Perussuomalaiset

  • 6 003 822
  • 46 690

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Jos nyt tutkimuksesta tahtoisi kaivaa jonkinlaisia PS-äänestäjiä nöyryyttäviä faktoja niin näitä nyt korkeintaan on sivun 41 12kk aikana käytetyt kulttuuripalvelut, missä vain 54% PS-äänestäjistä vastasi käyttäneensä kirjastopalveluita siinä missä vihreillä oli korkein prosentti 80%.

Olisin itse hieman häpeissäni siitä että jos omat joukot olis järjestään muihin verrattuna eniten asioista ei mitään mieltä. Tietysti taide, teatteri, musiikki ja muut vastaavat kulttuurikysymykset on vaikeita tajuta jos niitä ei käytä.

Ja varjo hei, lue nyt niitä statseja vähän tarkemmin, niin huomaat kyllä että PS:n porukka erottuu muista.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Olisin itse hieman häpeissäni siitä että jos omat joukot olis järjestään muihin verrattuna eniten asioista ei mitään mieltä. Tietysti taide, teatteri, musiikki ja muut vastaavat kulttuurikysymykset on vaikeita tajuta jos niitä ei käytä.

Ja varjo hei, lue nyt niitä statseja vähän tarkemmin, niin huomaat kyllä että PS:n porukka erottuu muista.

En kyllä nyt tiedä mitä tarkoitat omilla joukoilla, mutta toisaalta en oikein ymmärrä miksi eri mieltä olemisesta pitäisi lähtökohtaisesti olla häpeissään?

Katsoin kyllä läpi kaikki tilastot ja kyse ei vieläkään ole siitä, erottuuko PS muista vai ei, vaan että erottuuko se niin paljon että Maple Leafin tyyliset "PS tekee Suomesta junttilan"-heitot olisivat perusteltuja.
On helppo repiä "otsikoita" jos tarkastelee "täysin samaa mieltä" tai "täysin eri mieltä"-kohtien prosentteja, mutta jos katsoo kokonaisvaltaisesti jonkin asian puolesta tai vastaan olevia prosentteja niin käytännössä enemmistö taitaa olla jokaisessa asiassa jokaisessa puolueessa samaa mieltä pl. kulttuuripalveluitten tukemiseen liittyvät kysymykset.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sitten, kun aikuisiän Vihreät astuvat pois opintopaikoistaan ja mahdollisesti menevät töihin niin aika usein se puoluekantakin siinä samassa vaiheessa sitten muuttuu.

Vaikka meillä on Enemmän nuoria ja opiskelijoita kuin muilla puolueilla, ei meilläkään Enemmistö ole nuoria ja opiskelijoita.. Suurin osa aktiiveista on kolmi- nelikymppisiä asuntovelallisia.

Ei se töihin meneminen juuri mitään muuta puoluekannan suhteen.. muillakaan puolueilla
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Voi jumalauta juu, mitä manipulointia tuo kakkapyyhe nimeltä Aamulehti taas suoltaa!

Perussuomalaisetko ovat siitä vastuussa, että sivukirjastoja on Suomessa lakkautettu perkeleesti?.

Kyllähän tässä persujen kunnallivaalimenestys kertoo arvot jo tälle vuodelle aika huolella, semmoinen yllättävä negatiiivinen korrelaatio on persujen kunnallisvaalikannatuksen ja kirjastojen aineistomäärärahojen välillä. Siis kuntatasolla. Google on ystävä, kyllä se tilasto sieltä löytyy.

Sivukirjastojen lakkaustamisesta persut ovat viime vuodelta jo jossain kunnissa vastuussa, pahaa pelkään, että kohta ovat aika pahasti muuallakin. Osaltaan tuo Suomen kirjastolaitos on niin vitun hieno, etä on vaikea valita itselleen puoluetta (kaikkien lakkautuslistalla, paitsi ei mun). Ne jotka kannattavat kirjastomäärärahojen lisäämistä, ovat muissa asioissa aika paljon kujalla maailman realiteeteistä, ns. 'omat' puolueet eivät ota kantaa koko asiaan, joka aina mulle tarkoittaa rahaa pois.

On mulle vitun tärkeä kriteeri vaaleihin. Nyt tuntuu vain välillä, että mulle sopivaa vaihtoehtoa ei löydy. Ehkä äänestän ehdokasta vastoin meidän vaalijärjestelmämää, jossa ensisijaiseti pitäisi äänestää puoluetta.

Paljastetaan, että olen Pirkanmaalta. Me olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana hävinneet aluepoliittisista (tai kyvyttömyydestä) johtuvista syistä vaikkapa liikenneinvestoinneissa vähän vitusti, mutta jos ministeriaines on Sasia ja Tiuraa, niin eipä tuota paljon voi ihmetellä.

Tre seudun ratainvestointien puute on tosin maksanut valtiolle saatanasti enemmän kuin järkevät investoinnit infraan vaikkapa ylisuurina verotuksen työmatkavähennyksinä viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. verrattuna kunnon setulippusysteemiin (juna & bussi) ja myös jopa infraan. Miksei Slummi-Suomi suostu ymmärtämään, että järkevän hintaista joukkoliikennettä voisi olla myös tku - tre - jkl - olu seudulla myös raiteilla?

Itsenäinen Pirkanmaa SAATANA, rahoitamme muuta Suomea ihan vitusti enemmän kuin suhteellisesti kuuluisi SUomen EU-maksuista. Google taas ennen kuin se vittuilu alkaa. Ja varsinkin liikenttestä saadut verot ja veroluonteiset maksut.

No jos liikenneministeriksi on tarjolla meiltä täältä Jukka Gustaffson, niin ehkä tuohon pitää sanoa vaan iso HUOH!

Miksi vitussa en lähtenyt politiikkaan, olisinhan varmaan ainakin Länsi-Euroopan ja Atlantin Saarien diktattori jo.

Miten tämä pystytään mokamaan lähes yhtä pahasti kuin kuin turussa???

Ei sen nyt pitäisi olla niin vaikeaa: Seutulippu alueelle Tre, Kla, Pir, Ylö, Lem, Nok, Ori, Ruo, ehkä myö Vlk ja Akaa. Sama lippu käy junaan ja onnikkaan, päivähinta edestaiselle matkalle on korkeintaan 5€. Muutama seisake junille lisää, ja Rantatien tunnelia ei tarvita.

t. hanu

t. hanu
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei sen nyt pitäisi olla niin vaikeaa: Seutulippu alueelle Tre, Kla, Pir, Ylö, Lem, Nok, Ori, Ruo, ehkä myö Vlk ja Akaa. Sama lippu käy junaan ja onnikkaan, päivähinta edestaiselle matkalle on korkeintaan 5€. Muutama seisake junille lisää, ja Rantatien tunnelia ei tarvita.

Tätä on nyt esitetty ympäristökunnista (vihredien aloitteesta) VR:lle. Siis että VR lähtis mukaan seutulippuun ja IC junien paikkalippupakko poistettaisiin Tampereenseudun pysäkinvälimatkoilta (nostaa siis lyhen junamatkan hinnan yli kaksinkertaiseksi).

Vihreiden kautta on asiaa viety myös VR:n hallitukseen.. VR:n tuntien mitään ei kuitenkaan tapahdu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Soini oli sitten Hjalliksen vieraana, joka sai pari mielenkiintoista vastausta. Se kävi selväksi, että tulevissa vaaleissa on kaksi syvästi uskovaista puoluejohtajaa, Päivi Räsänen ja Timo Soini. Mutta niihin vastauksiin:

Ensimmäinen tuli kun Hjallis sanoin, että kyllä sä hänet ehdokkaaksi ottaisit. Soini vastasi tähän myöntävästi, vaikka oli juuri ilmoittanut, että listat ovat jo täynnä. Sen lisäksi Hjallis oli peruskysymyksissä, suhtautumisessa EU:hun ja Natoon täysin erimieltä Soinin kanssa. Eli kun saadaan julkkis ehdokkaaksi, mielipiteet saa olla mitä tahansa. Soini toimii tässä kuten "vanhat puolueet".

Toinen mielenkiintoinen vastaus tuli leikkauslistojen kohdalla, Soini yritti maalata taivaanrantaa, mutta Hjallsi sotki paletin. Soini meni vaikeaksi, kun Hjallis tyrmäsi täysin, ja ihan oikein, Soinin leikkausehdotukset eli energiaveron ja EU jäsenmaksut. Ja ilman vastausta lopulta jäätiin, mutta moni tykkää kun luvataan leikata EU jäsenmaksuista.
 

scholl

Jäsen
Soini tosiaan kärähti tossa, Persujen ilmapallo puhkesi. Myönsi olevansa populisti, eikä osannut esittää mitään järkevää. Uskovaisuusjutulla toi hyvin esille sen, että tuollainen puolue on sellainen hihuleiden temmellyskenttä. Hän taitaa elää aika kaukana todellisuudesta.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ensimmäinen tuli kun Hjallis sanoin, että kyllä sä hänet ehdokkaaksi ottaisit. Soini vastasi tähän myöntävästi, vaikka oli juuri ilmoittanut, että listat ovat jo täynnä.
Miksi tällä hetkellä täydet ehdokaslistat siihen vaikuttaisi, jos puhutaan konditionaalissa? Sehän oli selvää, ettei enää ehdokkaaksi oteta ketään. Kyse oli siitä, olisiko Hjallis ollut sopiva ehdokas jos olisi alunperin ilmoittautunut.

Sen lisäksi Hjallis oli peruskysymyksissä, suhtautumisessa EU:hun ja Natoon täysin erimieltä Soinin kanssa. Eli kun saadaan julkkis ehdokkaaksi, mielipiteet saa olla mitä tahansa. Soini toimii tässä kuten "vanhat puolueet".
No ihan hyvä että toimii, kyllä puolueissa yleensä saa olla eri mieltä puheenjohtajan kanssa. Toki Persut on jossain määrin poikkeus, koska Soinilla on sen verran autoritäärinen asema puheenjohtajana, mutta kyllä se mun mielestä silti on positiivinen asia, että sallii erilaisia mielipiteitä puolueensa sisällä.

Toki EU-kysymyksessä Persuilla on aika vahva kanta, mutta kyllä noissa kysymyksissä on hajontaa varmaan kaikkien puolueiden sisällä.

edit. Onkos tämä nähtävissä jossain?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Se tuli selväksi, että vakaumuksellinen katolinen Soini on. Uskon asiat olivat alkaneet kiinnostaa 13-14 vuotiaana ja kääntyminen katoliseen uskoon tapahtui sitten 26-vuotiaana. Soini vastustaa kirkkokuntansa mukaisesti aborttia ja naispappeutta. Hjallis kertoi olleensa kaksi kertaa kuoleman porteilla ja uskon asioiden alkaneen kiinnostaa. Kysyi Soinilta neuvoja, miten päästä kiinni uskon asioihin, kun järki pistää hanttiin (tai jotenkin noin). Ei Timolla ollut oikein neuvoja Hjallikselle uskoontuloon. Hjallis vihjasi myös Soinin rankkaan ylipainoon ja mitä hän sen kanssa aikoi tehdä. Samoin Hjallis ihmetteli, että miten Soini kestää kaiken tuon hullunmyllyn, jossa Soini on mukana. Soini totesi, että perheelle jää liian vähän aikaa. Timon suosikkiministeripostit olisivat elinkeinoministeri tai puolustusministeri. Ministeriksi Timo on valmis, jos puolue saa yli 20 kansanedustajaa eduskuntaan. Hjallis kannatti Natoa, mutta Timo ei. Timo sanoi, että Suomen puolustusvoimat pistäisi maahan hyökkääjän olot vaikeaksi. Hjallis puolusti Natoon liittymistä sillä, että Venäjä pystyy miehittämään Suomen helposti, mikäli Naton antamaa suojaa ei Suomella olisi.

Hjallis yritti välillä olla tosissaan kysymystensä kanssa, mutta Soini pisti tämän hetken strategiansa mukaisesti homman leikiksi vitsailemalla ja naureskelemalla. Molemmat vaikuttivat tyytyväisiltä Hjalliksen uuden ohjelman antiin.
 

scholl

Jäsen
Hjallis kertoi olleensa kaksi kertaa kuoleman porteilla ja uskon asioiden alkaneen kiinnostaa. Kysyi Soinilta neuvoja, miten päästä kiinni uskon asioihin, kun järki pistää hanttiin (tai jotenkin noin).

Itse olen eri mieltä tuosta. Soini väitti, että kuoleman jälkeen on elämää ja Hjallis sanoi, ettei usko siihen, eikä niissä tilanteissa nähnyt mitään sellaista. Hjallis halusi Soinin tilille siitä, miksi uskoo siihen. Hjallis sanoi, että järjellä pitää pystyä perustelemaan, jos johonkin uskoo.
 

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Katsoin kanssa kyseisen ohjelman ja ainakaan meikälle ei jäänyt oikeastaan muuta mieleen,kun Hjalliksen vitun ärsyttävä tapa huutaa päälle ja ampua Soinin vastaukset omalla tyylillään..Olis ollut oikeesti mielenkiintoista saada kuulla Soinin mielipiteet kokonaan kysymyksiin.Noh,ehkä ne kuullaan sitten väittelylähetyksissä? Mutta tulihan Soinilta pakollinen "nykäs"-kommentti: "Miehet on miehiä ja naiset on mysteerejä".
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ymmärrä kuinka kukaan pystyi ottamaan tuosta ohjelmasta mitään tosissaan. Hjalliksen kanssa tosissaan juttelu, ainakin tuossa ohjelmassa, on täysin mahdotonta. Keskustelu Hjalliksen ehdokkuudesta oli täysin absurdia ja kumpikaan ei ollut tosissaan. Lisäksi Soini tiesi heti alussa, että mihin Hjallis pyrkii tuolla ehdokkuuskeskustelulla ja sanoi heti kärkeen, että listat on täynnä. Hjalliksen tyyli on ihan peruskoulutasoa ja heitot "Halla-Ahohan haukkuu sua koko ajam" tai "Sehän on täysi rasisti" ovat ihan paskaa ja osoittaa vain, että juontajan faktat oli hesarista.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainakin nämä kaksi faktaa ovat totta, tiedä sitten muista.

Annat varmaankin sitten linkin esimerkkeihin missä Halla-Aho haukkuu Soinia. Yksi ei tässä tapauksessa riitä, koska niitä on niin helppo löytää kun haukkumista tapahtuu koko ajan.

Rasismista ei tarvitse esittää esimerkkejä, koska epäonnistut kuitenkin kun et tiedä mitä se tarkoittaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Itse olen eri mieltä tuosta. Soini väitti, että kuoleman jälkeen on elämää ja Hjallis sanoi, ettei usko siihen, eikä niissä tilanteissa nähnyt mitään sellaista. Hjallis halusi Soinin tilille siitä, miksi uskoo siihen. Hjallis sanoi, että järjellä pitää pystyä perustelemaan, jos johonkin uskoo.

Kyllähän siitä yhdellä katsomiskerralla voi kukin tulla omiin haluamiinsa johtopäätöksiin. Täytyy katsoa tuo tarkemmin, jos antaa aihetta. Minusta olennaista oli se, että Hjallis otti esille tuon Soinin vakaumuksellisen uskonnollisuuden. Siinä aiheessa viivyttiin sitten minusta yllättävän kauan. Soinihan on tuonut julki uskonsa avoimesti aiemminkin. Roomalaiskatolinen uskonto näyttää politiikan huipulla kiinnostaneen, koska Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ilmoitti aikoinaan myös kääntyneensä katolisuuteen. Vasemmistossa uskonnollisuus on vahvasti esillä, kun puheenjohtaja Jutta Urpilainen on vakaumuksellinen evankelisluterilainen niinkuin myös varapuheenjohtaja, entinen piispa. Ortodoksisuuskaan ei ole ollut haittana vasemmistossa, kun ortodoksipappi, isä Mitro, valittin europarlamentikoksi. Soini ei ole uskonsa kanssa yksinään politiikan huipulla eikä tuosta näytä olevan pienintäkään haittaa kansan kannatuksen suhteen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
. Vasemmistossa uskonnollisuus on vahvasti esillä, kun puheenjohtaja Jutta Urpilainen on vakaumuksellinen evankelisluterilainen niinkuin myös varapuheenjohtaja, entinen piispa.

Ainakaan Vasemmistoliitossa uskonnollisuus ei todellakaan ole vahvasti esillä.
 

scholl

Jäsen
Ainakaan Vasemmistoliitossa uskonnollisuus ei todellakaan ole vahvasti esillä.

Huhujen mukaan Kim Jong-Il olisi harras uskovainen ;)

Kyllähän ev.lut. kirkon munattomuus fägäriasiassa esimerkiksi ajaa ihmisiä katolilaisuuteen. Samoin kuin se, että ev.lut. kirkoissa ei panosteta luxussisustukseen. Kuka haluaa mennä kirkkoon, joka on kuin mikäkin liiteri. Ainoa asia, minkä Soini sanoi haastattelussa fiksusti oli se näkemys siitä, että kirkon näkökanta on jonkinlainen ihanne ja ihminen arkielämässään ei välttämättä pysty sen mukaan elämään. Eli jos joku fägäröi niin hän ei ole pystynyt elämään kunnolla, mutta turha siitä enempää ongelmaa ottaa ja eduskuntaan pyrkiä Jani Toivola.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
16,6 eilen Ylen gallupissa. Omia tuntemuksia vahvistavaa käppyrää:
http://yle.fi/ecepic/archive/00380/28_puoluekannatukse_380506b.jpg

Kyllä tästä tilanteesta väkisinkin kiinnostuu. Pers-suomalaiset ovat jo tällä hetkellä suurten puolueiden tuntumassa ja aikaa on vielä useampi kuukausi. Ei olisi uskonut. Nyt jos esimerkiksi vielä Portugali ja Espanja jouitusivat eurokriisiin niin pers-suomalaisillahan on mahdollisuudet vaikka suurimmaksi puolueeksi... No, yhtä hyvin voi käydä niin että markkinat vakaantuvat ja että kampanjassa tulee esille se todellisuus, ettei puolueella ole itse asiassa juuri mitään järjellistä käsitystä mistään ja että ehdokasasettelu koostuu suurelta osin kylähulluista (nämähän ovat ihan tosiasioita, mutta jotenkin kyllä hymyilyttäisi enemmän kuin itkettäisi ajatus Soinista vetämässä hallitusneuvotteluja - kolme suurta ovat näissä vaaleissa niittämässä ihan sitä mitä ovat kylväneetkin). Tietysti vakavasti puhuen nämä vaalit ilmeisesti tullaan käymään ihan toisarvoisista asioista eikä kukaan tule vetämään keskusteluun sitä karua todellisuutta mikä meitä kulman takana odottaa. Toisaalta miksi juuri näiden vaalien pitäisi muodostaa poikkeus pitkään sarjaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kyllähän Soini näyttää varsin taitavasti rakentavan kampanjaa. Ensimmäinen ohjelman julistus oli jo hyvä osoitus tästä. Tarkoitan tätä ehdotusta yksipuolisesta aikalisästä päästökaupan suhteen. Kansa (itsekin) alkaa olemaan kyllästynyt koko ajan nouseviin energiaveroihin ja toisaalta tiukan sanan sanominen isommalle (EUlle ja YKlle) viehättää monia. Lisäksi persuille ei hallituspaikka ole ihan yhtä tärkeä kuin perinteisille isoille puolueilla, joten heidän ei tarvitse tehdä mitään konsensus vaaliohjelmaa, mihin isot puolueet ovat perinteisesti katsoneet olevansa pakotettuja. Avoin EU-kriittisyys ei ole kolmelle suurelle mahdollista, vaikka kansasta lähes puolet aikanaan vastusti jäsenyyttä. Vaikka monet ovat muuttaneet mieltään, niin tuosta pohjasta on helppoa saada kannatusta. Vetoomus suomalaisen työn turvaamiseksi on sitäpaitsi jotain ihan muuta kuin vaikka piipertäjien puheet siitä, ettei Suomessa kannata mitään tehdä. Vetoaa varmasti moniin äänestäjiin.
Ensi viikolla Soini aikoo julkaista vaaliohjelman seuraavan kohdan, maatalouspolitiikan. Siitäkin varmaan tehdään selkeästi peruskonsensuksesta poikkeava.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
...Avoin EU-kriittisyys ei ole kolmelle suurelle mahdollista...

Miksi sinun mielestä kolmelle suurelle EU kriittisyys ei ole mahdollista? Olisko siksi, että nämä puolueet joutuvat oikeassa elämässä, nyt ja jatkossakin hoitamaan näitä käytännön asioita eikä voi siksi edes leikillään esittää näitä Soinin ja muiden foliohattujen ehdottamia EU jäsenmaksujen maksamatta jättämisiä, itämeren nimen muutoksia, yms...

...niin tuosta pohjasta on helppoa saada kannatusta...

Missä irtopisteet, siellä persut, onko se nyt enään erikseen mainittava asia?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Miksi sinun mielestä kolmelle suurelle EU kriittisyys ei ole mahdollista? Olisko siksi, että nämä puolueet joutuvat oikeassa elämässä, nyt ja jatkossakin hoitamaan näitä käytännön asioita eikä voi siksi edes leikillään esittää näitä Soinin ja muiden foliohattujen ehdottamia EU jäsenmaksujen maksamatta jättämisiä, itämeren nimen muutoksia, yms...
Olet varmasti ihan oikeassa. Lisäksi suuret puolueet joutuvat sovittamaan näkökantojaan yhteen myös toistensa kanssa. Toisaalta kyllähän Suomi on oikeastikin hieman turhan kiltti EUn määräyksiä noudattessaan. Muissa maissa ollaan oltu astetta itsekkäämpiä. Pointtini oli, että kansasta pitkästi päälle 40% vastusti jäsenyyttä ja oikeastaan yksikään nykypuolueista ei ole huomioinut näiden kantoja ennen persuja. Siinä mielessä demokratian kannalta on vain hyvä, että kaikilla on mahdollisuus mielipiteensä vaaleissa ilmaista.
Missä irtopisteet, siellä persut, onko se nyt enään erikseen mainittava asia?

Arvotat populistisen oppositiopoliitiikan selvästi huonoksi. Itse sanoisin, että maassa on paljon ihmisiä, jotka vastustavat kolmen suuren konsensuspolitiikkaa ilman sen kummempaa agendaa. Eli he ovat juuri samanlaisia kuin perussuomalainen puolue. Kumpi sitten on parempaa: antaa protestin kohdistua jonkun ohjelmattoman puolueen kautta (tosin Soinihan julkistaa nyt joka viikko vaaliohjelmaansa palakerrallaan) vai kasvava joukko äänestämättä jättäviä? En osaa sanoa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Roomalaiskatolilainen se oli Hitlerkin (ehheh). Ei tämä Soinin vakaumuksellinen linja yllätys ole. Oma henkilökohtainen näkemykseni on, että katolilaisuus tulee vahvistamaan asemaansa eräänlaisena eurouskontona. Protestanttinen suunta on menettänyt uskottavuutensa kristittyjen silmissä, joten ne jotka uskovat, tulevat varmasti etsimään hengellistä turvaa erityisesti katolilaisuudesta. Uskonto tulee epäilemättä nykyisessä arvotyhjiössä saamaan yhä suuremman sijan myös poliittisessa keskustelussa, myös Suomessa. Saatamme nähdä eräänlaisen uskonnollispoliittisen renesanssin, muutoksen joka käynnistyy täällä Suomessa Soinin johtamien Persujen vaalivoitolla. Miten se näkyy käytännössä ja millä aikavälillä, on toinen juttu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Oma henkilökohtainen näkemykseni on, että katolilaisuus tulee vahvistamaan asemaansa eräänlaisena eurouskontona. Protestanttinen suunta on menettänyt uskottavuutensa kristittyjen silmissä, joten ne jotka uskovat, tulevat varmasti etsimään hengellistä turvaa erityisesti katolilaisuudesta. Uskonto tulee epäilemättä nykyisessä arvotyhjiössä saamaan yhä suuremman sijan myös poliittisessa keskustelussa, myös Suomessa. Saatamme nähdä eräänlaisen uskonnollispoliittisen renesanssin, muutoksen joka käynnistyy täällä Suomessa Soinin johtamien Persujen vaalivoitolla. Miten se näkyy käytännössä ja millä aikavälillä, on toinen juttu.

In hoc signo vinces - roomalaiskatolilainen sharia Suomeen Soinin johdolla! Ovatpas, ovatpas nuo sinun visiosi... Mutta voisit mennä keskustelemaan vaikka irlantilaisten kanssa katolisen kirkon uskottavuudesta. Toivottavasti Suomeen ei rantaudu Soinin johdolla pedofiilien systemaattinen suojelu poliisilta, mutta kukin uskokoon toki tyylillään!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En kyllä mitenkään usko katolilaisuuden leviämiseen Suomessa, se ei oikein sovi suomalaiseen mentaliteettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös