Perussuomalaiset

  • 5 567 934
  • 44 578

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ehkä olennaisempaa olisi näiden sinun kokonaiskuva ja arvopohja-you-connect-the-dots palapelien maalailujen sijaan kysyä mitä edes on väitetty. Että Jyväskylässä pyöri SVL:n porukkaa jotka jakelivat lehtisiä.

Jos Vihreiden puoluekokouksen ulkopuolella heitä VASTAAN osoittaa mieltään joukko uusnatseja, niin onko silloin Emma Karilla natsiyhteyksiä? No, olihan Olof Palmekin osallisena murhaan.

Silleen hassutellen...

Ihan kohtuullinen näkemys - jossain tilanteessa.

Mutta eihän kirjoitukseni pointtina ollut puoluekokous, vaan historialliset yhteydet SVL:n ja sen kattojärjestön kautta sekä Ruotsidemokraattien kokemukset putinismista. Lisäsin ensimmäisen kommenttisi jälkeen sekä listauksen (linkki) persujen yhteistyöstä henkilötasolla mm. SVL:n kanssa sekä SVL:n oman näkemyksen, jonka mukaan perussuomalaisten suurin ongelma on se, että julkilausutut arvot ja lupaukset eivät vastaa todellisuutta. Muuttuuko tilanne, kun liikkeen äärisionistiksi kutsuma Elo ja mittavaa pesäeroa rasisteihin tehnyt Soini poistuivat.

Joskus olisi mukava lukea kommenttejasi itse substanssista. Näetkö esimerkiksi muutosmahdollisuutta nykypersujen ja Ruotsidemokraattien sekä muiden eurooppalaisten äärioikeistolaisten liikkeiden suhteissa ja jos näet, miksi ja mihin suuntaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sipilä ja Orpo varmaankin ilmoittivat Soinille, että Halla-Ahon voittaessa pj-vaalit hänen kanssaan ei tehdä yhteistyötä. Tämän jälkeen Timpan oli keksittävä paras tapa jatkaa hillotolpalla ja tämän jälkeen hyvät tekosyyt irtautumiselle.
Jep, jotain tuollaista. Homma tiedetään varmasti etukäteen junailluksi.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jep, jotain tuollaista. Homma tiedetään varmasti etukäteen junailluksi.
Mitä väliä? Suomen kannalta pääasia ettei mitään kummempaa hallituskriisiä tai uusia vaaleja tullut, juuri sellaista häiriötä ei tässä orastavassa talouden nousussa kaivata. Soinille pisteet.
Seuraavissa vaaleissa on sitten aivan sama miten uuvatit tai hallikset menestyvät. Myös se on saman tekevää mitä yhteyksiä hallislaisilla on ja mihin suuntaan, ei niiden kanssa kukaan kuitenkaan leiki. Näillä näkymin ovat ikuisessa oppositiossa.
 

Morgoth

Jäsen
Ja Persujen kenttäkin on hyvin hallussa, poliittinen tulevaisuus on turvattu.

Mitenköhän tähän arvioon olet päätynyt?Jahka tämä toinen ryhmittymä saa puolueen perustettua niin eiköhän silloin viimeistään ruohonjuuritasollakin riidellä ihan tosissaan. Mun mielestä molemmilla ryhmillä poliittinen tulevaisuus (tai jos ikuinen paikka oppositiossa lasketaan sellaiseksi) kaikkea muuta kuin turvattu tässä vaiheessa. Rahoista tapellaan luultavasti lopulta oikeudessa vuosienkin päästä jne.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietyllä tavalla ihan perusteltu vastaus, mutta se ei vastannut oikein siihen kysymykseen jota kysyin. Pakolaisapu ja kehitysyhteistyö ovat perinteisesti ajateltuna ollut kaksi eri asiaa. Pakolaiskriisi koskee tässä tilanteessa niitä muutamaa miljoonaa pääasiassa Syyrialaista, jotka ovat sodan aikana lähteneet pakoon. Kehitysyhteistyö on taas työtä jolla pyritään parantamaan niiden karrikoidusti sanottuna 6,5 miljardin ihmisen asemaa, mahdollista heille elämänlaatu kotiseuduillaan (joissa ei välttätättä ole sotaa) ettei heidän ole pakko lähteä pois sieltä esim kuivuuden takia eli edesauttaa sitä että näillä alueilla syntyy uusia pakolaiskriisejä. 6,5 miljardia on aika iso määrä majoitettavaksi telttoihin Turkin itäosaan.
Pakolais- ja siirtolaisvyöryssä on ennen kaikkea kyse globalisaation etenemisestä - maailma pienenee kaiken aikaa. 1960-luvulla lähdettiin maansisäisesti maalta kaupunkeihin työn ja paremman elämän perässä, nykyään samalla tavalla maasta toiseen. No, toki 60-luvullakin mentiin myös maasta toiseen, muttei aivan yhtä ison elintasokuilun yli. Ja toki siirtolaisiksi mentiin vieraalle mantereellekin asti sankoin joukoin Suomestakin jo 1800-luvunkin puolella, mutta se nyt ei ole nykyisestä historiankirjoituksesta katsoen minkäänlainen ongelma, koska siirtolaiset hävittivät alueita alun perin asuttaneet kansat tieltään.

Mutta globalisaatio tulee jatkuvasti edistämään sitä, että jos elintaso on jossain heikompi kuin toisaalla niin mikään ei pidättele enää ihmisiä jäämään aloilleen. Tässä on kyse pitkälti siitä, että lähtöalueet eivät ole enää niin eristäytyneitä tai muuten takapajuisia ettei ihmisillä olisi mahdollisuuksia lähteä. Vielä verraten vähän aikaa sittenhän Euroopassakin oli rautaesirippua sun muuta, joka piti ihmiset hyvin aloillaan.

Viimeaikaisessa pakolaisvyöryssä on tietysti osittain kyse myös siitä, että pakolaisten lähettäminen Eurooppaan on yksi Isisin länsimaita vastaan käymän sodankäynnin muoto.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Minä olen tässä nyt pohtinut tätä kokonaisuutta jonnin aikaa ja olen päätynyt sellaiseen lopputulokseen, että Soini ei taida olla ihan penaalin terävin kynä. Ennemminkin on sellainen luokan pelle, hauskuuttaa, kun huomaa ettei oma järki riitä. Miksi?

Koska toisin kuin täällä moni väittää, Soini ei lähtenyt hallitukseen minkään pienpuolueen peräsimessä, vaan maan toiseksi isoimman puolueen, olisi ollut mahdollisuus pistää hyrskyn ja myrskyn, mutta tyytyi vetämään vähemmistö korteilla, eli ei tainnut se järki riittää muuhun kuin myönnyttelemään. Myönnyttelijät on näitä RKP tasosia ynnä muut puolueita. Ei maan toiseksi suurin puolue lähde hallitukseen nyökyttelemään, se lähtee sinne ajamaan omia asioitaan ja jos ei kelpaa, niin seuraavaksi ne on maan isoin puolue. Ei vaan tainnut Soinilla riittää kyvyt, vaikka osaakin muka luovia hyvin politiikan verkoissa, siihen että olisi ollut ison puolueen johdossa

Ei kauhean kunnianhimoisen, saati älykkään ihmisen touhua tuo.

Varmaan saa ottaa myös omaan piikkiin, jos otti kaikki persujen / Soinin jutut tosissaan ennen vaaleja. Ei kai mitenkään yllättävää, että populistipuolue lupaa enemmän, mitä on mahdollista toteuttaa. Lupasihan se Soini, että lähtee britteihin neuvottelemaan Eu sopimukset uusiksi.

Jos tarkoituksena on vain pistää asiat hyrskun myrskyn, vaaleissa pitää saada enemmistö. Sillä oletuksella, että muilla puolueilla järkeä on edes vähän. Olisihan se ollut vaihtoehto, että persut olisivat pysyneet aina oppositiossa. Tuskimpa kolmatta jytkyä enää olisi tullut, kun talouskin näyttää olevan nousussa ja sopivaa kreikkakriisiä ei välttämättä osu vaalien ajankohdalle. Loputtomiin äänestäjätkään eivät jaksa äänestää samaa protestipuoluetta ilman mitään tuloksia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis eiköhän se ole selvää, että kaikki puolueet joutuvat tekemääb myönnytyksiä hallitusneuvotteluissa kun ei Suomi ole kaksipuolue-järjestelmä. Nyt on kyse siitä, että persujen saavutukset hallituksessa ovat oikeasti tosi heikot. Persut profiloituivat Soinin johdolla Keskustan ja Kokoomuksen apupuolueeksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä väliä? Suomen kannalta pääasia ettei mitään kummempaa hallituskriisiä tai uusia vaaleja tullut, juuri sellaista häiriötä ei tässä orastavassa talouden nousussa kaivata. Soinille pisteet.
Sote ja maakuntajutut vaikuttaa massiivisilta virheiltä, jotka runnotaan mistään välittämättä läpi. Hallituksen kaatuminen juuri nyt olisi ollut onnenpotku ja Suomen etu.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valtava joukko elintasopakolaisia tungeksii Eurooppaan koko ajan, joten onhan se maahanmuutto aivan helvetin tärkeä asia tällä hetkellä koko Euroopassa.

Tässä harassa persut tosiaan elää.

Elääkö? Sinullako on tarkempaa tietoa näiden ihmisten alkuperästä? Kuinka moni turvapaikanhakija ei väitä olevansa vaarassa? Tottakai ne sanoo olevansa vaarassa, tai mitä ikinä ovatkin oppineet, jotta saisivat turvapaikan. Kyllä minäkin kusettaisin jos haluaisin turvapaikan täältä.

Aivan varmasti joukossa on oikeasti hengenhädässä olleita, mutta niin on myös niitä elintasopakolaisia jotka vaan tulee paremman elämän toivossa, jossa ei sinänsä ole mitään väärää. Mun omatuntoni kuitenkin sanoo, että olisi parempi hakea vaikka Afrikan leireiltä oikeasti nälkäkuoleman kanssa taistelevia tänne, kuin antaa turvapaikkoja ihmisille ''jotka saattavat olla vaarassa''. Jos halutaan leikkiä hyviksiä niin autettaisiin sitten oikeasti niitä jotka oikeasti ovat aivan surkeissa oloissa. Irakin elintaso on aika mamuttimaisesti edellä esim. monia Afrikan maita.

Mulla ei ole mitään sitä vastaan että niitä Lähi-idästä tulevia ihmisiä jotka pystyvät edes jotenkin todistamaan olevansa vaarassa, autetaan täällä, mutta tämän nykyisen turvispolitiikan ongelma on, ettei me suurimmasta osasta tiedetä mistä ne tulee, mitä ne on tehnyt, ja miksi ne on täällä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Omia tuntojani tästä arvottomasta poliittisesta teatterista heijastelee oheinen Taposen kolumni Aamulehdessa . Minua saattoi pitää sinisilmäisenä ja herkkäuskoisena vielä nykyisen hallituksen muodostamisen aikoihin, kun ihan oikeasti uskoin muutokseen, mutta tässä matkan varrella on kyllä silmät avautuneet erittäin tehokkaasti - varsinainen Valehtelijoiden klubi koko kööri.

Linkki: Aamulehden verkkosivut
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Sote ja maakuntajutut vaikuttaa massiivisilta virheiltä, jotka runnotaan mistään välittämättä läpi. Hallituksen kaatuminen juuri nyt olisi ollut onnenpotku ja Suomen etu.

Suomen vai pk-seudun etu? En minäkään oikein pidä siitä, että terveydenhuoltoa yksityistetään. Rinnastan sen pelastustoimeen ja poliisiin. Mutta tosiasia on, että kuluttajat ovat jo vuosikausia valinnoillaan surkastuttaneet julkista. Minäkin. Ja julkisen tuotannon johtajat ovat olleet erittäin kyvyttömiä parantamaan omaa tuotettaan. Ja fuckuutusyhtiöt (joo, mulla on pikkuinen asennevamma ao. toimialaa kohtaan) ovat tehneet kaikkensa, jotta HEIDÄN asiakkansa pysyisivät heidän asiakkainaan. Jotain sille hommalle vaan täytyy voida tehdä.

Terveydenhuolto muuten tulisi kuntoon yhdellä yksinkertaisella ranneliikkeellä. Tai sillä, että se ranneliike loppuisi. Nimittäin resurssit riittäisivät hienosti, jos ei tarvitsisi niin paljon käyttää paukkuja alkoholihaittojen korjaamiseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pakolais- ja siirtolaisvyöryssä on ennen kaikkea kyse globalisaation etenemisestä

Mutta globalisaatio tulee jatkuvasti edistämään sitä, että jos elintaso on jossain heikompi kuin toisaalla niin mikään ei pidättele enää ihmisiä jäämään.
Edelleen ihan kelvollista pohdiskelua mutta en vieläkään löydä vastausta siihen miten noita 6,5 media ihmistä voitaisiin auttaa konkreettisesti paikan päällä
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edelleen ihan kelvollista pohdiskelua mutta en vieläkään löydä vastausta siihen miten noita 6,5 media ihmistä voitaisiin auttaa konkreettisesti paikan päällä

Onhan köyhyys ja nälänhätä aikalailla maailmasta vähentyneet. Ei länsimaat niitä kokonaan poistumaan saa, (menettämättä valtaosaa elintasostaan jollain radikaaliratkaisulla) kyllä tässä on vastuu myös näillä 6,5 miljardilla ihmisellä itsellään (muukin kuin nostaa elintasonsa kymmenkertaiseksi muuttamalla länsimaiden sosiaaliturvan pariin).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onhan köyhyys ja nälänhätä aikalailla maailmasta vähentyneet. Ei länsimaat niitä kokonaan poistumaan saa, (menettämättä valtaosaa elintasostaan jollain radikaaliratkaisulla) kyllä tässä on vastuu myös näillä 6,5 miljardilla ihmisellä itsellään (muukin kuin nostaa elintasonsa kymmenkertaiseksi muuttamalla länsimaiden sosiaaliturvan pariin).
Taitaa olla helpompi niin päin että ilmoitan sitten kun ensimmäinen vastaus tulee joka kysymykseen vastaa
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mielenkiintoista kuulla sitten jossakin vaiheessa, onko Halla-aholla tarkoitus siirtää PS Euroopan parlamentissa konservatiivien ryhmästä (johon kuuluu mm. Brittien Tory ja Tanskan kansanpuolue) Europe of Nations and Freedom -fraktioon (johon kuuluu mm. Ranskan FN, Itävallan FPÖ, Saksan AfD ja Hollannin PVV) tai Europe of Freedom and Direct Democracy -fraktioon (johon kuuluu mm. Svärjedemarit, UKIP ja Italian Viiden Tähden liike).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vastaus tuohon varmaan voitaisiin julkaista vaikka tohtorinväitöksenä, tuskin tätä ratkaistaan jatkoajassa.
En minä ole täydellistä vastausta odottamassa, mutta keskustelu lähti siitä että nimimerkki kertoi miten hänen mielestään auttaminen pitäisi hoitaa joten häneltä odotan edes jotain konkreettisia ehdotuksia.

Lupaan että kun olen kunnollisen vastauksen saanut niin kerron mitä minun väikkäriltä löytyy
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ja vähemmän yllättäen, Putkonen ei enää puhu eläkkeelle jäämisestä, vaan työsopimuksen päättymisestä. Demariloikkarille on varmasti luvassa kunnon palkankorotus Halla-ahon kristalliyön toteuttamisesta. KD-loikkari Kankaanniemi on myös hienosti messissä, kuten eilinen kyselytunti osoitti.

"Historia osoittaa, että loikkarien ottaa ohraleipä."

- Jussi Halla-aho -
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Eli käsimerkkikohusta ei sitten tullut mitään rikostutkintaa. Ihan ok ratkaisu näin, mutta toisaalta on tässä maassa vähemmästäkin pillastuttu ja käräjöity. Itseäni ainakin ottaisi kupoliin, jos olisin koko kansan silmissä leimautunut natsiksi kun halusin vain äänestää presidentinvaalista. Mutta ilmeisesti jo se, että olivat kokouksessa oikeutti natsikortin heiluttelun.

Ilmeisesti Tiina Elovaara on todellisuudessa myyärn työtä tehnyt rasmuslainen? Ainakin teki työnsä hyvin tai ei sitten muuten vain ole penaalin terävin kynä. Ainakin tämänkaltaisen vaikutelman onnistuu itsestään antamaan.
 

sinikettu

Jäsen
Eli käsimerkkikohusta ei sitten tullut mitään rikostutkintaa. Ihan ok ratkaisu näin, mutta toisaalta on tässä maassa vähemmästäkin pillastuttu ja käräjöity. Itseäni ainakin ottaisi kupoliin, jos olisin koko kansan silmissä leimautunut natsiksi kun halusin vain äänestää presidentinvaalista. Mutta ilmeisesti jo se, että olivat kokouksessa oikeutti natsikortin heiluttelun.
Onhan tämä aikamoista kaksinaismoralismia, kun jotkut persut saavat tuomioita jostain uskonrauhan rikkomisesta teksteillä, jotka eivät kiinnosta vitun vertaa ketään, paitsi pahimpia hihhuleita, mutta sitten oikeasta ihmisiin kohdistuneista syyttelystä ja panettelusta, jotka ovat suhteellisen selkeää kunnianloukkausta (siltikin vaikka persuissa tätä väkeä onkin), asiasta tulee lähinnä vaan olkapään kohauttelua. Vähän sama asia, kun joku syyttäisi Soinin Timppaa pedofiiliksi telkkarissa väittäen, että todistusaineistoa on saatavilla, ja sitten kyseessä olisikin kuva, jossa Soini istuisi penkillä kummilapsi polvellansa. Tuskin Soinin Timppakaan tässä vaiheessa asiaa ihan hymyilemällä sivuuttaisi.

Persut ei vissiin normaalien kansalaisoikeuksien piiriin puolivirallisesti kuulu.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Persut ei vissiin normaalien kansalaisoikeuksien piiriin puolivirallisesti kuulu.
Olet sä se sahuri vai se blondi. Hymiötä.
Eihän tuollaisesta yleisestä käsimerkkeihin viittailusta voi mitään juttua nostaa. Jokseenkin järjetön ajatus mutta kai se Putkonen haluaa työsuhteensa pitää ja sen takia yrittää kaikkensa.
 

sinikettu

Jäsen
Olet sä se sahuri vai se blondi. Hymiötä.
Eihän tuollaisesta yleisestä käsimerkkeihin viittailusta voi mitään juttua nostaa. Jokseenkin järjetön ajatus mutta kai se Putkonen haluaa työsuhteensa pitää ja sen takia yrittää kaikkensa.
Miespuolinen puoliblondi, jolla on kuitenkin siilitukka. En tosin tunne tätä tapausta, mutta olin saanut kuvan, että ihan (uus)natsien tervehdyksillä oltiin syytelty, ihan televiissiossa asti. Tosin jos tuo oli jokin epävelvä heitto, varmaan aika hankalaa on syytettä alkaa tulille vetämään. Tiedä häntä, mutta yleiseen oikeistajuuni ei ihan heti tuollainen ottanut juurtuakseen.

Jos vittauksia uusnatseihin olisi suoraan tehty ja ihmiset ovat sen perusteella luokiteltu kyseiseen ryhmään, minua ainakin vituttaisi kunniani loukkaaminen ja rankasti. Vielä enemmän kuin persujen kokoukseen osallistuminen.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En tosin tunne tätä tapausta, mutta olin saanut kuvan, että ihan (uus)natsien tervehdyksillä oltiin syytelty, ihan televiissiossa asti. Tosin jos tuo oli jokin epävelvä heitto, varmaan aika hankalaa on syytettä alkaa tulille vetämään. Tiedä häntä, mutta yleiseen oikeistajuuni ei ihan heti tuollainen ottanut juurtuakseen.
Poliisin yleinen oikeistaju on ristiriidassa sun yleisen oikeustajun kanssa. Voisin kuvitella että poliisi joutuu miettimään näitä tarkempaan kuin sinä. Tiedä tuota.
Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa Ylen A-studiossa käydystä käsimerkkikeskustelusta.Helsingin poliisilaitos sai kaksitutkintapyyntöä kunnianloukkauksista, jotka liittyvät perussuomalaisten viime viikkoiseen puoluekokoukseen.Tutkintapyyntöjen tekijät katsoivat, että heidän kunniaansa loukattiin leimaamalla heidät valheellisesti natseiksi A-studion lähetyksessä 13. kesäkuuta. Poliisin mukaan ohjelma ei varsinaiseti käsitellyt yksittäistä ihmistä tai tutkintapyyntöjen tekijöitä.
 

sinikettu

Jäsen
Poliisin yleinen oikeistaju on ristiriidassa sun yleisen oikeustajun kanssa. Voisin kuvitella että poliisi joutuu miettimään näitä tarkempaan kuin sinä. Tiedä tuota.
Joo. En hirveästi mieltäni pahoita tästä casesta. Tuossa toisessakin ketjussa mainittiin tapaus, jossa ihminen määrättiin oikeudessa maksamaan nelkyt tonnia itselleen vahingonkorvausta. Sekin on vähän omaa oikeustajuani vastaan, mutta voisin kuvitella, että oikeus joutuu miettimään näitä tarkempaan kuin minä.

Tämän takia en varmaan lakia mennytkään opiskelemaan, kun urapolkuja itselleni haaveilin. Enkä toisaalta persujakaan äänestämään.

Ps. mielestäni on kuitenkin edelleen nurinkurista, että mielikuvitushahmojen pilkkaamisesta saa enemmän sapiskaa kuin ihmisten leimaamisesta uusnatsiksi, vaikka yksittäisiä henkilöihin ei suoraan viitattukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös