Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 576 331
  • 18 598

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Pidän kuitenkin hyvänä, että itse aiheutettuja ongelmia viedään ihmisten itse maksettavaksi. Näinhän meillä jo onkin esimerkiksi alkoholin ja tupakan kanssa, eikä kukaan kyseenalaista näitä lisämaksuja enää vaan pitää niitä kohtuullisina. Itse myös tunnen ihmisiä, jotka eivät pidä omaa 2. tyypin diabetesta minään ongelmana koska saavat siihen lähes ilmaisen hoidon. Itselleni tällainen on hyvin puistattava ajatusmalli
Eihä kukaan maksa extraa keuhkosyövän hoidosta. Aivan eri laittaa lisämaksu lääkkeille kun esim sokerille. Sokeria toki voi syödä myös terveellisiä määriä, tupakkaa ei voi ns kohtuukäyttää.
 

Redimor

Jäsen
Itse löysin liikunnan ilon vasta aikuisena, kun koulussa aloin sitä liikuntatuntien takia vihata. Kehityin myöhään ja sen vuoksi olin aina se "huonoin", etenkin kun harrastettiin noin kolmea lajia ja tytöthän ei voineet juuri koskaan esim sitä sählyä pelata mikä olisi ollut mieleiseni laji. Sählyporukan lopulta omalta paikkakunnalta löysinkin.

Onneksi vanhemmat oli sen verran muikkuja että eivät kuskanneet minnekään ja sanoivat että pyörällä pääsee. Hyötyliikunta sentään tuli tutuksi. Nykyään sekin hoidetaan sähköskuutilla.

Liikuntatuntien päätavoitteeksi laittaisin että kaikilla olisi kivaa ja löytäisivät itselle mieluisia lajeja. Ja enemmän yhteistyötä esim paikallisiin liikuntajörjestöihin että tulevat tutuksi.
Siis eihän sen tarvi urheilua olla vaan nimenomaan liikuntaa. Sekin että yhdistetään biologian tunti ja liikuntatunti, mennään metsään taivalletaan siellä ja tutustutaan asioihin. Vaeltaminenkin on liikuntaa.

Näistä on tullut ammattilaisten kanssa jonkin kerran keskusteltua ja paras ehdotus oli että liikuntaa pitäisi olla 2 tuntia koulupäivän aikana. Aivot saisivat tarpeeksi happea niin maistuisi matematiikkakin ihan eri tavalla. Samalla niihin tunteihin voitaisin yhdistää ulkona tehtäviä asioita muilta tunneilta. Vaatii vain sen että lapsia ruokitaan koulupäivän aikana kolmesti ja pitäisi olla vähän lepohetkeäkin välillä, siihenhän eivät aikuiset ala että opettamassa pitäisi olla 8 tuntia päivässä saati rahoittajat...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mun mielestä, jos olen rakennusalan ammattilainen, niin miksi mua saisi pakottaa johonkin roskienkeräämishommaan pienellä palkalla!? Se on nöyryyttämistä.
Ei kai Suomessa ketään varsinaisesti pakoteta töihin. Toki jos olet työnhakijana TE-toimistossa ja haet työttömyyskorvausta, niin kyllähän silloin peruslähtökohta tulisi olla, että olet menossa työhön, jos sellaista on tarjolla.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Laihdutin 25 kiloa hyvin pitkän ajan kuluessa. Olen myös pysynyt jo useita vuosia normaalipainossa sen kummemmin yrittämättä. En ikimaailmassa olisi päässyt tuohon päättämällä tai sitoutumalla. Päätös rakentui minuun.

Sama on koskenut elämässäni kaikkia onnistumisia, jotka ovat vaatineet kovaa sitoutumista ja työtä. Motivaatio on tullut minuun ja saanut minut yrittämään lujasti. Vastaavasti olen yrittänyt tehdä lukuisia päätöksiä oman etuni vuoksi, mutta ne ovat olleet täysin turhia. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Jos aivoissa ei naksahda, on turha yrittää järjellä. Naksahdus ei ole valinnanvarainen.

Ihminen ohjautuu ulkoa hyvin heikosti. Alkoholisti voi saada lääkäriltä lukemattomia kehotuksia lopettaa juominen, eikä mikään niistä auta, kunnes jonain päivänä aivoissa tapahtuu jotain ja päätös lopettamisesta rakentuu. On kuitenkin turha kuvitella, että alkoholisti jotenkin pystyisi kieltäytymään alkoholista, jos päätös ei ole jo rakentunut häneen. Itse hän ei voi tahdonalaisesti sitä tehdä.

Alan (motivaation) teorioissa ollaan nykyään yksimielisiä siitä, että tekeminen ei seuraa motivaatiota, vaan asia usein juuri toisin päin: Motivaatio syntyy tekemisestä. Yksinkertaisesti, ihmiset jotka odottavat jostain ilmestyvää motivaatiota, että pystyvät tekemään jotain, eivät tule saamaan hirveästi elämässään aikaiseksi. Toisaalta, ihmiset jotka pystyvät aloittamaan tehtäviä vaikka heitä ei kiinnostaisi pätkääkään tehtävän aloittaminen, ovat motivoituneita ja aikaansaavia. He ymmärtävät, että aloitettuaan tehtävän, motivaatio syntyy tehtävää suorittaessa joka kantaa pitkälle.

Miksi jotkut ihmiset eivät sitten kykene aloittamaan tehtäviä vaikka ei kiinnostaisi, ja jotkut pystyvät yhtä epäkiinnostavia tehtäviä aloittamaan ja suorittamaan? Syitä lienee ihmisen kasvatuksessa, luonteessa ja monissa muissa asioissa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuulostaa jo aika kamalalta hommalta. En tosin usko, että lait vääntyvät millään tämmöiseen asentoon.

Hyi helvetti! Naiivina ajattelin että asumistuen suojaosan poisto olisi tän kurjistushallituksen ilkeyden huippu, mutta varsinainen ässä löytyi sitten näköjään vielä hihasta. Voispa pakottaa nämä kusinaamabroilerit elämään edes kuukauden-pari pelkällä toimeentulotuella ilman mahdollisuutta käyttää säästöjä, pääsisivät kokemaan sen helpon elämän jota kuvittelevat tt-tuen asiakkaiden elävän.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ai nyt siellä ollaan esittämässä, ettei teollisuuden sopimaa yleistä linjaa voisi käytännössä ylittää mitenkään, eli sovittelijalta ei voisi parempaa saada. Tuossa muodossa ei toimi, mutta jonkinlainen vientivetoinen malli olisi ihan järkevä, mutta täytyyhän siihen sisältyä mekanismi palkkakuoppien korjaamiseen.

Edit: Kangasharju puuttui juuri samaan epäkohtaan, eli eiköhän tuohonkin fiksu ratkaisu löydy vielä.
Tää on kyllä hieman outoa. Taitaa naisvaltaisten alojen palkkaratkaisu viimevuodelta vielä Orpoa kaivella. Olihan se yrittänyt selvittää palkkaharmonisaationkin perumista huonolla menestyksellä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyi helvetti! Naiivina ajattelin että asumistuen suojaosan poisto olisi tän kurjistushallituksen ilkeyden huippu, mutta varsinainen ässä löytyi sitten näköjään vielä hihasta. Voispa pakottaa nämä kusinaamabroilerit elämään edes kuukauden-pari pelkällä toimeentulotuella ilman mahdollisuutta käyttää säästöjä, pääsisivät kokemaan sen helpon elämän jota kuvittelevat tt-tuen asiakkaiden elävän.

Köyhyys on hei valinta.

Olisi kiva kuulla perustelut sillekin, miten aikuiskoulutustuen lakkauttaminen parantaa tilannetta työmarkkinoilla pitkässä juoksussa. Kai tähänkin joku nerous sisältyy mikä ei tavan tallaajalle avaudu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mietinpä vaan että kun tämä ohjelma tosiaan vaikuttaa lievästi positiiviselta ja mikään reaalinen vaihtoehto olisi varmaan ollut lievästi negatiivinen niin huolimatta kaikesta tästä somekohkaamisesta ja vastakkainasettelusta niin ollaan ihan marginaaleissa. Ei tämä setti riitä mitenkään edes vähän alusta ratkaisemaan ongelmiamme. Ihan vaan fakta.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Köyhyys on hei valinta.

Olisi kiva kuulla perustelut sillekin, miten aikuiskoulutustuen lakkauttaminen parantaa tilannetta työmarkkinoilla pitkässä juoksussa. Kai tähänkin joku nerous sisältyy mikä ei tavan tallaajalle avaudu.
Ei pääse kiittämättömät hoitajat ja laikkarit vaihtamaan alaa kun ei ole varaa. Sitten kuunnellaan vaan huutelua "Hanki lisäkoulutusta ja palkka nousee"
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Näissä on se ongelma, että riippumatta siitä, mitä mieltä potilaan tavannut lääkäri on, Kelan lääkäri voi silti katsoa, ettei ihminen ole oikeutettu tukeen. Kelan lääkäri ei potilasta tapaa.



Tästä käytännöstä seuraa, että rohkeasti uhriutuva ja oireitaan liioitteleva tai keksivä tai oireensa kuvitteleva potilas tarjoaa lääkärille papereihin kirjoitettavaa, jolla tuki saattaa irrota, kun taas omaa tilannettaan häpeävä suorittaja, joka yrittää sinnitellä itsemurhan partaalle tai itsemurhaan saakka reippaana, ei saa tukia.

Järjestelmä on täysin mielivaltainen, koska se perustuu mielikuviin ja potilaiden persoonallisuuteen. Minusta tuen pitäisi perustua potilaan pitkäaikaisempaan tuntemiseen eikä Kelan lääkärin tulkintoihin. Potilaan tuntee parhaiten häntä hoitava lääkäri eikä paperibyrokraatti.

Sen verran tähän väliin, että useissa sairauksissa työkyvyttömyyseläkkeen myöntämisen perusteet perustuvat kuvantamistutkimuksiin. Esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksissa tulee tutkimuksissa löytyä hermorakenteiden puristustilaa tai muu vastaava syy kiputiloille. Tämä ei toki poista sitä, etteikö henkilön selkä voisi olla pirun kipeä, vaikka sieltä ei tätä löytyisikään. Samoin esimerkiksi skitsofreenikoilla tietyt aivolohkon osat palaa kuin hehkulamppu kuvantamistutkimuksissa, jotka eivät ilman kyseistä sairautta näkyisi.

Pitäisin myös hyvin ongelmallisena, jos perus terveyskeskuslääkäri saisi luvat passitella ihmisiä eläkkeelle. Ei tarvitse kovinkaan Nostradamus olla, kun toteaa, että työkyvyttömyyseläkkeistä tulisi aika villi länsi, kun Kärsämäen Terveyskeskuksen lääkäri kirjoittaisi, jos mistä heinänuhasta työkyvyttömyyseläkettä ja Kittilässä sitten taasen lääkäri ei kaikkea kitinää samalla tavalla katselisi.

Nyt järjestelmää voi toki kutsua mielivaltaiseksi, mutta ainakin työeläkeyhtiöiden ja Kelan myöntöperusteet ovat yhtenevät. Tämä mielestäni on toki täysin mielivallan vastakohta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei niitä "roskia" nyt tarvitsis loppuelämää keräillä, vaan idea ja tavoite on palkita sinut paremmin ottamalla se toinen duuni vastaan. Sittenhän sitä voi jatkuvasti etsiä oman alan töitä. Joskus oli Hesarissa juttua siitä, että ihmiset jotka eivät löytäneet oman alan duunia, niin saattoivat kieltäytyä kaikista tarjotuista hommista, ja vetää lekkeriksi haastatteluja jne. Se on vähän väärä ja vaarallinenkin tie.

Tuollainen kuvattu toiminta on totta kai typerää.

Mutta pidän outona sitäkin että halu työskennellä omalla alalla nähdään ongelmana jota pitää hoitaa rankaisupolitiikalla. Jos ihminen on ensin vuosia kouluttautunut ammattiin, mahdollisesti unelma-ammattiinsa, tehnyt vuosia alan töitä ja joutunut sitten ilman omaan syytään työttömäksi, niin miksi helvetissä hänen pitäisi hakeutua pakolla monta luokkaa huonompiin hommiin? Mitä tarkoitusta se palvelee?

Tietysti jos työttömyys nähdään itsessään rikkeenä josta pitää aina tulla sanktio, on homma tietysti aika selkeä.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Niin, ei se työnantaja edelleenkään plusmerkkistä työntekijää pihalle tule potkimaan.
Näitä lausuntoja en pysty käsittämään. Osa elää ilmeisesti työelämäänsä aika pumpulissa. Kannattaa olla tyytyväinen.

Koko ajanhan ihmisiä pistetään pihalle pärstäkertoimien ja ihmiskemioiden vuoksi. Joko savustetaan ulos antamalla tiettyjä työtehtäviä tms tai odotetaan kun sopivasti YT:t niin heti pihalle. Itsellä on näitä kokemuksia nyt 15 vuoden ajalta useita. Oma persaus ei onneksi ole ollut tulilinjalla.
No, joku voisi sanoa, että eikö ole ihan ok, että esihenkilö kasaa sellaisen tiimin kuin haluaa? Onhan se, mutta mitäs kun se on tarkoittanut sitä, että ulos on laitettu todella kovan luokan osaajaa, jotka ovat välittömästi kelvanneet kilpailijoille ja tämän lisäksi jossain kohtaa pykälää korkeampi esihenkilö on tajunnut, että ongelma olikon se tiimin johtaja eikä ulos potkitut alaiset. Sitten on se tiimin johtaja saanut lähteä tai siirretty pois esihenkilötehtävistä. Eli häviäjinä tässä sekä yritys että hyvät työntekijät.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Näitä lausuntoja en pysty käsittämään. Osa elää ilmeisesti työelämäänsä aika pumpulissa. Kannattaa olla tyytyväinen.

Koko ajanhan ihmisiä pistetään pihalle pärstäkertoimien ja ihmiskemioiden vuoksi. Joko savustetaan ulos antamalla tiettyjä työtehtäviä tms tai odotetaan kun sopivasti YT:t niin heti pihalle. Itsellä on näitä kokemuksia nyt 15 vuoden ajalta useita. Oma persaus ei onneksi ole ollut tulilinjalla.
No, joku voisi sanoa, että eikö ole ihan ok, että esihenkilö kasaa sellaisen tiimin kuin haluaa? Onhan se, mutta mitäs kun se on tarkoittanut sitä, että ulos on laitettu todella kovan luokan osaajaa, jotka ovat välittömästi kelvanneet kilpailijoille ja tämän lisäksi jossain kohtaa pykälää korkeampi esihenkilö on tajunnut, että ongelma olikon se tiimin johtaja eikä ulos potkitut alaiset. Sitten on se tiimin johtaja saanut lähteä tai siirretty pois esihenkilötehtävistä. Eli häviäjinä tässä sekä yritys, että hyvät työntekijät.
Lisäksi tietynlaiset "kuppikunnat" pystyvät kyllä halutessaan mustamaalaamaan jotain työntekijää.

Monella alalla johtaminen on ala-arvoista ja johtaa likaiseen "kilpailuun".
 

Redimor

Jäsen
Nyt järjestelmää voi toki kutsua mielivaltaiseksi, mutta ainakin työeläkeyhtiöiden ja Kelan myöntöperusteet ovat yhtenevät. Tämä mielestäni on toki täysin mielivallan vastakohta.
Itse asiassa eivät. Monilla on paperit eläkeyhtiöltä johon kelan viisaat antavat kielteisen päätöksen. Jalattoman ja selättömän pitäisi pystyä fyysiseen työhön yms.

Näistä lausunnoista mitä lääkärit laittavat eläkehakemuksien tueksi on ollut jossain lehdessä ihan kirjoitus kelan lääkäriltä, että ne sanamuodot ratkaisevat. Eikähän niitä sanamuotoja lääkärit välttämättä osaa, kun ei ne osaa niitä laittaa välttämättä oikeaan järjestykseen edes vakuutusyhtiölle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyi helvetti! Naiivina ajattelin että asumistuen suojaosan poisto olisi tän kurjistushallituksen ilkeyden huippu, mutta varsinainen ässä löytyi sitten näköjään vielä hihasta. Voispa pakottaa nämä kusinaamabroilerit elämään edes kuukauden-pari pelkällä toimeentulotuella ilman mahdollisuutta käyttää säästöjä, pääsisivät kokemaan sen helpon elämän jota kuvittelevat tt-tuen asiakkaiden elävän.
Hei, köyhät muuttakoot vaan halvempaan asuntoon. Niin helppoa se on!
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näitä lausuntoja en pysty käsittämään. Osa elää ilmeisesti työelämäänsä aika pumpulissa. Kannattaa olla tyytyväinen.

Koko ajanhan ihmisiä pistetään pihalle pärstäkertoimien ja ihmiskemioiden vuoksi. Joko savustetaan ulos antamalla tiettyjä työtehtäviä tms tai odotetaan kun sopivasti YT:t niin heti pihalle. Itsellä on näitä kokemuksia nyt 15 vuoden ajalta useita. Oma persaus ei onneksi ole ollut tulilinjalla.
No, joku voisi sanoa, että eikö ole ihan ok, että esihenkilö kasaa sellaisen tiimin kuin haluaa? Onhan se, mutta mitäs kun se on tarkoittanut sitä, että ulos on laitettu todella kovan luokan osaajaa, jotka ovat välittömästi kelvanneet kilpailijoille ja tämän lisäksi jossain kohtaa pykälää korkeampi esihenkilö on tajunnut, että ongelma olikon se tiimin johtaja eikä ulos potkitut alaiset. Sitten on se tiimin johtaja saanut lähteä tai siirretty pois esihenkilötehtävistä. Eli häviäjinä tässä sekä yritys, että hyvät työntekijät.

Niin aika mustavalkonen saa olla jos hyvää työntekijää ei ikinä potkita pois. Asioilla on niin monta puolta ja noi henkilökemiat on yksi asia. Ja työnantaja tekee myös monesti virheitä siinä, kenet potkii pois.
 

Redimor

Jäsen
Näitä lausuntoja en pysty käsittämään. Osa elää ilmeisesti työelämäänsä aika pumpulissa. Kannattaa olla tyytyväinen.

Koko ajanhan ihmisiä pistetään pihalle pärstäkertoimien ja ihmiskemioiden vuoksi. Joko savustetaan ulos antamalla tiettyjä työtehtäviä tms tai odotetaan kun sopivasti YT:t niin heti pihalle. Itsellä on näitä kokemuksia nyt 15 vuoden ajalta useita. Oma persaus ei onneksi ole ollut tulilinjalla.
No, joku voisi sanoa, että eikö ole ihan ok, että esihenkilö kasaa sellaisen tiimin kuin haluaa? Onhan se, mutta mitäs kun se on tarkoittanut sitä, että ulos on laitettu todella kovan luokan osaajaa, jotka ovat välittömästi kelvanneet kilpailijoille ja tämän lisäksi jossain kohtaa pykälää korkeampi esihenkilö on tajunnut, että ongelma olikon se tiimin johtaja eikä ulos potkitut alaiset. Sitten on se tiimin johtaja saanut lähteä tai siirretty pois esihenkilötehtävistä. Eli häviäjinä tässä sekä yritys että hyvät työntekijät.
Monta on tullut vierestä seurattua kun ovat kenkää saaneet ja syynä pelkästään esihenkilön pelko omasta työstään. YT:t on kohtuuttoman helppo keino pistää porukkaa pihalle.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni vähän rasittaa se, että ennen kuin yhtään hallitusohjelmaan kirjattua asiaa on sovellettu käytännössä, ne dumataan. Ei minunkaan mielestäni hallitusohjelma täydellinen ole, mutta mielestäni siinä on sovittu oikeansuuntaisista toimenpiteistä, jotta Suomi saadaan nykyistä paremmalle tolalle. Ideaalitilannehan olisi se, että rahaa vain tippuu taivaasta ja sitä sitten käytetään isolla kädellä kaikkeen mahdolliseen. Hyvinvointivaltio on rakennettu sille oletukselle, että mahdollisimman moni tekee töitä ja ne, jotka eivät syystä tai toisesta siihen kykene, valtio huolehtii heistä. Olemme eläneet vuosikymmeniä onnellisten tähtien alla ja valtion varoista on kyetty tarjoamaan paljon sellaisia etuja ja etuisuuksia, mihin ei enää ole varaa. Velaksi ei voi loputtomiin elää.

Ja sekin pitäisi ymmärtää, että valtiotasolla ei vain voida ajatella asioita yksittäisten yksilöiden osalta. Sellainen ei yksinkertaisesti toimi. Tämä ei ole synonyymi sille, etteikö yksilöillä olisi merkitystä, mutta ei kouluissakaan voida suunnitella asioita niin, että ne olisivat just sille omalle Jessica-Petterille kaikkein helpointa/parasta/sopivinta, jne.

Myös mittasuhteet ovat monella hukassa. Jos ajatellaan vaikka lääkkeiden alvin nostoa, on ihan totta, että monelle hyvin pienituloiselle pienikin hintojen nosto voi vaikeuttaa elämää. Meillä on kuitenkin Suomessa sellainen kuin toimeentulotuki. Kelan sivuilla lukee seuraavaa:

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea terveydenhuoltomenoihin. Vähäiset terveydenhuoltomenot sisältyvät toimeentulotuen perusosaan, eikä niitä hyväksytä erikseen menoina. Tällaisia menoja ovat esimerkiksi ilman reseptiä ostettavat itsehoitolääkkeet, perusvoiteet, vitamiinit ja laastarit.

On hyvä huomioida, että suuri osa suomalaisista ei ole pienituloisia, eivätkä elä tukien varassa. Kukapa sitä nyt haluaisi mistään nykyistä enempää maksaa, mutta suurimmalle osalle lääkkeiden alvin nousu 10% -> 14% ei hetkauta elämää mihinkään suuntaan. Jos ajatellaan, että lääkkeisiin menisi verottomasti 1000€ vuodessa, näistä lääkkeistä maksaisit nykyisellä 10% alvilla 1100€/v. Jatkossa maksat samoista lääkkeistä 1140€/v. Nousua siis 40€ per vuosi. Ja kun jaat tämän 40€ vuoden jokaiselle kuukaudelle nousua tulee 3,33€/kk. Siis kolme euroa ja kolmekymmentäkolme senttiä enemmän kuin nyt. Kenenkään talous ei oikeasti tule tähän kaatumaan. Ja nyt siis puhutaan 1000€:n vuosittaisista lääkekuluista. Lisäksi meillä on sellainenkin hienous kuin lääkkeiden omavastuu, joka vielä laskee lääkekuluja. Muut veronmaksajat siis maksavat osuuden toisten ihmisten tarvitsemista lääkkeistä. Tiedostan toki, että on olemassa lääkkeitä, joita Kela ei korvaa, mutta ymmärtääkseni valtaosa lääkkeistä kuitenkin kuuluu Kela-korvauksen piiriin. Tämäkin on ihan oikeasti etuoikeus ja ihmisten pitäisi myös ymmärtää se nykyistä paremmin. "Saavutetuista eduista ei luovuta"-mentaliteetti on toisinaan ihan ymmärrettävää, mutta fakta on se, että kaikkeen ei ole entiseen malliin varaa, muutoksia on pakko tehdä. Nyt tämä alvin 4%:n nousu on saanut ihan suhteettomat mittasuhteet, vaikka valtio saa noususta jatkossa enemmän rahaa ja niillä rahoilla voidaan auttaa niitä, jotka eniten apua tarvitsevat.

En myöskään ihan ymmärrä tätä valitusta ekan sairaslomapäivän palkattomuudesta, joka ei edes koske kaikkia. Työnantaja saa jatkossakin antaa palkallista sairaslomaa, jos siltä tuntuu. Mutta yleisesti ottaen itseäni naurattaisi, ellei melkein itkettäisi nämä "sitten tullaan sairaana duuniin tartuttamaan muut"-heitot. Ensinnäkin, pääsääntöisesti virukset tarttuvat, jos ovat tarttuakseen, jo ennen kuin henkilö kunnolla oireilee. Lisäksi, harva tulee täysin puskista sairaaksi ja kuume, joka nousee yhtäkkiä ilman mitään varoitusta, on melko harvinaista. Eli, yleensä ennen kuin joutuu jäämään vaikkapa nyt flunssan vuoksi saikulle, hänellä on ollut joitain oireita jo ennen ja hän on sinä aikana potentiaalisesti tartuttanut muita. Ihminen saattaa myös tartuttaa vielä silloin, kun on näennäisesti itse terve ja oireeton. Eli, oikeastihan jokaisen pitäisi olla varmuuden vuoksi muutamia päiviä himassa oireiden loputtua. No, eihän siihen kukaan ryhdy. Tai voisi ryhtyä, jos saisi viettää normaalia elämää muuten täydellä palkalla. Lisäksi, kuten täältäkin olemme saaneet lukea, moni käy duuneissa flunssassa edelleenkin, vaikka mitään karenssia ei edes ole. Ihmiset tekevät jatkossakin päätöksiä kuka mistäkin syystä ja harva oikeasti sairas selviää vain yhden päivän sairauslomalla. En siis ihan ymmärrä, miten tämä homma nyt muuttui yhdessä yössä aivan suunnattomaksi työntekijöiden riistoksi? Katsotaan nyt rauhassa, millaisia kokemuksia tästä saadaan, jos edes saadaan.

Muutoksia on pakko tehdä, koska nykyinen meno ei voi jatkua. Kaikki joutuvat tulemaan jollain tavalla nyt vastaan. Ja ennen kuin kukaan nyt tulee sanomaan, että kaikkein rikkaimmat eivät joudu, totean, että he ovat osaltaan olleet mukana talkoissa jo siitä saakka, kun alkoivat tienata isompia palkkoja tai saivat enemmän omaisuutta. Lisäksi nähdäkseni kaikkein varakkaimmat ihmiset eivät liiemmin esim. rasita julkista terveydenhuoltoa, vaan käyvät yksityisellä. Olipa heillä sitten vakuutus tai ei, jostain muualta kuin valtion kukkarosta heidän terveydenhuoltonsa maksetaan. Tämä siis osaltaan parantaa niiden mahdollisuuksia päästä hoitoon kunnalliselle, joilla ei muuta mahdollisuutta ole hoitoa saada. Tämä joukko käyttää myös rahaa palveluihin ja muuhun kulutukseen euromääräisesti enemmän kuin peruspalkansaaja ja tällä tavalla valtio saa lisää verorahoja. Lisäksi moni varakas tekee hyväntekeväisyyttä tavalla tai toisella, mutta eivät pidä siitä mitään numeroa, koska eivät tee sitä itsensä, vaan apua tarvitsevien vuoksi. Niin, ja sitten on vielä se solidaarisuusvero. Se, että veron alarajaa nostettiin, on ihan oikein, koska viime hallituskaudella se on ollut liian alhainen. Kaikki solidaarisuusveroja maksavat eivät todellakaan ole mitään sikarikkaita, vaikka hyvätuloisia ovatkin.

Itse toivoisin, että sen sijaan, että huudetaan suuna päänä ja haetaan vielä nykyistäkin enemmän vastakkainasettelua, puhaltaisimme enemmän yhteen hiileen. Se luo myös paremman ilmapiirin ja silloin on helpompi myös ymmärtää muita ja muiden näkökulmia ja kokemuksia. Ei aina tarvitse olla niin kärkäs, vaan joskus on ihan ok suhtautua neutraalisti. Tai vaikka skeptisestikin, mutta silti olisi aina hyvä antaa reilu mahdollisuus, koska se hyödyttäisi tätä maata. Ymmärrän, että politiikassa ollaan eri mieltä ja siellä ollaan eri ääripäissä, mutta itse toivoisin sitä, että pystyttäisiin avoimin mielin katsomaan rauhassa, saadaanko näillä toimenpiteillä tarvittavia muutoksia. Edes jotain. Se on meidän kaikkien parhaaksi. Mutta nyt tuntuu, että moni suorastaan pelkää, että koko omalta elämältä menee tämän hallituksen myötä pohja ja joutuu kadulle kerjäämään. Kommunikaatiolla ja retoriikalla on väliä ja olisi tärkeää, että näinä vaikeina aikoina ei ainakaan lietsottaisi niiden kaikkein helpoimmin ahdistuvien pelkoja kummallakaan laidalla.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tietysti jos työttömyys nähdään itsessään rikkeenä josta pitää aina tulla sanktio, on homma tietysti aika selkeä.
Ei kai se mikään rike ole monenkaan mielestä. Kyllä sitä työttömänä olla saa halutessaan. Itse en taas ymmärrä sitä, että jokin tukileikkaus nähdään sanktiona. Mikäli saat vastiketta siitä työttömyydestä, niin on aivan luonnollista, että se vastikkeen maksaja asettaa vaatimuksia, jotka tulee täyttyä, jotta tätä vastiketta voi saada. Mikäli ei ota mitään etuuksia vastaan, saa melko varmasti melko vapaasti olla pois työelämästä, eikä kukaan sanktioi tuollaista toimintaa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Miksi jotkut ihmiset eivät sitten kykene aloittamaan tehtäviä vaikka ei kiinnostaisi, ja jotkut pystyvät yhtä epäkiinnostavia tehtäviä aloittamaan ja suorittamaan? Syitä lienee ihmisen kasvatuksessa, luonteessa ja monissa muissa asioissa.
Niinpä, erilaisia kesätöitä kokeilleena päädyin tutkinnon suoritettuani työhön, joka ei todellakaan kiinnostanut, mutta siihenkään aikaan ei ollut työpaikoista ylitarjontaa.
Sinnepä sitten jäin, leipä on ollut pitkä ja kapea. Ei ne hommat koskaan varsinaisesti alkaneet kiinnostaa, mutta kun ne oli perin pohjin oppinut, niin aina vaan helpommaksi kävi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Itse toivoisin, että sen sijaan, että huudetaan suuna päänä ja haetaan vielä nykyistäkin enemmän vastakkainasettelua, puhaltaisimme enemmän yhteen hiileen. Se luo myös paremman ilmapiirin
Varmasti olisikin mikäli tuossa hallitusohjelmassa ei olisi vain sitä vastakkainasettelua ja pelkkiä työnantajapuolen apuja ilman että esim sote saisi mitään helpotusta mihinkään.

Ja esim se 1. Sairaslomapäivä. Jos se kerta on merkityksetön niin miksi se on tehty? Hyvin moni pienipalkkainen elää oikeasti kädestä suuhun ja se yhden päivän palkka on kohtuuton tulonmenetys. Kipeänä töihin siis tai pyydetään 5 päivän sairasloma. Naiivia kuvitella että monet työnantajat eivät tuota käyttäisi jos se on mahdollista.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuollainen kuvattu toiminta on totta kai typerää.

Mutta pidän outona sitäkin että halu työskennellä omalla alalla nähdään ongelmana jota pitää hoitaa rankaisupolitiikalla. Jos ihminen on ensin vuosia kouluttautunut ammattiin, mahdollisesti unelma-ammattiinsa, tehnyt vuosia alan töitä ja joutunut sitten ilman omaan syytään työttömäksi, niin miksi helvetissä hänen pitäisi hakeutua pakolla monta luokkaa huonompiin hommiin? Mitä tarkoitusta se palvelee?

Tietysti jos työttömyys nähdään itsessään rikkeenä josta pitää aina tulla sanktio, on homma tietysti aika selkeä.
Joo siis ainahan se paras ja ideaali olisi, kun kaikille omalta alalta työtä löytyisi. Todennäköisesti jossain vaiheessa löytyykin, mutta sehän menee ihan mahdottomaksi, jos sitä kirjaimellisesti odotellessa vaikkapa 12kk tarkoituksella ollut tukien varassa vrt palkkatyö, jos sellasta siis tarjottaisiin. Siinä jos ei ala omaa alaa vastaavaa löytyä, niin äkkiä hakupäivät muuttuu viikoiksi ja kuukausiksi, ja pahimmillaan vuosiksi. Sitten voikin puhua pitkäaikaistyöttömyydestä. Mielummin sen ajan olisi jossain duunissa.

Mutta siis kyllä, jos ihminen saa lopulta oman alan duunia, niin sehän on win-win-win (työntekijä, työnantaja ja koko universumi).
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Ei tämä setti riitä mitenkään edes vähän alusta ratkaisemaan ongelmiamme. Ihan vaan fakta.
Ei riitä ei, koska se porukka joka on pääasiassa syynä valtiontalouden heikkoon tilaan, on hallituksen erityissuojeluksessa. Olen ihan helvetin pettynyt, jokseenkaan en yhtään yllättynyt että eläkeläisiltä ei tämäkään hallitus tule leikkamaan senttiäkään. En tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa kun kuulin että edes asumistuenleikkauksia ei uloteta näihin puoleentoistamiljoonaan pyhään lehmään.

Mitä sitten itse tekisin diktaattorina? Leikkaisin eläkkeet tasolle, jolla tällä hetkellä eläkkeellä olevat saisivat systeemiin laittamilleen rahoille suurin piirtein yhtä hyvän tuoton kuin tulevatkin eläkeläiset. Luonnollisesti joku minimitaso, jonka alle eläke ei laskisi olisi asetettava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös