Ok, eli tuo Zombie -juttu oli nimenomaan tämän 21/2007 otsikko, en muistanut kuin kannen otsikon "hetki lyö".
Ok aloitetaan.
"...joka on pikemminkin sotkenut oman ketjunsa peliä kuin vienyt sitä eteenpäin" (siis Teemu)
Ei pidä paikkaansa missään nimessä. Ketjun suurin ongelma on Andy McDonaldin totaalihyytyminen pleijareissa (vrt. runkosarjaan), Selänne kärsii tästä todella paljon koska hän ei enään saa niitä nopeita syöttöjä vauhtiin mitä sai aikaisemmin.
Lisäksi täytyy muistaa että kolme ensimmäistä kierrosta Anaheim pelasi liigan kolmea parhaiten puolustavaa jengiä vastaan ja samalla liigan 3 parhaimmistoon kuuluvaa veskaa vastaan. Ei Teemun peli muuttunut radikaalisti paitsi Red Wings sarjassa jossa Teemu pelasi käsi teipattuna (tämä Sihvosen olisi tullut tietää) joka johti siihen että laukaukset eivät lähteneet ollenkaan tai ainakaan yhtä rajusti kuin normaalisti. Lisäksi Kunitzin loukkaantuminen Red Wings sarjassa rikkoi ketjun kemiaa pahasti.
"Niedermayer ja Pronger eivät hae hyökkäyksissä viidellä viittä vastaan syötöillään enää säännöllisesti Selännettä"
Kaikki kolme ensimmäisen kierroksen vastustajaa pelasivat erittäin tiukkaa puolustusta nimenomaan Anaheimin ykkössyömähammasta eli Selännettä vastaan, hänet oli merkattu todella tarkasti lähes joka matsissa. Ei Selänne tehnyt mitään erilaista kuin runkkarissa, nyt oli vain vastassa paljon tiukempi vartiointi. Sama asia tapahtui -97 ja -99 pleijareissa Wingsiä vastaan, Wingsit tukahduttivat Selänteen totaalisesti jättäen hänet piste per peli tahtiin. Mikä on yllätys yllätys sama tahti kuin näissäkin pleijareissa (siitä vertaus aikaisempiin kausiin).
Syöttöjä ei tule Selänteelle jos Selänteellä on vastassa alas tiputtanut laituri/sentteri ja pakki, silloin haetaan ketjun muita jäseniä.
"Tähän viitaa esimerkiksi se, että Selänne ei saa pelata alivoimalla käytännössä lainkaan" (viittaus Carlylen sietokykyyn).
Todella paha virhe Sihvoselta. Anaheim ei MISSÄÄN vaiheessa kaudella käyttänyt Selännettä alivoimalla paitsi aivan satunnaisesti ja tässä ei ole mitään tekemistä Selänteen suorituksesta vaan siitä että Anaheimilla on sellaiset herrat kuin Rob Niedermayer, Samuel Påhlsson, Todd Marchant, Ryan Getzlaf ja Travis Moen jotka ovat alivoimapelaamisen ammattilaisia. Alivoimaa ei myöskään pelaa Andy McDonald, samasta syystä kuin Selänne; Anaheimilta löytyy ylivertaiset alivoimapelaajat joita kuormitetaan AV:lla siinä missä Selänne hoitaa YV:tä. Roolituksen 1-2-3 jonka Sihvosen olisi pitänyt huomata.
Artikkelin suurin asiavirhe joka paljastaa Sihvosen puutteellisen tiedon Anaheimista noin yleisesti. Selänne ei myöskään pelannut alivoimaa 10v sitten Kariyan kanssa pelatessa, Kariya pelasi selvästi enemmän kuin Selänne AV:ta.
Väite että Selänteen loistavasta alivoimapelistä löytyy näyttöä NHL:stä on täyttä puppua, ainakin Anaheimin vuosilta.
Seuraava lause Selänteen pelaamattomuudesta silloin kuin suojataan etumatkaa (oletan että tässä puhutaan yhden maalin johtoasemasta) johtuu täsmälleen samasta syystä, Anaheim käyttää Påhlssonin kaltaisia loistavia puolustavia hyökkääjiä näissä tilanteissa. Näin oli myös runkosarjassa, ei ole mikään pudotuspelien juttu.
Jutun jatko alivoimaajan puutteesta ja sen väitetystä vaikutuksesta ylivoimatehokkuuteen on suoraan sanoen täyttä roskaa tai ainakaan sillä ei ole yhtään mitään perustetta koko NHL-uran ajalta. Selänne ei pelannut runkosarjassa AV:ta juuri yhtään ja silti oli joukkueensa täysin suvereeni YV-kuningas.
"maksaa kalavelkoja Carlylelle pelaamalla osan vaihdoista hämmästyttävästi selkä suorana"
Onko Sihvonen seurannut Selänteen NHL-uraa yhtään? Selänne on pelannut koko uransa NHL:ssä samalla tyylillä, tästähän johtui mm. San Josen valmentajan Sutterin hermostuminen Selänteeseen (tätä osa-aluetta Selänne tosin paransi San Josen aikoinaan)
Vertaukset Leijoniin ja maajoukkueotteluihin ovat totaalisen virheellisiä, Sihvonen ei ymmärrä sitä eroa mikä on ison jään MM-turnauksilla ja pienen jään NHL-pleijareilla. Ero intensiteetissä on kuin yöllä ja päivällä. Jätän kaikkien mietittäväksi missä intensiteeti on korkeampi...
(tässä kohtaa voisin lähteä sivuraiteille ja kyseenalaistaa Sihvosen todella uskomattoman väitteen MM-kisojen ja NHL-pleijarien välisestä intensiteettierosta nimenomaan MM-kisojen hyväksi, hän ei voisi olla enempää väärässä, jo pelkästään kaukalojen kokoero tekee mahdottomaksi hänen väitteensä)