Perussuomalaiset

  • 5 403 165
  • 43 523

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luulen että aiemmin Soinin kallisti R-L:n taustalle ihan puhtaasti sukupuoli johtuen PS:n äijäpuolueen maineesta. Toki aiemmalla kokemuksella kansanedustajana oli myös osansa. Viime kesänä saivat ns. kärkipaikalle puoluesihteeriksi naisen, niin enää ei tarvinnut puheenjohtajan jyrähdellä kenen takana tässä äänestyksessä seisoo. Poliittista peliä mikäli kuvio on tuo, mutta PS:n maineen kannalta ihan järkevää sellaista.

Edellisellä kertaa myös se että vastaehdokkaana olisi ollut Kaj Turunen saattoi vaikuttaa. Turunen kun on melko harkitsematon lausunnoissaan ja puolueesta jos toisestakin eronnut/erotettu.

Kyllähän R-L:n heti vaalin jälkeen antamat lausunnot "myyräntyöstä" ja joidenkin puoluetovereiden nimeäminen erikseen tällaisen harrastajiksi kertovat sen, että ryhmäjohtajan vaihtaminen oli oikea päätös. Ei tuollaisia pidä mennä heti miten julkisuuteen laukomaan vaikka olisi kuinka pettynyt. Antaa vain medialle lisää retosteltavaa ja sitä nyt PS:n piirissä riittää muutenkin.

R-L oli varmaankin oikeassa, mutta olisi pitänyt ymmärtää olla silti hiljaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei Ruohonen-Lerner ollut puoluesihteeri, vaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Ja jos Perussuomalaiset menevät seuraavaan hallitukseen ja jos Ruohonen-Lerner pääsee uudestaan kansanedustajaksi, niin aika varmasti hän on myöskin yksi ministereistä.
Pahoittelen että nimike lipsahti karkeasti väärin. PRL:n puutteet olivat kuitenkin samat kuin edellä, ja ero esimerkiksi mediahallinnan suhteen oli selvä muiden isojen puolueiden vastaaviin viranhaltijoihin verrattuna. Näin näkyvälle paikalle pitää asettaa varmaotteinen ja johdonmukainen hahmo, jollaista kai haluttiin tilalle. En osaa tuosta uudesta ryhmyristä sanoa mitä on odotettavissa.

Luulisi Ruohonen-Lernerillä olevan saumat eduskuntaan ensi vaaleissakin. Ministeriksi PRL voi aivan hyvin päätyä, mutten usko että häntä voi jatkossa lukea puolueensa varsinaisiin voimahahmoihin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Todella yllättävä linjaus Satu Hassilta:

“Perussuomalaiset haluavat näyttää yhtä miesvaltaisilta kuin ovatkin†| Uusi Suomi

Linkki Uusi Suomi-sivustolle.

On Vihreilläkin kaksi miestä ministereinä. Demareissa ajetaan miestä Jutan paikalle puheenjohtajaksi, eipä tunnu Satua haittaavan... Ehkä Satu sitten ei laske Haavistoa tai feministi Rinnettä miehiksi. Olisiko ne niitä toveri Jaakonsaaren lanseeraamia nynneröitä sitten, mene ja tiedä...

En ymmärrä alkuunkaan, mikä näille saatanan suvaitsevaisäärifeministeille kelpaisi? Huudetaan pää märkänä, ettei pojat saa leikkiä autoilla ja tytöt barbeilla, koska sukupuolineutraalius. Sitten kuitenkin ajetaan sukupuolikiintiöitä pää märkänä joka paikkaan, paitsi tietysti naisten yliedustus on kuitenkin varsin suotavaa ja siihen puuttuva on mielensäpahoittaja ja sovinisti, joka lahdataan välittömästi naisvihaaja-nuolella.

Ymmärrän kyllä varsinkin demarien huolen. Lindström on puhdasverinen duunari ja jakkupukutanttojen alistaman nynnerösakin pahin painajainen. Samppanja-sosialismi á la Mikael Jungner ei onnistunut, kuten Kokoomuksessa Jykän & Alexin fantsuilut lilahuiveineen ja Pepsodent ikenineen.

Pirkko oli nainen paikassaan, kun turbulenssi oli kovimmillaan, huonomminkin olisi voinut hoitaa hommansa. Mutta tämä oli nyt hyvä ja järkevä vaihdos tähän kohtaan. Paras mahdollinen valinta Persuilta ja muutkin puolueet ja vastustajat tietävät tämän. Siksi nyt heitellään naiskortteja, Soinin takinkääntöä ym.. pöytään. Ei tässäkään ollut Persuilla sellaista vaihtoehtoa, mikä olisi suvaitsevaisille kelvannut. Nyt kun homma toteutettiin demokraattisella vaalilla, Soinin olisi pitänyt Kalemaisesti jyrähdellä Pirkon jatko. Jos näin olisi tehty, niin nyt huudettaisiin demokratian halveksunnasta ja diktaattoreista, ym...
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...teksti...

Tuosta "uutisesta" jäi enää puuttumaan se tieto, että miksi tuo oli "uutinen"? Satu Hassi kommentoi parilla sanalla Perussuomalaisten tekemää valintaa jossain netissä. Ja mitä sitten? Mutta kummasti se vaan näyttää vihreitä jostain kumman syystä korpeavan, kun joku toinen puolue ei valitse tehtäviinsä henkilöä haarovälin perusteella, vaan pätevyyden.

Noin yleisesti ottaen vihreiden kärkipoliitikot näyttävät taas menettävän malttinsa vaalien lähestyessä ja keskittyvän kampanjoinnissaan Perussuomalaisten haukkumiseen. Eikö ne ole vieläkään oppineet virheistään? Tuo taktiikkahan on nimittäin toiminut edellisissäkin vaaleissa tosi hyvin, nimittäin Perussuomalaisten hyväksi, joten mun puolesta jatkakoot vaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Satu Hassi sanoo tuskin mitään, niin täällä on jo herkät persupojat aivan tolaltaan. Oliko tuo nyt niin pahasti tai edes pieleen sanottu? Kyllähän kyrmyniskainen voimanostaja aika äijämäisen kuvan antaa populasta.

On se onni että on vaalisalaisuus. Siinä olisi monella persulla niska ja tarakka punaisena vaaliuurnilla jos mamma saisi tietää.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ruohonen-Lerner jatkaa ryöpytystä...

 He ovat sabotoineet ryhmäkokouksiamme käyttäytymällä kuin viisitoistavuotiaat teinipojat. Huonoa käytöstä, kauheaa nenäkkyyttä ja ylimielisyyttä.

Perussuomalaiset rajussa taistelussa: syytöksiä sabotaasista ja uhkailusta | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

PRL munaa nyt ainoastaan itsensä ja totaalisesti. Kyllä minulla oli hänestä ihan neutraalit ajatukset, mutta tämä itkeminen mediassa kertoo vaan siitä, että vaihdos oli tosiaan tarpeellinen ja puheet PRL:n käytöksestä ainakin osin pitävät paikkansa. Ymmärrän kyllä sen eilisen välittömän pettymyksen purkauksen, mutta että hän nyt jatkaa tätä sonnan levittämistä, niin voi hyvää päivää. Torpedoi kyllä lahjakkaasti oman eurovaalikampanjansa tällä nyt, koska ei hänellä ole mitään superkannatusta sinänsä ollut. Arvokkaalla tappion nielemisellä, hän olisi voinut jopa parantaa mahdollisuuksiaan.
 
On ikävää, kun yksilö rakastuu liiaksi asemaansa. PRL:n korvaaminen toisella henkilöllä näyttäytyy koko ajan entistä oikeutetummalta ratkaisulta.

Tuollaisesta porukan sisäisestä kiukuttelusta mediassa tuskin on porukalle mitään hyötyä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On ikävää, kun yksilö rakastuu liiaksi asemaansa. PRL:n korvaaminen toisella henkilöllä näyttäytyy koko ajan entistä oikeutetummalta ratkaisulta.

Tuollaisesta porukan sisäisestä kiukuttelusta mediassa tuskin on porukalle mitään hyötyä.
Media saa Ruohonen-Lerneriltä avomielisiä vastauksia kysymyksiin, joita asiansa osaavat toimittajat hänelle esittävät. En yhtään epäile, etteikö PRL ole vilpittömästi juuri tuota mieltä kuin lehdistä voi lukea. Ongelma on vain siinä, että PRL antaa tällä tavoin itsestään poliitikkona kovin amatöörimäisen kuvan, joka on linjassa sen kuvan kanssa joka hänestä välittyi eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Persujen poliittisesti kokenut kaarti on ollut tähän saakka melko kapea, mikä on ymmärrettävää kun ottaa huomioon puolueen nopean nousun suurten joukkoon. Kaikille tärkeille pelipaikoille ei ole ollut heittää kovaksi keitettyjä ammattilaisia, eikä koko eduskuntaryhmääkään ole ollut syyttäminen pitkällisestä valtakunnanpolitiikan osaamisesta. PRL-case on vain yksi heijastuma tässä kokonaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
PRL munaa nyt ainoastaan itsensä ja totaalisesti.

No, en tiä munaako itsensä, mutta tuossa asemassa ei kyllä pitäsi pissiä omaan pesään. Se on vaan -tun tyhmää. Omat riidat on syytä pitää omien joukossa, aika perusasioita poltiikassa. Enpä ois kokeneelta edustajalta ihan odottanu noin katkeraa tilitystä.. siis vaikka kuinka olisi totta (Persut tuntien, en epäile lainkaan), niin omiin muroihin ei kandeis paljo kuseskella jatkoaan ajatellen..
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Mielenkiintoista touhua Ruohonen-Lerneriltä. Niin on ollut vittumainen ja epäkiitollinen posti, että ihan tosissaan harmittaa, kun ei minua siihen uudelleen valittu..

Itse olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka epävarma hän on ollut ja monissa kysymyksissä suorastaan heikolla osaamisella yrittänyt pärjätä. R-L tunnetaan siitä, että hän lukee lähes kaiken paperista ja sekin sujuu välillä haparoiden. Ei sinällään ihme, että tuntuu välillä jäävän jalkoihin esimerkiksi nopeatempoisissa keskusteluissa. Ehkä surkein esitys omassa muistissani on (kun tapaan kuunnella YlePuhetta ja politiikkaradiota autossa) pari vuotta sitten jonkinmoinen verokeskustelu, jossa oli useampia edustajia mukana. Esimerkiksi keskustan Lintilä, muistaakseni demareilta Backman tai joku muu kokeneempi poliitikko ja kokoomukselta samoin - tuossa kävi ilmeiseksi, että R-L oli kyllä tavallisen heikko sekä osaamiseltaan että ulosanniltaan.

Lindström vaikuttaa huomattavasti paremmalta esiintyjältä ja varmasti tukevoittaa persujen asemaa taisteltaessa demareiden kanssa savupiipputeollisuusäänestäjien äänistä. Muutos ei mielestäni ainakaan heikonna persujen eduskuntatyöskentelyä. Saapa nähdä, miten R-L pärjää eurovaaleissa. Sellainen aavistus on, että samantyylistä syyttelyä vaalimenestymättömyydestä saadaan Pirkon suusta vielä keväämmällä kuulla.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saapa nähdä, miten R-L pärjää eurovaaleissa. Sellainen aavistus on, että samantyylistä syyttelyä vaalimenestymättömyydestä saadaan Pirkon suusta vielä keväämmällä kuulla.

Se on omasta mielestäni selvää, että kaksi ekaa persujen paikkaa menevät Halla-aholle ja Terholle. Mahdollinen kolmas paikka on sitten avonainen ja Pirkolla siihen saumat voi olla kuitenkin tunnettuna ehdokkaana. Mutta onhan siinä toki ainakin Eerola ihan tunnettuna nimenä myös kisailemassa.
 

kovalev

Jäsen
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta muistaakseni Ruohonen-Lernerilläkin on kokoomus-tausta. Persuissa on kohtalaisen paljon näitä "jo muissa puolueissa riidelleitä" henkilöitä. Kunnanvaltuustotasolla jopa huomattavan paljon.

Kuten Väätäisenkin tapaus opetti, eivät pahat taipumukset jäsenkirjaa vaihtamalla mihinkään katoa.
Toisaalta, Ruohonen-Lerner ei ole missään vaiheessa vaikuttanut miltään egoistiselta häiriköltä. Ehkä kysymys todellakin on vähän hallitsemattomasta lipsahduksesta.
Ja kun vielä miettii persu-ryhmyrin asemaa - Hakkaraisten ja Hirvisaarten keskustelunavausten puristuksessa - ei lopussa todellakaan näytä kiitos seisovan ryhmyrille.
Olisiko Pirkko vähän tuuletellut koko mennyttä kolmevuotista?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Se on omasta mielestäni selvää, että kaksi ekaa persujen paikkaa menevät Halla-aholle ja Terholle.

Halla-ahosta kun puhutaan niin:

- Olen hyvin tarkka asioista, ja haluan että noudatetaan kaikkia lakeja, asetuksia ja ryhmän sääntöjä. Sitten minulta vaaditaan, että pitäisi olla suurpiirteisempi ja katsoa läpi sormien eri asioita.

Erityisesti ryhmässä ovat hiertäneet puheenjohtajan kriittiset kommentit Jussi Halla-ahon, James Hirvisaaren ja Teuvo Hakkaraisen puheista.

- He (eduskuntaryhmän jäsenet) ovat kovasti olleet pahoillaan, että olen ottanut tiukan linjan.


Eli ollaanko jatkossa suvaitsevaisempia näiden sankareiden möläytyksiin ja aivopieruhin?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Olisiko Pirkko vähän tuuletellut koko mennyttä kolmevuotista?

Mielenkiintoista seurata miten Perussuomalaisten eduskuntaryhmän linja muuttuu. Tähän asti puheenjohtaja on pyrkinyt normalisoimaan ryhmän jäsenten möläytyksia, kun tuleva puheenjohtaja lupasi olla rennompi. Lisäksi Soinin ote ryhmästä ilmeisesti löystyy.
 
Mielenkiintoista seurata miten Perussuomalaisten eduskuntaryhmän linja muuttuu. Tähän asti puheenjohtaja on pyrkinyt normalisoimaan ryhmän jäsenten möläytyksia, kun tuleva puheenjohtaja lupasi olla rennompi. Lisäksi Soinin ote ryhmästä ilmeisesti löystyy.
Voipi olla, että muistan väärin, mutta sellainen kuvaelma muistissani olisi, jotta PRL olisi yhtynyt julkiseen kritiikkiin näissä tapauksissa. Mielestäni tuokin kuuluu niihin asioihin, jotka käsitellään eduskuntaryhmän sisällä, eikä mediassa.

Edit.
Pirkko Ruohonen-Lerner: Jussi Halla-ahon Kreikka-kirjoittelu sopimatonta - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Ruohonen-Lerner: Hirvisaaren luottamus koko lailla mennyt - Perussuomalaiset - Politiikka - Helsingin Sanomat
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Omasta mielestäni on vain hyvä asia, että tämä Lerneri paljastui lopullisesti täydelliseksi idioottiksi. Nämä avautumiset takaavat toivottavasti sen, että tällä akalla ei ole enää mitään asiaa puolueen johtotehtäviin. Lerner on ollut koko persulaivan heikoin lenkki sen ovat ne hänen reaktionsa näihin "kohuihin" jo monta kertaa todistaneet.

Uskomattoman hieno ja tärkeä päivä persuille oli päästä eroon tästä turhakkeesta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
...Lerner on ollut koko persulaivan heikoin lenkki..

No, tuosta voi nyt olla montaa mieltä. Itse löydän heikoimman lenkin eräältä sahalta Keski-Suomesta. Ja aika monta muuta, kuten esimerkiksi Perus-Pentit Oinonen ja Kettunen ovat vielä monta sataa pykälää Ruohonen-Lerneriä heikompia.

Mutta makuasioita nämä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Uskomattoman hieno ja tärkeä päivä persuille oli päästä eroon tästä turhakkeesta.

Tietty kukin voi paukutella henskeleitaan mista syysta milloinkin, mutta eihan tuo vaihdos lopultakaan mitaan muuta. Persut on yhden miehen show ja sen mukaan mennaan. Tama mies pakeni Yhdysvaltoihin jonnekin Obaman massarukousaamiaiselle juuri silloin, kun ryhmajohtajaa valittiin ja eduskunta kaynnisti uudet valtiopaivat.

Sitapaitsi Lindstomin kohdalla ei kukaan osaa sanoa tassa vaiheessa juuta eika jaata, on tyystin tuntematon heppu Kymenlaakson ulkopuolella ainakin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No, tuosta voi nyt olla montaa mieltä. Itse löydän heikoimman lenkin eräältä sahalta Keski-Suomesta. Ja aika monta muuta, kuten esimerkiksi Perus-Pentit Oinonen ja Kettunen ovat vielä monta sataa pykälää Ruohonen-Lerneriä heikompia.

Mutta makuasioita nämä.

Itse nyt en ole nähnyt mitään Hauvelin itkuvirttä vuosikausiin ja Hakkarainenkin on huonon alun jälkeen skarpannut. Ja on hiukan eri asia arvioida riviedustajia kuin johtavassa ja näkyvämmässä asemassa olevan ihmisen tekemisiä. Lerner taas oli avuttoman huono johtaja ja hänen pitämänsä ryhmäpuheenvuorot aiheuttivat ainakin minulle vain raskasta myötähäpeää. Muija joutui tuijottamaan kokoajan paperia ja puhui katkonaisella ja epäselvällä äänellä.

Ymmärrän kyllä hyvin miksi persujen vastustajat pitävät Lernerin kykyjä näinkin suuressa arvossa.
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
Lisättäköön vielä, että persuille itselleen vaihdos on varmasti hyvä juttu. Ruohonen-Lernerin ulosanti on kertakaikkisen surkeata. Lindström on retorisesti pätevä, tyyliltään lähellä Soinia. Lisäksi ex-luottamusmies -asema tuo monien silmissä uskottavuutta.
Sukupuoli-korttiakaan on oikeastaan turha heilutella, sillä naiset ovat aika monessa puolueessa heikossa huudossa juuri tällä hetkellä. Vihreät vetävät kahdella miesministerillä, Hautalasta ei enää puhuta. Haglund voitti istuvan naisministerin. Urpilaista suojaa vain ja ainoastaan salkku, mutta EU-vaalit ratkaisevat, suojaako enää sekään. Virkkunen pyrkii pakosalle Brysseliin, samoin ehkä Kyllönenkin. Kiviniemen puheenjohtajuudelle tuli nolo loppu.

Ei sillä, etteikö olisi törttöileviä ja epäpäteviä miehiäkin. Noin 100:n kansanedustajankin joukosta niitä löytyy uskomattoman paljon. Mutta "sukupuolikiintiöt" - esim. ministerinsalkkuja jaettaessa - on kyllä hieman ongelmallinen juttu. Vaikea nähdä hirveästi eroa esim. poliittisiin virkanimityksiin. Pitäisikö puhua sukupuolipoliittisista virkanimityksistä?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Outo mainos tänään hesarissa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä järjestää eduskunnassa seminaarin "täydentävistä hoidoista" (eli suomeksi sanottuna ei-tieteellisistä eli lumehoidoista). Suomen virallinen huuhaapuolue?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös