Oma kantani tässä kulttuurien sekoittumisessa on, että kannattaa yrittää poimia rusinat pullasta. Kokeilla niitä "toisten" kulttuurien juttuja, koska niistä voi löytää aika hienoja asioita. Etniset ruoat tästä ehkä helpoin esimerkki. Sitten taas toisaalta, mitä tahansa ei tarvitse hyväksyä. Esimerkiksi juuri joulu- ja kevätjuhlilla on suomalaisissa kouluissa pitkät perinteet, ja maahanmuuttaoppilaiden vanhempien tulee ymmärtää ja hyväksyä se. Itse en pakottaisi vaikka muslimilasta joulujuhlaan, mutta kaikilta sitä ei pidä kieltää siksi, että kaikkien lasten kulttuuriin se ei kuulu. Ja suvivirsi on oodi keväälle ja alkavalle kesälle, ei se ole mikään jumalanpalvontalaulu, ettäs tiedätte!
Olemme muuten täsmälleen samaa mieltä tästä. Hyvin kirjoitettu kappale.
Ongelmiakin tietysti on, sitä on turha kieltää, mutta monikulttuurisuus sinänsä ei ole saatanasta; jotkut yksilöt varmasti ovat. Demonisointia voisi hiukan hillitä.
Mutta miksi niitä "saatanasta" olevia yksilöitä ei vaan yksinkertaisesti käännytetä takaisin kotimaahansa?
Moniko turkkilainen on Suomessa töissä muualla kuin kebab-pitseriassa?
Anteeksi, mutta mitähän vittua oikein yrität sanoa? Vaikka kaikki Suomessa olevat turkkilaiset olisivat töissä vain ja ainoastaan kebab-pitserioissa, niin mitä sitten? Eikös se ole todella hyvä juttu, että heillä on töitä, ovat vieläpä itse työllistäneet itsensä. Mitä niiden turkkilaisten sitten sinun mielestäsi pitäisi tehdä, kun kerran kebab-pitserioiden pyörittäminen ei sinulle sovi?
Tämä nyt on paksuinta paskaa mitä olen hetkeen kuullut. Juuri missään maassa ei ole yrityksen perustaminen ja pyörittäminen yhtä vaikeaa kuin Suomessa. Varsinkin kun toimitaan ravintola-alalla. Tarvitaan pirusti pääomaa ja kaikkien mahdollisten pykälien tuntemusta. Ei moni suomalainenkaan pistä firmaa pystyyn vaikka sen luulisi olevan niin kovin helppoa. Toki turkkilaiset ja kiinalaiset pärjäävät aika hyvin eli varmasti on kyse myös kulttuurillisista eroista.
Heh. Suomessa järjestetään maahanmuuttajille yrityskoulutusta käytännössä non-stoppina, annetaan starttirahaa yrityksen pyörittämiseen, apua saa ongelmatilanteissa kunhan vain kehtaa pyytää. Kerroppa että missä maassa asiat ovat edes samalla tasolla Suomen kanssa tässä asiassa?
Pakolaispaikan vastineeksi ei paljon voida vaatia, ne perustuvat kuitenkin kansainvälisiin sopimuksiin.
Yhdenkään maan ei ole pakko ottaa vastaan pakolaisia. Ilmeisesti et tiennyt tätäkään. Lisäksi jokainen kiintiöpakolaisia vastaanottava maa voi päättää, kenen hakemuksen hyväksyy tai hylkää, eli siis käytännössä valita pakolaisista parhaat päältä, jos vain haluaa. Mikään ei estä, mutta tätäkään et ilmeisesti tiennyt. Eli vaatia voidaan kyllä, jos vain halutaan. Jostain syystä halua ei vain näytä olevan.
Tunnettu tosiasia on se, että jotkut ihmiset ovat ahkerampia ja reippaampia kuin toiset riippumatta taustasta. Ja tosiaan jos "vanhempi ihminen/40v" kuvittelee pärjäävänsä toisessa maassa ilman sen kohdemaan kielitaitoa (edes välttävästi), niin sitten kerjää vaikeuksia itselleen. Mutta niinkuin kaikkien kohdalla elämän suhteen, siten makaa miten petaa.
Aivan, mutta tällä hetkellä Suomessa se ei mene niin. Se 40+ mamu voi elellä sossun rahoilla lopun ikäänsä, jos se suomen kielen opettelu ei kiinnosta. Eli valitettavasti "niin makaa miten petaa" ei toimi tässä asiassa.
Angela Merkel on
sanonut: "Yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ja elää rinnakkain on epäonnistunut, täydellisesti epäonnistunut."
Tätä samaa on sanonut myös Ranskan entinen presidentti Sarkozy. Tätä samaa on sanonut myös Britannian pääministeri Cameron. Monikulttuurisuuden epäonnistumisen voi myös nähdä, kun tutustuu hieman Ruotsin meininkiin tällä hetkellä. Mutta tokihan Suomen pitää väen väkisin tehdä samat virheet kuin moni muu maa on jo meitä ennen tehnyt. Sitä en vaan käsitä, että miksi?
Hirvisaaren hyöty puolueelle on kyllä jäänyt epäselväksi. Ehkä joku paremmin tietävä osaa kerota?
Sama hyöty kuin vaikkapa Jani Toivolalla vihreille, Saara Karhulla demareille, Pauli Kiurulla kokoomukselle, Anna Kontulalla tai Silvia Modigilla vasemmistolle tai Mikko Alatalolla keskustalle. Eli painaa nappia puolueen puolesta. Kuten n. 85 prosentilla kansanedustajista ylipäätään.