Mutta ei ole näköjään tarpeenkaan kouluttautua tai työllistyä tämän hallituksen mielestä.
Ei sitä koulutusta tarvi kun menee vaan risusavottaan, kokopäiväisesti.
Mutta ei ole näköjään tarpeenkaan kouluttautua tai työllistyä tämän hallituksen mielestä.
Sangen samoilla linjoilla olen - pelkäsin etukäteen että mitähän tästä tulee, mutta Kokoomus on ollut ihan järkevä (kerrankin) ja samalla pitänut PS:n hienosti kurissa. Positiivinen yllätys tämä on ollut.Odotuksiani parempi hallitusohjelma kaiken kaikkiaan ja mitä noita analyysejä lukenut mm. digitalisaatioon ja muutamaan muuhun yksityiskohtaan liittyen, niin asiantuntijoita on kommenttien perusteella mitä ilmeisimmin ihan aidosti kuunneltu.
Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen on kyllä aika käsittämätön veto. Se on ollut yksi tärkeä tekijä ikääntynemmän työvoiman kouluttautumisessa uuteen ammattiin, jos oman alan töitä ei ole ollut helposti saatavilla. Tuen lakkauttaminen tekee monelle uudelleenkouluttautumisen ja sitä kautta työllistymisen huomattavasti vaikeammaksi. Mutta ei ole näköjään tarpeenkaan kouluttautua tai työllistyä tämän hallituksen mielestä. Muutamat ehdotetun hallitusohjelman kohdat ovat hieman ristiriidassa puheiden ja käytännön tason vaikutusten kanssa.
Suomi on myös sattuneesta syystä yksi maailman kaikkein vähiten epäonnistuneimmista valtioista.Kyse ei ollut kerätäänkö rikkailta, vaan kysehän oli keräämisen määrästä. Suomi on kärkipäässä, kuten tästä huomaat:
Koulutetun maahanmuuton houkuttelu on erittäin kannatatteva päämäärä, mutta keinona ylimmän progressioportaan helpotukset ovat tuskin se paras keino. Keskiluokan verohelpotukset taatusti toimivat tässä paremmin. Korostan, että minua närästää eniten tienaavien helpotukset, koska siinä ei ole mitään reilua, päin vastoin.Mitä enemmän verotetaan, sitä vaikeampi on ratkaista mm. työperäisen maahanmuuton haasteet koulutetuilla tulijoilla.
Auttaa varmasti osaa niistä, jotka voivat kilpailla työmarkkinoilla, mutta kun puhutaan heikko-osaisimmista, puhutaan niistä, joilla ei välttämättä ole näitä kykyjä. Siis ikääntyneet, sairaat, syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevat jne jne jne."Heikko-osaisimmilta leikataan" kommenttina sen verran, että valtiovarainministeriön laskelmien mukaan leikkausesitykset lisäävät mm. työllisyyttä. Siihen on monia perusteluita tutkimuksista alkaen ja itsekin olen niitä usein käynyt läpi
En ymmärrä, miten tällainen kehitys houkuttelisi ihmisiä kalliin asumisen seuduille, joilla on pienipalkkaista (palvelu)työtä.
Ideologisesti näin. Ja en ole koskaan ymmärtänyt ajatusta, että ihmisten lähtökohtaisesti oletetaan omasta tahdostaan olevan työttömiä ja siksi eivät hakeudu töihin.
Vammaiset, mielenterveysongelmaiset jne. jne. Kyllä tuossa leikkausten toteuttamisessa on suuret vaaransa. Minusta tarvittaisiin realismia pitkäaikaistyöttömyyden suhteen, ettei vain sysätä suurta osaa yhä syvemmälle marginaaleihin. Ja tietysti nuo kuuluisat VM:n "laskelmat" ovat ihan voodoo-taloustiedettä, ei mitään järjellistä perustaa. Mikähän se yksikin toimi oli, jonka nyt "lasketaan" vaikuttavan 800 työllisen verran - ei hyvää päivää. Kas kun ei 823 ja 1/6 työllistä. Täysin teoreettinen harjoitus ilman yhteyttä reaalimaailmaan.Siis ikääntyneet, sairaat, syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevat jne jne jne.
Ideologisesti näin. Ja en ole koskaan ymmärtänyt ajatusta, että ihmisten lähtökohtaisesti oletetaan omasta tahdostaan olevan työttömiä ja siksi eivät hakeudu töihin.
Auttaa varmasti osaa niistä, jotka voivat kilpailla työmarkkinoilla, mutta kun puhutaan heikko-osaisimmista, puhutaan niistä, joilla ei välttämättä ole näitä kykyjä. Siis ikääntyneet, sairaat, syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevat jne jne jne.
Toivottavasti näin ei käy. Sipilän kiky kuumensi ihan oikeasti tunteita. Itse jouduin kylillä tilanteeseen, jossa olin todennäköisesti ainoa hallituspuolueiden äänestäjä. Siinä oli Tabun kyläkäräjien meininkiä, vaikka fyysistä uhkaa ei ollutkaan.Tässä on ihan samat ainekset kuin Sipilänkin hallituksella. Toimet on niin pahasti kallellaan työantajien suuntaan että vastakkainasettelu lisääntyy vaikka sitä pitäisi vähentää.
Pakko kieltämättä ihmetellä, jos Kokoomus ja RKP todella tätä halusivat. Totta kai jokaisen työikäisen ja työkykyisen maassamme asuvan pitäisi olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa omalla työpanoksellaan, mutta huomioiden maahanmuuttopolitiikkamme olevan nykyiselläänkin varsin tiukkaa, en käsitä miksi ruuvia halutaan kiristää entisestään. Saiko Kokoomus loppujen lopuksi oikeastaan mitään läpi tässä?Työperäisen maahanmuuton osalta jokseenkin käsittämätöntä miten kuvitellaan 3kk työllistymisvaatimuksen edistävän työllisytymistä. Juuri heidän kohdalla jotka harkitsevat tänne kotoutumista ja integraatiota maahan ja kulttuuriin lyödään nyt pidempi aika kansalaisuuteen ja kuumotus että työpaikkojen välissä saattaa oleskelulupa kadota alta.
Minulla usea asiantuntijatyössä oleva kollega nyt tässä tilanteessa. Kyl siinä tarkkaan mietitään jos esim suhdanteiden vuoksi työsuhde katkeaa, että koittaako etsiä jatkopestiä kiireellä vai katseleeko mahdollisuuksia esimerkiksi keskieuroopasta.
Tuollaista kun joku möläyttäisi minulle tunkisin nyrkin niin syvälle tyypin perseeseen että tulisi suusta ulos.Tuosta hän kertoi, että "liian moni teki vain tuon suojaosan verran töitä, eikä edes hakenut täysipäiväistä työtä", en ole tuohon liittyvään tutkimusdataan tai tilastoihin tutustunut, mutta Kokoomuksessa käsitys on mitä ilmeisimmin tuo.
Se pointti onkin, että kun pieniä palkkoja saavia ei tueta yhtä paljon valtion toimesta, on jossain vaiheessa pakko nostaa näiden pienipalkkaisten palvelutyöläisten palkkoja, jotta työpaikat saadaan täytettyä myös kalliin asumisen seuduilla.
Pakko kieltämättä ihmetellä, jos Kokoomus ja RKP todella tätä halusivat. Totta kai jokaisen työikäisen ja työkykyisen maassamme asuvan pitäisi olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa omalla työpanoksellaan, mutta huomioiden maahanmuuttopolitiikkamme olevan nykyiselläänkin varsin tiukkaa, en käsitä miksi ruuvia halutaan kiristää entisestään. Saiko Kokoomus loppujen lopuksi oikeastaan mitään läpi tässä?
Tuollaista kun joku möläyttäisi minulle tunkisin nyrkin niin syvälle tyypin perseeseen että tulisi suusta ulos.
Jos työllistymällä saan sen 20 prosenttia ja usein vähemmän käteen kun elää tuloloukussa (viite: Etlan linkitetty selvitys ylempänä) on selvää, että 80 prosenttia netosta riittää osalle. Tätä määrää Orpon hallitus pyrkii pienentämään.
Raha ansaitaan työnteolla. Eläkeläiset ovat ansainneet eläkkeensä työnteolla. Tämä on lähtökohta oikeudenmukaisuudelle. Tämä on sitä ansioon perustuvaa oikeudenmukaisuutta.Niin, nythän se talkoopakko kohdistuu suhteessa eniten niihin, jotka tarvitsevat tukia selviytyäkseen. Rahat pois laiskoilta, tyhmiltä, sairailta ja muulta heikommalta ainekselta, siinä on sitä oikeudenmukaisuutta.
Toki, mutta jälleen kerran, ovatko rikkaat itse valmiit maksamaan jotakin solidaarisuusveroa? Kysyykö valtio, haluatko luopua toisesta purjeveneestäsi köyhien vuoksi?Joo, mutta onhan verojen puolitus aika antelias temppu tähän saumaan, eikö? Eihän ne toki kaikilla yksilöillä ihan puolitu, mutta keskimäärin.
Ihmetyttää kyllä kokoomuksen ja varsinkin RKP:n antaminen periksi tuossa sekä tulorajan kysymyksessä. Ei tuo ainakaan helpota ulkomaalaisen työvoiman saamista Närpiön kasvihuoneisiin. Ehkä heille nyt joudutaan myös oikeasti maksamaan parempaa palkkaa ja sitä kautta tulon voisi nähdä puolestaan houkuttelevampana.Pakko kieltämättä ihmetellä, jos Kokoomus ja RKP todella tätä halusivat. Totta kai jokaisen työikäisen ja työkykyisen maassamme asuvan pitäisi olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa omalla työpanoksellaan, mutta huomioiden maahanmuuttopolitiikkamme olevan nykyiselläänkin varsin tiukkaa, en käsitä miksi ruuvia halutaan kiristää entisestään. Saiko Kokoomus loppujen lopuksi oikeastaan mitään läpi tässä?
Miksi ihmeessä sitten suojaosa esitetään poistetavaksi kun sitä pikemminkin pitäisi kasvattaa? Ei ole realistista odottaa että saatu työ on heti kokopäiväinen ja pitkäkestoinen vaan myös niitä lyhyempiä keikkoja pitäisi tukea. Perustulomallin puuttuessa suojaosa on about parhaita keinoja nitomaan erilaisia keikkatöitä yhteen.
Ei ole realistista odottaa että saatu työ on heti kokopäiväinen ja pitkäkestoinen vaan myös niitä lyhyempiä keikkoja pitäisi tukea.
1600 euron tuloraja ei sinänsä ole mielestäni ongelma. Omasta mielestäni tuota vähemmän ei edes pitäisi maksaa täyspäivähommista. Tuskinpa tomaatit jäävät poimimatta, mutta vastaisuudessa kasvihuonetyöntekijät saavat hieman inhimillisempää palkkaa.Ihmetyttää kyllä kokoomuksen ja varsinkin RKP:n antaminen periksi tuossa sekä tulorajan kysymyksessä. Ei tuo ainakaan helpota ulkomaalaisen työvoiman saamista Närpiön kasvihuoneisiin. Ehkä heille nyt joudutaan myös oikeasti maksamaan parempaa palkkaa ja sitä kautta tulon voisi nähdä puolestaan houkuttelevampana.