Perussuomalaiset

  • 5 569 309
  • 44 578

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Periaatteessa olen samaa mieltä. Tämä vain käytännössä tarkoittaa, että niitä kuuluisia työvoimapulan paikkaajia ei näistä ihmisistä tule, vaan melkoisia taloudellisia taakkoja johtuen kouluttamattomuudesta, kielitaidottomuudesta ja mahdollisesti jopa lukutaidottomuudesta. Lisäksi tutustuminen kantaväestöön on mahdotonta. Ja kun vanhemmat ovat tässä koukussa, niin sama vaara vaanii heidän lapsiakin. Nythän on jo käynyt joissain tapauksissa niin, että vanhemmat eivät ole sopeutuneet suomeen, ja lapsi on koulun tai harrastusten kautta alkanut esim. "suomalaistumaan", niin he ovatkin kadonneet - lähetetty lähtömaahan sukulaisten tai koraanikoulun etc. hoiviin.... ja tytöt pakkoavioliittoon oikea uskoisten kanssa.

Kieltämättä jos tilanne menee niinkuin yllä esitit, niin tottahan se on sitten, että tämä kotouttaminen ja sopeutuminen on mennyt päin helvettiä.

Mutta sekin on tosiasia, että nämä tapaukset jotka sopeutuvat maan tapaan ja yhteisiin pelisääntöihin ovat heitä, joista ei kirjoiteta mediassa, ei laiteta linkkejä "monikulttuurisuus"-ketjuun tai muutenkaan eivät pidä itsestään mekkalaa.

Mutta en vastusta sitä ajatusta kieltää niitä maahanmuuttajia tulemasta Suomeen, jotka tulevat kiistattomasti ja varmasti raiskaamaan meidän naisia ja rikkomaan lakeja. Ja kantasuomalaisille aborttipakko vastaaville tuleville rikollisille.

Ja vakavasti puhuen, en todellakaan kieltäisi palauttamasta takaisin kohdemaahan näitä nilkkejä, jotka eivät pysty elämään yhteiskuntanormien mukaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestisi nro 7915 tässä ketjussa. Kirjoitettu kuusi varttia sitten, "paremmat resurssit."

No, olisiko paremmista resursseista jotakin haittaa? Luulisi että kieliä osaamattomat maahanmuuttajat ovat pitkässä juoksussa paljon suurempi kuluerä. Se on toki selvä ettei kaikkea ratkaista vain sillä että toimintaan syydetään lisää rahaa.

Muuten kiinnostaa ongelmien ratkaiseminen, vaikkakin periaatteessa olen vastaan sellaista, että tässä pitäisi ratkoa muiden aiheuttamia ongelmia.

Onko se että joku ei osaa suomea maahan tullessaan jonkun muun aiheuttama ongelma?

Oletkohan maininnut kertaakaan? Ainakaan ilman vastuun sysäämistä yhteiskunnalle.

Nämä ovat yhteiskunnallisia kysymyksiä ja tämä ketju käsittelee yhteiskunnallisia kysymyksiä, erään puolueen toiminnan kautta. Paljonko on hyötyä jankuttaa yksilön vastuusta? Se on melkoinen itsestäänselvyys jonka toistelu on koomista.

Varmasti voidaan. Pyritään poimimaan ne pakolaisten "matssundinit" ja "patrickanet". Sijoitetaan heitä Suomessa esim. autioihin kasarmeihin ja pidetään monen tunnin kieliopetussessioita sekä tämän lisäksi sijoitetaan heitä siviilipalvelustyön luontoisesti oppimaan kieltä.

Kannatan kielen oppimisen siirtämistä enemmän käytännön läheiseen suuntaan ja työnteon linkitystä opiskeluun. Harmi vaan että tällaisen järjestelyn toteuttamiseksi juuri tarvittaisiin veronmaksajien kukkaroa paljon enemmän kuin nyt. Tuo pakolaisten draftaus taas... No, mitäpä tuota kommentoimaan.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Linkissä löytyy yksi tärkeimmistä sanomista homouteen ja maahanmuuttoon, mitä aikoihin on sanottu. Viimeinen kappale: Moniarvoisessa yhteiskunnassa erilaisuus on hyväksyttävä, mutta vähemmistöjen ei pidä antaa sanella yhteiskunnan normistoa.

En tiedä miten muilla, mutta minä en ainakaan ole huomannut minkään vähemmistön sanelleen mitään normistoja. En ole esimerkiksi joutunut homoilemaan tai rukoilemaan Allahia (en tosin juuri Jumalaakaan, vaikka joskus joudun väkipakolla pistäytymään kirkossa, kun joku tuttu menee naimisiin tms.) En ole kyllä muutenkaan kokenut asemaani tai identiteettiäni suomalaisena heteromiehenä millään tavalla uhatuksia, vaikka sikäli tietysti kuulun itsekin vähemmistöön, että olen perheeni ainoa täysin suomalainen.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
En tiedä miten muilla, mutta minä en ainakaan ole huomannut minkään vähemmistön sanelleen mitään normistoja. En ole esimerkiksi joutunut homoilemaan tai rukoilemaan Allahia (en tosin juuri Jumalaakaan, vaikka joskus joudun väkipakolla pistäytymään kirkossa, kun joku tuttu menee naimisiin tms.) En ole kyllä muutenkaan kokenut asemaani tai identiteettiäni suomalaisena heteromiehenä millään tavalla uhatuksia, vaikka sikäli tietysti kuulun itsekin vähemmistöön, että olen perheeni ainoa täysin suomalainen.

Eipä siinä mitään jos tuon pointin haluaa tahallaan ymmärtää väärin ja muutenkin yleistää asian..
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mokuttaja-Jameksen laulama gospel loukkaa minua henkilökohtaisesti ja siksi sitä ei pidä sallia.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Sanoo siis Hirvisaari joka itse kuuluu vähemmistöön, joka yrittää sanella yhteiskunnan normistoa. Priceless.
Ei tuo ole yhtään sen suurempi paradoksi kuin se, että hän oli kovasti pahoillaan siitä, että puoluettaan kutsutaan persuiksi, vaikka on itse vaihtanut nimensä Jamekseksi.

Mutta kannattajakuntaan tuokin varmaan uppoaa ja se lienee tässä olennaisinta ja surullisinta.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
No mikä vähemmistö on muuttanut normistoa niin, että siitä pitäisi olla huolissaan tai että siitä olisi enemmistölle jonkinlaista uhkaa?
No kaikki! Ne on öllöjä ja vaatii aina kaikkee ja sit suvikset taputtaa niitten päätä ja ne valtaa maan. Ja sit se homoavioliittokin vaikuttaa aivan sairaasti mun elämään ja mä loukkaannun siitä ja niistä niiden karnevaaleista kanssa.

Lukaisin tuon J. Hirvisaaren postauksen hommasta aiemmin, mutta noi Jameksen itkemiset ohittaa nykyään melko olan kohautuksella, koska sisältö on aina sama: vittu mitä paskaa. Homosaatio, huh huh...
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jokohan Soinille alkaa riittää nämä Hirvisaaren julistukset? Minun puolestani hän saa toimia äänitorvena niin paljon kuin huvittaa, mutta tehköön sen omissa nimissään.

edit: Onko muuten sitä alkuperäistä Face-kirjoitusta missään luettavissa?
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jokohan Soinille alkaa riittää nämä Hirvisaaren julistukset? Minun puolestani hän saa toimia äänitorvena niin paljon kuin huvittaa, mutta tehköön sen omissa nimissään.

Kieltämättä tuli itsellekin sellainen olo että hohhohhoijaa. Taas on kirjoitettu facabookiin jotakin jonka odotetaan järkyttävän. Totuuden nimessä täytyy kuitenkin sanoa että aika samat nimet näissä jutuissa useimmiten esiintyy. Eli ehkä Persut ei ole puolueensa läheskään niin perseestä kuin muutamat yksittäiset edustajat.

Hirvisaaren hyöty puolueelle on kyllä jäänyt epäselväksi. Ehkä joku paremmin tietävä osaa kerota?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oma kantani tässä kulttuurien sekoittumisessa on, että kannattaa yrittää poimia rusinat pullasta. Kokeilla niitä "toisten" kulttuurien juttuja, koska niistä voi löytää aika hienoja asioita. Etniset ruoat tästä ehkä helpoin esimerkki. Sitten taas toisaalta, mitä tahansa ei tarvitse hyväksyä. Esimerkiksi juuri joulu- ja kevätjuhlilla on suomalaisissa kouluissa pitkät perinteet, ja maahanmuuttaoppilaiden vanhempien tulee ymmärtää ja hyväksyä se. Itse en pakottaisi vaikka muslimilasta joulujuhlaan, mutta kaikilta sitä ei pidä kieltää siksi, että kaikkien lasten kulttuuriin se ei kuulu. Ja suvivirsi on oodi keväälle ja alkavalle kesälle, ei se ole mikään jumalanpalvontalaulu, ettäs tiedätte!

Olemme muuten täsmälleen samaa mieltä tästä. Hyvin kirjoitettu kappale.

Ongelmiakin tietysti on, sitä on turha kieltää, mutta monikulttuurisuus sinänsä ei ole saatanasta; jotkut yksilöt varmasti ovat. Demonisointia voisi hiukan hillitä.

Mutta miksi niitä "saatanasta" olevia yksilöitä ei vaan yksinkertaisesti käännytetä takaisin kotimaahansa?

Moniko turkkilainen on Suomessa töissä muualla kuin kebab-pitseriassa?

Anteeksi, mutta mitähän vittua oikein yrität sanoa? Vaikka kaikki Suomessa olevat turkkilaiset olisivat töissä vain ja ainoastaan kebab-pitserioissa, niin mitä sitten? Eikös se ole todella hyvä juttu, että heillä on töitä, ovat vieläpä itse työllistäneet itsensä. Mitä niiden turkkilaisten sitten sinun mielestäsi pitäisi tehdä, kun kerran kebab-pitserioiden pyörittäminen ei sinulle sovi?

Tämä nyt on paksuinta paskaa mitä olen hetkeen kuullut. Juuri missään maassa ei ole yrityksen perustaminen ja pyörittäminen yhtä vaikeaa kuin Suomessa. Varsinkin kun toimitaan ravintola-alalla. Tarvitaan pirusti pääomaa ja kaikkien mahdollisten pykälien tuntemusta. Ei moni suomalainenkaan pistä firmaa pystyyn vaikka sen luulisi olevan niin kovin helppoa. Toki turkkilaiset ja kiinalaiset pärjäävät aika hyvin eli varmasti on kyse myös kulttuurillisista eroista.

Heh. Suomessa järjestetään maahanmuuttajille yrityskoulutusta käytännössä non-stoppina, annetaan starttirahaa yrityksen pyörittämiseen, apua saa ongelmatilanteissa kunhan vain kehtaa pyytää. Kerroppa että missä maassa asiat ovat edes samalla tasolla Suomen kanssa tässä asiassa?

Pakolaispaikan vastineeksi ei paljon voida vaatia, ne perustuvat kuitenkin kansainvälisiin sopimuksiin.

Yhdenkään maan ei ole pakko ottaa vastaan pakolaisia. Ilmeisesti et tiennyt tätäkään. Lisäksi jokainen kiintiöpakolaisia vastaanottava maa voi päättää, kenen hakemuksen hyväksyy tai hylkää, eli siis käytännössä valita pakolaisista parhaat päältä, jos vain haluaa. Mikään ei estä, mutta tätäkään et ilmeisesti tiennyt. Eli vaatia voidaan kyllä, jos vain halutaan. Jostain syystä halua ei vain näytä olevan.

Tunnettu tosiasia on se, että jotkut ihmiset ovat ahkerampia ja reippaampia kuin toiset riippumatta taustasta. Ja tosiaan jos "vanhempi ihminen/40v" kuvittelee pärjäävänsä toisessa maassa ilman sen kohdemaan kielitaitoa (edes välttävästi), niin sitten kerjää vaikeuksia itselleen. Mutta niinkuin kaikkien kohdalla elämän suhteen, siten makaa miten petaa.

Aivan, mutta tällä hetkellä Suomessa se ei mene niin. Se 40+ mamu voi elellä sossun rahoilla lopun ikäänsä, jos se suomen kielen opettelu ei kiinnosta. Eli valitettavasti "niin makaa miten petaa" ei toimi tässä asiassa.

Angela Merkel on sanonut: "Yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ja elää rinnakkain on epäonnistunut, täydellisesti epäonnistunut."

Tätä samaa on sanonut myös Ranskan entinen presidentti Sarkozy. Tätä samaa on sanonut myös Britannian pääministeri Cameron. Monikulttuurisuuden epäonnistumisen voi myös nähdä, kun tutustuu hieman Ruotsin meininkiin tällä hetkellä. Mutta tokihan Suomen pitää väen väkisin tehdä samat virheet kuin moni muu maa on jo meitä ennen tehnyt. Sitä en vaan käsitä, että miksi?


Hirvisaaren hyöty puolueelle on kyllä jäänyt epäselväksi. Ehkä joku paremmin tietävä osaa kerota?

Sama hyöty kuin vaikkapa Jani Toivolalla vihreille, Saara Karhulla demareille, Pauli Kiurulla kokoomukselle, Anna Kontulalla tai Silvia Modigilla vasemmistolle tai Mikko Alatalolla keskustalle. Eli painaa nappia puolueen puolesta. Kuten n. 85 prosentilla kansanedustajista ylipäätään.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Aivan, mutta tällä hetkellä Suomessa se ei mene niin. Se 40+ mamu voi elellä sossun rahoilla lopun ikäänsä, jos se suomen kielen opettelu ei kiinnosta. Eli valitettavasti "niin makaa miten petaa" ei toimi tässä asiassa.

Don't hate the player, hate the game.

Jos yhteiskunta mahdollistaa tämän, niin sitten tälle epäkohdalle pitäisi tehdä jotain. Mutta eihän mikään puolue uskalla tähän koskea, sillä tällä olisi vaikutusta myös osalle kantaväestölle ja heidän ääniä tarvitaan vaaleissa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Don't hate the player, hate the game.

Jos yhteiskunta mahdollistaa tämän, niin sitten tälle epäkohdalle pitäisi tehdä jotain. Mutta eihän mikään puolue uskalla tähän koskea, sillä tällä olisi vaikutusta myös osalle kantaväestölle ja heidän ääniä tarvitaan vaaleissa.

Eihän se tietenkään ole ihmisen vika, että haluaa mahdollisimman helpon ja vauraan elämän. Ja minä nimenomaan kyseenalaisten sen muutamien nimimerkkien kuten vaikkapa Vellihousun mielipiteen, että pakolaisia tulee, ne käyttää hyväksi järjestelmää ja se pitää vain hyväksyä. Mun mielestä ei pidä.

Muuten, tarvitseeko kokoomus todella tämän mainitsemasi väestönosan ääniä? Jos ei, niin luulisi heidän ainakin tarttuvan aiheeseen pontevasti.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta miksi niitä "saatanasta" olevia yksilöitä ei vaan yksinkertaisesti käännytetä takaisin kotimaahansa?

Onhan niitä käännytettykin. Maahanmuuttopolitiikka ei kuitenkaan ole mitään manageripeliä jossa huono yksilö vaihdetaan käden käänteessä toiseen.

Anteeksi, mutta mitähän vittua oikein yrität sanoa? Vaikka kaikki Suomessa olevat turkkilaiset olisivat töissä vain ja ainoastaan kebab-pitserioissa, niin mitä sitten?

Näillä karvakäsillä on täysin omat systeeminsä, heitä on vaikea käyttää esimerkkinä onnistuneesta työperäisestä maahanmuutosta.

Heh. Suomessa järjestetään maahanmuuttajille yrityskoulutusta käytännössä non-stoppina, annetaan starttirahaa yrityksen pyörittämiseen, apua saa ongelmatilanteissa kunhan vain kehtaa pyytää.

Samoja koulutuksia järjestetään koko ajan suomalaisillekin, mutta siltikään yrittäminen ei ole Suomessa mitenkään muodikasta. Mistä johtunee? Eivät ne työkkärin koulutukset takaa vielä yhtään mitään. Yrittäminen on elämäntapa, johon harvalla on kykyä/halua.

Nämä sinun kommenttisi edustavat kaiken kaikkiaan juuri sellaista nojatuolista heitettyä maahanmuuttokritiikkiä jota inhoan yli kaiken. On suorastaan irvokasta lukea miten Suomessa syntyneet, täysin suomalaiset ja suomea äidinkielenään puhuvat julistavat miten suomi on aivan helppo kieli ja ihonväri pelkkä tekosyy. Montako maahanmuuttajaa tunnet? Kyselepä heiltä miten nämä asiat ovat ja tule sitten saarnaamaan uudelleen.

Epäonnistujia on kaikissa ihmisryhmissä, myös maahanmuuttajisssa. Tämä harjoittamasi kokonaisten ihmisryhmien dumaaminen on kuitenkin todella yliampuvaa paskaa.

Yhdenkään maan ei ole pakko ottaa vastaan pakolaisia. Ilmeisesti et tiennyt tätäkään. Lisäksi jokainen kiintiöpakolaisia vastaanottava maa voi päättää, kenen hakemuksen hyväksyy tai hylkää, eli siis käytännössä valita pakolaisista parhaat päältä, jos vain haluaa. Mikään ei estä, mutta tätäkään et ilmeisesti tiennyt. Eli vaatia voidaan kyllä, jos vain halutaan. Jostain syystä halua ei vain näytä olevan.

Ei ole ehdotonta pakkoa, mutta mahdollisuus on, ja on hyvä että siitä pidetään kiinni. Ylevästi voisi puhua vaikka kansakunnan moraalista: minä en halua asua maassa joka vaatii toiselta puolelta maailmaa saapuvilta hädänalaiseksi todetuilta ihmisiltä ensi töikseen työpaikkaa ja kielen välitöntä osaamista. Meillä on tässä maassa asiat sen verran hyvin että me voimme vähän joustaa. Me emme voi ratkaista maailman ongelmia emmekä ottaa kaikkia halukkaita tänne, mutta jotakin voimme tehdä ja kenties saada tästä hyötyäkin. Taloudellisista asioista jauhaminen on tässä yhteydessä hevonpaskaa. Suomessa heitetään syömäkelpoista ruokaa roskikseen kymmenien miljoonien eurojen edestä vuosittain. Kyllä meillä on varaa jos on poliittista tahtoa.

Otettiinko Ruotsiin muuten sota-aikana pelkästään parhaat suomalaiset päältä? Ei taidettu ottaa vaikka aika oli täysin toinen. On kansallinen häpeä että tässä pullamössömaassa edes kehdataan valittaa muutamasta tuhannesta maahanmuuttajasta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eihän se tietenkään ole ihmisen vika, että haluaa mahdollisimman helpon ja vauraan elämän. Ja minä nimenomaan kyseenalaisten sen muutamien nimimerkkien kuten vaikkapa Vellihousun mielipiteen, että pakolaisia tulee, ne käyttää hyväksi järjestelmää ja se pitää vain hyväksyä. Mun mielestä ei pidä.

Mitään tuon suuntaistakaan en ole kirjoittanut, olen vain todennut ymmärtäväni maahanmuuttajien ongelmia esimerkiksi kielen oppimiseen ja työllistymiseen liittyen. Ymmärtäminen ei ole yhtä kuin hyväksyminen. Ymmärrä edes se.
 

Pravda

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Otettiinko Ruotsiin muuten sota-aikana pelkästään parhaat suomalaiset päältä? Ei taidettu ottaa vaikka aika oli täysin toinen. On kansallinen häpeä että tässä pullamössömaassa edes kehdataan valittaa muutamasta tuhannesta maahanmuuttajasta.

Noiden kahden asian vertaaminen on vähän, kuin natsikortin kaivaisi taskustaan. Järkevä keskustelu pysähtyy viimeistään siihen.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Samalla tavalla Suomesta on lähedetty ja lähdetään ulkomaille hanttihommin.

Ymmärrän että vastaaminen kysymykseeni oli vaikeaa etkä siihen pystynyt, mutta kokeilen uudestaan. Mihin maihin Suomesta nykyään lähdetään hanttihommiin ja mitä nämä mainitsemasi hanttihommat ovat? Kait sentään jopa sinulla on jotain perusteluita heitoillesi?

Näillä karvakäsillä on täysin omat systeeminsä, heitä on vaikea käyttää esimerkkinä onnistuneesta työperäisestä maahanmuutosta.

Miten niin? Väitteesi on täysin älytön. Sehän päinvastoin on loistava esimerkki onnistuneesta työperäisestä maahanmuutosta. Mikä sinulla on turkkilaisia ja/tai kebab-pitserioita vastaan?

Samoja koulutuksia järjestetään koko ajan suomalaisillekin, mutta siltikään yrittäminen ei ole Suomessa mitenkään muodikasta. Mistä johtunee? Eivät ne työkkärin koulutukset takaa vielä yhtään mitään. Yrittäminen on elämäntapa, johon harvalla on kykyä/halua.

Sinä kirjoitit aiemmin että "Juuri missään maassa ei ole yrityksen perustaminen ja pyörittäminen yhtä vaikeaa kuin Suomessa." Kysyin että kerroppa joku maa, edes yksi maa, missä yrityksen perustaminen, pyörittäminen ja tukipalvelut olisivat maahanmuuttajilla helppoudessaan edes lähellä Suomen tasoa, mutta jälleen kerran sinulla ei ilmeisesti ole mitään perusteita heitollesi. Löytyykö? Vai kumiseeko taas tynnyri tyhjyyttään?

Noiden kahden asian vertaaminen on vähän, kuin natsikortin kaivaisi taskustaan. Järkevä keskustelu pysähtyy viimeistään siihen.

Aivan.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Soinille näköjään oikein sataa tunnustuksia eurofasisteilta:

Saksalaislehti: - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-Sanomiin.

Nigelkin päässyt listalle, kuinka yllättävää? Silvio on nyt vähän outo lintu tuossa listassa, mutta eurouskovaisuuden ja pankkitukien vastustajiahan tuo lista on täynnä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ymmärrän että vastaaminen kysymykseeni oli vaikeaa etkä siihen pystynyt, mutta kokeilen uudestaan. Mihin maihin Suomesta nykyään lähdetään hanttihommiin ja mitä nämä mainitsemasi hanttihommat ovat? Kait sentään jopa sinulla on jotain perusteluita heitoillesi?

Mitä varten minun nyt pitäisi vastata noihin kysymyksiin? Miten se liittyy tähän aiheeseen? Oletko sinä kenties toista mieltä? Ajatteletko ettei Suomesta ole koskaan lähdetty eikä tänä päivänäkään lähdetä ulkomaille töihin? Miten tämä liittyy maahanmuuttokysymyksiin?

No, tässä Hesarin uutinen aiheesta. 250 000 suomalaista asuu ulkomailla, arviolta kymmenet tuhannet ovat siellä töissä. Ime tuttia.

Miten niin? Väitteesi on täysin älytön. Sehän päinvastoin on loistava esimerkki onnistuneesta työperäisestä maahanmuutosta. Mikä sinulla on turkkilaisia ja/tai kebab-pitserioita vastaan?

Minulla on aika paljon sitä vastaan että yhden maahanmuuttajaryhmän 80-luvulla alkanutta, useisiin maihin levittäytynyttä yritystoimintaa käytetään lyömäaseena muita maahanmuuttajaryhmiä vastaan. Se kun on tarkasti suunniteltua ja koordinoitua, osa rahoituksesta tulee ulkomailta/Suomessa asuvilta turkkilaissuvuilta ja niin edelleen. Tässä pitkähkö artikkeli turkkilaisten maahanmuuttajien yritystoimintaan liittyen. Eivät ole turkkilaiset verrattavissa läheskään kaikkiin maahanmuuttajaryhmiin.


Sinä kirjoitit aiemmin että "Juuri missään maassa ei ole yrityksen perustaminen ja pyörittäminen yhtä vaikeaa kuin Suomessa." Kysyin että kerroppa joku maa, edes yksi maa, missä yrityksen perustaminen, pyörittäminen ja tukipalvelut olisivat maahanmuuttajilla helppoudessaan edes lähellä Suomen tasoa, mutta jälleen kerran sinulla ei ilmeisesti ole mitään perusteita heitollesi. Löytyykö? Vai kumiseeko taas tynnyri tyhjyyttään?

Ja mitenkä tämäkään taas liittyy aiheeseen, loppujen lopuksi? Täysin hyödytöntä vänkäystä. No, tässä dataa:" Yrittäjiä oli Suomessa vuoden 2009 lopussa noin 248 000 ilman maa- ja metsätalouden harjoittajia, eli kymmenen
prosenttia työllisistä." (Lähde: Kauppa-ja teollisuusministeriön yrittäjyyskatsaus 2001). Miten tuo luku on tuo jo yrittäminen on kerran niin helppoa? Mainittakoon että prosentti on selvästi alle Eu:n keskiarvon. Tässä taas Hesarin uutinen yrittäjyyden arvostuksesta Suomessa (=yrittäjyyttä arvostetetaan, harvempi haluaisi itse yrittää), tässä erään pienyrittäjän kokemuksia yrittämisestä Suomessa. Ei tuostakaan hyvää kuvaa jää. Siitähän homma ei ole kiinni etteikö tietoa olisi saatavilla, mutta kursseilta, netistä ym. saatava tieto on aivan eri asia kuin käytännön yrittäjyys.

Nämä asiat eivät poraamalla parane, mutta joka tapauksessa yrittäjien asemaa tulisi parantaa Suomessa. Ennen sitä maahanmuuttajien on hyödytöntä syytellä siitä että he eivät perusta yrityksiä kun niiden perustaminen ja pyörittäminen on hankalaa kantaväestöllekin.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä varten minun nyt pitäisi vastata noihin kysymyksiin? Miten se liittyy tähän aiheeseen? Oletko sinä kenties toista mieltä? Ajatteletko ettei Suomesta ole koskaan lähdetty eikä tänä päivänäkään lähdetä ulkomaille töihin? Miten tämä liittyy maahanmuuttokysymyksiin?

Olet sä kyllä jännä epeli. Turhaan minulle meuhkaat, sillä itsehän sinä tuon näkökulman toit tähän keskusteluun, kysy siis itseltäsi miten se liittyi asiaan.

Ja siinä aiemmassa viestissäsi, jota lainasin, sanoit että suomalaiset lähtevät tänäkin päivänä hanttihommiin ulkomaille. Nyt sitten puhut taas täysin eri asiasta. Jos et sitä ymmärrä, niin en voi auttaa.

Minulla on aika paljon sitä vastaan että yhden maahanmuuttajaryhmän 80-luvulla alkanutta, useisiin maihin levittäytynyttä yritystoimintaa käytetään lyömäaseena muita maahanmuuttajaryhmiä vastaan. Se kun on tarkasti suunniteltua ja koordinoitua, osa rahoituksesta tulee ulkomailta/Suomessa asuvilta turkkilaissuvuilta ja niin edelleen. Tässä pitkähkö artikkeli turkkilaisten maahanmuuttajien yritystoimintaan liittyen. Eivät ole turkkilaiset verrattavissa läheskään kaikkiin maahanmuuttajaryhmiin.

Mun mielestä on hyvin mielenkiintoista, että kun yksi kokonainen maahanmuuttajaryhmä onnistuu elättämään itsensä, niin se onkin sitten huono asia. Ja väitä mitä väität, niin tosiasia on se että turkkilaisten itse itsensä työllistäminen on mitä parhain esimerkki siitä, että maahanmuutajan ryhtyminen yrittäjäksi Suomessa ei ole temppu eikä mikään. Se vaatii vaan viitseliäisyyttä, esim. opetella sitä suomenkieltä edes sen verran, että pystyy kommunikoimaan suomalaisten kanssa. Ei minun mielestäni turkkilaiset ole älyllisesti kokonaisuutena sen viisaampia tai tyhmempiä kuin muunkaan maalaiset, kuten vaikkapa ne somalit. Turkkilaiset vain viitsivät yrittää, opetella kielen, ottaa asioista selvää jne. Somalit taas eivät.

Ja mitenkä tämäkään taas liittyy aiheeseen, loppujen lopuksi? Täysin hyödytöntä vänkäystä. No, tässä dataa:" Yrittäjiä oli Suomessa vuoden 2009 lopussa noin 248 000 ilman maa- ja metsätalouden harjoittajia, eli kymmenen
prosenttia työllisistä." (Lähde: Kauppa-ja teollisuusministeriön yrittäjyyskatsaus 2001). Miten tuo luku on tuo jo yrittäminen on kerran niin helppoa? Mainittakoon että prosentti on selvästi alle Eu:n keskiarvon. Tässä taas Hesarin uutinen yrittäjyyden arvostuksesta Suomessa (=yrittäjyyttä arvostetetaan, harvempi haluaisi itse yrittää), tässä erään pienyrittäjän kokemuksia yrittämisestä Suomessa. Ei tuostakaan hyvää kuvaa jää. Siitähän homma ei ole kiinni etteikö tietoa olisi saatavilla, mutta kursseilta, netistä ym. saatava tieto on aivan eri asia kuin käytännön yrittäjyys.

Täysin hyödytöntä vänkäystä... Heh, tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun minä näen kenenkään palstakirjoittajan haukkuvan omaa, aiempaa kirjoitustaan täysin hyödyttömäksi vänkäykseksi, mutta näköjään sinä Vellihousu pystyt siihenkin. Kysyin vain perusteluja sille, kun väitit, että "Juuri missään maassa ei ole yrityksen perustaminen ja pyörittäminen yhtä vaikeaa kuin Suomessa." Oletin että sinulla on tuommoisen heiton jälkeen jotain faktaa asiasta, mutta eihän sinulla ole. Pelkkä tyhjä heitto oli taas "tietosi", joten se siitä väitteestäsi. Muu meuhkaamisesi taas ei liity mitenkään siihen, mistä puhuit aiemmin ja mihin pyysin tarkennusta, etkä sellaista ilmeisesti pysty antamaankaan, joten antaa tämän aiheen olla nyt tässä, koska ei tämä etene.

Nämä asiat eivät poraamalla parane, mutta joka tapauksessa yrittäjien asemaa tulisi parantaa Suomessa. Ennen sitä maahanmuuttajien on hyödytöntä syytellä siitä että he eivät perusta yrityksiä kun niiden perustaminen ja pyörittäminen on hankalaa kantaväestöllekin.

Maahamuuttajien on turha väittää, että yrityksen perustaminen on Suomessa jotenkin helvetin hankalaa. Sitä se ei ole, ei edes maahanmuuttajille. Eikä edes kantaväestölle, jos ihminen on aiemmin hoitanut raha-asiansa edes kohtuullisesti. Sen sijaan yrittäminen vaatii töiden tekemistä. Se voi tulla yllätyksenä, jos on tottunut saamaan rahaa sossusta pyytämällä vaatteisiin, tietokoneeseen, pesukoneeseen, takuuvuokraan, autoon ja ties mihin. Miten ihmeessä muuten se loisimaan tuleva maahanmuuttaja osaa Suomen sosiaalietuuksien byrokratian ulkoa heti kohta maahan tullessaan ja paremmin kuin yksikään täällä asuva kantasuomalainen, mutta kaikki muu onkin sille samalle maahanmuutajalle Suomessa sitten niin mahdottoman hankalaa?

Toki kun nykymaailmassa kaiken pitäisi olla mahdollisimman helppoa, eikä itse viitsisi tehdä mitään omien asioidensa teen tai parantamiseksi, niin on helvetin helppoa syyttää kaikkia muita ja kaikkea muuta. En mä viitsi, kun on niin hankalaa. No miksihän ne asiat ovat vain tietylle osalle ihmisistä niin saatanan hankalia? Enkä tarkoita nyt mieleltään tai ruumiiltaan sairastuneita ihmisiä, he ovat asia erikseen enkä heitä halua syyllistää millään tavalla, vaan puhun kaikinpuolin täydessä työkunnossa olevista ihmisistä, joita varmaan vähintään 90 % kaikista maahanmuuttajista on. (ei, ei ole tilastoa tähän heittää)
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maahamuuttajien on turha väittää, että yrityksen perustaminen on Suomessa jotenkin helvetin hankalaa. Sitä se ei ole, ei edes maahanmuuttajille. Eikä edes kantaväestölle, jos ihminen on aiemmin hoitanut raha-asiansa edes kohtuullisesti. Sen sijaan yrittäminen vaatii töiden tekemistä. Se voi tulla yllätyksenä, jos on tottunut saamaan rahaa sossusta pyytämällä vaatteisiin, tietokoneeseen, pesukoneeseen, takuuvuokraan, autoon ja ties mihin. Miten ihmeessä muuten se loisimaan tuleva maahanmuuttaja osaa Suomen sosiaalietuuksien byrokratian ulkoa heti kohta maahan tullessaan ja paremmin kuin yksikään täällä asuva kantasuomalainen, mutta kaikki muu onkin sille samalle maahanmuutajalle Suomessa sitten niin mahdottoman hankalaa?

Onko sinulla mitään faktaa näistä väittämistäsi asioista kuten siitä että maahanmuuttajat "osaavat Suomen sosiaalietuuksien byrokratian ulkoa heti kohta maahan tullessaan"? Onko sinulla ylipäätään faktatietoa mistään? Sinä vaadit minulta faktoja ja kun laitan useamman linkin (joiden asiasisällöistä saa toki olla eri mieltä), sinä ohitat ne tuosta vain ja väität ettei mikään pidä paikkaansa ja etten ole perustellut mitään jonka jälkeen väität täysin omalta pohjaltasi mitä sattuu. Minä pyydän nyt sinua laittamaan faktaa tai edes jotakin faktalta näyttävää siitä että maahanmuuttajat saavat sossusta "pyytämällä" kaikki nuo mainitsemasi asiat.Muuten tässä keskustelussa ei ole tolkun hiventä. Jos nyt on muutenkaan.

Edit. Tuosta yrittäjyydestähän kirjoitin jo aiemmin että onhan siinä eroja eri kansajen kesken. Silti pidän hölmönä esitettyä ajatusta että "miksi eivät yritä" ja annettua vastausta "koska sossun rahoilla on helpompaa". Oikein malliesimerkki piilorasistisesta yksinkertaistamisesta ilmaan mitään perusteita. Yrittäminen ei sovi kaikille eikä se ole todellakaan mitään helppoa. Vaatia voidaan kaikenlaista, mutta mitä jos Suomesta tehtäisiin ensin yrittäjien paratiisi ja haukuttaisiin maahanmuuttajia vasta sitten?
 
Viimeksi muokattu:
puhun kaikinpuolin täydessä työkunnossa olevista ihmisistä, joita varmaan vähintään 90 % kaikista maahanmuuttajista on. (ei, ei ole tilastoa tähän heittää)

Aika pirun kova lukema, kun kantaväestöstäkin töissä käy vain reilut 40 prosenttia. Parhaiten työllistynyt kansallisuus Suomessa oli pari vuotta sitten muistaakseni britit, joista töissä kävi noin 50 prosenttia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös