Kyse on vallasta. Vaikka minun silmin SAK haluaa pitää kiinni oikeudestaan sotkea maan asiat mielensä mukaan, ei Orponkaan hallitus Suomessa voi yksin päättää mm. työllisyys-, talous- ja veropolitiikasta. Näkemyksistä riippuu, onko hallituksen ja eduskunnan enemmistön vajavainen valta osa demokratiaa vai uhka demokratialle. Toisin sanoen, onko SAK:n valtaa syytä tukea kun SAK ei sitä halua käyttää yhteiskunnan eduksi vaan omaksi edukseen.
YLE:n uutisessa uhotaan 1 000 000 jäsenen SAK:sta. YLE olisi voinut uutisoinnissaan tehdä muutakin kuin valehdella, sillä SAK on nykyään luokkaa 500 000. Romahdus on onneksi ollut nopea ja tarkemmin alla:
Kommentti: Palkansaajien mahtijärjestö SAK on haamu entisestään – jäsenmäärä putoaa vuosittain kymmenillätuhansilla
Ammatillisista keskusjärjestöistä suurin eli SAK on haamu entisestään. Ennen SAK ilmoitti edustavansa miljoonaa palkansaajaa, nyt sen palkansaajajäsenten määrä on laskenut reiluun puoleen miljoonaan. Keskusjärjestön rooli ei ole muutenkaan entisensä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.www.is.fi
Mielenkiintoinen haaste hallitukselle ay-liikkeen toimesta. Ja varsin odotettu. Ja monen mielestä myös syystä. Itse katson, että rakenteellisten uudistusten aika on jo mennyt, mutta tehdään edes se mitä tehtävissä on. Muussa tapauksessa emme kykene hyödyntämään vihreän siirtymänkään mahdollisuuksia.
Missäs niitä kokoaikaisia töitä on tarjolla?
Suurinosa avoimista työpaikoista on määräaikaisia ja osa-aikatöitä, jolla tässä maassa ei elä. Toki ei Orpo välttämättä tiedä kunnolla, mistä avoimet työpaikat koostuu tällähetkellä. Kustannukset hipoo pilviä ja juuri EKP taas nosti ohjauskorkoaan.
Eikä tähän maahan monikaan maa tällähetkellä investoi, kun maiden talous heikkenee monessa maassa. Ehkä pidetään omat taloudet jotenkin kunnossa ja investoidaan sitten muualle kun maailmantalous alkaa taas vetämään.
Rakennusalan ytaalto tulee vaan vähentämään tarjolla olevien työpaikkojen määrä, johon hallitus esittää jotain pientä tukea vaan. Eipä yllätä että raksa-ala käytännössä unohdetaan.
Miksi pitäisi perääntyä? On erittäin säälittävää toimintaa järjestöiltä edes uhkailla vastaavilla asioilla. Se ei ole demokratiaa, vaan sen paikka on ihan muualla. Lisäksi on aika hyväuskoinen ihminen jos luulee, että näillä liitto-oravien johtajilla on tässäkään tapauksessa mielessä edes työntekijöiden etu vaan ainoastaan oman muhevan tilipussinsa pelastaminen liittouskojien lompakolla.Loistavaa SAK!!
Kovat puheet viime viikonlopulta piti kutinsa.
Nyt vaan pitää mielenilmaukset mitoittaa tappiin, mitä kentältä on kuulunut niin työnantajien edustajat& hallitus kyllä osasi varsin hyvin näitä odottaa vaikka nyt näyttelevätkin yllättynyttä.
Eli eivät ole perääntymässä kovista toimistaan, tähän vaaditaankin nyt kovaa toimintaa.
Onneksi ainakin puheet ovat olleet todella kovia, paljon kovempia puheenvuoroja on käytetty kuin Sipilän aikaan.
Nyt on tekojen aika.
Pianhan tämä mahdollistetaan, kun irtisanomisen perusteeksi riittää ”painava syy”.Toivotaan oikein kunnon lakkoja, ja siitä seuraavia massiivisia irtisanomisia. Vaikka 250 000 työtöntä näin alkuun, niin sitten on demareilla aikaa istua ilman rahaa vaikka kaikilla teillä.
Sairasta on meno, näin "duunarina" kun kuuntelee työpaikallakin puheita, niin talouden ymmärtäminen on nollissa aikuisilla ihmisillä. Surullista, mutta AY-urpoilta ja demareilta nyt ei paljon voi älyllistä toimintaa vaatia.
Mieti, että on meitäkin epäpyhiä valintoja tehneitä, jotka kuuluvat sekä ammattiliittoon että kirkkoon.Minäkin olen eronnut taivaallisesta liitosta, eli kirkosta, mutta mieluusti vietän kirkolliset pyhät vapaana, enkä hieman kärjistäen ole huutamassa Jeesusta tai kirkon päättäjiä urpoiksi.
Mieti, että on meitäkin epäpyhiä valintoja tehneitä, jotka kuuluvat sekä ammattiliittoon että kirkkoon.
Moni sanoo kirkosta samoin. Tosiasiassa moni ei kuulu kumpaakaan ihan siksi, ettei halua maksaa. Persaukisten ongelmia.Kyllä kirkon vielä ymmärtää hyvin, sillä se instituutio tuottaa monelle ihmiselle hyvää. Ammattiliitot sen sijaan tuottavat enää pelkkää pahaa koko kansalle, etenkin niille jotka ovat huijattu niiden jäsenyyksistä maksamaan.
Kunnon yleislakko ja sellaiset tappiot yhteiskunnalle kehiin, että tarvitaankin leikata vielä vähän lisää.Onneksi Suomessa on vahva AY niin saadaan pikkasen topattua tämän fasistihallituksen "uudistuksia". Yleislakkoa vaan kehiin.
No eihän tuo ihan totta ole. Duunarien palkkakehitys on aivan taatusti ollut parempaa liittojohtoisesti neuvotellen, kuin jos kukin olisi itse palkkansa neuvotellut. Jopa liittoon kuulumattomat "hyvät" työntekijät ovat hyötyneet, kun se normitaso on korkeammalla. Asiantuntijatöissä liittoon ei kannata kuulua, tai ainakaan siitä ei mainittavaa hyötyä ole, mutta monella alalla joukkovoima on oikeasti tarpeen, vaikka sitä nyt ei aina ihan fiksusti käytetäkään. Melko yksisilmäisiä monet kommentit asiasta, eikä tuo mollaaminen mitään fiksua vaikutelmaa anna.Kyllä kirkon vielä ymmärtää hyvin, sillä se instituutio tuottaa monelle ihmiselle hyvää. Ammattiliitot sen sijaan tuottavat enää pelkkää pahaa koko kansalle, etenkin niille jotka ovat huijattu niiden jäsenyyksistä maksamaan.
Jos Suomella menisi oikeasti niin huonosti kun Orpo & Co kertoo niin ei tuota heikompiosaisten kurmoottamista edes tehtäisi. Nyt EK:n käskystä kokeillaan kepillä jäätä mihin kaikkeen "kansa" on valmis ja näytellään yllättynyttä kun se ei otakkaan kuivana takaosastolle.Kunnon yleislakko ja sellaiset tappiot yhteiskunnalle kehiin, että tarvitaankin leikata vielä vähän lisää.
Ei näin.
Kunnon yleislakko ja sellaiset tappiot yhteiskunnalle kehiin, että tarvitaankin leikata vielä vähän lisää.
Ei näin.
Eikä Petteri itse yrittäisi lipastaa valtion kassasta ylimääräisiä lisiä, jotka eivät hänelle kuulu. Mutku Sanna.Jos Suomella menisi oikeasti niin huonosti kun Orpo & Co kertoo niin ei tuota heikompiosaisten kurmoottamista edes tehtäisi. Nyt EK:n käskystä kokeillaan kepillä jäätä mihin kaikkeen "kansa" on valmis ja näytellään yllättynyttä kun se ei otakkaan kuivana takaosastolle.