Perussuomalaiset

  • 5 566 663
  • 44 576

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Voisit @Ishmael käyttää tuota tagia kun keskustelet toisen käyttäjän näkemyksistä.

Olen lähinnä huvittunut, että pystyt päättelemään näiden viestien perusteella, että olisin patistamassa naisia lieden ääreen tai se vastaisi ajatusmaailmaani.

****

Huomiona sellainen jännä ilmiö, kuinka Perussuomalaisista ei vain osata keskustella kiihkottomasti tai ilman olkiukkoja. Toki PS nuorten avaukset eivät aina ole ilman edellä mainittuja.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Muistelisin sellaista tutkimustulosta, että mitä pidemmät äitivapaat, sitä paremmat lähtökohdat lapsella on tulevaisuudessa pärjätä elämässä.
Eikös ne tutkimustulokset kerro juuri päin vastaisesta. Varhaiskasvatus parantaa lapsen mahdollisuuksia pärjätä koulussa ja myös elämässä. Nyt en ehdi etsimään lisää dataa mutta alla lainaus kuntalehden artikkelista joka käsittelee koulumenestykseen liittynyttä tutkimusta.

Varhaiskasvatuksen ja koulumenestyksen välistä yhteyttä on tutkittu Suomessa ja ulkomailla eri yhteyksissä. Uuden tutkimuksen mukaan ennen ensimmäistä kouluvuottaan päivähoitoon osallistuneiden nuorten päästötodistuksen keskiarvo oli korkeampi verrattuna niihin nuoriin, jotka olivat kotihoidossa ennen koulun aloittamista. Eroa oli 0,2 arvosanaa.

Mutta vaikka asioilla on todettu yhteys, se ei välttämättä kerro syy- ja seuraussuhteesta.

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo varoittaakin liian nopeista johtopäätöksistä:

– Tulokset eivät osoita syy-yhteyttä päivähoitoon osallistumisen ja koulumenestyksen välillä, mutta ne herättävät silti kriittisiä kysymyksiä siitä, kannustaako kotihoidon tuen sisaruskorotus perheitä hoitamaan vanhempia alle kouluikäisiä lapsia kotona, millä voi olla vaikutusta nuorten koulumenestykseen, hän toteaa.

 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
@Iisoppi

Sanoinkin että muistelisin, seison toki korjattuna jos tutkimus väittää päinvastaista.

Ylen uutisessa (toisesta?) tutkimuksesta todetaan kuitenkin näin:

"Suurimmillaan erot kognitiivissa taidoissa olivat 4–5-vuotialla lapsilla. Heidän kognitiivisia taitojaan mitataan neuvolassa Lene-testillä (leikki-ikäisten neurologisen kehityksen seurantatesti). Testissä pitää esimerkiksi tunnistaa päävärit ja piirtää ihminen, jolla on pää, vartalo ja raajat.
Erot kuitenkin hävisivät lasten kasvaessa siten, että peruskoulun päättötodistuksen arvosanoissa tai ylioppilastutkinnon arvosanoissa vaikutusta ei enää ollut.
– Vaikka varhaiskasvatus näyttää neuvolatestien perusteella oleva eduksi yllättävän nuorille lapsille, niin erojen myöhempi häviäminen ehkä vaimentaa huolta siitä, jos ei laita lapsia varhaiskasvatukseen, sanoo tutkimusjohtaja Tuomas Kosonen."

En ole mikään varhaiskasvatuksen asiantuntija, joten olen asiasta pitkälti uutisoinnin varassa. Eli näillä näkymin ei vaikutusta pidemmällä välillä onko kotihoidossa vai varhaiskasvatuksessa.

****

Nyt alkaa mennä sivuraiteille Perussuomalaisista, joten olkoon tämä minun puolestani tässä tältä päivältä. Peace!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Muistelisin sellaista tutkimustulosta, että mitä pidemmät äitivapaat, sitä paremmat lähtökohdat lapsella on tulevaisuudessa pärjätä elämässä. Eli näistä lähtökohdista väittämäsi Perussuomalaisten naispolitiikka on ennen kaikkea hyvä asia. Toki tutkimuksen tulos ei varmasti ollut noin yksioikoinen kuin väitän.

Halla-aho on mielestäni puhunut teollisuuden pitämisestä Suomessa, missä ympäristöstä oikeasti välitetään. Tälläinen vastuullinen teollisuus pyrkii vähäpäästöisemmäksi, käsittelemään jätteensä ynnä muuhun kestävän kehityksen kannalta oleelliseen toimintaa. Tämä jos mikä on ympäristöteko.
Oletko varma, että tuossa tutkimuksessa oli eroteltu äitiysvapaat vanhempainvapaista, jotka isät pitävät eli jossa olisi ts. osoitettu että äidit hoitavat lapsia paremmin kuin isät?

Tuo esittämäsi ei todellakaan ole vielä millään tavoin esimerkillistä politiikkaa. Vaikka teollisuuden ulosliputtaminen on useissa tapauksissa vielä huonompi vaihtoehto (ei kaikissa), niin totta helvetissä kaikki vaihtoehdot joissa sekä pidetään teollisuus, että ohjataan sitä oikeaan suuntaan on parempia kuin ne joissa jälkimmäinen jätetään tekemättä.
 
Viimeksi muokattu:

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vai miten veikkaat, että jos käyt tekemässä avointa kyselyä jossain Viitasaarella tai Hyvinkäällä, että mitä vastaajan mielestä antifeminismi tarkoittaa, niin osuvatko vastaukset lähemmäs misogyniaa vai tätä EEspoon ihannoimaa maailmaa, jossa naiset patistetaan kotiin lieden äärelle työuran sijaan, jotta lapsukaisilla olisi turvallisempi kasvuympäristö?

Jäin fundeeraamaan tätä että miten oman kuplani ihmiset mahtaisivat ymmärtää käsitteen ”antifeminismi” tällaisessa nykypäivän poliittisessa kontekstissa. Epäilen 80-90% ymmärtävän käsitteen lähinnä että antifeminismissä ihminen; oli sitten mies tai nainen; saa tehdä omat valintansa mihin ammattiin haluaisi suuntautua, saa itse päättää miten kasvattaa/hoitaa lapsiansa, ajattelee että on ok puhua tytöistä ja pojista, saa ilman paheksuntaa olla/elää kuten mies/nainen. Oma kuplani koostuu tosin lähinnä suhteellisuudentajun omaavista ihmisistä, enkä livenä tunne muuta kuin muutaman ääripääreppanan, ja näidenkin kanssa yritän olla niin vähän tekemisissä kuin vain suinkin pystyn. 10-20% ajattelisi varmaan ääripäätä, eli että antifeminismi tässä kontekstissa tarkoittaisi jotain Saudi-Arabian meininkiä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Epäilen 80-90% ymmärtävän käsitteen lähinnä että antifeminismissä ihminen; oli sitten mies tai nainen; saa tehdä omat valintansa mihin ammattiin haluaisi suuntautua, saa itse päättää miten kasvattaa/hoitaa lapsiansa, ajattelee että on ok puhua tytöistä ja pojista, saa ilman paheksuntaa olla/elää kuten mies/nainen.
No on hieman eri asia olla anti-feministi ja olla olematta feministi. Itse en koe olevani feministi ainakaan siinä merkityksessä miten sitä yleensä käsitetään. En kuitenkaan ole anti-feministi. Vähän sama kuin "olen anti-kommunistinen" vs "en ole kommunisti". Anti-jokin tarkoittaa suoraan vastaan. Ihan se että sanoo "Emme ole feministinen järjestö" riittää tekemään eron.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Persuvihaajat panikoi, kun joka lausunnosta vitunmoinen älämölö. Kannatus vaan nousee, eikä mitään tartte tehdä. Näin sivusta hauska katsella....
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Persuvihaajat panikoi, kun joka lausunnosta vitunmoinen älämölö. Kannatus vaan nousee, eikä mitään tartte tehdä. Näin sivusta hauska katsella....
Mitä mieltä olisit anti-nationalistisesta järjestöstä? Tai anti-kapitalistisessa järjestöstä?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Puhun nyt länsimaista. Meinasin lisätä ylläolevaan maininnan "Feministit voisivat keskittyä mikroaggressioiden yms sijaan afrikan/lähi-idä/Idän oikeisiin ongelmiin" mutta typeränä oletin tämän olevat sanomattakin selvää
Kaikki feministit eivät halua tappaa kaikkia miehiä, samoin kuin kaikki feministit eivät halua lopettaa miehiä. Tai samoin kuin kaikki suomalaiset eivät halua tappaa kaikkia juutalaisia. Miten näet äänekkäimmän ryhmän mielipiteiden ottamisen koko ryhmän mielipiteen mittaamisen? Miten näet joidenkin PS-nuorten näkemysten liittyvän normaaliin poliittiseen toimintaan?
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Elämänkoulu olikin jo vähän unohtunut tässä ketjussa, mutta mukavaa nähdä, että ollaan palattu perssuomalaisten henkiseen kotiin. Aika koomista, että länsimaaksi epätoivoisesti rimpuilevassa Suomessa tämä vähälahjaisten puolue on gallup-kärki. Demarit kuolevat onneksi vanhuuteen 10-20 vuodessa, perssuomalaiset sinnittelevät todennäköisesti ensimmäiseen pääministeripestiin asti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Luulisi, että Jussilla orbanhenkisenä innokkaana fanina riittäisi ymmärrystä sille, jos hallitus tekisi kaikkensa hiljentääksen opposition kokonaan? Rinne voisi hankkia Nelosen ja Maikkarin hallituksen valvontaan ja vaihtaa Ylen koko johdon? Suomen Uutiset ja Verkkouutiset kiellettäisiin vallankumouksellisena materiaalina?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Luulisi, että Jussilla orbanhenkisenä innokkaana fanina riittäisi ymmärrystä sille, jos hallitus tekisi kaikkensa hiljentääksen opposition kokonaan? Rinne voisi hankkia Nelosen ja Maikkarin hallituksen valvontaan ja vaihtaa Ylen koko johdon? Suomen Uutiset ja Verkkouutiset kiellettäisiin vallankumouksellisena materiaalina?

Jep, uskomatonta tekopyhyyttä tuo Unkari-viittaus, trollaus tietysti on Gurulla hallussa, aina ollut.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Meinaat ettei Unkari-viittausta, tai mitään muutakaan vertailua saa tehdä, ellei kyseessä ole ns. Hiilikopio?
Vertaillahan aina saa. Se tässä tapauksessa ei ole vain kovin hedelmällistä, varsinkin kun kukaan ei ole täällä kieltämässä mistä Persut saa kysellä ja vertailun kohde on tosiaan Unkari. Kunhan juttelevat puhemiehistössä, mutta eivät ole siis aiheelle mitään tekemässä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Meinaat ettei Unkari-viittausta, tai mitään muutakaan vertailua saa tehdä, ellei kyseessä ole ns. Hiilikopio?

Meinaan sitä, että huoli opposition asemasta sekä samalla vetoaminen Unkariin että Orbanin ihailu osoittavat sekä hämmästyttävää tekopyhyyttä että hämmästyttävän häpeämätöntä trollausta. Ihan normipäivä Gurulle, toki.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos totalirismi pelottaa, niin mietis tuota hetki demokratian kantilta. Olisi aika iso juttu tehdä parlamentaarisia muutoksia, jos juuri nyt suosituimman puolueen avaukset eivät vaan miellytä.
Halla-aho on pitkin vuotta kehunut Salvinin ja Orbanin kaltaisia poliitikkoja, joilla on tavoitteena demokratian kaventaminen. Nyt Jussia uhrituttaa, kun Rinteen hallitus kehtaa hieman kyseenalaistaa populistien kielenkäyttöä.

Jälleen painottaisin, että asioita kannattaa katsoa vähän etäämmältä; ei Suomi poikkea oleellisesti muusta eurooppalaisesta oikeistopopulismista. Nuorisojengin "antifeminismi"-kampanja on samaa touhua kuin Unkarissa tai Puolassa. Ei sillä haeta mitään egalitaristista rationalismia, vaan rakennetaan identiteettien välistä vastakkainasettelua, jonka perimmäinen tarkoitus on lisätä omaa valtaa.

Onneksi Suomessa on asiat sen verran hyvin, että Jussin porukka ei pääse tekemään samanlaista myyräntyötä kuin Orban Unkarissa tai Kaczynski Puolassa. Taitavat pelkästään koulutusaste, talouden vakaus ja demokraattiset instituutiot olla sen verran vahvat, että kypäräpappiliike pysyy kurissa. Ainakin toistaiseksi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Team saatanan tunarit lahjoittaa persuille lisäkannatusta tälläkin tempauksellaan. Trumpista ei ole opittu näemmä mitään.
 

Analyzer

Jäsen
Halla-aho on pitkin vuotta kehunut Salvinin ja Orbanin kaltaisia poliitikkoja, joilla on tavoitteena demokratian kaventaminen. Nyt Jussia uhrituttaa, kun Rinteen hallitus kehtaa hieman kyseenalaistaa populistien kielenkäyttöä.

Niin vai kehuuko Halla-aho edellämainittujen henkilöiden harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa? Ja käyttää Italiaa, Unkaria, Itävaltaa, Tsekkiä ,Tanskaa ja Puolaa esimerkkinä siitä, että toisin kuin vihervasemmisto antaa ymmärtää, on myös olemassa toinenkin vaihtoehto maahanmuuttoasioiden suhteen. En usko, että löydät kommentteja, joissa Hallis hehkuttaa Orbanin opposition hiljentämistä tai lehdistösensuuria.

Tahallista väärinymmärtämistä. Tätähän se nykyinen poliittinen keskustelu on ihan eduskuntaa myöten puoluekannasta riippumatta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää




Jos totalirismi pelottaa, niin mietis tuota hetki demokratian kantilta. Olisi aika iso juttu tehdä parlamentaarisia muutoksia, jos juuri nyt suosituimman puolueen avaukset eivät vaan miellytä.

Olisi hirveää jos unkarissa tiedetään, että suomessa käydään kahvipöydissä epävirallisia keskusteluja.

Samaten olisi hirveää jos muutettaisiin sellaista käytäntöä, joka ei ole mikään laki tai asetus. Oikea perustuslaillinen kriisi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää




3/11 näyttää koskevan mamuja tuon twiitin perusteella

Äkkiseltään voisi arvata, että sananvapautta koskeva kysymus on koskenut sitä, että millä nimillä mamuja tulee saada haukkua, Al-holin leirillä olevien kohtalo on ihan samaa teemaa kuin maahanmuutto, poliisien resurssit ehkä 50-50 ja jos postilakostakin saadaan aasinsilta maahanmuuttajiin, niin varmasti se onnistuu hoitajamitoituksesta ja perhepolitiikastakin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Äkkiseltään voisi arvata, että sananvapautta koskeva kysymus on koskenut sitä, että millä nimillä mamuja tulee saada haukkua, Al-holin leirillä olevien kohtalo on ihan samaa teemaa kuin maahanmuutto, poliisien resurssit ehkä 50-50 ja jos postilakostakin saadaan aasinsilta maahanmuuttajiin, niin varmasti se onnistuu hoitajamitoituksesta ja perhepolitiikastakin.

Ja lisäksi eduskunta täynnä natseja kun suurennuslasilla katsoo
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös