Kilgore Trout
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ilves
Pienestä oululaisen mieli järkkyi, kun yhdestä ohiajosta Itäkeskukseen. Sharian pelko on persun alku.
No joo totta. Tosin KD:kin taitaa tukea kristillistö kehitysapua, esim. punaista ristiä.Melko iso ero kristillisissä ja persuissa on mielestäni suhtautuminen kehitysapuun.
Pidän myös todennäköisempänä, että ei pääse läpi. Harvoin on puolueloikkareille hyvin käynyt. Yleensä suomalaiset äänestävät ensin puoluetta.Lyhyesti ja ytimekkäästi tuumaan vain, että tämä oli Aittakummun poliittinen itsemurha. Mahdoton yhtälö, että Aittakummun äänestäjät siirtyisivät persujen kannattajiksi laajemmin. Keskustalaiset äänestäjät ovat noin yleensä hyvinkin idenfioituneet puolueeseen, eikä liikkuvia mielestäni ole likikään siinä määrin kuin muissa puolueissa.
Saa ottaa talteen.
Veikkaan että silloin tällöin näitä puolueiden vaihtoja tulee jatkossakin tapahtumaan.
Olisi sinänsä mielenkiintoista tietää (Saa linkata jos esim. tutkimuksen tietää.), kuinka merkittävä osuus aiemmin Keskustaa äänestäneistä on 2010-luvun puolivälin jälkeen vaihtanut Persuihin ja miten merkittävä Kokoomukseen. Keskustahan oli vuosikymmenet osa perinteistä kolmea suurta puoluetta ja monissa eduskuntavaaleissa ykkönen, mutta niin vain puolue näyttää ainakin semipysyvästi pudonneen kelkasta.Lyhyesti ja ytimekkäästi tuumaan vain, että tämä oli Aittakummun poliittinen itsemurha. Mahdoton yhtälö, että Aittakummun äänestäjät siirtyisivät persujen kannattajiksi laajemmin. Keskustalaiset äänestäjät ovat noin yleensä hyvinkin idenfioituneet puolueeseen, eikä liikkuvia mielestäni ole likikään siinä määrin kuin muissa puolueissa.
Saa ottaa talteen.
Suomen vaalijärjestelmä (Mielestäni onneksi.) hillitsee puoluekentän kaksinapaistumista, vaikka itsekin olen pitänyt jokseenkin realistisena skenaariona, että Persut voisivat nousta vuoden 2031 vaaleissa järisyttävään voittoon. Kokoomuksessa Persujen uhka varmasti tiedostetaan ja sekin hillitsee puolueessa mahdollisesti olevia ambitioita ottaa askel kohti "cityvihreyttä", minkä seurauksena toki kirsipihat ja kaimykkäset puolueesta etääntyvät.Olemme matkalla edelleen kiihtyen kohti polarisoitumista kuten Jenkeissä.
Jää nähtäväksi miten puoluekentällä tämä tulee näkymään. Veikkaan että 2030 meillä on kaksi tosi isoa puoluetta ja muut kaukana.
Jos vihreillä olisi voimakkaampi puheenjohtaja ja selkeämpi poliittinen linja, puolueella olisi mahdollista saada liberaaleja naiskannattajia Kokoomuksesta sen myötäillessä persuja ja ajaessa työmarkkinoilla palkkakuoppamallia, mikä kohdistuu osaan tästä ryhmästä. Nyt nuo taitavat siirtyä äänestämään demareita.Suomen vaalijärjestelmä (Mielestäni onneksi.) hillitsee puoluekentän kaksinapaistumista, vaikka itsekin olen pitänyt jokseenkin realistisena skenaariona, että Persut voisivat nousta vuoden 2031 vaaleissa järisyttävään voittoon. Kokoomuksessa Persujen uhka varmasti tiedostetaan ja sekin hillitsee puolueessa mahdollisesti olevia ambitioita ottaa askel kohti "cityvihreyttä", minkä seurauksena toki kirsipihat ja kaimykkäset puolueesta etääntyvät.
Suomen vaalijärjestelmä (Mielestäni onneksi.) hillitsee puoluekentän kaksinapaistumista, vaikka itsekin olen pitänyt jokseenkin realistisena skenaariona, että Persut voisivat nousta vuoden 2031 vaaleissa järisyttävään voittoon. Kokoomuksessa Persujen uhka varmasti tiedostetaan ja sekin hillitsee puolueessa mahdollisesti olevia ambitioita ottaa askel kohti "cityvihreyttä", minkä seurauksena toki kirsipihat ja kaimykkäset puolueesta etääntyvät.
Vihervasemmiston kohdalla näen Demareilla olevan jonkin verran mahdollista nostaa kannatustaan entisestään, etenkin mikäli Vihreät jatkavat matalalentoaan, eikä Vasemmistoliitto kykene uuteen nousuun Li-ilmiön jälkeen, mutta kaiketi äärimmäinen katto on n. 28-30%.
Niinpä niin. V. Niinistön johdolla Vihreät kellottivat yli 15 prosentin kannatuslukuja, Sipilän hallituksen sipilöidessä. Orpon hallitus tarjoaa vähintään yhtä paljon täkyjä, mihin tarttua, mutta Sofia Virta on ollut jopa Ohisaloa karismattomampi, eikä puolue selvästikään tiedä mihin he haluavat asemoitua ja mitä asioita ajaa. Kokoomuksen, Demareiden ja Vasemmistoliiton etu toki tämä.Jos vihreillä olisi voimakkaampi puheenjohtaja ja selkeämpi poliittinen linja puolueella olisi mahdollista saada liberaaleja naiskannattajia Kokoomuksesta sen myötäillessä persuja ja ajaessa työmarkkinoilla palkkakuoppamallia, mikä kohdistuu osaan tästä ryhmästä.
Itsekään en polarisaatiokehityksestä pidä yhtään. Asiat mustavalkoistuvat ja identiteettipolitiikka ulottaa lonkeronsa vähän joka paikkaan. Elämänämme haastavana aikana tämä maa tarvitsisi yhteistyö- ja keskustelukykyä, sekä mahdollisimman laajan konsensuksen kompromisseja, mutta kaikkea muuta...Edelleen mitkä näet itse että voittavat tässä lotossa? Jääkö maltillisesti ja ”tolkullisesti” ajatteleville tilaa? Onko valittava puolensa kahdesta pahasta?
Vittu niin voikin vituttaa tämä.
Itse luulen että ns pitkässä pelissä persut tulevat olemaan vielä paljon korkeammissa lukemissa kuin vaikkapa viime ek-vaaleissa.
Keskustalaiset äänestäjät ovat noin yleensä hyvinkin idenfioituneet puolueeseen, eikä liikkuvia mielestäni ole likikään siinä määrin kuin muissa puolueissa.
Tässä näkyy hyvin myös MAGA touhujen ydin, jengi huutaa ja valehtelee suut ja korvat täyteen, rikkaat äänestää koska massia on, pärjäävät muutenkin. Loput äänestää koska niille luvataan kaikkea, vaikka ei ymmärretä mitä oikeasti tapahtuu.Persut ovat nyt tämän hallituksessa olon aikana viimeistään näyttäneet, että äänestäjät ei heihin voi luottaa edes vähää alusta. Seilataan tuuliajolla vailla omaa ideologiaa mihin äänestäjä voisi samaistua. Yhdessä yössä siirrytään köyhien ja työväen äänenkannattaja puolueesta Kokoomuslaiseen politiikkaan. Unohtamatta rasismia.
Ei suomalaiset sentäs tyhmiä ole, vaikka poliittinen muisti on joskus hämmentävän lyhyt.
Niinkuin Ann Arbor aiemmin totesi, niin uskon myös kannatuksen laskun pohjautuvan aika paljon äänestäjäkunnan luonnolliseen poistumaan enemmän kuin puolueen vaihdokseen.Vuosina ovat liikkuneet isoissa määrin ja nimenomaan poispäin. KePu oli vielä 15vuotta sitten Suomen suurin puolue. Nyt alkaa olemaan samalla tasolla vihreiden ja vasemmiston kanssa.
Jännää, kun tästäkin voi olla niin vastakkaista mieltä. Mielestäni täysin mahdoton näkymä, että persujen kaltainen populistipuolue pärjäisi menestyksekkäästi näin pienessä maassa pitkiä aikoja kannatustaan nostaen.
Persut ovat nyt tämän hallituksessa olon aikana viimeistään näyttäneet, että äänestäjät ei heihin voi luottaa edes vähää alusta. Seilataan tuuliajolla vailla omaa ideologiaa mihin äänestäjä voisi samaistua. Yhdessä yössä siirrytään köyhien ja työväen äänenkannattaja puolueesta Kokoomuslaiseen politiikkaan. Unohtamatta rasismia.
Jotkut näkee tässä menestyksen siemenen tulevaisuudessa? Miten voinkin olla tästä niin eri mieltä.
Ei suomalaiset sentäs tyhmiä ole, vaikka poliittinen muisti on joskus hämmentävän lyhyt.
Juuri näin. Kun nyt nostit esille Paavon, piti ihan tarkistaa, että Vuodesta 2012, milloin Väyrynen pärjäsi presidentinvaalissa yllättävänkin hyvin, Suomen väestöstä on kuollut yli 700 000 ihmistä. Noissa vaaleissa Väyrystä (ja Lipposta) äänestäneistä vääjäämättä moni on jo poistunut keskuudestamme. Väestön jatkuvaa uusiutumista tulee harvoin ajateltua, vaikka kyse on merkittävästä ilmiöstä.Niinkuin Ann Arbor aiemmin totesi, niin uskon myös kannatuksen laskun pohjautuvan aika paljon äänestäjäkunnan luonnolliseen poistumaan enemmän kuin puolueen vaihdokseen.
Hyvä esimerkki Väyrysen loistava tulevaisuus, joka käy yhä mahdottomammaksi vuosien kuluessa.
Kepulaisuus siirtyy mitä vahvimmin verenperintönä. Eikä millään puolueella likikään samoissa määrin.