Tähän väliin hallituspuolueiden edustajien esityksiä. Timo Heinonen esittää itärajan sulkemista kokonaan. Kannatan. Vaikka Heinonen ei sitä ainakaan tuossa esitä, myös vienti/tuonti Venäjältä tulisi käydä tarkkaan läpi.
Tässä linkissä Jyrki Lehtolan kannanotto maalittamiseen ja vähän muuhunkin. Lehtola ei aina osu ironiassaan, mutta nyt menee pari keskelle taulua ja pari kasia siinä sivussa.
Jyrki Lehtolan kolumni: Aikuiset johtavat nyt maata kiusaamalla toisiaan ja oikomalla lunastuskuntoisen auton lommoja
Hallitus on vasta parin viikon ikäinen, mutta paljon on jo saatu aikaan, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola.www.is.fi
On olemassa tietty huomattavakin populaatio, enimmäkseen äärioikealla, öyhälistöä, jonka käyttäytyminen somessa on erittäin brutaalia ja törkeää. Suurin osa heistä on vain ihan vaan kaunaantuneita tavallisia kansalaisia, osa on sitten laskelmoivampia trolleja, jotka tietoisesti yllyttävät toisia, osa sitten botteja itäisestä ilmansuunnasta, ehkäpä jokunen maksettukin trolli. Nämä seuraavat kellokkaitaan ja hyökkäävät täysin silmittömästikin yksityishenkilöitä vastaan - ja jos näiden kellokkaiden oma käyttäytyminen olisi maltillisempaa ja vähemmän aggressiivisesti polarisointia ja yksittäisiä henkilöitä kohteekseen hakevaa niin veikkaan että suuren kannattajamassa reaktiot olisivat myöskin maltillisempia. Toki sitten se suuri massa taitaisi harveta... Mutta ainakin ilmiö marginalisoituisi pois eduskuntapuolueista ja heidän ympärillään olevista kannattajista.Ilman sarvia ja hampaita: Vääntäkää nyt joku rautalangasta tällaiselle analogisessa ajassa elävälle pierulle, mitä maalittaminen tarkoittaa?
Vai onko tässä nimenomaisessa tapauksessa ongelma se, että nämä "maalittajat" ovat kansanedustajia?
Kyllä, se on ainakin minusta tällaisissa kaikkein suurin ongelma.
Kansanedustajilla on ihan määrä seuraajia kuin normikansalaisilla. Näin ollen heillä on myös huomattavasti enemmän vaikutusvaltaa - ja mahdollisuuksia siihen millä tasolla yhteiskunnallista keskustelua käydään. Jos kansanedustajat alkavat keskittyä asian sijasta henkilöön, laskee se myös seuraajien kynnystä toimia samoin.
Julkista työtä tekevän toimittajan pitää tietysti kestää myös itseensä kohdistuva loanheitto. Mutta jos Erämaan kolumnin lukee, niin puhutaanko siinä enemmän asiasta vai henkilöistä? Ts. onko someryöpytys mitenkään oikeassa suhteessa siihen mitä Erämaa kirjoitti?
Sinänsähän tämä "maalitus" todisti Erämaan esittämät pointit pääosin oikeiksi. Eri asia sitten onko tästä koituva hinta liian kova.
Joskin PS:n kipukohdat ovat vielä vasta edessä. Moni kannattajansa tulee vielä kauhistumaan tulevia toimia - ja oppositio tulee armottomasti rummuttamaan sivusta.Näkökulma: Orpon on nyt kasvettava pääministeriksi tai hallituksen tarina jää lyhyeksi
Ongelma näyttää olevan, kestävätkö kokoomus ja RKP hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa, kirjoittaa Juha Ristamäki.www.iltalehti.fi
Hyvä kirjoitus
... ja tviittaa samalla kuvan paljaasta takapuolestaan hastagilla #kokoomus #rkp.”On kummallinen ajatus, että hallituskumppaneille näytettäisiin ministerivalinnoilla käsimerkkejä”, Rydman sanoi MTV:n haastattelussa perjantaiaamuna.
En ymmärrä miksi Kokoomus ja RKP nöyristelevät tällaisen valinnan edessä riippumatta siitä vaikka ministerivalinnat olisivatkin puolueiden sisäisiä. Joitain asioita ei vain tarvitse sietää vaikka olisi sovittu mitä. Jos kaikkein korkeimmalla tasolla ei näytetä mallia millä tavalla näihin asioihin pitäisi suhtautua niin tämä hallitus ei ole ansainnut paikkaansa johtaa tätä maata ja sen pitäisi hajota mahdollisimman nopeasti.
Ilman sarvia ja hampaita: Vääntäkää nyt joku rautalangasta tällaiselle analogisessa ajassa elävälle pierulle, mitä maalittaminen tarkoittaa?
No tämä nyt ei yllätä edes Mietaata. Tynkkynen ja kumppanit ovat kyllä tarpeeksi "fiksuja" jättääkseen selvät kehotukset häirintään pois. He eivät kuitenkaan sano kannattajilleen tai muille ihmisille että älkää häiritkö ihmisiä. Sen sijaan maalataan asia niin että asiatonta kritiikkiä ei löydy ollenkaan.Ei kyllä vielä avaudu maalittamisen ja sallitun arvostelun raja näiden kommenttien perusteella.
Sisäministeriön sivujen mukaan: "Maalittaminen on ilmiö, jossa yksi tai useampi toimija kehottaa ja yllyttää suurta joukkoa hyökkäämään yhden ihmisen kimppuun eri tavoin, esimerkiksi lähettämällä vihaviestejä sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa."
Onko joku kansanedustaja kehottanut/yllyttänyt muita hyökkäämään kimppuun?Maalittaminen - Sisäministeriö
intermin.fi
Ei kyllä vielä avaudu maalittamisen ja sallitun arvostelun raja näiden kommenttien perusteella.
Sisäministeriön sivujen mukaan: "Maalittaminen on ilmiö, jossa yksi tai useampi toimija kehottaa ja yllyttää suurta joukkoa hyökkäämään yhden ihmisen kimppuun eri tavoin, esimerkiksi lähettämällä vihaviestejä sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa."
Onko joku kansanedustaja kehottanut/yllyttänyt muita hyökkäämään kimppuun?Maalittaminen - Sisäministeriö
intermin.fi
Mikä tokassa kappaleessa tarkalleen osui Tynkkysen twiittiin? Uhkailua ei nähdäkseni ole tai yksityistietojen levittämistä/niiden vääristelyä.Hauskasti jätit lainaamatta tekstin seuraavan kappaleen: "Maalittaminen voi ilmetä esimerkiksi suorana tai epäsuorana uhkailuna, tai yksityiselämän tietojen esiin kaivamisena ja niiden vääristelemisenä."
Eli ei tarkoiteta välttämättä suoraa kehotusta vaan yleistä mustamaalausta jolla henkilö yritetään saattaa naurunalaiseksi ja epäpäteväksi tehtäväänsä. Ylle lainattu Tynkkysen tviitti on tästä oikea tyyppiesimerkki.
Tärkeä on myös toinen sitaatti linkityksesi lopusta: "Sen sijaan maalittaminen on järjestelmällistä häirintää, jonka tavoitteena on yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä organisaatioita tai instituutioita kohtaan tunnetun luottamuksen rapauttaminen yksittäistä työntekijää uhkailemalla tai painostamalla." Myös tässä Tynkkynen kunnostautuu omassa tviitissään.
Ymmärrän jossain määrin maalittamisen hankaluuden käsitteenä koska asia on uusi ja aina aavistuksen tulkinnanvarainen. Mutta kyllä esimerkiksi Tynkkynen olisi voinut kirjoittaa nuo samat asiat myös toisin, ilman että kukaan olisi puhunut mitään maalittamisesta.
Mikä tokassa kappaleessa tarkalleen osui Tynkkysen twiittiin? Uhkailua ei nähdäkseni ole tai yksityistietojen levittämistä/niiden vääristelyä.
Yksittäisen henkilön painostaminen org/inst luottamuksen rappautumiseksi voisikin täyttyä, mutta asiallinenkin kritiikki vääristelystä aiheuttaa luottamuksen rappautumista.
Tynkkysen twiitti on kokonaisuutena lapsellinen ja hävettävä, mutta täyttääkö maalittamisen raja?
Melkoinen pommi, että Rydman sanoo näin. Siis sanoo, että kannattaa olla mediakriittinen. Siis henkilö, jota mediassa on laajasti syytetty lasten ahdisteluista. Siis henkilö, joka on juuri maalittanut toimittajaa somessa ja koittaa sillä tavalla itse vaikuttaa vapaaseen mediaan.Onpas tämä Persujen Rydman fiksun oloinen maikkarin aamuteeveessä.
Sanoo monesti, että kannattaa olla mediakriittinen. Sanoo että vähän outoa viestiä jostain jollain kravaatilla ja nostaa sitä suuresti esille.
Fiksun oloinen kaveri.
Mikä tokassa kappaleessa tarkalleen osui Tynkkysen twiittiin? Uhkailua ei nähdäkseni ole tai yksityistietojen levittämistä/niiden vääristelyä.
Tynkkysen twiitti on kokonaisuutena lapsellinen ja hävettävä, mutta täyttääkö maalittamisen raja?
Mihinhän Niinistö Tynkkysen mielestä viittasi tviitillään?
Vieroksun myös tuota tapaa miten esim Tynkkynen puhuu "vihervasemmistosta: todella alentavasti. Samalla tuossa sanoo että "näille ei pidä antaa yhtään periksi'. Sitten ihmettelee että on jotain vastakkainasettelua.Olisivathan nuo voineet iltapäivälehden artikkelia kritisoida ihan toimittajaa nimeämättäkin, vaikka tyyliin " kattokaa nyt millaista paskaa tuo vassarilehti kirjoittaa!!" ja muut vastaavat päälle. Silloinhan kyseessä on lehden kritisointi, joskin vähän yliampuva sellainen. Millilleen saman viestin saisi ulos, mutta ilman toimittajan maalittamista.
Jos tätä vaikka vertaa asiakaspalveluun, niin en minä huonoa palvelua saadessani lähde sitä asiakaspalvelijaa netissä mustamaalaamaan. Kiukkuisia twiittejä itse firmasta saattaisin heittääkin.