Perussuomalaiset

  • 6 004 951
  • 46 690

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mihin hallitusohjelmaan tällaisia vaatimuksia on kirjoitettu? Itse en ainakaan tuollaisesta hallitusohjelmasta ole kuullut, vaikka jonkin verran olen viime aikoina poliittisia uutisia seurannut.

PerSujen vaaliohjelmassa lukee mm: "Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta"

Kyllähän esimerkiksi postmodernismin määritteleminen tekotaiteeksi on melkoisen älytön ajatus. Ikään kuin PerSut tietäisivät paremmin, että mikä taide on kunnon taidetta ja eittämättä tuo mieleen 30-luvun nationalismin yhtä hyvin kuin itänaapurin systeemit menneiltä vuosikymmeniltä.

Ajattelinkin tässä aloittaa listan asioista jotka itse kieltäisin jos olisin diktaattori.

- moderni taide on perseestä kun en ymmärrä
- HIFK on väärän kielinen ja en ymmärrä niitä
- kepulaiset on juntteja ja en ymmärrä
- persut vasta juntteja ovatkin enkä ymmärrä
- suomenruotsalaisiakaan en ymmärrä
- uskontoja en ymmärrä
...
...

Aloitetaan noista, mutta eiköhän tuohon löydy muutakin.
 

Fordél

Jäsen
PerSujen vaaliohjelmassa lukee mm: "Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta"

Kyllähän esimerkiksi postmodernismin määritteleminen tekotaiteeksi on melkoisen älytön ajatus. Ikään kuin PerSut tietäisivät paremmin, että mikä taide on kunnon taidetta ja eittämättä tuo mieleen 30-luvun nationalismin yhtä hyvin kuin itänaapurin systeemit menneiltä vuosikymmeniltä.

Niin tässähän ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, koska tätäkin asiaa on tutkittu. Konservatiivit suosivat taidetta, joka selkeästi esittää ja on helposti ymmärrettävää. Sen sijaan abstraktitaide ei uppoa. Sopii siis täysin Persujen linjaan, että he haluavat taiteeltakin selkeyttä ja helppoutta, joka ei mene heidän ymmärryksen yli.

Tässä kohdin tullaan sitten kysymykseen, että saako puolue määrätä millaista taidetta julkisista varoista pitää tukea? No, tehdäänhän ne päätökset nytkin jonkun toimesta ja taustalla on politiikkaa kun esim. valtioneuvosto nimittää taidetoimikuntien jäsenet, joiden puheenjohtajat muodostavat taiteen keskustoimikunnan jakamaan apurahoja. Eihän se siis suoranaisesti ole väärin ottaa kantaa siihen millaista taidetta verorahoilla pitäisi tukea. Nyt se on vain tehty ilmeisen julkisesti ja selvästi sekä kenties rajoitettu liikaa valittavien asiantuntijoiden toimintamahdollisuuksia.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kenen ehdokkaan? Eihän tuossa mainittu kenenkään perussuomalaisen nimeä.

Jos toimittaja hoitaa työnsä huonosti, niin ei Perussuomalaisten tehtävä ole sitä oikaista.

Ehkä minulla on väärä käsitys, mutta sanasta kahakka tulee mieleen väkivaltainen tapahtuma. Kyseisessä tapauksessa ei ole ilmeisesti kenenkään edes koskettu. "Taustajoukot" ovat uutisen mukaan pyytäneet ravintoloitsijaa ulos. Pyytäminen ulos voi sisältää mitä tahansa. Jos automaattisesti ajattelee sen sisältävän väkivaltaa, suhtautuu asiaan ennakkoluuloisesti ja tässä kohtaa rasistisesti. Aivan kuin Perussuomalaisten "taustajoukot" eivät voisi pyytää intialaista ravintoloitsijaa ulos muussa kuin väkivalta mielessä.

Huonoa uutistointia ja vielä huonompaa ja tarkoitushakuista mielikuvilla pelaamista täällä Jatkoajassa.
Jaahas. Jo toinen henkilö ilmoittautui halukkaaksi oikaisemaan virheellistä uutista. Ongelma on vain siinä, että ette ole tapahtumien oikeaa kulkua jostain syystä kertoa. Tuohan on samanlaista venkoilua, kuin kannattamallanne puolueella. Asiasta kuin asiasta osataan kyllä sanoa, ettei se niin ole, mutta siihen se jääkin. Mihinkään asiaan ei osata vastausta kuinka ne asiat ovat tai miten niiden pitäisi olla. Käytännössä siis aivan turhaa ja tyhjänpäiväistä leukojen loksutusta.

Vastausta odotellessa totean saman kuin Dee Snyderille:

Kertonet sitten miten se homma on mielestäsi mennyt. Sitä odotellessa joudumme tyytymään toistaiseksi ainoaan selvitykseen tapahtumasta. Olkoon se totuus kunnes toisin todistetaan. Toista osapuolta ei ilmeisesti oltu tavoitettu kommentoimaan omaa näkemystään tapahtumista. Todennäköisesti olivat jo siirtyneet sammuttamaan janoaan ja jatkamaan arvokasta vaalityötään johonkin ostoskeskuksen lukuisista baareista. Muistuttaisin myös, ettei kyse ollut ehdokkaista, vaan poliittisen kentän ulkopuolisista tukihenkilöistä.
Tapahtuneesta näyttäisi olevan myös silminnäkijälausunto. Samalla kun kerrotte oikaisun lehtijuttuun, voitte myös selvittää mikä tuossa lausunnossa on paikkaansapitämätöntä.

Kuulin asiasta silminnäkijälausunnon erittäin politiikkakielteiseltä ystävältäni, joka ei edes ollut iltasaastoja lukenut. Mitä naurun seasta pystyin poimimaan, niin tuo lehtiuutinen oli enemmänkin persutukiryhmämyönteinen kuin demarien vaalimainos. Suora lainaus mesestä: "Sitä [Persutukiryhmäläistä] pidettäisiin tyhmänä jopa Turussa."

Minä äänestänen Kokoomusta, joten so what. Jyrkkä EI niin persuille kuin urpilaisillekin.

t. Hanu
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
29 % ilman korjauskertoimia. Haaveilen oman puolueeni vaalivoitosta, mutta pahalta näyttää, jos persujen päänmenoksi ei keksitä muuta kuin demarin ja persun sanailu vaalikojulla ja Soinin abortti.

Ihan mielenkiinnosta, miksi pitäisi tuijottaa raaka-dataa? Mitä se kertoo meille? Miksi korjauskertoimet pitäisi jättää pois?

Siis, kun puhutaan eduskuntavaalituloksen ennustamisesta?

Raakadatahan kertoo vain miten ihmiset ovat vastannet yhdessä gallupissa eikä datasta voi tehdä päätelmiä ilman kertoimia? Tämä on varmaan selvää ja ihan tilastotiede 101 ...
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Minähän juuri sanoin, että jutussa ei mainita perussuomalaisten ehdokasta lainkaan ja myöskään mitään väkivaltaan liittyvää ei ole tapahtunut.

Missä kohdin tuossa jutussa annettiin ymmärtää, että siellä (tapahtumassa) olisi ollut väkivaltaa tai sillä uhattu?

Ulos voi ihmisiä pyytää monelle muullekin asialle kuin väkivaltaa käyttämään. Jos lukijalle tulee väkivallalla uhkaaminen ensimmäiseksi mieleen, niin olisi paikallaan tutkia omaa ajatusmaailmaansa.

Tämä intialaistaustainen ehdokas oli uutisen mukaan mitä kohteliaammin suostunut tähän pyyntöön mennä ulos - mahdollisesti keskustelemaan mahdollisesti tekemään jotain muuta -, mutta ilmeisesti tämä voimakkaasti ja painokkaasti kutsua esittävälle oli tullut tuplabuukkaus...
 
Viimeksi muokattu:

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Vaalitikin kertovat vain sen, mitä ihmiset ovat vastanneet yhdellä kertaa.
Pitäisikö niitäkin vielä muunnella korjauskertoimilla?

Äsh, olin epäselvä. Vaaleissa ei tietenkään pidä käyttää korjauskerrointa. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin galluppien tehtävä on tukia miten ihmiset äänestäisivät vaaleissa (ennakkovaaleissa ja vaalipäivänä). Pointti on siinä, että jos toteat gallupissa äänestäväsi persuja (tai muita), niin tämä ei automaattiesti johda siihen, että äänestät persuja vaalipäivänä. Nämä äänestykset "gallupeissa" on sitä raakadataa ja tätä gallupin raakadataa on korjattava, jotta pystyisimme tarkkemmin ennustamaan miten ihmiset äänestävät vaaleissa. Joku voisi ihan piruuttaan sanoa, että äänestävänsä persuja ...

Siis nämä jutut ovat ihan perus tilastotieto 101:sta ...
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Minun, Dee Sniderin, tai Perussuomalaisten tehtävä ei ole oikoa toimittajan työssään tekemiä virheitä. Minun ajatteluni työntekijän kehittymisprosessissa lähtee siitä, että tekijä itse paikkaa virheensä.
Mitä ne virheet ovat? Väitätte jutun olevan virheellinen. Juttuun ei ole kuitenkaan ilmestynyt minkäänlista oikaisua tai oikaisuvaatimusta. Sen sijaan jutun oikeellisuutta puoltaa vahvasti Hanun kertoma silminnäkijälausunto. Näin ollen juttua voidaan edelleenkin pitää virallisena totuutena.

Toisaalta, Iltalehdelle on tyypillistä julkaista otsikoita, jotka eivät vastaa itse uutista. Otsikossa oli väkivaltaan viittaava sana, mutta mitään väkivaltaa ei sitten tapahtunutkaan. Ulos voi ihmisiä pyytää monelle muullekin asialle kuin väkivaltaa käyttämään. Jos lukijalle tulee väkivallalla uhkaaminen ensimmäiseksi mieleen, niin olisi paikallaan tutkia omaa ajatusmaailmaansa.
Edelleenkään yksikään Persujen ehdokas ei liity asiaan mitenkään.
Viitannet otsikossa olleeseen kahakka sanaan. En löytänyt mitään virallista selitystä sanalle, joten selvittänet meille tyhmemmille sen tarkan määritelmän. Ulos voi pyytää vaikka kuselle, tupakalle tai ryypylle, jotka perusnormaaleja toimintoja ostoskeskusten pihamailla näille puoluekoneiston ulkopuolisille tukinenkilöille. Tällä kertaa he kuitenkin vaativat intialaistaustaista demariehdokasta katsomaan kuka on kukin, mikä on varsin persumainen tapa keskustella argumenttien loppuessa ja sisältää haasteen fyysiseen väkivaltaan. Sinä voit sen mieltää aivan haluamallasi tavalla.

"Osataan sanoa, ettei se niin ole".
Minähän juuri sanoin, että jutussa ei mainita perussuomalaisten ehdokasta lainkaan ja myöskään mitään väkivaltaan liittyvää ei ole tapahtunut. Otsikon yhdyssana koostuu siis kahdesta sanasta, joista kumpikaan ei sisälly uutiseen missään määrin.
Lue se juttu ennen kuin väität siitä yhtään mitään. Nämä puoluekoneiston ulkopuoliset tukihenkilöt olivat persuehdokkaan taustajoukkoja. Se selviää jutusta, jos sen osaa lukea.

Kukaan ei ole väittänyt persuehdokkaan osallistuneen itse tapahtumaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kahakkaa viittaa hivenen siihen suuntaan.

Ainakin itselleni ei tullut väkivallalla uhkaaminen ensimmäiseksi mieleen, sillä eikös tuo kahakka ole vähän sama kuin jupakka tai kalabaliikki.

Ilmeisesti kyseinen demariehdokas ei kuitenkaan mennyt ulos. Jäikö kutsun esittänyt "taustataho" sisälle vai poistuiko nimenomaan ulos, jonne siis tämän ehdokkaankin kutsui?

Uutisen mukaan kutsuttu oli suostunut kutsuun, mutta kutsuja oli peruttanut kutsunsa. Voihan se olla, että voimakkaasti ja painokkaasti kutsua esittänyt kutsun esittäjä oli poistunut valmistelemaan kokouspaikkaa valmiiksi kutsua varten.

Otsikossa viitataan puolueeseen, joka ei liity asiaan mitenkään, SDP liittyy.

No olihan siellä maininta perussuomalaisten kampanjatunnuksiin pukeutuneista. Yhtä kuvaava kuvaushan tuokin termi on siinä missä ulkomaalaistaustainen jne ulkonäköön viittaava.

Mutta eiköhän PS pyydä juttuun korjausta jos katsovat, että heidän mainetta on liattu jne.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Lähinnä tuossa näen ainoastaan intialaisen vahvan yläpositioon asettumisen "Olen parempi kuin tavallinen suomalainen".

Koko sitaattihan taisi olla: Olen parempi kuin tavallinen suomalainen, joka ei käy töissä.

Hieno mies tämä intialaistaustainen maahanmuuttaja: hän maksaa omien sanoin runsaasti veroja ja siten kustantaa monen kantasuomalaisen lapsen päivähoitoa, työllistää kymmenen nuorta, ja on poliittisesti aktiivinen ja halukas myös vaikuttamaan suomalaisen yhteiskunnan toimintaan.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
En usko, että PS:llä on tarvetta hakea oikaisua, koska tämä on hyvää mainosta siitä, miten likaisiin temppuihin muiden puolueiden taholla alennutaan.

Tästä olen samaa mieltä.

Lisäksi tuo PS:n mode of operationhan on muutenkin se, että mitään ei tuomita tai eikä myöskään oikaista ja mihinkään ei oteta suoraan kantaan, koska tällä tavoin voidaan pelata aidan molempia puolia.

Unohtamatta näitä "en tiedä asiasta vielä tarpeeksi mutta otan myöhemmin kantaa" ja annetaan asian kätevästi unohtua...
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuka kukin on? Voi viitata siihen, että katsotaan ihmisen henkilöllisyys. Oleellisempaa on se, että demariehdokas ei mennyt ulos, joten häntä voidaan pitää epäystävällisenä.

Ei jumalauta. Meillä rakennusalalla tällaisia Toejoen Veikon kaltaisia kavereita kutsutaan nimellä änkyrä. En vaan voi käsittää miksi kukaan jaksaa jauhaa kanssasi tällaista jargonia. Yksinkertaista vähän peliä ja luovu välillä kiekosta suosiolla. Voisi tehdä ihan hyvää.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tässä kohdin tullaan sitten kysymykseen, että saako puolue määrätä millaista taidetta julkisista varoista pitää tukea?

Mielestäni valtiovallan tehtävä ei ole ohjata taidevirtauksia. Tulevana historianopettajana suurin ällötys on kuitenkin se, että Persut haluaisivat muokata historianopetusta nationalistiseen - "pientä sisukasta Suomea korostavaan" - muottiin. Jos tällainen paska saataisiin jollain ihmeen ilveellä ajettua läpi, ei minulla olisi muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa alaa ja alkaa tutkijaksi. En missään nimessä ole valmis tinkimään objektiivisuuden ja puolueettomuuden ihanteesta mitä tulee paitsi historian tekemiseen, myös sen opettamiseen.
 
PerSujen vaaliohjelmassa lukee mm: "Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta"

Mistä lähtien oppositiopuolueen, joka ei tule edes vaalien jälkeen pääsemään hallitukseen, julkaisema vaaliohjelma on ollut sama asia kuin hallitusohjelma ? Käsittääkseni hallitusohjelman kirjoittavat hallituspuolueet yhdessä vaalien jälkeen.

Ilmeisesti multa on mennyt joku uutislähetys ohi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No niinpä sitä vaan tuli sullekin tarve jauhaa.

Ainoastaan uloskutsuja tietää, mitä on hakenut kutsullaan takaa. Kaikki muu on spekulaatiota.

On vaan niin karmeaa katseltavaa moinen inttäminen.

Sinä saatat nähdä nämä kirjaimet ruudulla erilaisina kuin minä ja silloin myös tekstin asiasisältö muuttuu. Lisäksi voi olla, että se minkä sinä näet vihreänä värinä onkin minulle se minkä luulen kaikkien ymmärtävän punaiseksi väriksi.

Eikö tällaiset luulot ja muut mietiskelyt kuuluisi filosofiaketjun puolelle (onko sellaista?). Keskusteltaisiin asiat asioina eikä väitettäisi vastaan joka asiasta vain siitä ilosta, että saa väittää vastaan.
 
Kyseessä oli minun alkuperäinen typoni, joka jäi elämään. Puhuin tietenkin PS:n vaaliohjelmasta.

Ei siinä muuten mitään, mutta ovat aika raskaita "typoja" tuollaiset räikeät asiavirheet kirjoittajalta, jonka pääasiallinen tarkoitus on haukkua joidenkin ihmisten suomen kielen osaamisen ja sivistyneisyyden tasoa tuoden samalla esille omaa korkeaa koulutustaan ja erinomaisuuttaan.
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Ei siinä muuten mitään, mutta ovat aika raskaita "typoja" tuollaiset räikeät asiavirheet kirjoittajalta, jonka pääasiallinen tarkoitus on haukkua joidenkin ihmisten suomen kielen osaamisen ja sivistyneisyyden tasoa tuoden samalla esille omaa korkeaa koulutustaan ja erinomaisuuttaan.

Taas esimerkki siitä miten väistetään koko keskustelun pointti. Tarraudutaan täysin epäolennaisuuksiin vaikka kaikki lukijat tietävät mitä olkikukkeli tarkoitti. Onko sinulla itse aiheeseen mitään lisättävää. Haluaisin saada sinulta jonkun perustelun miksi on hyvä idea historian opetuksessa keskittyä suomen itsenäisyyden ajan historiaan tai mikä kompetenssi persujen edustajilla on kertoa meille muille mikä on oikeata taidetta?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä lähtien oppositiopuolueen, joka ei tule edes vaalien jälkeen pääsemään hallitukseen, julkaisema vaaliohjelma on ollut sama asia kuin hallitusohjelma ? Käsittääkseni hallitusohjelman kirjoittavat hallituspuolueet yhdessä vaalien jälkeen.

Ilmeisesti multa on mennyt joku uutislähetys ohi.

Anteeksi tyhmyyteni. Kuvittelin vain, että kun puolueet ennen vaaleja julkaisevat näitä ohjelmiaan, että ne myöskin aikovat ajaa niitä asioita joita niissä kertovat. Vai onko niin, että paskanpuhuminen ei enää olekaan vain vanhojen puolueiden ongelma ja persut ovat liittyneet rintamaan puhumaan mitä sattuu ja ajamaan sitten muita asioita joista hyötyvät, kuten vanhat puolueet.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kuvittelin vain, että kun puolueet ennen vaaleja julkaisevat näitä ohjelmiaan, että ne myöskin aikovat ajaa niitä asioita joita niissä kertovat. Vai onko niin, että paskanpuhuminen ei enää olekaan vain vanhojen puolueiden ongelma ja persut ovat liittyneet rintamaan puhumaan mitä sattuu ja ajamaan sitten muita asioita joista hyötyvät, kuten vanhat puolueet.

Timo Soini on itse sanonut, että perussuomalaisten vaaliohjelmassa on juttua myös vähän niin kuin vitsin vuoksi, että saadaan ihmisiä älähtämään. Harmillista vain, ettei äänestäjille kerrota etukäteen, mikä osa vaaliohjelman tekstiä on sitä vitsiä, mikä ihan vakavissaan kirjoitettua.
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Timo Soini on itse sanonut, että perussuomalaisten vaaliohjelmassa on juttua myös vähän niin kuin vitsin vuoksi, että saadaan ihmisiä älähtämään. Harmillista vain, ettei äänestäjille kerrota etukäteen, mikä osa vaaliohjelman tekstiä on sitä vitsiä, mikä ihan vakavissaan kirjoitettua.

Teet nyt oletuksen, että siellä olisi jotain vakavissaan kirjoitettua. Tuohan ei välttämättä ole totta?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Täytyy kysyä näiltä, jotka moittivat persujen vaaliohjelmaa, että ovatko ne lukeneet muiden puolueiden ohjelmia? Kokkareiden vaaliohjelma oli ainakin kuin huvipuiston esite ja ruutupaperille laitettu budjetti lähinnä surkuhupaisa. Mutta kai se sitten näillä asiantunteville äänestäjille kelpaa sellaisenaan.
 
Anteeksi tyhmyyteni. Kuvittelin vain, että kun puolueet ennen vaaleja julkaisevat näitä ohjelmiaan, että ne myöskin aikovat ajaa niitä asioita joita niissä kertovat.

Persut saattaa olla aikeissa ajaa kouluihin kiitospaitahistorianopetusta, tai sitten ei. Hallitusohjelman kanssa tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä, sillä hallitusohjelmaa eivät kirjoita oppositiopuolueet.

Minusta tämä historian opetus -juttu oli huono provo. Sen sijaan se postmodernia taidetta vastaan hyökkääminen oli ihan hyvää trollausta. Jos sillä saadaan luotua kuva, että persut vastustaa tehosekoittimessa pyörivän sperman ja kusen sekä kissantappovideoiden tukemista verovaroin muiden puolueiden liputtaessa sen puolesta, niin tämä tuskin vaikuttaa heidän kannatukseensa kovin kielteisesti. Pikemminkin päinvastoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös