Eikö paikallinen sopiminen ole sitä, että työnantaja ottaa jonkun speden alle minimipalkan töihin ja saa antaa fudut sitten kun haluaa?/QUOTE]
Ei. Paikallinen sopiminen tarkoittaa sitä että sovit omista asioistasi suoraan työantajan kanssa ilman että joku liiton pallosilmä tulee kertomaan sinulle mitä pitäisi sopia. Ymmärrettävästi aiheuttaa hapokkuutta selkärangattomien vätyksien keskuudessa mutta ethän sinä ole sellainen. Ethän?
Kannattaisi jo pikkuhiljaa siellä tulipunaisessa vasemmistossakin tajuta että työntekijä on yrityksen voimavara ja investointi josta saadaan tuottoa, hyvät työntekijät ovat joka alalla erittäin arvokkaita resursseja työnantajalle.
AY-liike on luotu tarpeeseen. Olisi aikanaan kannattanut miettiä kuinka rajusti palkollista kairaa. Edelleenkin julkisuuteen tulee melkoisen härskejä kusetuksia työnantajan puolelta. Sitä niittää mitä kylvää.
AY-liike luotiin tarpeeseen, totta. Nykyään tarvetta nykykaltaiselle ay-liikkeelle ei todellakaan ole, nykyään se on poliittista valtaa käyttävä etujärjestö joka härskisti ajaa omia etujaan ja valta-asemaansa.
Oli kiva saada aikanaan liitosta apua tilanteeseen, jossa työnantaja väitti ettei meillä ollut suullisesti sovittua työsopimusta. Ääni muuttui työnantajalla kellossa siinä vaiheessa, kun liiton lakimies otti firmaan yhteyttä. Yht'äkkiä meillä olikin työsopimus ja työantaja maksoi palkan kotiin siltä ajalta kun minun piti töissä olla.
Tämänkin avun olisit saanut muualta ilman liittoa. Suullisen työsopimuksen olemassaolon määrittäminen on aika helppoa eikä siihen tarvita liiton lakimiestä.
Tutkimustulosten mukaan
@BigRedBob in kirjoitus ei ollut yhtään puppua. Liikalihavuus ja vähävaraisuus kulkevat vahvasti käsi kädessä. Tätä asiaa on tutkittu etenkin Yhdysvalloissa. Kuten Bob kirjoitti, halpa paska on terveellistä ruokaa halvempaa. Siksi alemmissa tuloluokissa lihotaan.
Osittain näin mutta ruoan hinta ei ole ainoa syy. Jenkeissä tehtyjen tutkimuksien mukaan köyhät syövät enemmän karkkia/fatso-burgereita kuin varakkaat eikä se johdu siitä että heillä on vähemmän rahaa käytössään. Samojen tutkimusten mukaan köyhät juovat vähemmän vettä, ostavat enemmän ns. taikalaihdutuspillereitä ja liikkuvat vähemmän kuin varakkaammat, nämä eivät ole varallisuudesta riippuvia asioita (joskin varakkailla on enemmän vaihtoehtoja liikuntaan).
Voidaan perustellusti kysyä että johtuuko ylipainoisuus samasta syystä kuin köyhyyskin ja lisäkysymyksenä että mitä tälle voitaisiin tehdä, auttaako esim. tulonsiirrot tähän miten?