Lopuksi Persuomalaisten Halla-ahon vaihtoehto nykyiselle Afrikan kannalta kielteiselle ja sitä kautta myöhemmin Euroopan kannalta hyvin kielteiselle politiikalle.
Tausta:
1. YK arvioi, että tällä vuosisadalla Afrikan väestö kasvaa nykyisestä reilusta miljardista jopa neljään miljardiin.
2. Se, mikä panee ihmisiä liikkeelle, on köyhyys: köyhyyden ylläpitämä toivottomuus ja näköalojen puute kotimaassa.
3. Se, mikä pitää yllä köyhyyttä, on hillitön väestönkasvu, väestöräjähdys Afrikassa.
4. Kyse on siitä, miten Euroopan maat pystyvät reagoimaan tämän vuosisadan suureen ilmiöön niin, että Eurooppa pystyy säilyttämään oman ominaisluonteensa ja pelastamaan eurooppalaisen yhteiskunnan tältä paineelta.
5. Yhä suurempi osa Afrikan nuorista ihmisistä näkee tulevaisuutensa jossain muualla kuin kotiseudullaan. Kun Eurooppaan pääsystä tulee tavallaan suuri tavoite ihmisten elämässä, se tietenkin vähentää ihmisten sitoutumista omaan kotimaahansa.
Keinoja:
1. EU-maiden tulee tukea afrikkalaisten tyttöjen koulutusta. Kun tytöt ja naiset käyvät koulua ja opiskelevat itselleen ammatin, he todennäköisesti synnyttävät vähemmän lapsia kuin kouluttamattomat ikätoverinsa.
2. Pitäisi vapautua siirtomaa-ajan henkisestä taakasta ja lakata suhtautumasta kehitysyhteistyöhön kuin köyhäinapuun.
3. Suomen ja muiden EU-maiden pitäisi ottaa mallia Kiinan Afrikka-politiikasta, vaikka Kiinan päämääränä ei ole edistää demokratiakehitystä Afrikassa.
4. Kiina pyrkii edistämään omia taloudellisia ja strategisia intressejään, mutta samalla se on tehnyt valtavia infrastruktuuri-investointeja Afrikkaan.
5. Kiinan investoinnit ovat tuoneet työpaikkoja ja lisänneet Afrikan sisäistä kaupankäyntiä.
Kiinan rooli ja sen tavoitteet ovat sinänsä selvät myös negatiivisten asioiden osalta. Kyse on myös Kiinan harjoittamasta kolonialismista. Mutta fakta on myös, että Kiinan investoinnit Afrikkaan ovat luoneet työpaikkoja ja lisänneet Afrikan sisäistä kaupankäyntiä, mikä on tärkeää koko mantereen kannalta. Kiina lupasi vuonna 2015 noin 50 miljardin edestä talousapua Afrikkaan. Samassa yhteydessä Kiina lupasi lisätä jalostettujen tuotteiden tuontia Afrikan mantereelta.
Kiina on esillä vain siksi, että Halla-aho käytti Kiinaa esimerkkinään.
Johtopäätös
Perussuomalaisten kehittyvien maiden politiikka on ytimeltään terve, kun Kiina valtiona irroitetaan siitä ja kokonaisuus ymmärretään afrikkalaisten tyttöjen koulutuksena, investointeina sekä Afrikan sisäisen kaupankäynnin edistämisenä. Samoin siirtomaa-ajan taakasta vapautuminen ja Afrikan kohtelu siten tasavertaisempana, on tulevaisuuden kannalta järkevää.
e: linkki, jota Halla-ahon pohdinta on lainattu
https://www.satakunnankansa.fi/a/200606106