Perussuomalaiset

  • 5 561 814
  • 44 552

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Nyt varmasti osaa persujen äänestäjiä vituttaa ja tuntuu, että se meni hukkaan se ääni. Nämä tuntumukset useimmilla lakkaavat viimeistään siinä vaiheessa, kun huomataan, kuinka Katainen lappaa rahoja EU:n päin.

Enemmänhän se ääni menee hukkaan, silloin jos puolue ei ajakaan niitä asioita mitä on luvannut ajaa. Nytkin vihreät harkitsevat taas vakavasti kannattajiensa pettämistä. Kokoomuskin on antanut EU asioissa periksi toisin kuin ennen vaaleja lupasi.
Eihän sillä pitäisi periaatteessa olla äänestäjän kannalta väliä mikä puolue milloinkin on vallassa, vaan ainoastaan sillä on väliä mitä politiikkaa oikeasti tehdään. Perinteisten puolueiden kyseessä ollessa äänestäjä ei edelleenkään tiedä mitä vaalien jälkeen tapahtuu, kun tuuliviirit hakevat kompromisseja politiikan tuulissa. Perussuomalaisten äänestäjät saivat juuri niiden asioiden ajamista, mitä puolue lupasikin. Tästä saisivat vanhat perseilijä puolueetkin ottaa oppia. Yhdet puheet, joilla mennään. Tällöin äänestäjä tietää aina mitä saa, eikä kuten näiden taantumuksellisten äänestäjiä joka kerta pettävien vanhan linjan tuuliviiripuolueiden kanssa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mitä Kokoomus on antanut periksi?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mitä Kokoomus on antanut periksi?

Kataisen mukaan Suomen EUn kriisimaiden tukipolitiikkan suunta muuttuu täydellisesti. Kuitenkin saman Kataisen mukaan (ennen vaaleja) oli kokonaan ja täysin mahdotonta ajatellakaan, että Suomi asettaa mitään erityisehtoa tuelle. Ennen vaaleja luvattiin ja vanottiin, pyhästi sitouduttiin jatkamaan valitulla linjalla. Vaan miten on suuret puheet pyörretty? Nyt ne ehdot on kuitenkin asetettu, vaikka sen Jyrkin puheiden mukaan piti olla mahdotonta.
Eli ennen vaaleja hyvänä pidetty ei enään vaalien jälkeen ollutkaan hyvää, äänestäjiä kustiin silmään. Surutta. Mutta toki tämä on aivan normaalia politiikkaa vanhoilta puolueilta, joiden kannattajat pitävät kusetusta ihan ok toimintana. Onneksi en tuohon vajakkien joukkoon lukeudu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Lupasiko Kokoomus ennen vaaleja että he eivät hyväksy mitään ehtojen asettamista portugalin tukipaketille? Oliko tämä kenties kynnyskysymys?

Ymmärrän katkeruutesi mutta kamaan, nyt virta päälle. Persut olivat ainoita jotka eivät joustaneet ja jos olet 3. suurin puolue niin silloin yleensä matka vie oppositioon. Persuilla oli kaikki mahdollisuudet hallitukseen mutta eivät ITSE sitä halunneet lopulta tehdä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perussuomalaisten äänestäjät saivat juuri niiden asioiden ajamista, mitä puolue lupasikin.

Ja mitkä tarkalleen ottaen ovat ne asiat, joita perussuomalaiset aikovat oppositiossa koko painoarvollaan ja erityisen ponneekkasti ajaa? Hallituksen esitysten vastustamista en tässä yhteydessä laske "asioiden ajamiseksi"?
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kataisen mukaan Suomen EUn kriisimaiden tukipolitiikkan suunta muuttuu täydellisesti. Kuitenkin saman Kataisen mukaan (ennen vaaleja) oli kokonaan ja täysin mahdotonta ajatellakaan, että Suomi asettaa mitään erityisehtoa tuelle. Ennen vaaleja luvattiin ja vanottiin, pyhästi sitouduttiin jatkamaan valitulla linjalla. Vaan miten on suuret puheet pyörretty? Nyt ne ehdot on kuitenkin asetettu, vaikka sen Jyrkin puheiden mukaan piti olla mahdotonta.
Mietitäänpä vähän asiaa. Eli edes hitusen tarkemmin tilannetta ennen vaaleja ja niiden jälkeen. Kertauksena, ennen vaaleja kokoomus siis selkeästi puolsi tukipakettia, demarit oli kahden vaiheilla lisäehtoja vaatien ja persut suhtautui hyvin kielteisesti.

Vaalit -> vaalitulos -> nykytilanne

Vaalien jälkeen Kokoomus tarvitsee vahvan kumppanin hallitukseen, ja persut osoittautuu olevan aivan liian eri linjoilla tukipäätöksen kanssa. Tottakai Kokoomus tässä tilanteessa hyväksyy SDP:n muistion ja "ehdot" varsinkin kun koko ehtojen sisältö on löytyy käytännössä kokonaisuudessaan viime hallitusohjelmasta ja EU:n keskeisistä tavoitteista. Eli käytännössä demarit saivat pidettyä sanansa eli saivat saneltua "lisäehtoja", jotka Kokoomuksen kannalta ja itse asiassa kaikkien kannalta ovat varsin yhden tekeviä, kun mitään merkittävää uutta ehtoihin ei sisältynyt. Tämän jälkeen Katainen voi ilman muuta kevyellä sanahelinällä luoda lähempiä suhteita demareiden suuntaan ja tokkakai niin tekeekin, ihan perus politiikkaa. Sitten kun vielä huomioidaan persujen ja sitä kautta sivutuotteena EU-kriittisyyden kovat kannatuslukemat, tottakai Kataisen äänensävyyn tulee pari piirua EU-varauksellisuutta ihan sitäkin kautta. Hyvinkin itsestään selvää.

Mutta toki tämä on aivan normaalia politiikkaa vanhoilta puolueilta, joiden kannattajat pitävät kusetusta ihan ok toimintana.
Tämä on todellakin politiikkaa, ja suuri osa ihmisistä taatusti ymmärtää, että joistakin asioista on luovuttava - tai vähintään annettava sivulauseessa ihmisten ymmärtää niin -saadakseen edes osan asioista haluamalleen tolalle. Osa sitten ottaa sen henkilökohtaisena loukkauksena ja antaa sen näkyä kirjoittelussaan mitä ihmeellisimmin tavoin. Uskoisin, ettei kovin moni kokoomusäänestäjä koe tulleensa petetyksi tässä kohtaa.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Kuten ennenkin olen sanonut, niin toistetaan vielä. Minua harmittaa jos Kokoomus ja Vihreät ovat taas samalla puolella. Siinä on nimittäin toimittajakunnasta yli puolen "henkinen kotipuolueosuus" ja se tulee jossain määrin näkymään hallitusmyönteisenä uutisointina. Ei ole linkkiä eikä kunnon tutkimuksia asiasta, mutta näin sen silti näen.
Yli puolet toimittajista on tunnetusti vihreitä, yli puolet kokoomuslaisia, kaikki yksiä saamarin demareita ja ainakin Loka Laitisen mukaan suurin osa kepulaisia ja tietenkin kaikki ovat saaneet koulutuksensa stalinisteilta ja ovat tulisieluisia kommunisteja. Kyllä tässä saa monena olla.
 

Miguel

Jäsen
Viittasin ohuesti siihen Aamulehdykän tekemään "tutkimukseen" omista toimittajistaan. Näin äkkipäätään voisin kuvitella että kyseinen aviisi olisi aika keskiverto. Maakunnissa toki toiseen suuntaan ja Helsingissä toiseen.

Jälkimmäinen tarkennus on olennainen. Kyyyllä Aamulehden tekemä "tutkimus" jotain suuntaa antaa, mutta voisin lyödä vetoa, että avoimuuteen ja liberalismiin taipuvaiset vihreiden äänestäjät ovat vapaaehtoisessa kyselyssä innokkaampia kertomaan kantansa kuin vanhemman sukupolven toimittajat, joista suurin osa lienee vanhojen suurten puolueiden kelkassa. Media-ala on kyllä naisistunut ja naisvaltaa on mediataloissa ihan tietoisesti lisätty, joten on mielenkiintoista nähdä, leviääkö vihreys sitkeämmin myös maakuntiin, kun toimittajasukupolvet vaihtuvat. Tuskinpa kuitenkaan. Miehet määräävät nykymaailmassa vielä sen verran vahvasti, ettei kirkasotsaisia idealisteja päästetä päättäville paikoille sotkemaan tärkeitä suhteita. Johanna Korhonen saatiin varoittavaksi esimerkiksi ennen kuin ehti edes aloittaa työtään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Itseänikin hiukan harmitti tämä ratkaisu, mutta vaalejehan järjestetään melkein joka vuosi.

Vai niin? Tässäpä on aivan uusi tieto. Eduskuntavaalit järjestetään 4 vuoden välein ja seuraava yritys persuilla on 2015. Tokihan Suomessa voidaan poikkeussyistä hajottaa eduskunta ja järjestää uudet vaalit vaikka joka vuosi. Näinhän itse asiassa tehdäänkin jatkuvasti, kuten peruspersukannattaja tietääkin. Vuonna 1939 valitun eduskunnan toimikautta pidennettiin sodan vuoksi 2 vuotta ja seuraava poikkeus 4 vuoden säännöstä tuli heti perään v. 1975. Joten kyllä näitä eduskuntavaaleja tosiaankin järjestetään melkein joka vuosi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ja mitkä tarkalleen ottaen ovat ne asiat, joita perussuomalaiset aikovat oppositiossa koko painoarvollaan ja erityisen ponneekkasti ajaa? Hallituksen esitysten vastustamista en tässä yhteydessä laske "asioiden ajamiseksi"?

Juuri näin. Persut kokonaisuudessaan ovat niin kujalla politiikasta, että en ihmettele ollenkaan sitä, että hyvin suuri osa persuäänestäjistä ja -edustajista ei edes tajua, kuinka he ampuivat juuri omaan jalkaansa täysin ainutlaatuisella tavalla. Persut alkavat muistuttaa pikkuhiljaa johonkin uskonlahkoon höyrähtäneitä. Heillä on kokonaan oma todellisuutensa. Todellisuus, jossa eduskunnan takarivistä "hoidetaan maan asioita".

Kerrataan vielä, mitä nyt tapahtui:

1) Niilo Nappiverkkari Juupajoelta kyllästyi siihen, miten maassa hoidetaan asioita. EU, maahanmuuttajat, pakkoruotsi...kaikki päin persettä!

2) Niilo ei ollut yksin. Erittäin moni muukin tunsi samoin ja voidaan sanoa persujen sanoman -jota ei edes yritetty kaunistella tai monimutkaistaa- menneen helvetin hyvin perille. Persut saivat käsittämättömän vaalivoiton ja 39 paikkaa.

3) Kokoomus ja SDP söivät tämän jälkeen Soinin kädestä. Persut haluttiin hallitukseen ja toivottavasti Niilo osasi nauttia näistä hetkistä. Tosin Niilo ei oikein tajua, mitä väliä sillä on ollaanko hallituksessa, eikös eduskunta ole SE JUTTU?

4) Ammattipoliitikko Soini huomaa karmean dilemman. Hän sai liikaa ääniä ja liikaa edustajia, joiden taso ei päätä huimannut. Yleistiedoiltaan varpusen tasoisia tyyppejä marssi eduskuntaan ja tietenkään nämä tahvanaiset eivät tajua hölkäsen pöläystä yhtään mistään. Mm. siitä, että koko vaalien tavoite oli hallituspaikka. Edustajien paikkaluku on toissijainen asia. Soinin on pakko peräytyä hallituksesta ja tämän jälkeen persujen lahjakas osa: Soini, Halla-aho ja muutama muu on ollutkin ihan hiljaa. He tajuavat mitä on tapahtunut. Persut ovat marssineet vapaaehtoisesti takarivin paikoille. Siis yleisöksi. Heillä oli kutsu päällä sinne ajoradan puolelle eli kuskin paikoille ja onhan se vähän eri asia istua F-katsomossa syömässä nakkeja verrattuna siihen, että olisi pelaamassa jäällä.

5) Persujen poisjääminen uudesta hallituksesta on surkuhupaisuudessaan aivan täydellinen poliittinen itsemurha. No, osa äänestäjistä luulee, että syksyllä tulee varmaan uudet vaalit ja jouluun mennessä meillä on markka takaisin. Mutta ei se näin mene. Sori, ei auta itkupotkuraivarit, juna meni jo.

6) Palataan Juupajoelle ja Niilon tupaan. Niilo lähti siis äänestämään EU:ta, maaahanmuuttoa ja pakkoruotsia vastaan. Niilo ehti jo riemuita, että nyt tuli iso vaalivoitto ja asiat muuttuvat. NEWSFLASH NIILOLLE: Kuukausi vaalien jälkeen maassa on HALLITUS, jossa istuvat pahimmat vihamiehesi, kuten RKP ja Vihreät! Siis samat paskaläjät, jotka hoitivat asiat päin persettä? Kyllä vaan! Mutta eikös meidän pitänyt saada tähän muutos, koska mehän otettiin iso vaalivoitto?? Mitä jos uusi hallitus päättää esittää eduskunnalle, että annetaan maailman kaikille mustalaisille Suomen passi? Jep, onhan persuilla hillitön valta inistä sitä vastaan vähemmistön edustajana. Mutta politiikan oppitunti kertoo, että hallitus yleensä varmistaa lakiesityksensä niin, että hallituksen edustamat puolueet äänestävät esitysten puolesta. Hallituksella on yli 100 paikkaa ja persut saavat rääkyä pää punaisena vaikka kuinka lujaa. Mutta he eivät pysty päättämään maan asioista yhtään sen enempää kuin 4 edustajan aikanaan. Täydellisiä tunareita.

7) Persujen toiminta ja vaalivoiton sählääminen menevät historiaan ja puolue on 20v päästä hauska vitsi. Samanlainen kuin SMP on nykyään. Niilolle kävi kuin naistentansseissa: vierestä vietiin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kyllähän Halla-aho yritti selittää, että nyt pääsee vaikuttamaan valiokunnissa vapaammin, kun on oppositiossa eikä tarvitse välittää muista. Siellä valiokunnissakaan ei yksi puolue määräile mitään, joten vähän oudolta tuntuu tämä(kin) väite. Persujen ainoa toivo tuntuu olevan, että Eurooppa ja EU romahtavat. Tosin siinä samalla Suomellekin kävisi huonosti, mutta se kait on toissijainen asia.
 

Miguel

Jäsen
Yli 50-vuotiaita oli vastanneista 40%, että ei ihan hirmuista tilastoharhaa tule tuostakaan.

Seison korjattuna ikähypoteesini kanssa. Edelleen arvelen, että vanhemmastakin toimittajapolvesta vihreämieliset ovat äänestyskäyttäytymisensä suhteen pikkuisen avoimempia kuin suurten puolueiden äänestäjät.

Vihreys on vallalla, mutta on sille lehdissä ihan käytännönkin puolesta rajoitteita, esimerkiksi siksi, että moni lehti on ollut avoimesti lisäydinvoiman puolella. Tunnepitoiset vastustuskirjoitukset jäävät lähinnä yleisönosastojen puolelle. Sen sijaan varsinaista luonnosuojelua vastustaa tuskin yksikään lehti, kuten Jouko Jokinenkin linkkisi takana toteaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
5) Persujen poisjääminen uudesta hallituksesta on surkuhupaisuudessaan aivan täydellinen poliittinen itsemurha. No, osa äänestäjistä luulee, että syksyllä tulee varmaan uudet vaalit ja jouluun mennessä meillä on markka takaisin. Mutta ei se näin mene. Sori, ei auta itkupotkuraivarit, juna meni jo.
Neljä vuotta on toki pitkä aika ja mitä tahansa voi tapahtua sinä aikana. Yksi olennainen seikka lienee se, mihin suuntaan Euroopan ja Suomen talous sinä aikana kehittyy. On hyvin mahdollista, joidenkin asiantuntijoiden mielestä jopa todennäköistä, että lähivuosina tullaan näkemään jonkinasteinen "talousrysäys", jonka jäljiltä Suomessakin joudutaan taas enemmän tai vähemmän kärvistelemään, kun talouspolitiikkaa murjotaan ihan maailmanlaajuisesti terveemmälle pohjalle. Jos tämä tapahtuu seuraavan neljän vuoden aikana ja persut pääsee huutelemaan oppositiosta "mitäs me sanottiin", niin kyllä siinä on nimenomaan hallituspuolueet, jotka ottaa osumaa. Lisäksi - oppositioon näillä näkymin jäävät puolueet eivät lopulta ole niin kaukana toisistaan, etteikö Suomessa pitkästä aikaa voitaisi nähdä vahva ja yhtenäinen oppositio. Varsinkin keskustan uskoisin lopulta olevan mielin kielin suurimman oppositiopuolueen suuntaan, sen verran suuri "persuvuoto" Kepulla kävi perinteisillä kannatusalueillaan.

Edelleen tärkein yksittäinen tekijä on se, että persujen vaalivoiton myötä politiikkaan on tullut selkeästi lisää jännitteitä ja -heh- politikointia, enkä usko sen millään olevan isossa kuvassa huono asia. "Normivaalien" jälkeen hallitus olisi jo muodostettu ja kaikki hymistelisivät tyytyväisenä. Nyt politiikka jaksaa kiinnostaa ihmisiä vieläkin, vaikka vaaleista on jo kulunut kuukausi.

Elämme mielenkiintoisi aikoja. :)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän Halla-aho yritti selittää, että nyt pääsee vaikuttamaan valiokunnissa vapaammin, kun on oppositiossa eikä tarvitse välittää muista. Siellä valiokunnissakaan ei yksi puolue määräile mitään, joten vähän oudolta tuntuu tämä(kin) väite...

Valiokunnissa jaetaan paikat vaalituloksen mukaisesti eli myös siellä hallituspohjalla on enemmistö. Esimerkiksi Halla-ahon luotasaamassa hallintovaliokunnassa ennakoidulla hallituspohjalla (kok-sdp-rkp-vihr.-kd) on 10 - 7 enemmistö. Hallituspuolueet sopivat miten asioista äänestetään ja Halla-aho nuijii ne pöytään, niin tämä toimii. On varmaan hyvä tunnelma valiokunnassa kun Soininvaara esittää helpotuksia maahanmuuttoon ja kauniisti punasteleva Halla-aho joutuu ne puheenjohtajana hyväksymään ja antamaan asiasta lausunnon Aamulehdelle...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Helpotuksia maahanmuuttoon ei tulla näkemään, se nyt on aivan varma. Suunta on edelleen kireämpään suuntaan koska muussa tapauksessa isot puolueet luovuttavat ykköspuolueen paikan avaimet suoraan Soinin käsiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helpotuksia maahanmuuttoon ei tulla näkemään, se nyt on aivan varma. Suunta on edelleen kireämpään suuntaan koska muussa tapauksessa isot puolueet luovuttavat ykköspuolueen paikan avaimet suoraan Soinin käsiin.

Hekumoin (copyright Halla-aho) täysin kuvitteellisella tilanteella, en usko itsekään maahanmuuton helpottuvan, päinvastoin. Mutta mielikuva oli hekumallinen...
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Persuille kävi kuten arvata saattoi, eli Soini ei saanut "opetuslapsiaan" pidettyä kurissa ja tämä maksoi heille hallituspaikan. Hallitukseen pääsy edellyttää aina kompromissien tekoa, johon persuista ei tällä kertaa ollut, vaikka puolueen politiikasta oikeasti perillä oleva vähemmistö Soinin johdolla olisi tähän lopulta suostunutkin. En sitten lopulta tiedä kumpi puoluetta äänestäneille olisi ollut pahempi pettymys - nyt toteutunut oppositioon joutuminen, vaiko vaalilupauksien pettäminen. Jompi kumpi kun olisi joka tapauksessa ollut edessä.
Äärimmäisen jyrkällä suhtautumisella tiettyihin asioihin (persujen kohdalla Portugali-tukipaketti) saa toki kalasteltua ääniä vaaleissa, mutta mikään jytky ei mahdollista muista suurista puolueista voimakkaasti eroavien kantojen jyräämistä hallitukseen Suomen kaltaisessa maassa. Kuten Kokoomuksen tilanne osoittaa, myös vaalien voittajapuolueen on tehtävä myönnytyksiä alkuperäisiin linjoihinsa enemmistöhallituksen muodostamisen mahdollistamiseksi. Tämä ei siis välttämättä tarkoita vaalilupauksien suoranaista pettämistä, jos näitä lupauksia ei alunperinkään ole sidottu liian tiukkoihin raameihin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Neljä vuotta on toki pitkä aika ja mitä tahansa voi tapahtua sinä aikana. Yksi olennainen seikka lienee se, mihin suuntaan Euroopan ja Suomen talous sinä aikana kehittyy. On hyvin mahdollista, joidenkin asiantuntijoiden mielestä jopa todennäköistä, että lähivuosina tullaan näkemään jonkinasteinen "talousrysäys", jonka jäljiltä Suomessakin joudutaan taas enemmän tai vähemmän kärvistelemään, kun talouspolitiikkaa murjotaan ihan maailmanlaajuisesti terveemmälle pohjalle. Jos tämä tapahtuu seuraavan neljän vuoden aikana ja persut pääsee huutelemaan oppositiosta "mitäs me sanottiin", niin kyllä siinä on nimenomaan hallituspuolueet, jotka ottaa osumaa.
)

Näinhän tässä vääjäämättä tulee käymään. Kreikka on jo liian syvällä suossa, Portugal ja Irlanti seuraavat todennäköisesti samalla uralla, eikä Espanjan täydellinen romahdus ole myöskään poissuljettu. Suomi joutuu suureksi maksajaksi ja se, jos mikä tulee auttaamaan Soinia tulevaisuudessa, vaikka mies ei sitä edes käytännössä toivoisi. Siihen en ota kantaa ymmärtääkö Soini ja hänen puolueensa yleisesti politiikkaa, mutta tavallaan he ovat oikeassa. Itse en jaksa uskoa EU:n pysyvän koossa kovin kauaa, koska jossain vaiheessa myös Saksassa huomataan se, että he menestyvät paremmin yksin tai sitten löyhemmässä liitossa harvojen valittujen maiden kanssa. Etelä-Euroopan kohtalo näyttää synkältä, Suomi on tässä väliinputoaja ja Katainen on tällä hetkellä vain isojen poikien juoksupoika, jota vedetään kölin alitse mennen tullen. SDP pettää omalla tavallaan taas Suomen, kuten se tekee vallanhimossaan kerta toisensa jälkeen. Tulevat vuodet satavat Soinin laariin vääjäämättä, mikäli herra vain jaksaa jatkaa työtään samalla antaumuksella. Normaalin suomalaisen pienen ihmisen kannalta tilanne näyttää heikolta, se jos mikä on tässä karmeinta ei se, mitä poliitikot tekevät tai jättävät tekemättä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Vai niin? Tässäpä on aivan uusi tieto. Eduskuntavaalit järjestetään 4 vuoden välein ja seuraava yritys persuilla on 2015. Tokihan Suomessa voidaan poikkeussyistä hajottaa eduskunta ja järjestää uudet vaalit vaikka joka vuosi. Näinhän itse asiassa tehdäänkin jatkuvasti, kuten peruspersukannattaja tietääkin. Vuonna 1939 valitun eduskunnan toimikautta pidennettiin sodan vuoksi 2 vuotta ja seuraava poikkeus 4 vuoden säännöstä tuli heti perään v. 1975. Joten kyllä näitä eduskuntavaaleja tosiaankin järjestetään melkein joka vuosi.

En puhunut nyt eduskuntavaaleista vaan vaaleista ylipäänsä. Vuonna 2012 on kahdet vaalit. Sitten parin vuoden tauko ja sen jälkeen on europarlamenttivaalit ja vuoden päästä niiden jälkeen uudet eduskuntavaalit.

Itse uskon, että uusi hallitus istuu sen 4 vuotta. Vihreille ja RKP:lle käy kaikki mitä 2 isoa määrää hallituksessa ja Päivi Räsänen huipentaa poliittisen uransa tällä saavutuksella ja haluaa ottaa siitä kaiken irti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Neljä vuotta on toki pitkä aika ja mitä tahansa voi tapahtua sinä aikana. Yksi olennainen seikka lienee se, mihin suuntaan Euroopan ja Suomen talous sinä aikana kehittyy.

Olennaista on tämän yhtälön ryssiminen:

Äänestäkää meitä, saatte aikaan muutoksen > Äänestettiin, mutta ei saatu aikaan muutosta. Kuka nielee uudestaan tämän paskan 4v päästä? Ihan siitä riippumatta mihin suuntaan talous on mennyt. Vaalien säännöt tulevat pysymään samana. Samoin hallituksen muodostamiskäytäntö.

Vaikka talous menisi kuinka vituralleen, niin miten persujen näkökulmasta rakennat 4 vuoden päästä kampanjan?" No NYT kun äänestät meitä, asiat muuttuvat". Eivät tule muuttumaan. Persujen pitäisi saada 101 paikkaa tällä heidän "emme tee myönnytyksiä" -taktiikallaan ja siihen ei ole Suomen historiassa mikään puolue koskaan pystynyt. Persut ovat karulla tavalla pettäneet perusäänestäjänsä ja tästä ei päästä yhtään mihinkään. Juuri siksi äärimmäisen fiksu Soini ei juuri nyt hehkuttele jytky-puheita ja paukuta rintaansa: "me ei käännetty takkia". Jos olisin Soini, vetäisin viikon lärvit ja funtsisin puoluekokouksen koolle kutsumista ja poliittisen agendan täsmentämistä. Sanoin jo aikaisemmin yhden olennaisen asian persuista: he eivät ole valtakoneiston vastainen organisaatio, he ovat osa valtakoneistoa. Juuri tämän takia persut oikeaoppisesti hakivat asemia eduskunnasta ja osa heistä oli täysin tietämättömiä siitä, että ei 20% ääniosuudella ihan mielettömästi siellä riehuta iskemässä asioita hallitusohjelmaan. Huh. Eduskunnassa on 36 persua ja 164 ei-persua. Kaiken avain on tasaluku 100, jonka yli pitää päästä ja kukaanhan ei pääse ilman liittoutumista = kompromissien tekoa = täysin normaalia toimintaa sekä politiikassa että yrityselämässä. Eihän palkkaneuvottelujakaan käydä niin, että toinen puoli sanelee kaiken. Luulisi Peruspersun tajuavan tämän. Miksi he luulevat, että hallituspolitiikka toimisi toisin? Lisäksi persut ei ole edes eduskunnan suurin, vaan 3. suurin puolue. Isolla kulholla ovat nokkimisjärjestyksessä ensin kokoomus ja SDP.

Muiden puolueiden on nyt äärimmäisen helppoa ampua alas persujen tulevien vaalien uhoamiset. Vaikka maalla menisi miten päin vittua ja persut vinkuisivat oppositiosta, että "Katsokaa nyt, mitä me sanottiin", niin kokoomus, demarit ja kumppanit kääntyvät persujen puoleen ja sanovat "Vittuakos sieltä rannalta urputatte? Teillä ei ollut selkärankaa kääriä hihoja ja lähteä taistelemaan sitä vastaan, miten nyt on mennyt". Persut markkinoivat itseään suoraselkäisenä suomalaisena puolueena ja ura alkoi säälittävästä vastuunpakoilusta, kun yllättäen tulikin vaalivoitto. Jättivoiton ottanut puolue, joka menee vapaaehtoisesti oppositioon sluibailemaan, ei ansaitse enää yhtään lisää ääniä. Niin uunoja eivät ole Juupajoen nappiverkkaritkaan. He jäävät sitten mieluummin kotiin kuin tulevat äänestämään. Ennustin vaalien jälkeen persuille ensi vaaleissa n. 20 paikkaa. Nyt tarkistan ennustusta, oletin heidän olevan hallituspuolue. 10 paikkaa ja sama pikkupuoluestatus kuin RKP:llä, vasemmistoliitolla ja vihreillä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Voin vaan kuvitella miten JHagikin täällä itkisi, jos persut olisivat menneet hallitukseen ja hyväksymään nämä tukijaiset. Silloin oltaisiin oltu takinkääntäjiä nyt kun ei menty hallitukseen ollaan vastuunpakoilijoita.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jopas nyt persuja rakastava JHag on huolissaan peruspersujen äänien pettämisestä. Oikein liikuttavaa paatosta :)

Tukipakettien vastustaminen oli niin näkyvässä osassa Persujen vaalikampanjaa, että nimenomaan tuosta asiasa kompromissien teko olisi ollut poliittinen itsemurha puolueelle, joka mainostaa itseään vaihtoehdoksi perinteiselle konsensusmeiningille. Minusta tuo on päivanselvä asia, jonka myöntää lähes jokainen politiikan tuntija. PS on myös maahanmuuttokysymyksissä ja kieliasiassa niin päinavastaisella linjalla, että heidän pitäisi olla suurin puolue, jotta hallitukseen olisi kannattanut lähteä siinä toivossa, että pystyy erottumaan yleisesta konsensushyminästä. Persut olisivat todnäk. valmiita tekemään kompromisseja ympäristökysymyksistä ja verotuspolitiikasta.

En näe mitään realismia siinä, että Kokoomus ja SDP kasvattaisivat suosiotaan hallituksessa, enkä toisaalta siinäkään, että Keskusta tai Vasemmisto keräisi oppositiossa enemmän protestiääniä kuin Persut. Mikäli persujen kokematon ja historiallisen nopeasti kasvanut ryhmä ei itse intoudu perseilemään jatkuvasti julkisuuskuvaansa koko oppositiokaden, niin heidän ei tarvitse mitään ihmetekoja tehdä ollakseen suurin puolue 4 vuoden päästä. Voivat hyvin olla sitä jo seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Jos taas PS:n kasvu pysähtyy siihen, että Kokoomus ja SDP "persuuntuvat", niin enpä tuostakaan osaa pahoillani olla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Voin vaan kuvitella miten JHagikin täällä itkisi, jos persut olisivat menneet hallitukseen ja hyväksymään nämä tukijaiset. Silloin oltaisiin oltu takinkääntäjiä nyt kun ei menty hallitukseen ollaan vastuunpakoilijoita.

Missat pointin.. tottakai poliittiset vastustajat arvostelle joka liikettä, niinhän tekin teette esim meille Vihreille. Kitinää naapurista kuuluu aina.

Kyse on kuitenkin politiikassa vain yhdestä asiasta: Vallasta.

Valtaa käyttämällä asiat muuttuvat siihen suuntaan kun haluaa. Ilman valtaa tätä ei tapahdu.

Persut jättivät tarjolla olevan vallan käyttämättä. kokemattomuuttaan vai tyhmyyttään, riippuu sanojan omasta puolenkannasta. Mutta suoraselkäiseksi tuota suurimman vaalivoittajan vastuusta vetäytymistä ei voi kyllä sanoa.

Politiikassa pyritään valtaan. Persut sai ison mandaatin ja mitä he sillä tekivät?
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Politiikassa pyritään valtaan. Persut sai ison mandaatin ja mitä he sillä tekivät?

Ottavat kohtalaisen pienen riskin ja yrittävät suurimmaksi puolueeksi, jotta kompromisseja joutuisi tekemään hieman vähemmän. Ja kyllähän Soinin kirjoitus Wall Street Journalissa jo paljasti sen ettei Soinin yli kävelty persujen sisällä, vaan mies oli itse lukkoon lyönyt kantansa bailoutien suhteeen.

Persut eroavat tavoitteidensa lisäksi myös ryhmäkuriltaan sen verran muista, että karkeasti arvioiden Persujen kannatuksen pitäisi olla n.25% jotta sillä olisi sama painoarvo kuin kovan esim. ryhmäkurin Kokoomuksella 20% kannatuksella.

Joktut väittävät, että nyt oli persujen ainutlaatuinen tilaisuus päästä hallitukseen. Minä taas näen niin, että nyt oli ainutlaatuinen tilaisuus jäädä kasvamaan vielä suuremmaksi ja näin päästä ajamaan omia tavoitteitaan paremmin. Nykyisessä hallituksessa se ei olisi onnistunut näillä valtasuhdanteilla ja toisaalta Persujen kannatuksen kasvua pelätään muiden puolueiden taholta, joten heidät hyvin todennäköisesti otetaan huomioon tulevan hallituksen toimesta paremmin kuin perinteisen opposition räksytyksen kohdalla.

Persut ovat muotoutumassa arvokonservatiiviseksi ja kansallismieliseksi yleispuolueeksi. Tuollaiselle ei ole kilpailua, koska kansallismieliseksi ei ilmoittaudu mikään merkittävä puolue ja konservatiiviseksi vain KD. En siis näe mitään esteitä PS:n kasvulle, jos hallitsevat julkisuudessa tietyt hygieniaongelmansa edes siedettävästi.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olennaista on tämän yhtälön ryssiminen:

Äänestäkää meitä, saatte aikaan muutoksen > Äänestettiin, mutta ei saatu aikaan muutosta. Kuka nielee uudestaan tämän paskan 4v päästä?

Voi ystävä kallis, nyt kyllä yliarvioit vahvasti "kansan" kyvyt seurata ja ymmärtää politiikan kiemuroita. Ennen vaalejakin aika iso osa jengistä uskoi, että persut oli hallituksessa, enkä usko että tämänkään rummutuksen jälkeen tietämys lopulta kovin paljoa lisääntyy. Minäkin mielelläni kysyisin, että Kuka nielee uudestaan tämän paskan 4v päästä?, mutta arvelen niemistä, notkoista ja saarelmista löytyvän yllättävän vahva nippu jengiä, joka tällä hetkellä mittailee hauista peilin edessä, kun tuli näytettyä Kataiselle närhen värkit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös