Perussuomalaiset

  • 5 991 190
  • 46 659

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaunis ajatus todellakin. Entäpä kun työssä jaksaminen kärsii esim. hoivapuolella, jossa vaikkapa lähihoitajat ovat ylityöllistettyjä eivätkä vaan jaksa antaa sitä sataa prosenttia? Sama pätee sairaanhoitajiin jne.

On täysin naurettavaa vaatia työntekijältä 100 % panosta jos työnantaja ei anna tähän edes mahdollisuutta. Tähän vaikuttaa erittäin vahvasti juurikin työnantajan puolelta organisointikyky, työnjohto ja johtamistaito...

Olet oikeassa, on paljon työpaikkoja, joissa on paljon mätää. Kysymys oli Veikon kategorisesta tavasta nähdä yrittäminen ja tehostaminen negatiivisena asiana. Hänen kommunistinen utopia, missä kansa omistaa tuotantovälineet, on todettu kapitalismia heikommaksi järjestelmäksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Työntekijät eivät myöskään saa työnsä arvoa vastaavaa palkkaa. Tässä tulee se merkittävin ero meidän ajattelussa. Sinun mielestä pienen ja rikkaan eliitin pitää päästä hyötymään ihmisten hädänalaisesta tilanteesta. Minun mielestäni ihmiselämän tarkoitus ei ole kuluttaa noin kolmasosaa aktiivi-iän elinajasta rikkaiden ponsojen säkin täyttämiseen...

Sinun kommunistinen utopia meni jo ja siitä todettiin ettei se toimi.

Suomessa työntekijä saa reilun korvauksen työstään, siitä huolehtii Suomen laki ja ay-liike. Hyvä työntekijä saa varmasti arvonsa vastaavan palkan, jos vaan osaa myydä ammattitaitonsa. Ja jokainen voi pyrkiä rikastumaan, siitä vaan yritystä perustamaan ja omaa ammattitaitoaan myymään.
 
Kysymys oli Veikon kategorisesta tavasta nähdä yrittäminen ja tehostaminen negatiivisena asiana.
En minä yrittämistä näe heikkona asiana, mutta ihmisten hyväksikäyttämisen näen heikkona asiana.
Jos ihminen työskentelee itselleen, tärkeäksi kokemalleen yhteisölle tai saa tyydyttävän korvauksen ajan ja energian haaskaamisesta muiden hyväksi, lisääntyy tekijän hyvinvointi.
 
Suomessa työntekijä saa reilun korvauksen työstään, siitä huolehtii Suomen laki ja ay-liike. Hyvä työntekijä saa varmasti arvonsa vastaavan palkan, jos vaan osaa myydä ammattitaitonsa.
Tuo on pitkälti vastoin totuutta. Jos keskivertopalkansaaja saa käteen kuukaudessa alle 2000 euroa ja työskentelee Helsingissä, jossa työpaikkoja on parhaiten saatavilla, niin asumiskelpoinen asunto on vaikea saada ja jos sen saa, niin se putsaa puolet tai yli nettopalkasta. Ruokaan menee ainakin pari sataa euroa kuukaudessa. Toisin sanoen, muutama onneton satalappunen on se todellinen hyöty, mikä keskivertopalkansaajalle kuukaudessa jää.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja sitten vielä ihmetellään miksi persuäänestäjiä pidetään vähän tyhminä tai yksinkertaisina.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ja sitten vielä ihmetellään miksi persuäänestäjiä pidetään vähän tyhminä tai yksinkertaisina.

Ai Jatkoajan keskustelupalsta kertoi sulle totuuden...ja kenekäs kannattajia sinä sitten olitkaan? Kerro, mikä puolue mielestäsi olisi ollut hyvä vaihtoehto persuille.
 
Ja sitten vielä ihmetellään miksi persuäänestäjiä pidetään vähän tyhminä tai yksinkertaisina.

Kaikista typerintä tässä ketjussa ovat nämä sinun onelinerisi, joissa kerta toisensa jälkeen haukut yhdellä lauseella joko persuja, tai heitä äänestäneitä. Mitään järkevää tai asiallista sisältöä en ole nähnyt sinun tälle ketjulle tuovan. Sitten haukut muita yksinkertaisiksi, vaikka itse et tee muuta kuin räksytät. Noh, jos se sinun egoasi pönkittää niin siitä vaan...

Sitten itse ketjun aiheeseen. - Ilta-Sanomat (linkki Iltasanomien uutiseen) PS:n ja Keskustan nuoret haluavat parempaa oppositioyhteistyötä, mikä on mielestäni hyvä ehdotus. Nykymenolla oppositiopolitiikasta ei oikein tule mitään, kun molemmat ovat lukittautuneet poteroihinsa. Näillä nuorisojärjestöillä tuntuu muutenkin olevan nykyään enemmän itseäni miellyttävä linja, kuin emopuolueilla. Kokoomuskin saisi muuttaa omia linjojaan enemmän nuorisosiiven mukaisiksi, niin saattaisin joskus ehkäpä taas äänestää Kokoomusta.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ilman sarvia ja hampaita, niin tiivistetysti ja suoraan sanoen Migron sanoi asian niinkuin se on.

Kun lukee näiden persu-kannattajien postauksia, niin vaikea niistä on älykkäästi keskustella, kun nuo kommentit maailman menosta ovat yksinkertaisesti aivan kammottavan typeriä.

Jos lähtötaso on se, ettei ymmärrä maailman menosta yhtään mitään, niin ei siinä paljon asia-argumentit paina, kun vastaanottokykyä ei vaan ole. Ymmärryksen on syrjäyttänyt katkeruus, kaunaisuus ja kateus elämässä paremmin pärjääviä kohtaan.
 
Jos lähtötaso on se, ettei ymmärrä maailman menosta yhtään mitään, niin ei siinä paljon asia-argumentit paina, kun vastaanottokykyä ei vaan ole.
Näyttää siltä, että sinä et hahmota maailmanmenoa lainkaan. Sinulta puuttuu kyky ymmärtää hyvinvointikäsitettä laajemmin. Sinulle hyvinvointi vaikuttaa olevan BKT:n kasvukäyriä etkä halua ymmärtää sitä, mikä ihmiset laittaa liikkeelle ja työntekoon.

Sinisilmäisyytesi osoitit jo aiemmin, kun et selvästikään kykene ajattelemaan millaisia seurauksia kansallisen päätäntävallan siirtämisellä keskusvallalle voi olla. Tuollaisessa ajattelussa on vain yksi muuttuja. Eli valta pelkästään siirtyy ilman seurauksia ja jos sattuisikin olemaan seurauksia, niin lisää valtaa saanut käyttää valtaansa humaanisti ja vallan "antajan" asioita parantaakseen.
 

msg

Jäsen
Jotta saadaan tehostettua, pitää jonkun olla "tehostaja". En ole lainkaan vakuuttunut siitä, että "tehostajan" hyvinvointi lisääntyy tehostamisesta.

No kyllä joku muu jossain joku Suomessa tai jossain muussa maassa tehostaa ja sitten tämän tehostamattoman leppoistajan tuotteita ei osta enää kukaan. Mutta tämäkään ei tietenkään sosialistisisessa veikkolandiassa olisi mikään ongelma. Rajat kiinni tuontitavaroilta ja viisivuotissuunnitelmat käyttöön sillä poikkeuksella, että valikoitu eliitti voisi niitä tuontitavaroita edelleen omista kaupoistaan ostaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Hänen kommunistinen utopia, missä kansa omistaa tuotantovälineet, on todettu kapitalismia heikommaksi järjestelmäksi.

Pakko puuttua tähän yleiseen väärinkäsitykseen. Se on itse asiassa juuri kapitalistinen talousjärjestelmä jossa kansa omistaa tuotantovälineet. Suomessa osakkeita omistavien kotitalouksien määrä on ollut viime vuosina kasvussa. Vuonna 2011 pörssiosakkeita omisti n. 30% kotitalouksista.
 
En ole kieltänyt ongelman maailmanlaajuista luonnetta. Toisekseen, todellisuus Euroopassakin on juuri se, että eliitti pystyy ostamaan tuonti- ja muita tuotteita paremmin kuin "tehostaja". Saksassakin parasta aikaa lakkoillaan, kun "tehostajat" haluaisivat tehostamisesta korvauksen.

Miksi puolue-eliitti olisi mielestäsi huonompi vaihtoehto kuin perintönsä kautta eliittiin kuuluva?

Eikä tarvita mitään veikkolandiaa. Tällä hetkellä Suomessa on vanhojen puolueiden puolue-eliitti, joiden kesken jaellaan virkoja maan tavan mukaisesti.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Toejoen Veikko on aikaisemmissa keskusteluissa maininnut seuraavia asioita suhteellisen lyhyen ajan sisään:

-Saksojen yhdistyminen oli virhe
-Helsingissä ei voi elää, jos nettopalkka jää alle 2000 euron
-Euroopan vakausmekanismi on tarkoitettu Suomen budjettivallan kaappaamiseen
-Suomi voisi mieluummin suuntautua itään kuin länteen

Itse en kauheasti jaksa kommentoida kaverin tekstejä, koska se tuntuu siltä, kuin yrittäisi muuttaa vettä viiniksi. En väitä, että olisin itse rajattomalla tiedolla siunattu mestarikirjoittaja, mutta kyseisellä nimimerkillä on mielestäni aivan liikaa aikaa käytettävisssään täällä trollaamiseen.

Mutta mitä tuleekin itse Perussuomalaisiin, niin puoluehan ilmoittaa puolueohjelmassaan kannattavansa populismia. Tällöin puoluetta ei tarvitse ottaa kovinkaan vakavasti, kun sieltä suunnalta ei näytä mitään konkreettisia kannanottoja tulevan. Tyydytään vain mölyämään ja huutelemaan eitä.

Toinen mielenkiintoa herättävä asia on puoluejohtaja Soinin asema. Voiko olla niin, että kuningas kammetaan valtaistuimeltaan? Vesa-Matti Saarakkalan erittäin tervetullut puheenvuoro julkisuudessa (jollaisia toivoisin muiltakin puolueilta tulevan) ja hajanaiset puolueaktiivien kannanotot viestivät siitä, että Perussuomalaisissa on halua tehdä persuista ihan kunnon puolue. Tämä edellyttäisi tietysti sitä, että johtovastuuta jaetaan Soinin ulkopuolellekin ja porukka rupeaisi ottamaan asioihin kantaa koko puolueen suulla. Siis kantaa muutenkin kuin kategorisesti vastustaen jok'ikistä hallituksen avausta esittämättä vaihtoehtoja.

Kolmantena haluaisin vielä herättää keskustelua Soinin esiintymisestä julkisuudessa. Kuinka kauan Timppa vielä jaksaa heilua? Kisakuntohan on suorastaan ällistyttävä, kun ottaa huomioon sekä presidentin- ja eduskuntavaalien julkisuuspyörityksen. Vaikka vaalit ovatkin jo ohi, niin Soini on silti tasaisin väliajoin ollut vieraana joka viikko niin aamutelevisiossa kuin a-talkeissakin. Uhkaako burn-out? Minusta puolueen kannattaisi päästää julkisuuteen muitakin keskustelijoita, jotka pystyvät puhumaan puolueen suulla.
 
En ymmärrä ajatusta, jossa työntekijänä ei tarvitse antaa 100% työpanosta työssään.

Missäköhän duunissa työntekijät ovat jatkuvasti liikkeellä 100 prosentin effortilla? Eivät sellaiseen kykene edes unelma-ammatissaan olevat ammattiurheilijat, ja jos esim. sinä pääsisit koittamaan vaikkapa 40 vuoden työuraa jossain robotin hommassa (jollaista itse teen), niin ymmärtäisit ehkä, että joskus 70 prossaan venyminenkin voi olla kunnioitettava saavutus.
 
Toejoen Veikko on aikaisemmissa keskusteluissa maininnut seuraavia asioita suhteellisen lyhyen ajan sisään:

-Saksojen yhdistyminen oli virhe
-Helsingissä ei voi elää, jos nettopalkka jää alle 2000 euron
-Euroopan vakausmekanismi on tarkoitettu Suomen budjettivallan kaappaamiseen
-Suomi voisi mieluummin suuntautua itään kuin länteen
Se, että asioista keskusteleminen tarkoittaa sinulle veden muuttamista viiniksi kertoo mielestäni jossain määrin ajattelun rajallisuudesta. Ikäänkuin olisi asioita, joista jonkinlaisen näkökannan lausuminen olisi kiellettyä. Jos asioista ei viitsi sitten argumentoida ja keskustella, on helppo turvautua trolli-korttiin.
Klassinen tapa osoittaa ei-toivotulle keskustelijalle paikka. Ei siinä mitään.

Listaamistasi väittämistä muistan ensimmäisen olleen suoranainen väittämä. Muut kohdat ovat olleet muistaakseni enemmänkin hypoteeseja. Viimeisin kohta ei ole muutenkaan mikään arvovalinta, kuten joillekin tuntuu joskus olevan. Ei Suomen pidä jumiutua yhteen suuntaan, vaan pitää antennit pystyssä ja olla hereillä.

Ja väittämäsi siitä, että PS:n suunnalta ei ole tullut konkreettisia kannanottoja ei pidä paikkaansa. Puolueesta on tullut kaksikin erilaista ehdotusta mm. eurokriisin hoitamiseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Missäköhän duunissa työntekijät ovat jatkuvasti liikkeellä 100 prosentin effortilla? Eivät sellaiseen kykene edes unelma-ammatissaan olevat ammattiurheilijat, ja jos esim. sinä pääsisit koittamaan vaikkapa 40 vuoden työuraa jossain robotin hommassa (jollaista itse teen), niin ymmärtäisit ehkä, että joskus 70 prossaan venyminenkin voi olla kunnioitettava saavutus.

Tarkoitan sen hetkistä 100%:a. Totta kai jokaisella meillä tekemisen taso heittelee ja joskus tulee myös niitä heikompia jaksoja. Mutta mielestäni lähtökohta työntekijällä pitäisi olla, että töissä tehdään töitä ja vapaalla sitten omia juttuja. Välillä vaan tuntuu, että työpaikkojen pitäisi olla tivoleita ja viihdekeskuksia, jotta työntekijät jaksaisivat antaa panoksensa.

Ja lainatussa kommentissani kyse oli ennen kaikkea TV:n suhtautumisesta yrittämiseen.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Tarkoitan sen hetkistä 100%:a.

Arvelen että maksimitaso, jolla jaksaa kuormittavaa työtä kauan, on 25 - 40 % potentiaalista.

Maatalousyhteiskunnassa prosentti on ollut vielä alhaisempi. Kesällä kyllä paiskittiin, mutta muuten kuormittavaa työtä ei paljon ollut.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Kuka muu muuten puhuu "vaalilupauksista" kuin media ja jotkut yksittäiset henkilöt (usein persuja)?

Ja vitut. Vaalilupauksista on puhuttu jo paljon ennen Persuja, niistä on puhuttu niin kauan kuin minä muistan (reilu 20 vuotta) ja varmaan kauemminkin. Se, että "tyhmä kansa" unohtaa vaalilupaukset noin viikko vaalien jälkeen, tai ei ainakaan muista niitä enää seuraavissa vaaleissa, ei tuota faktaa muuksi muuta.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja vitut. Vaalilupauksista on puhuttu jo paljon ennen Persuja, niistä on puhuttu niin kauan kuin minä muistan (reilu 20 vuotta) ja varmaan kauemminkin. Se, että "tyhmä kansa" unohtaa vaalilupaukset noin viikko vaalien jälkeen, tai ei ainakaan muista niitä enää seuraavissa vaaleissa, ei tuota faktaa muuksi muuta.

Puolueet eivät kyllä itse käytä termiä vaalilupaus. Se on vain (tyhmän)kansan tulkinta, että puolueen ajamat tavoitteet ovat lupauksia.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Se, että asioista keskusteleminen tarkoittaa sinulle veden muuttamista viiniksi kertoo mielestäni jossain määrin ajattelun rajallisuudesta. Ikäänkuin olisi asioita, joista jonkinlaisen näkökannan lausuminen olisi kiellettyä. Jos asioista ei viitsi sitten argumentoida ja keskustella, on helppo turvautua trolli-korttiin.
Klassinen tapa osoittaa ei-toivotulle keskustelijalle paikka. Ei siinä mitään.

Listaamistasi väittämistä muistan ensimmäisen olleen suoranainen väittämä. Muut kohdat ovat olleet muistaakseni enemmänkin hypoteeseja. Viimeisin kohta ei ole muutenkaan mikään arvovalinta, kuten joillekin tuntuu joskus olevan. Ei Suomen pidä jumiutua yhteen suuntaan, vaan pitää antennit pystyssä ja olla hereillä.
Juu, kun noihin väittämiin saisikin perusteluita. Esimerkiksi minun täytyy varmaan käydä kertomassa ystävilleni, että elävät suorastaan orjuudessa Töölössä kahvilatyöntekijän palkalla. Samoin kuin pelkillä talousluvuilla pelaaminen silloin, kun se sopii omiin näkökantoihin ohittaen ihmisoikeus- ja demokratia-aspektit.

Toejoen Veikko kirjoitti:
Ja väittämäsi siitä, että PS:n suunnalta ei ole tullut konkreettisia kannanottoja ei pidä paikkaansa. Puolueesta on tullut kaksikin erilaista ehdotusta mm. eurokriisin hoitamiseen.
Niin kauan kun velkakriisin ratkaisu on "hokkus pokkus Kreikka velkasaneeraukseen ja mitään ei tapahdu", niin on tuota porukkaa vaikea ottaa vakavasti. Samoin kuin markan ottaminen aivan kuin sibeliuksia tulisi Otto-automaateista kuin taikaiskusta. Perussuomalaista retoriikkaa on hyvin vaikea ottaa vakavasti, koska siihen ei sisälly minkäänlaisia kannanottoja tulevaisuuden puolesta.

Soini on itsekin myöntänyt, että lama todennäköisesti tulee, jos Kreikan annetaan vajota ja tartunta etenee (tosin tämä keissi oli viime keväänä). Mitä pitäisi ajatella puoluejohtajasta, jonka mukaan "lamoja tulee ja lamoja menee" vähätellen 90-luvun hyvinvointivaltion alasajoa, jonka seurauksista "nautitaan" vieläkin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös