Perussuomalaiset

  • 5 567 934
  • 44 578

Animal

Jäsen
Niin, täällä on muutama nimimerkki, jonka mukaan tämä kortittoman järjestysmiehen palkkaaminen oli tarpeetonta provosointia äärivasemmistolta, ja toisaalta jos olisi ollut kortillinen järjestysmies, niin tämä marraskuussa yhtä tietokirjan kirjoittajaa uhannut äärioikeistolaisen järjestön jäsen olisi jättänyt ne luotiliivit, hitsilasit, suojahanskat ja pullokassit kotia.

Kiistaton fakta on se, että jos siellä olisi ollut esim. 60 -v. kortillinen järjestysmies vaikkapa paikallisesta työväenyhdistyksestä paljain käsin ja normaalisti valvoo järjestystä työväentalon tansseissa, ei järjestäjien oman toiminnan legitimiteettiä olisi kyseenalaistetty millään tavalla. Puhumattakaan siitä, että mikäli siellä olisi ollut poliisi tai vartija. Nyt nämä idiootit pyysivät jotain paikallisia anarkisteja "tarkkailemaan sisääntulijoita" ja mikä vielä parempaa nämä anarkistit olivat valmistautuneet kunnon tappeluun, ei pelkästään "tarkkailuun". Kukaan normaali ihminen ei kulje kadulla ilman perusteltua syytä puukon ja teleskooppipatukan kanssa.

Nämä vasemmistonuoret yms. talonvaltaajat ja anarkistit perinteisesti ylentävät itsensä joksikin korkeamman moraalin ja ihmisyyden puolustajiksi, mutta tämä tapaus osoitti että pohjimmiltaan, henkisesti ja keinoiltaan ovat samaa bostikia imppaavaa roskasakkia kuin nämä wannabe natsitkin.

Tarkoitus ei pyhitä keinoja, kokee itse taistelevansa kuinka paremman maailman puolesta tai olevansa kuinka oikeassa tahansa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yksittäistapaus!!!

Kun lakeja säätävän kansanedustajan ja lakivaliokunnan jäsenen puoluetoverin saama tuomio ei miellytä, koko oikeuslaitos on hänen mielestään poliittisesti korruptoitunut ja halveksuttava. Tässä saakin mennä historiassa aika kauas (ques where) kun vastaavaa on eduskunnasta kuultu:


Kouvolan hovioikeus joutaisi meren pohjaan, mutta onneksi se siirretään edes Kuopioon. Tuomarit siis kannattavat raiskattujen tyttöjen ruoskimista hengiltä. Muulla tavoin tuomiota ei voi tulkita. Sairasta, sairasta, Hirvisaari kommentoi Facebookissa Kotkan kaupunginvaltuutetun Freddy van Wonterghemin saamaa tuomiota.

En muista 40-vuotisen urani aikana koskaan aiemmin kuulleeni, että parlamentin jäsenten taholta lainsäätöelimestä käytettäisiin tällaista kieltä suhteessa lainkäyttöviranomaisiin, Kalske sanoo (Kalske = apulaisvaltakunnansyyttäjä for PS väelle)



Kansanedustaja halveksii oikeuslaitosta: ”Sairasta, sairasta”



Vallan kolmijako-oppi, mikä se o?

eli yleissivistys, missä pelaa.. yhdestä joukkueesta se ainakin puuttuu..

eiku yksittäistapaus...
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Frame by frame ana lyy si: oliko vartijalla jalat irti maasta?

Kiistaton fakta on se, että jos siellä olisi ollut esim. 60 -v. kortillinen järjestysmies vaikkapa paikallisesta työväenyhdistyksestä paljain käsin ja normaalisti valvoo järjestystä työväentalon tansseissa, ei järjestäjien oman toiminnan legitimiteettiä olisi kyseenalaistetty millään tavalla.

Mielenkiintoinen kiistaton fakta kun se sisältää ilmaisut jos olisi ollut ja esimerkiksi...

Toiminnan legitimiteetti arvioidaan poliisin toimesta ja tästä varmaankin kuullaan lisää tulevaisuudessa. Sen sijaan kiistaton fakta on se, että vaikka siellä olisi ollut kortillinenkin vartija niin täällä JA:lla olisi väitetty heidänkin olleet "virkaintoisia anarkisteja pätemässä", "mukapoliisit taas asialla" tai "ei vartijan koulutuksella ole merkitystä" jne muuta vastaavaa. Näissä asioissa ei tulla koskaan saavuttamaan yhteistä konsensusta, missä kaikki olisivat samaa mieltä tyyliin "tuo meni oikein" tai "tuo meni väärin".

Jos äärioikeiston näkee hirviönä tai vaihtoehtoisesti äärivasemmiston niin sitten näkee niin sanoo nimimerkki X, Y, tai Z mitä tahansa. Maailma on erilainen jatkoaikalaisen silmin.

Niinkuin aiemmin sanoin, niin tämä sananvapaus on hassu juttu, tälläkin palstalla ihmeteltiin miten muslimit voivat "provosoitua jostain lehteen painetusta Muhammad-pilapiirroksesta" ja tuomitaan yksiselitteisesti heidän reaktiotaan, mutta samaan aikaan Suomessa tapahtuvaa kirjanjulkistustilaisuutta pidetään selvänä provokatiivisena tekona "koska äärivasemisto".
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Niin, kysymys onkin että mitenkä luonnonvarojen myynti suhteutuu kasvuun, miten hyvin niitten vaikutus BKT:hen voidaan isoloida ts. olisiko investointeja ja rakennusbuumia ilman luonnonvarojen tuomaa kiinnostusta? Varmasti tuo on otettu huomioon jotenkin, mutta en äkkiseltään tuollaista kausaalisuutta ehtinyt erottaa jutusta.

Olet yksiselitteisesti väärässä.

Niin, väärässä siinä mielessä että kasvua kyllä on (se nyt ei sikäli ole uusi asia, näen vain tuon aika merkityksettömäksi), mutta kun mielestäni kasvu tulee suhteuttaa siihen tilaan mistä tuolle tielle on lähdetty. Monellako kehitysapumiljardilla tuokin kasvu on sitten ostettu vuosien varrella? Minkälaisesta ROI:sta voitaisiin puhua.

Kun lähtökohta on lantamaja, niin 4% vuotuinen kasvu voi tarkoittaa vain sitä että perhe saa uuden vuohen vuodessa.

Luin tämän useampaan kertaan, mutta en hyvällä tahdollakaan löytänyt vastausta kysymykseeni. Mitä haet takaa vastaamalla kysymykseen tuollaisilla vihjailevilla kysymyksillä? Näyttää todella oudolta. Onko sinulla jotain omaa vastausta asiaan? Anna tulla vaan.

Tottakai on vastauksia mutta ei välttämättä sellaisia jotka ovat oikeita. Kysymykseni yhä on että miten Mauritius on nykytilassaan ja moni muu Afrikan valtio on taas toisenlaisessa tilassa vaikka kehitysapumäärät ovat varmaankin hieman erilaisia.
 
Viimeksi muokattu:

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eerola ajattelee olevansa fiksu ja heittäytyy vallan vekkuliksi: linkki, joka vie Iltalehden uutiseen Eerolan omasta monitulkinnallisuudesta.

Minä jotenkin kuvittelin, että postmoderni relativismi (aivan ääripahimmillaan) olisi enemmänkin aivan muiden kuin suoraselkäisten ja suorapuheisten perussuomalaisten hommaa, mutta arvatenkin olin väärässä. Se on totta, viittauksen "Mainilan laukauksiin" voi ihan hyvin tulkita niin monella eri tavalla. Ehkä puhe oli kuitenkin joistain aivan toisista laukauksista? Mainilakin on toisaalta aika laaja alue... Seisokaa nyt hitto vie edes omien sanomisienne takana. Tuohon ei kohta pysty edes Timo "poistetaan puoluetuet" Soinikaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Ei ole selvinnyt kuinka monta urheaa anarkistia oli puukkojen, pamppujen ja tuolien kanssa estämässä murhenäytelmää tapahtumasta. Mutta tuntuisi olleen vähintäänkin riittävästi.

Tässä kuvassa laskeskelin olevan n. 10 mustahupparia.

Tuntuu uskomattomalta, että tuollainen reppanoiden nakkikioski kahakka saadaan joksikin suuremmaksi episodiksi tai jotenkin yksipuoliseksi hyökkäykseksi.

Äärioikeiston nousu. HAHHAH! Hölmöyden ylistys tämä on ihan mediaa myöten.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..
Niinkuin aiemmin sanoin, niin tämä sananvapaus on hassu juttu, tälläkin palstalla ihmeteltiin miten muslimit voivat "provosoitua jostain lehteen painetusta Muhammad-pilapiirroksesta" ja tuomitaan yksiselitteisesti heidän reaktiotaan, mutta samaan aikaan Suomessa tapahtuvaa kirjanjulkistustilaisuutta pidetään selvänä provokatiivisena tekona "koska äärivasemisto".

En ole ihan varma, mitä haet takaa tällä, mutta faktahan on, että Muhammed-piirrokset (ja niistä uutisointi) aiheuttivat levottomuuksia, mellakoita ja suoranaista väkivaltaa ympäri maailmaa. Mielenosoituksiin osallistui tuhansia ihmisiä, joukossa tavallisia ihmisiä, muslimiperheiden äitejä jne

"Äärioikeisto Suomessa" taas on kirja, jota tuskin lukee kukaan muu kuin Koivulaakso ja Andersson itse, jos hekään. Kirjan julkaisusta provosoitiin/provosoitui tämä noin 10-20 henkeä sisältävä ryhmä, joka muodostaa kokonaisuudessaan Suomen "vaarallisen" äärioikeiston.
 

Animal

Jäsen
Mielenkiintoinen kiistaton fakta kun se sisältää ilmaisut jos olisi ollut ja esimerkiksi...

Täysin turhaa saivartelua.

Kiistaton fakta joka tapauksessa on se, että voimassa olevan järjestyksenvalvojakortin omaava henkilö on lain mukaan oikeutettu valvomaan järjestystä kun taas teleskooppipatukkaa ja puukkoa mukana kantava anarkisti ei ole. Puhumattakaan siitä, kumpi on oikeutettu määrittämään kuka saa liikkua julkisella paikalla ja kuka ei - Kuten esim. kirjastossa. Tämä ei muutu miksikään vaikka kuinka tulipunaisin lasein asiaa tarkkailisi.

Sen sijaan kiistaton fakta on se, että vaikka siellä olisi ollut kortillinenkin vartija niin täällä JA:lla olisi väitetty heidänkin olleet "virkaintoisia anarkisteja pätemässä", "mukapoliisit taas asialla" tai "ei vartijan koulutuksella ole merkitystä" jne muuta vastaavaa. Näissä asioissa ei tulla koskaan saavuttamaan yhteistä konsensusta, missä kaikki olisivat samaa mieltä tyyliin "tuo meni oikein" tai "tuo meni väärin".

Varmaan näinkin, mutta siitä ei tarvitisi keskustella oliko siellä JKLDIY:n pojat valvomassa järjestystä. En tiedä olenko yksin ajatusteni kanssa, mutta jotenkin on paljon vaikeampaa piirtää nuolta näistä kirjan kirjoittaneista Vasemmistonuorten edustajista vaikkapa Turvatiimiin tai Securitakseen kuin esim. JKLDIY:n porukkaan.

Niinkuin aiemmin sanoin, niin tämä sananvapaus on hassu juttu, tälläkin palstalla ihmeteltiin miten muslimit voivat "provosoitua jostain lehteen painetusta Muhammad-pilapiirroksesta" ja tuomitaan yksiselitteisesti heidän reaktiotaan, mutta samaan aikaan Suomessa tapahtuvaa kirjanjulkistustilaisuutta pidetään selvänä provokatiivisena tekona "koska äärivasemisto".

Niinhän se vanha viisaus sanoo, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan ja sitä jokaisen olisi hyvä noudattaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No potentiaalisesti monikin asia. Kortillisilla järjestyksenvalvojilla on todennäköisemmin kokemusta ja osaamista hankalien asiakkaiden kanssa toimimisesta...

...Joten yhteenvetona, että olihan se nyt todella typerä veto ottaa sinne jotain anarkomarkoja pamppujen kanssa "järjestyksenvalvojiksi". Tämähän oli ihan selkeä vastaprovokaatio tätä "Suomen vastarintaliikettä" kohtaan ja sinänsä lähes yhtä tyhmää kuin em. järjestön tominta. Esitän, että osin juuri tästä johtuen tilanne kärjistyi puukotukseksi.

Kannatta käydä lukemassa tämän palstan vartija -ketjua, siellä on monia esimerkkejä kortillisten järjestyksenvalvojien ammattitaidosta, puoleen ja toiseen.

Minä taas esitän, että puukottaja ja tämän kaverit olivat lähteneet tappelemaan ja tappelu olisi syntynyt joka tapauksessa. Perustan väitteeni kyseisten herrojen varusteluun. He lähtivät tappelemaan ilman provokaatiota, en laske kyseistä tilaisuutta provokaatioksi.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Minä taas esitän, että puukottaja ja tämän kaverit olivat lähteneet tappelemaan ja tappelu olisi syntynyt joka tapauksessa. Perustan väitteeni kyseisten herrojen varusteluun. He lähtivät tappelemaan ilman provokaatiota, en laske kyseistä tilaisuutta provokaatioksi.

Tähänhän se Eerola viittasi kun antoi opastuksen, että "käyttäydyttäisiin kuin normaalit ihmiset. Kun lähdetään kirjan julkistamiseen niin ei oteta kaljakasseja, puukkoa tai luotiliivejä".

Samaa mieltä olen myöskin, että isku oli "täysin ääliömäinen touhu" ja se oli "todella tyhmää".
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä tarkoitat boldatulla lauseella?

Sitä mitä siinä lukee.

Miten järjestyksenvalvojien puuttuminen muuttaa tilannetta mitenkään? Jos paikalla olisi ollut kortillisia järjestyksenvalvojia, niin mikä olisi oleellisesti erilailla?

Monikin asia. Esimerkiksi se Anderssonin ja Koivulaakson toistama mantra, että heillä oli tiedossa uhka kohdistuen heidän rauhanomaiseen tilaisuutensa, saisi jotain uskottavuuspohjaa. Sen sijaan heillä oli tavallisia dorkia aseistautuneina erilaisin välinein valmiina tappelemaan. Vaikka siis kyseessä oli rauhanomainen keskustelutilaisuus tms.

Tähän järjestyksenvalvontaan puuttuminen tuntuu lähinnä homman vanhapoikien tavalta kääntää keskustelu pois itse asiasta. Ja se asiahan on se, että liikaa Hommafoorumilla aikaansa viettäneet natsilarppaajat menivät kirjastoon (sic) puukkojen ja puntarien kanssa tavoitteena ties mikä. Kaverit vaikuttavat lähinnä paranoidisilta, jotka näkevät "kansanvihollisia" ties missä. Mielentilatutkimukseen, kiitos.

Ja siellä kirjastossa oli vastassa puukkojen ja puntarien kanssa "anarkistipellet", jotka olivat valmistautuneet tappelemaan.

Sulla on muuten ilmeisesti tietoa, että nämä hyökkääjät olivat Hommafoorumilaisia? Missä niin on sanottu tai mistä niin tiedät?

Itse aiheesta on toki tarpeellista keskustella, mutta keskustelun tulee lähteä siitä mitä tapahtuneesta "tiedetään". Kirjastoon oli mennyt siis aseistautuneita "anarkisteja" ja "natsilarppaajia" molempia puukkojen ja puntarien kanssa.

Toiset "valvomaan järjestystä" ja toiset "osallistumaan keskusteluun".

Tapahtumien jälkeen on kauhisteltu sitä, että mitä jos nuo 3 hirviötä olisivat päässeet tilaan jossa oli 80 keskustelijaa. Olisivatko pullokassilla ja puukolla tappaneet kaikki?

Aivan. Molemmat osapuolet ovat tässä tapauksessa olleet idiootteja. Ja mikä oleellisinta, molemmilla osapuolilla oli niitä puukkoja ja puntareita.

Epäilen myös vahvasti, että ei kyseisillä "natseilla" ollut edes tavoitteena päästä itse tilaisuuteen sisään. Vaan pelkästään näkivät mahdollisuuden tapella, kun tiesivät, ketä siellä oli ovella vastassa halukkaana ottamaan matsia näiden "natsien" kanssa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kannatta käydä lukemassa tämän palstan vartija -ketjua, siellä on monia esimerkkejä kortillisten järjestyksenvalvojien ammattitaidosta, puoleen ja toiseen.
Kyllä Vartija-ketjun olen lukenut lähestulkoon läpi ja kyllähän kyseiseen ammattikuntaan kuuluu monenkirjavaa sakkia. En kuitenkaan muuta väitettäni, että järjestyksenvalvojilla on _todennäköisemmin_ uhkaava tilanne paremmin hallinnassa, kuin anarkomarkoilla. Toisekseen, pidän mahdollisena että puolueettomien järjestyksenvalvojien läsnäolo jo itsessään voi rauhoittaa tilannetta, verrattuna siihen että "järkkäreinä" on rastapäitä puukkoineen.

En tiedä olivatko nämä anarkistit ja uusnatsit etukäteen sopineet tappelusta, tai olivatko uusnatsit tietoisia vasemmistolaisten "vastaanottokomiteasta". Mikäli näin ei ollut, niin pidän hyvin luultavana että puolueettoman järjestysmiehen läsnäolo olisi voinut estää fyysisen kontaktin ja siten myös puukotuksen. Päinvastaisessa tapauksessa yhteenottoa olisi ollut hyvin vaikea estää.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kannatta käydä lukemassa tämän palstan vartija -ketjua, siellä on monia esimerkkejä kortillisten järjestyksenvalvojien ammattitaidosta, puoleen ja toiseen.

Kannattaa käydä lukemassa tämän palstan "Suomen oikeuslaitos näytti närhenmunat"-ketjua. Sieltä löytää monia esimerkkejä kuinka käräjäoikeuden ja korkeimpien asteiden tuomarit ovat olleet ammattitaitoisia, puoleen ja toiseen.

Hauskaa että kyseenalaistat järjestyksenvartioiden ammattitaidon, mutta toisaalta olet täysin luottavainen oikeuslaitokseen ja sen päätöksiin. Ihmisiä näissä molemmissa hommissa on kuitenkin töissä. Jos pidetään tilaisuus ja koetaan, että tilaisuuteen voi mahdollisesti koitua turvallisuusuhka niin hankitaan tilaisuuteen järjestyksenvartioita eikä aseilla varustettuja anarkomarkoja. Samalla tavalla kuin oikeudessa tuomitsee tuomari eikä mikään kadulta haettu nobody. Virheitä toki sattuu, mutta väitän että ne tuomarit ja järjestyksenvartijat kuitenkin hoittavat hommansa parempi kuin nämä anarkomarkot.

Minä taas esitän, että puukottaja ja tämän kaverit olivat lähteneet tappelemaan ja tappelu olisi syntynyt joka tapauksessa. Perustan väitteeni kyseisten herrojen varusteluun.

Ja anarkomarkotko eivät olleet valmistautuneet tappeluun? Tässä tapauksessa oli kyseessä kahden ääriliikkeen kohtaaminen, mutta joista toinen on jossain käsittämättömästä syystä median suojeluksen piirissä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kun lakeja säätävän kansanedustajan ja lakivaliokunnan jäsenen puoluetoverin saama tuomio ei miellytä, koko oikeuslaitos on hänen mielestään poliittisesti korruptoitunut ja halveksuttava.

Ihme homma, että samaan aikaan kansanedustajan odotetaan olevan nuhteeton, ja samalla sitten kansanedustajaksi pääsee näitä rikoksista tuomittuja ja lakia ja tuomioistuimia halveksivia roskaväkeä.

Pitäisi olla sääntönä se, että kansanedustaja olisi oikeasti nuhteeton tai vaihtoehtoisesti pitäisi tehdä kirjallinen sopimus missä pyytää edelliset syntinsä anteeksi ja lupaa jatkossa toimia oikein ja viran/toimen arvokkuudella odottamalla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ehkä kannattaa lukea hieman tarkemmin, mitä kirjoitan. Olen koko ajan korostanut sitä, että minulla ei ole mitään työperäistä maahanmuuttoa vastaan, eikä myöskään sitä, että Halla-Aho erottaa työperäisen maahanmuuton. Totesin aiemmin, että kyllä hänkin voi olla (ja on) joissakin asioissa oikeassa. Minulla on ongelmia hänen kulttuurikäsityksensä kanssa siinä määrin, kun se vastaa hänen omia kirjoituksiaan. Onko tätä vaikeaa ymmärtää? Yhtä lailla lienee selvää, että mikäli Halla-Ahon ajatukset tässä suhteessa ovat radikaalisti muuttuneet, minun kritiikkini ei sitä enää koske.

Tämä ok, mutta toisaalta yhä kyse on paljolti vain siitä minkälaisia raja-arvoja käyttää. Ei Halla-ahon tarkastelutapa sinänsä ole varsinaisesti väärin, se vain tarkoituksenmukainen.

Ilmeisesti minua ja Halla-Ahoa sitten yhdistää tämä smoke@mirrors- tekniikka... Kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen kommentti. Jos olet perillä yhtään aihealuetta koskevasta kirjallisuudesta, tiedät varmaan hyvin, että ilmaukset voivat olla huomattavan paljon kompleksisiampiakin. Myös analyyttisempia, sen toki myönnän, mutta annettakaan se nyt täällä keskustelupalstalla anteeksi.

Kyllä Halla-ahokin tuota tekee, esim. asekysymyksissä hän käyttää paljon tuota tekniikkaa kun asiassa on kuitenkin sellaisia kiusallisia asioita joita kuitenkin on vaikea kieltää.

Esimerkinomainen luonnehdintani on vain osoittamassa Halla-Ahon argumentin heikkouden sekä sen, ettei ole millään muotoa itsestäänselvää olettaa, että nämä mystiset kulttuuriset erot, joille ei anneta riittäviä kriteereitä (ellei nyt se haukkumasana "musulmaani" ole sellainen...), ovat jollain lailla ratkaisevia eroja muodostuvissa konflikteissa, joiden syyksi oletetaan eriävät arvokäsitykset. Tätä sinun jankkaamisesi asiasta ei muuta miksikään.

Niin, no toisaalta itse kyllä näen että nuo kulttuurilliset erot ovat sikäli aika itsestäänselviä kun asiaa tarkastelee juuri jakaumien muotojen kautta. Ja olennaista on juuri se että maassamme on isoja vähemmistöjä sellaisia ryhmiä joissa tuo kulttuurillinen arvomaailma on hyvin merkittävästi tuon kantaväestön jakauman äärilaidassa tai jopa laidan ulkopuolella esim. naisten aseman osalta (toki löytyy yksittäisiä uskonnollisia kultteja missä naiset ovat about samassa asemassa kuin muslimien fundamentalistisemmalla siivellä mutta nämä ovat erittäin pieniä joukkoja, eikä silti yksikään näistäkään ryhmistä tee tytöille ympärileikkauksia yms. mitkä ovat hyvin paljon normaalia suomalaista arvomaailmaa vastaan rikkovia tekoja).

Mitä helkkaria, tämä alkaa mennä hankalaksi, jos et kiinnitä kirjoittamiini pointteihin mitään huomiota. Ei minulla ole tarvetta puhua maahanmuuttajista mistään kuvitellusta akateemisen maahanmuuttajan perspektiivistä. Jos mainitsen akateemisen maahanmuuttajan esimerkissäni, tarkoittaako se sitä, että minä puhun hänen perspektiivistään? No ei tietenkään.

Se että otat juuri esimerkinomaisesti esille sen ideaalitilanteen mutta et käsittele erikseen humanitääristä maahanmuuttajapopulaatiota ja tarkastele sen tilastollista jakaumaa esim. koulutustason suhteen on juuri sitä että keskityt noin argumentatorisesti siihen sopivaan osajoukkoon joka mielestäsi tyrmää Halla-ahon kritiikin kulttuurieroja kohtaan yleisesti. Koko argumentaatiosi oli puhtaasti positiivista(keskimmäinen kappale viestissä 8808), et sanallakaan ottanut kantaa sitten niihin ryhmiin joitten kohdalla konfliktien määrä voikin olla suurempi. Onko sitten asia todistettu vääräksi jos olet osoittanut että on olemassa joukkoja joissa tätä kulttuurillista eroavaisuutta ei ole, ei, koska ei asiaa ole väitettykään sellaiseksi. Eli mikä oikeastaan on se väite mitä yrität kumota, vai oletko tosiaan sitä mieltä että kulttuureilla ei oikeastaan ole eroja ts. väität että kaikkien alakulttuurien osajoukot sopivat samoihin raameihin? Tämä kohta on vähän epäselvää koska olet käsitellyt vain sellaisia asioita missä erot ovat pieniä ja näin "osoittanut" että näitä mystisiä kulttuurieroja ei varsinaisesti ole olemassa, vai?

Tämä vaatisi sitten käytännössä aika kattavaa todistusta siitä että ei ole mitään toimintatapoja jota ei esiintyisi (tilastollisesti merkittävästi, yksittäisten ihmisten tekemiset ovat asia erikseen) kaikissa kulttuureissa. Esim. nyt vaikka tyttöjen ympärileikkaus, onko sekin perinpohjaisesti suomalaisen kulttuurin osa?

Ottamatta kantaa mitä Halla-aho on asiasta mieltä, tämä on siis omasta mielestäni se tärkein ryhmä, koska yhteiskuntarauha suomalaisessa mallissa nojaa siihen että ihmiset keskimäärin pelaavat samoilla pelisäännöillä ja sen takia valvonta ja rangaistukset ovat lieviä. Tämän lähestymistavan ongelmallisuuden näkee hyvin romanivähemmistön kohdalla jossa on huomattavan paljon sellaista toimintaa missä yhteiskunnan pelisääntöjä ei tunnusteta muuten kuin omaksi edukseen (ts. invapaikat ovat vain ohjeellisia mutta esim. hameraha taas saavutettu etu jota ei voi poistaa).
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...En tiedä olivatko nämä anarkistit ja uusnatsit etukäteen sopineet tappelusta, tai olivatko uusnatsit tietoisia vasemmistolaisten "vastaanottokomiteasta". Mikäli näin ei ollut, niin pidän hyvin luultavana että puolueettoman järjestysmiehen läsnäolo olisi voinut estää fyysisen kontaktin ja siten myös puukotuksen. Päinvastaisessa tapauksessa yhteenottoa olisi ollut hyvin vaikea estää.

Missään ei ole tullut esiin tällaistä sopimusta. Minusta puukkottajan ja hänen kavereidensa varustelu viittaa siihen, että ryhmä oli lähtenyt tappelemaan, oli vastassa kuka tahansa. Tällöin vastaanottokomitean varustelu tai virallisuus on sivuseikka. Mikäli tappelusopimus on ollut olemassa, tilanne on tietysti täysin eri.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Missään ei ole tullut esiin tällaistä sopimusta. Minusta puukkottajan ja hänen kavereidensa varustelu viittaa siihen, että ryhmä oli lähtenyt tappelemaan, oli vastassa kuka tahansa. Tällöin vastaanottokomitean varustelu tai virallisuus on sivuseikka. Mikäli tappelusopimus on ollut olemassa, tilanne on tietysti täysin eri.
Tämän on täysin totta ja siksi asia on erittäin vakava ja siittä tulee käydä nykyistä suurempaa keskustelua, mihin suuntaan oikeistoradikaalisuus on Suomessa menossa. Mutta samalla pitäisi tarkastella sitä, että miksi järjestäjillä on puukkoja ja pamppuja ja mihin suuntaan vasemmistoradikaalit on menossa. Se on yhtä tärkeä asia, mikä mielestäni on jäänyt kokonaan huomiomattaa. En voi välttyä sitä kohun määrää, mikä olisi syntynyt jos Halla-ahon, Eerolan tms. pitämässä tilaisuudessa olisi nahkatukkia vartioimassa puukkojen ja pamppujen kanssa. Tämän perusteella näillä vasemmistonuorilla tuntuisi olevan isompi kytkentä radikaaleihin ääriliikkeisiin, kuin perusuilla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Missään ei ole tullut esiin tällaistä sopimusta. Minusta puukkottajan ja hänen kavereidensa varustelu viittaa siihen, että ryhmä oli lähtenyt tappelemaan, oli vastassa kuka tahansa. Tällöin vastaanottokomitean varustelu tai virallisuus on sivuseikka. Mikäli tappelusopimus on ollut olemassa, tilanne on tietysti täysin eri.
Eli kun äärioikeistolainen varustautuu, hän tekee sen tappelua varten. Äärivasemmistolaisen varastautuessa hän tekee sen... mitä varten?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli kun äärioikeistolainen varustautuu, hän tekee sen tappelua varten. Äärivasemmistolaisen varastautuessa hän tekee sen... mitä varten?

Äärivasemmistolaiset varustautuvat varmasti ihan samasta syystä, nyt vaan keskustelun aiheena oli puukottajan ja hänen kavereidensa suunnitelmat ja vastaanottokomitean vaikutus niihin. Minusta nämä valopäät olivat tulossa tappelemaan, vastaanottokomitean varustuksella ei ollut tähän asiaan vaikutusta. Eikä tuo varustelu ole mikään puolustus puukotukseen.

Ja olen samaa mieltä TBK:n kanssa, myös näiden "turvamiesten" toimintaa pitää tarkastella kriittisesti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Äärivasemmistolaiset varustautuvat varmasti ihan samasta syystä, nyt vaan keskustelun aiheena oli puukottajan ja hänen kavereidensa suunnitelmat ja vastaanottokomitean vaikutus niihin. Minusta nämä valopäät olivat tulossa tappelemaan, vastaanottokomitean varustuksella ei ollut tähän asiaan vaikutusta. Eikä tuo varustelu ole mikään puolustus puukotukseen.

Ja olen samaa mieltä TBK:n kanssa, myös näiden "turvamiesten" toimintaa pitää tarkastella kriittisesti.

Jees. Ymmärsin vähän väärin. Kiitos kun väänsit asian rautalangasta.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä ok, mutta toisaalta yhä kyse on paljolti vain siitä minkälaisia raja-arvoja käyttää. Ei Halla-ahon tarkastelutapa sinänsä ole varsinaisesti väärin, se vain tarkoituksenmukainen.

Niin, no toisaalta itse kyllä näen että nuo kulttuurilliset erot ovat sikäli aika itsestäänselviä kun asiaa tarkastelee juuri jakaumien muotojen kautta. Ja olennaista on juuri se että maassamme on isoja vähemmistöjä sellaisia ryhmiä joissa tuo kulttuurillinen arvomaailma on hyvin merkittävästi tuon kantaväestön jakauman äärilaidassa tai jopa laidan ulkopuolella esim. naisten aseman osalta (toki löytyy yksittäisiä uskonnollisia kultteja missä naiset ovat about samassa asemassa kuin muslimien fundamentalistisemmalla siivellä mutta nämä ovat erittäin pieniä joukkoja, eikä silti yksikään näistäkään ryhmistä tee tytöille ympärileikkauksia yms. mitkä ovat hyvin paljon normaalia suomalaista arvomaailmaa vastaan rikkovia tekoja).

Minusta tuntuu, että pelaat nyt kahdella eri standardilla juuri sen takia, että pidät itse niitä kulttuurieroja itsestäänselvinä. Kyse on kaiketi siitä, että Halla-Ahon pitäisi pystyä perustelemaan oma näkökulmansa uskottavalla ja kestävällä tavalla, muuten voisi pitää mölyt mahassaan vastustajiensa näkemysten heikkoudesta. On kaiketi selvää, että toteamus "o totta kai on olemassa valtavia kulttuurieroja, jotka aiheuttavat ratkeamattomia yhteiskunnallisia konflikteja, joita ei ole mitään mahdollisuuksia ylittää" on johtopäätös eikä peruste.

Muuten, ympärileikkauksilla ei ole mitään tekemistä islaminuskon kanssa. Kuinka paljon luulet, että niitä tehdään vaikkapa islamin ns. ydinalueilla? Kyseessä on vanha heimotapa, jota pyritään perustelemaan islamin uskolla. Hieman samaan tapaan vaikka sun mitä pyritään perustelemaan länsimaissa kristinuskon kautta, oli sillä tekemistä uskon kanssa tai ei.

Se että otat juuri esimerkinomaisesti esille sen ideaalitilanteen mutta et käsittele erikseen humanitääristä maahanmuuttajapopulaatiota ja tarkastele sen tilastollista jakaumaa esim. koulutustason suhteen on juuri sitä että keskityt noin argumentatorisesti siihen sopivaan osajoukkoon joka mielestäsi tyrmää Halla-ahon kritiikin kulttuurieroja kohtaan yleisesti. Koko argumentaatiosi oli puhtaasti positiivista(keskimmäinen kappale viestissä 8808), et sanallakaan ottanut kantaa sitten niihin ryhmiin joitten kohdalla konfliktien määrä voikin olla suurempi. Onko sitten asia todistettu vääräksi jos olet osoittanut että on olemassa joukkoja joissa tätä kulttuurillista eroavaisuutta ei ole, ei, koska ei asiaa ole väitettykään sellaiseksi. Eli mikä oikeastaan on se väite mitä yrität kumota, vai oletko tosiaan sitä mieltä että kulttuureilla ei oikeastaan ole eroja ts. väität että kaikkien alakulttuurien osajoukot sopivat samoihin raameihin? Tämä kohta on vähän epäselvää koska olet käsitellyt vain sellaisia asioita missä erot ovat pieniä ja näin "osoittanut" että näitä mystisiä kulttuurieroja ei varsinaisesti ole olemassa, vai?

Minä en ole ratkaisemassa tätä kysymystä lopullisesti eikä minua suoraan sanottuna kiinosta kovinkaan paljoa käydä tätä yksipuolista keskustelua, jossa vain toisella osapuolella vaikuttaa olevan velvollisuus tai halu vastata esitettyihin kysymyksiin. Yritän vääntää nyt asian vielä rautalangasta kertaalleen: 1) esitin argumentteja, mielipiteeni "Jussi Halla-Aho ei vaikuta minusta erityisen älykkäältä; tämä perustuu lukemiini otteisiin Halla-Ahon blogista" tueksi, koska pyysit niitä; 2) aloit arvostella erinäisin sanakääntein kyseistä argumentointiani; 3) puolustin argumentatiivisia valintojani ja yritin selventää sinulle niiden rakennetta.

Aikomukseni ovat olleet hyvät. Jos tässä vaiheessa vielä kysyt "mikä oikeastaan on se väite mitä yrität kumota", en todellakaan käy tätä ruljanssia enää pidempään kanssasi. Aikaa tähän on palanut jo nyt aivan turhan paljon.

edit. poistin tästä lopusta harmistukseni ilmausta. Toivotan oikein hyvää jatkoa kaikille.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En ole huomannut onko seuraavaa aihetta Jyväskylän tapauksen tiimoilta käsitelty laisinkaan, mutta jos/kun tiedossa on ollut mahdollinen väkivallan uhka niin miksi uhkaa vastaan on varustauduttu omin "järjestymiehin" eikä kutsuttu paikalle kortin omaavia henkilöitä?

Onko liian radikaalia väittää, että syynä tähän on järjestävän tahon asennoituminen viranomaisia (tässä tapauksessa poliisia) ja vartijoita kohtaan. Mitä olen seurannut näiden vasemmistoanarkistien toimintaa niin arvostus ja kunnioitus viranomaisia kohtaan on hyvin vähäistä ja sitä pyritään vastustamaan likipitäen aina kun siihen tulee oivallinen tilasuus, täsmennän, kaikki vasemmistoradikaalit eivät näin toimi mutta osa toimii. Joten voi olla mahdollista, että kun perusta asennoitumiselle viranomaisia kohtaan on tämä, kynnys avun pyytämiselle voi olla suuri, liiankin suuri, ja siksi turvauduttiin omiin "järjestysmiehiin".

Se, että turvauduttiin omiin "järjestysmiehiin" ei tietenkään oikeuta vastustajaa turvautumaan voimatoimiin eikä se saa olla osasyy provosoitumiselle. Mutta jotenkin uskon, että jos paikalla olisi ollut muutama vartija tai kenties jopa poliisipartio niin tilanne olisi voinut olla toinen ja tämä episodi olisi voinut jäädä toteutumatta.

Suurin syyllinen on paikalle "iskenyt" äärioikeistolainen ryhmittymä mutta jos/kun uhka on ollut ennalta tiedossa niin siihen uhkaan varautuminen on minusta tehty puolihuolimattomasti - jopa piittaamattomalla tapaa.

vlad.
 
Suurin syyllinen on paikalle "iskenyt" äärioikeistolainen ryhmittymä mutta jos/kun uhka on ollut ennalta tiedossa niin siihen uhkaan varautuminen on minusta tehty puolihuolimattomasti - jopa piittaamattomalla tapaa.

vlad.
En ole toistaiseksi lukenut, kenen päätös oli omien "järjestysmiesten" käyttäminen ja kuinka moni tiesi heidän aseistautuneen.

Lisätään vielä sen verran, etten ole lukenut mistään, onko aseistautuneella "järjestysmiehellä" jokin asema vasemmistossa tai vasemmistonuorissa vai oliko hän vain esim. liimapalkalla ihmiskilveksi houkuteltu kansalainen.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En ole toistaiseksi lukenut, kenen päätös oli omien "järjestysmiesten" käyttäminen ja kuinka moni tiesi heidän aseistautuneen.

Lisätään vielä sen verran, etten ole lukenut mistään, onko aseistautuneella "järjestysmiehellä" jokin asema vasemmistossa tai vasemmistonuorissa vai oliko hän vain esim. liimapalkalla ihmiskilveksi houkuteltu kansalainen.

Veikkaisin liimapalkkaa. Minua kiinnostaisi tietää, mistä "järjestysmies" on teleskooppipampun hankkinut. Se on kun on ehdottoman laiton kapistus tavallisella kansalaisella. Ei sitä puukollakaan ketään saa sörkkiä, mutta sen vielä ymmärtää, että jollain on puukko hallussa koska sen saa kaupasta. Teleskooppipamppua ei.

Kirjastoihin ei ole mitään asiaa teleskoppipamppuveijareilla, jotka katsovat oikeudekseen päättää, kuka saa tulla julkiseen yleisötilaisuuteen ja jotka mätkivät ns. raggareita teleskooppipampulla. Ei kirjastoon toki ole asiaa puukkoa kantavilla pulipäilläkään, jos näillä on aikomus häiriköidä, mutta häiriköinnin lopettaminen ja estäminen on ihan muiden henkilöiden kuin laittomilla pampuilla varustettujen äärivasemmistolaisten iskujoukkojen tehtävä.

Arvoitukseksi myös jää, olisiko mitään puukotusta tai rettelöintiä edes tapahtunut, ellei "vapaaehtoinen järjestysmies" olisi tunkenut ns. natsikolmikon eteen, estänyt näiden pääsyä sisään ja provosoinut tilannetta. Ei ole mitenkään mahdotonta, että jos esim. kirjaston vahtimestari tai muu henkilökuntaan kuuluva olisi tullut sanomaan, että tilaisuus on valitettavasti täynnä niin silloin olisivat puukot pysyneet tupessa. Luentosalin(?) oven olisi voinut pistää esim. lukkoon tässä vaiheessa, ja jos pullokassimies kavereineen olisi jäänyt häiriköimään oven taakse, niin sitten pikainen soitto turvamiehelle ja/tai poliiseille.

Edelleenkään puukolla ei saa ketään lyödä, tietenkään, mutta mahdoton tätä tapausta on nähdä minkäänlaisena "hyökkäyksenä sananvapautta vastaan", jollaisena se on yritetty esittää. Parempi vertauskuva olisi esim. kahden ääriuskovaislahkon välienselvittely, jossa Pyhän Suunannon Seurakunta tunkee Herran Siemenen Takapuoleen Kylväjien järjestämään propagandatilaisuuteen, ja tilanne kärjistyy molemminpuoliseen törkeään pahoinpitelyyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös