En tunne henkilöä, mutta paljon mieluummin näen Nybondaksen olevan Kuntatyönantajien kuin IFK:n johdossa. Nomen est omen.Kunnat | Kuntatyönantajien johtoon valittiin Henrika Nybondas-Kangas
Kokoomuksen Mika Nykänen hävisi tiukassa äänestyksessä luvuin 8–7.www.hs.fi
HS-gallupin mukaan 54% suomalaisista uskoo, että Orpon hallitus tekee Suomen huonommaksi maaksi elää ja 24% uskoo, että paremmaksi. Läheskään kaikki hallituspuolueiden kannattajatkaan eivät näköjään luota Orpon hallituksen toimiin.
Kommentti | Ei näytä kovin hyvältä Petteri Orpon kannalta
Enemmistö suomalaisista uskoo HS-gallupin mukaan, että Orpon hallitus tekee Suomen huonommaksi maaksi elää. Orpon kannalta hyvältä ei näytä myöskään Ylen tuore mielipidemittaus,kirjoittaa Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Teemu Luukka.www.hs.fi
Kertoo, että suurimmalla osalla suomalaisista on realistinen käsitys Orpon hallituksen toiminnasta ja mitä sen toimista seuraa valtaosalle suomalaisista. Varmaankin hallituksen taustaryhmät EK, SY ja erilaiset pörriäiset ovat tyytyväisiä hallituksen ajaessa niiden etuja.Kertooko tuo myös jotain - ei niin positiivista - suomalaisista ja Suomesta.
Tottakai, kun Suomalaiset ovat tottuneet ja totutettu siihen, että vaikka perse on auki niin mistään ei leikata. Se sama ralli on ollut aina, ja varsinkin 2000 luku on ollut enemmän ja vähemmän jakopolitiikkaa. Eikä sinänsä mikään aiempi hallitus toistaan huonompi välttämättä ole ollut, vaan tasaista suorittamista se on ollut kaikilta.HS-gallupin mukaan 54% suomalaisista uskoo, että Orpon hallitus tekee Suomen huonommaksi maaksi elää ja 24% uskoo, että paremmaksi. Läheskään kaikki hallituspuolueiden kannattajatkaan eivät näköjään luota Orpon hallituksen toimiin.
Kommentti | Ei näytä kovin hyvältä Petteri Orpon kannalta
Enemmistö suomalaisista uskoo HS-gallupin mukaan, että Orpon hallitus tekee Suomen huonommaksi maaksi elää. Orpon kannalta hyvältä ei näytä myöskään Ylen tuore mielipidemittaus,kirjoittaa Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Teemu Luukka.www.hs.fi
Hallituspuolueilla on ilmeisesti peruskannattajia, jotka äänestävät puoluettaan siitä huolimatta, mitä se saa hallituksessa aikaan. Tätä osoittaa sekin, että tuosta hallituspuolueiden 42% kannatuksesta huolimatta ainoastaan 24% suomalaisista uskoo Orpon hallituksen tekevän Suomen paremmaksi paikaksi elää. Ihmiset kyllä näkevät, että leikkauksista, työelämän huononnuksista ja suurista puheista huolimatta Suomessa työttömyys ja valtion velka kasvavat lähes eniten Euroopassa.Ei kai kukaan oikeasti kuvittele, että kansalaisten työttömyys- ja asusmistukea sekä opiskelua eri tavoin kallistava leikkaava hallitus olisi suosittu? Itse ihmettelen miten täysin poikkeuksellisen hallituksen suosio on edes yli 40 prosenttia.
Hallituspuolueilla on ilmeisesti peruskannattajia, jotka äänestävät puoluettaan siitä huolimatta, mitä se saa hallituksessa aikaan. Tätä osoittaa sekin, että tuosta hallituspuolueiden 42% kannatuksesta huolimatta ainoastaan 24% suomalaisista uskoo Orpon hallituksen tekevän Suomen paremmaksi paikaksi elää. Ihmiset kyllä näkevät, että leikkauksista, työelämän huononnuksista ja suurista puheista huolimatta Suomessa työttömyys ja valtion velka kasvavat lähes eniten Euroopassa.
Hallituspuolueilla on ilmeisesti peruskannattajia, jotka äänestävät puoluettaan siitä huolimatta, mitä se saa hallituksessa aikaan. Tätä osoittaa sekin, että tuosta hallituspuolueiden 42% kannatuksesta huolimatta ainoastaan 24% suomalaisista uskoo Orpon hallituksen tekevän Suomen paremmaksi paikaksi elää. Ihmiset kyllä näkevät, että leikkauksista, työelämän huononnuksista ja suurista puheista huolimatta Suomessa työttömyys ja valtion velka kasvavat lähes eniten Euroopassa.
Hallitukset ovat jättäneet tekemättä, mutta myös yritykset ovat jättäneet hommat puolitiehen. 95,5% Suomen yrityksistä on alle 10 hengen yrityksiä. Joka kymmenes tavoittelee kasvua tai tähtää kansainvälisille markkinoille.Osin samaa mieltä. Oikeistossa taitaa valtaosa ymmärtää sen, että nyt kasvava velka ja talousongelmat eivät johdu pääosin Orpon hallituksen toimista. Ja senkin, että ne eivät johdu vain Marinin hallituksen toimista. Meillä on monta hallitusta jättänyt tekemättä tärkeät perustyöt.
Minun ihannemaailmassani paras tapa yli hallituskausien jatkuvaan Suomen suurien ongelmien ratkaisemiseen olisi SDP ja Kokoomuksen pitkäaikainen yhteistyö vähän Paavo Lipposen hallitusten tyyliin.Mutta valtiollinen kulujen perkaus on pakollinen syy-seuraus, ja siitä toivottavasti voidaan saavuttaa hyvää tulevaisuutta ajatellen, ja tästä pitäisi alkaa se yli hallituskausien kestävä suunnanmuutos. Suomella on paljon haasteita näkyvissä, kun on niin iso maa pienellä asukasmäärällä, ja jolla rahat vähissä, niin on tässä palaa ihan jokaiselle hallitukselle.
Minun ihannemaailmassani paras tapa yli hallituskausien jatkuvaan Suomen suurien ongelmien ratkaisemiseen olisi SDP ja Kokoomuksen pitkäaikainen yhteistyö vähän Paavo Lipposen hallitusten tyyliin.
Lipposen hallitusten aikaan BKT kasvoi keskimäärin noin 4 % per vuosi. Kovin erilainen tilanne kuin mitä tällä hetkellä. Itse asiassa finanssikriisin jälkeen ei ole ollut edes yhtä yksittäistä vuotta, jolloin kasvu olisi ollut 4 %.Esimerkiksi se politiikka, jota Lipposen aikaan tehtiin, ei toimi nykytilanteessa enää millään matikalla (jos nyt edes silloinkaan toimi, mutta ajat oli erilaiset ja takana vaikea 90-luku, eli en moiti enkä varsinkaan tuomitse).
Tuo on se muuttunut tilanne - etenkin finanssikriisin jälkeen olemme sekä ikääntyneet nopeasti että kasvaneet kituaalisti. Sinänsä uusia menoja ei ole kauheasti säädetty, mutta demografian kurjistuminen on käytännössä menoautomaatti. Ja toki tämä nerokas tapamme "ratkaista" sote-palvelumme vain pahentaa tilannetta.Lipposen hallitusten aikaan BKT kasvoi keskimäärin noin 4 % per vuosi. Kovin erilainen tilanne kuin mitä tällä hetkellä. Itse asiassa finanssikriisin jälkeen ei ole ollut edes yhtä yksittäistä vuotta, jolloin kasvu olisi ollut 4 %.
Työllistäviä ja kasvavia yrityksiä tarvitaan kipeästi lisää.
Toki talouskasvusta ja sen tarpeellisuudesta yleisesti voidaan olla montaa mieltä, mutta nykyisessä yhteiskuntajärjestelmässä se on ainoa tapa pitää talous pystyssä.
Keväältä ylen juttua aiheesta, josta poimin lukuja.
Suomessa vain harvat ryhtyvät yrittäjiksi ja vielä harvemmat tavoittelevat kasvua – ”Oli aika rankkaa”
Suomessa vain harva yrittäjä haluaa kasvattaa liiketoimintaansa isoksi. Yrittäjien määrä on laskenut.yle.fi
Lipposen hallitusten aikaan BKT kasvoi keskimäärin noin 4 % per vuosi. Kovin erilainen tilanne kuin mitä tällä hetkellä. Itse asiassa finanssikriisin jälkeen ei ole ollut edes yhtä yksittäistä vuotta, jolloin kasvu olisi ollut 4 %.
Maailma on toki muuttunut, mutta edelleen on paljon mahdollisuuksia. Talous kasvaa käytännössä kaikkialla muualla, paitsi Suomessa. Suomen oma markkina on pieni, mutta toisaalta meille iso markkina on jostain muualta todella pieni.Hyvä kasvu, todella hyvä. Täytyy toki muistaa, että Lipposen hallituskaudet oli vahvaa korkeasuhdanteen aikaa ja olihan ne talousolosuhteet kaikinpuolin ihan erilaiset, BKT kasvoi hyvin osin sen takia. Eikä kaikki Suomen ansiota ollut, kun muilla mailla iso rooli tuossa että meidänkin luvut näytti hyvältä. Vienti veti jne. Nykytilanne vaatii uudistuksia ja pitkäjänteisempää talouspolitiikkaa, kuin pelkkää sitä jakopolitiikkaa, johon Suomi on tottunut. Tilanne on muuttunut todella paljon noista ajoista.
Lipposen ja nousun aikakaudella olisi ollut tavallaan helpompi paikka tehdä tarvittavia työmarkkinauudistuksia ja yleisesti karsia valtion menoja ilman suurempia leikkauslistoja vrt nyt. 20-25v valtion menot kasvo jatkuvasti, ja sillä tiellä tavallaan oltu koko ajan, ja kestävyysvajetta ollut paljon.
Raimo Sailasta käsittelevässä kirjassa todetaan hyvin, että kyse ei ollut Suomen menestyksestä vaan kyseessä oli yksittäisen yrityksen menestystarinasta.Lipposen hallitusten aikaan Nokia nousi huippuunsa, eli markkina-arvoltaan maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon, vetäen koko Suomen talouden jyrkkään nousuun. Eli joo. Hieman oli eri ajat.
Viimeksi kun oli sinipuna 2011-2015, niin silloin tehtiin mm. ennätyssuuret koulutusleikkaukset. Samaa nuorten kyykyttämistä on odotettavissa seuraavankin sinipunan toimesta.
Sinällään kun puhutaan siitä että Suomessa verotus on ollut niin kireää ettei täällä halua kukaan rikastua, niin aiemmin kannatti pitää rahoja homehtumassa tilillä ettei vahingossakaan joudu mitään varallisuusveroa makselemaan.Lipposen hallitusten aikaan Nokia nousi huippuunsa, eli markkina-arvoltaan maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon, vetäen koko Suomen talouden jyrkkään nousuun. Eli joo. Hieman oli eri ajat.
Viimeksi kun oli sinipuna 2011-2015, niin silloin tehtiin mm. ennätyssuuret koulutusleikkaukset. Samaa nuorten kyykyttämistä on odotettavissa seuraavankin sinipunan toimesta.
Jep. Lisäksi vielä, että ennen Lipposen ensimmäistä hallitusta Suomen talous romahti koska Neuvostoliitto kaatui. Siinä olisi kasvua tullut ilman Nokiaakin, mutta Nokia kyllä pisti steroideja kasvulukuihin.Lipposen hallitusten aikaan Nokia nousi huippuunsa, eli markkina-arvoltaan maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon, vetäen koko Suomen talouden jyrkkään nousuun. Eli joo. Hieman oli eri ajat.
Tämäpä juuri. Taaksepäin katsoessa kannattaa toki yrittää perata mahdolliset virheet ja ottaa opiksi. Ei muuta kuin uutta päin, koska jumiutuminen on usein myös kehityksen jarru. Nokia huuma oli ja meni ja se pitäisi oikeasti jo kyetä unohtamaan.Jotenkin silti olisi virkistävää, jos pystyisimme visioimaan tulevaisuutta sen sijaan, että keskustelu kääntyy liian usein menneeseen. Liian usein mietitään miksi joku ei ole mahdollista, kun pitäisi miettiä miten se mahdollistetaan.