Petteri Orpon hallitus

  • 1 154 771
  • 14 870

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jotta tämä arvuuttelusi voisi tapahtua oikeassa elämässä niin ihmeitä pitäisi tapahtua. Ensinnäkin just se, että talouden pitää lähteä liitoon. Se ei kuitenkaan vielä riitä palauttamaan menetettyjä ääniä, vaan hallituksen toimien vuoksi "menetettyä hyvää" olisi palautettava takaisin.

Jos näin tapahtuisi niin skenaariosi voisi olla mahdollinen, mutta itse en siihen usko.

Ei kovin moni uskonut Marinin kannatuksen ollessa korkeimmillaan ja paljon Kok ja PS edellä siihen, että niin vaan jää vaaleissa peräti kolmanneksi ja Kok + PS ottaa kärkipaikat.

Sanoisin näin, että kun edellisistä vaaleista on vuosi, kolmen vuoden päähän ei nykymaailmassa voi kukaan nähdä niin tarkasti, että voi sulkea esimerkiksi Kok + PS jatkon pois. Nyt yksi todennäköisistä hallitusskenaarioista on SDP:n, Keskustan ja Vassarien sekä Vihreiden ja RKP:n viisikko, mutta ei sekään ole edes 50 prosenttia.

Jos Saksa pääsee talouslentoon, muu EU pääsee myös ja Suomi siinä siivellä. Tämä saattaa ratkaista vuoden 2027 eduskuntavaalit, jos ne ajallaan pidetään. Sekin on mahdollista, että hallitus hajoaa ennen niitä.

Orpot ovat selvinneet jo useammasta kriisistä ja näyttää siltä, että hallitus on tavallaan jopa vahvistunut niiden myötä. Menestys vaaleissa 2027 on siten myös hallituksen omissa käsissä. Ei vain opposition epäonnistumisessa.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässähän on oikein hyviä esityksiä. Ulinaahan tuo varmasti vasemmalla aiheuttaa, mutta kyllähän ääntä maailmaan mahtuu.

Ne koskevat muun muassa kansainvälisen suojelun tiukennuksia, maahantulosäännösten kiertämisen estämistä, rajamenettelyn käyttöönottoa ja vastaanottorahan pienentämistä.
Muuten hyviä tarkennuksia, mutta onhan toi vastaanottorahan pienentäminen aika kova leikkaus heidän arkeensa. Enkä usko, että se tuo lopulta säästöjä tuohon malliin miten on laskettu ja saattaa johtaa lieveilmiöihin.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Millä se oma osaaminen ja koulutus on hankittu? Ettei vain käytännössä ilmaisella koulutuksella Suomessa? Noinkohan olisi käynyt, jos aiemmissa ikäpolvissa olisi ollut samanlaisia suurituloisia piipittäjiä, jotka ovat joka toinen päivä muuttamassa ulkomaille pienemmän veroprosentin perässä, ja ne veroeurot olisivat jääneet kertymättä ja koulutus olisikin ollut maksullista. Toki osa olisi ollut jo ennen syntymäänsä fiksu ja syntynyt rikkaaseen sukuun, mutta valtaosa olisi valinnut toisin ja päätynyt talkkarin tai lakaisijan uralle.
Eli ilmainen opiskelu ja terveydenhuolto ovat kaikkine tukineen maistuneet myös nykyisille suurituloisille, ja nyt kun pitäisi olla mukana mahdollistamassa tätä samaa seuraaville ikäpolville, niin alkaa kauhea piipitys siitä, että miten voi ihminen mitenkään pärjätä 200k€ nettotuloilla vuodessa, kun jossain muualla käteen jäisi 300k€/vuosi. Ei varmaan samaa piipitystä kuulunut silloin, kun oltiin itse saamapuolella.

Varmaan suurin osa hyvätuloisista "piipittäjistä" on maksanut järjestelmään takaisin sieltä nostamansa, ehkä jopa ylikin. Käsittääkseni ei suomalaiset hyvätuloiset, ainakaan valtaosa, vaadi mitään 20% verotasoa. Mutta kai joku roti sillä on osallistumisellakin, vaikka kuinka arvostaisi hyvinvointiyhteiskuntaa, yhteiskuntarauhaa ja suunnilleen lähtökohtien tasa-arvoa. Mutta kun vasemmiston ilmapallo on jäänyt kiinni katkenneeseen oksaan. Silti pitäsi vain päästä ylöspäin, kohti lopputulosten tasa-arvoa, vaikka on suuri mahdollisuus, että pallo tippuu oksan mukana, tai koko kupla räjähtää. Ei kai niitä "ilmaisia lounaita" ole jakaa täältä ikuisuuteen, jos ei ole niihin aineita ja/sekä tekijöitä. Ei siinä auta huutaa suu auki, että mulle kuuluu yhtä monta lusikallista kuin ennenkin, jos kulho on tyhjä. Silloin pitää annosten pienentyä ja myös porukan siirtyä enemmän sinne keittiön puolelle, tavarantoimittajiin, jalostajiin ja ruuan kasvattajiin. Joskus kannattaisi ottaa myös perspektiiviä, ei sinne Haaviston Pekan haikailemalle 1950-luvulle, mutta vaikka 70- 80- ja 90- luvulle. Moni etuisuus, joka on nykyään vähän kuin ihmisoikeus, niistä ei oltu silloin kuultukaan, kun allekirjoittanut koulua kävi ja "etuisuuksista" nautti.

Tuo vetoaminen elämänkaaren aikana saatuihin etuihin ei oikein toimi noille työperäisen maahanmuuton osaajille. Sieltä voi tulla porukkaa sadantuhannen opintovelat niskassa ja niitä saattaa (kuten liigan ulkomaalaisvahvistuksia) kiinnostaa se netto, ei bruttoansio kun vertailevat eri maiden kesken työpaikkoja.

Olemme yhteiskuntana isossa murrosvaiheessa ja tuota osaavaa porukkaa pitäisi Suomeen saada. Täällä kun hedonismi (itse rahoitettu tai julksien vallan takaama) ja siitä juontuvat negatiiviset ilmiöt, kuten perheiden merkityksen mureneminen ja taas siitä happea saava henkinen pahoinvointi, yksinäisyys, masennus, työkyvyttömyys, jne. painavat yleisen väestökehityksen lisäksi raskaasti yhteiskunnan tulevaisuusmittareita miinukselle. Koulu ei voi kasvattaa nuoria, eikä valtio ei voi korvata perheitä, ei perheistä riippuvia luonnollisia sosiaalisia suhteita, tukiverkkoja, vaikka kuinka se sosialistiseen utopiaan sopisi. Mutta sen utopian tielle olemme astuneet. Meille laskennallisesti on suuri ongelma kuinka saisimme äidit (vanhemmat) nopeasti takaisin työelämään, vaikka viime vuosien kehityksellä paljon suurempi ongelma on, ettei meillä ole näitä uusia äitejä (vanhempia). Herätyskelloja pitäisi soittaa tieto, että suomalaisia syntyi vuonna 2023 reilut 43 000 lasta, yhtä vähän syntyi viimeksi vuonna 1836!!!


Tämä on niin kovaa kyytiä, että se tulee murtamaan kaiken, eläkejärjestelmistä alkaen. Nuorisosta ei taida olla tilanteen kääntäjiksi, sillä perheiden perustaminen ei kiinnosta ja seksuaalisuuden alueella muodissa ovat enemmän erilaiset kirjainyhdistelmät, jotka lupaavat vähän huonoa synnytysosastoille.

Mutta näillä mennään. Jonkin aikaa vielä voidaan sumuttaa kansalaisia tärkeillä indeksikysymyksillä, alvin prosenteilla, identiteettipolitiikalla, poliittisten lakkojen mitalla, hoitajamitoituksella, jne. Soittihan se orkesteri siellä Titanicin kannellakin aluksi mukavia, näin kerrotaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Arvaisin, että jos Suomi on tukevassa nousussa 2027, Purra saa koko puolueensa sellaiseen lentoon, että siinä on Kok ja SDP vielä kovilla ykköspaikasta kisattaessa. Suomen taloustilanne riippuu hyvin vähän Orpon hallituksen toimista, mutta hallitus voi muiden hallitusten tapaan laittaa nousun omien kovien toimiensa ansioksi.

Siinä persuedustajat painavat pitkin maakuntia ja jakavat tällä kertaa Purran ilosanomaa.

Mitä syvemmältä nyt lähdetään ja mitä korkeammalle noustaan loppuvuodesta 2024 tai alkuvuodesta 2025 alkaen, sitä parempi koko hallitukselle. Vaaleihin on riittävästi aikaa ja ihmeitä tapahtuu.
Kolmessa vuodessa ehtii tapahtua tosiaan vaikka mitä, enkä itse anna eduskuntavaaleja ajatellen nykyisille gallupeille mitään arvoa. Kyllä ne sen sijaan ihan hyvin kertoo, miten tuulet tällä hetkellä puhaltelee.

Mitään suurta talousliitoa ei kyllä taida olla tulossa, vaan odotettavissa kituliasta 1-2 % kasvua, jossa rakenteelliset ongelmat ja demografia aiheuttavat edelleen suuria haasteita. Ne vanhat iloiset kasvun vuodet aina taantumien perään ovat jääneet sinne aikaan ennen 2008.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuo vetoaminen elämänkaaren aikana saatuihin etuihin ei oikein toimi noille työperäisen maahanmuuton osaajille.
"Osaajat" ovat demografian suhteen sangen merkityksetön tekijä - tarvitsemme tänne suuria määriä nuorta väestöä palvelusektorin matalapalkkaisille aloille koska ne ovat about ainoa realistinen tapa saada tänne suuria määriä nuorta väestöä. Osaajat tulevat kysynnän kautta, eikä meillä suuren jalostusarvon aloilla vain ole kovin valtaisaa kysyntää ulkomaiden suuntaan, olisikin.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tämä on niin kovaa kyytiä, että se tulee murtamaan kaiken, eläkejärjestelmistä alkaen. Nuorisosta ei taida olla tilanteen kääntäjiksi, sillä perheiden perustaminen ei kiinnosta ja seksuaalisuuden alueella muodissa ovat enemmän erilaiset kirjainyhdistelmät, jotka lupaavat vähän huonoa synnytysosastoille.
Aivan vitun turha tölväisy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tänään on julkaistu hallituksen kaavailuja maahanmuuton hallintaan. Oikein hyviä kaikki ja pitää todella ihmetellä miksi vasta tämä hallitus saattaa kansallinen sääntelymme lähes ajan tasalle. Näiden toimien jälkeen saamme EUn direktiivien mahdollisuudet käyttöön.
Ainoastaan jään kaipaan, että sosiaaliturva muutetaan, niin ettei se ole enää asumisperusteista, vaan pitää olla töissä, yrittäjä tai em. kriteerin täyttävän perheenjäsen. Siis kuten vaikkapa Espanjassa.

Jää tässä myös käyttämättä mahdollisuus laittaa suomen kieli pidemmän luvan ehdoksi. Tämä pitäisi tehdä, ettei maahan tule pikkuhiljaa varjo yhteiskuntia, joissa ei osata kieltä. Olisi merkittävä insentiivi oppia kieltä, jos siten saisi kahden vuoden sijaan neljän vuoden jatkoluvan. No, tämä jäänee seuraan hallituksen tehtäväksi.

En ole Orpon hallituksen kanssa ihan samaa mieltä talouspolitiikan toteutuksesta, vaikka päämäärä siinäkin on oikea. Mutta maahanmuuton suhteen hallitus näyttää viimein toteuttavan kauan kaivattuja parannuksia.
 

444

Jäsen
Varmaan suurin osa hyvätuloisista "piipittäjistä" on maksanut järjestelmään takaisin sieltä nostamansa, ehkä jopa ylikin. Käsittääkseni ei suomalaiset hyvätuloiset, ainakaan valtaosa, vaadi mitään 20% verotasoa. Mutta kai joku roti sillä on osallistumisellakin, vaikka kuinka arvostaisi hyvinvointiyhteiskuntaa, yhteiskuntarauhaa ja suunnilleen lähtökohtien tasa-arvoa. Mutta kun vasemmiston ilmapallo on jäänyt kiinni katkenneeseen oksaan. Silti pitäsi vain päästä ylöspäin, kohti lopputulosten tasa-arvoa, vaikka on suuri mahdollisuus, että pallo tippuu oksan mukana, tai koko kupla räjähtää. Ei kai niitä "ilmaisia lounaita" ole jakaa täältä ikuisuuteen, jos ei ole niihin aineita ja/sekä tekijöitä. Ei siinä auta huutaa suu auki, että mulle kuuluu yhtä monta lusikallista kuin ennenkin, jos kulho on tyhjä. Silloin pitää annosten pienentyä ja myös porukan siirtyä enemmän sinne keittiön puolelle, tavarantoimittajiin, jalostajiin ja ruuan kasvattajiin. Joskus kannattaisi ottaa myös perspektiiviä, ei sinne Haaviston Pekan haikailemalle 1950-luvulle, mutta vaikka 70- 80- ja 90- luvulle. Moni etuisuus, joka on nykyään vähän kuin ihmisoikeus, niistä ei oltu silloin kuultukaan, kun allekirjoittanut koulua kävi ja "etuisuuksista" nautti.

Tuo vetoaminen elämänkaaren aikana saatuihin etuihin ei oikein toimi noille työperäisen maahanmuuton osaajille. Sieltä voi tulla porukkaa sadantuhannen opintovelat niskassa ja niitä saattaa (kuten liigan ulkomaalaisvahvistuksia) kiinnostaa se netto, ei bruttoansio kun vertailevat eri maiden kesken työpaikkoja.

Olemme yhteiskuntana isossa murrosvaiheessa ja tuota osaavaa porukkaa pitäisi Suomeen saada. Täällä kun hedonismi (itse rahoitettu tai julksien vallan takaama) ja siitä juontuvat negatiiviset ilmiöt, kuten perheiden merkityksen mureneminen ja taas siitä happea saava henkinen pahoinvointi, yksinäisyys, masennus, työkyvyttömyys, jne. painavat yleisen väestökehityksen lisäksi raskaasti yhteiskunnan tulevaisuusmittareita miinukselle. Koulu ei voi kasvattaa nuoria, eikä valtio ei voi korvata perheitä, ei perheistä riippuvia luonnollisia sosiaalisia suhteita, tukiverkkoja, vaikka kuinka se sosialistiseen utopiaan sopisi. Mutta sen utopian tielle olemme astuneet. Meille laskennallisesti on suuri ongelma kuinka saisimme äidit (vanhemmat) nopeasti takaisin työelämään, vaikka viime vuosien kehityksellä paljon suurempi ongelma on, ettei meillä ole näitä uusia äitejä (vanhempia). Herätyskelloja pitäisi soittaa tieto, että suomalaisia syntyi vuonna 2023 reilut 43 000 lasta, yhtä vähän syntyi viimeksi vuonna 1836!!!


Tämä on niin kovaa kyytiä, että se tulee murtamaan kaiken, eläkejärjestelmistä alkaen. Nuorisosta ei taida olla tilanteen kääntäjiksi, sillä perheiden perustaminen ei kiinnosta ja seksuaalisuuden alueella muodissa ovat enemmän erilaiset kirjainyhdistelmät, jotka lupaavat vähän huonoa synnytysosastoille.

Mutta näillä mennään. Jonkin aikaa vielä voidaan sumuttaa kansalaisia tärkeillä indeksikysymyksillä, alvin prosenteilla, identiteettipolitiikalla, poliittisten lakkojen mitalla, hoitajamitoituksella, jne. Soittihan se orkesteri siellä Titanicin kannellakin aluksi mukavia, näin kerrotaan.
Maksaneet takaisin mitä? Sen etuoikeuden, jota heillä ei olisi koskaan ollutkaan, jos nykyisenkaltaista yhteiskuntaa ei olisi rakennettu pitkälti aiempien ikäpolvien suurituloisten ja rikkaiden ”selkänahasta”? Edelleen monelle tuntuu olevan vaikea käsittää tai myöntää (edes itselleen), että se oma koulutus, joka täällä on ilmaiseksi saatu tukineen kaikkineen, on rahoitettu ihan samalla periaatteella kuin miten se tehdään tälläkin hetkellä. Yhtälailla suurituloisia on verotettu aiemminkin, jotta meistä jokaisella olisi se mahdollisuus kouluttautua, harrastaa ja pysyä terveinä. Onhan se hienoa ajatella, että meistä jokainen on omalla raa’alla työllään ja uurastuksellaan hankkinut nykyisen elintasonsa, ja yhtä hienoa monen suurituloisen mielestä on unohtaa se, että ”joku muu” on aikanaan sen mahdollisuuden edes tarjonnut myös hänelle. Tämä ihan sillä perusteella, että omaan taskuun pitäisi jäädä vielä enemmän, jotta mahdollisimman monella olisi vähän vähemmän. Koska eiväthän ne muut ole mitään tehneet sen eteen, että hänellä on enemmän. Toisin kuin hän, joka jo syntyessään oli tehnyt niin paljon, että ansaitsi kaiken sen, minkä yhteiskunta hänelle tarjosi. Jotenkin helvetin absurdi tilanne, että puolen miljoonan nettotuloilla elelevät ovat oikeasti kateellisia toimeentulotuella eläville.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Opposition räksyttäminen terveydenhuollosta aiheuttaa ainoastaan myötähäpeää, kun itse rakensivat himmeleitä kuluista välittämättä ja heikensivät jo ennestään kuralla ollutta talouden tilaa jakelemalla holtittomasti rahaa sinne sun tänne ilman huolta huomisesta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tämä on oikeasti täysin sairasta! Suomalaiset on vuosikaudet aivopesty siihen, että valtio pistää aina pienen siivun jotain korvausta takaisin. Eikä kukaan tietenkään tuesta kieltäydy, mutta kun sen tuen pitäisi olla se viimeinen oljenkorsi jos omat avut eivät enää riitä, eikä automaattina jaettu etuus. Mietin että milloin olen jotain tukea hakenut, mutta siitä on niin monta vuotta etten enää muista. Opintotuki ehkä. Mutta aivan varmasti olen jos jonkunlaista etuutta saanut ihan pyytämättäkin vaikkapa reseptilääkkeistä. On kyllä käsittämätön holhousvaltio tämä Suomi.
Näköjään esimerkiksi lapsilisät, sairaspäivärahat, vanhempainpäiväraha, sairaanhoitokorvaukset, lääkekorvaukset jne. kuuluvat tähän. Eli aika suuri määrä tuollaisia tukia joita nyt tuskin juuri kukaan vastustaa ehkä joidenkin kokoomusnuorten ulkopuolelta.
 

molari

Jäsen
Millä se oma osaaminen ja koulutus on hankittu? Ettei vain käytännössä ilmaisella koulutuksella Suomessa? Noinkohan olisi käynyt, jos aiemmissa ikäpolvissa olisi ollut samanlaisia suurituloisia piipittäjiä, jotka ovat joka toinen päivä muuttamassa ulkomaille pienemmän veroprosentin perässä, ja ne veroeurot olisivat jääneet kertymättä ja koulutus olisikin ollut maksullista. Toki osa olisi ollut jo ennen syntymäänsä fiksu ja syntynyt rikkaaseen sukuun, mutta valtaosa olisi valinnut toisin ja päätynyt talkkarin tai lakaisijan uralle.
Eli ilmainen opiskelu ja terveydenhuolto ovat kaikkine tukineen maistuneet myös nykyisille suurituloisille, ja nyt kun pitäisi olla mukana mahdollistamassa tätä samaa seuraaville ikäpolville, niin alkaa kauhea piipitys siitä, että miten voi ihminen mitenkään pärjätä 200k€ nettotuloilla vuodessa, kun jossain muualla käteen jäisi 300k€/vuosi. Ei varmaan samaa piipitystä kuulunut silloin, kun oltiin itse saamapuolella.

En lue itseäni suurituloiseksi - hyvätuloiseksi kyllä - mutta aikanaan keskikoulu-, lukio, teku, kaikki olivat maksullisia (lukukausimaksut, matkat, kirjat, ruokailu), että silleen, toki vanhemmat maksoivat pääosan, mutta myöhemmin myös oli itse opintoja rahoitettava ja asuminen maksettava. Oli motivaatiota valmistua. Ei, että niitä aikoja kannattaisi kaipailla, mutta hyvä muistaa, että nykyinen systeemi on aika ainutlaatuinen, millä mittarilla tahansa.
 

Analyzer

Jäsen
Opposition räksyttäminen terveydenhuollosta aiheuttaa ainoastaan myötähäpeää, kun itse rakensivat himmeleitä kuluista välittämättä ja heikensivät jo ennestään kuralla ollutta talouden tilaa jakelemalla holtittomasti rahaa sinne sun tänne ilman huolta huomisesta.

Nimenomaan.

Oppositio on tuon koko himmelin luonut. Hallitus ei voi mitään meidän erittäin epäsuotuisalle ikärakenteelle. Talouskin on karmeassa kunnossa.

Ei ole varaa tämän parempaan terveydenhuoltoon. Kun ne kulut kasvavat räjähdysmäisesti, vaikka palvelutaso vain pidettäisiin ennallaan.

Soisi pientä realiteettien tajua. Toki tämä aihe resonoi hyvin äänestäjissä.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Nuo maahanmuuton tiukentamiseen liittyvät lakimuutokset ovat tavallaan huvittavia; enemmän ja vähemmän kaikesta muusta kansalaisten arkeen vaikuttavasta ollaan kyllä valmiita leikkaamaan isolla kädellä, mutta intoa kyllä riittää sitten laittaa huomattava määrä lisää taloudellisia resursseja siihen, jotta voitaisiin saada maahanmuuttajien määrää pienemmäksi - ja kaikista mieluiten maahanmuuttajia kokonaan ulos Suomesta.

Esimerkiksi nyt vaikka tuo kansainvälisen suojelun muuttaminen väliaikaiseksi. Olisi ihan mielenkiintoista tietää millaiset hallinnolliset lisäkustannukset syntyvät siitä, kun aletaan sitten selvitellä, että kukas sitä suojelua enää tarvitsee ja kuka ei. Nykysysteemi on kuitenkin siinä mielessä aikaa ja rahaa säästävä, että jos sitä suojelua on joskus saatu, niin sitten vain haetaan uutta oleskelulupaa entisen päättyessä, mutta ei nyt aleta sentään tutkia asiaa tarkemmin. Samoin myös tuo oleskelulupien keston lyhentäminen lisää huomattavasti Migrin työtä, koska sitten uusia oleskelulupia haetaan tiheämmin.

No, hyvä toki Migrin työntekijöille, heitä tullaan tarvitsemaan paljon lisää. Ja myös juristit ovat isoja voittajia tässä, sillä jos oleskeluluvan hakijalle tehdään kielteinen päätös, niin sitten alkaa taas perinteinen valitusrumba ja niin edelleen.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Nimenomaan.

Oppositio on tuon koko himmelin luonut. Hallitus ei voi mitään meidän erittäin epäsuotuisalle ikärakenteelle. Talouskin on karmeassa kunnossa.

Ei ole varaa tämän parempaan terveydenhuoltoon. Kun ne kulut kasvavat räjähdysmäisesti, vaikka palvelutaso vain pidettäisiin ennallaan.

Soisi pientä realiteettien tajua. Toki tämä aihe resonoi hyvin äänestäjissä.
Kyllä tuo himmeli on koko eduskunnan aikaansaannos.

Sote-uudistus aiheuttaa runsaasti lisää harmaita hiuksia itse kullekin. Nyt pitäisi ottaa järki käteen ja lopettaa politikointi hyvinvointialueilla, muuten syntyy sutta ja sekundaa jatkuvasti.
 

Analyzer

Jäsen
Kyllä tuo himmeli on koko eduskunnan aikaansaannos.

Sote-uudistus aiheuttaa runsaasti lisää harmaita hiuksia itse kullekin. Nyt pitäisi ottaa järki käteen ja lopettaa politikointi hyvinvointialueilla, muuten syntyy sutta ja sekundaa jatkuvasti.

Ei, kyllä tuo himmeli on Marinin- Rinteen hallituksen luoma. Aikaisemmillakin hallituksilla oli toki mahdollisuus tehdä oma versionsa. Siitä varsinkin Sipilän hallitusta voidaan toki moittia, että se jäi tekemättä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Henkilökohtaisesti on aivan sama mitä sotesta irvaillaan ja näpäytellään palstoilla, mutta kun kyseessä on loppupeleissä ihmishenget, niin toivoisi koko eduskunnan ottavan pään pois oman puolueen, tai lobbausryhmän pyllystä ja alkaa tosissaan saamaan koko homman toimimaan.
 

Hexa

Jäsen
Ei, kyllä tuo himmeli on Marinin- Rinteen hallituksen luoma. Aikaisemmillakin hallituksilla oli toki mahdollisuus tehdä oma versionsa. Siitä varsinkin Sipilän hallitusta voidaan toki moittia, että se jäi tekemättä.
Siinä mielessä tuo on kuitenkin monen hallituksen yhteistulos, koska tuota lopullista mallia on ollut monta hallitusta kehittämässä ja suunnittelemassa. Pieniä painotuseroja rakenteessa on tietysti ollut, riippuen eri hallitusten kokoonpanoista. Kepu taisi saada tähän toteutuneeseen ratkaisuun haluamansa määrän maakuntia Marinin hallituksessa, eli saman määrän minkä olisi saanut myös Sipilän hallituksessa. Vaikea kuitenkaan sanoa olisiko Keskustan ja Kokoomuksen malli ollut loppupeleissä yhtään sen edullisempi ratkaisu. Yksityinen terveydenhuolto olisi ainakin ollut voittaja siinä vielä selvemmin kuin nyt ja päässyt leikkaamaan isoimman palan kakusta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kuinka moni tämän päivän hyvätuloinen on sitä erehdyksen tai parin kautta? Epäilen että aika monella on takana myös aikoja täynnä epävarmuutta ja jopa konkursseja. Palkkatuloilla harvemmin tuonne ylimpään desiiliin mennään, kyllä taitaa yrittäjät olla siellä kumminkin enemmistö. Mutta niinkuin viestissä todettiin ketään ei kiinnosta jos yrittäjällä menee huonosti.
Olen itse liian laiska ja lahjaton menestyväksi yrittäjäksi, mutta on tullut seurattua eräänkin yrittäjän tarinaa. Kaveri aloitti hyvinkin perusoloista, mutta kovalla työnteolla nosti lopulta itsensä alueen merkittäväksi työllistäjäksi. Ja ties kuinka monessa yritystoiminnassa kaveri nyt on mukana. Kaiken lisäksi, energiaa riittää myös yleishyödyllisiin juttuihin. Kunnanvaltuuston onneksi on sentään skipannut, vaikka olisi sinnekin saanut veret seisauttavan äänimäärin. Tyyppi on hyvä suustaan ja osaa organisoida toimintaansa järkevästi, todellinen duracell.

Yrittäjän tarinoita on niin monenlaisia. Tyypillinen yrittäjä lienee ammattimies tai nainen, joka opiskelee alansa käytäntöjä ensin, hankkii hyvän ammattitaidon ja laittaa sitten yhden hengen firman pystyyn. Siis vaikkapa sähköfirma tai parturi-kampaamo jne. Aika moni heistä tyytyy kohtuulliseen elintasoon, joka ehkä ylittää alan työntekijän ansiot, mutta joku aina myös joukosta erottuu, kun keksii uusia ideoita yrityksensä laajentamiseen.

Toisessa ääripäässä ovat varmaan riskiyrittäjät, jotka toimivat aloilla, joissa ovat suuret voitot ja myös tappiot mahdollisia. Rahaa on saatavilla, jos osaa sitä hankkia, mutta toisaalta myös sijoittajien myötä odotukset nousevat hyvin korkealle. Joku onnistuu tarttumaan hetkeen ja pääsemään tilanteeseen, jossa voi itse toimia bisnesenkelinä ja elää mukavasti sijoittajana/ yrittäjänä. Nämä tarinat ovat kylläkin erittäin harvinaisia: niitäkin Suomessa tarvittaisiin.

Ja kolmas on sitten hyvän kivijalan tai verkkokaupan luominen. Työvoimaintensiivistä tämä: erittäin toivottavaa, että Suomessakin syntyisi menestyviä isoja firmoja, joilla on joku kestävä yritysidea. Miten tämä onnistuu nykyisellä kokonaisveroasteella ja investointien puuttumisella, on todella hyvä kysymys.

Yrittäjien tulotaso on keskimäärin jotain 40 K, mutta siinäkin vaihteluja on rajusti. Sitä paitsi, yrittäjä maksaa tietenkin yrittämisen erilaiset kulut, kun duunari taas tekee työn ja saa siitä ansion miinus verot. Vaikkapa kuljetusyrittäjä vastaa oman autonsa kunnosta ja muista yrittämiseen liittyvistä kuluista. Sairastamiseen ei ole oikein koskaan aikaa. Eli yrittäjä tekee työtä enemmän kuin duunarit ja siitä siitä jonkinlaisen korvauksen itsekin. Plus sitten se, että verottaja on hyvin kiinnostunut kaikesta, mitä hyvin pärjäävä yrittäjä saa massiinsa.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Jos edes tämänhetkiseen tasoon sotepalveluissa ei ole varaa tulevaisuudessa, niin soisin sen herättävän melko isoa huolta itse kussakin kirjoittajassa muutenkin kuin kulujen osalta. Voi vaikka tehdä sellaisen ajatusleikin, minkä verran ahdistaisi, jos löytäisi epämääräisen patin/kyhmyn ja odottelet ultraääniaikaa vaikka puolitoista kuukautta. Sieltä tuo paljastuu kasvaimeksi ja seuraavaksi odottelet leikkausaikaa sellaisen reilu neljä kuukautta.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun viestiini kun kerran selvästi viittaat, niin tarkoitus oli vastata nimimerkki @tommy36 useaan kertaan levittämään valheelliseen mielikuvaan siitä, että ylimääräinen veronmaksuhalukkuus olisi yhteiskunnan nettomaksajien joukossa jotenkin yleinen mielipide. Sitä se ei todellakaan ole vaan asenteet ovat piilossa aika lailla päinvastaisia.

Toki kokemus voimistuu, jos sekä maksaa rajusti veroja, että niiden päälle käyttää yksityisiä terveydenhuoltopalveluita, hankkii lapsille maksullisia, yksityisiä tukiopetuksia jne. Jos nämä laskee yhteen, olisikin se kokonaisuus ollut useammassa Länsi-Euroopan maassa paljon kohtuullisempi, vaikka julkisena ei ihan kaikkea samassa mittakaavassa ilmaiseksi olisikaan tarjolla. Progressio on kuitenkin jo jyrkimmästä päästä ja edelleenkään ei kuulemma osallistuminen talkoisiin ole riittävää...
No minä en tiedä millainen otanta, ja missä tuloluokassa sulla on, joten voit olla oikeassa, että on paljonkin ahdistuneita raharössejä Suomi väärällään, ja ovat tosiaankin noin tekopyhää porukkaa, kuin kerrot, joten uskottavahan se on, jos niin sanot.

Onneksi ei omassa tuttavapiirissä kuitenkaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässähän on oikein hyviä esityksiä. Ulinaahan tuo varmasti vasemmalla aiheuttaa, mutta kyllähän ääntä maailmaan mahtuu.

Ne koskevat muun muassa kansainvälisen suojelun tiukennuksia, maahantulosäännösten kiertämisen estämistä, rajamenettelyn käyttöönottoa ja vastaanottorahan pienentämistä.
On kyllä typerää hallitukselta estää turvapaikanhakijoita hakemasta työlupaa. Käytännössä suunniteltu kiristys koskee vain niitä, joilla a) on työpaikka, b) elättävät itsensä, c) maksavat veroja ja d) heillä on työnantaja, joka tarvitsee heidän työpanostaan.

Nyt hallitus haluaa heittää heidät ulos maasta - paitsi tietenkin he voivat jäädä, jos saavat turvapaikan tai löytävät itselleen puolison (jonka jälkeen aukeaakin tie suomalaiselle sosialiturvalle). Järjetöntä poliittisen ideologian perusteella tehtyä kansantalouden vahingoittamista!
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, ja toinen varsin olennainen kysymys: Miten paljon pienemmällä veronmaksulla olisi saanut marginaalisesti huonompaa (ja osittain maksullista) palvelua eri läntisen Euroopan maissa?
Kolmas olennainen kysymys on se, että siirtämällä liiketoimintansa tai hakeutumalla töihin jonnekin muualle läntiseen Eurooppaan, miten olisi käynyt tulopuolen?
Minä joskus mietin, että olisin voinut oman osaamiseni varassa muuttaa melkein minne vaan, missä englannin kielellä pärjää - ja mietinkin esimerkiksi Kanadaan tai Englantiin muuttoa - mutta olisinko osannut perustaa sinne vastaavaa liiketoimintaa kuin mitä Suomeen. Ehkä, ehkä en.
(USA:ssa asuinkin, kuten myös Koreassa ja Ranskassa, mutta niihin maihin en olisi halunnut pysyvästi muuttaa)
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Henkilökohtaisesti on aivan sama mitä sotesta irvaillaan ja näpäytellään palstoilla, mutta kun kyseessä on loppupeleissä ihmishenget, niin toivoisi koko eduskunnan ottavan pään pois oman puolueen, tai lobbausryhmän pyllystä ja alkaa tosissaan saamaan koko homman toimimaan.

Enkä itsekään mitenkään puolusta tämän hetken sotea, että toimisi. Emmehän tiedä, miten olisi aloittanut Sipilän sote (tai sitä edellinen, sitä edellinen...). Kaikessa riskinsä ja tuo aluemäärä nyt hyväksyttiin. Voi jossitella, etsiikö alueet vaan paikkaansa ja toimintojen balanssia, vai hätiköikö hallitus päätöksillään.

Itse tunnen potilaan näkökulmasta lähinnä erikoissairaanhoidon käytäntöä ja olen ikionnellisessa asemassa tuossa. Meitä ei olla rankaisemassa, paitsi ehkä akuutti toiminta. Silti, toivon että ajan kanssa juurikin ne viisi yliopistollista muodostaisi alleen hyvinvointialueet. Mutta ajan kanssa, ei liian hätäisten päätösten seurauksena. Eikä niin, että vastuuministeri on asiasta aivan kuutamolla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näissä sotaoloissa on järkevää laittaa Suomen työpaikka- ja turvapaikkahaku samanlaiseksi kuin muissa Pohjoismaissa. Hallituslähteiden mukaan se tarkoittaa joko turvapaikkahakua ja mahdollista oleskelulupaa tai työperäistä maahanmuuttoa työpaikka tietäen. Humanitaarisen perustein saadun oleskeluluvan omaava voi mennä töihin. Hallituksen maahanmuuttokiristykset etenevät – näitä lakeja aiotaan muuttaa

Nyt tilanne on se, että Sipilän hallitus ja Rinne/Marinin hallitus on karkottanut Suomesta kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita. Mahdollisesta työpaikasta huolimatta. Syyt ovat asianomaisten tiedossa, mutta voi olettaa, että monta kertaa kyse on identifioinnista. Kukaan ei varmuudella tiedä onko henkilö se joka väittää olevansa. Passi yms puuttuvat usein.

Suomesta ei löydy tarkkaa tilastoa miten turvapaikkaa hakeneet ovat saaneet työpaikkoja. Ruotsin tilanne oli neljä vuotta myöhemmin 163 000 turvapaikanhakijan (2015) osalta se, että vuonna 2019 heistä noin 4 500 oli työssä. Ruotsin vuoden 2015 turvapaikanhakijoista 4574 on töissä | Verkkouutiset

Suomessa tilanne tuskin on parempi ja kun poimitaan ne henkilöt, jotka eivät suostu poistumaan maasta vaikkapa viidennen kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen, töissä heistä tuskin on kovinkaan moni. Anomusten tehtailu aina uusin syin mahdollistaa pysymisen Suomessa ja kun se tie kenties joskus loppuu, Suomi ei saa karkotettua heitä mm. Syyriaan ja Somaliaan sekä Jemeniin. Näistä maista tulee tällä hetkellä paljon turvapaikanhakijoita.

Minusta työperäinen maahanmuutto tulee hoitaa jatkossa erikseen ja vielä nykyistä paremmin. Humanitaarinen puoli on sitten oma kaistansa ja sillä on omat ehdot muiden Pohjoismaiden tapaan. Tämä muutos on järkevä lisävarautuminen mm. Venäjän hybriditoimiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös