Perussuomalaiset

  • 6 004 404
  • 46 690

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mutta voisit mennä keskustelemaan vaikka irlantilaisten kanssa katolisen kirkon uskottavuudesta.

Katolisen kirkon sisäiset ongelmat ovat asia erikseen. Kuitenkin Rooma puolustaa arvojaan toisin kuin esim. luterilainen kirkko, joka on uskovaisten jäseniensä mielestä täysin hukassa. Tietynlaiseen kristilliseen 'fundamentalismiin' katolilaisuus istuu jatkossa taatusti paremmin kuin jäsenkadosta kärsivä protestanttinen siipi. Soini pääministerinä tai (presidenttinä) loisi Roomalle sopivat puitteet juurruttaa katolilaisuutta uudelleen Suomeen. Huomautan tässä vaiheessa etten ole sen enempää katolilainen kuin luterilainenkaan. Pisti vaan hymyilyttämään, miten historia pyrkii toistamaan itseään, kun Soini nosti tämän katolilaisuutensa pöydälle. Caesar, Hitler, Soini...no ei, mutta Pan Europa elää yhä sitkeästi, ja olihan Euroopan vapaakauppasopimus alunperin Natsi-Saksan rustaama, jota EU noudattaa lähes sellaisenaan.

Soini kumartelemassa Paavin edessä tämän kättä suudellen, olisipa näky.

EDIT: Tulevaa vaalikeskustelua/väittelyä odotan kyllä sikäli mielenkiinnolla, että millä tavoin niin Persut kuin muutkin pyrkivät lakaisemaan veronkorotuspaineet sun muut leikkaustarpeet maton alle. Inflaatio tulee, osaksi ympäristöseikkojen vuoksi, laukkaamaan siihen malliin, että orastava talouskasvu tulee roikkumaan aika ohuen langan varassa tulevina vuosina. IMF antanee lisäpaineita kaikkien EU-maiden suuntaan, mikäli esim. Espanja ei selviäkään omillaan. Tilannehan elää kaikenaikaa, vaikkei tästä enää joka päivä puhutakaan. On myös mahdollista, että Kreikka tarvitsee lisäapua. Miten pieni Suomi aikoo pitää oman alijäämänsä jotakuinkin kurissa tällaisessa tilanteessa, varsinkin kun eläkepommi on käsissä ja talouskasvu täysin vientimarkkinoiden armoilla. Kaikki muu kuin leikkaukset ja veronkorotukset on populismia - myös PS:lle.
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tulee kyllä olemaan mielenkiintoista nähdä mikä Persujen todellinen kannatus vaaleissa lopulta onkaan. En yllättyisi vaikka se poikkeaisi reilustikin gallup-lukemista. Niissähän ihmisiltä kysytään mitä puoluetta äänestäisivät jos vaalit olisivat nyt sekä mitä puoluetta äänestivät edellisissä eduskunta- ja kunnallisvaaleissa ja sitten noiden vastausten avulla sekä sen miten paljon ihmisten gallup-vastaukset ovat vanhastaan eronneet puolueiden todellisista vaalituloksista pyritään laskemaan jonkinlainen arvio puolueiden kannatukselle. Ihan lonkalta arvioisin, että Persut ovat olleet perinteisesti niitä puolueita, joka on saanut vaaleissa suuremman kannatuksen kuin pelkkien gallup-vastausten perusteella voisi päätellä eli tässä tapauksessa Persujen kannatuksen arvioimiseen käytettäisiin jotain korjauskertoimia, joilla kannatusta "lisätään" lopullisessa gallup-tuloksessa. Joten on vaikea arvioida toimivatko nuo kertoimet enää kuinka hyvin, kun puolueen kannatus on ihan oikeasti noussut uusiin sfääreihin ja muutenkaan ei varmasti ole ennen nähty minkään puolueen kannatuksessa vastaavaa muutosta kesken vaalikauden.

No juu, joku paremmin gallupeista tietävä voi korjata jos niitä ei yhtään tähän tyyliin tehdäkään kuin kuvittelen.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tulee kyllä olemaan mielenkiintoista nähdä mikä Persujen todellinen kannatus vaaleissa lopulta onkaan. En yllättyisi vaikka se poikkeaisi reilustikin gallup-lukemista. Niissähän ihmisiltä kysytään mitä puoluetta äänestäisivät jos vaalit olisivat nyt sekä mitä puoluetta äänestivät edellisissä eduskunta- ja kunnallisvaaleissa ja sitten noiden vastausten avulla sekä sen miten paljon ihmisten gallup-vastaukset ovat vanhastaan eronneet puolueiden todellisista vaalituloksista pyritään laskemaan jonkinlainen arvio puolueiden kannatukselle. Ihan lonkalta arvioisin, että Persut ovat olleet perinteisesti niitä puolueita, joka on saanut vaaleissa suuremman kannatuksen kuin pelkkien gallup-vastausten perusteella voisi päätellä eli tässä tapauksessa Persujen kannatuksen arvioimiseen käytettäisiin jotain korjauskertoimia, joilla kannatusta "lisätään" lopullisessa gallup-tuloksessa. .

Olet ihan oikeassa siinä, että gallup-tulosten arviointiin käytetään korjauskertoimia johon vaikuttaa edellisten vaalien tulokset. Persujen kohdalla tämä korjauskerroin korjaa tulosta kuitenkin selvästi alaspäin. Ns. "raakadata"-kyselyissä Persujen kannatus on ollut jotain ~22-23% (ja samalla "suurin puolue") jo pitkän aikaa, tarkempaa tietoa saat kun selaat tätä threadia taaksepäin muutaman sivun.

Käytännössä tuo korjauskerroin tulee siten, että gallupissa kysytään a) mitä puoluetta äänestit viimeksi ja b) mitä puoluetta äänestät seuraavan kerran. Mikäli äänestäjä aikoo vaihtaa puoluetta, hänen äänensä merkitys ei ole niin suuri. Koska Persujen äänestäjissä on paljon näitä puolueen vaihtajia, korjauskerroin alaspäin on melko raju.

Ilmeisesti tämä perustuu siihen tilastolliseen huomioon, että ne jotka gallupissa sanovat vaihtavansa puoluekantaa, eivät kuitenkaan välttämättä äänestyskopissa sitä tee. Mielenkiintoista todella nähdä, miten Persujen kannatus realisoituu. Itse pidän kyllä yli 15% kannatusta ihan realistisena.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olet ihan oikeassa siinä, että gallup-tulosten arviointiin käytetään korjauskertoimia johon vaikuttaa edellisten vaalien tulokset. Persujen kohdalla tämä korjauskerroin korjaa tulosta kuitenkin selvästi alaspäin.

Ok, olen joskus ollut noita haastatteluita tekemässäkin, eikä se kyllä nostanut luottamusta galluppeihin. Sehän on äärimmäisen harvinaista, että kukaan kertoo vaihtavansa puoluetta. Iso osa vastaa joko, että ei ole äänestänyt / aio äänestää, ei muista mitä puoluetta äänesti / ei mitään käryä mitä aikoo äänestää, ei kerro tai sitten jos kertoo niin aikoo äänestää jatkossa samaa mitä aiemminkin. Sitten taas ne, jotka äänestävät milloin mitäkin saattavat muistaa mitä ovat aiemmin äänestäneet, mutta eivät osaa sanoa mitä nyt äänestäisivät. Hyvin harvinaista on, että joku mainitsisi aikovansa äänestää jotain muuta puoluetta kuin on edellisellä kerralla äänestänyt.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Hyvin harvinaista on, että joku mainitsisi aikovansa äänestää jotain muuta puoluetta kuin on edellisellä kerralla äänestänyt.

Jokaisella vanhemmalla puolueella on toki oma peruskannattajakuntansa, mutta kyllä aidosti liikkuviakin äänestäjiä on. Esim. vihreillä on paljon ns. liikkuvia äänestäjiä, jonka ymmärtääkin koska eihän suhteellisen nuorella puolueella muuten kannatusta olisikaan. Perinteisesti kai demarien ja keskustan kannattajat ovat olleet puolueuskollisimpia, mutta tulevissa vaaleissa persujen nousu tulee syömään kannattajia erityisesti niiltä, mutta myös kokoomukselta. Jos persujen kannatus olisi vain heidän "uskollisten" kannattajiensa varassa, se olisi aika mitätön lukema. Kannatusta kuitenkin kiistatta on. Sen takia äänestystulosta on vaikeaa ennakoida.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokaisella vanhemmalla puolueella on toki oma peruskannattajakuntansa, mutta kyllä aidosti liikkuviakin äänestäjiä on.

Toki, mutta näillä harvoin on galluppiin vastatessa mielessä sitä puoluetta mitä aikovat seuraavaksi äänestää, ts eivät tiedä sitä vielä itsekään. Toki nyt kun Persujen kannatus on ollut nousussa on varmasti helppo vastata aikovansa äänestää heitä ja varmasti moni niin aikoo ihan oikeastikin tehdä. Oli muuten tuossa aiemmin aika huvittava se "uutinen", että Persujen on vaikea realisoida kannatusta edustajapaikoiksi, koska monissa vaalipiireissä pitää saada 10-15 % äänistä saadakseen edes yhden ehdokkaan läpi. Hiukan siitä välittyi sellainen piiloviesti, että älkää äänestäkö Persuja, ei niiden ehdokas mene kuitenkaan läpi. Kuitenkin yhtä hankalaa se yhdenkin edustajan saaminen läpi pienestä vaalipiiristä on "isoillekin" puolueille, etenkin jos Persut vievät niiden äänet.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Oli muuten tuossa aiemmin aika huvittava se "uutinen", että Persujen on vaikea realisoida kannatusta edustajapaikoiksi, koska monissa vaalipiireissä pitää saada 10-15 % äänistä saadakseen edes yhden ehdokkaan läpi. Hiukan siitä välittyi sellainen piiloviesti, että älkää äänestäkö Persuja, ei niiden ehdokas mene kuitenkaan läpi.

Saattaa tosiaan olla tuommoista piiloviestiä uutisoinnissa. Omasssa vaalipiirissänikin on suurehko kynnys, muistaakseni jotain 12%n luokkaa. Kuitenkin täälläkin persujen kannatus on mitattu saman suuruiseksi kuin valtakunnassakin, eli n. 16%. Noilla luvuilla he saisivat kevyesti täältäkin paikan, joten en tiedä. Ehkä tuo kannatus voi ihan oikeastikin realisoitua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No, yhtä hyvin voi käydä niin että markkinat vakaantuvat ja että kampanjassa tulee esille se todellisuus, ettei puolueella ole itse asiassa juuri mitään järjellistä käsitystä mistään ja että ehdokasasettelu koostuu suurelta osin kylähulluista.
Tuskinpa tuo persujen äänestäjäkuntaan vaikuttaisi sen kummemmin. Kannatus ruokkii ehdokkaidensa kanssa epäröiviä ja voisin kuvitella, että aika moni päättää vaikuttaa nyt, kun sauma omien kantojen läpiviemiselle näyttäisi olevan kerrankin aika selkeä. Mielenkiintoista, vaikka itse puolue kaikkine periaatteen miehineen lähinnä ärsyttää.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Toivottavasti Suomeen ei rantaudu Soinin johdolla pedofiilien systemaattinen suojelu poliisilta, mutta kukin uskokoon toki tyylillään!

Sekoitat nyt Vihreät ja Perussuomalaiset. Vesa Hack sai kenkää suvaitsevaisuuspuolueesta, kun oli pedofiilivastainen ja vaati julkista rekisteriä. Soini jos saisi päättää, niin todennäköisesti kärventäisi petofiilit.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Käsittääkseni piilevä äänikynnys ei ole mikään kiveenhakattu arvo, vaan ensisten valtapuolueiden kannatuksen tipahtaminen alaspäin vaikuttaa automaattisesti myös kynnyksen pienenemiseen.

Niin, tai itseasiassahan tuo suuri kynnys johtuu siitä, että joissakin vaalipiireistä valitaan alle kymmenen kansanedustajaa. Eli jos piiristä valitaan tasan 10 edustajaa tällöin pitää saada vähintään 10% vaalipiirin äänistä saadakseen yhden edustajan. Pienimmissä Etelä-Savon ja Pohjois- Karjalan vaalipiireistä valitaan vain 6 edustajaa, joten siellä on saatava 16,7 % jotta saa yhden edustajan. Tämä koskee tietenkin kaikkia puolueita. Suurimmassa Uudenmaan vaalipiirissä (35 edustajaa) riittää jo vajaan 3% kannatus yhteen paikkaan. Esim. RKP ei voisi käytännössä mitenkään saada yhtään paikkaa pienissä vaalipiireissä. Ja vihreiden entinen puheenjohtajahan jäi P-Karjalassa ilman paikkaa, vaikka sai paljon ääniä, koska puolue ei päässyt lähellekkään tuota 16%:a.
Mutta se mikä on mielenkiintoista, on se että persujen kannatus on tällä hetkellä juuri tuon pienimpienkin vaalipirien äänikynnyksen tietämillä. Eli jos kannatus aavistuksenkin vielä kasvaa, ja ennen kaikkea realisoituu, niin he ylittävät kynnyksen pienimmissäkin vaalipiireissä. Heidän puoluetoimistossaan varmasti tiedostetaan ns. tiukka tilanne ja pieniinkin piireihin yritetään panostaa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Teoreettinen esimerkki: kymmenen puoluetta saa kaikki ääniä 10% tuntumaan ja kuusi pitäisi valita. Vieläkö tarvitaan 16,7% ja vaalipiiri jää ilman edustajia?

Piilevä äänikynnys on erilainen kuin varsinainen äänikynnys.

Hyvä esimerkki. Tällöin tietenkin 6 suurinta puoluetta saisi kukin yhden edustajan. Jos äänet olisivat ihan tasan, jouduttaisiin arpomaan. Suhteellinen vaalitapa tosiaan sotkee kuviota, joskin käytännössä tilanne tuskin ihan esimerkkisi kaltainen olekaan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pienimmissä Etelä-Savon ja Pohjois- Karjalan vaalipiireistä valitaan vain 6 edustajaa, joten siellä on saatava 16,7 % jotta saa yhden edustajan. Tämä koskee tietenkin kaikkia puolueita.
Ei kai se ihan näin mene. Jos ajatellaan että vaalipiirrissä on jaossa kuusi paikka ja äänet jakautuisivat ilman vaaliliittoja näin (realistinen esimerkki):

Kok 25%
Kepu 22%
SDP 20%
Pers 15%
Vihreät 5%
KD 5%
Vasurit 5%
Ynnä muut 3%

Jos ääniä annettaisiin yhteensä 100 000 vertailuluvut olisivat:
Kok 1: 25 000
Kok 2: 12 500

Kepu 1: 22 000
Kepu 2: 11 000

SDP 1: 20 000
SDP 2: 10 000

Pers 1: 15 000
Pers 2: 7 500

Näin ollen paikat jakautuisivat:
Kok: 2 paikkaa
Kepu: 2 paikkaa
SDP: 1 paikka
Pers: 1 paikka

Eli persut saisi 15% äänimäärällä tässä skenaariossa yhden paikan. Mielestäni laskin tässä nimenomaan tällä Suomessa käytetyllä menetelmällä vertailuluvut, korjatkaa jos meni jokin väärin. Ja Persujen ehdokas menisi tässä tapauksessa läpi vaikka tuota äänimäärää laskettaisiin pari prosenttia, jos nämä prosentit siirrettäisiin esim. vihreille.

Persujen ehdokas menisi muuten läpi myös, vaikka paikkoja olisi jaossa vain neljä.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Mielestäni laskin tässä nimenomaan tällä Suomessa käytetyllä menetelmällä vertailuluvut, korjatkaa jos meni jokin väärin. Ja Persujen ehdokas menisi tässä tapauksessa läpi vaikka tuota äänimäärää laskettaisiin pari prosenttia, jos nämä prosentit siirrettäisiin esim. vihreille.

Yes, kyllä tämä suhteellinen vaalitatapa tosiaankin muuttaa kuviota. Jonkunlainen kynnys toki on, mutta vertailuvuistahan asia riippuu. Vaalitapamme suosii tosiaan isoja puolueita. Esimerkiksi Suomen vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kolme suurinta puoluetta saivat ääniosuuteensa verrattuna 1,05–1,10-kertaiset paikkamäärät; pienemmillä paikkoja saaneilla puolueilla vastaava kerroin jäi välille 0,62–0,98. Eli käytännössä jos ison puolueen ääniosuuden olisi pitänyt tuoda 50 paikkaa, niin se saikin 55 paikkaa. Toisaalta jonkun pienemmän puolueen äänimäärällä olisi pitänyt saada 15 paikka, mutta se saikin 9 tai 10 paikkaa. Sen takia 15% voi saada vaikka vain 25 paikkaa, mutta 20%lla pääsee jo lähelle viittäkymmentä paikkaa.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Eiköhän tuosta rasistisesta paskapoppoosta ole nähty nyt tarpeeksi, alkaa ainakin mönkkösen puuhista nousta melkoinen rekyyli...

Perussuomalaisen vaalijulisteet poistettiin | Uutiset | Pääkaupunkiseutu | Oma kaupunki

Ihan hauskahan tuo on. Jos siis olisi esimerkiksi jossain sketsisarjassa.

Mä kyllä luulen, että kaikki jotka povaavat perussuomalaisille suurta vaalimenestystä tulevat vielä pettymään. Mielipidemittauksia voidaan pitää helvetin jäätymiseen saakka, mutta ne ovat vain kyselyitä. Kun miettii että äänestyvilkkaus suurenee tulojen ja koulutustason mukaan, luulen että vaalipäivänä ei kaikki persuksi itseään kutsuvat todellakaan sinne uurnalle asti pääse. Tämä ei ole mikään provoyritys koska aivan varmasti myös perussuomalaisten kannattajissa on fiksua ja järkevääkin porukkaa, mutta kyllähän esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiöbaarin mielipidemittauksissa persut varmasti nauttisivat suurta suosiota - tämä ei tarkoita että nämä sankarit jaksavat sunnuntaipäivänä lähteä äänestämään. Varsinkaan jos sataa tai jotain.
 
Eiköhän tuosta rasistisesta paskapoppoosta ole nähty nyt tarpeeksi, alkaa ainakin mönkkösen puuhista nousta melkoinen rekyyli...

Perussuomalaisen vaalijulisteet poistettiin | Uutiset | Pääkaupunkiseutu | Oma kaupunki

On kyllä melkoinen idiootti. Valitettavasti näitä peräkammareiden perältä löytyviä runkkareita on otettu puolueeseen, kun kuitenkin puolueesta löytyy ihan asiallistakin maahanmuuttopolitiikan kritisoimista.

Surkeinta on se, että Persujen ei tarvitSisi tehdä tällä hetkellä muuta kuin pitää turpansa kiinni ja pistää naamankuvat ja numerot näkyviin, niin ääniä tulee.

Nyt nämä runkkarit sitten toimivat kuin esim. Päivi Lipponen ja Kimmo Sasi eli vain karkottavat lausunnoillaan ja teoillaan äänestäjiä.
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mä kyllä luulen, että kaikki jotka povaavat perussuomalaisille suurta vaalimenestystä tulevat vielä pettymään.
Näin voisi luulla, mutta kuitenkin kaksissa edellisissä vaaleissa Perussuomalaisten kannatus itse vaaleissa on ollut viimeisestä galluppia korkeampi. Toki nyt ollaan jo sellaisissa prosenteissa, että menneisyydellä ei voi enää ennustaa tulevaa, mutta kuitenkin.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Näin voisi luulla, mutta kuitenkin kaksissa edellisissä vaaleissa Perussuomalaisten kannatus itse vaaleissa on ollut viimeisestä galluppia korkeampi. Toki nyt ollaan jo sellaisissa prosenteissa, että menneisyydellä ei voi enää ennustaa tulevaa, mutta kuitenkin.

Tämä on toki totta, mutta nythän perussuomalaiset ovat ensi kertaa todellinen ilmiö, onhan se suorastaan trendikästä vastustaa muita ja kannattaa persuja. Protestiäänten antajat eivät vain aina äänestyskoppiin asti sitten kuitenkaan pääse.

Entäs sitten? Vastaavasti jossain homppelibaarissa tehdyssä mielipidemittauksessa vihreät nauttii suurta suosiota.

Mieluummin sitä menee lähiöbaariin puhumaan jääkiekosta ja teiden auraamisesta kuin homppelibaariin rakennekynsistä ja sisustamisesta.

No mites tämä nyt liittyy mitenkään? Jos olisit lukenut lauseeni loppuun, viittaukseni oli siihen, ettei nämä "baarikannattajat" välttämättä äänestä, puhuvat vain. Siinä vaiheessa on ihan helvetin sama ketä kannattavat noin periaatetasolla. Vastaavasti nämä "homppelit" suuremmalla todennäköisyydellä äänestävät (jos heillä ylipäätään on poliittista suuntausta vihreisiin tai muuhunkaan).
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuo kampanja muistutti aika vahvasti teekkaripilaa, mikä ei sinänsä yllätä kun kyseessä on nuorehko DI.
Ex-teekkarina joudun kyllä sanomaan, että teekkarijäynistä pitää jäädä hyvä fiilis jäynättävälle. Muuten kyseessä on jotain muuta lähtien kiusaamisesta loppuen... johonkin muuhun. Tässä tapauksessa kiihotukseen kansanryhmää vastaan.

Ei hyvä, ei hyvä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuitenkin kampanja vietiiin luvatta toisten hallitsemille yksityisalueille, mikä on mielestäni poliittisessa toiminnassa aina no-no. Ja minä arvostaisin enemmän vastuunkantoa, tuskin lappuja on ihan ilman ehdokkaan tietämystä laiteltu..

Yep, sinänsä kampanja on tehokas ja kaverin sivuilla on ihan hyviäkin pointteja, mutta pelottelu ja tungettelu ovat keinoina moitittavia. Toisaalta miten se poikkeaa ovikellojen soittelusta, jota eräät puolueet harrastavat?

Väitän että mikäli kyseessä olisi joku toinen järjestö tai puolue eri agendalla, olisi jo jossain artikkelissa ihailtu guerilla-mainonnan ideaa ja saatua huomioarvoa.

Aivan varmasti näin. Eiköhän tuo agenda ole se isoin ongelma tässä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Edit. TosiFani ei ole muuten vielä esittänyt todisteita väittämilleen Halla-ahosta.

Sinä varmasti olet vieraillut useasti Halla-ahon nettisivuilla, josta löydät todisteet molempiin väittämiini. Se, että piilottaa ennakkoluulon ja selvän rasismin taitavan sanankäytön ja tieteen fraasien taakse, ei poista itse asiaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen vieraillut joitakin kertoja ja minä en sieltä sellaista löydä. Mutta ehkä me luemme hänen kirjoituksiaan erilaisten lasien takaa.

Jokainen saa pettää itseään miten haluaa. Sinä et näe Halla-ahon ajattelumaailmassa ennakkoluuloja ja rasismia, minusta juuri näiden asioiden ansiosta hän on suosittu. Hän liikkuu sanankäytössään hienosti juuri rajapinnassa, jossa hän voi kieltää rasismin, olla marttyyri, mutta silti kaikki ymmärtävät hänen tarkoituksensa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Olen vieraillut joitakin kertoja ja minä en sieltä sellaista löydä. Mutta ehkä me luemme hänen kirjoituksiaan erilaisten lasien takaa.

Halla-aho on sen verran fiksu ettei hän suoraan kutsu ketään tyyliin rottayhteisönä, koska sehän olisi helppo suoraan tuomita. Halla-ahomainen keskustelutyyli on esimerkiksi sanoa, että "en ole koskaan nähnyt häntä naisseurassa..." sen sijaan että sanoisi suoraan jonkun olevan homo.

Tosiasia on se, että kaikki tietävät mikä hänen ja Soinin agendana (IL) on ja millä he ratsastavat:

Seisotko hänen mielipiteidensä takana?
- Seison perussuomalaisten linjan takana ja kannatan sitä, että hän on meidän ehdokkaana.

Oikeesti, if it looks like shit and smells like shit...
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sinä varmasti olet vieraillut useasti Halla-ahon nettisivuilla, josta löydät todisteet molempiin väittämiini. Se, että piilottaa ennakkoluulon ja selvän rasismin taitavan sanankäytön ja tieteen fraasien taakse, ei poista itse asiaa.

Mutta kumpi sitten on suurempi ongelma, se ettei omia mielipiteitään voi ilmaista suoraan vai se että mielipiteet ovat "vääriä".

Mielestäni myös ennakkoluuloisuuden korostaminen on hieman kyseenalaista, koska JHA juuri käyttää paljon tilastoaineistoa osoittamaan ennakkoluulot paikkaansapitäviksi, jotkut etniset ryhmät vain ovat yli- ja aliedustettuina kaikissa relevanteissa tilastoissa lähtien työttömyydestä rikollisuuteen.

Onko kaupan vartija ennakkoluuloinen ja rasisti jos romanin tullessa sisään alkaa vahtimaan ko. henkilöä, vai onko kyse vain kokemuksesta ja lukemattomien videonauhojen selaamisesta missä kerta toisensa jälkeen tietyn kansanosan edustajat tunkevat tavaraa vaatteittensa alle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös