Petteri Orpon hallitus

  • 1 272 267
  • 15 912

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyykö siis yhteiskunnan maksaa ihmisille siksi työttömyystukia, että he ovat tehneet huonon sijoituksen ja eivät siksi voi muuttaa kotipitäjää kauemmaksi töihin?
En kirjoittanut mitään työttömyystuista, vai kirjoitinko sinun mielestäsi? Lähinnä totesin tilanteen, jossa monet ihmiset ovat.

Jos johonkin, niin kommenttini liittyi keskusteluun, jota käytiin työssäkäyntikustannusten noususta niiden osalta, jotka joutuvat hakemaan töitä kaukaa asuinpaikkansa ulkopuolelta, ja joille muuttaminen ei ole mahdollista asuntoloukun vuoksi. Ellet ymmärä sitä käsitettä niin kysy vapaasti.

Minun mielipiteeni on, että työssäkäyminen kannattaa tehdä sen verran kannattavaksi, ettei työttömyystukia tarvitse maksaa.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainakin meidän oikeistolainen pressamme halusi tukea rahallisesti huonon asuntosijoituksen tehneitä.
Mielellään näkisi että homma toimisi niin että valtio olisi velvollinen ottamaan vastaan sille veloituksetta tarjottu kiinteistö. Valtio sitten voisi yrittää kaupata sen eteenpäin tai vetäisi sen maan tasalle.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Sosten arvion mukaan toimeentulotuen saajien määrä nousee 47000. Se jarruttaa samalla töitä / työllistymistä, koska kaikki lisätulo leikkaa tukea. Vaikka edellytyksiä olisi työntekoon, passivoiva vaikutus on suhteellisen maksimaalinen.

Tässä myös näkyy kun säästöjen seurauksena todellinen säästö ei tapahdu, vaihtaa vain menobudjetissa paikkaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vähän tuntuu että näissä uudistuksissa lähdetään yleistyksestä että työnantaja on moitteeton sankari ja rehellisyyden perikuva ja työntekijä sitten aina vilppiin valmis ketku jota on vahdattava vierestä ettei varasta aikaa tai muita resursseja. Alla kärjistävä esimerkki siitä, miltä julkinen keskustelu nykyisen hallitusohjelman perusteista kovasti vaikuttaa.

Tarkoitan siis sitä että täälläkin monessa viestissä on mainittu, miten "ahkerilla" työntekijöillä ei ole mitään hätää jatkossakaan ja ei työnantajat varmasti lähde työntekijöiden tilannetta heikentämään lyhytnäköisten voittojen toivossa mm. pistämällä porukkaa pellolle ja palkkaamalla halvempaa väkeä tilalle omalla ilmoituksella. Tai vaikka putkettamalla pätkäsopimuksia jotta työntekijän on aina koeajalla ja oikeudeton kokemuslisiin. Jostain syystä työnantajat kollektiivisesti pystyvät siis näkemään sitoutuneiden työntekijöiden arvon pelkän kvartaalituloksen sijaan, vaikka aiemmin eivät ole uutisoinnin perusteella siihen juuri kyenneet. Siis kollektiivina, luonnollisesti on hyviä ja sitten heikompia työnantajia ja ala määrittää todella paljon, millaisissa suhteissa noita löytyy.

Vaihtoehtoisesti sitten työntekijä on se lusmu ja varas, kenen ainoa hupi elämässä on pitää palkallisia rokulipäiviä työnantajan piikkiin ja elää vielä herroiksi sairaspäivän palkan lisäksi asumistuilla sekä nauraa porvareille räkäisesti ja pilkallisesti. Siis vain hieman parempi verrattuna siihen suurimpaan saatanaan, eli työttömään. Sitä huonompi ja epäluotettavampi työntekijä on kyseessä, mitä matalampipalkkaisesta työstä on kyse.

En tiedä miten suuri ongelma nuo feikkisairaspäivät on, mutta lähes varmasti tuon pandemia-aikana parantuneen "kyllä pienessä flunssassa pitää voida töihin tulla" ajattelumallin paluu heikentää tuottavuutta kun sen yhden sairastajan sijaan sama päiväkotiflunssa siirtyy päiväkotilapsen vanhemmasta koko työyhteisöön.

Disclaimerina että olen itse yrittäjäperheestä ja itsekin tässä yrittäjästatuksella touhuilen täysin vastuullisena omasta tekemisestäni. Työhistoriaa löytyy eri rooleista yksityiseltä ja hieman julkishallinnonkin puolelta duunarista erityisasiantuntijaan.

Ei nyt sentään, työnantajiakin on kaikenlaisia, kuten yritysten sisällä olevaa johtoakin. Heikommalla johtamisella voi helpostikin saada koko paletin sekaisin, ja siitä kärsiikin sitten kaikki siellä.

Aihe nyt vaan on pinnalla ollut niin paljon, kun noiden hallituslinjojen ratkaisut lähestyvät, ja jo tällä viikolla voi selvitä joitain muutoksia työmarkkinoille. Ja Suomen työmarkkinat ovat olleet aikas AY-henkisiä ja suorastaan jämähtäneitä.

Moni niistä muutoksista on tarpeellinen, mutta kuten mainitsin siinä aiemmassa kirjoituksessa johon vastasit, niin se 1.saikkupäivän palkattomuus/omavastuu ei kuulu mielestäni niihin, eli voisi unohtaa.

Noh, lähiaikoina selvinnee mitkä ne muutokset ovat.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan varmasti persuja äänestäneet ymmärtävät, että oppositiopuheet on oppositiopuheita. En usko, että äänestäjää haittaa se, että etuuksia leikataan, bensa maksaa enemmän kuin ennen, työmatkavähennyksiä leikataan eikä Itiksen asiakaskunta muutu oleellisesti enemmän perussuomalaisen näköiseksi.

Eittämättä persujen äänestäjä varmaan luki pensanhintalupauksen samalla tavalla kuin palstan viralliset orpolapset eli pensanhinnassa lasketaan vain ja ainoastaan hallituksen omien toimien vaikutus hintaan. Onhan persut profiloitunut puolueena, joka laajasti irtisanoutuu muiden puolueiden nyt jo entisten puoluesihteerien viljelemästä "Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan." -vastakkainasettelusta
Ja varmatenkin jokainen äänestäjä luki persujen talousohjelman, jossa on mm. kohta ”Työmarkkinoilla on satsattava jatkuvaan oppimiseen, täydennyskoulutukseen ja ihmisten sujuvampaan ohjaamiseen ylitarjontasektoreilta työvoimapula-aloille. ”.

Tätäkin periaatetta tukee aikuiskoulutustuen lakkauttaminen ja opintotuen indeksijäädytykset.
Noh, vaalilupaukset on aina vaalilupauksia, mutta persujen suosion kannalta näitä pensan hinnan takia äänestäneitä äänestäjiä saattaa olla tulevina kuukausina vaikea pitää tyytyväisinä. Toki joka puolueelta löytyy aina katteettomia lupauksia, mutta ainakin omaan mieleen edellisistä vaaleista jäi ”Bensan hinta alas. Perussuomalaiset”-hokema, niin radiosta, kuin televisiostakin. Vähänkin asioista perillä oleva tajuaa, ettei sitä hintaa kymmeniä senttejä hallituksen toimesta lasketa, mutta oman oletuksen mukaan näitä bensan takia äänestäneitä löytyy varsin merkittävä määrä. Saattaahan se kummastusta herättää äänestäjässä, kun mainitsemasi asiat toteutuvat.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Purran mukaan lisää leikkauksia ja veronkiristyksiä tarvitaan.

Ennen vaaleja oli hieman eri ääni kellossa Purralla: "Veronkorotusten tie tässä maassa on kerta kaikkiaan käyty loppuun. Veroja ei voida enää korottaa."
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Purran mukaan lisää leikkauksia ja veronkiristyksiä tarvitaan.

Ennen vaaleja oli hieman eri ääni kellossa Purralla: "Veronkorotusten tie tässä maassa on kerta kaikkiaan käyty loppuun. Veroja ei voida enää korottaa."

Oliko tämä se sama Purra, jonka mukaan perussuomalaiset ei kohdista leikkauksia pienituloisiin?
 

hege

Jäsen
Itse näkisin, että valtion tulisi miettiä miten työssäkäynti alueen koko voisi kasvattaa ja miten ihmisten olisi järkevämpää käydä töissä kauempaakin. Yksi tuttu on, joka on työvoimakoulutusta ja työnhakukonsultointia tekevässä firmassa duunissa Päijät-Hämeen alueella on useasti sanonut että työssäkäyntialueen miettiminen laajemmaksi parantaa selvästi työllistymisen edellytyksiä hyvin monella alalla. Lisäksi lienee epärealistista odottaa, että ihmisten muuttohalukkuus töiden perässä tulee kasvamaan nykyisestä kovin paljoa sen jälkeen kuin on perustettu perhe ja toisaalta jos Pekka on jo töissä vaikka Somerolla niin tuskin perheen kannattaa Jaanan duunin takia muuttaa Tampereelle.

Meidän taloudessa vaimo käy töissä Kymenlaakson alueella täältä Helsingissä ja itse käyn taas täällä pääkaupunkiseudulla eli sekin on hyvä muistaa, että ei aina olla tilanteessa missä työt löytyvät isoista kasvukeskuksista ja niihin muuttaminen on se työllistymisen reunaehto vaan monenlaisia duuneja on myös avoinna pienemmillä paikkakunnilla eikä niidenkään täyttäminen onnistu läheskään aina ”paikallisin” voimin yhtään sen helpommin kuin vaikka pääkaupunkiseudulla. Tällaisten kuvioiden mahdollistaminen taloudellisesti vaatisi minun mielestäni myös valtion panostusta koska työnantajan edellytykset ovat kuitenkin rajalliset.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Meidän taloudessa vaimo käy töissä Kymenlaakson alueella täältä Helsingissä ja itse käyn taas täällä pääkaupunkiseudulla eli sekin on hyvä muistaa, että ei aina olla tilanteessa missä työt löytyvät isoista kasvukeskuksista ja niihin muuttaminen on se työllistymisen reunaehto vaan monenlaisia duuneja on myös avoinna pienemmillä paikkakunnilla eikä niidenkään täyttäminen onnistu läheskään aina ”paikallisin” voimin yhtään sen helpommin kuin vaikka pääkaupunkiseudulla.

Jos teillä olisi mahdollisuus ja halua toteuttaa tuo toisinpäin niin säästäisitte esimerkiksi asumiskustannuksissa varmasti lähes puolet nykyiseen verrattuna. Kymenlaaksossa löytyy kyllä suurena muuttotappiomaakuntana uudehkoja asuntoja omakotitaloista kerrostaloihin kohtuuhintaisina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: hege

hege

Jäsen
@Zeta03 , en vain oikein näe sitä fiksuna toimintana koska lasten koulunkäyntimahdollisuudet kuitenkin melko paljon paremmat pääkaupunki seudulla, harrastumahdollisuuden samoin mutta totuuden siementä on tuossa sen verran että kun lapset siirtyvät opiskelemaan niin asiaa kannattaisi harkita huolella kun voisi nykyisen omakotitalon vaihtaa vaikka omakotitaloon Kymeenlaaksossa ja kerrostaloasuntoon Helsingissä.
Luulen, että monelle se iso kysymys muuttaa on juurikin lasten sosiaaliset verkostot ja halu olla hämmentämättä niitä liikaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
@Zeta03 , en vain oikein näe sitä fiksuna toimintana koska lasten koulunkäyntimahdollisuudet kuitenkin melko paljon paremmat pääkaupunki seudulla...

Näistä sivutekijöistä ei ollut mainintaa, tottakai heidän kannaltaan asiaa kannattaa ensisijaisesti ajatella.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät

Noh kai sitä taas on jotain yllättyneitä kun opintotukeen tuleekin indeksijäädytys vaikka oli puhetta että sitä ei tulisi. Mutta hei! Eläkeläisten lompakolle ei menty.
Eläkeläiset äänestää, nuoret ei. Tästä syystä nuoria ei kuunnella. Eläkeläiset saa, ja nuorilta viedään. Tai eläkeläisiltä ei viedä mitään, mutta nuorilta viedään. Aina. Hallituspuolueista riippumatta.

Kun nuorilta viedään, niin he valittavat, järjestävät mielenosoituksia, keräävät addresseja, pitävät somekampanjoita jne. Mutta eivät äänestä. Äänestäminen on tärkein ja tehokkain tapa vaikuttaa asioihin, ja se on ainoa mitä nuoret eivät tee. Siksi heitä kairataan kakkoseen ihan aina. Haukkuva koira ei pure jne.

Eläkeläiset puolestaan, jos heiltä viedään, ovat hiljaa, mutta käyvät äänestämässä heiltä vievän hallituksen ulos.

Eli nuoret, käykää äänestämässä!! Vaikka se turhalta tuntuukin, uskokaa pois, se ei ole. Se sinun äänesi vähimmillään on pois ehdokkaalta, josta et tykkää, enimmillään ehdokkaasi pääsee vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin. Suomessa järjestetään vaalit keskimäärin joka toinen vuosi, ja äänestykseen menee aikaa n. kymmenen minuuttia plus matkat. Kaikilta varmasti sen verran aikaa löytyy. Lisäksi ennakkoäänestys on auki pari viikkoa ennen vaalipäivää, jos satut juuri silloin olemaan estynyt. Tämä on ainoa tapa, millä asioihin saa muutoksia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Opiskelijat lähtivät barrikadeille vastalauseena Orpon hallituksen leikkauksia kohtaan.
 
Eläkeläiset äänestää, nuoret ei. Tästä syystä nuoria ei kuunnella. Eläkeläiset saa, ja nuorilta viedään. Tai eläkeläisiltä ei viedä mitään, mutta nuorilta viedään. Aina. Hallituspuolueista riippumatta.

Kun nuorilta viedään, niin he valittavat, järjestävät mielenosoituksia, keräävät addresseja, pitävät somekampanjoita jne. Mutta eivät äänestä. Äänestäminen on tärkein ja tehokkain tapa vaikuttaa asioihin, ja se on ainoa mitä nuoret eivät tee. Siksi heitä kairataan kakkoseen ihan aina. Haukkuva koira ei pure jne.

Eläkeläiset puolestaan, jos heiltä viedään, ovat hiljaa, mutta käyvät äänestämässä heiltä vievän hallituksen ulos.

Eli nuoret, käykää äänestämässä!! Vaikka se turhalta tuntuukin, uskokaa pois, se ei ole. Se sinun äänesi vähimmillään on pois ehdokkaalta, josta et tykkää, enimmillään ehdokkaasi pääsee vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin. Suomessa järjestetään vaalit keskimäärin joka toinen vuosi, ja äänestykseen menee aikaa n. kymmenen minuuttia plus matkat. Kaikilta varmasti sen verran aikaa löytyy. Lisäksi ennakkoäänestys on auki pari viikkoa ennen vaalipäivää, jos satut juuri silloin olemaan estynyt. Tämä on ainoa tapa, millä asioihin saa muutoksia.
No kyllähän eläkeläisiä on enemmän kuin opiskelijoita, joten eläkeläiset vie ja opiskelijat vikisee, vaikka opiskelijoiden äänestysprosentti olisi 100.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No kyllähän eläkeläisiä on enemmän kuin opiskelijoita, joten eläkeläiset vie ja opiskelijat vikisee, vaikka opiskelijoiden äänestysprosentti olisi 100.
Tämän lisäksi ei isoa osaa opiskelijoista kiinnosta mitä eläkeläiset saavat eläkettä, tai mitä he itse saavat eläkkeellä saavat rahaa käteen. Merkittävä osa myös kuvittelee eläkeläisten olevien köyhiä. Se on vain hyvin pieni osa kansaa, mikä ajattelee, että eläkeläisiltäkin voisi leikata.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Eläkeläiset äänestää, nuoret ei. Tästä syystä nuoria ei kuunnella. Eläkeläiset saa, ja nuorilta viedään. Tai eläkeläisiltä ei viedä mitään, mutta nuorilta viedään. Aina. Hallituspuolueista riippumatta.

Kun nuorilta viedään, niin he valittavat, järjestävät mielenosoituksia, keräävät addresseja, pitävät somekampanjoita jne. Mutta eivät äänestä. Äänestäminen on tärkein ja tehokkain tapa vaikuttaa asioihin, ja se on ainoa mitä nuoret eivät tee. Siksi heitä kairataan kakkoseen ihan aina. Haukkuva koira ei pure jne.

Eläkeläiset puolestaan, jos heiltä viedään, ovat hiljaa, mutta käyvät äänestämässä heiltä vievän hallituksen ulos.

Eli nuoret, käykää äänestämässä!! Vaikka se turhalta tuntuukin, uskokaa pois, se ei ole. Se sinun äänesi vähimmillään on pois ehdokkaalta, josta et tykkää, enimmillään ehdokkaasi pääsee vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin. Suomessa järjestetään vaalit keskimäärin joka toinen vuosi, ja äänestykseen menee aikaa n. kymmenen minuuttia plus matkat. Kaikilta varmasti sen verran aikaa löytyy. Lisäksi ennakkoäänestys on auki pari viikkoa ennen vaalipäivää, jos satut juuri silloin olemaan estynyt. Tämä on ainoa tapa, millä asioihin saa muutoksia.

Toki tämä. Mutta myös se, että Suomi on yksi maailman harmaimmista valtioista, ja harmaantuu kokoajan lisää. Ja kun valtio harmaantuu, niin kansa äänestää yhä enemmän sellaisen politiikan puolesta, jossa vanhoille annetaan ja nuorilta viedään. Tämä edelleen vaikeuttaa Suomen harmaantumisen taittumista. Pitäisi panostaa lapsiin, nuoriin ja lapsiperheisiin. Sillä ei ole merkitystä Suomen tulevaisuudelle, saako eläkeläinen 4000 vai 5000 euroa kuussa eläkettä. Se taas ratkaisee kohtalomme, pystyykö nuoret aikuiset ostamaan asuntoja, sekä perustamaan ja elättämään perheitä.

Tämän lisäksi ei isoa osaa opiskelijoista kiinnosta mitä eläkeläiset saavat eläkettä, tai mitä he itse saavat eläkkeellä saavat rahaa käteen. Merkittävä osa myös kuvittelee eläkeläisten olevien köyhiä. Se on vain hyvin pieni osa kansaa, mikä ajattelee, että eläkeläisiltäkin voisi leikata.

Eläkeläisille pisteet, sillä he rummuttavat kovaan ääneen tätä eläkkeiden surkeaa tasoa, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ei ole väliä vaikka löytyy kesämökit, omakotitalot, ja rivi autoja pihassa. Eläkeläisiä aina poljetaan!
 

Oadie

Jäsen

Opiskelijat lähtivät barrikadeille vastalauseena Orpon hallituksen leikkauksia kohtaan.

IS:n tekstin mukaan 25 opiskelijaa makuupusseineen ja videolla taustalla tuntuisi soivan kommunistihenkinen laulu vastarinta-kyltteineen.

 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
IS:n tekstin mukaan 25 opiskelijaa makuupusseineen ja videolla taustalla tuntuisi soivan kommunistihenkinen laulu vastarinta-kyltteineen.

Oli heillä mikä tausta tahansa, niin ymmärrän kyllä turhautumisen ja eiköhän opiskelijoilta täysi tuki tule.
 

Jeffrey

Jäsen
Eläkeläiset äänestää, nuoret ei. Tästä syystä nuoria ei kuunnella. Eläkeläiset saa, ja nuorilta viedään. Tai eläkeläisiltä ei viedä mitään, mutta nuorilta viedään. Aina. Hallituspuolueista riippumatta.

Kun nuorilta viedään, niin he valittavat, järjestävät mielenosoituksia, keräävät addresseja, pitävät somekampanjoita jne. Mutta eivät äänestä. Äänestäminen on tärkein ja tehokkain tapa vaikuttaa asioihin, ja se on ainoa mitä nuoret eivät tee. Siksi heitä kairataan kakkoseen ihan aina. Haukkuva koira ei pure jne.

Eläkeläiset puolestaan, jos heiltä viedään, ovat hiljaa, mutta käyvät äänestämässä heiltä vievän hallituksen ulos.

Eli nuoret, käykää äänestämässä!! Vaikka se turhalta tuntuukin, uskokaa pois, se ei ole. Se sinun äänesi vähimmillään on pois ehdokkaalta, josta et tykkää, enimmillään ehdokkaasi pääsee vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin. Suomessa järjestetään vaalit keskimäärin joka toinen vuosi, ja äänestykseen menee aikaa n. kymmenen minuuttia plus matkat. Kaikilta varmasti sen verran aikaa löytyy. Lisäksi ennakkoäänestys on auki pari viikkoa ennen vaalipäivää, jos satut juuri silloin olemaan estynyt. Tämä on ainoa tapa, millä asioihin saa muutoksia.

Tavallaan joo, mutta hyvä muistaa myös se, että opiskelijan tukiverkosto lienee keskimäärin huomattavasti parempi kuin eläkeläisillä. Laajemman tukiverkoston lisäksi opiskelijoilla lienee huomattavasti paremmat edellytykset lisäansioihin. Taas sitten lisäansioiden lisäksi opiskelijoilla lienee paremmat edellytykset oman kustannusrakenteensa sopeuttamiseen kuin eläkeläisillä.

Onhan se silti ihan totta, että eläkeläisillä on huomattava valta. Silti osin ymmärrettävää, että ensisijaisesti leikataan niiltä ketkä siitä kärsivät oletettavasti vähemmän ja kenen on mahdollisuus kompensoida leikkauksia joillain muilla tavoilla. Ei se Suomi lopulta nouse eläkeläisiä kurjistamalla vaan sillä, että useampi maksaisi itse oman eläkkeensä töitä tekemällä. Toki tätä hyötyä korostaakseen eläkeleikkurit voisi olla ihan paikallaan. Kyseessä on kuitenkin valtava osuus kansasta. Joka kolmas 16 vuotta täyttänyt suomalainen sai eläkettä viime vuonna.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Opiskelijana ollaan myös yleensä 4-6 vuotta ja sen jälkeen sitten mennään työelämään ja monet ovat myös osittain työelämässä suuren osan opiskelu ajastaan. Eli monet katsovat että ei kannata lähteä äänestämään puoluetta sen takia mikä toisi apua elämään lyhyeksi ajaksi elämässä. Voi äänestää sitä puoluetta mikä auttaa tulevaisuudessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onhan se silti ihan totta, että eläkeläisillä on huomattava valta. Silti osin ymmärrettävää, että ensisijaisesti leikataan niiltä ketkä siitä kärsivät oletettavasti vähemmän ja kenen on mahdollisuus kompensoida leikkauksia joillain muilla tavoilla. Ei se Suomi lopulta nouse eläkeläisiä kurjistamalla vaan sillä, että useampi maksaisi itse oman eläkkeensä töitä tekemällä. Toki tätä hyötyä korostaakseen eläkeleikkurit voisi olla ihan paikallaan. Kyseessä on kuitenkin valtava osuus kansasta. Joka kolmas 16 vuotta täyttänyt suomalainen sai eläkettä viime vuonna.

Eläkeläisten valta on eri ryhmistä suurin juuri siksi, että kuten aiemmin on todettu, he äänestävät innokkaasti.

Suomalaista eläkejärjestelmää on varsin haastava uudistaa. Ex-yrittäjänä ja ex-johtajana tiesin hyvin, millaiseen eläkekertymään tähtäsin ja sen yli jääneet eläketurvarahat sijoitin itse vuosikymmeniä. Tällöin eläke on pienempi, kuten oli tavoitekin. Ei välttämättä sovi kaikille tai kaikki eivät pidä oman vastuun laajentamisesta.

Koska eläkerahastoja voidaan hyödyntää paremmin riskejä kasvattamalla, yksi tie voisi olla joskus Sirpa Pietikäisen esille nostama eurooppalainen eläke. Pietikäisen mukaan se olisi turvallinen, siirrettävissä jäsenmaasta toiseen ja ehdoiltaan sellainen, että alivakuuttaminen ei ole mahdollista. Tärkeää olisi myös, että tämä eläkemaksu olisi pakollinen myös yrittäjille. Suomalaisten eläkevakuuttajien riskien laajentaminen voisi toimia paremmin osana laajaa eurooppalaista eläkemuutosta. Muussa tapauksessa riskit jonkin tahon sijoitusepäonnistumisista kasvavat. Ehkä turhankin korkeiksi.

Pienten eläkkeiden leikkaaminen ei toimi, sillä leikkaamalla eläkettä siirretään eläkeläinen muun sosiaaliturvan piiriin. Sellainen eläkejärjestelmä, jossa maksettaisiin hieman nykyistä enemmän pieniin eläkkeisiin ja rokotettaisiin suurempia, voisi olla yksi ratkaisu tai yksi osa ratkaisua.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pienten eläkkeiden leikkaaminen ei toimi, sillä leikkaamalla eläkettä siirretään eläkeläinen muun sosiaaliturvan piiriin. Sellainen eläkejärjestelmä, jossa maksettaisiin hieman nykyistä enemmän pieniin eläkkeisiin ja rokotettaisiin suurempia, voisi olla yksi ratkaisu tai yksi osa ratkaisua.
Tämä olisi hyvä suunta, mutta arvatenkin suurempien eläkkeiden saajien suunnalta alkaisi poru ”minä olen itse maksanut eläkkeeni”.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viime keväänä kokoomuksen puheenjohtaja, nykyinen pääministeri Petteri Orpo sanoi Demokraatti-lehdelle, että indeksijarrut eivät koskisi opintotukea.

”Ei koske eläkkeitä, ei koulutusta eikä turvallisuutta”, Orpo sanoi Demokraatille ja tarkensi, että opintotuki kuuluu koulutukseen.


Orpo on kyllä aivan a-luokan bullshittaaja. Kyllä sitä puhuttiin kauniisti ennen vaaleja opiskelijoistakin, mutta sitten yhtäkkiä asiat eivät menekään ihan niin kuin on luvattu. Minusta on ihan ok, että tehdään leikkauksia jos koetaan ne tarpeellisiksi, mutta olisi rehdimpää kertoa se suoraan kysyttäessä. Voisin oikeasti arvostaa sellaista poliitikkoa, joka ei aina valehtelisi, vaikka tekisikin ikäviä päätöksiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viime keväänä kokoomuksen puheenjohtaja, nykyinen pääministeri Petteri Orpo sanoi Demokraatti-lehdelle, että indeksijarrut eivät koskisi opintotukea.

”Ei koske eläkkeitä, ei koulutusta eikä turvallisuutta”, Orpo sanoi Demokraatille ja tarkensi, että opintotuki kuuluu koulutukseen.



Jännästi jäi seuraava kappale pois:

"Entä opintotukea?

– Se kuuluu koulutukseen. Ja nyt ei ole kyse leikkaamisesta, olemme puhuneet indeksijarruttamisesta. Inflaatiosta johtuen indeksit kohoavat. Kun iso osa julkisista menoista on sidottu indekseihin, se tarkoittaisi sitä, että jarrutettaisiin nykytasolle tai annetaan nousta, mutta ei ehkä niin paljon."


Orpo siis sanoo, että ei leikata, mutta indeksiin kosketaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Jännästi jäi seuraava kappale pois:

"Entä opintotukea?

– Se kuuluu koulutukseen. Ja nyt ei ole kyse leikkaamisesta, olemme puhuneet indeksijarruttamisesta. Inflaatiosta johtuen indeksit kohoavat. Kun iso osa julkisista menoista on sidottu indekseihin, se tarkoittaisi sitä, että jarrutettaisiin nykytasolle tai annetaan nousta, mutta ei ehkä niin paljon."


Orpo siis sanoo, että ei leikata, mutta indeksiin kosketaan.

Lisäksi tässä juuri viime viikolla saimme uutisen siitä, että Tilastokeskus on laskenut meidän inflaation väärin - liian suureksi. Tämä taas vaikuttaa suoraan indekseihin ja ihan aiheellista nyt selvittää tuo virhe ennen ennen kun annetaan sen uida täysimääräisenä indekseihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös