Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kanadassa keskusteltiin asiasta tiukasti ja kuten @Anssi #5 ystävällisesti linkkaamassa jutussa kerrotaan, Kanada pitää yksinäiset miehet kärkiryhmien ulkopuolella. Otettavat valitaan kärkiryhmistä. Jos vielä suomentaisin kaikille, niin jutussa todetaan, että emme sano ettei yksinäisiä voisi tulla, mutta muut tapaukset menevät heidän edelleen.

  Ihan järkevä näkemys kanadalaisilla vuonna 2015.
   
 2. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sattui muistumaan mieleen, kun jo silloin 2015 tuon samaisen valheen ammuin alas. Se alkuperäinen valhe kun nimenomaan koski syyrialaisia. Siitä syystä oikaisukin koski syyrialaisia.
   
 3. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Mikä oli se ”alkuperäinen valhe”? En nähnyt viittausta syyrialaisiin.
   
 4. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Koitas nyt keskittyä hetken. Mä en aina jaksais vääntää ratakiskosta näitä juttuja. Ei tämä nyt niin vaikeata ole.

  Joskus vuonna 2015 levisi maailmalla väite, että Kanada ei ota vastaan Syyriasta turvapaikanhakijoina tulevia yksinäisiä miehiä. Kanadan hallitus tämän väitteen myös silloin 2015 kumosi. Siksi linkkasin tuohon vanhaan juttuun, jossa kerrotaan, että kyllä Kanada edelleen ottaan vastaan Syyriasta tulevia yksinäisiä miehiä. Oletko vielä messissä?

  Nyt, kolme vuotta myöhemmin, myrkyllinen peräruiske kertoi suurena uutisena tämän saman tarinan. Oli vain pudottanut sen syyrialainen osan siitä pois. Ja tässä vaiheessa sinä astut kehiin. Ostat myrkyllisen peräruiskeen väitteen täydellisen kritiikittömästi, vaikka siinä ei ollut minkäänlaista lähdettä tai todistetta väitteen paikkansapitävyydestä. Kun minä esitän todisteen päinvastaisesta linkkaamalla uskottavaan lähteeseen, niin sinä kovin tarkalla kammalla lähdet harjaamaan minun kirjoitustani. Tätä samaa paskaa se on aina teidän rasistien kanssa. Mikä tahansa todiste kumoutuu sillä, että teillä on TUNNE!
   
  eriatarka, Fat Cat, heavy ja yksi muu tykkäävät tästä.
 5. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  No niin no. Koeta itse keskittyä. Itse puhut vuodesta 2015 ja syyrialaista turvapaikanhakijoista. Mielestäni jos nyt oikein ymmärsin @Toxic Enema ei mitenkään nimennyt syyrialaisia. Kanada on pisteyttänyt ja edelleenkin pisteyttää aktiivisesti hakijoita eli ensisijaisesti vastaanotetaan lapsia ja lapsiperheitä turvapaikkakriteerein sekä ammattitaitoista työvoimaa. Jossain häntäpääsä ovat yksintulevat nuoret turvapaikkaa hakevat miehet.
   
 6. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Niinpä, tässä on se tietty ongelma rationaalisen yhteiskunnallisen keskustelun suhteen. Kiihkeys vie voiton järjestä - tai ainakin hukuttaa sen alleen.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Humanitaaristen osalta Kanada on ottanut myös yksinäisiä miehiä, mutta painotus humanitaarisissa on ollut tuo, minkä jo 2015 tuossa jutussa kertoivat. Se on ollut kaikin puolin järkevä linja, koska kotouttaminen on tuloksiltaan onnistuneempaa. Kuten arvata saattaa.

  Eurooppaan ja varsinkin Suomeen tulleista 2015 sadostahan ei noin 80 prosentista tiedetty edes sitä, keitä he todellisuudessa olivat. Mutta Saksan Merkelin päätöksen jälkeen Suomi oli pitkälti pakkoraossa, joten vertailu Kanadaan on hieman turhaa.

  Nyt pitäisi päästä eteenpäin ja keksiä keinot, joilla Mykkäsen mukaan arviolta 7 000 irakilaista kielteisen päätölsen saanutta/saavaa saatetaan maasta ulos.
   
 8. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Juuri näin. Mistään keskustelusta ei tule mitään, kun aletaan syyttelemään milloin mistäkin, mukaan lukien rasismi.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuossakin tapauksessa auttaisi varmasti, jos linkittäjä lukisi linkittämänsä tekstin. Siinä kun aika suoraan sanotaan, että ei me yksinäisiä sorreta, muut vaan menee heidän edelle. Osa tietenkään ei ymmärrä, mitä linkittää, mutta eipä tuosta mitään todistetta löydy sille, että Kanada ottaisi silloin 2015 yksinäisiä. Tyyli on sama kuin Suomessa sanottiin joskus mustalaisille: emme me teitä sorra, muut vaan saavat paikat ensin. Toki aivan taatusti ottivat hieman muiden ryhmien perässä, jotta paheksunta ei niin kovaa olisi.

  Tuon jälkeen ovat enemmän ottaneetkin, mutta se on toinen asia, joka ei tietenkään vanhasta tekstistä ilmene.

  Ylipäätään ihmettelen kuinka yksinkertainen täytyy olla, jos kuvittelee etteivät Euroopan ja Amerikan maat halua ehdottomasti varoa yksinäisiä nuoria miehiä turvapaikanhakijoina, joiden taustaa tai henkilöllisyyttä ei tiedetä. Vaikea sitä on suoraan sanoa, että ette ole tervetulleita, mutta tämä kierretään kuten Kanada tuossa teki.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018 klo 01.56
  KotkaSydän tykkää tästä.
 10. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Minusta olisi todella hyödyllistä jos tyydyttäisiin empiriaan ja logiikkaan, tunteet toki ovat olennaisia, mutta ne eivät ole hyviä etabloimaan puitteita rationaaliselle keskustelulle. Olen epäilemättä huomattavan kriittisempi humanitaarisen maahanmuuton suhteen länsimaissa kuin Anssi, mutta silti perusta kaikelle keskustelulle on empiria, ei tunne.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyllä ja samaa mieltä, vaikka onhan meillä oltava muutakin kuin empiria ja logiikka. Oleellista olisi mahdollisimman hyvin pysyä faktoissa eikä vältellä ikäviäkään sellaisia. Heikkoa on, jos faktoja keksitään ja yritetään niiden avulla päästä eteenpäin. Vaikka tuossa äsken oli tilanne, jossa @Toxic Enema oli täysin oikeassa. Sulla kielitaito on kohdallaan (ja enemmänkin), niin et mene linkeissä retkuun. Tässä vielä tarkemmin Kanadasta ja The Guardianin juttu:

  Canada to turn away single men as part of Syrian refugee resettlement plan

  Lainaus:
  En minä ainakaan ennakkoon kannata @Toxic Enema poliittisia näkemyksiä vaikka en niitä kyllä edes tiedä, mutta oikeassahan hän oli.

  Noin muuten pointti on mielestäni siinä, että EU:ssa ja Suomessa odottaa isot haasteet, ja kaikkien vuoropuhelua tarvitaan.
   
 12. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Kirjoitinko, että Kanada ei ota yksinäisiä miehiä vastaan? Pääviesti Kanadan hallituksella oli kuitenkin tuo. Kyllä nyt RAIVO vei keskustelun väärille raiteille. En tiedä asiasta tarkemmin mutta voisin kuvitella, että turvallisuusriskiksi määrittely tarkoittaisi tiukempaa valvontaa turvaa vastaan. Ja mitään puolueisiin sidoksissa olevaa poliittista kantaa minulla ei edes ole.
   
 13. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kanadan ja Euroopan/Aasian välissä on Atlantin valtameri. Se olisi hyvä muistaa näissä vertailuissa.

  Ideoiden tasolla olisi tietysti kiva, jos kaikki hakijat voitaisiin ennalta seuloa; tämänhän tietävät kaikki asiasta keskustelevat. Kuten yleensä, näissä debateissa on suuri houkutus puhua vailla realiteettien painolastia. Sen vuoksi olen itse kyseenalaistanut monia linjauksia, joissa tunnistan leppoisaa jutustelua ilman konkretiaa.

  Käytännössä noiden sisärajoille suunniteltujen maihinnousukeskusten tms. pitäisi olla Schengenin ulkorajoilla - eli käytännössä Italiassa, joka ei kykene kontrolloimaan edes nykyisiä siirtolaisvirtoja. Maghreb-valtiot eivät ole olleet halukkaita perustamaan keskuksia, ja ottaen huomioon nykyisen poliittisen tilanteen Pohjois-Afrikassa, vastuun siirtäminen niille vaikuttaa myös epätodennäköiseltä.

  Luultava lopputulos olisi, että joko keskukset olisivat helvetin kalliita tai sitten niistä tulisi samanlaisia ihmisoikeuksia polkevia säilöjä kuin Naurun saari. Euroopasta vastaava löytyy Lesboksen saarelta, jonka ihmisoikeustilanne on järkyttävä. Kenen mielestä on hyväksyttävää, että kymmenenvuotiaat lapset yrittävät epätoivon keskellä itsemurhaa?

  EU on yrittänyt ratkoa tätä ongelmaa yhteistyöllä, mutta kuten on lukuisia kertoja nähty, mamu-kriittisillä populisteilla ei ole pienintäkään aikomusta suostua yhteistyöhön. Kaikki on heille mustavalkoista: mamut helvettiin ja Eurooppa turvalliseksi. Tämä sama oli nähtävillä myös euro-kriisin osalta; ei silloinkaan välitetty ikävistä realiteeteista, vaan huudeltiin euro- ja EU-eroa - välittämättä siitä, että se olisi ollut esim. Suomen taloudelle katastrofi.

  Hallis saavutti jälleen yhden lakipisteen jutuissaan, kun hän ilmoittautui Politiikkaradiossa kovan Brexitin kannattajaksi. Häntä ei siis paina huolet siitä, että Britannian kansantalous dippaa pahimmillaan useita prosentteja. Ei väliä, kunhan britit vain pääsevät kekkuloimaan omien passiensa kanssa. Tällaiset linjaukset pitäisi mielestäni muistaa aina siinä kohtaa, kun pohditaan Halla-ahon kyvykkyyttä politiikan ylätasolla.
   
 14. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Vahingonilo tuosta paistaa läpi: Mitäs läksitte! "Never give a sucker an even break!"
  JH-a tietää, että hänen osansa ei koskaan tule olemaan suuren valtiomiehen rooli, ja tyytyy räksyttelemään oppositiosta.
   
 15. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hauskaa, kuinka Kanada nostetaan usein esiin maahanmuuton mallimaana ja paratiisina. Kuitenkin maassa asuneena, sieltäkin löytyy ihan yhtä lailla näitä rasisteja joiden mielestä kaikki on perseestä, maahanmuutto on hoidettu ihan päin vittua ja muualla tehdään asiat paremmin.

  Kanadassa kyllä on eri kansallisuudet sekoittuneet hyvin yhteen, mikä tekee maasta jännittävän ja kulttuurista huomattavasti kiinnostavamman. Sitä ei käy kieltäminen.
   
 16. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Miten Kanadassa on hoidettu näiden ilman turvapaikkaa jääneiden nuorten miesten asema? Jos heitä ei oteta vastaan (kuten yllä on todisteltu), niin mitä heille tehdään? Estetään rajan yli pääsy rajavartioinnilla ja pysäytetään rajalle? Rajan ylittänyt otetaan säilöön ja pidetään eristettyinä yhteiskunnasta? Palautetaanko pakkopalautuksina takaisin Syyriaan ja Irakiin? Vai jäävätkö paperittomina elämään maassa? Vai saavatko jonkinlaisen tilapäisen oleskeluluvan/humanitäärisen viisumin jos pakkopalautusta ei voida toteuttaa?
  Edit. Tuo Cobolin linkkaama uutinen oli vuodelta 2015, joten nyt on varmasti kolmessa vuodessa nähty tuosta syntyneet käytännön kokemukset

  Kiinnostaa nimenomaan tämä käytännön puoli tässä asiassa. Voisimmeko hakea Kanadasta hyviä käytäntöjä tähän asiaan? Yleistasoinen vastaus ”Kanada ei ota nuoria miehiä” jää vähän vajaaksi.
   
 17. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Huokaus. Alkaa taas kääntyä masennuksen puolelle tämä keskustelu. Vaikka kai sen voi niinkin ajatella, että Cobol tuossa ystävällisesti todisti pointtini siitä, että yksi TUNNE voittaa minkä tahansa todisteen näillä tasa-arvon rajoittuneesti kokevilla henkilöillä.

  Kuten aiemmin kerroin, maailmalle levisi aikanaan vuonna 2015 valheellinen tieto, että Kanada ei ota vastaan yksinäisiä miehiä Syyriasta. Nyt sinä oikein hienosti löysit tuon valheellisen uutisen. Kurkkaa vaikka niitä päivämääriä. Ensin tuli se sinun linkkaamasi uutinen ja sitten pari päivää myöhemmin minun linkkamani oikaisu. Täsmälleen niin, kuten jo aiemmin kerroin. Jokohan tämä offtopic riittäisi. Tämä on kuitenkin käyty läpi jo kolme vuotta sitten.

  Mennääs takaisin persuihin. Huhtasaari on saanut näköjään saanut kuukauden pelikiellon Uuden Suomen verkkolehden blogipalveluun. Syynä sääntörikkomukset.
  Lainaus:
  Tämä lienee sitä keskustelun vaimentamista, mistä siinä persujen suunteippauskuvassa on kyse. Suvakkiperkeleet vaativat persuja keskustelemaan samoilla säännöillä, kun kaikki muutkin! Ja eihän sellainen nyt käy. Persujen mielestä persuille pitää olla ihan omat säännöt.
   
 18. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Suomen Uutiset tietää kertoa, että kyseessä oli vain suora puhe.

  Tuli vähän mieleen tilanteet, joissa tökerösti käyttäytyvä henkilö kuittaa oman sosiaalisen pelisilmän puutteen sillä, että hän ainakin sanoo asiat sellaisena kuin ne ovat.
   
 19. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Olisi luullut, että persujen viestintäpuolelta löytyisi joku henkilö, joka tuntisi edes vähän nykyistä some- ja meemikulttuuria. Kuten noista vastauksista näkee, tuosta on naurettavan helppo tehdä muokkauksia, joiden avulla voi tehdä persuista naurunalaisia.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Suosittelen sinulle englannin alkeita. Suomikin varmaan olisi tarpeen. Käänsin jo sinulle ihan sinun itse linkittämäsi uutisen, jonka mukaan Kanada pitää yksinäiset miehet kärkiryhmien ulkopuolella. Otettavat valitaan kärkiryhmistä. Linkissäsi ei sanota, että yksinäisiä ei voisi tulla, mutta sanotaan muiden tapauksien menevän heidän edelleen. Sinun linkkisi ainostaan vahvisti sen, miten Kanada toimii. Kiitos siitä, vähän yllätyin tosin, että et englantia ymmärtänyt.

  Omana kommenttina totesin, että Kanada toimi viisaasti. Eivät voi sanoa suoraan, että yksinäisiä nuoria miehiä sorretaan kun eivät juuri ota, mutta sanovat muiden tapausten menevän edelle. Tässä olisi Suomella oppimista. Tosin tilanne on vaikeampi kuin Kanadan.
   
 21. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olet sä kyllä käsittämätön yksilö. Sä linkkasit virheellisen uutisen, jossa sanottiin tasan tarkkaan näin:
  Lainaus:
  Tuossa ei puhuta painotuksista ja pisteytyksistä. Tuossa sanotaan, että yksinäiset miehet käännytetään.

  Ja mä linkkasin uuutisen, jossa tuo sinun virheellinen uutinen oikaistiin.

  Mä en ole kirjoittanut mitään painotuksista, pisteytyksistä ja sen sellaisesta. Mä olen moneen kertaan todennut vain ja ainoastaan sen yksinkertaisen tosiasian, että Kanada ei käännytä automaattisesti yksinäisiä turvapaikanhakijamiehiä, eikä ole koskaan käännyttänytkään.

  Ja jos nyt vielä luet sen peräruiskeen alkuperäisen viestin, niin halutessasi huomaat kyllä mistä peräruiskeen virheellinen väite on saanut alkunsa. Vaikka ettehän te tunneihmiset virheitänne ainakaan julkisesti tule myöntämään. Jos ne tunteet niin vaatii, niin kirjoita ihmeessä jotain sekavaa savuverhoa painotuksista ja pisteytyksistä peittelemään pöppötekstejäsi, mutta tiedät kyllä itsekin, että eihän tässä oikeasti niistä kyse ollut. Tämä riittää mun osalta offtopicista. Silleen aikuisten oikeasti.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Avaan vielä sen, miksi yllä totesin Suomen tilanteen olevan vaikeampi kuin Kanadan. Toki Kanadan sijainti on oleellinen erottava tekijä. Mutta jossain määrin vielä oleellisempaa on kanadalaisten liberaalien huoli Kanadan turvallisuudesta. Sitä ei tule vaarantaa ottamalla oikealta henkilöllisyydeltään tuntemattomia nuoria miehiä, jotka ovat voineet päästä sodan ja siviilien rääkkäämisen makuun ja ovat paossa tekojaan. Meillä Suomessa vasemmiston SDP + Vas), vihreiden ja RKP:n puheenjohtajien allekirjoittama esitys, jonka mukaan kaikille Suomessa oleville monipuolisen tutkinnan jälkeen hylätyille turvapaikanhakijoille myönnettäisiin tilapäinen oleskelulupa, on täysin käsittämätöntä. Ministeri Mykkäsen äskettäisen haastattelun mukaan vastaanottokeskustoiminnan piirissä on edelleen noin 9 000 henkilöä, joista 7 000 on irakilaisia.

  Vihervassarit + rkp halusivat jakaa Suomen kannanotollaan. Me muut tiedämme, että jos Suomi antaa turvapaikkaprosessissa hylätyille silti oleskeluluvat + kaikki asianmukaiset edut toimeentulotukineen, koko turvapaikkapolitiikka käytännössä nollaantuisi. Se olisi käsittämätön virhe.

  Lainaus:
  Kauanko meni kääntää? En minä todennut, että linkittämässäni uutisessa puhutaan painotuksesta. Minä totesin, että sinun linkittämässäsi uutisessa puhutaan painotuksesta, jonka avulla yksinäiset voidaan jättää valitsematta.

  Kanada toimii turvallisuuttaan ajatellen. Kuten muidenkin tulisi toimia. Kanadassa se onkin helpompaa, kun ei ole typeriä liberaaleja ja vassareita, jotka ottaisivat sisään oleskeluluvalla nekin, joista ei tiedetä ketä ne ovat ja mitä ovat tehneet. Mutta se tiedetään, että eivät tarvitse turvapaikkaa.
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Oliko tuo @Toxic Enema viesti aluksi englanniksi, joten et ymmärtänyt sen sisältöä? Sitä on muokattu, ja alla se on ymmärtääkseni kuitenkin alkuperäissisällöllään. Tässä viesti vielä kerran:

  Lainaus:
  Luepa se pari kertaa, niin kenties aukenee. TE ei kirjoita automaattisista käännyttämisistä tai mistään käännyttämisistä. Jos teksti oli alkujaan suomeksi, et ole edes ymmärtänyt sisältöä. Uupumaton kamppailusi TE:n viestin perusteella automaattisen käännyttämisen valheita vastaan on lähinnä itse rakentamasi olkiukon kanssa miekkailua.

  ***

  Ne jotka tuntevat vähänkään asiaa, tietävät kansainvälisten sopimusten ja ylipäätään ihmisoikeuspolitiikan estävän nuorten yksinäisten miesten totaalikiellot tulolle länsimaisessa oikeusvaltiossa. Mutta pisteytys "muut nyt ovat vaan ensin" tekee tarvittaessa saman asian.

  Onneksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018 klo 13.00
 24. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se linkkaamasi uutinen oli virheellinen kokonaisuudessaan. Kanadan hallitus ei ole koskaan todennut, että yksin saapuvat (syyrialaiset) miehet ovat turvallisuusriski. Se, että naisille, perheille ja ties kelle annetaan etusija ei tarkoita, että etusijan ulkopuolelle jäävät ovat turvallisuusriski.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Onko tuo siis myöntö sille, että kamppailit olkiukkosi kanssa @Toxic Enema viestin osalta?

  Mitä tulee minun linkittämään The Guardianin juttuun aiheesta, pidän sitä pääpiirteissään oikeana, joskin hieman nykytapaan myyvänä ja populistisena, jota sinun linkittämäsi kommentit hyvin täydentävät. Suomensin sinulle jo niistä osan. Tietenkään ei sanoata totaalikielto, vaan pisteytys. Syyt alla.

  Kun puhutaan nuorista miehistä sodasta yksinäisinä tulijoina Suomeen tai Kanadaan, joukossaan isis-tyyppejä väärin henkilöllisyyksin yms yms, vain rasmuslaiset eivät näe turvallisuusriskejä. Onneksi muut näkevät, ja vaikka joukossa on hyvää väkeä myös, nuorten miesten suuret määrät ovat kokonaisuutena katsoen turvallisuusriski. Kokonaisuutena siksi, että kukaan ei pysty erottelemaan oikeita vääristä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018 klo 13.46