Perussuomalaiset

  • 5 304 738
  • 42 383

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaiken mölyn jälkeen katsoin nyt tuon The Vaalivideon. Tekninen toteutus ihan ok. Jossakin kohdissa herätti hieman myötähäpeää. Kärjistettynä kuvattiin tapahtumia mutta realismi oli kuitenkin taustalla. Ei kuitenkaan mielestäni mitenkään tästä syntyneen "kohun" arvoinen. Ei vaikuttanut meikäläiseen mitenkään ja äänestän Persuja edeleen. Olisi mukava nähdä muidenkin puolueiden vastaavia projekteja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puolueiden nuoriso-osastojen mielipiteet eivät vissiin yleensäkään ole tarkoitettu otettaviksi kovin vakavasti, mutta kun tänään vaalimainosroskaa selailin, niin tämä persunuorten eduskuntavaaliohjelman kohta pääsi silti yllättämään:

Kaikkien viimeisen 30 vuoden aikana turvapaikan saaneiden hakemukset tulee käsitellä kriittisesti uudelleen siten, että joka ikinen, joka on saapunut turvallisen maan kautta Suomeen, poistetaan Suomesta välittömästi. Käsittelyjen ajaksi henkilöt on voitava laittaa pois lähiasutusten läheltä valvottuun ja suljettuun tilaan turvallisuuden takaamiseksi.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuolla Persujen ketutus videolla kohta jo 300000 katsojaa. Aika hurja määrä kyllä kun kyseinen tekele on haukuttu valtamediassa alimpaan helvettiin. Nyt kyseinen pätkä tehty myös Lontoon kielelle.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Videossa on ainakin yksi iso puute. Se on lähes kokonaan menneen, ja nykytilan negatiivistä paheksuntaa. Siitä puuttuu se, minkälaisena puolue haluaa tulevaisuuden olevan.

Totta, mutta video ei ollut selvästikään edes tarkoitettu perinteiseksi vaalivideoksi esim. televisioon. Hömppäkauhuleffoja parodioivalla tyylillä etenevä vaalimainos on nähdäkseni kokeellinen herättelyprojekti, millä yritetään tavoittaa nimenomaan sellaista nuorta äänestäjäkuntaa, jotka roikkuvat netissä ja käyvät joskus leffassa (lyhennetty versio pyöri Finnkinon teattereissa ennalta sovitun ajan), mutta jotka eivät välttämättä normaalisti äänestä ollenkaan.

Video oli minusta turhan ylipitkä, mutta sanoma oli nuorille aivan oikea ja nimenomaan parlamentaarista demokratiaa korostava: vain äänestämällä voi vaikuttaa, eikä sarjakuvamaisia fantasioita päässä pyörittämällä.

PS:n tulevat vaalimainokset televisiossa ovat uskoakseni perinteisempää tyyliä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
4chan-video. Että normot närkästyisivät ja sitten samalla saadaan ujutettua kohti valtavirtaa retoriikkaa pettureista ja mielikuvia väkivallasta, normalisoida silmitöntä vastakkainasettelua ja radikaalia ajattelua. Halla-aho hioi tämän taktiikan huippuunsa hieman akateemisemmalla tasolla Scriptassa, lähes aina pystyi viattomasti levittelemään käsiään, notta mitäs ihmettä nyt. Itselleni on ehkä selkeimmin jäänyt mieleen oikeaksi ulostuloksi se tunnettu kirjoituksensa universaalin ihmisarvon tervetulleesta päätymisestä historian roskatunkiolle. Kirjoittaa siis akateemisesti koulutettu henkilö, joka jostain omalaatuisesta syystä on mielestään huolissaan länsimaisista arvoista ja lännen uppoamisesta. Ei hyvää päivää. Sillä sekunnilla kun tämä sivilisaatio hylkää universaalin ihmisarvon käsitteen, se lakkaa olemasta läntinen ja keskeinen poikkeus parempaan tämän lajin surkeassa historiassa.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Syy, miksi itse pidän tuota videota pöyristyttävänä, ja kuten aiemmin totesin, jopa hiukan järkyttävänä, on siinä, että ensimmäistä kertaa siinä selvästi todetaan ne 30-lukulaiset teesit, jolle Halla-ahon perussuomalaisuus rakentuu. Tai ikiaikaiset, aivan sama, mutta 30-luku on se, jonka liki jokainen ymmärtää viitekehyksenä ja jolloin tuollainen rasistinen ja luokkavihainen ajatusmalli ideologisoitiin selkeästi.

Kyllähän nuo fibat ovat kaikuneet yksittäisten henkilöiden puheissa jo pidempään, mutta siinä missä Soinin aikaan pysyteltiin tosiaan pääosin jonkinmoisessa juntihkossa rötösherravihassa ja kansan syvien rivien tunnoissa, tässä kuitenkin selkeästi sanoitettiin puolueen virallisessa vaalivideossa, että syy on turvapaikanhakijoissa, herroissa ja suvaitsevaisissa, joista varsinkin tuo jälkimmäinen on yleisnimitys kaikille, jotka perussuomalaisten kanssa eri mieltä ovat.

Pointti ei ole siinä, että kuljettaja kolkattiin tai että joku vitun rölli lähti metsästämään herroja. Pateettinen vanhusten kyynelillä mässäily on puolestaan hyvin odotettu tyylikeino, mikä sopii persujen populismiin hyvin. Mua vain huolestuttaa hyvin paljon se, mikä tuon tien päässä on. Jos se näyttää, haisee ja maistuu äärioikeistolaisuudelle, se todnäk sitä myös on - jokainen voi miettiä, mikä lopputulema on, jos sivuaskelia aletaan ottaa pikkuhiljaa.

Persulainen käsienlevittely näiden MaTujen ja tämän videon kolkkauskeissin osalta on lapsellista pelleilyä. Samaa kuulee lähinnä yläkoulussa puuttuessaan nimittelyyn, se kun poikkeuksetta on läppää, eikö opettaja voi todistaa, että mitään lopulta olisi tapahtunut. Aikuisten päättävässä asemassa olevien ihmisten ollessa kyseessä vastaava käytös on vastuutonta, ja kuten aiemmin joku kommentoikin, Halla-aho on avannut sitä itsekin viljelemällä Pandoran lippaan. Nykyisissä vakaissa oloissa vaikutukset jäänevät silti kuohunnan tasolle jatkossakin, mutta mustia joutsenia historian saatossa on nähty ennenkin, enkä ehkä senkään vuoksi jaksaisi ajatella, että vastakkainasettelu on jees.

Täsmennetään sen verran kuitenkin, että en minä mitään kansallissosialismia ja keskitysleirejä ennusta tämän videon pohjalta. Suvaitsemattomuus, syrjintä ja ihmisten kategorisointi ovat kuitenkin asioita, joita en toivo lisääntyväksi yhteiskuntaamme.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta muut puolueet voisivat vähitellen lakata antamasta Halla-aholle maalipaikkoja ykkössektorista. Mitä ne ovat?

1. SDP:n Rinne hieman jo prässäsi persuja tv-tentissä ja veti kohtuullisen vaihdon aiemman sijaan, jossa kiekko laitettiin demarien, vassarien, ruotsalaisten ja vihreiden toimesta kaksi kertaa omaan maaliin. Mainittujen ryhmien puoluejohtajat vaativat, että kaikille Suomeen tulleille ja vuosia kestäneiden tutkimusten, valitusten ja lopulta lainvoimaisen karkotuspäätöksen saaneille lyödään ylöspito ja tilapäinen oleskelulupa käteen. Näin, vaikka tiedossa oli, että joukossa on erilaisten hirmutöiden tekijöitä, moninkertaisia lievempiä rikollisia, raiskaajia ja varovaisenkin arvion mukaan 70-80 prosenttia sellaisia, joiden henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Heistä osa on jo ehtinyt tehdä eri nimellä rikoksia Euroopassa, ja Suomi toimii turvasatamana etuineen.

2. Pääkapunkiseudun kuntien tilasto- ja tutkimusyksiköt ennustavat, että Helsingin vieraskielinen väestö kasvaa lähes 100 000 henkilöllä vuoteen 2035 mennessä. Helsingissä asuisi silloin 196 000 vieraskielistä, mikä olisi 26 prosenttia asukkaista. Pääosa Helsingin väestön kasvusta tulisi vieraskielisistä. Vuonna 2035 Helsingin suurin vieraskielisten kieliryhmä on ennusteen mukaan Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kieliä puhuvat, joita olisi noin 40 000. Ennusteiden mukaan samansuuntainen kehitys tapahtuu Espoossa ja Vantaalla, joissa lähestytään vieraskielisten osuudeksi 30 prosenttia asukkaista.

3. Kun puhutaan taloudellista huoltosuhteesta, työllisyysasteesta ja Suomen tulevaisuudesta, millaisia konkreettisia suunnitelmia on olemassa Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maista tulevien ja tulleiden integroimisessa yhteiskuntaan siten, että aiemmat - erittäin heikot - työllisyysluvut nousevat merkittävästi? Miten voidaan taata, että muutos saadaan aikaiseksi?

Tämä on se alue, joka on suosiolla jätetty persujen huomaan, vaikka asiasta on on monet muutkin huolestuneita. Persujen vastaushan on, että Suomi ei onnistu, vaan talous ja ihmiset kärsivät, jos muutosta ei tehdä persujen esittämällä tavalla.
 
Syy, miksi itse pidän tuota videota pöyristyttävänä,

syy on turvapaikanhakijoissa, herroissa ja suvaitsevaisissa

enkä ehkä senkään vuoksi jaksaisi ajatella, että vastakkainasettelu on jees.

Itse näkisin, että persut ovat reaktio jollekin. Reaktio esim. suvaitsevaisten tahdolle järjestää herroja rakentamaan hyysäyskoneisto huijaaville turvapaikanhakijoille.

Vastakkainasettelun aiheuttaa suvaitsevaisten maahanmuuttokiimaisuus ja suomalaisuuden vähättely. Kukaan normaali ihminen ei vihaa omaa maatansa niin paljon, että surkean politiikan avulla se pitää muuttaa kehitysmaaksi. Jotkut hyötyvät kehitysmaamuutoksesta taloudellisesti liikaa, myös ne mokuteollisuudessa työkseen toisten rahoilla hyysäävät suvaitsevaiset ja anteliaat (pun int) naiset.

Kansan väri muuttuu (erityisesti pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa), mutta osa huutaa 30-lukua. Persujen vaalivideo olisi hyvä parodia, jos sen ainekset eivät olisi todellisuudesta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minusta on yhtälailla hauskaa, mutta samalla hieman surullista lukea sampion ja muiden pyöristyneitä kommenttaja,mikäli kommentit on siis kirjoitettu tosissaan, eikä tässä ole vain kysymys siitä, että ollaan pöyristytty vaan pöyristymisen ilon vuoksi. Periaatteessa toki toivotan kaikki ylireaktiot tuosta videosta tervetulleeksi, koska se tuo vaan lisää tuulta persujen vaalivankkureihin.

Surullisena näen sen, että jos joku oikeasti näkee tuossa videossa jotain 30-luvun ihailua, kun oikeasti kyseessä on vain erää puolueen yritys pyrkiä erottautumaan tästä maan konsensusmallista ja hakea puolueelle mahdollisimman hyvää vaalimenestystä. Fakta on se, että katsomossa persuilla on älyttömän paljon potentiaalia, niin olisi puolueelta silkkaa hulluutta olla yrittämättä saada heitä liikkeelle. Ja tämä on uskoaksi myös se oikea syy, miksi porukka on niin kauhuissaan tuosta videosta ja sen sisällöstä. He pelkäävät, että ne nukkuvat heräävät ja käyvät antamassa sen äänen persuille. Mutta tähän ei voi äänen sanoa, koska silloin tulisi julkisesti halveksuttua demokratiaa, niin pitää sitten mennä perinteisellä ja tutulla "kaikuja 30-luvulta" linjalla. En usko hetkeäkään, että kukaan muu kuin täysillä persufobiassa elävä idiootti näkee tuossa videossa oikeasti mitään niin kamalaa kuin, mitä he täällä tohkoissaan väittävät näkevänsä. Lähiöiden ja kuppiloiden Raimoja ja Jormia @sampio pelkää, ei tuota videota.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lukisin mielelläni määritelmät suvaitsevaiselle, hyysäyskoneistolle, huijaaville tp-hakijoille sekä suomalaisuuden vähättelylle. Miksei myös maahanmuuttokiimallekin. Näiden jälkeen olisi helpompi keskustella itse ongelmista, koska nuo termit ovat sellaisia, että niitä viljellään siellä sun täällä itsestäänselvyyksinä, vaikka lopulta oikeastaan kukaan ei kai tiedä, mitä ne tarkoittavat tarkalleen ottaen. Tämä on tietysti osin tarkoituksellista, koska epätäsmällisyyksillä on helpompi vaientaa toinen. Vaan entä jos oltaisiin täsmällisempiä?
 
Äärisuvaitsevaiset haluavat mahdollisimman paljon diversiteettiä kaikkialle ja sitä mm. positiivisen syrjinnän avulla tukea. Tämä on iso asia esimerkiksi jo yliopistomaailmassakin, kun ulkomaalaisia (EU:n ulkopuolisia) opiskelijoita haalitaan suomalaisten nuorten sijasta.


Suomeen muuttaa jatkuvasti taloudellisessa mielessä rasitteita --> Omat resurssit vähenevät ja omat avun tarpeessa olevat saavat vähemmän.


Monet naiset ovat saaneet potkujakin suojatyöpaikoistaan liian anteliaasta käytöksestä vaikkapa vokeissa.


Pääkaupunkiseudulla on päiväkoteja, joissa ei ole yhtään kantasuomalaista lasta, pelkkää kehitysmaaetnisyyttä.


Ja tässä pelkkä mokuosioraapaisu.
 

teppana

Jäsen
Puolueiden nuoriso-osastojen mielipiteet eivät vissiin yleensäkään ole tarkoitettu otettaviksi kovin vakavasti, mutta kun tänään vaalimainosroskaa selailin, niin tämä persunuorten eduskuntavaaliohjelman kohta pääsi silti yllättämään:

Mitä ihmettä? Siis, mitä ihmettä? Nuoriso-osastojen kuuluukin olla raflaavia mutta tämä on vain idiotismia. Ei vittu saatana mitä järjen jättiläisiä sielläkin on.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Surullisena näen sen, että jos joku oikeasti näkee tuossa videossa jotain 30-luvun ihailua, kun oikeasti kyseessä on vain erää puolueen yritys pyrkiä erottautumaan tästä maan konsensusmallista ja hakea puolueelle mahdollisimman hyvää vaalimenestystä.
Kyllä, selkeästi tehdään eroa muihin, ja tietyllä tapaa kunnioitan sitä, että ollaan selkeästi sitä mieltä kuin ollaan. Tosin tässä nyt mun mielestäni mennään rajan ylitse, joten kunnioittaminen on hiukan huono termi, mutta en parempaakaan jaksa alkaa miettiä.

Tässä on tärkeä ymmärtää se, mitä olen yrittänyt sanoa: en väitä persuja natseiksi tai että edes ihailisivat 30-luvun ääri-ilmiöitä. Tuskin kukaan tervejärkinen sitä tekee, siis jos vaihtoehtoinen on demokratia tai kaasukammiot. Pointtini on siinä, että sanoma on samankaltaista, ja tuo minkä sinä näet vain poliittisena erottumisena, on minulle teeseiltään samankaltaista demonisointia kuin vaikkapa vertailukohtana äärimmäisen natsikoneiston propaganda. Natsikortti on kulunut ja tiedostan sen käyttämisen riskit, mutta koska tässä eittämättä on samankaltaisuuksia, otin sen esiin. Kannattaa nyt yrittää katsoa mieluummin sinne 20-30 -lukujen taitteeseen ja äärioikeiston lietsomaan muukalaiskammoon kuin niihin savuaviin tuhoamisleirien rippeisiin ja pommitettuun Berliiniin.

Fakta on se, että katsomossa persuilla on älyttömän paljon potentiaalia, niin olisi puolueelta silkkaa hulluutta olla yrittämättä saada heitä liikkeelle. Ja tämä on uskoaksi myös se oikea syy, miksi porukka on niin kauhuissaan tuosta videosta ja sen sisällöstä. He pelkäävät, että ne nukkuvat heräävät ja käyvät antamassa sen äänen persuille. Mutta tähän ei voi äänen sanoa, koska silloin tulisi julkisesti halveksuttua demokratiaa, niin pitää sitten mennä perinteisellä ja tutulla "kaikuja 30-luvulta" linjalla.
Pahoittelen, että joudun tuottamaan sinulle osittaisin pettymyksen. Minua ei pelota, että tuo video jaksaisi sellaisia massoja puhutella, että se kääntäisi isot massat persuille. Joku saattaa siitä innostua, joku ehkä sampiolle vittuillaakseen käy äänestämässä heitä, ja suon sen ilon vapaassa maassa. Lisäksi sukuni on noita jormia ja raimoja täynnä, ja tiedän, että osan heidän kapinastaan on aivan aiheellista. Tunne siitä, että kokee rakentaneensa maata ja antaneensa parhaat vuotensa systeemille, joka kuppaa ensin kahvirahat sähkönsiirtomaksuina ja sitten ottaa lastenraiskaajia (mikä myös on täysin kiistaton fakta) elelemään verorahoillamme, on epäilemättä aitoa. Joku osaa sen sanoittaa fiksusti, osa lakkaa välittämästä ja jotkut sitten mesovat ympäri somea, koska eivät osaa käsitellä fiiliksiään. Vaan kun elämä ei ole tv-sarja, jossa kaiken pahan takana on valtaapitävien illuminaatti, jonka hihattomaan ja kollareihin pukeutunut Seppo 53 v. kaataa parilla tarkkaan harkitulla onelinerilla Facebookissa. Nämä jutut eivät ratkea sillä, vaikka itsekin myönnän, että kiroilu jossain Jatkoajan rikos ja rangaistus -ketjussa lastenraiskaamisista uutisoinnin jälkeen helpottaa omaa oloani. Tulinpahan kuulluksi, saatana! Homma on oikeasti paljon kokonaisvaltaisempaa ja pitkäjänteisempää puuhaa, ja vaatii nykyajan edellyttämää suhteellisuudentajua, jota persut eivät näytä hallitsevan - ei Suomi pysty olemaan jokin saareke, joka ottaa vain hyvän ja sulkee pois pahaksi määrittelemänsä. Mutta tätä harhakuvitelmaa persut ruokkivat ja sille propagandansa perustavat. Ja kun nuo tuntemukset jormien, seppojen, irmojen ja kaarinoiden parissa ovat aitoja, on myös tällainen mustavalkoinen herrojen, muukalaisten ja oman maansa arvojen hyljänneiden demonisointi erittäin vaarallista. Se ei tarkoita mitään keskitysleirejä huomenna, mutta se voi tarkoittaa entistä tulehtuneempaa suhtautumista "suvakkiin", "matuun" tai "herraan" ylihuomenna.

En usko hetkeäkään, että kukaan muu kuin täysillä persufobiassa elävä idiootti näkee tuossa videossa oikeasti mitään niin kamalaa kuin, mitä he täällä tohkoissaan väittävät näkevänsä. Lähiöiden ja kuppiloiden Raimoja ja Jormia @sampio pelkää, ei tuota videota.
Nimittely on perinteisesti hyvä tapa pitää yllä dialogisuutta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko teksti

No olemme siis yhtä mieltä siitä, että tuo video pelkkänä videona olisi saanut ketään liikkeelle. Videossa oli kuitenkin sellainen täky, joihin tämä persujen vastapuoli odotetusti reagoi ja sitähän persut tässä oikeasti koko ajan toivoivatkin. Vastustajat täysin omalla älyttömällä hölmöilyllään pelasivat puolueelle ilmaista näkyvyyttä ja videolle moninkertaisen yleisömäärän vain ja ainoastaan sen takia, että oli nyt ihan pakko päästä pöyristymään.

Minä näin tuon koko episodin vain pragmaattisena ja ainoana järkevänä lähestymistapana, kun ottaa huomioon puolueen aseman ja potentiaalista äänestäjäkuntaa koskevat realiteetit. Jos nyt sovitaan seuraavista faktoista, niin keskustelu on jatkossa varmasti huomattavasti hedelmällisempää.

1) Persuilla on aivan eri tilanne kuin millään muulla puolueella. Siinä missä muut puolueet (esim Vihreät, Vasemmistoliitto ja Demarit) taistelevat samoista äänestäjistä verissä hampain, niin persujen haasteena ja tärkeimpänä yksittäisenä tavoitteena on saada ne nukkuvat uurnille.

2) Kun tilanne on tämä, niin mainonnan ja markkinoinin pitää kosketella juuri tätä tiettyä ryhmää. Ryhmää, joka on ainutlaatuinen verrattavissa muihiin puolueisiin. Siinä missä Vihreät, Demarit ja Vasemmistoliitto mainostavat ja pyrkivät olemaan äänestäjille se kaikista vihrein vaihtoehto.

3) Nukkuvia on erittäin hankala saada ylös, joten pieni provosointi, vastakkainasettelu ja itsensä maalaaminen konsensuspolitiikan vastustajaksi ovat aivan järkeviä keinoja tässä tilanteessa. Nukkuvissa on huomattavasti niitä, joita koko politiikka vain yksinkertaisesti vituttaa, niin tekemällä itsestään protestivaihtoehto on oikein järkevä strategia.

Mikäli et allekirjoita jotain tai mitää näistä väittämistäni faktoista, niin kuuntelen perustelusi mielelläni. Ja en nyt väitä, että noista persujen keinoista täytyisi erityisesti nyt pitää. Konsensushenkiset ihmiset varmasti ihan aiheesta vihaavatkin niitä. Minä kuitenkin pitäisin sitä ihan älyttömänä, että puolue ei yrittäisi kaikin laillisin keinoin maksimoida mahdollisimman hyvää vaalitulosta. Mutta vaikka keinoista ei pitäisi, niin ei silti tarvitsisi lähteä sille lapselliselle natsikortti-linjalle, mikä täällä ollaan jo muutaman kirjoittajan kohdalla nähty.

Nukkuvien lisäksi persujen toinen tärkeä ryhmä ovat ne, jotka muuten voisivatkin heitä äänestää, mutta kammoksuvat Huhtasaaren kaltaisia mesoajia. Halla-ahon rauhallinen esiintyminen vaalitenteissä johtuu toki myös miehen persoonasta, mutta on myös selkeästi taktinen valinta. Jokainen, jolla oli silmät näki kuinka surkeaa ja myötähäpeää herättävää se Huhtasaaren mesoaminen oli niissä presidentinvaalitenteissä ja se karkotti hyvin monia potentiaallisia äänestäjiä. Halla-ahon täytyykin yrittää parhaansa mukaan vakuuttaa ihmiset rauhallisella ja asiallisella esiintymisellään. Puolueen puheenjohtaja on kuitenkin se puolueen keulakuva ja puolue henkilöityy tietyssä määrin puheenjohtajaan. Seuraavat gallupit ovat hyvin mielenkiintoisia. Epäilen demareille todella roimaa laskua, kun lihavero-Antti on päässyt kunnolla vauhtiin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännityksellä jään odottamaan millainen kohuvideo Halla-ahon polkupyörän renkaan varastamisesta puoluetoimistolla kehitellään.
 

D.A.D

Jäsen
Olisi hyvä saada tämän kokkareen nimi julkisuuteen nopeasti tai muuten varjo jää syyttömien ylle: https://www.satakunnankansa.fi/a/94318b64-a2d6-4c32-af39-5c199870b215?c=1528874183846

Vaikka en voi sietää Huhtasaarta, niin ei silti koskaan ole tullut porilaisena mieleenikään uhata häntä tai perhettään, kuten esim. se talon sabotointikin.

Ettei kyseessä olis se sama kaveri joka 08-09 kaudella meni pelin jälkeen bluesin pukukoppiin riehumaan? Blues-luotsi Matikainen viskasi humalaisen häirikön pukukopista linkki vie mtv3 uutiseen.
Tietoa ei ole joten asiasta tietävät oikaiskaa toki.

Vaikka olisi kuinka tunteisiinmenevä ääripään (kumman tahansa) edustaja, niin kyllä kaikenmoinen uhkailu ja silmille käyminen pitää pystyä pitämään ihan sisäisenä tunnekuohuna. Ei siitä mitään tulisi jos latoisi kaikkia turpaan jotka vähän ärsyttää.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Olisi hyvä saada tämän kokkareen nimi julkisuuteen nopeasti tai muuten varjo jää syyttömien ylle: https://www.satakunnankansa.fi/a/94318b64-a2d6-4c32-af39-5c199870b215?c=1528874183846

Vaikka en voi sietää Huhtasaarta, niin ei silti koskaan ole tullut porilaisena mieleenikään uhata häntä tai perhettään, kuten esim. se talon sabotointikin.
Samat sanat, tällainen toiminta on älytöntä. Tosin Huhtasaari saa nyt maistaa omaa lääkettään. En jaksa tuntea mitään myötätuntoa tätä kreationistia kohtaan sen jälkeen, kun hän maalitti lapsia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ettei kyseessä olis se sama kaveri joka 08-09 kaudella meni pelin jälkeen bluesin pukukoppiin riehumaan? Blues-luotsi Matikainen viskasi humalaisen häirikön pukukopista linkki vie mtv3 uutiseen.
Tietoa ei ole joten asiasta tietävät oikaiskaa toki.

Vaikka olisi kuinka tunteisiinmenevä ääripään (kumman tahansa) edustaja, niin kyllä kaikenmoinen uhkailu ja silmille käyminen pitää pystyä pitämään ihan sisäisenä tunnekuohuna. Ei siitä mitään tulisi jos latoisi kaikkia turpaan jotka vähän ärsyttää.

Tietoni mukaan kyseessä on sama kaveri. Kiistää tapahtuneen, ei ole kuulemma uhkaillut.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Surullisena näen sen, että jos joku oikeasti näkee tuossa videossa jotain 30-luvun ihailua

Ei, ei ihailua, vaan toisintoa. En usko että persut ihailee mitään kolkytlukua, mutta asenteiden ja maailmankatsomuksen arvorakenteineen toisintavat sitä.

Ihmiset toistavat siis rakennetta, joka tuolloin johti sitten aika ikävän lopputulokseen..

Tai no, Aina kun tän tyyppinen konservatismi nousee valtaan ja hyväksytyksi, alkaa vähemmistöillä ja valtaväestöön kuulumattomilla tukalat olot. Näinhän on nytkin konservatiivijohtoisissa maissa Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa (esim uiguurit). Ne ovat kaikki saman lähtökohdan, oman valtaväestöviiteryhmän ja ”muiden” vastakkainasettelusta lähtöisin.

vai ” History will teach us nothing“ ?



Länsimaisen yhteiskunnan peruspilarina on ihmisoikeudet ja niiden universaali soveltaminen. Kaikki tästä pois luisuminen ja lipsuminen johtaa (kattokaa nyt ympärillenne.. ) epävakaampaan ja vähemmän onnelliseen yhteiskuntaan.

..mutta eihän sitä näe, kun itsellä on paha olo ja väärinkohdellun tunne.

Kuten Harari totesi, ei vaaleissa kysytä mitä mieltä sinä olet, vaan miltä susta tuntuu




…aika tuuleenhuutoa toki persuketjussa…
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Veikkaukseni tänään nähtävästä Halla-ahon vaalitentistä:

Halla-aholta ei kysytä erityisen paljon maahanmuuttoon tai huoltosuhteeseen liittyviä kysymyksiä, koska niissä häntä ei yllätetä. Sen sijaan tiukataan persujen linjaa (tai sen puuttumista) talouspolitiiikasta, sotesta ja eläkeläisasioista. Mahdollisesti siitä kohutusta vaalivideosta vaaditaan selityksiä.
Jälkikommenteissa suurin osa mediaa ja somea kertoo YLE:n vieneen Jussia kuin pässiä narussa; Suomen Uutiset ja vannoutuneet kannattajat puolestaan toteavat Halla-ahon lytänneen asenteelliset tenttaajat 100-0. Hänen puheestaan eivät edelliset löydä mitään uutta tai mielenkiintoista, jälkimmäiset ylistävät sitä toistaiseksi parhaana.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Onko tuo Jussi noin huono vai olenko minä vain niin antipersu että se vaan vaikuttaa siltä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös