Petteri Orpon hallitus

  • 1 457 131
  • 17 605

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Kun nyt mielipiteitä kuuntelee täysistunnossa, niin täytyy nostaa hattua näille fiksuillekkin oppositiossa istuville edustajille jotka eivät vain räksytä suu vaahdossa vaan esittävät myös omia ratkaisuja heitä puhuttaviin epäkohtiin.

Voisi moni tuolla lastentarhassa ottaa mallia näistä muutamista fiksuista yksilöistä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heh, olisi hauska tietää, kuinka montaa persuja äänestänyttä duunaria ja pienituloisia vituttaa tällä hetkellä kuin pientä eläintä. Sitä saa, mitä tilaa.
Tyhmyydestä sakotetaan. Oli, ja on edelleen, harvinaisen selvää, että persujen ainoa tie hallitukseen on Kokoomuksen kanssa, eikä persuja kiinnosta muu kuin maahanmuutto sekä hieman bensan hinta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Heh, olisi hauska tietää, kuinka montaa persuja äänestänyttä duunaria ja pienituloisia vituttaa tällä hetkellä kuin pientä eläintä. Sitä saa, mitä tilaa.
Olisi myös hauskaa tietää onko se lukumäärä enemmän vai vähemmän kuin se määrä Sebastian Tynkkysen äänestäjiä joille valkenee totuus joka vuonna itsenäisyydenpäivän vastaanotolla.

Mielenkiintoinen sattuma. Minustakin minun vastustamieni poliittisten liikkeiden äänestäjät eivät tiedä mitä äänestävät ja voin ilkkua kun nyt ne tyhmät kärsii kun äänestivät ilman parempaa tietoaan.

Ne houkat.

Siinä hauskuudessa on se hyvä puoli, että koska se tapahtuu pelkästään omassa mielikuvituksessani niin sillä saa hekumoida koska vain.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Taisi palstan vasemmiston kovaa rummuttama pumppuhinta ja eduskunnassa opposition jutut mennä tässäkin asiassa pieleen:

"JOS sekä jakeluvelvoitteen kompensoimiseksi tehtävä veronkevennys että ylimääräinen veronkevennys toteutetaan heti ensi vuonna, hallituksen toimet alentavat pumppuhintaa ensi vuonna noin 8 senttiä litralta. Kun jakeluvelvoite vuodesta 2025 eteenpäin nousee, hinta-ale poistuu. Hallituskauden lopussa vuonna 2027 hallituksen toimet kokonaisuudessaan nostavat pumppuhintaa noin sentin litralta."

Hinta siis alenee nykyhinnoista ja 2025 voisi arvata, että ennen aluevaaleja ja eduskuntavaaleja 2027 ei hintaa nosteta. En kuulu pumppuhinnan alentamisen kannattajiin, mutta pidin aika varmana yhden PS:n peruslupauksen toteutumista. Lopullinen pumppuhinta toki määräytyy maailmanmarkkinoiden mukaan.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Muissa asioissa tämä sai tyytyväisen hymyn huulille:

"Kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit ovat yhdessä tehneet ohjelman, joka toteutuessaan vie Suomen sinne, missä meidän paikkamme kuuluu olla: muiden hyvinvoivien Pohjoismaiden joukkoon. Haluamme, että työllisyytemme on pohjoismaisella tasolla. Haluamme, että meillä on pohjoismainen talouskasvu, sosiaaliturva ja maahanmuuttopolitiikka".

Konkretia vaan kuntoon ja muutama korjaus hallitusohjelmaan!



Kauniita puheita mutta se konkretiahan on sitä, että juustohöylällä vedellään hiluja pois vähän kaikesta ja jaetaan saavutettu hyöty enemmän tienaaville. Leikkaamalla kasvua. Samalla myydään valtion omaisuutta että voidaan tulevaisuudessakin kitistä kuinka rahaa ei ole ja vasemmisto tuhlaa. Vaikeutetaan vielä päälle uudelleenkouluttautumista ja maahanmuuttoa. Tapu tapu ja hienoa Petteri.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Perussuomalaisethan ovat juurikin profiloituneet niin, että ovat kaikkea mieltä paitsi maahanmuuttoasioista. Seinät ovat leveät ja katto korkea, joten monenlaista politiikkaa voi julistaa toreilla perussuomalaisten ehdokas. Mutta hallitusneuvotteluissa täytyy valita yksi sovittu linja. Tällä kertaa se oli tämä.

Joku politiikan kommentaattori taannoin radiossa kuvasi persuja kaikukammioksi, joka vain toistaa mitä kansalaiset sanovat ja onhan sitä helppo kuunnella ja uskoa niin kauan kuin ei tarvitse mennä hallitukseen.

Itse odotan mielenkiinnolla miten hallitukseen mahtumaton osa eduskuntaryhmästä pysyy hallituksen takana, kun ensimmäinen ministerikin ottaa heti alkuun irtiottoja.

Kunhan tästä päästää siihen, että lakiesityksiä alkaa tippumaan eduskuntaan ja hallitusohjelma alkaa näkymään ihmisten arjessa, niin katsellaan miten kannatusmittauksissa käy. Nähtäväksi jää sanoi Vesa Rantanen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mulle riittää, että tämä hallitus onnistuu parantamaan Suomen edellytyksiä kansainvälisessä taloudellisessa kilpailussa parantamalla Suomen kilpailukykyä ja lisäämällä kannustimia niin kotimaisille kuin ulkomaisille investoinneille. Pitkällä aikavälillä tästä syntyy verotuloja, mistä hyvinvointivaltio hyötyy.

Peräänkuulutan enemmän konkreettisia poliittisia päätöksiä Suomen ja kansalaisten eduksi ja vastaavasti vähemmän identiteettipolitiikkaa ja instituutioiden ravistelua. Ei maan johtamisen kuulu mitään kannabishöyryistä woodstockia olla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos on ollut heikkojakin aikomuksia mm. työvoiman osalta, on myös erinomaisia.

Orpon hallitus aikoo kriminalisoida Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamisen ja Suomen päätöksentekoa tai yhteiskunnallisia oloja koskevan perättömän tiedon levittämisen, kun ne tapahtuvat vieraan valtion hyväksi ja toiminta on järjestelmällistä.

Asia on kirjattu hallitusohjelmaan suojelupoliisia käsittelevän alaotsikon alle. Supo on itse ehdottanut samankaltaista kriminalisointia viime syksynä.

Hallitus aikoo myös säätää rangaistavaksi tilojen, välineiden tai tietojen luovuttamisen vieraan valtion tiedustelupalvelulle, jos tekijän tarkoituksena on hyödyttää vieraan valtion tiedustelutoimintaa tai vahingoittaa Suomea.

Tällä hetkellä Suomen rikoslain maanpetoksia käsittelevät kohdat on suunniteltu tilanteisiin, joissa tekijä on Suomen kansalainen ja Suomi on suoraan osallisena konfliktiin tai sotaan tai Suomeen kohdistuu suoraa ulkoista uhkaa. Laki ei huomioi nykyistä maailmantilannetta, jossa Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei vaaranna suoraan Suomea, mutta jossa Venäjä pyrkii mahdollisesti lisäämään epäsuoraa vaikuttamistaan Suomen sisäiseen tilanteeseen ja politiikkaan.

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ulkoministeri Valtonen lähetti viestin putinille:

"Pidän tärkeänä, että Venäjä eristetään yhä voimakkaammin kansainvälisestä yhteisöstä. Suomi edellyttää Venäjän ja sen edustajien kantavan vastuunsa kansainvälisistä rikoksista ja vastaavan vahingoista.”

 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannatus tulee puolittumaan jälleen, jos ennustaa pitäisi.
En tunne perussuomalaisten poliittista kenttää, mutta itse epäilen, että perussuomalaisten kannatus hallituksessa ei tule puolittumaan. Laskemaan kannatus tulee, mutta niin se tapahtuu hallitusvastuussa lähes joka kerta ellei sitten ohjaile taktisesti äänestäjiä kuten Marin, joka kanavoi vasemmiston tappiot vihreille ja vasemmistoliitolle ja paisutti SDP:n kannatusta heidän kustannuksellaan.

Itse en täysin allekirjoita, mistä käsitys perussuomalaisista työntekijöiden puolustajana kumpuaa. Perussuomalaiset on Halla-ahon tultu puolueen johtoon siirtynyt puhtaaksi yhden asian puolueeksi. Talouspolitiikassa ja muissa asiakysymyksissä perussuomalaiset liikkuu puolestaan Purran johdolla hyvin lähellä kokoomusta ja siis faktuaalisesti lähempänä kokoomusta kuin esimerkiksi keskustaa.

Odotusarvo, että perussuomalaiset jotenkin erityisesti asettuisivat puolustamaan tavallista duunaria on lähinnä virheellinen illuusio, joka mielestäni juontuu siitä, että perussuomalaiset ovat onnistuneet selkeillä linjoillaan houkuttelemaan kannatusta kokoomuksen konservatiivisimmista, mutta samalla he vetoavat erityisesti miespuolisiin maaseudun ihmisiin, joiden faktantarkistuskyvyt ovat pääsääntöisesti heikoissa kantimissa. Perussuomalaisilla on omia laskelmia ja poliittisia linjauksia maahanmuuton suhteen ja julkisesti perussuomalaiset vielä vastustaa EU:ta. Koko EU:n vastustus on kokoomuksen johtamassa hallituksessa pöyhitty sivuun ja käyty kaupat maahanmuutosta.

Maahanmuuttoon liittyvät illuusiot, myytit & uskomukset ovat ne, joilla perussuomalaiset elää. Sinisen tulevaisuuden totaalinen nollakannatus puolestaan on ilmiselvä alleviivaus sille tosiasialle, että poliittista elintilaa ei ole nationalistiselle puolueelle, joka ei kuitenkaan merkittävissä määrin halua suitsia maahanmuuttoa. Vaikka tälläkin foorumilla usein tuodaan esiin, kuinka perussuomalaisilla on muitakin päivänpolttavia kysymyksiä niin perussääntö säilyy samana: vain maahanmuutto pitää kannatuksen hengissä. Niin kauan kuin meillä on "tietyn ikäisiä miehiä, jotka pyhästi uskovat, että maaseudun kuihtuminen on maahanmuuttajien syy" ja se, että "maahanmuuttajat saavat moninkertaiset tuet suhteessa kantaväestöön" niin perusasetelma tuskin tulee muuttumaan.

Perussuomalaisen ydinkannattajan ongelma on kuitenkin se, että koko liike nitistyy, jos näitä asioita ei tapahdu. Sen sijaan duunareiden kurittaminen ja oman elämän kurjistuminen kokoomuspolitiikassa ei paljoa haittaa. Se ei syö kannatusta, koska ydinkannattaja kuitenkin uskoo näihin hörhöyksiin ja todellinen tieto ei häntä saavuta. Näinpä se mielikuva, että ainakaan maahanmuuttajia ei tänne tule, riittää takaamaan varsin hyvän äänisaaliin myös jatkossa. Sipilän hallituksessa perussuomalaiset hävisi Soinin aikaan kaikki taistelut kokoomukselle asiakysymyksissä ja keskusta sekä kokoomus keskenään junailivat niin, ettei varsinaisia maahanmuuttomuutoksia saatu edes aikaan. Mutta tällä vaalikaudella ero on varmuudella siinä, että Purra & Halla-aho tietävät tämän. He eivät siis anna periksi maahanmuuttokirjauksista, koska se syö kannatusta, mutta talous ei.
 

Animal

Jäsen
Persuista on kasvanut yhdistetty maaseudun ja työläisten puolue ja Keskustan oikea siipi on siirtynyt Kokoomuksen leiriin. Vaikea on nähdä kuka se äänestäjäryhmä Keskustalla tulevaisuudessa on kun maaseutu jatkuvasti autioituu.
Allekirjoitan analyysin kokonaan, hyvä teksti.

Tähän pitää vielä mainita, että PS:lla on kunnon kannatusta myös kaikissa muissa kaupungeissa, paitsi oikeastaan Helsingissä. Kepulla ei ole oikeastaan kuin Oulussa ja Suomen suurissa kaupungeissa puolue painii jossain 5% sarjassa. Puolue ei uskalla tehdä kunnon analyysia tilanteesta, koska analyysin lopputulos olisi niin raadollinen ettei puolue sitä kestäisi.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Itse en täysin allekirjoita, mistä käsitys perussuomalaisista työntekijöiden puolustajana kumpuaa. Perussuomalaiset on Halla-ahon tultu puolueen johtoon siirtynyt puhtaaksi yhden asian puolueeksi. Talouspolitiikassa ja muissa asiakysymyksissä perussuomalaiset liikkuu puolestaan Purran johdolla hyvin lähellä kokoomusta ja siis faktuaalisesti lähempänä kokoomusta kuin esimerkiksi keskustaa.
Minusta jo Halla-ajo liikutti puolueen oikealle amerikkalaisen Republikaanipuolueen lailla. Yhtäläisyyksiä on konservatiivisuus, talouspolitiikka, nationalismi ja maaseudun kannatus, ainakin. Samalla syntyi luontainen oikeistoblokki. SDP, Vihreitten ja Vasemmistoliiton kanssa sukset ovat niin ristissä että vasemmistolainen talouslinja ei olisi riittänyt liimaksi yhteistyölle. Parempi vain selkeästi erottua niistä myös talouspoliittisesti. Oikealla tilaa on enemmän. Eli minusta oikea analyysi tilanteesta Halla-aholla puoluekentässä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minusta jo Halla-ajo liikutti puolueen oikealle amerikkalaisen Republikaanipuolueen lailla. Yhtäläisyyksiä on konservatiivisuus, talouspolitiikka, nationalismi ja maaseudun kannatus, ainakin. Samalla syntyi luontainen oikeistoblokki. SDP, Vihreitten ja Vasemmistoliiton kanssa sukset ovat niin ristissä että vasemmistolainen talouslinja ei olisi riittänyt liimaksi yhteistyölle. Parempi vain selkeästi erottua niistä myös talouspoliittisesti. Oikealla tilaa on enemmän. Eli minusta oikea analyysi tilanteesta Halla-aholla puoluekentässä.
Persujen kannatus ei tule maaseudulta kuten republikaanien. Persujen kannatus tulee kaupunkien lähiöistä. Maaseudun pienissä kunnissa Keskusta on edelleen suurin. Yhdysvalloissa lähiöissä taasen äänestetään demokraatteja.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kumpi tapahtuu aikaisemmin, se että persut kävelee ulos hallituksesta vai SaiPan tyhjennysmyynnit alkavat?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kumpi tapahtuu aikaisemmin, se että persut kävelee ulos hallituksesta vai SaiPan tyhjennysmyynnit alkavat?
En usko, että perussuomalaiset on se puolue, joka alkaa tätä hallitusta horjuttaa, jos joku alkaa. Perussuomalaisten ja RKP:n välillä yhteisistä kirjauksista huolimatta on se aito ja todellinen ristiriita. Jos tämä hallitus kriisiytyy niin näen, että se tapahtuu juurikin perussuomalaisten ja RKP:n välillä, vähän niin kuin viime hallituksessa se oli jatkuvasti vihreät ja keskusta.

Jos puoluejohtajien kehonkielestä voi jotain päätellä niin Henriksson ei ainakaan näyttänyt miltään voittajalta tiedotustilaisuudessa. Kun hallituksen yhteinen työ alkaa niin kokoomuksella on kerrankin oikeastaan aivan liian helppo paikka olla ja elää, koska se saa tehdä juuri sitä politiikkaa mitä se on aina halunnut tehdä. Puolueiden sisäinen jännityslinja kulkee perussuomalaisten ja RKP:n välissä, joten kokoomukselle riittää sivustaseuraajan rooli näiden kahden kahnatessa.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Persujen kannatus ei tule maaseudulta kuten republikaanien. Persujen kannatus tulee kaupunkien lähiöistä. Maaseudun pienissä kunnissa Keskusta on edelleen suurin. Yhdysvalloissa lähiöissä taasen äänestetään demokraatteja.
Vivahde eroja toki on, mutta jos katsotaan viime vaalien tulosta alueittain niin vihreä on kadonnut suomen kartalta ja tilalle tullut sinistä. Toki Keskusta on monissa kunnissa edelleen vahva.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vivahde eroja toki on, mutta jos katsotaan viime vaalien tulosta alueittain niin vihreä on kadonnut suomen kartalta ja tilalle tullut sinistä. Toki Keskusta on monissa kunnissa edelleen vahva.

En nyt sanoisi, että vihreä väri on kadonnut, kun 104 kunnassa edelleen suurin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noista kahdesta SaiPaan voi luottaa. Persujen hallitusryhmä pitää viimeiseen asti kiinni ministeriautoistaan.
Hallitusryhmä varmasti, mutta oma veikkaus on että se ei ole enään silloin perussuomalaiset vaan Purra & co vetää jollain hassuttelunimellä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Juhannussaunan saa etupainotteisesti ja edustajiensa välityksellä, jos katsoo A-studiota. Studiossa löylyttelee neljä puheenjohtajaa, joista kaksi on suhteellisen samaa mieltä ja kaksi eri mieltä. Keskustelusta puuttuu demarien puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, onko kysytty, on toinen asia. Popparit kannattaa valmistaa, jos haluaa nauttia politiikan liveshowsta.

Andersson maalailee jo kuvaa siitä, että ihmiset itse asiassa jäävät odottelemaan kokoaikatyötä hallituksen tekemien toimeentuloleikkausten vuoksi. Ja tietysti vastapuoli on sitä mieltä, että leikkaukset kohdistuvat kannustinloukkuihin, joten työllisyys lisääntyy ainakin sen 70 000.

Tässä vaiheessa työllisyystoimenpiteiden vaikuttavuusarvio on peräisin VVM:ltä. Eli meillä pitäisi olla syytä uskoa, että tämä arvio on tehty oikein. Leikkauslistat voisivat olla erilaisia ja näissä ollaan tekemisessä puhtaan politiikan kanssa. Veronkevennykset ovat myös rahaa, joka tulee kansalaisille. Tuskin paljoa siitä kertyy /kansalainen, mutta tällaiseen viestiin on totuttava.

Saarikko on elementissään ja samalla asemoi puolueensa tiukemmin vasemmistoon. Andersson on aina siinä, missä on ollutkin ja hänen viestinsä uppoaa kansalaisiin kuin häkä. Verojen korottaminen on aina ollut vasemmiston keino reagoida säästöpuheeseen, koska Suomessa on ihmisiä, joilla kuulemma on liikaa rahaa. Mutta on myös veroja, joiden epäoikeudenmukaisuudesta ei oikein kukaan viitsi puhua, koska nyt ollaan taas kriisitilanteessa: esimerkkinä perintövero tai kiinteistövero haja-asutusalueella.

Näin tämä eräänlainen asemasota etenee, otetaan positiot, liikutaan niissä ja käytetään vahvaa retoriikkaa. Siellä jossakin kansalaisen sydämessä liikahtaa ja tietty puheenvuoro herättää mieltymystä, toiseen mielipiteeseen taas suhtaudutaan kavahtaen. Tämän hallituksen halu säästää eläkeläisten tunteita on merkille pantavaa, vaikka VVM paalutti hyvin selkeän säästökohteen, mutta se ei nyt ottanut tulta: eläkkeiden indeksikorotukset jäädytetään.

Vasemmisto haluaa säästää käymällä kansalaisten taskulla, oikeisto taas haluaa panna työttömät etsimään ja vastaanottamaan töitä. Jännittävää on nähdä, miten asiassa onnistutaan. Työllisyyspolitiikka on sektori, jossa yleensä jokainen hallitus epäonnistuu, mutta tiedetään toki, miten tavoitteessa onnistuttaisiin. Laitetaan tukityöllistämiseen suuria satsauksia, sillä tavoin voidaan lukuja kaunistaa.

Jokainen keskustelijoista tietää työllistämiseen liittyvät faktat. Työllistäminen on mahdollista vain osalle työttömistä. On siten erinomaisen järkevää esittää ensin työttömyyteen liittyviä lukuja, työttömien määrä on hyvä lähtökohta. Meillä on niin- ja -niin paljon työttömiä. Kansalaisessa herää tässä vaiheessa ihmetys: kuinka on mahdollista...

Ja sitten tullaan ratkaisun kanssa: kannustinloukut vs. tukityöllistäminen/asumistuen lisääminen. Tässä ei olla tekemisessä minkään Liisan ihmemaailman kanssa, ollaan aivan tutulla maaperällä. Joudutaan pohtimaan ihmisten suhdetta työhön ja valintoihin. Asumistuki on hankala probleemi: oikeistolainen mielellään nyrpistelee, kun kuulee sanan tuki. Vasemmistolaiselle se on itsestäänselvyys.

Päätöksenteon pitäisi olla täysin ideologiavapaata. Ratkaistavat ongelmat ovat teknisiä, suhtautuminen pragmaattista. Asumistuen suhteen pitäisi harkita eräänlaista kaksoiskannustinta: sitä voisi nostaa, jos ihminen saa työtä. Ja jos ei, silloin tuki laskee. Tuki ei ole oikeiston tapaan paha asia, vaan tekninen kysymys. Asumisen kalleuteen voidaan tietysti vaikuttaa myös veronkevennyksin. Eli valtio antaa toisella kädellä, toisella ottaa.

Toisaaltapuolen, näkevätkö ihmiset asiat samaan tapaan. Jos asumistuki tulee joka kuukausi tilille, se on konkreettinen fakta, joka on helppo havaita. Mutta suhtaudutaanko veronkevennyksiin samoin? Itse en juurikaan piittaa palkkaan liittyvistä veronkevennyksistä. Progressio korjaa hedelmät, joten kaikkinainen tulopolitiikka on samantekevää. Ajattelevatko muut samoin?

Asumistukea tarvitsevalle ajatusmaailma on varmaan erilainen. Johtaako se Anderssonin kuvaamaan arjen tilanteeseen, jossa työtön etsiikin vain kokopäivätyötä, koska ainoastaan sillä voidaan omaa taloudellista tilannetta kohentaa? Tällöin hallitus on epäonnistunut politiikassaan, ellei sitten ole niin, että poliittiseen harkintaan on lirahtanut vähän ideologiaa mukaan?
 
Viimeksi muokattu:

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Sen hän sentään myönsi suoraan, että tämä hallitus ei hyvätuloisilta leikkaa.
Tämä on hyvä linjaus. Lisäksi linjattiin, että verojen progressiota pyritään pitkällä tähtäimellä laskemaan. Se että verotus on saatu aikojen saatossa hilattua poikkeuksellisen korkealle, ei saa olla minkään mikään pyhä lehmä, johon emme voisi koskaan koskea. Jos veroja voisi aina vain nostaa, vaikkakin vain prosentin tai parin, tulisi katto loppu viimein vastaan. Vasemmistolla on ideologinen ajatus siitä, kuinka hyvätuloiset pääsevät aina helpolla, jos kiristyksiä ei tehdä. Verokertymä on se mikä ratkaisee, ei prosentit. Hyvätuloiset maksavat euromääräisesti aina enemmän veroja, vaikka maassamme olisi tasaveroprosentti. On siis mielenkiintoinen väite, että esim. 150 000 ansiotuloja tienaavat henkilö ei osallistu valtiontalouden tasapainottamiseen, mikäli hänen prosentteja ei nosteta. Kyllä hän osallistuu ja aika isolla summalla.

Lisäksi on olemassa sellainen käsitys, jonka mukaan esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkojen nostaminen olisi jotain nollasummapeliä ja nyt se on vain keino kartuuttaa omistajien pankkitilejä. Todellisuudessa se raha palaa sieltä useimmiten yhteiskunnan kiertoon joko kulutuksen tai sijoittamisen kautta. Eli valtio saa joko verotuloja, tai jokin yhtiö pääomia, joka usein taas johtaa liiketoiminnan kehittämiseen ja verotuloihin. Ei ole siis olemassa mitään rikkaan ahneen ihmisen pohjatonta kaivoa johon raha katoaa. Toivottavasti tämä hallitus saa pitkällä tähtäimellä verot alemmas ja yleisen ilmapiirin sellaiselle tasolle, että yksityisen varallisuutta ei Suomessa enää kadehdita, sillä tällöin kannateltavien määrä pienenee ja pystymme pitämään paremmin huolta heikommista.

Suuntaviivat ovat hyvät, mutta toteutuksen tulisi onnistua. Sosiaaliturvasta karsiminen on esimerkiksi sellainen keino joka toimii varmasti, mikäli työllisyys nousee ja kannustinloukkuja saadaan puretuksi. Mikäli taas ei, on lopputulos varmasti ikävä. Ihmisiä on saatava nostettua pois sieltä köyhyysrajan alapuolelta toimivammalla työmarkkinalla, ei sosiaaliturvalla. Sotepaletti on myös vielä täysin avoin. Ajatus taustalla on järkevä ja perusteltu, mutta melkoinen myötätuuli täytyy olla, että tuo parissa vuodessa kääntyy, enempää kun ei ole aikaa, sillä viimeistään hallituskauden lopulla opposition viimeinenkin tuki loppuu ja tuloksetkaan ei näy heti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös