pelin aikana. Intensiteetiltään hyvin rauhallista pakki-pakki peliä, toisen pakin nousu ja puolipitkällä tai pitkällä syötöllä keskustaan. Katsotaan taas ensi yön ottelu, mitä tapahtuu. Miten rauhallisesti, Lidströmmäisesti, Pronger, Scott Niedermayer ja Beauchemin mahtanevatkaan pelata?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
siffa kirjoitti:
Pelikirjakeskustelu on keskustelua pelin ytimestä myös jääkiekossa.

Ei ole. Pelin ydin ei ole pelikirjassa (pelitavassa, taktiikassa, mitä nimeä siitä nyt haluaakaan käyttää), sillä pelikirja on vain pyrkimys joukkueen pelaajien yhteiseen sopimukseen siitä, miten peliä voisi yrittää pelata. Väite pelikirjakeskustelusta keskusteluna pelin ytimestä on yhtä mielekäs kuin väite siitä, että keskustelu maantiekartasta olisi keskustelua matkasta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kaksi täällä keskustelussa ollutta asiaa Ottawa-Anaheim pelistä, joka päättyi 5-3. Anaheimin pelaamisen intensiteetti matalalla johtuen johtavien puolustajien rauhallisuudesta (väsymys?). Selänne oli taas täsmäase, joka oli parhaimmillaan ylivoimilla (jälleen maalisyöttö) sekä 4vs4 pelissä, sen sijaan 5vs5 oli Teemun kentältä heikko esitys kahdella miinusmaalilla.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaksi täällä keskustelussa ollutta asiaa Ottawa-Anaheim pelistä, joka päättyi 5-3. Anaheimin pelaamisen intensiteetti matalalla johtuen johtavien puolustajien rauhallisuudesta (väsymys?). Selänne oli taas täsmäase, joka oli parhaimmillaan ylivoimilla (jälleen maalisyöttö) sekä 4vs4 pelissä, sen sijaan 5vs5 oli Teemun kentältä heikko esitys kahdella miinusmaalilla.

Totta, pitää täysin paikkansa. Mutta emme kai tee analyysia yhden (1) ottelun perusteella? Jos teemme, nokitan: Detroit vs Anaheim Game 5, jossa Selänne teki 5vs5 jatkoajalla voittomaalin ja käytännössä koko ottelusarjan ratkaisseen maalin. Sanon suoraan, että ilman sitä maalia Detroit olisi vienyt hyvin todennäköisesti ottelusarjan, sen verran hyvin se hallitsi pelejä.

Palauttaisin mieleesi sen, mitä asiasta alunperin kirjoitin:

1. Selänne oli NHL:n paras täsmäase ylivoimalla runkosarjassa, jossa hän teki maaleja eniten koko liigassa eli 25 maalia.
2. Vastaavaa ei ole nähty playoffeissa, jossa Selänteen yv-maalisaldo on edelleen 0 maalia.
3. Selänteen arvo onkin ollut playoffeissa Anaheimille paljon muuta kuin ylivoiman täsmäase.

Mistä muuten arvelisit Selänteen maalittomuuden yv:lla playoffeissa johtuvan? Itse olen tarjonnut kahta syytä aiemmin: a) Selänteen omaa huhuttua käsivammaa, joka pistää syöttämään tietyistä paikoista, joista hän ampui vielä runkosarjassa; b) Kunitzin loukkaantumista, joka hajotti ykkösketjun ja vei siitä tärkeimmän/tärkeän palasen pois. Toki playoffeissa vastustajakin on tarkempi,

Selänne on jaellut läpi koko playoffien mainioita syöttöjä ja osa niistä on nähty ylivoimalla. Ehkä minun virheeni on ollut ymmärtää väärin käsitteesi "täsmäase." Itselleni se merkitsee tarkasti ja tiukassa paikassa maalin kykenemään tekevää pelaajaa ja kun jääkiekossa puhutaan täsmäaseesta, olen aina ymmärtänyt sen tarkoittavan samaa kuin mitä täsmäaseella tarkoitetaan sotilaskäytössä (täsmällisesti maaliinsa osuvaa, suuren osumatarkkuuden omaavaa ammusta).
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
a) Selänteen omaa huhuttua käsivammaa, joka pistää syöttämään tietyistä paikoista, joista hän ampui vielä runkosarjassa;


Tätä asiaa puoltaisi se, että Selänteen peliaika putoaa aina kun oma joukkue on yhtä maalia reilummassa johtoasemassa, sama ilmiö on toistunut koko ajan pudotuspeleissä. Jos Teemu olisi täysin terve, hän pelaisi säännöllisempiä vaihtoja.

Petteri Sihvonenhan pisti tämän pelaamattomuuden Carlylen syyksi, itse olen kallistumassa tähän peruskanadalaiseen tyyliin, jota on nähty myös erään pelaajan kohdalla siinä toisessa finalistijoukkueessa. Tai sitten se on sitä paljon mainostettua fiaskokiekkoa...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tätä asiaa puoltaisi se, että Selänteen peliaika putoaa aina kun oma joukkue on yhtä maalia reilummassa johtoasemassa, sama ilmiö on toistunut koko ajan pudotuspeleissä. Jos Teemu olisi täysin terve, hän pelaisi säännöllisempiä vaihtoja.
Melkeinpä väittäisin että olet tässä väärässä. Mielestäni Selänteen peliaika on läpikauden vähentynyt johtoasemassa koko kauden ajan. Joku tarkemmin Duckseja seurannut voinee vahvistaa asian.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Totta, pitää täysin paikkansa. Mutta emme kai tee analyysia yhden (1) ottelun perusteella?

Selänne on jaellut läpi koko playoffien mainioita syöttöjä ja osa niistä on nähty ylivoimalla. Ehkä minun virheeni on ollut ymmärtää väärin käsitteesi "täsmäase."

Parempi on kirjoittaa heti ottelun jälkeen, mitä tapahtui. Carlyle peluutti Selännettä 4vs4-pelissä sekä ylivoimilla runsaasti. Eli Urheilulehden 21/2007 kirjoituksen mukaan:"Anaheimin onneksi Selänteen repertuaarista on tallella vielä erään maailman vaarallisimman ylivoimapelaajan täsmätoiminta." Nyt Carlylen luottamus Teemua kohtaan realisoitui jälleen loistavalla maalisyötöllä McDonaldin ylivoimamaaliin. Tasavajaalla 4vs4 Teemu sai myös hyvin peliaikaa, mikä runsaan ylivoimapelaamisen kanssa kertoo, että Selännettä Carlyle käyttää "täsmäaseena" silloin, kun kentällä on tilaa.

Tasakentällisin 5vs5 pelistä oli UL 21/2007 Teemun vaihto vaihdolta seuranneessa osiossa kolme kertaa maininta "Teemulta oikeni selkä" omassa päädyssä. Valitettavasti Teemu ei ollut yhtä ahneena pelivalmiudessa tänäänkään omassa päädyssä, kun tehot -2 syntyivät. Enkä nyt väitä, että McDonaldin koko kentällisen ja Beauchemin miinukset johtuisivat yksistään Teemun löysästä oman pään pelaamisesta.

Ja sitten vielä siihen pelin intensiteetti-asiaan Daespoolle. Peli voi olla intensiteetiltään heikkoa, vaikka tavoitteena ja mahdollisuutena on voittaa Stanley Cup. Tämän päivän peli sen osoitti varsinkin Anaheimin osalta. Anaheim oli huono. Johtavien puolustajien syöttötyöskentely hyökkäyksiä avaavien syöttöjen osalta oli luokatonta. Eikä se hääviä ollut Ottawan puolustajillakaan. Minusta pelin intensiteetti on paljosta riippuvainen onnistuneista omille hyökkääjille syötetyistä ensimmäisistä syötöistä. Siitä huolimatta finaalisarjan pelit ovat tunnelmaltaan äärimmäisen jännittäviä, vaikka pelin intensiteetti olisi kuinka alhainen hyvänsä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Siffa, enpä edelleenkään usko tuohon Sihvosen ja sinun kopioimaasi väittämään siitä, että Selänne olisi pelityylinsä takia hyödytön 5v5, mutta sitten täsmäase ylivoimalla. Mihin se väite todellisuudessa (matemaattisesti) perustuu? Huomaa, että Selänteen tehot olivat runkosarjassa mahtavat +26 ja kuten hyvin tiedät, siihen ei ylivoimapelaaminen vaikuta. Selänne oli yksinkertaisesti runkosarjassa Anaheihim tehokkain hyökkääjä ilman ylivoimapisteitään kun mittarina käytetään tehotilastoa.

Kyllä se vahvasti vaikuttaa siltä, että Selänne pelaa enemmän tai vähemmän loukkaantuneena ja siksi hän ei taistele kiekoista samaan tapaan kulmissa ja laidoissa kuin aiemmin eikä myöskään tee itseään samalla tavalla pelattavaksi kuin vielä runkosarjassa. Ja tämän takia häntä peluutetaan kuten peluutetaan - ei siis siksi, että hän on zombi tms.

Toivottavasti Selänteen todellinen tilanne playoffeissa joskus selviää. Niin paljon ja monta vuotta olen Selänteen(kin) pelejä nähnyt telkkarista ja paikan päällä valtameren takana, että uskon pystyväni arvioimaan jonkun/joidenkin vammojen haittaavan pelaamista.

Mutta jatketaan playoffien seuraamista.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyllä se vahvasti vaikuttaa siltä, että Selänne pelaa enemmän tai vähemmän loukkaantuneena ja siksi hän ei taistele kiekoista samaan tapaan kulmissa ja laidoissa kuin aiemmin eikä myöskään tee itseään samalla tavalla pelattavaksi kuin vielä runkosarjassa. Ja tämän takia häntä peluutetaan kuten peluutetaan - ei siis siksi, että hän on zombi tms.

Mutta jatketaan playoffien seuraamista.

Tätä mieltä olen ollut minäkin täällä. Samat asiat olen tuonut julki syynä siihen, että Teemu ei pelaa kulmapeliä ja hieman arkailee mennä laitatilanteisiin ikään kuin vähän myöhässä. Muutamassa viestissäni olen maininnut Teemun sanat Detroit-sarjan jälkeen:"Nyt on aikaa hoidattaa vammoja ja lisätä energiavarastoja." Joillekin Teemun kannattajille eivät kelvanneet nämäkään huomioni täällä silloin.

Jatketaan asialinjalla, mutta tiukasti peliä analysoiden.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tätä asiaa puoltaisi se, että Selänteen peliaika putoaa aina kun oma joukkue on yhtä maalia reilummassa johtoasemassa, sama ilmiö on toistunut koko ajan pudotuspeleissä. Jos Teemu olisi täysin terve, hän pelaisi säännöllisempiä vaihtoja.

Petteri Sihvonenhan pisti tämän pelaamattomuuden Carlylen syyksi, itse olen kallistumassa tähän peruskanadalaiseen tyyliin, jota on nähty myös erään pelaajan kohdalla siinä toisessa finalistijoukkueessa. Tai sitten se on sitä paljon mainostettua fiaskokiekkoa...

Selänteen peliaika laski koko kauden ajan tilanteissa jossa Anaheim suojeli niukkaa johtoa, pleijarit eivät ole muuttaneet asiaa millään tavalla.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Oikaisu!

-veljet ja sisaret-

Minun on nyt tehtävä selväksi yksi iso oikaisu, ja sallittakoon se.

Tässäkin ketjussa (ja muutamassa muussa) on viitattu todella usein siihen, että Urheilulehti olisi mukamas jotakin 7-päivää -journalismia. Väite on totaalisen väärä.

Ottakaa ja lukekaa vaikkapa viimeisin ilmestynyt Urheilulehti nro 22. Otin tehtäväkseni lukea lehteä "7-päivää -katsannossa". Voin rehellisesti sanoa, ettei MITÄÄN tuohon roska-journalismiin viittaavaakaan tullut vastaan. Käytännössä ei lausettakaan. Enkä edes lukenut lehteä puolueellisten lasien läpi. Lisäksi kyseinen lehti oli minun hyvä lukea läpi sikäli, etten ollut itse kirjoittanut siihen sanaakaan. Ja toki joku koiranleuka voi nyt esittää, että silloin, kun allekirjoittanut ei kirjoita Urheilulehteen, taso nousee. Eli syyttäkää lehden puutteista minua, Sihvosta.

Fakta on, että puheena olevassa Urheilulehdessä on aivan huikeita artikkeleita. On Roy Hodgsonin loistava haastattelu. Siinä puhutaan pelkkää futiksen asiaa. Ja syvällisesti! On Keke Rosbergin haastattelu. Eipä juuri tuon ytimekkäämpää tekstiä voi kai formuloista lukea. Itselleni aukesi aivan uusi maailma.

Ja paljon muuta löytyy lukemastani Urheilulehdestä. Esko Seppänen paketoi Anaheimin ja Ottawan veskarit. Janne Eerikäinen on suvereeni tenniksessä. Topias Kauhala ottaa pohkeeseen Mikael Forssellin. Jari Kupila pitää yllä puhetta dopingista. Pitäisiköhän minunkin avautua joskus aikusten oikeasti dopingista... Urheilulehden linjahan on, että aina totuuden saa sanoa... Legendaarinen Lauri Karppinen paketoi golfia ja ilmiö Michelle Wietä. Ja niin edelleen.

Eli.

Täällä Jatkoajassa voidaan jauhaa mitä jauhetaan. Mutta minä tulen jatkossa kyselemään, että montakos prosenttia tekstistä oli sitä 7-journalismia Urheilulehdessä.

Ja hyvää kesää kaikille.

Palaan Jatkoaikaan syksyllä - jos se on edelleen strategiamme mukaista. Itse kannatan jyrkästi urheilun - ja etenkin jääkiekon - kansalaiskeskustelua. Tämä on paljon raikkaampaa kuin useimmat niin sanotut viralliset keskustelut. Urheilujournalismi on edelleen Suomessa alennustilassa, koska tekijät ovat mitä ovat. Mutta vielä tämä tästä. En jaksa millään uskoa, että Esko Seppänen olisi viimeinen Jatkoajasta ponnistava kyky. Päinvastoin. Vanhat rakenteet murtunevat noin viiden vuoden sisällä.

-sihvonen-
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
-Tässäkin ketjussa (ja muutamassa muussa) on viitattu todella usein siihen, että Urheilulehti olisi mukamas jotakin 7-päivää -journalismia. Väite on totaalisen väärä.

Tämä on todella hienoa, jos Urheilulehden taso on noussut (edes pikkasen), sen voi joutua jopa sitten varmistamaan joku kerta. Itselle vaan tuo kyseinen lehti on todellakin ollut urheilulehtien 7-päivää -lehti. Oma urheilulehden tilaus kesti aikoinaan kohtuu pitkään, kunnes hermo meni totaalisesti varsinkin surkeeaan NHL-juttujen tasoon. Yhden lehden yhdestä jutusta laskin ja otin ylös (sekä myös lähetin toimitukselle "oppimateriaaliksi") asiavirheet ja niitähän kertyi parin sivun verran. Parin lehden ajan odottelin tuolloin tasonnousua, mutta eihän sitä tullut ja tilaus sai loppua siihen.

Enpä tiedä onko kyseinen toimittaja vielä UL:n palveluksessa, ainakin reilu puolivuotta sitten oli, kun tsekkasin viimeksi lehden tason - silloin tasonnousua ei vielä ainakaan näkynyt...
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Jari Kupila pitää yllä puhetta dopingista. Pitäisiköhän minunkin avautua joskus aikusten oikeasti dopingista... Urheilulehden linjahan on, että aina totuuden saa sanoa...

Faktahan on, että doping-sektorilla on vielä monta kiveä kääntämättä. Asiasta kirjoitettaessa pitää tosin varoa sitä, ettei mene samaan loukkuun kuin STT aikoinaan. Hehän alkoivat esittää väitteitään ilman, että kykenivät niitä todistamaan. Näissä asioissa pitää olla aukoton todisteluketju, jos aikoo nimetä henkilöitä.
 
Ketjusta on siirretty Viuhkola-keskustelu Kärppä-osion Viuhkola ketjuun. Siellä voi jatkaa, jos sanottavaa jäi. Pahoittelemme viivästystä viestien siirrossa.

t. Moderaattorit
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
P.Sihvonen kirjoitti:
Palaan Jatkoaikaan syksyllä - jos se on edelleen strategiamme mukaista.

Palaat Jatkoaikaan syksyllä, jos se on "edelleen strategianne mukaista"? Miksi monikko - keiden strategiaa? Miksi ylipäänsä tämä paljastus/myönnytys siitä, että osallistumisesi Jatkoajan keskusteluihin on (joidenkin) "strategiaa"?

Yllämainitun perusteella olen yhä vakuuttuneempi siitä, että P. Sihvonen on puolihumoristinen, osin camphenkinen mediaprojekti, jonka avulla tutkitaan lätkäfanien sinisilmäisyysprosenttia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Täälläkin, jossa siis voisi kuvitella olevan halua keskustella pelistä, keskustellaan kaukalon ulkopuolisista asioista ja erityisesti keskustellaan erään toimittajan persoonasta enemmän kuin pelistä ja pelikirjoista.

Täällä on myös keskusteltu pelistä ja pelikirjoista, kuten myös esim. Jari Viuhkolan mahdollisuuksista NHL:ssä. Itsekin olen ollut siirtämässä pelikirjakeskusteluja (kaikkien pelien ydintä) omiin keskusteluihinsa. Siinä onkin asiantuntijoilla selittämisen paikka, miksi täällä Petteri Sihvonen-keskustelussa viriää aina pitkiä ja mielenkiintoisia väittelyjä teemoista, jotka lopahtavat, kun ne siirretään täältä omiin osioihinsa.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukaisin tuon sihvosen mainostaman edellisen urheilulehden ja täytyy myöntää, se lehti on täynnä asiaa. Olen myös nauttinut suuresti näistä lehden NHL-jutuista joita kirjoittaa raikkaat ja tuoreet toimittajat sekä nettiin että lehteen. Varsinkin Mari Salmelan tän päiväinen ennakko Stanley Cup-finaaliin oli hauska lukea, tyyliin "Teemu-fanituksella laitan tähän ykkösen". Perkele! Oli muuten piristävä juttu eikä mitään kuivaa sihvoslatinaa. Mitä vähemmän Sihvonen kirjoittaa kiekosta lehteen niin sitä kivempaa koko lehteä on lukea. Mihin UL edes tarvitsee sihvosta enää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös