Samat kansalaiset ne äänestää eduskuntaan.
Lainsäädäntövallan, toimeenpanovallan ja tuomiovallan erottamiselle toisistaan on hyvät syyt. Oikein tosi hyvät.
Samoin tuomioistuimien riippumattomuudelle.
Samat kansalaiset ne äänestää eduskuntaan.
Kojamo on pörssiyhtiö, joten se ei luonnollisesti ole yleishyödyllinen yhteisö. Eikä se siis käsittääksni myöskään nauti mistään verovapaudesta. Mutta kerro toki, mikä on se vero, jota muut pörssiyhtiöt maksavat, mutta josta Kojamo on vapautettu.Kojamon arvo alkaa olla kuusi miljardia euroa ja sillä on halllussaan n. 35 000 asuntoa. Sillä ei ole enää mitään tekemistä alkuperäisen idean eli yleishyödyllisyyden ja siihen liittyvän verovapauden kanssa ja silti se ilmeisen kohdennetun solidaarisuuden vuoksi nauttii edelleen verovapaudesta vaikka se - de facto - toimii ja kilpailee vapailla markkinoilla ja niiden vuokra-asuntojen hinnat noudattavat markkinahintaa.
Jep, pitkässä tekstissä kävi jäsentelyvirhe. Piti kirjoittaman, että Kojamon maksamat osingot sitä omistaville liitoille ovat verovapaita. Kojamo toki maksaa liiketoiminnastaan verot kuten sen kuuluukin.Kojamo on pörssiyhtiö, joten se ei luonnollisesti ole yleishyödyllinen yhteisö. Eikä se siis käsittääksni myöskään nauti mistään verovapaudesta. Mutta kerro toki, mikä on se vero, jota muut pörssiyhtiöt maksavat, mutta josta Kojamo on vapautettu.
Edelleen, jos kokee verotuksen riistämiseksi, niin tossa on esim itänaapurissa maa jossa ei verotus potki yritteliästä ihmistä päähän. Ei siis mitään henkilökohtaista, mutta toi jatkuva riistosta itkeminen on kyllä melko väsynyttä, kun huomioi mitä kaikkea sillä verolla kuitenkin on myös sille itsellekin saatu. Verot yleensä kelpaa siihen asti, kunnes pääsee niitä itse maksamaan. Ilolla ottaisin sellaiset tulot vastaan, mistä saisi ja voisi maksella vaikka 80% veroina. Luulen, että selviäisin elämästä sillä mullekin jäävällä osalla. Mutta toisaalta saatan vaan tyytyä liian vähään.Ei köyhiltä mitään riistetä. Veronmaksajilta riistetään. Köyhille taas annetaan vähemmän, mutta silti oikeastaan enemmän kuin melkein missään muualla.
Kiitos tästä puheenvuorosta. Itsekään en ole kokenut maailmaa ihan niin vastenmielisenä yrittäjällekään kun sellaista kuitenkin joudun harjoittamaan.Toki muuttaisin hitusen joitakin asioita tuossa sitä yrittäjää helpottamaan, esim vaikkapa ketterämpiin muutoksiin vaikkapa eläkemaksuissa (siis yrittäjän ei työntekijän), kuin myös verotuksen suhteen. Ehkä tähän päästään homman kehittyessä, jolloin yrittäjän itsensäkin on helpompaa muutoksia tehdä kun asiat kulkisivat enemmän reaaliaikaisina. Vähentäisi virheiden mahdollisuutta monessa tapauksessa. Samoin muuttaisin jo kohta sitä konkurssilakiakin ja mahdollistaisin sen henkilökohtaisen konkurssin, ja erityisesti jos on näytettävissä ettei yritystä vedetä ihan kusetusmoodissa. Aina on parempi se, mitä nopeammin yrittäjä pystyy palaamaan markkinoille uuden idean kanssa.Itse en itseäni näe kovinkaan vasemmistolaisena. En ole minkään puolueen tai etujärjestön jäsen, ellei kauppakamaria lasketa. Sini-puna-vihreä olisi itselleni mieluisin hallituspohja.
Petteri Orpon hallituksen tavoitteet ovat osaltaan (pois lukien maahanmuuttoasiat) tavoiteltavia. Keinot vaan ovat totaalisen väärät.
Ei työllisyyttä ja kasvua luoda ihmisiä kurjistamalla. En yrittäjänä näe yhtäkään hallituksen ”uudistusta” sellaisena, joka auttaisi palkkaamaan uusia ihmisiä tai luomaan uusia työpaikkoja.
Hallitus syyttää AY-liikettä ja oppositiota vuoron perään ongelmistaan, vaikka vastuu ja valta on vain ja ainoastaan hallituksella omista toimistaan. Ikävä kyllä opposition jaAY liikkeen tehtävä on ajaa omien sidosryhmiensä etuja niillä keinoilla, joita heillä on. Tämä tuskin tuli yllätyksenä. Purra oikein soppatykkejä odotteli ikkunansa alle syksyllä.
Ylimielisyys ja täydellisen typeryyden tuoma itseluottamus ajaa tätä hallitusta eteenpäin. Persut eivät ole yllättäneet, mutta Kokoomukseen olen kyllä erittäin pettynyt. Johtajuus on junttaamista ja kun toimia kyseenalaistetaan, uhriudutaan ja syytellään muita ja mennään henkilökohtaisuuksiin tai haukutaan vasemmistolaiseksi.
Jos kokee tuloerot pahana, niin maailmassa taitaa edelleen olla pari työläiselle onnellista kommunistista valtiota.Edelleen, jos kokee verotuksen riistämiseksi, niin tossa on esim itänaapurissa maa jossa ei verotus potki yritteliästä ihmistä päähän. Ei siis mitään henkilökohtaista, mutta toi jatkuva riistosta itkeminen on kyllä melko väsynyttä, kun huomioi mitä kaikkea sillä verolla kuitenkin on myös sille itsellekin saatu. Verot yleensä kelpaa siihen asti, kunnes pääsee niitä itse maksamaan. Ilolla ottaisin sellaiset tulot vastaan, mistä saisi ja voisi maksella vaikka 80% veroina. Luulen, että selviäisin elämästä sillä mullekin jäävällä osalla. Mutta toisaalta saatan vaan tyytyä liian vähään.
Ei kai köyhyyden ympärille tarvitse nyt kamalasti laitella lainausmerkkejä, vaikkei kuolemanpartiot kierräkään Suomen faveloissa katulapsia tappamassa. Tai vaikkei tässä maassa enää asutakaan maakuopissa ja mäkituvissa. On totta, että isossa osassa maaimaa köyhän, tai sanotaan nyt vaikka vähävaraisen osa on paljon huonompi kuin Suomessa, mutta ei kai se sitä tarkoita, että vähävaraisten perheiden kohtalosta huolissaan oleminen olisi täällä turhaa, tai valitusta. Toisaalta en olisi verokriitikoitakaan Venäjälle lähettämässä.Jos kokee tuloerot pahana, niin maailmassa taitaa edelleen olla pari työläiselle onnellista kommunistista valtiota.
Paljon väsyneempää on ”köyhien” valitus ”köyhyydestä” ja kuinka ”köyhiä” potkitaan päähän, kun Suomi on kuitenkin lopulta maailman parhaita maita asua ”köyhälle”. On sitä vielä Orpon hallituksen jälkeenkin.
Niin. Suomessa ”köyhillä” on kansainvälisesti vertailtuna erinomaiset olot ja ”rikkailla” yksi maailman korkeimmista tuliverotuksista.Ei kai köyhyyden ympärille tarvitse nyt kamalasti laitella lainausmerkkejä, vaikkei kuolemanpartiot kierräkään Suomen faveloissa katulapsia tappamassa. Tai vaikkei tässä maassa enää asutakaan maakuopissa ja mäkituvissa. On totta, että isossa osassa maaimaa köyhän, tai sanotaan nyt vaikka vähävaraisen osa on paljon huonompi kuin Suomessa, mutta ei kai se sitä tarkoita, että vähävaraisten perheiden kohtalosta huolissaan oleminen olisi täällä turhaa, tai valitusta. Toisaalta en olisi verokriitikoitakaan Venäjälle lähettämässä.
Onko tavoiteltava suuntaus sitten se, että jossain vaiheessa esim. köyhyyden ympäriltä voidaan ne hipsut poistaa? Pointtina siis se, että jossain on vielä paskemmin asiat, on mun mielestä vähän nihkeä perustelu, kun täällä kuitenkin eletään.Niin. Suomessa ”köyhillä” on kansainvälisesti vertailtuna erinomaiset olot ja ”rikkailla” yksi maailman korkeimmista tuliverotuksista.
Pidän hipsut molempien sanojen päällä, koska lähes kaikki täällä elävät keskiluokkaista elämää. Eikä se välttämättä huono asia ole. Onko se sitten kestävää? Saa nähdä.
Ei köyhyys ole tavoiteltava asia. Tavoite on se, että meillä on tulevaisuudessa varaa ylläpitää edes suunnilleen samanlaista yhteiskuntaa ja elintasoa niille köyhille.Onko tavoiteltava suuntaus sitten se, että jossain vaiheessa esim. köyhyyden ympäriltä voidaan ne hipsut poistaa? Pointtina siis se, että jossain on vielä paskemmin asiat, on mun mielestä vähän nihkeä perustelu, kun täällä kuitenkin eletään.
Edelleenkin vaje on olennaisesti seurausta sitkeästi matalana pysyvästä talouskasvusta sekä vanhenevasta väestöstä. Leikkaukset hoitavat oiretta, ei sairauden syytä. Jos tulee syväkin taantuma niin osa niistä voi jopa kääntyä tarkoitustaan vastaan - esim. ne jotka täysin suoraan ovat poissa kotimaisesta kulutuksesta. Myös sellaiset verohelpotukset, jotka menevät olennaisesti säästöihin, velkojen maksuihin ym. tyypillisiin taantumatoimiin ovat nyt aika hyödyttömiä kokonaiskysynnän kannalta.Jos jatketaan näin, niin meillä ei ole varaa.
Me ei olla noustu kunnolla vuoden 2007 jälkeen. Ei ole kyse pelkästä normaalista talouden vaihtelusta. Olemme kusessa. Syistä olemme suunnilleen samaa mieltä. Hoitokeinoistakin osittain.Edelleenkin vaje on olennaisesti seurausta sitkeästi matalana pysyvästä talouskasvusta sekä vanhenevasta väestöstä. Leikkaukset hoitavat oiretta, ei sairauden syytä. Jos tulee syväkin taantuma niin osa niistä voi jopa kääntyä tarkoitustaan vastaan - esim. ne jotka täysin suoraan ovat poissa kotimaisesta kulutuksesta. Myös sellaiset verohelpotukset, jotka menevät olennaisesti säästöihin, velkojen maksuihin ym. tyypillisiin taantumatoimiin ovat nyt aika hyödyttömiä kokonaiskysynnän kannalta.
Niinpä. Tuossa on se asian ydin - samalla väestö on reippaasti vanhentunut ja huoltosuhde heikentynyt. Jokin nyt vaivaa yhteiskuntaamme ja talouttamme, "Suomen tauti"...Me ei olla noustu kunnolla vuoden 2007 jälkeen. Ei ole kyse pelkästä normaalista talouden vaihtelusta.
Ei kai köyhyyden ympärille tarvitse nyt kamalasti laitella lainausmerkkejä, vaikkei kuolemanpartiot kierräkään Suomen faveloissa katulapsia tappamassa. Tai vaikkei tässä maassa enää asutakaan maakuopissa ja mäkituvissa. On totta, että isossa osassa maaimaa köyhän, tai sanotaan nyt vaikka vähävaraisen osa on paljon huonompi kuin Suomessa, mutta ei kai se sitä tarkoita, että vähävaraisten perheiden kohtalosta huolissaan oleminen olisi täällä turhaa, tai valitusta. Toisaalta en olisi verokriitikoitakaan Venäjälle lähettämässä.
Ei tuohon mitään helppoa tai nopeaa lääkettä ole. Tarvitsemme ensisijaisesti tänne työntekijöitä, yrittäminen pitäisi olla ”tuettua” ja kuluistakin pitäisi karsia.Niinpä. Tuossa on se asian ydin - samalla väestö on reippaasti vanhentunut ja huoltosuhde heikentynyt. Jokin nyt vaivaa yhteiskuntaamme ja talouttamme, "Suomen tauti"...
Kyllä, ehdottomasti tärkeintä olisi nuoren uuden työvoiman saaminen ja luulisin että palvelualoille voidaan luoda kysyntää tälle poliittisin toimin yrittäjyyttä ja työllistämistä helpottamalla. Se toisi myös verotuloja ja vahvistaisi kotimaista kysyntää, myös huoltosuhde parantuisi ja julkisen sektorin taakka suhteessa kevenisi. Syntyisi positiivinen kierre - mutta nyt olemme sen sijaan noidankehässä ja ainakin minua tämä tilanne huolestuttaa ihan pirusti.Ei tuohon mitään helppoa tai nopeaa lääkettä ole. Tarvitsemme ensisijaisesti tänne työntekijöitä, yrittäminen pitäisi olla ”tuettua” ja kuluistakin pitäisi karsia.
Tässä poliittisessa ilmapiirissä on vain huonoja ja hieman vähemmän huonoja vaihtoehtoja. Tämä hallitus ei ole tilanteelle huonoin vaihtoehto, mutta erityisesti (pienet) työperäisen maahanmuuton kiristykset sekä sopeutusten kohdistus jättävät parantamisen varaa.Syntyisi positiivinen kierre - mutta nyt olemme sen sijaan noidankehässä ja ainakin minua tämä tilanne huolestuttaa ihan pirusti.
Soten kanssa sählättiin käsittämättömän pitkään - ja sitten lopulta saatiin ratkaisuksi raskas ja kallis sekasotku. Ei luoja. Viisi sotealuetta ja n. 60-80 kuntaa sekä vahvaa rationalisointia, aitoa tehostamista ja virtaviivaistamista. Samalla sosiaaliturvan rakenteiden muuttaminen aktivoiviksi sekä madaltaa kaikin keinoin kynnyksiä vaikka vain tilapäisen ja vähäisenkin työn tekoon - niin että työ välittömästi lisää tuloja eikä esim. katkaise tukia älyttömään byrokratiaan. Nyt on menossa hidas hätätila, luulisi että meiltä löytyisi tahtoa ja joustavuutta todella karujen tulevaisuudennäkymien edessä hoitaa tämä asia kunnolla.Sitten se mitä sinä varmaankin kaipaat, eli pidempi tiekartta miten Suomi saadaan tästä ylös. Ei sellaista ole. Isotkin uudistukset, kuten SOTE, tehdään koplaamalla yhteen ideologisia idioottimaisuuksia ja saadaan ratkaisuksi valtiontaloudelle haitallinen malli.
Summa summarum. Kannattaa säästää eläkepäiville. Varsinkin niiden joilla ei ole varaa säästää.
Edustuksellinen demokratia ja monipuoluejärjestelmä. Varmaankin paras vaihtoehto olemassa olevista, mutta siinä puolueet toimivat yhdessä vasta kun on ihan pakko. Vielä emme ilmeisesti ole tarpeeksi kusessa.Soten kanssa sählättiin käsittämättömän pitkään - ja sitten lopulta saatiin ratkaisuksi raskas ja kallis sekasotku. Ei luoja. Viisi sotealuetta ja n. 60-80 kuntaa sekä vahvaa rationalisointia, aitoa tehostamista ja virtaviivaistamista. Samalla sosiaaliturvan rakenteiden muuttaminen aktivoiviksi sekä madaltaa kaikin keinoin kynnyksiä vaikka vain tilapäisen ja vähäisenkin työn tekoon - niin että työ välittömästi lisää tuloja eikä esim. katkaise tukia älyttömään byrokratiaan. Nyt on menossa hidas hätätila, luulisi että meiltä löytyisi tahtoa ja joustavuutta todella karujen tulevaisuudennäkymien edessä hoitaa tämä asia kunnolla.
Saahan sitä valittaa. Valittaakin voi fiksusti tai typerästi. Keskustelu lähti siitä käyntiin kun minä vastasin tähän viestiin:Eli ”köyhät” valittavat ihan turhaan, koska jossain Mosambikissa on oikeammin köyhiä ja niillä se vasta paskaa onkin. Ehdotan siis, että lähetetään suomalaiset ”köyhät” opintomatkalle Mosambikiin (bisnesluokassa tietenkin, jos lento on ikävään aikaan perillä) katsomaan ja sisäistämään, mitä on olla oikea köyhä. Loppuu se valitus. Ja onhan se ”köyhänkin” kiva päästä välillä vähän etelään.
Orvon hallitus tuhoaa totaalisen tuhon taktiikalla koko yhteiskunnan. Kermaperseet kerää massit kun orpo, hullu ämmä ym. roskaläjät riistäät köyhimmiltä ja vielä vittuillaan päälle.
Varoittava esimerkki jonka varjoon sipilän hallitukset kusetukset on pikkukakkosta.
Ei tästä oikein eri mieltä voi olla. Mutta Suomessakin köyhyys ja jonkinlainen näköalattomuus periytyy, ja kierteestä on vaikea päästä pois. Tällaiset yhteiskunnan kehitykseen liittyvät asiat ovat jollain tavalla sukupolvikysymyksiä. Esimerkiksi 70-luvulla aloitettu peruskoulu pystyi aluksi tarjoamaan kaikille yhtenäisen koulutien, periaatteessa jonkinlaisen tasa-arvon, jota kunnollisilla resursseilla pystyttiin pitämään yllä. Tapahtui "luokkahyppyjä", köyhemmänkin duunariperheen lapsista saattoi tulla vaikkapa maistereita. Nykyään tähän ei enää samalla tavalla pystytä. Oppilaiden kotitaustat näkyvät koulussa hyvin vahvasti. Maksuton toinen aste on yritys parantaa tilannetta, mutta siihen käytetyillä rahoilla olisi saatu paljon aikaan, ehkä enemmän, jos rahat olisi kohdistettu nuorempiin ikäluokkiin.Saahan sitä valittaa. Valittaakin voi fiksusti tai typerästi. Keskustelu lähti siitä käyntiin kun minä vastasin tähän viestiin:
Se nyt vaan on fakta, että Suomi on yksi parhaita maita olla ”köyhä” tai erityisesti ”duunari”. Eikä siinä itsessään ole mitään pahaa tai väärää. Sehän on hyvä asia.
Edustuksellinen demokratia ja monipuoluejärjestelmä. Varmaankin paras vaihtoehto olemassa olevista, mutta siinä puolueet toimivat yhdessä vasta kun on ihan pakko. Vielä emme ilmeisesti ole tarpeeksi kusessa.
Tästä olemme samaa mieltä. Valitettavasti se on tämän - ja muidenkin menneiden hallitusten - arvovalinta panostaa eläkeläisiin eikä nuoriin.Ei tästä oikein eri mieltä voi olla. Mutta Suomessakin köyhyys ja jonkinlainen näköalattomuus periytyy, ja kierteestä on vaikea päästä pois. Tällaiset yhteiskunnan kehitykseen liittyvät asiat ovat jollain tavalla sukupolvikysymyksiä. Esimerkiksi 70-luvulla aloitettu peruskoulu pystyi aluksi tarjoamaan kaikille yhtenäisen koulutien, periaatteessa jonkinlaisen tasa-arvon, jota kunnollisilla resursseilla pystyttiin pitämään yllä. Tapahtui "luokkahyppyjä", köyhemmänkin duunariperheen lapsista saattoi tulla vaikkapa maistereita. Nykyään tähän ei enää samalla tavalla pystytä. Oppilaiden kotitaustat näkyvät koulussa hyvin vahvasti. Maksuton toinen aste on yritys parantaa tilannetta, mutta siihen käytetyillä rahoilla olisi saatu paljon aikaan, ehkä enemmän, jos rahat olisi kohdistettu nuorempiin ikäluokkiin.
@mjr kirjoitti noidankehästä. Se pitäisi katkaista iskemällä johonkin kohtaan kiila. Meillä on työvoimapula, pula nuorista tekijöistä. Samaan aikaan meillä on 50 000 syrjäytynyttä nuorta, 15 - 29 -vuotiasta, jotka eivät opiskele tai käy töissä. Lehdistä saa jatkuvasti lukea nuorten pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista. Omalla työpaikallani yläkoulussa ongelmien lisääntyminen näkyy myös. Minusta noidankehä pitäisi katkaista panostamalla voimakkaasti lapsiin ja nuoriin sekä lapsiperheisiin. Tähän asti Orpon hallitukselta on kuultu puhetta ja lupauksia, mitään konkreettista on vähän saatu. Lapsilisiä ollaan nostamassa. Peruskouluille annetaan lisää rahaa, mutta ne katoavat valtionosuuksien putoamisen myötä.