Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Perussuomalaiset

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Dee Snider, 01.10.2010 klo 13.25.

 1. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Moni onkin jo ehtinyt toteamaan, että poliittisten nuorisojärjestöjen juttuihin ei pidä liian vakavasti suhtautua. Yksi huomio vielä tuosta hesarin jutusta, mitä ei vielä ole täällä huomioitu.

  Halla-ahon kommentti nuorten natsitouhuihin oli siis hesarin mukaan tämä:
  Lainaus:
  Halla-ahoa ei siis millään tavalla häiritse se, että puolueessa on natseja. Vain se häiritsee, että ollaan natseja avoimesti. Persu saa olla ihan vapaasti natsi, mutta pitää olla kaappinatsi, koska avoin natsismin kannattaminen on imagohaitta.
   
 2. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Itse ajattelen, että nuorisojärjestöjen touhut paljastavat sen, minkä puolueiden aikuiset johtohahmot ovat oppineet verhoamaan poliittisen korrektiuden kaapuun. Syvällä sisimmässään ovat kuitenkin samaa mieltä.
   
 3. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muotoilisin vähän poliitikkoystävällisemmin, että iän ja kokemuksen mukana on tullut ymmärrystä ja näkemystä siitä, että asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Särmät pyöristyvät, mutta harvemmin ne mielipiteet ihan päinvastaisiksi muuttuvat.
   
  Walrus21 tykkää tästä.
 4. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  En ehkä ihan saanut kiinni ajatuskuviosta, koska tässä näyttäisi olevan päättelyvirhe.

  A tuomitsee asian X,
  A ei puhu asiasta Y
  --> A hyväksyy Y:n

  Ymmärsin viestisi ylläolevalla kaavalla, mutta se on logiikan sääntöjen mukaan väärin. Voi johtua siitä, että juttu oli ainakin jossain vaiheessa maksumuurin takana, enkä ole päässyt sitä lukemaan. Ehkä siellä on tarvittavat lisätiedot ko. päättelyn tekemiseksi.
   
 5. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ymmärsit väärin. Melkolailla täysin väärin.
   
  Runtulin tykkää tästä.
 6. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyse taisi olla siitä, että Halla-aholle puoluejohtajana ei ole ongelma, että hän toimii natsien kanssa. Ongelmaksi se muodostuu vasta sitten, kun kaikille muille selviää, että Halla-ahon puolueen liepeillä parveilee ääriajattelijoita.

  Sama pelikirja oli käytössä myös Soinilla, mutta hän yritti omalla toiminnallaan pitää ääriajattelijoita marginaalissa. Hallis käänsi suunnan heti ensi töikseen nostamalla omat Homma-siiven edustajansa puolueen puheenjohtajistoon. Toinen merkki linjanmuutoksesta oli avoin Puolan ja Unkarin politiikan ihailu.

  Jotkut ovat spekuloineet, että Huhtasaari olisi seuraava puheenjohtaja. Tämä viimeistään liikuttaisi puoluetta kohti yleiseurooppalaista äärioikeistoa. Halla-aho on kuitenkin kaikesta huolimatta jonkin sortin reaalipoliitikko, jolla on terävä äly ja kyky argumentoida myös faktojen kautta.
   
 7. BaronFIN Jäsen

  Tuo nuorisojärjestön esittelemä etnosuomalaisuus on mielenkiintoinen käsite: vain esihistoriallisella ajalla Suomeen saapuneet / asuneet ovat aidosti suomalaisia. Ilmeisesti tällä viitataan esihistoriallisen ajanjakson rajapyykkiin liittyen luku- ja kirjoitustaitoon jolloin luonnollisesti perussuomalaisten nuorisojörjestön edustajat ovat kaikki etnosuomalaisia. Mitenköhän heidän geenitestit?

  Toki ajatuksena jaloa kun moni Suomeen nykyäänkin saapuvista ovat esihistoriallisen ajan edustajia ilma luku- ja kirjoitustaitoa, jolloin he luontevasti menevät etnosuomalaisten viiteryhmään. Oikein huomaavaista toimintaa kyseiseltä nuorisojärjestöltä.

  Oma 10-vuotias tyttäreni nauroi koko ajatukselle kun kävimme uutista läpi lehdestä. Itseäni naurattaisi myös, mutta kun tietää että tämä on näille ihmisille täyttä totta. Ei paljoa naurata.
   
  Aces High ja mutina tykkäävät tästä.
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Niin ja joku kehdotti eugeniikkaa ratkaisuksi suomalaisten vähälukuisuuteen. Samalla on keskusteltu thaikkuhuorista ja mokkakikkeleistä. Petturit kuuluu tappaa. Aika helvetin huolestuttavaa.
   
 9. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Lainaus:
  Pidän itseäni hyvin perinteisen suomalaisena, olen jopa paljasjalkainen helsinkiläinen. Silti tiedän, että sukumme esi-isissä on ruotsalaista pappisverta ja joku venäläinen kauppiaskin. Kuka tietää, mitä löytyisi kauempaa historiasta.

  Pidin luennon 20 ysiluokkalaiselle. ennen joulua. Siinä yhteydessä kysyin kuinka monen molemmat vanhemmat ja kaikki isovanhemmat ovat syntyneet Suomessa. Joukossa oli kaksi mustaihoista nuorta ja kaksi tai kolme oli ehkä arabeja. Muut olivat ihan perussuomalaisten (heh) näköisiä. meitä oli neljä, joilla kaikki em. vanhemmat olivat Suomessa syntyneitä, minä siis mukana luvussa. Toki jollain saattoi joukossa olla ulkomailla syntyneitä suomalaisia.

  Ja näitä nuoria Persu-nuoret eivät laskisi suomalaisiksi. Mikäköhän heidän ehdotuksensa tälle porukalle olisi?
   
 10. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä voi toki olla mahdollista, mutta en ymmärtänyt, miten tähän lopputulokseen tultiin lainatun tekstin pohjalta. Poliittisissa ääripäissä olevat parlamenttipuolueet varmasti joutuvat jonkin verran käymään rajankäyntiä siinä, missä määrin haalii ääniä sieltä äärilaidalta ja kuinka pitkälle voi toisaalta mennä, että säilyy yhteistyökelpoisuus muihin puolueisiin.
   
 11. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Vaikka en puolueen kannattajiin ole kuulunut, niin Halla-Aho on tehnyt suuren vaikutuksen rauhallisilla ja analyyttisillä esiintymisillään. Harvinaisen miellyttävä poliitikko kuunnella ja perusteltu asiasisältökin on yleensä rautaa. Aika usein on vetänyt täysin maton vastustajansa jalkojen alta. Onhan vähän sääli, että puolue jolla on poikkeuksellisen terävä puheenjohtaja ja jonka linjaukset kättelevät aika hyvin kansan mielipiteiden kanssa ampuu itseään jatkuvasti jalkaan hölmöillä möläytyksillä. Pitäisivät muut naaman kiinni ja antaisivat Halla-Ahon puhua...
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Ok. Tästä näkökulmasta katsoen on varsin yllättävää (vaiko sittenkin ei ole) että Keskustaa pidetään usein jotenkin epäilyttävänä porukkana...
  Keskustanuorten ideariihi kai pitää keskimäärin niinkin radikaaleja juttuja yllä, kuin että suomalaista maataloutta ei saa alasajaa ja koulutustarjontaa tulisi olla myös maakunnissa.
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No toki keskustanuorten voi odottaakin olevan hieman kypsempää väkeä kuin muiden puolueiden nuorisojärjestöjen. Mikä niiden keskustanuorten keski-ikäkin mahtaa olla, 65 vuotta?
   
  Txjokeri, Hangon keksi & Valapatto tykkäävät tästä.
 14. BigRedBob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
  Kun katselee tuota ryhmäkuvaa HS:n artikkelin etnonationalisista persunuorista, niin ei voi olla miettimättä, että kuinka moni noista pääsee vaikuttamaan omalta osaltaan rodun ”hygieniaan”.
   
  Alamummo ja macnevis tykkäävät tästä.
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ei ainakaan Immonen
   
 16. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kansallisblogissa on hyvä tarkennus tästä persujen uudesta suomalaisuuden tiukasta määritelmästä. PS-nuorilta tarkennus: ”Ainoastaan ne joiden vanhemmat ovat vähintään serkuksia keskenään voivat kutsua itseään suomalaisiksi”
   
  Alamummo ja Individual tykkäävät tästä.
 17. Tuamas Jäsen

  Näihinkin etnonationalisti jannuihin ja jannuttariin sopii lainaus Dead Kennedys-bändin ikivihreästä kappaleesta ”Nazi punks fuck off” eli,
  ”In a real Fourth Reich you'll be the first to go”
   
  BigRedBob ja Individual tykkäävät tästä.
 18. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Kyllähän tuntuu nyt monilta menneen persunuorien oikea pointti täysin ohi - kyseessähän on talouspoliittinen linjaus.

  Otetaan nimittäin rajaksi mikä hyvänsä "oikeiden suomalaisten" määrittelyksi, faktahan on että me ollaan ihan helvetin sisäsiittoista porukkaa. Tämän takia Suomi on myös melkoinen geenitutkijoiden paratiisi - löytyy useita sairauksia, jotka muualla ovat kovin harvinaisia ellei jopa ainoastaan meille ominaisia.

  Tähän jos käy sekoittamaan vierasta geeniperimää, niin kuviohan menee ihan sekaisin. Pidetään siis Suomi suomalaisena ja biotekniikasta uusi Nokia!
   
  mutina ja dana77 tykkäävät tästä.
 19. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Ääripäissä oleville hahmoille ja hahmottarille - riippumatta onko L vai R - saattaisi sopia DK:n "Holiday in Cambodia" myös varsin hyvin.
   
 20. Lainaus:
  Eiköhän tuo kuitenkin tarkoita sitä, että Halla-aho ei halua natsien yms. käyttävän persuja keppihevosena oman agendan esittämiseen, vaan jokaisen pitää sitoutua persujen linjaan. Jos taas joku joskus saa sen muutettua toiseksi, niin sitten se on varmaan niin. Sanoisin mutulla, että jokainen puolue toimii samalla tavalla. Halla-aho varmasti tietää, kuten kaikki muutkin, että persujen linja houkuttelee nationalisteja riveihin, oli se tarkoitus tai ei. Sanoisin, että persujen ensisijainen tavoite on kuitenkin saada työläiset ja tavallinen kansa puolelleen, eikä uusnatseja. Teksti on siis käytännössä varoitus ja kielto, että jos on osa persuja niin natsijuttuja ei hyväksytä. Aiheellinen ilmoitus puoluejohdolta, kun vähänkään otetaan huomioon millaisia idiootteja tulee vedettyä puoleensa.

  Vähän tekisi mieli sanoa, että natseja/rasisteja/muita ei saisi ottaa mukaan yhteiskunnallisiin toimiin tai toimintaan. Vaikka osaksi olen samaa mieltä (käytännön toteutus mahdotonta), niin tekisi mieli kysyä, että ketkä suljetaan seuraavaksi ulos? Kuka ne rajaussäännöt tekee? Anssi ei tietystikään tätä väittänyt, mutta väistämättä johtaa tuohon malliin kun vie vähän pidemmälle.
   
 21. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän kokoomuksessa katseltaisi jotain avoimesti kommunistista tyyppiä. Tai RKP:ssä pakkoruotsin vastustajaa. Tai vasemmistoliitossa natsia. Eikä tuo tarkoita, että nuo ihmiset olisi suljettu pois yhteiskunnallisesta toiminnasta. Kyse on ihan yksinkertaisesti siitä, että minkälaiset ihmiset kelpuutat puolueeseen. Persut ottaa vastaan natsit, kunhan ovat kaappinatseja. Se on tietysti persujen ja Halla-ahon oma asia, mutta kyllä se myös kertoo puolueesta ja Halla-ahosta jotain. Ja persujen äänestäjien on hyvä tiedostaa, että siellä on kaappinatseja mukana touhuamassa.
   
  macnevis tykkää tästä.
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuosta ensimmäisestä määrittelystäsi eilen Halla-ahon osalta olen samaa mieltä. Mutta väite, jonka mukaan puolueissa ei olisi niiden "perusideologian" vastaisia toimijoita, on virheellinen. Niitä on ja hyvinkin korkealla. Esimerkiksi Vasemmistoliitossa oli Jaakko Laakso, jonka historian ja silloin edelleen jatkuneen toiminnan takia puolueen puheenjohtaja Siimes antoi jäsenten valita: joko hän tai Laakso lähtee. Hän lähti, ja Laakso jäi. Aiemmin Tiusanen sai ihan vapaasti jatkaa kansanedustajana. Kuten on saanut Mustajärvi, ja jatkaa edelleen. Mitä nyt sai huomautuksen. Mutta ei Putin-syleilystään, vaan SKE:n tilaisuudessa puhumisesta. Samanlaisia löytyy Kepusta ja demareista ja Kokoomuksesta suhteessa Venäjään/Neuvostoliittoon ja erilaiset hirmutyöt hyväksyvinä tai niitä tehneiden nykyisistä länsimaiden vastaisista toimista hyötyvinä.

  Ei varmaan sekään ole ihan demokratian ja länsimaisen oikeusvaltion tavoitteiden edistämistä. Ei Halla-aho ole mitenkään poikkeus.
   
 23. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mikä ylläri se nyt on että kommareita, stasikätyreitä ja putinin perseenuolijoita on vasemmistoliitossa? Ihan yhtä suuri "ylläri", kuin että persuissa on natseja.

  Seuraavaksi varmaan yllätytään, että keskustassa on henkilöitä, jotka on kähmineet muiden rahoja omiin taskuihinsa.
   
  kahden suunnan sentteri, Walrus21, dana77 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei se ole ylläri. Päinvastoin. On hyvä, että puheenjohtaja ei kiellä sitä. Pointti siis olikin: ei ole uutinen, kun Halla-aho sanoi kuten sanoi. Mutta uutinen olisi ollut, jos Halla-aho vaikenisi.

  Tai Li Andersson, Sipilä, Rinne ja Orpo vaikenevat.
   
 25. Lainaus:
  En ihan täsmälleen tarkoittanut tuota. Minä uskon Halla-ahon tarkoittaneen sitä, että jos nyt satut olemaan avoimesti natsi ja tullut/päässyt/ota-haluttu-termi puolueseen sisään, niin et vain voi olla avoimesti natsi. Joko muutat maailmankäsitystäsi tai sitten pidät taipumuksesi jossain muualla kuin puoluetoiminnassa. Nythän se ei ole toteutunut ja Halla-aho joutuu tämän selittämään tyhmimmille. Toisin sanoen hän uhkasi joillakin epämääräisillä toimenpiteillä, jos olet avoimesti natsi. Kuten varmasti Kokoomuksessa avointa tulipunakommaria uhkaisi erottaminen, mikäli olisi sisään päässyt jotenkin muuten.

  Tarkoitan nyt vain sitä, että tulkintasi Halla-ahon motiiveista ei välttämättä ole täysin oikea. Jos vaihtoehtona olisi sulkea Immoset ja muut natsit ulos, hän luultavasti tekisi. Tämä helpottaisi normaalien ihmisten äänen saantia ihan älyttömästi. Tarkoittaa myös sitä, että avoimesti et saa olla natsi, kuten et kokoomuksessakaan avoin kommari.

  Minusta kannattaisi enemmin puuttua siihen, että toteutuuko tuo. Minä väitän ettei toteudu. Kun Immonen vetää kainalontuuletusta seuraavan kerran jossain ryhmäkuvissa (ok, vähän liioittelua), niin tuskin kukaan lentää puolueesta mihinkään määräajaksi tai pysyvästi.

  EDIT: Ja kaikki muutkin antaa kyllä puoluekirjan kaappinatseille. Jos olet kaapissa, niin et ole luultavasti sitten paljastunut vielä. Tai sitten et ole kaapissa. Keskustelemalla voi aavistella, että "tuo on natsi" vaan jos ei anna mitään indikaatiota siihen julkisilla toimillaan, niin saattaakin vain olla Paavo Arhinmäki.