Järjestön oman raportin mukaan ainoastaan 14% lomista on myönnetty ”köyhille”. Lisäksi koko rahoitusta ei leikattu joten huolesi saattaa olla turha. Halutessaan järjestö voinee kyetä edelleen tarjoamaan lomia köyhille lapsiperheille ja vanhuksille. Tähän 14% kuulunee kaikki ”köyhät”?
Enpä kyllä tiennyt, että meillä on tällainenkin sosiaalituki. Toivottavasti järjestöjen kautta tehtävät tulonsiirrot tilastoidaan meillä oikein ja saadaan sitä kautta parempaa dataa niiden vaikuttavuudesta.
Itse olisin sitä mieltä, että leikataan mieluummin tämänkaltaisilta järjestöiltä jotka jakaa omalla näkemyksellään verovaroja haluamilleen ihmisille, kuin muista tuista. Suomessa lienee edelleen järjestöjä jotka edistävät esimerkiksi köyhien lapsiperheiden, vanhusten ja vammaisten hyvinvointia - ja hyvä niin.
Itse kaipaisin verovarojen käyttöön tiukempaa sisäistä kontrollia, ja se tarkoittanee myös tämänkaltaisten järjestöjen rahoittamisen syvempää tarkastelua.
Keskustalainen järjestö, joka jakaa tukea lomiin maataloustuottajille ja tuottaa kertomansa mukaan 500 lomaa vuodessa. Heistä siis vain 14 prosenttia on köyhiä, jos määrittelysi pitää paikkansa. Ainakin ennen demareilla oli oma ja vassareilla oma järjestö, joka jakaa lomia valituille. Joskus olivat verottomia palkkioita tehdystä työstä.
Jos haluttaisiin köyhiä oikeasti tukea, yksi henkilö jakaisi sivuhommana esimerkiksi 1 000 lomaa vuodessa tekemällä sopimukset asianomaisten tahojen kanssa. Kustannukset olisivat kilpailutettuna aivan toista luokkaa. Nyt useat järjestöt pyörittävät toimintaansa ja ottavat ison siivun rahoista. Eikä köyhiä käytännössä auteta.